- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
Furcsa jelenség. De szerintem az sem kizárt, hogy maga a tuning kavar be (nem lehet, hogy nagyon a határokat feszegeted!? ). Bár nemtom, én is 1GHz-es CPU tuning mellett használom a gépet és kő stabil. ATT-ban az automata 2D-3D órajelváltást nem tudom mennyire használtad, de ha igen, érdemes letiltani. Hiába mondják itt páran, hogy az milyen jó dolog, teljesen kártyafüggő és oprendszerfüggő, hogy kinél működik, illetve több programmal (főként videolejátszókkal) akár össze is akadhat. Maga az ATT is ilyen: hajlamos összeakadni néhány más programmal, ha egyes funkciók így vagy úgy vannak beállítva. Ez is - amennyire idehaza tapasztaltam - kártyafüggő. Akinek tökéletesen megy és sohasem volt gondja vele, az persze nem érti.
Bár az a furcsa, hogy 1 hónapig jól ment, utána meg nem... esetleg feltelepítettél valamit, amivel összeakadhat, nemtom... na meg a tuning, mint mondtam, csinálhat érdekes dolgokat. Én magam is tapasztaltam olyat, hogy pl. extrém cpu-húzásnál egyik indulásnál nem talált ati drivert a gép. -
lipi67
nagyúr
Szia!
Igen, a tuning.(cpu) Abban az Xp verhetetlen. Kben 2 oprendszert használtam mindíg (külön HDD-n), Xp és vagy server 2003(64Bit miatt), vagy Vista64, majd pár hónapja Win7 ult.64bit. Most jön a hideg( tuningidő), kihajintottam a másik HDD-t, mert kell a hely a plusz ventiknek és a tuningban is visszafog. Még az F10c-s béta biost kell visszaraknom (UD3R-ben mindent ver), mert ez az F11-es ami fent van vicc. Ja! Jó 1 hónapig XP-n (ezen) simán működött az ATT....Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Pala
veterán
Most nézem, tök ugyanilyen kártyám van nekem is.
A problémáidra egy lehetséges megoldás: Tegyél fel Vistát vagy Win7-et (bőven megvan hozzájuk a géped), XP-vel én is csak szívtam. Persze mindezt egy teljesen formázott partícióra, clean install formájában. Vagy van valami, ami miatt nagyon kötődsz az XP-hez?
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz Felipe9221 #7696 üzenetére
Reménykedjünk. Majd írj, hogy mi lett.
Én is szívok, szegény Katt777-et is zaklatom, de ..üt a guta.
Röviden:
Pár napja nem indultak a játékok.Mivel amúgy is újra akartam rakni az oprendszereket (Tuning miatt), Lementettem, formáztam és felnyomtam a szokásos XP-t. ATi catalyst 9.9 mint eddig , ATT és...Nem működött a kari. Semmi 3D-s nem indul el, kilép. Nagy nehezen rájöttem (katt777 segített), hogy CCC-vel akad. Újra kipucoltam és csak disp. driver. Uaz! Katt mondja, hogy mivel a vga-m eltér a 750/900-as ref.értéktől, ATT telepítésekor be kell pipálni a gdrr5 -nél azt a szart. Újra pucolás és telepítés. Az eredmény:
Ha Nincs ATT a gépen, kifogástalanul működik a kártya, szuper gyors, nagyon szép a kép. Viszont ahogy telepítem és háttérben fut (még profilokhoz stb nem nyúlok!!!) már minden játékból Dmarkból kilép. Ha kikapcsolom akkor indul minden, de szemcsézi-szemeteli a képernyőt. Ha letörlöm, minden tökéletes. Ok Ok mondhatnátok, hogy ne tegyem akkor fel az ATT-t, de..
Nálam szó szerint 24/7-ben megy a gép, leszámítva a tuningbeállításoknál és a HW cserénél eltöltött időt. S hétfőtől péntekig NINCS játék, a törpék tanulnak s max 6-9 között msn-net stb..Hétvégén meg Krisztián napi 2-4 órát ha játszik, többnyire dumál, tölt s Isten tudja, hogy mit csinál. Szóval , mi a f@sznak menne fullon? Gyárilag 500/900-ra vesz csak vissza. Havi szinten megy úgy 740 órát a kártya, ebből max 30-40 órát mint 3d-s kari és mégis fullon teker ez a szar.Tök értelmetlen így. Meg fogok őrülni.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz Felipe9221 #7694 üzenetére
Próbáld másik ágon uazzal a kábellal. Tuti áramellátás, nálam is 100%-ra ez volt!
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz Felipe9221 #7692 üzenetére
Úgy értettem, hogy nálam a tápra direkbe a PCIE csatira volt kötve, majd utána a vga-hoz kapott kábellal kötöttem rá és ok. S nem fesz, hisz a ez egy 450-es Corsair volt, most meg egy 400-as sima FSP tápra van.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
katt777
félisten
válasz Scholes9 #7679 üzenetére
Ahogy nézem, lehet, hogy az már 9.11 lesz... De ha ennyire gyúrják az októberi cuccot az 58xx karikra, akkor tényleg érdemes lesz megtartani a 9.9-es driver-t. Viszont akkor úgy fogsz járni, mint sok 38xx tulaj: az új játékokhoz kell az újabb driver, a régiek meg sorban hibáznak majd vele.
RootRulez: Paszta kaputt (ergo felforr a kari). Melegedést kézzel nézd, mert kép híján nem tudod leolvasni, ugyebár...
kenesei1982: Mit gondoltál, mitől a jó hűtés? ASUS Glaciatora pont ugyanilyen. Ami hatékony és csöndes, az a HIS IceQ, illetve a Sapphire batár fekete full hűtői.
Felipe9221: Nagy eséllyel igen.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Felipe9221
csendes tag
válasz Felipe9221 #7689 üzenetére
hááát pedig nekem a hozzá kapoot kábellel van csatlakoztatva a táphoz most néztem és még is csinálja
-
lipi67
nagyúr
válasz Felipe9221 #7686 üzenetére
Nekem is ezt csinálta a 4850-es Vapor X-es karim. Net-office közben 1xcsak fekete képernyő, vent felpörög, világít a piros led és kész..Na, én a tápról tápláltam, s mondták, inkább a kártyához adott csatlakozót használjam. Kipróbáltam, s jó lett. Azóta a kártya a másik gépben, ezzel a módszerrel (eddig -1 hónapja-) hibátlan. Remélem, hogy ennyi volt, mert nem periodikusan jött elő a hiba, volt, hogy 1 nap 3x is, de volt, hogy napokig semmi.
-
JAckass6
tag
válasz kenesei1982 #7684 üzenetére
nem volt semmi baja a karinak, egyszerűen egy gyengén árnyékolt d-sub kábellel voltak összekötve, kicseréltem egy vastagabbra, már jó is...
-
Felipe9221
csendes tag
válasz RootRulez #7683 üzenetére
én nekem is ezt csinálja a 4850em nem terhelés közben csak pl. netezés vagy ienek és egyszer csak venti felpörög monitor kikapcs ki villan a karin 1 piros led!!!
csak a restart segít!!nekem azt írták h 1 bios frissítés segíthet megcsináltam de azóta is csinálja igaz nem túl gyakran 1-2naponta.
mi lehet a probléma????help??kártyával van a baj? -
aktív tag
4 napja vettem 1 MSI 4870 1 Gb-os karit. Vmi Copper hűtő van rajta, agyonreklámozva h 3 fokkal hidegebb. Crysis alatt (ami persze maxon megy rezzenéstelen arccal - szép teljesítmény) mintha 1 betonkeverő mellett ülnék. Meg a procihűtőm is bevadul, kész agybaj. De sebaj, holnap jön a vizesblokk a karihoz meg a procihoz, remélem jobb lesz.
Át kellett szerelnem a gépben a vinyókat, mert nem fért be a kártya. A képeken nem látszik melyen nagy.
De nagyon jó a cucc meg kell hagyni......csak a zaj......
Majd leírom hogy muzsikál a vízhűtés ha megjön.
-
aktív tag
-
RootRulez
félisten
Hajj-ajj, korábban olvastam, úgy járt valaki, hogy egyszer csak venti max fordulatszám kép nuku és csak reset segített, ez mi miatt van? Túlmelegedett a kari? Mert így jártam a 4850esemmel
═════════════════════════════════════════
-
JAckass6
tag
Valamiért nem tudom szerkeszteni, de megoldottam...
-
JAckass6
tag
Sziasztok!
1 napja vettem meg a 4870 Vapor-x kártyámat, nagyon jól teljesít, halk és hűvös. Viszont játékok alatt a képernyőn mintha egy CRT monitorom lenne, rohangál fel-alá egy fekete csík. Nem annyira szembe tűnő, menüben sem lehet látni, Windows alatt sem, HD film lejátszás alatt sem, csak a játékok közben. Benq2200HD monitorom van, 1920x -ben próbáltam mindent, de nem tudom eltűntetni. Frekvencia beállítás CCCben is 60, játékban is, egy szóval mindenhol. Valakinek hasonló jelenség, esetleg ötlet hogy mi lehet hibás? -
Chaser
legenda
Arra a címre írd át, amiről eredetileg ment, én már régóta így csinálom, nem kell telefonálgatni, hogy regisztrálják. Ha nem tudod hogy kell, pü-ben leírom.
Ha már így offolunk, HD4850-et vennék, ha valaki eladná, ide benézhet
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
RAiN91
őstag
Erről vélemény? Majdnem ugyannyiért adják, mint a kinézett sapphire-t.
-
katt777
félisten
Nálam a PCI-os TV tuner teljesen eltakarta a VGA-m hűtőjét (középen van), csak 4 mm volt a két kártya között (vagy 3), és egy fokkal sem lett melegebb a VGA. Szóval ez a "megfő a másiktól" dolog erősen túl van lihegve. 2 VGA-t egymás nyakára tenni persze már más tészta.
Zufo: His IceQ-t vegyél.
Scholes9: Nálam nincs, de valószínűleg azért, mert nincs meg a játék. Ha új, akkor várd meg a 9.10-es Catalystet.
[ Szerkesztve ]
-
Scholes9
nagyúr
Csak nekem van csikozódás Dreamkillernél 4850 karival XP alatt 9.9-es Catalysttal?
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Zufo
tag
Üdv
Egy hd 4850 vga-t fogok vásárolni a napokban és tudnátok abban segíteni hogy melyik gyártótól vegyem? Egy sapphire-t néztem ki az jó választás?
-
RAiN91
őstag
akkor lehetséges, hogy az alaplapom rossz. Az alaplapi hálókártya a lap megvétele után 2 hónappal elromlott. 2x is vittem gariztatni, de szerintük jó... Én pedig nem csináltam hülyét magamból, mert több helyen is kipróbáltam, hogy jó-e. Ha jól tudom, ennél a lapnál chipset problémák vannak, és az integrált cuccok szoktak elromlani rajta. (hálókártya, vga, hang). Szerencsére nálam eddig csak a hálókártya.
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
Az a valami ha jól tudom a fizikai cím, csak az adott hálókarira vonatkozik, integrált lan esetében az alaplapra. Tehát a meglévő rendszeren belül oda teszed ahova akarod.
Nálam is ez van, ezért vettem egy routert, hogy ha eladom a deszkát ne kelljen állandóan újra regisztráltatni az új cuccost.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
RAiN91
őstag
Sziasztok!
Biztos, hogy jó ötlet lesz a dual slotos 4850?
A második vga slot alatt közvetlenül ott van nálam a PCI-ben egy hálókártya.
A legalsó PCI-be nem tudnám átrakni, mert akkor nincs net
Így is kapna elég levegőt?
[KÉP] -
FRENK1988
veterán
Nem tudjátok 4870-hez milyen pszihiksz karit érdemes venni?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
tomic
addikt
Sziasztok! Érdeklődnék mik a kimondottan jó tuningos órajelek amiket 4850 el el lehet érni , plusz fesz adása nélkül. Ahol a 3d vantage lefut még.
-
lipi67
nagyúr
"Megoldottam" a vga-t, igaz ATT-t nem merek felrakni, most így reg.kipucolva, driverek lenyomva, s csak sima displ.driver feltéve..így működik hibátlanul. Mi a fenéért hal meg ha ATT-t teszek fel. Így meg olyan gáz 500/900-on, csak ennyire vesz vissza.
-
Chaser
legenda
Köszi a válaszokat, poercolor AC hűtéses változatáról mi a vélemény? Megbízhatóság, hang érdekelne.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
lipi67
nagyúr
válasz katt777 #7659 üzenetére
Válaszolj már a pivimre!!!
Tegnap ATT-vel nem volt hajlandó működni a vga, ma már elkezdett szemcsézni is. Húzva sose volt, hisz alig játszanak a törpék, WoW-hoz, Sims 3 -hoz meg alapból bőven elég..
Mi a f@sz lehet ezzel a döggel???Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
katt777
félisten
Vagy fel sem flashelted. Nem fagy ki ugyanis, hanem dolgozik pár percig, ill. akkor akadhat ki, ha CCC, ATT, vagy más VGA-kezelő alkalmazás fut. Mivel MÉRED a fogyasztást?
Mooka-Miki: Nem fut ott valami, aminek nem kéne? Vmi VGA-tesztet kéne indítanod, és feladatkezelőben megnézni, mi zabálja meg az erőforrásokat.
-
FRENK1988
veterán
válasz Mooka-Miki #7656 üzenetére
Nem lehet valami Vsync vírus?
-
Mooka-Miki
senior tag
Sziasztok!
Nem nagyon szoktam problémamegoldásban segítséget kérni, mert nagyjából értek a dolgokhoz, de most már kifogytam az ötletekből.
Adott a VGA: Gainward HD4850 512MB, Monitor: LG W2452V-PF
Előző monitorom DVI->D-SUB átalakítóval használtam 1680*1050@100HZ. Ez egy jófajta 16:10-es CRT monitor volt.
Cseréltem a fent említett LG TFTre, natívan használom DVI-DVI kábellel.Hibajelenség:
Akár OpenGL, akár D3D játékok alatt, ha bekapcsolom a VSYNC-et, akkor elkezd késni a kép az egér mozgatásához képest. Főleg FPS játékokban ez nagyon nagy hátrány tud lenni
Megnéztem: a processzorom kihasználtsága azonnal felugrik 3d-s alkalmazásoknál 100%-ra.
Oprendszer: Vista64Próbáltam játszani a folyamat prioritásokkal (Játék exe Below Average, aztán Low), próbáltam soksok vga drivert (az első két lábon járó ember felegyenesedésétől napjainkig), megpróbáltam feltekerni a CPU-t, de az sem volt elég.
Az FPS játékok nagy részénél ezt tapasztalom és már nem tudom mitévő legyek.
Még az oprendszert is újrahúztam de az sem segített.
Próbáltam hogy feltelepítem a monitorom eszközillesztőjét, de az sem hozott változást.
Próbáltam OpenGL-be beállítani a triple buffering-et de semmi.Találkozott már valaki ilyesmivel?
Előre is köszönöm a segítő jellegű válaszokat!Mooka-Miki
Szerk.: Természetesen VSYNC nélkül minden teljesen jól működik, de nem szeretem látni a képkocka szétesését, ezt az "artifact" jelenséget, azért szeretnék bekapcsolt vsync-el játszani.
[ Szerkesztve ]
-
naksys
senior tag
válasz katt777 #7643 üzenetére
Winflashel sikerült lementeni és RBE-vel szerkeszteni. Viszont mikor Winflashel fel akarom írni a módosított biost akkor a flashelés végén kifagy a rendszer. Restart után megy. Viszont hiába csökkentem 2D-ben a feszt és a frekit, fogyasztásban semmi különbség nincs.
Ha az eredeti biost írom vissza azt rendben leflasheli fagyi nélkül. -
Mushroom
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, hogy esetleg más is találkozott már hasonló problémával, vagy mivel lehet a gond?
Van egy Gigabyte 4850-es 512MB-os vidk.-ám. egy Asrock 780G-s alalapban amin ugye van egy HD3200-es integrált vidk. Nos van egy 19-es monitorom és egy Philips 42PFL5604H TV-m, amit a 4850-es kártyára kötöttem HDMI-n át. A probléma az, hogy a tv-n kb 5-10 percenként váltózó sűrűséggel elmegy a kép kb 1mp, mintha felbontást váltana az ember. A második gond, hogy van, hogy egy ilyen 1mp fekete képernyő után inverz színekkel jön vissza a kép, amin csak a tv ki és bekapcsolása segít, vagy egy felbontásváltás. A monitorral ilyen gond nincs DVI-n át. Ha a tv-t a HD3200-asra kötöm ott sincs ilyen probléma. A jelenség előjön többféle windowssal, többféle driverrel, catalisttal és néküle is. A parajelenség elég idegesítő legszívesebben felgyújtanám a kártyát.
A kérdés mindegyik driverben szar lenne ennél a kártyánál a hdmi vezérlés, vagy a kártya szar?
Találkozott már valaki hasonlóval?
Visszavihetem ezzel a kártyát garban, vagy kiröhögnek.
Különben meg fasza, hogy az ati jó kártyákat csinál, csak nem ártana, ha drivereket is csinálna hozzá, mert ez így szánalmas! -
katt777
félisten
válasz FRENK1988 #7649 üzenetére
Alaplap biost a VGA-ra? Akkor csoda, hogy még megy a cuccod...
zodo: Baszki, mindenki agyzsibbasztót vett be a hétvégén? Valami jó buliból kimaradhattam. A CC az ua., mint a CCC, ugyanis Catalyst Control Center a teljes neve, csak ugye van Catalyst csomag, ebben Catalyst driver, Catalyst CC (ezért utaltam rá röviden a Control Center megnevezéssel), Catalyst telepítő, és egyebek, attól függően, mit töltött le az ember. De még (C)CC-t is lehet úgy telepíteni, mint a drivert, hogy kilép az ember belőle, és az ideiglenes könyvtárból csak az adott alkalmazást installálja az ATI egyéb hülyeségei nélkül (így pl. megkíméljük magunkat a különböző Visual f.szságok összekeveredésétől a gépünkön). De a pont mondjuk az ATI-nak jár, amiért ilyen frankón képes megkeverni a dolgokat.
-
katt777
félisten
Majd legközelebb profilt írok, hogy annak is értenie kelljen, aki nem akarja, ezért részleteket ragad ki a szövegből. Nehogy már ne tudd, mi a VGA 2D és 3D módja, ill. az ATT-é, és mi a különbség ezek között (pl. hogy ATT mindkét módjában van mindkét VGA mód). De túl van ez már tárgyalva, sztem a legelső mondatban érthetően fogalmaztam, amikor "beállításokat" írtam ATT-hoz, és ebben a 3D módot.
-
FRENK1988
veterán
Nekem olyan van. Zalman VF830-as Hűtés van rajta. Elég csendes (2900XT után ) Kicsit fanyalogtam, hogy nem 2 Slotos a hűtése de ez is korrekten teljesít szolgálatot.
Ööö az enyém nem veszi vissza az órajelet csak 600-700 között mozog. Ez reális? Nektek mennyi?[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Én nem keveredtem bele, te nem értetted. Azzal kezdtem, hogy "akik 1V alatti 2D beállítást használnak", innentől kezdve egyértelmű, hogy a 3D mód e mondatban a 2d beállításra vonatkozik. A 2. hszban direkt hangsúlyoztam ki a 2D mód és a 3D mód közti különbséget; talán célszerűbb lett volna profilt írni, de akkor is: a legelső mondatban egyértelműen fogalmaztam.
CCC-t zodo-nak írtam, csak a Ctrl-Ins nem működött, mint látom, ezért lsc-t szúrt be a szerkesztő.
zodo (eltaláltam! ): Nem, a CCC NEM tartalmazza a drivereket! A Catalyst tartalmazza a drivereket, a kezelőfelületet (Control Center), és a telepítő egyéb részeit. meg is nézhetnéd esetleg, hogy a Catalyst verzió sosem egyezik a benne lévő szoftverek egymástól is olykor eltérő verzióival.
Chaser: Amennyire beállítod. Le lehet vinni 58xx karik fogyasztása alá.
naksys: RBE-t próbáltad, vagy Winflash-t? Tudnak dual bios-t kezelni. Ill. Winflash tud, de RBE-ral is menthetsz/szerkeszthetsz/flashelhetsz.
[ Szerkesztve ]
-
naksys
senior tag
Sziasztok!
Biost szeretnék szerkeszteni Gainward GS 4870-es karin de semmivel sem tudom lementeni az eredeti biost.
Legújabb GPU-Z Bios reading not supported this device hibaüzit ad, atitools alapból nem látja a karit, mint ahogy Ati tray tools sem. Lehet, hogy azért mert dual biosos a kari?Tudtok valami megoldást??
-
Chaser
legenda
A GB 1slotos refhűtéses modelljéről mi a tapasztalat? Rákerestem, de nem sok mindent találtam.
Idle/load mennyit esznek a 4850-ek? Nincs időm kersgélni._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
zodo
nagyúr
Figyelek, kódoltam a tartalmat, biztosan nekem címezte.
Mondjuk én sem értem, mert a ccc tartalmazza a driver(eke)t is.Szerk:
Sajna az Everest nem írja ki csak a cpu-t az ATT-el nem kívánok vacakolni.
Tegnap volt egy pár óra játék is => minden tökéletes, ezért nem fogom csesztetni. Köszönöm a segítségeket.[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz katt777 #7638 üzenetére
Jut eszembe: akik 1V alatti 2D beállítást használnak ATT-ban, régebbi játékoknál, ha ezt használják, kártyától függően szemcsésedést tapasztalhatnak, mert 3D módban kevés lehet a fesz. a kártyának! Akkor nem értem a 3d módot, egy kicsit belekeveredtél . A "ccc nem drivert" meg főleg nem értem, de legyen . Gondolom zodonak akartad címezni, csak az sem ment simán .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
katt777
félisten
válasz RootRulez #7628 üzenetére
Eltuningoltad? Simán futnia kéne W7-en, nálam 64-bitesen szaladgál, és egész jól.
lsc: Akkor +1X hangsúlyozom, csak neked, hogy 2D módról volt szó, amit lehet 3D-ben használni régi játékokhoz (és nem a 3D módot), hogy ne fogyasszon és melegedjen sokat a kari. Azért legalább feltételezhetnéd, hogy értek az ATT-hoz...
lsc: A CCC nem driver, hanem a Catalyst csomag kezelőfelülete. GPU-Z azt bizonyítja, hogy spéci a kártya (vagy simán nem jelzi a fordulatot ), tehát mindenképpen célszerűbb a gyári (HIS 9.7) drivert használni, de ez nem jelenti azt, hogy a 9.9 feltétlenül rossz volna, csak hogy előfordulhatnak vele megjelenítési hibák. Sokan ilyenkor - tévesen - azt hiszik, hogy a VGA-juk hibás, ettől akartalak megkímélni.
Everest elméletileg mind2-t kiírja, és ATT is, ha csak tényleg nem ennyire spéci bios-t tettek a kártyára. De ha van valami, ami miatt felesleges aggódni, az egy extra HIS hűtés.
kopidoo: Összekeveredhettek a driverek. Nálam is csinált ilyet a gépem nV kari után, teljes OS reinstall lett belőle, mert még driver-pucolás, monitor driver reinstall sem segített rajta.
[ Szerkesztve ]
-
FRENK1988
veterán
Nah én is csatlakoztam hozzátok egy Gigabyte 4870 1Gb-vel Meg vagyok eddig vele elégedve.
-
fanfany65
tag
Hali!
Azt ugy nem fogod látni,csak százalékbam a ccc-ben!
Valoszinü ez is ugy muködik hogy csak két szál vezeték megy a ventihez nem 3 mint normál esetben! A kártya biosbol vagy valami más szerint szabályoza a ventidet!Ezt nem vágom de az én kártyám is ugyan ezt irja ki a gpu-zvel!Viszont terhelés alatt szabályoza és a ccc-ben irja is százalékban! De vannak a topikban okosabb népek akik biztosan tudják miért van ez! Ha inditasz egy szörös fánkot vagy valamilyen játékot ablakban és közben bekapcsolod a ccc-ert akkor látni fogod,hogy szabályoza! -
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Ha valaki éppen a napokban szeretne megválni kártyájától Győr környékén, akkor üzenjen rám, vagy hívjon fel. Szám az aláírásomban. Köszönöm.
Kupidoo!
Sajnos nem, ezzel kell beérned.
[ Szerkesztve ]
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
kopidoo
senior tag
Segítsetek!
Extended desktop módban a monitor 1440es a tv 1024es max felbontást visz. Klón módban viszont nem hajlandó 1024fölé vinni a felbontást és ez kib@szottul zavar. A régi nvidia kártyámon ilyenkor simán engedte az 1440et a tv-n. igaz, olyankor mindig pásztázott ha mozgattam az egeret, de az mindegy. Ez azért lenne fontos, mert ha nem játszok akkor a monitort használnám 1440ben, amikor játszom akkor meg a tv-t 1024ben miközben a klón mód aktív. Lényeg a lényeg: klón módban feljebb tudom-e tornázni a felbontást 1440re, hogy a játékok előtt ne kelljen ezzel b@szakodni? -
zodo
nagyúr
válasz katt777 #7627 üzenetére
Ne haragudj, de nem értem.
3DMark06 nem lényeg, értem és nem is érdekel a pontszám.
"Tedd fel a HIS driverét, és felejtsd már el végre azt a szar CCC-t!"
Ezt találni a HIS oldalán:
ATI Catalyst: 9.7 (ref. no: 0910) Platform: Windows Vista & Windows 7 (32/64)
Akkor mégsem jó a HIS driver, mert ez is ccc vagy ?"Ref. driverrel is próbálkozhatsz, de soxor megjelenítési problémák adódnak vele (nem véletlenül késnek a gyártók a saját kártyáikhoz készülő bios-okkal), és akkor max. beállsz a topicban sikoltozók sorába."
Ez a "Ref. driver" ugyanaz, mint amit le tudnék tölteni a gyártó honlapjáról ?
Esetleg amit a kártyához adtak telepítő cd-n találni ? ( 9.5-ös ccc van a Cd-n )Leszedtem a 3.6-os GPU-Z-t, de a helyzet változatlan. Mindegy, úgysem érdekes, mert nem %-ban szeretném látni, hanem Rpm-ben a venti fordulatszámát.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz abridabri #7592 üzenetére
Természetesen annyi profilt készítesz, és annyi játékhoz, amennyit csak akarsz. Ennek megkönnyítésére van a leírás az 1.hsz-ban, de sztem a program menüjében sem nehéz megtalálni... Pala már írta a többit.
Egyébiránt fölösleges minden játékhoz külön profilt csinálni, mert ha egy low 3D-t csinálsz, az már viszi az igénytelenebb játékokat, és takarékos is, az alatt sokat nem spórolsz. Ill. régebbi játékokhoz meg totál elég a 2D profil, én is 200/300MHz-en tolom most a KotOR-t.Pala: Miért kellene kikapcsolni az auto-váltást? Marhaság minden egyes játékhoz külön profilt csinálni, amelyekhez amúgy is az auto 3D kéne.
kemi86: Teljes vizes blokk kellene oda, pont a mosfet hajlamos könnyen kinyúvadni.
zodo: 3D06 úgyis csak 1 CPU-t terhel (ill. 2 felet) GPU tesztek alatt, szóval a procid csak 1 CPU-s játékokban gáz. Tedd fel a HIS driverét, és felejtsd már el végre azt a szar CCC-t! Ref. driverrel is próbálkozhatsz, de soxor megjelenítési problémák adódnak vele (nem véletlenül késnek a gyártók a saját kártyáikhoz készülő bios-okkal), és akkor max. beállsz a topicban sikoltozók sorába. ASUS kártyáim is tökéletesen mentek a legtöbbször régebbi ASUS driverekkel, míg a ref-t telepítők mindig panaszkodtak a graf. hibákra. Mellesleg célszerű lenne a 3.6-os GPU-Z-t letöltened, nem egy elavulttal szívatnod magad. Szerintem.
Rederik: Lehet vele kezdeni bootup clocks átállítást biosban, így vsz. nagyon hamar ki is nyírnád a karit. Nem véletlenül pörgeti fel a hűtőjét minden ATI kártya induláskor.
RootRulez: ATT is kiírja. GPU-Z nem jó, mert annak a monitorozása hazavágja a megjelenítés sebességét (nekiáll szépen röcögni a kép). Win7 alatt némelyik programnál még ATT is (pl. Vantage alatt ezért RivaTunerrel monitoroztam).
Jut eszembe: akik 1V alatti 2D beállítást használnak ATT-ban, régebbi játékoknál, ha ezt használják, kártyától függően szemcsésedést tapasztalhatnak, mert 3D módban kevés lehet a fesz. a kártyának! Én most tapasztaltam ezt KotOR-kal, de egy kis fesz. emelés megoldja a problémát. A fogyasztás/melegedés nem nagyon fog nőni tőle.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz katt777 #7573 üzenetére
"Próbálj a HIS oldaláról saját drivert leszedni, illetve tweakforce-ot."
Megnéztem a HIS oldalát és a 9.7-es drivert lehet letölteni.
Ha jól néztem akkor ebben a 9.7-ben még létezett a manuális ventiszabályzási lehetőség.
Tegyem fel ezt a 9.9 helyett, mert ebben nincs vagy ez az opció nem is a driver kiadásától függ?Végül is annyira nem zavar, hogy nincs a mostani ccc-ben csak jó volna tudnom, (kiváncsíságból) hogy éppen mikor mennyin pörög. Erre valami ötlet ?
"Tweakforce"-ra keresve, én azt valami Nvidias drivernek látom, gondolom nem erre gondoltál. Elárulnád, hogy mit is keressek ?
-
nightsong
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 4850 1Gb gddr3-as kartyat. Az alaplapom nem tamogat PCIE 2.0-at.
Szerintetek ez mennyire erzodik a kartya teljesitmenyeben?Erdemes aldozni egy olyan lapra, amelyik tud PCIE 2-ot?
Night
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Van egy 4870 Toxic 1Gb kártyám, amivel hangját tekintve szavam sem lehet, ellenben időnként felpörög maxra a ventije 100%-ra 1-2 másodpercig. Ha jól emlékszem, ez Windows indulás közben, majd a teljes rendszer elindulása után egyszer történik meg.
Miért van ez? Tudja valaki? Lehet/kell vele valamit kezdeni?
Rederik
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Pontaz22 #7611 üzenetére
Pont az amit leírtál, hogy milyen monitorcsatlakozó kivezetések vannak rajta. Ha más szempot nincs, akkor érdemes a harmadikat venni, mert azon van a legtöbb féle. Később ha már elterjedtebb lesz a HDMI kivezetés jól jön ez a csati, most ugye a DVI-s moncsik mennek főleg, TV-out meg bármikor hasznos lehet ha majd tv-re akarod kötni és nincs a TV-n HDMI csati. Illetve a különböző csati reprodukálhatóak átalakítókkal de ha natívan ott van a kártyán az a legegyszerűbb és legjobb.
#nincsbennetarcsi
-
zodo
nagyúr
válasz fanfany65 #7604 üzenetére
Szia fanfany65!
Á, tényleg nem hat meg a gépem dmark eredménye.
Grid, jól fut a monitor csere útán is és ez a lényeg.
Persze van rá gari, zsír új csak rosszul volt kiírva a neve a webshopban, vagy mást kaptak a beszállítótól, ennyi. Őrülők neki csak meglepett a dolog.Mondjuk ezen héten, már nem az első meglepetés történt velem.
Vettem, monitor is.[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
-
kriszbon
őstag
válasz LicskaiJ #7603 üzenetére
Köszönöm Azt használom amit a Sapphire adott hozzá a 9.4-et. Egyébként ez névleg 4830-as csak 800 SP-s, tehát olyan chip van rajta mint az 50-en, de alul van órajelezve 575/900. Sajnos csak annyira is húzható mint az 50-es. Ami a képen van annyit megy stabilan, de azt játékok alatt is.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kemi86
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy sapp 4870-em, GPU megkapta a víz blokkját és figyelmemet elkerülte,h a MOSFET-t is hűteni kell néztem ezt a zalman zm-rhs90-t egész jó, de nem kapni pesten.
Vmi ötlet,h mit érdemes tenni ez ellen: passzív elég,ha nem szeretnék tuningolni vagy vízes blokkot neki?előre is köszi
-
fanfany65
tag
Hali Zodo!!
Ne idegeskedj a 3dmark értéken a prockod kicsit gyengébb és kész az én 5200-som sem csinált sokkal többet!
A höfokok pedig kimondottan jók szvsz,látam már itt 100c fokos tojás sütögetös kártyákat!
Remélem azért legalább 1-2 év garit vállaltak rá igy sok veszteni valod nincs,szerintem ha jól müködik ne cserélges!Elöfordult már itt a topikban is ,hogy valaki a 3-dik kártyályát tudta csak használni te még a szerencsésebbek közé tartozol!
Én is meglepödtem mikor megvettem a kártyámat mert én refest akartam csak mikor kibontottam akkor ért a meglepi.hogy dualslot!A doboz tök ugyanaz volt mint a refesé,csak ezen volt egy zöld cimke amit észre sem vettem azon volt rajta mi van a dobozban,nem bántam meg hogy megtartottam!
Ne aggodj ha müködik rendesen ,használd egészségel! -
Pala
veterán
válasz abridabri #7592 üzenetére
Megoldható! Az automata 2D-3D váltást kapcsold ki, ha netán eddig használtad. Ezután annyit kell csinálnod, hogy a kívánt órajel-profilokat szépen elkészíted, majd minden egyes játékhoz készítesz egy game profile-t (itt a beállításoknál megadod, hogy futtatás alatt melyik órajel-profilba váltson a kártya, illetve, hogy utána visszaváltson 2D-be), majd ha kész, egyetlen gombbal gyárthatsz nekik egy ikont az asztalra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Windows 11
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest