Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ló úr
őstag
Sziasztok,én azzal kapcsolatban írnék nektek,h ezt a hűtést a 4850 emen le szeretném cserélni vmi nagyobb hatékonyságúra,és lehetőleg halkabbra!! Mit tudnátok ajánlani nekem?
Én gondolkodtam egy AC Accelero rev.2 esen egy 12 CM-eres ventivel megspékelve,de azért kikérném a ti véleményeteket is,mivel biztosan jobban értetek hozzá mint énEz lenne a karim és a hűtés rajta!
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
katt777 #6193 üzenetére
Ok, értelek én. Nekem eddig kben a 64bit leginkább a server 2003-nál jött be. Win7-Vista..Nem!
Igaz..Win7-nél csak 2giga ram alatt tudom most nézni, serv.2003-nál volt 8. Bár elvileg 1-2 giga elég bőven neki, de..úgy vettem észre, hogy 2gigával se überbrutal a 64bites ver. -
katt777
félisten
válasz
Ragacska #6179 üzenetére
"Nu, wasch hab' isch gesagt..." - ahogy a szomszédban mondják. Engem nem lepett meg.
Lacpac: Hát, a drágán vásárolt hardvernek is lehetnek előnyei.
lipi67: Én sosem mondtam, hogy ne használjon XP-t, akinek 4870-e van, csak azt, hogy objektíve a kihajtást Vantage-ben tudod letesztelni, mert az rendesen terheli a rendszert, de sem a 3D06, sem a játékok NEM.
Hát XP-s DX11-gyel én is kiegyeznék, de ha megcsinálnák, ki a fene venne Vistát meg W7-et?
Még a Vista x64 is gyorsít a 3D06-on, akkor hogy is van ez a hiper-szuper W7-tel?
fagy53: ?X mondtam már, hogy van az objektív "kihajtás", azaz hogy optimális körülmények között milyen sebességű/erősségű processzor képes megfelelő adattal ellátni a VGA-t, amely esetben mind2 100%-on dolgozik, meg van a relatív, amely attól függ, hogy mennyire szarul megírt játékot/alkalmazást használsz. A 2 sajnos messze nem azonos, holott nyilván az lenne az ideális, ergo az van, amit írtam, hogy a VGA megfelelő adatellátásához (ez a kifejezés talán neked is megfelel
) az esetek túlnyomó többségében az objektíve szükségesnél erősebb processzor kell (elég grafikont láthatsz a legfrissebb 4870-tesztemben). A jórészt 2D-ben dolgozó (strat-nak mondott taktikai) játékoknál/alkalmazásoknál fordulhat elő fordított eset, amikor a VGA kap kevés terhelést, a proci túl sokat, de ez a ritkább. De ettől még minden procinak/VGA-nak megvan a neki megfelelő objektív párja.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok,
van egy asus eah 4870 dk-s kártya. windows xp alatt egyszerűen egy selejt, pl új wolfensteinnek még a menüje is úgy szaggat, hogy kezelhetetlen, a játékról nem is beszélve. és ez nagyjából minden komolyabb játékkal így volt. Felraktam egy 64bites win7-et, meg directx11-et csak próbaképp, s a gondok megszűntek, úgy keni a játékokat, mint kés a vajat.
szerintetek a 64bites rendszernek, a win7-nek, vagy a directx11-nek köszönhető ez?
azt gondolom, hogy a 4200+-os proci jelentősen visszafogja a rendszert, de az XP-től el kell búcsűznom, ha játszani akarok, vagy van valami áthidaló megoldás?köszi
-
Milka 78
nagyúr
Az enyém 3620 Mhz-n kártya 800/1000 és így ment 17090 pötylit.Csak annyiban adok igazat az XP-s hátránynak,hogy a dx10.1-ről le kell mondanunk,de ezen kívül nekem még mindig űber fasza ez a régi rendszer
.Amúgy tényleg szebb,mert direkt kipróbáltam,de most már kibírom a hivatalos Win7-ig és beruházok rá...
-
lipi67
nagyúr
Szuper!!! Olyan "fogalom" volt ez nekem mint a "netezős gép"
Kben..ennyit a vantage tesztről. Szar. Elkezdtem (kva unalmas) és. Eleinte minden ok, ET6-tal win alól toltam, így memeket nem tudtam visszaosztani, emelkedtek az FSB-vel. 3GHz-nél 1200-on jártam, így (hogy majd végig tudjam ET6-tal csinálni), itt bementem a biosba és visszaosztottam újra. Ennek következményeképpen 3,1GHz-nél 1200-ról 931-re esett vissza a ramok sebessége és..borítottak is mindent. Abba is hagytam, mert ez vicc. Jobban befolyásolja mint a cpu húzása..Ime:[2,66]
[2,8]
[2,9]
[3GHz 1200-as ramok]
[3,1GHz 931-es ramok.]Asszem maradok a cinebench R10-nél és Xp-nél.
(3x futtattam le a 3,1GHz-es tesztet nüánsznyi különbségek voltak. -
fagy53
nagyúr
"hogy hajtja ki (milyen hülye megfogalmazás-ha létezik 1áltanál ilyen-) a 4870-et." - helyes, esze ágában sincs kihajtani, egyrészt azért mert nem tudja, másrészt mert nem is ez a dolga.
Mindkettőt a játék hajtja ki, de egymást sohasem!
A procit kizárólag a játék motorja befolyásolja, a VGA-t ez és a monitor felbontása terheli.
Soha nem a VGA miatt kell erősíteni a procit, hanem az éppen futó alkalmazás miatt.
Arra kell törekedni, hogy az illető játékban egyik sem limitálja a sebességet, azaz ne legyen kizárólagos CPU vagy VGA limit. -
lipi67
nagyúr
válasz
Ragacska #6179 üzenetére
Bocsi akkor, AMD-hez nem tudok hozzászólni se..
#6181) Milka 78 Mármint milyen "ilyesmi"? Az én procim akkor mennyin megy amikor hasonlít a Te 3600-as eredményedhez? S a VGA? Most átmegyek vantage tesztekre Win7-tel, bár értelme egy szál se, hisz nem lesz azon használva.Ja!
Katt777: Fura amit írsz. Kvázi azt mondod, aki 4870-et hajt az ne XP-t használjon. Az, hogy 1-2 vagy éppen 4 mag dolgozik-e Dmark alatt: Ok-ok, de én nem azt akartam megtudni, hogy egy q9400-es hogy hajtja ki (milyen hülye megfogalmazás-ha létezik 1áltanál ilyen-) a 4870-et. Azt, hogy a gépemen (XP), a procim (mind1, hogy milyen), mennyi MHz-en tud még annyi pluszt adni a VGA alá, ami megéri, hogy esetleg túlfeszeljem miatta. Lehet, hogy most rosszúl fejeztem ki magam,s nem voltam teljesen érthető, lényeg, hogy nem az optimális (max kihajtást) kerestem a vga alá, s ha kell ez alá rendelve Oprendszert stb. Csupán annyit, hogy az így összerakott s telepített gépemnél, van e értelme a cpu tuningnak (s ha igen, meddig) azért, hogy a vga-m jobban érezze magát. -
Lacpac
őstag
válasz
katt777 #6168 üzenetére
Nem gyengébb, csak az első teszt megy olyan szarul.
A többi helyen már nem megy 25 fps alá sehol.
A 3850-el befigyelt alá egy párszor.
A 3850-et én már nagyon olcsón vettem, tehát árában ez volt.
Majd megnézem játékkal is, hiszen nem markal játszunk. (egy-két hónap alatt szerintem ez is meglesz)
Csak a kíváncsiság dolgozott bennem, azért néztem utánna, és kérdeztem rá. -
lipi67
nagyúr
válasz
Ragacska #6177 üzenetére
A vga-m 770/900-on
"1,2 volton majdnem 900al kevesebb mint szokott lenni ..." -Na ..ezt nem értem. Tudod, hogy mi a vége a procidnak 1,2v-on és most ennyi fesz kevés, vagy mi?
Az eredményeid MIN? mutatnak annyi. (bevallom, azt se tudom, mi a konfigod)
Igaz, ez mind2tőnk hibája. Én lusta voltam visszakeresni (ha írtad), Te meg pici kezeddel kitölthetnéd az adatlapodat.Na..megint lépnem kell, elkummantják nekem a házifeladatokat..
Asszem megint kell 1 feleség -
lipi67
nagyúr
válasz
katt777 #6174 üzenetére
"hogy milyen proci kell a VGA alá, azt úgyis Vantage-ben tudod meg.." -- Viszont az azt jelentené, hogy nem Xp., s nekem fontos az Xp a proci tuningja miatt.(kedvtelés). Tudom, most azt mondod, minek húznám akkor a procit, hisz nem sok értelme van, s nem jutok a vga terén előbbre. Ez igaz is, de..bevallom, nem érdekel, játék ritkán megy ezen a gépen, csdak biztonsági tartalék a 4870-es. S csak kíváncsiságból csináltam, hátha valakit érdekel.
Ezen a 80-as vinyón csak az Xp van, de az 500-ason Win7 és vantage..
Egye fene..iccaka és holnap végigzongorázom ott is. Ok?Család..ÁÁ!!
Ne is mondd Barátom. A 2 törpe sírba tesz. Ja! 5napig voltam Szhelyen, jövhéten jön az asszony, s azt akarja, megint éljünk 1ütt Szhelyen. Nem tudom, hogy sikerül-e Neki, de hogy jövhónapban újra ott leszek az tuti...
Ja! ATT-t a Te regeddel nyomom 2d 200/300 -
Ragacska
tag
levettem a feszt 1,2re 1,425 alap helyet 2,8on stabil.
NB 1.175V
És DRAM 1.8V az jó alapnak szerintetek? -
katt777
félisten
No de ott jön az, hogy kvázi 1 magot terhel 3D06 (vagy fullban, vagy 2-t félig), ergo hogy milyen proci kell a VGA alá, azt úgyis Vantage-ben tudod meg (játékok alatt megint felemás eredményeket kaphatsz, én pl. egyet sem találtam, amely 2 magot teljesen terhelt volna, nemhogy négyet). Kivéve 1680x1050-ben extrém minőségben, mert ott elpárolog a CPU-limit, és úgy gyorsul a 4870, mintha nem lett volna alacsonyabb felbontásokon és minőségben már 2.66GHz-en is kihajtva (ez persze i7-re értendő, AMD-sek kedvéért
). Majd nézd meg, ezt tapasztaltam E8400-zal is, tesztek a honlapomon/logouton. És persze pont abban játszom.
Ja, a RAM-ok is bele tudnak szólni a teljesítménybe, de egyelőre leginkább az optimalizálatlan játékok miatt kell erős processzor egy 48xx kari alá.Mi is történt?
Hát én megmondom most is: hazajött a család.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Ragacska #6171 üzenetére
Itt vannak a képek, hátha segít valamiben Neked(is). Aki vágja a témát biztos le tud következtetéteseket vonni belőle, nekem nem 1értelmű. Persze ok, hogy, a ramok 800 és 1066 között mentek és bekavarhattak, de ha így van, gyenge a proci húzása, ha a ram kompenzálni tudja, s különben is, ha húzod a procit, néha úgy is vissza kell osztani a ramokat.(mondjuk ezek bírják 1300-ig 1:1-ben is, de ez kit érdekel?)
Konfig az adatlapomon. Vga 9.8-as catalyst, oprendszer Xp Carlosca sp3. (Más oprendszerrel nem ugrálhatnék csak úgy 4GHz-re egy q9400-gyel..1,32v-on)
[2,66]
[2,8]
[2,9]
[3]
[3,1]
[3,2]
[3,3]
[3,4]
[3,5]
[3,6]
[3,7]
[3,8]
[3,9]
[4GHz] -
killer1203
senior tag
Ugynézki nem tudnak beszerezni ref hűtős asus-t, rákérdeztem mit tudnának még beszerezni amin ref hűtő van, még nem jött válasz
-
lipi67
nagyúr
válasz
katt777 #6168 üzenetére
Ma eddig csak azt néztem (dmark)Összpontszám nem érdekel (ha nem táblázatokra akarok felkerülni). Arra voltam kíváncsi, hogy érdemes-e húzni a procimat, hoz e plusz a vga-nál SM2/HDR-ben. Józan paraszti ésszel úgy gondoltam, hogy alapról (proci) indulok, és hogy mérvadóbb legyen a "grafikonom", 100MHz-eket húzok a procin. Most végeztem, végigzongoráztam 2,66-tól 4GHz-ig. Persze mindíg hozott pluszt, de nem is ez érdekel, hanem az, hogy mennyire lesz lineáris. Ha az lenne, lenne értelme szarráhúzni a procit, de ha valahol már kezd jelentéktelen különbség mutatkozni..odáig érdemes. Én így gondolom.
_hazajött a család..majd éjszaka megnézem, hogy mi is történt..(#6169) Ragacska : Majd segítek regelni..
Mod: ment privi
-
katt777
félisten
válasz
Ragacska #6159 üzenetére
Ki mondta, hogy rossz a nagyobb felbontás? Teljesen másról volt szó, arról, hogy milyen VGA kell oda. Tök mindegy, milyen nagy felbontást használsz (1600x1200 felett), erősebb VGA-val gyorsabb megjelenést kapsz, ha a z1GB RAM már megvan.
Nem lehetne végre elfelejteni a 3DMark06 összpontszámokat?
Könyörgöm, nézzétek végre az SM2/HDR eredményeket! Csak azok függvényében van értelme a procit tuningolni!!! Bocsi, de egy másik topicban éppen most osztotta az "eszet" egy "szakértő", összpontszámokra hivatkozva, holott direkt felhívtam a figyelmet ennek értelmetlenségére.
Procikat illetően ésszerű lenne a procik tulajdonságaiból kiindulni (AMD oldalán tutira megtaláljátok), mert a lapok túlfeszelik őket. Az 1.1V-os E8-asnak pl. GB és ASUS is lazán adott 1.2V-ot alapból.
Lacpac: Csak a csúcs VGA-kon van rajt az adott sorozatból minden (xx70-esek), 4890 most egy extra dolog, lényegében tuningolt 4870. "Kisebb" kártyákon, hiába a magasabb széria, durván el tud veszni a teljesítmény. Mindenesetre ha kisebb teljesítményű kártyát kaptál, vidd vissza, és cseréltesd ki erősebbre, mert egyrészt gyengébbet nem adhatnak, másrészt az előző árában kötelesek adni, tehát vagy azonos árban adhatnak erősebbet, ha a garos cucc már nincs, vagy ha véletlenül drágultak a hardverek, akkor jogod van minimum azonos teljesítményűt kérni, még ha drágább is.
pempellini: Hotkey pollert lődd ki, ill. installnál rendszergazda mód, és aláíratlan driver elfogadása.
-
válasz
pempellini #6163 üzenetére
Itt mindent megtudhatsz:[link]
-
Ragacska
tag
szerintem ez 4870 lesz mert
az 4850 em 650/2000 MHz.
X2 240 2800on 10750 a 3dmark 2006
proci 3640 en 12005 volt de nem volt stabil 1.475 volton sem feljebb nem mertem rakni.
Alapbol 1,425on megy, bár láttam máshol 1,344 en kellene mennie
o lol most názem terhelve auto voltra állítva 2800 Cpuz szerintent 1,440 1,480 kozött változik a feszültség -
Lacpac
őstag
-
Ragacska
tag
válasz
katt777 #6158 üzenetére
"GrooveHero: Azt már írtuk párszor, mennyire értelmetlen nagy felbontásba gyenge VGA-t venni. Azaz hiába lesz 1GB RAM-od, ha a megjelenést úgyis butítanod kell a gyengébb GPU/RAM-ok miatt. Persze az 512MB-os 4850-nél azért jobb lesz."
szerintem igenis jobb a nagyobb felbontás ha a játék támogatja a 1280x720et akkor megarad a 16:9 es aranyány és nem is torzit a kép.
Ha nem támogatja be lehet állítani hogy tartsa meg az arányokkat és akkor két csík lesz oldalt na bumm, de ki tudod használni a nagy felbontás netezés vagy munka közben. Excelben nagyon jól jön.
4580 1G vel x2 240el nyomtam a crysist nem ultra deatelben hanem egyel gyengébben 8x antializingel 1280x720.
Aztán kiprobáltam 1920x1080ban antializing nélkül kb ugyanakkora sebességel megy. Néha persze beszaggat, de ha 4-5 ember van a képen még 22-30FPS.
Ha full hdban nem megy a game nem fog menni 1680x1050ben sem, ennél kissebb felbontásút meg úgysem veszel . Ezért felesleges lemondani a full HDról. -
katt777
félisten
válasz
Ragacska #6125 üzenetére
Ez igaz, csakhogy az ATT OSD megint csak befolyásolja a VGA teljesítményt, ezért NEM HASZNÁLJUK.
Azért a játékok sem túl erősek. Cryysis ezen a konfigon virtuálisan 8 szálon futhatna, mégis csak másfelet terhel...
Daffni2: Persze, mert mindegyiket én kapom.
Hétvégén volt oszt. tal., egyetlen embernek nem készítették el a vacsorát, találd ki, ki volt az.
GrooveHero: Azt már írtuk párszor, mennyire értelmetlen nagy felbontásba gyenge VGA-t venni. Azaz hiába lesz 1GB RAM-od, ha a megjelenést úgyis butítanod kell a gyengébb GPU/RAM-ok miatt. Persze az 512MB-os 4850-nél azért jobb lesz.
darky@: Hát, ATI-nál gyakran megesik, hogy egyik hardverre megcsinálják a driver-t, másikra meg nem, ill. szokás szerint elcseszik egy másik optimalizálás miatt, ami még mindig azért van, mert nem egy jól megírt szoftverrel, hardveresen működik az egész, hanem minden szoftverre bele-bele írogatnak a kódba. Jó példa, ha megnézed a 4650-tesztemet: míg Crysis-t teljes HIGH-ban vitte a kari, FC2 szinte szétesett, annyira belassult medium-on is.
Pipiss91: Vegyél nV karit.
Lacpac: Sokat számít ám a 3. számjegy egy ATI VGA-nál. Konkrétan ezt nem tudom, de nem ez lenne az első eset, hogy egy magasabb széria 30-asa gyöngébben teljesít, mint egy alacsonyabb 50/70-ese.
Itt az augusztusi DirectX, csekély 100MB...
-
cszn
őstag
válasz
Blaze71 #6156 üzenetére
Nekem is még mindig ez tűnik a legjobb vételnek. Gyrotechnél még mindig 29ésfélé' dobják.
Infó róla. Ja és én használtam 450es chieftecel is.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Bocs hogy ide írok, de itt legalább van élet.
A vga egy 4730, gariból kaptam a 3850-em helyett.
Vga csere megvolt, 3D mák 06 indít, és a legelső teszt 45(ennyi van, mielőtt a mukik kiugrálnak a teszt elején a csapatszállítóból) -és 20 FPS között futott le, a végét nem vártam meg, mert a 3850-el (igaz húzva) a minimum nem ment 25 alá. A csapatszállítós jelenet 65-70 FPS.
Oprendszert újraraktam maradt a fentebb leírt "teljesítmény".
A kettő vga között volt egy 4670 is a gépben, ez is hasonló eredményt produkált (45-20 között)
Mi lehet a gond? Van valakinek tippje, vagy tapasztalata ilyen jelenséggel?
9,8-as DD, és ATT van fönt.Kösz előre is
Laci -
Pipiss91
csendes tag
nem sikerült de azér köszi a tippet ha valakinek van még valami tarsolyába pls segítsen előre is kösz
-
Pipiss91
csendes tag
nem sikerült ugyan az a probléma de azér köszi
-
GrooveHero
addikt
válasz
Pipiss91 #6149 üzenetére
r_gpusync 2 asszem az a parancs, próbáld meg...de nekem 8800Gt-vel volt 6-700,de fix 333 bőven megvolt, és azért a 8800 gt nem mai, sztem a 4850 jobb mint az volt
bár a parancs sem biztos, mert én cod2-ztem 4-5 évig, az 1-el nem sokat nyomtam, csak lanon..
de hátha műxik -
Pipiss91
csendes tag
gpusync2 az mi? beállítottam 1000re akkor se volt meg rendesen 250 fölé nem akar menni pedig midnen hardver jo
-
Pipiss91
csendes tag
Sziasztok van egy problémám nem tudom hogy a vga hibája e.
Gép configom:
-CPU: DualCore AMD Athlon 64 X2, 3100 MHz (15,5 x 200) 6000+
-Alaplap: AMD GIGABYTE MA-790 XDS4
-Memória: Kingmax 2 x 2GB DDR2 1066MHZ
-Videókártya: ATI Radeon HD 4850 512MB GIGABYTE
-Vinyó: Western Digital 250JS SATA II
-Oprendszer: Windows Vista Ultimate x64 SP1és a problémám az hogy call of duty 1-be nincs meg a 333 FPS nem tudom hogy mér mikor a játékba full lowon van minden virtuális élsímítás is kivan véve meg az egyéb ilyen dolgok, de szerintem meg kellene hogy legyen fixen ebbe játékba ez az fps. Ha valaki tudna ebbe segíteni nagyon hálás lennék kösznöm előre is. msn: shelbyGT_84@hotmail.com
-
Qru
MODERÁTOR
Milyen felbontásra kell? Ha magasra (full HD) akkor 4870 1GB, ha nem akkor elég a HD4850 512 is. Sapphire pl jó márka és megbízható, lehetőleg ne ref hűtőset keress, mert azok nagyon hangosak / melegek.
Sapphire VaporX pl tökéletes választás lenne. Esetleg HIS 4850 IceQ4 (bár ez drága). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
GrooveHero #6140 üzenetére
Az csak crt-nél zavaró. TFT egész más módon rakja ki a képet így ott nem is veszed észre ha 60Hz-en megy a képfrissítés.
-
killer1203
senior tag
válasz
GrooveHero #6140 üzenetére
igaz, nekemis ha 60hz megy a monitor nagyon tud zavarni
-
PAWI
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Vga kártyát kb. 30e ft-ért. Akár használtan is. Mi lenne a legjobb választás? 4850 vagy 4870? 512 v. 1024? Melyik márka? Nekem a Gainward és az Msi a személyes kedvenceim
A közepes hűtöhangerő nem probléma.
Ilyen konfigba kellene: Gigabyte GA-MA770-UD3, 4 gb kingmax ddr2.
A proci nem fontos, mert elméletileg belemegy majd az Am3-is, most egy 4600 x2 van benne. -
patyik75
tag
válasz
GrooveHero #6136 üzenetére
azért a dvi az jobb képet ad,a frisséítés igaz hogy 60hz,de szebb élesebb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
GrooveHero #6136 üzenetére
Nekem volt D-sub meg DVI-s tft-tm is. Őszintén szólva én semmi különbséget nem vetttem észre a kettő között. Persze lehet ha rendesen be lenne kalibrálva...
-
GrooveHero
addikt
na igen, én is osztom a véleményed, de én úgy vagyok vele, hogy haladni kell a korral, meghát a FULL HD film, az csak FULL HD
egyre jobban úgy tűnik, hogy marad a 4850 1 gb vapor-x, és az olcsóbb samu monitor, ami csak 40k,persze nem sok mindent kell tőle várni, még DVI-t sem. de én úgy tudom, hogy nem sokkal szarabba minőség, mint DVI-n. amúgymeg nem csak játéra, hanem melóra(3d gépészeti tervezés, rajzolás) és netre, ne meg persze hd filmre kellene, sztem ezt azért kielégíti a 40k-s is. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
GrooveHero #6133 üzenetére
Pont ezért nem vettem HD tft-t, mert durva vas kell alá ha élvezhető játékmenetet akarsz. 4850 1GB végülis elég lesz még egy darabig, meg ha kicsit tuningolsz már majdnem 4870 teljesítményét is eléred.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
katt777 #6111 üzenetére
Nekem 9.7-es sima catalyst driverrel mindent maxra húzva a clear sky az aláirásomba lévő konfiggal tökéletesen ment dx 10.1el 2x aa 1440*900. A 4850esemmel szar volt totál mintha 4870re lett volna irva az a játék a 120 gigás adatátvitel nagyon jót tett neki. Ja win7 32 biten.
-
GrooveHero
addikt
ühhüm
értem.
az mondjuk mán kissé sok lesz
monitor is meg vidinyókártya is hajjjaaajaz gond, hogy amit kinéztem samu monitort, az is kb 55papír, ez meg még 42, ez már majdnem 100k, az már sztem nem fog beleférni, de hát ugye mindenből a jobb kellene..de nem minden áron. gondolom ha a 4850 vapor-x nagyon jó, akkor a 4870 meg még inkább. na mind1, majdcsak lészen vmi.
köszönöm a segítséget -
Qru
MODERÁTOR
válasz
GrooveHero #6128 üzenetére
VaporX nagyon jó hőtű, hatékony és halk, ellene nem nagyon van mit felhozni csak mellette. A magas memóriánka nagyfelbontáson van értleme, tehát full HD-hez már erősen ajánlott az 1GB-os kártya. Esetleg ha belefér 4870 1GB se ártana oda...
Nem elírás GDDR3 és GDDR5-ös is van, utóbbi jóval gyorsabb főként hogy viszonylag szűk a HD4800-as széri memvezérlője. Sajnos ez az előny játékokban nem annyira jön elő tehát ha nagy felárat kéne fizetni a GDDR5-ösért akkor nem igazán éri meg. -
ult1mate
tag
Hello!
Nos, tegnap jutottam hozzá egy Asus 4850-es 512-es Glaciator hűtéses kártyához. A bajom az hogy iszonyat hangos rajta a venti. Még idle-ben is. Haverom ajánlotta mert mondta hogy neki még 100%-on is alig hallani. Hát nekem még 25%-osan is picivel hangosabb mint a régi 8800GT-m. És ez most nagyon zavar. Valami ötlet? Esetleg gyári hibás lehet?
-
válasz
GrooveHero #6128 üzenetére
Az adatlapodod töltsd ki milyen a konfigod.
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. készülök venni egy full HD-s monitort, de szerény véleményem szerint a 7900GTX már sovány lesz, ezért egy 4850 1 gigásat vennék, mert úgy tudom, lehet rosszul, hogy az 1 gigának nagy felbontásban van szerepe. Milyen referencia kártyát ajánlatok? pölö Vapor x hűtésű az jó? én úgy tudom igen.
esetleg ha a vapor x-et ajánljátok, akkor pro vagy kontra?hja igen, még annyit, hogy most nézegetem az árakat. ls ugyanannyiért van GDDR3 és GDDR5. ez most elírás? vagy télleg más a kettő. és ha más, mi különbség van a 2 között.
előre is köszönöm a válaszokat.
-
Ragacska
tag
válasz
katt777 #6124 üzenetére
Ha ATTbe overlaybe bekapcsolod akkor lehet látni a hőmérségletet gpun shadercoreon meg a többin is. Sött a cpu hömérsékletét is mutaja ha elítdítasz 1 speedfunt előtte.
Plussz lehet nézni a proci meg a gpu kihasználtságát is.
Crysisban erdekes volt hogy a proci csak 40-60%on megy a gpu meg 100%. A hőmérséklet gpu 65 shader core 70.
RTSen meg pont fordítva proci 80-100% gpu 3-60%. És ez jobban szaggat. Hat jah gyenge ez a proci. -
katt777
félisten
válasz
Daffni2 #6117 üzenetére
Pont azzal kell, és rögtön lekapcsolni, és te azt csak hiszed, hogy lekapcsol a kártya! Ahány 48xx karit láttam, mindnél jóval magasabb volt a memIO hőmérséklet, mint a GPU-é (olykor 20°C-kal is!), a bios viszont a GPU-hőt figyeli, ergo lazán leolvad a kari, a "védelem" meg marad marketing-duma.
Nem azt írtam, hogy figyelni kell a hőmérsékletet? Ha nem figyeli, bármi hazavágja a rossz hűtésű karit (főleg 3Dmark, amely közben nem látod, ill. nincs max terhelés alatt a VGA), lásd fent.killer1203: Az jó, ha eleve nem G-t rendeltél, mert erre lehet hivatkozni. De úgy fest, te legalább gar. szempontjából jó helyről vásároltál.
-
donzoli
aktív tag
Sziasztok!
új vagyok a 4870-esek körében és lenne egy kis gondom:
rá van kötve egy CRT monitor DVI - D-SUB átalakítóval és egy projektor DVI - D-SUB átalakítóval, de valahogy egyszerre sehogy sem tudok képet csiholni a két megkelenítőre, se kiterjeszteni se klónozni semmi... van meg egy régi 9000-es Radeonom a másodlagos gépemben és annak a TV-outját évek óta használom és abban a régi CCC-ben mintha sokkal több beállítási lehetőség lenne... (2005-óta most tértem vissza ATI-ra a főgépemben, úgyhogy lehet, hogy én bénázok valamit)
jah a CCC látja hogy 2 megjelenítő van a kártyán mikor detektálom őket..
kerestem de ilyen projektoros tapasztalatot nem igazán találtam... -
petyuska74
tag
válasz
killer1203 #6119 üzenetére
köszi a választ
-
válasz
killer1203 #6119 üzenetére
Majd számolj be a fejleményekről.
-
killer1203
senior tag
válasz
katt777 #6111 üzenetére
A bios szerintem rendbe van, de mondom szerintem ez a kártya használt volt, most viszem vissza a boltba és megpróbálom ref hűtősre cserélni.
Neten rendeltem és ugy vitték a boltba, remélem a héten már ittlesz az új kártya.
(#6118) petyuska74 Ugyan olyan tápcsatlakozó van rajta.
-
válasz
katt777 #6111 üzenetére
Az a véleményem,hogy egy vsz.túlmelegedő VGA-t pont a Furmarkal nem szabad kipróbálni.
Ha a túlmelegedés tönkreteszi a kártyát/bár valószínüleg lekapcsol még mielőtt tönkremenne/ a Furmark 99% GPU terhelése tutira hazavágja az első 2 percben elég egy kis figyelmetlenség,pld.nem pipálja ki a hőmérséklet monitorozást.
A 3DMark alatt alig van 90% GPU terhelés az is 10-15 mp.
A többi 40-50-70% és az is 1 percen belüli időtartam. -
MZsoltee
veterán
válasz
petyuska74 #6115 üzenetére
Igen mindenképp cseréld, mint itt látható egy 3850 CF van egálban egy 4850el.
FSP 350 - 400W -
petyuska74
tag
Sziasztok!
segítséget szeretnék kérni.
A napokban beruházok egy 4850-es kariba.
A jelenlegi gépemben egy 400w-os Deer táp van.
Tudom, hogy nem ajánlott márka, de eddig nem volt vele semmi gond.
Most egy 3850-em van a gépben, 5000+ Black Edition procival, 2x1GB RAM, 2 db vinyó (320 és 160 GB) és egy DVD író.Szerintetek kell cserélnem tápot, van-e szüksége az új kártyának többre, mint a mostaninak?
Még egy fontos kérdés...nem tudom szükséges-e valamilyen más tápcsatlakozó a 4850-hez?
Ha igen akkor szoktak-e adni a kártya mellé ilyet?a segítséget előre is köszönöm.
üdv
-
katt777
félisten
válasz
Ragacska #6076 üzenetére
Hát, én is ezt, és egyáltalán nem így néz ki.
No de akkor a szoftveres mód eszerint megoldotta.
Túlhajtási határértékeket biztosan lehet állítani szoftveres módban is. A kép szétesését illetően: feszt néztél ott?darky@: Ált. kiküszöbölik a gyárilag beépített driver-hibákat. Most már én is megint szemezek vele, mert eddig csak a Clear Sky nem indult Vista x64 alatt, most viszont már a Grid is leáll, ha elérek bizonyos szintet (függetlenül a teljesített pályától), és nehéz elhinnem, hogy ez az új konfig miatt lenne, amellyel eddig ebben a programban nem volt hiba (mármint a program hibáit leszámítva). Mondjuk elég szar játék, csak unalmamban nyomtam, és így csak megadta a végső löketet a kiirtáshoz, de attól még nem 100-as a cucc.
killer1203: Én mondtam, hogy ilyen hibájuk van a Glaciatoroknak, mákod van, hogy rögtön rossz, így helyből kötelesek cserélni, nem kell hetekig/hónapokig várnod. Lehetőleg NE Glaciator-osra cseréld! Az biztos, hogy alapon is 60%-os a fordulatszáma, tehát le semmiképpen nem állhat. Esetleg bios-buheráltat kaptál, nem is újat? Előfordul, nézd meg.
3DMark-ot ne futtass, csak olyan tesztprogit (Furmark), amely mellett folyamatosan látod a VGA hőmérsékletét, máskülönben könnyen hazavághatod, és a log-fájlt már egy másik VGA-val kell megnézned.
Ez nagyon durva, főleg, hogy a CoD4-ben nem is kap max. terhelést a kari. 2D-ben 55-65°C-os kellene legyen a kártya 60% hűtéssel (ha csak nem bios-prebuherált). Ja, látom, már írtad a műanyagokat, hát akkor tutira használtat kaptál, nálam még a gyárilag javított cserén is rajta voltak.
Daffni2: Ez elég buta ötlet egy vsz. túlmelegedő VGA teszteléséhez.
penge111: Lapcsere kell neked ahhoz a VGA-hoz. Kis AMD-k mindenképpen gyengék hozzá.
Itt az új RivaTuner, aki kísérletezne vele.
-
penge111
addikt
Nos próbáltam teszteket keresni, ahol 4850-es szerepel és procikat hasonlítanak össze:
[link] Nos ebben van 2 x2-es proci is és hát játékok terén igencsak megállják a helyüket, kb egy szinten vannak a Phenom II 2"-esekkel, akkor nem értem miért mondjátok, hogy sovány alá egy 5600 x2-es, engem a 3d mark 2006 pontok nem érdekelnek, csak a játékok, teszt a alapján pedig nem lesz több fps-em, ha régi x2-es proci helyett, az új phenomot rakom be inkább!Ok visszaszívtam ebben már kicsit másképp alakul a helyzet fenti kollégának is hasznos lehet akinek 5400+-os procija van: [link]
-
Blaze71
őstag
-
Dzsokszer
csendes tag
Sziasztok!
Nos én a közeljövőben tervezek venni egy új videókártyát és felmerült bennem 1-2 kérdés, azért ide írok, mert amit kinéztem magamnak az Ez lenne. Viszont úgy érzem, hogy a processzorom nem fogja kihajtani (olvasva az előző hsz-eket,), a kártya maga játékra kellene legfőképp(Assasin's Creed, Far Cry, Crysis, S.T.A.L.K.E.R. , CoD4, esetleg újabb játékok.)(Ezért is kérdezlek Titeket, mivel nemtudom, hogy ha procilimitbe ütköznék az mennyire lenne gond. Szeretném ha leírnátok a véleményetek érdemes-e megvennem ezt a kártyát, Szeretném ha a játékok szépen mennének, és egy darabig nemkellene kártyában gondolkodnom. ( Az újabb játékoknál a max grafika nem lényeges tényező. ) Processzor cserében semmiképp nem gondolkozom, ezért is fordultam hozzátok. Válaszaitok előre is köszönöm.Szerk.: Olvastam, hogy a Vapor-X eseknél előfordult szériahiba a gyártásnál, de javítsatok ki ha tévedek. Nem akarok felsülni a karival.
Dzsokszer
-
Qru
MODERÁTOR
Az első képen a Sapphire Dualslot van, a másodikon meg a Sapphire Edition. Utóbbi nem refnyákos (ez rövidebb, látod a VRM borda (és ezzel együtt a VRM rész is) a kártya másik felére lett költöztetve.
Tehát a tiéd egy refnyákos 4850 csak jobb a hűtője mint a full referencia változatoké.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elite: Dangerous
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Nintendo Switch 2
- Nyaralás topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest