- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
válasz Dj Dekko! #9296 üzenetére
hipp-hopp eltelt ez a kis várakozási idő
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
lsc
nagyúr
-
Blackmate
senior tag
Gyors kérdés:
Mindegyik gyártó HD4850-ese képes DVI-n átalakító segítségével hangot átvinni HDMI-n?
-
lizakattila
senior tag
Hali!
Akinek esetleg XFX 4870 1Gb-os karija van, megtenné nekem azt a szívességet, hogy egy gpz-zal lementi a biosát és átdobja az adatlapomon lévő mail címre.
Csak kíváncsiságból néznék meg pár adatot benne.
Előre is THX aki megteszi!"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
Dj Dekko!
őstag
válasz - = Zk = - #9285 üzenetére
Bízom benne hogy a GTA 4 nem inaktív a crossfire támogatásra.
De neki pakoltatom... Crysis, Crysis Warhead, Stalker CoP, mit tudnak majd...
Bár csak 3800 mhz lesz hajtva a core2duo de bízom benne hogy csak számít valamit.
Holnap itt a kari már megkeresett a bolt. -
Bluegene
addikt
nekem ilyen van [link] kínai termék, fekete és króm
kábé 3 éve volt 6,5K, 2006ban vettem 6500Ft-ért
nem egy nagy durranás, de csinos és a legtöbb középkategóriás dolog elfér benne(sztem egy 4870X2 is akár)
azokat se értem akik 60 ezerért vesznek Lian Li házat, hisz a ház nem javít a sz.gép sebességén, de azokat se akik ilyen ízléstelen, lejárt cuccba rakják be a korszerű hardvert, mondjuk egy előnye van: a betörő legalább nem viszi el
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
emre
veterán
válasz Bluegene #9292 üzenetére
Egy régi Chieftec mintára készült angol házikó Viglen márlájú, de a múltt évezred stimmel.
Van egy kis tábla az elején ezzel a felirattal: P3 866 Szeretem a rusztikus dolgokat[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Bluegene
addikt
hát nemtudom, nem igazán jön be a házad h őszinte legyek
én egy olyan korszerű gépet, amilyen neked van, nem raknék be egy ilyen pentium 66 mhz-nek tervezett házba
6K-ért kapsz már egy közepes jóképű kínai kuckót
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Bluegene
addikt
te bajod , én csak jót akarok
egyébként felvő házban is meg lehet oldani, kis találékonysággal, odadrótozod vagy odagumizod
ez valami 486-os ház, a múlt évezredből
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz Bluegene #9288 üzenetére
Egy ilyen fekvő házam van szerintem semmit nem teszek hátulra.
Nem rég átkentem én is pasztával az egészet, meg kitakarítottam a ventit is, de nem vágott hanyatt az eredmény
És ilyen ha kicsit tele van (a látható konfig már nincs meg )[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Shuki
tag
Na lefuttattam vgy 5percig ezt a furmarkot, és 85nél nem lett melegebb!!
Amúgy nekem nem éri el 2D ben a 80 fokot! 78 és 20% a venti fordulat.
Viszont az a vicc,hogy furmark alatt úgyhagytam a gpu z t,hogy mérjen, és mikor kiléptem belőle ugyan úgy 20% ot és 78 fokot mutatott,pdig a venti még érezhetően gyorsabban pörgött.Viszont érdekes volt hallgatni,ahogy a tápomnak megjön a hangja
-
emre
veterán
Azt hogy ez a pontszám mennyire jó azt majd megmondja akinek 4870vga-ja van.
Igen ez ilyen és kész.
Nekem is a tököm tele volt, hogy hiába csináltam 2D profilt, egy cseppett sem lett hűvösebb a vga. Viszont 3D és furmark alatt sem melegszik 80-85 fok fölé.
A CCC-t nem használom, én Ati Tray Tools segítségével szabályozom a vga-t.
XP alatt semmi gond, de most W7-nél még tanulom mit kell csinálni.Mielött még feltennéd, elötte le kell takarítani a CCC mert akadhat.
-
Bluegene
addikt
Szerintem nonszensz hogy 80 fokos karinál 20% a venti fordulat.rosszul tudod, 79 fokig 20%, 80 foknál pont hogy magasabb fordulatba kapcsol talán 30%, ezzel stabilizálja magát kb 82 fokra
csináld azt hogy a hátlapjára raksz egy 8 cm-es ventit, ott ahol a gpu van és netezés alatt bekussol, 77 fokos lesz a 82 fok helyett ami nem sok -5 fok, ellenben 20%-on teker a venti 30% helyett ami ég és föld halkságban
én is le akartam cserélni a hűtését, de így hogy a hátlapjára ráhelyeztem egy ventit felesleges mert halk(cirka 20-22Dba), a kis házventi meg hangtalan
mondjuk én "generáloztam" a hűtését előtte: kitakarítottam és újrapasztáztam a gpu-t, plusz rátettem a coolink házventit a hátára; hihetetlen sokat javult: ekkor eldöntöttem h nem szórom a pénzt plusz hűtőre, mert az ingerküszöböm alá ment a zaj
játék alatt is sokat javult
[ Szerkesztve ]
-
Shuki
tag
Próbáltam állítani ccc ben a venti fordulatot,de kb semmi sem történt:S
Ugyan úgy 20-23%on maradt.Gpu z azt írja,hogy 980as forudulaton pörög.
Viszont most játszottam vagy 20percet crysisal, és miután kiléptem egyből megnétem,hogy hány fokos meg minden, de 78C az fixÉrdekes.Lehet,hogy ez ilyen azt kész?
de most télleg?!..ez a 12600pont ez normálisnak számít?
-
emre
veterán
válasz Bluegene #9284 üzenetére
ATT, ventiszabályozás, egyébként tudom hogy feltekeri, de ha így nézzük akkor felesleges a hűtést lecserélni rajta hogy halkabb legyen, volt már itt ilyen vita nem megyek bele.
Szerintem nonszensz hogy 80 fokos karinál 20% a venti fordulat.Teljesen hülyének nézel, vagy ez már a humorod sajátos formája?
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz Dj Dekko! #9248 üzenetére
mindenképp 2 kártyás
1 nekemis van a gépemben" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Bluegene
addikt
Az enyém ref. Gainward 4850 kb. ugyanezt tudja, mondjuk 80fok felett én már 90%-on pörgetem a ventiket. (60fok 50%-nál kezdek aztán 10fok +10%) fölösleges mert gyárilag feltekeri ha szükséges
egyébként hogy? kilépsz a játékból és felnyomod?
-
emre
veterán
Az enyém ref. Gainward 4850 kb. ugyanezt tudja, mondjuk 80fok felett én már 90%-on pörgetem a ventiket. (60fok 50%-nál kezdek aztán 10fok +10%)
Shuki: ha kitöltenéd az adatlapodat sokat lendítene az ügymeneten.
Szerintem a 20% fan-hoz a 78fok nem sok. Azt kéne tudni, hogy játékok alatt mennyire melegszik. Nekem 300/500-on 1,006Volt mellett sem megy 60fok alá a hőmérséklet.
Esetleg eressz rá egy furmark tesztet ahogy Lacpac is tette.
Ha tudnád agresszívebben szabályozni a hűtést szvsz optimálisabb lenne a hőmérséklet.[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
Keress egy progit, amivel lehet állítani a venti fordulatát. Asszem Rivatuner, Speedfan ilyenek, bár nekem a régi konfigon nme csinált a speedfan semmit...
Esetleg CCC-ben nem lehet ventit szabályozni?
Am a VGA-ba be van dugva a tápcsati? Tudom, hogy hülye kérdés, de most másra nem tudok gondolni. A VGA meg ugye elindul tápcsati nélkül is, csak gyengélkedik.[ Szerkesztve ]
-
Shuki
tag
Nekem most azt írja alapon catalyst c c.hogy a venti 20%os aktivitással működik,és a gpu pedig 78c..
Sok?:S -
RootRulez
félisten
Én melegnek találom (de nem vészes)... Nálam 10 perc intenzív 99-100%-os terhelés mellet megy 70°C felé. Annál feljebb nem megy mert akkor meg a venti pörög jobban. Az enyém nem Toxic, hanem Dual Slotos 4850.
Mennyi idő alatt ment fel 50-83°C-ra? Ment volna feljebb is?
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Ez a hőfok milyennek számít?
Sapphire 4850 Toxic Gyári cooler, egy 8 centis halk ventire van lecserélve a gyári ventillátor.
(Látom, csak 83%-on dolgozik a gpu.) még húznom kellene a cpu-n de én igy használom! Amúgy is, nem benchmarkolok, cak most került be a gépbe.[ Szerkesztve ]
-
Shuki
tag
Ja bocs télleg pont a legfontosabbat felejtettem el..
Chieftec gps400aa...(ja és már kb 4éves)
Most olvastam amúgy egy tesztet róla,hát..nem magasztatlták túslágosan.Sőt!..3870 mellett soha meg se nyikkant a táp.Most meg,hogy beraktam ezt a vga t játék alatt úgy kerreg,hogy úú.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok, végre találtam a neten win7x86-hoz való 9.9-es ccc nélküli ATI drivert. Már csak az érdekelne, hogy mekkorának kell lennie a méretének, hogy ez valóban az-e Esetleg tudnátok mondani egy fájlméretet erre?
9-9_vista32_win7_32_dd[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz dangerzone #9269 üzenetére
Azért az túlzás, hogy "fos". Pl. amire én használom, arra pont tökéletes. Azaz a videokari 100%-os terhelésére . Lehet másra tényleg nem jó, de másra ott van más... Viszont trémárkolni valóban nem való
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
Ezért lenne jó ha kitöltenéd az adatlapodat , és nem nekünk kellene összehalászni a cuccaidat.
Másik , azért nem lesz kevesebb a pontod FurMark-ba mert a táp nem bírja. Ha nem bírná a táp , akkor lekapcsolna, vagy eldurranna. Amíg nem írod le ,hogy milyen tápod van (mert nem biztos ,hogy megbízható) addig javaslom ,hogy ne tesztelgess. Amúgy meg ha játékokban tökéletesen megy , akkor kit érdekel a FurMark ?
-
Shuki
tag
Helóztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Nemrég vettem egy saphire 4870 512mb vga t de valamiért ebben a furmark nevű programban iszonyat kevés pontot produkál (3300).Ráadásul 2d ben vlami 78C a gpu hőmérséklete, ami sztem iszonyat magas..(bár olvasgattam teszteket,és sokhelyen ugyaniennyiÉn arra gondoltam,hogy nem elég a tápom.(e8200@3700mhz,3gbram,3dbhdd,dvdíró,4870,ventillátorok,stb)
Crysis alatt kb 3perc után elkezd zkatolni a táp (gondolom a ventillátor hozzáér valamihez)Szóval ehhez a konfighoz és vga hoz elégnek kéne lennie egy ilyen tápnak (mondjuk már nem egy mai darab)vagy ruházzak be inkább egy VX450es corsaire re!?
Köszi a segítséget!!
-
picur220
veterán
Max az OC-s 1GB-s verziót. Ezt semmiképpen, esetleg ha tényleg nagyon jó áron van.
katt777: Az adatokat ha nézem, azon látszik, hogy mi mennyivel ér többet a másiknál?
Pl: Ez miben jobb, mint ez? Órajel ua, L2 ua, L3 egyikben sincs. Az intel ~3k-val drágább. De miért?
Vagy: Intel, és kb ugyanannyiért AMD. Az Intel órajele 300MHz-cel kisebb.
Pl ezért nem értem, hogy miben jobb az Intel. A 4magosok között valóban jobb, mert az összes X4-es AMD kemény 512kB L2-vel bír (magonként), de idelent szvsz nem jobb. -
Zala81
tag
Esetleg még ez is szóba jöhet:HIS HD4850 512MB iCooler4 PCIE. Válaszoljatok légyszives! Előre is köszi!!
-
Májsztró
addikt
válasz katt777 #9257 üzenetére
Érdekes ,mert amit linkeltem ott az Intel nyilván drágább az AMD csúcsprocijával szemben. És nem azért venném meg az AMD-t mert az olcsóbb... Szóval erről ennyit. Nem fogsz tudni meggyőzni
Egyébként ha egy szerencsétlen segítséget kér , legalább ne azt írd neki ,hogy használja a keresőt. Sztem ez a topik teljesen átláthatatlan. Mindenki jobban jár ha inkább beírjuk a választ.
-
Zala81
tag
Tudnátok ajánlani valamit 26k körül, ami van az ipon-ban is?
sapphire HD4770 512?[ Szerkesztve ]
-
Zala81
tag
Sziasztok ! Szerintetek érdemes megvenni ezt a karit?:Gigabyte GV-R485-512H-B vannak vele kapcsolatos tapasztalatok?
-
katt777
félisten
válasz lizakattila #9226 üzenetére
RAM-ok, VRM-ek hűtésével mi a helyzet? Mert pár embernek halt meg azért VGA-ja, mert jól elvoltak a kártya által mért hőmérsékletekkel, mintha a nem mértek nem léteznének.
tresh: Könnyen tönkremehet a paszta, ha amúgy rendesen melegszik a kártya, vagy csak egy napsütötte raktárházban állt pár hónapot a nyáron. Gar-t illetően ált. gyárba küldik az ilyeneket, akkor viszont pár hónapig nem lesz karid.
Bluegene: Akkor +1X: Értsd meg, hogy ezt a hibát nem lehet kimonitorozni, mert a laggolásban kiesett idő nem létezik a mérőprogiknak! Írtam azt is többször, hogy olyanok tapasztalatára alapozok, akiknél procicserével elmúlt a hiba! Minden más maradt a rendszerükben úgy, ahogy volt. Most te is elismered, hogy számít a nagyobb cache, szóval tényleg hagyjuk.
picur220: Hát én azt olvastam, hogy az LGA1366-on kívül az összes többi (mindegy, melyik gyártótól) eldobható, mert az integrált VGA-s procikhoz már egyik sem lesz jó. LGA1366 is azért időtálló, mert ebbe a szegmensbe nem terveznek ilyen processzort, ugyanis nem nagy az esély, hogy ilyen konfigokat használók majd az újfajta procikra fanyalodnának (szerencsére még évekig nem kell ezen gondolkodnom ). Lehet, neked is kicsit utána kéne olvasnod, etől függetlenül már előzőleg is megértettem, miért elég neked egy Atrhlon. Nem lebeszélni akarlak az AMD-ről, hanem hogy vegyél figyelembe más szempontokat is. Mellesleg 37k a full extrás X58 Extreme alaplapom, bár én még rohadt drágán vettem, 39-ért...
Nem én vagyok Intel-buzi, inkább azok AMD-fan-ek, akik nem akarják megérteni, miről beszélek.Májsztró: Mikor értitek már meg, hogy nincs bajom az AMD-vel, egyszerűen csak sok mindenben gyengébb egy nem csúcs Intel procinál is, és nem éri meg az árát. Az Intel direkt az azonos tudású AMD alá áraz (noha nem sokkal), ergo ha valaki úgy véli, hogy az olcsóbb AMD jobb az Intelnél, az téved (és ezt most abszolút összehasonlításban mondom, nem bizonyos szükségletekre redukálva). Lehet persze ilyen-olyan teszteket találni, amely viszonylag jónak mutatja az AMD-t, de én még csak olyat láttam, hogy tuningolt 955BE képes volt befogni az alap órajeles i920-at. (Ráadásul a legtöbb tesztben kikapcsolt HT, TC, és lassú RAM-ok mellett tesztelik az i7-eket, még i5-tel és i7 8xx-szel szemben is, hogy ne lássék akkora előnyük.) AM3 árban simán lehet Q9-es konfigot építeni, és utóbbi sok mindenben jobb lesz, pár sehol nem számító tesztben meg rosszabb. Játékokban én mindig az E8 széria előnyét látom, anyagilag/teljesítményben még i7-tel szemben is. Ettől függetlenül tény, hogy a különbség leginkább VGA-limitnél jelentkezik játékokban.
picur220 meg nem dönt rosszul az AMD 2-magosával azokhoz a programokhoz, amelyekkel ő játszik. rFactor és egyéb versenymániás ismerősöm vígan játszik 5600+-szal és 4770-nel még neten is full HD-ben (előtte volt Phenom-ja és E8400-a is, de mindegyiket soknak találta, inkább vett egy HDTV-t).Dj Dekko!: 800/1000-et a legbénább 4870-ek is bírnak. XFX-ekkel HD4850-eknél volt rengeteg baj.
MementoMori: Ha használnád a keresőt, 1000 választ találnál a kérdésedre.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
MementoMori
csendes tag
Sziasztok!
Annyi volna a kérdésem, mennyi az ati radeon hd 4850 optimális hőmérséklete.
Thermaltake házam van és két db ati radeon hd 4850 et használok crossfire ben, mind2 kártyán zalman hütő van mégis miközbe pl a Dragon Age nevü játékkal játszom alt+tabolok és megnézem ati catalystba mennyi a vidi kártya hőmérséklete 90°-ot mutat a fan speed pedig csak 50-60 % körül megy. Nem tudom hogy ez normális e vagy valamit változtatnom kéne a dolgokat. A két kártya kb 1 cm távolságra van egymástol a gépben az is lehet hogy melegítik egymást? Akinek van valami észrevétele ezzel kapcsolatban vagy ötlete irjon nekem vagy ide vagy pedig itt az email: black.ice.apa@gmail.comKöszi
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
spdrfx
tag
Hello!
Tudna valaki irni 3dmark2006 eredmenyeket hd4850 nel alaporajelen? sm2/sm3 score kellene, koszi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Pancsermeste #9250 üzenetére
Csatlakozom. Havernak volt Samsung LCD tv-je, hasonlót tapasztaltam nála is.
Véleményem szubjektív...
-
Pancsermeste
őstag
Az én philipszemet láttad, az hasonló kaliberű, mint az a samu. Natív felbontásban nagyon szép a PC kép, de legalább 1,5m távolságról kell nézni, mert 1m-ről még látszódnak a pixelek. Nagy hátránya, hogy a natívnál nagyobb felbontásban nem érdemes használni, mert nem hogy szebb, de csúnyább lesz a kép.
Analóg TV csatornák szinte nézhetetlenül ocsmányak.... én legalábbis nem tudtam megszokni.
Természetesen full HD jobb lenne, de az meg ugye jóval drágább.-= Pancsermeste® =-
-
Dj Dekko!
őstag
válasz - = Zk = - #9246 üzenetére
Rendben van. Majd írd le hogy mi érdekel. 1 avagy 2 kártyás tesztel. (core2duo e8400 3.825Mhz hajtva)
-
- = Zk = -
félisten
válasz Dj Dekko! #9245 üzenetére
nemértem, zafír mellé mért pont xfx-et vettél
nekemis jelenleg 800/4000-en döcög. kézhezvétel óta.
amúgy, mint gyártóról én speciel nem tudok nyalatkozni, nem ismerem. de van itt pár xfx tulaj, csak előbújnak...de CF-nél tudtommal nem az órajel a mérvadó, de ebbe a témába nem folynék most bele, nem vagyok prof
csalódsz vagy nem, de pls, kérlek,könyörgöm nekem mindenképp mond el a tapasztalatodat énis 2db 4870-et tervezek. elég régóta.
köszönöm előreis" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok.
Vettem egy XFX HD 4870 512M Karit...érdeklődnék hogy szerintetek problémám lesz vele? Csütörtökön ér ide vele a futár (mindennel együtt röpke 35000 Ft (2500 a futár)
XFX Mint ati? , elég gyanus nekem.
A Sapphire Radeon Hd 4870 512M mellé vettem, így kirposzálom hogy megy 2 HD 4870 512M Crossfire-ben. Remélem azért annyira nem csalodok!
Csak reménykedem hogy az xfx is bírja majd a 800 / 4000 órajeleket ugyan is a sapphire kártyám ennyin megy.
A Crossfire támogatáshoz szükséges az azonos órajel is?! -
- = Zk = -
félisten
válasz babu2008 #9242 üzenetére
más ötletem akkor nem van. én ezt használom. bevált.
kénytelen voltam kompromisszumot kötniakkor várjuk a többieket, hátha okosat tud mondani rajtam kívül más is.
(#9243) Májsztró: olvastam teszteket, de gondolom te is.
amúgy mi alapján döntöttél a Mushi mellett?....[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Májsztró
addikt
válasz - = Zk = - #9241 üzenetére
Már nagyon várom a Musashi-t. Biztosan jó hűtő
(#9244) - = Zk = - : Ac S1-ese sok embernek van. Meg a Scythe mint márka jobban megfogott. Ennyi Kb pont úgy döntöttem a Musashi mellett mint te az Auras mellett
[ Szerkesztve ]
-
babu2008
csendes tag
válasz - = Zk = - #9237 üzenetére
ha bekapcsolom a vsync -et akkor csak 60 fps-em lesz és az nekem online játéknál nem igazán jön be elöszeretettel használom a fix 250 fps-t meg késik vagy 1 másodpercet a kép az egér mozgásához képest
-
- = Zk = -
félisten
válasz Májsztró #9240 üzenetére
enyémbe 8MB van(legalábbis ez van rá írva)
én 6400+ X2 után váltottam 4 magosra. mindíg is 4 magot szerettem volna, de az első körös phenomok nem voltak meggyőzőek e tekintetben. és láss csodát 45nm-en....
A G-t én is szeretem. Főleg ha pont formája van neki. De ez egy másik sztori ....
jah hát igen. nálam meg már tök mindegy milyen a "pont" formájaszerk: igen, nagyon kapom a 4850+ S1+1 db 120as ventit...
ez van. de viszonyítani ahoz is tudok bőséggel....
a Te teszted is nagyon jó lesz jöhet nyugodt szívvel..tudom, hogy sok a baj vele, de valaminek előrébb kell lendítenie a normális emberek világát
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz picur220 #9239 üzenetére
A G-t én is szeretem. Főleg ha pont formája van neki. De ez egy másik sztori ....
A 6mb L3 cache az nem számít jónak ?
Athlon II-vel is éppen olyan jól fog menni a 4850-es mint egy hasonló intellel. Bár lehet ,hogy az 5Ghz-es E8400-nál 3 fps-el lassabb lesz
(#9237) - = Zk = - : Az őszinteség egy jó tulajdonság. Csak sok a baj vele
Látom nem adnak 4870-es AC -s tesztet a karmaid közé Még a héten lesz 4850-es Scythe Musashi-s ha gondolod. Bár lényegében azzal sem mész sokra
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
válasz Májsztró #9236 üzenetére
Konkrétan le... khm... nem érdekel, hogy milyen görcsöt kap, fogadja el, hogy nem mindenki intel-buzi, meg nem mindenkit érdekelnek a 3Dmark meg a többi benchmark eredmények, és nem érdekel, hogy 1 GB-t az egyik 5 mp-cel hamarabb csomagol ki, van időm.
Nem akarok Phenomot venni, mert kicsi az L2. Athlon II 240-et fogok venni, feltolom 3,5GHz-re, és egy 5750-et vagy 4850-et ki fog hajtani szvsz. És 15k-nál NEM FOGOK többet költeni egy procira. Inkább a VGA-ra költöm, meg a G25-re. -
babu2008
csendes tag
Sziasztok
Segitséget szeretnék kérni
Van egy XFX 4870 1G XXXEdition vga kártyám
Minden játékban megtöredezik a textura probálkoztam xp-vel vista-val és win7-es oprendszerrel is
többféle driver és 3 konfigba is kilett probálva de ugyan ugy elöjött a probléma
Garanciába elvittem és visszakaptam hogy semmibaja nincsen a kártyának
valakinek valami ötlete van ezzel kapcsolatban
üdv -
- = Zk = -
félisten
válasz Májsztró #9236 üzenetére
hogy Te milyen bolond vagy....
de főleg őszinte.(#9238) babu2008 vsync on. catalystban, és minden játékban. nekemis ezt köllött tennem, és voilá.
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz picur220 #9235 üzenetére
Ne mond neki ,hogy Phenomot veszel mert agyérgörcsöt kap Egyébként én is így vagyok vele. Amennyire egy ilyen proci kihajtja a vga-t ott már teljesen játszható fps-ek vannak. Ha nem akkor meg nem a procival van gond hanem maga a program szar. Attól meg nem esek hanyatt ,hogy egy cca 58K-s proci 10 perccel előbb végez mint egy cca 41K-s. Nekem ez a véleményem.
-
picur220
veterán
válasz katt777 #9215 üzenetére
Nekem a szimulátor a fontos, nem foglalkoztat a Crysis (na jó, egy kicsit igen...). Lesz hozzá G25, és azzal lehet nyomatni, valszeg nem gamer egérre fogok költeni
Szóval a jövő miatt nem akarok 775-öt, az AMD a további procijait is AM3 platformra fogja építeni, pl Phenom II X6. Az Intel meg nyomathatja az X58 chipsetre épülő s1366-os, 50k+-os alaplapjait, én inkább egy sima, olcsóbb lapot akarok, nem kell CF, meg semmi kül, csak a DDR3 min. 1600-on. Ez pedig szépen kijön 100k-ból. -
-
Bluegene
addikt
válasz katt777 #9225 üzenetére
én már elfáradtam ebbe a vitába
ismét nem linkeltél egy tesztet se, egy hsz-t se, amivel alátámaszthatnád hosszúra nyúlt válaszod, ha már ennyi fáradtságot megért neked h ilyen hosszú hsz-t írj, ugyan mibe tartott volna belinkelni vmi "bizonyíték-féleséget"
azok akiknél laggolt a grid, nem valószínű h a kisebb cache proci miatt, az ilyen emberek általában kevesebb ramot, vagy gyengébb videókártyát raknak bele, de korántsem evidens hogy ez a proci cache-hiánya miatt volt, a ram hiány tipikus hibája(winchesterről svappel), de nem a cache-é
szal amíg nem linkelsz konkrétumokat, addig csak a levegőbe beszélsz, pár újonc fórumozó esetleg mond ilyet(ott kutass), de hogy a computerbase-en vagy a techpowerup-on ehhez hasonló csacsiságot nem mernek leírni, az fix, hisz féltik az oldal jó hírét
Szerk: Amúgy még mindig nem magyaráztad meg, hogy ha semmit nem jelent a több cache, akkor miért nem csak 1MB cache-sel szerelt procikat gyártanak... sose mondtam h nem számít, gyorsít rajta, de nem szabad eltúlozni a mértékét a gyorsulásnak, 2 mega felett már nem látványos a gyorsulás, 1 és 0,5mb az gagyi főleg az utóbbi
Tesztet meg nehéz lenne beszúrni, amikor egyrészt mindenütt direkt erős processzorokkal tesztelnek, másrészt meg a cache-hiányt egyetlen program sem mutatja ki (ezért a maflábbak elhiszik, hogy a hiba nem létezik), max. szemmel látja az ember, és akkor jön itt a "látom, hogy akad az 50FPS" beszólás és társai. van budget-processor review is mind1, sok tesztelő kommentálja az eredményeket és ha ez így lenne, le is írná
[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
Hy guruk!
Vennék egy ilyen tévét magamnak vegyes használatra. Elsősorban tévéként funkcionálna de szándékozom rákötni a pc.-t is. A 4870-es kártyát gond nélkül rá fogom tudni kötni? A HDMI-n keresztül megy a hang is? A teljes képernyőt kitölti majd a kép fekete sávok nélkül?
Kezdő vagyok ezügyben.
Minden segítséget előre is köszönök. -
tresh
veterán
hello mindenki,
olyan kérdésem lenne hogy egy Sapphire HD4850 öt nyüstölök és megy is d emostanába már egyszer kétszer érzően beszaggat pár játék alatt ahol eddig semmi baja nem volt gondoltam driver frissítettem a jelenség meg maradt ám közbe meglestem a hőfokot és 95 fok körül megy úgy hogy a ventilátort 85%ra állítottam kezdetbe lazán 50% körül volt a venti és úgy alig ment 55fokig. Most arra gondolok alapból szar gyári hűtés véget van a dolog,de még garis szal nem akarom lecserélni a hűtőt. Akkor inkább beviszem hogy cseréljék gariba mert még garis És még pluszba elégé hülye "sípoló" hangja van amikor dolgozik de nem mindig egy két játéknál:S szal nem tudom mi legyen:S pedig nagyon erős jó kártya az én igényeimnek tökéletes[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
nekem nincs is ezzel semmi bajom
(#9221) Májsztró:áhh. értelek
(és osztom az OFF-os nézetedet)(#9226) lizakattila:nagyonszépen köszönöm....
végre van mihez viszonyítanom. szuper...
a load eredmény eléggé olyan amilyen, de mint írtad: a kuss, mindenek előtt[ Szerkesztve ]
-
lizakattila
senior tag
válasz - = Zk = - #9064 üzenetére
Nah ha már megígértem:
XFX 4870 1Gb
Idle:
Load:Ezek egy zárt nem a legjobban szellőző házban készültek (csak a procin, és a vga-n van venti, ill a tápban, plusz házventi nincs berakva).
A load állapot mindkét hűtőnél pár perc furmark után készült.
A venti terhelés alatt is leszabályozva, max 1000 fordulat körül pörög, nekem sajna fontos a csend.[ Szerkesztve ]
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
katt777
félisten
válasz dangerzone #9217 üzenetére
Jó ötlet volt.
Bluegene: Még jó páran mondták itt is, sztem inkább te vagy egyedül. Amúgy bocs, a hsz-aid alapján sejthettem volna, hogy van közöd Amerikához (ahol még a kipufogóra is rá kell írni, hogy forró), de csak a hasonlat kedvéért mondtam. Én éppen elégszer találkoztam játékok fórumaiban ezzel a cache problémával, de eszem ágában sincs olyasvalaki kedvéért megkeresni egy rakás hsz-t, aki nincsen tisztában triviális dolgokkal, és ha 50-en mondanák neki, hogy így jártak, azoknak sem hinné el, ahogy másoknak sem, itt, a topicban.
Ha nincs cache-igényes játékod, akkor nem fogsz találkozni a problémával, egyébiránt az is érdekes, hogy nagyobb cache-sel bíró procik tulajainak kevésbé volt problémájuk GTA4 futásával, de említhetném a GRID-et is, amely játék sokaknál laggolt erősebb VGA-kkal, míg nálam fullban futott HD4650-en (AA is!), csak nekem E8400-am volt, a panaszkodó tulajoknak meg valami tuningolt kis Intel procijuk vagy Athlon X2 1MB cache-sel. De egy barátom is lecserélte az X2 4600+-t egy 6000+-ra, és máris rendben futnak az eleddig laggolós játékai.
Tesztet meg nehéz lenne beszúrni, amikor egyrészt mindenütt direkt erős processzorokkal tesztelnek, másrészt meg a cache-hiányt egyetlen program sem mutatja ki (ezért a maflábbak elhiszik, hogy a hiba nem létezik), max. szemmel látja az ember, és akkor jön itt a "látom, hogy akad az 50FPS" beszólás és társai.
Az E5000-es topicban aztán nagyon meg lehet ítélni, az messze nem a leggagyibb processzor.
Egyszer felfoghatnád már, hogy tapasztalatból beszélek (még ha olykor másokéból is, de nem 1-2 emberéből), nem a saját hasamra ütve találok ki valamit. Amúgy még mindig nem magyaráztad meg, hogy ha semmit nem jelent a több cache, akkor miért nem csak 1MB cache-sel szerelt procikat gyártanak...
Ha azt látod, hogy elfogy a pénzed, írd le soxor, hogy "nincs ilyen", és gazdag leszel. Legalábbis ha helyes az érvelésed.
[ Szerkesztve ]
-
-
donzoli
aktív tag
válasz Bluegene #9222 üzenetére
amíg ilyen: "nem hinném" van a Te hsz-edben is, addig nem vagy túl hiteles Te sem..
én nem tudom a választ szóval nem tudok igazat adni egyik oldalra sem..
nem vagyok nagy gémer, de én ezt a laggolást még nem tapasztaltam játék közben (NFS Shift)
nekem E5200 @4GHz + 4870 (512) van most a gépben.. igaz nem játszom nagy felbontásban.. -
Bluegene
addikt
válasz Májsztró #9221 üzenetére
áhh, megy a szélmalomharc
nem is tudom minek foglalkozom vele, csak én úgy vagyok vele, hogy tanulja meg hogy amíg egy hiteles tesztben nem olvas ilyet, vagy nem próbálja ki, addig ne állítson egy termékről valótlanságokat
nincs ilyen teszt és az e5000 tulajok se jeleztek hasonlót, ha valami laggol akkor pedig inkább négymag miatt van, vagy a videókártya miatt, esetleg kevés a ram, vagy rossz a szoftveres oldal(videókártya driver, vagy oprendszer-vírus, Vista )
de ez a cache nem hinném hogy nagy különbséget hozna laggolás terén, hisz ha nem tudja betölteni a gyorsítótárba mert elfogy akkor a ddr2 ramból veszi ki, ettől lassabb néha a 2 megás, de ettől még nem fog laggolni hisz az is villámgyorsan történik
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz - = Zk = - #9207 üzenetére
Ja , ja . De közben átengedtem egy kollégának. Csak azért vettem volna meg mert jó ára volt
(#9220) Bluegene : Mindig is mondtam én ,hogy okostojás ez a gyerek ...
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
Gondolom, szerinted Amerika sem létezik, csak mert még nem láttad... erre ráfáztál, mert voltal Chigagoban, detroitban(ez U.S.A.) és a Niagara vízesés közelében laktam 3,5 évig
jellemző a gondolkodásodra, hogy nem ismersz, de kapásból állítasz, ugyanez a helyzet az E5000 procikat se ismered, mégis biztosat állítasz róla
mind2 esetben tévedsz
de mondom, szúrj be egyetlen tesztet ahol ilyet írnak, akár angolul, akkor elhiszem, de addig ez csak blabla , az is lehet én vagyok a vaksi, de sztem ilyen nincs, a GTA4 laggolt meg a crysis nálam, meg az Arma2, a gta4 és az Arma2 négymagost kért volna nem extra cache-t, a crysis pedig erős nvidiát, szvsz, nem a 2 vagy négy mega cache hozta volna el a megváltást, a többi játék zsírűl ment
a másik az hogy én tudom h nem így van hisz ilyenem van, te talán még nem is láttál ilyet, nemhogy kipróbáltad volna és mégis itéletet hirdetsz
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
kábé te vagy az egyetlen aki ezt állítja, mert ilyesmi nem létezik
mutass valami bizonyítékot(fórum hsz pl, v. teszt), vagy legalább próbáltál volna ki egy kisebb procit, ilyen hogy laggol a játék emiatt nincs, és sehol se fogsz találni ilyen tapasztalatot, mert nincs
-
_Fefe_
tag
válasz Dj Dekko! #9214 üzenetére
Egy híddal is működni fog, de ha lenne 2db, akkor feltehetnéd a másodikat is. Tapasztalatom alapján 2db híddal stabilabb fps érhető el, mintha csak 1db hidat használnál. 2db híd esetén sokkal kisebb fps ingadozást tapasztaltam, és az egyes játékokban az időnkénti fps csökkenés is megszűnt.
"Az élet egy félkegyelmű meséje." - W.S.
-
katt777
félisten
válasz dangerzone #9160 üzenetére
Szoftveres módot kell aktiválni 46xx kártyákon, vagy Rivatuner-t használni. Utóbbihoz is van leírás a honlapomon/logouton, mert 4650-hez én is azt használtam, mert akkor még nem volt szoft mód ATT-ban. Drivereket hiába csereberéled, csak szétborítod a windowst. Látom, ha késői is a segítség (nem jártam neten), még jól jöhet.
Mi a baj a W7-tel? Nálam eddig annyi, hogy valamiért 1p után kirak Oblivionból, más hibáját még nem láttam; az kinézetéhez meg már hozzászoktam Vistán. WMP-t azt totál elb.szták benne, azt nem is használom.
W7-nél én eszköztelepítőből eltávolítottam a drivert, megkérdezte, törölje-e a fájlokat, azt mondtam, igen, és láss csodát, törölte őket, a szimpla WDM jelent meg helyettük. Lehet, hogy éppen a pucoló programokkal csesztél bele a rendszerbe? Könnyen megteheted, ha kihagysz egy restartot a driver eltávolítás után.hackeeeee: Az nem nyert.
- = Zk = -: De hát te is azt írod, hogy nem használod a +2 magot, csak majd valamikor. Aki meg nem akar fölöslegesen pénzt költeni, az "csak majd valamikor" veszi meg a 4 magos procit, olcsón.
Bluegene: A "tévhitet" magyarázd meg azoknak, akik már szembesültek ezzel a hibával, mert nem kevesen vannak, AMD-sek és Intelesek egyaránt. Félgrafikával, meg igénytelenebb programokkal játszó hülye gyerekek nem számítanak. Azért üzemeld már be az ünnepi eszedet, és próbáld meg kitalálni, hogy ha 1MB cache elég mindenre, miért gyártanak többel szerelt procikat, egyáltalán, 1MB-osat is minek...
Gondolom, szerinted Amerika sem létezik, csak mert még nem láttad... Kívánom, hogy majd belefuss ebbe a hibába valamelyik újabb játékkal!
Nekem bőven elég, ha én tudom, hogy igazam van, számos megerősítés csak mellékes, az ellenvélemény meg egyszerű tudatlanság.fagy53: Nem kell autentikusnak lennem, hogy ismerjem egy rakás játékos tapasztalatát. 1-2 még lehet hülye hozzá, de több tucat fórumozóról kevésbé tudom elképzelni, főleg, hogy aki komolyabb procira váltott, azoknál mind megszűnt ez a szaggatás. Persze aki nem cache-igényes játékokkal játszik, az nem fog szembesülni vele, csak kissé nevetséges fennhangon hirdetni, hogy nincs különbség a különböző cache-méretű procik között. Akkor miért is gyártanának különbözőeket, ugye?
4 vs. 8 MB-nak csak később lesz komoly jelentősége, de azért már ma is előfordul, hogy sebességben előnyt hoz a nagyobb.picur220: LGA775-ben? Hát mondjuk egy AMD 4 magosokat pont játékokban könnyen elverő konfigot. Amennyiben az autószimulátorokra gondolsz, igazad van, mert rFactor óta talán csak a GTR Evolution van használható, mást én nem láttam. (Sajnos.) F1 szim érdekelne, de arról szerencsére leállították a Codemasters-t, mielőtt valami Grid-hez hasonló szart adtak volna ki (v. Dirt), aminek köze sincs a fizikához. De rFactor-hoz, F1 Challenge-hez 2009-ig annyi mod van, hogy az ember élete végéig se játssza végig, ergo neked már teljesen szükségtelen fejlesztened.
Dj Dekko!: Nem kell 2 híd! Most gondolj bele, ha 3 v. 4 kártyát raknál össze, és az első 2-t 2 híddal kötöd össze, akkor hogyan csatlakoztatod a többit? Mellesleg volt CF-öm, úgyhogy első kézből tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Egy aprócska kérdéssel fordulok hozzátok.
Úgy alakult hogy 4870 Cf építek ki... a héten itt a másik kártya.
Viszont csak 1 crossfire hidacskám lesz.
A 4870 Crossfire kapcsolathoz nem elég 1 Crossfire híd?!
Nem Sli szindróma? -
tjokai
senior tag
Na de jó !!Köszi a segítséget, viszem is vissza garanciába!!!!
Üdv!
-
mpierre
veterán
Valszeg meg fog degleni a kari . Nekem a 4870 vapor-x-em csinált ilyet. Ha rákeresel a topikban, akkor talán a képeket is megtalálod. Ha nem törölték azóta...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
subaruwrc
félisten
válasz dangerzone #9160 üzenetére
windowsos drivert szedd le és ismertesd fel újra a rendszerrel a karit. utána elvileg működik.
-
kriszbon
őstag
Az már szép eredmény attól a szerencsétlen kártyától, de nem hiszem hogy játékok alatt is tudta azt tartani, vagy igen? Amúgy gratulálok hozzá!
Szerintem teszteld le Xp alatt és ne ezekkel a ratyi új driverekkel!Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
- = Zk = -
félisten
válasz Májsztró #9198 üzenetére
hm.
ésmár megrendelted a másikat, igaz?
#9199) kop8: ok...[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Azért azt kétlem hogy a 3850 több Sm2-3 pontot hozott neked mint a 4850 hoz, mert itt az én eredményem (3850) nem nevezhető éppen rossz eredménynek, és itt a másik (4850) ez sem annyira rossz ezzel a konfiggal.
Mod: Az előbbi nem a legjobb eredmény volt, (Itt) a legjobb.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
Teljesen rendben van a dolog. A trémárk06-ban a HD4850 nem teljesít túl jól, viszont játékokban min. 50%-al gyorsabb a HD3850-nél.
HD3850 vs HD4850megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
spdrfx
tag
Hi!
Volt egy 3850 es karim tobb pontot csinalt(igaz szanaszet huzva GPU:670@931 MEM:700@1008 ) mint a 4850(GPU:625@733 MEM:995@1100) 3dmark2006ban..A ket kartya kozt oprendszert is valtottam, xp rol win7 re. Ennyit szamitana?! Vagy valahol nalam a bibi? sm2score 5200 sm3score 6000. Keveslem. Proci birja, nem ott a hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat