- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
3850-ből volt egy széria, amelyből kihagyták a 2D módot, 48xx kariknál nem tudok ilyen hibáról.
kopidoo: Ha bios editor-ra gondolsz, a lenti listába kattintva kiírja, és ki is jelzi, mi micsoda. Egyébként kártyától függően a 3 érték: 2D, low 3D, és 3D. Érdemes az első 2-t minden háromból 2D-n hagyni, UVD-nél meg lehet mindhárom is az, vagy 3D. Boot-up-hoz ne nyúlj!
Blaze71: Az ATI-t ismerve Angliában sztem negatív odds-szal adják az említett ATI hibát...
RAiN91: Hát, pusztán a kártya alá biztosan... Elég stabil, és nagy a felülete, hogy megtartsa.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
RAiN91
őstag
Sziasztok!
Ugye elég lenne az FSP 350PNR tápom egy 4850 alá? -
Blaze71
őstag
válasz katt777 #7293 üzenetére
Esetemben nem játszik az új driver, mert a kártyámat a 9.3 támogatja utoljára. Persze, ha meglesz a 4850/70 kártyám, akkor már fontos lesz az új driver, hacsak nem futok bele abba, amit az előbb írtál a 9.9-ről.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
kopidoo
senior tag
Tudja valaki, hogy a powerplay state-eknél melyik melyik?
-
katt777
félisten
válasz Blaze71 #7292 üzenetére
ATI meg még nem is adott ki drivert a Shift megjelenése óta, ergo értelmetlen a teszt. Majd a 9.10-es driverrel lesz valami értelme megnézni. Clear Sky pl. az első 48xx driverekkel a 3870 teljesítményének 1/3-át sem produkálta, noha nyilvánvalóan a 4870 a gyorsabb kártya.
Crampus: Valami újdonságot tettek a driverbe, és szokás szerint leszarták a régit. Többek között az ilyesmikért is kukáztam az AMD konfigomat CF-rel együtt. Anno a 8.3-as Catalyst-tel totálisan megszűnt az 580X chipset támogatása (semmiben nem működött már a CF), mert mit ád isten, éppen akkor jöttek ki a 770-nel.
AVIVO csomag fent van? Ill. lehet valami képernyő-beállítási bibi?Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
katt777
félisten
válasz Blaze71 #7289 üzenetére
Sok PhysX-es "játékot" megnéztem már, és azon kívül, hogy támogatták a PhysX-et, ritka hányadék grafikájuk volt, ergo olyan megjelenéssel az ATI is támogathatná. Mindamellett egyet sem tudtam még engedékenyebb hangulatomban sem játéknak minősíteni... De mit lehet tenni, ronda nőkre is vannak, akik gerjednek.
-
katt777
félisten
Jól tuningolható, megbízható, halk a hűtése, és hűvös. Mi kéne még? 38xx kártyáknál még le is állt a ventije, ha nem volt rá szükség, míg a Sapphire-ön pl. a 0% az 1000RPM-et jelent, és a többi gyártónál is valahogy így. Hogy a 48xx-eken is így van-e, azt nem tudom.
Crampus: Mint írtam, ezekből a 8.7-nek és a 9.9-nek van értelme, esetleg ugyanezekből a Tweakforce-verzióknak.
-
Yutani
nagyúr
Egy újabb érdekes jelenség: akár desktopon, akár 3D-ben, de néha előfordul, hogy 1-2 másodpercre elsötétül a kép, majd utána visszajön, és megy minden tovább. A játék sem fagy ki, semmi hibaüzenet nincs. A gépben már egy 450W M-Tech táp megy (ez volt kéznél), lecseréltem a 300W-os FSP származékot.
Másnak is előfordult ilyen pillanatnyi elsötétülés?
#tarcsad
-
Zjunior
veterán
Sziazstok!
Szeretném kérdezni, hogy a 4870 512MB ram és a 4870 1GB ram között mennyi a teljesítménybeli különbség?
Köszönöm a segtséget
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
fireolto
tag
Elnézést, de kvázi-tag lettem!
-
Crampus
csendes tag
Lenne egy kis problémám, szerintem itt megoldódik. Egy FullHD tv-re akarom a pc-t kötni, de 1920*1080-nál nem támogatott formátumot ír ki a TV. Amíg 4850-em volt működött, 4850X2-vel és új Catalyst-al nem engedi. Mit cseszek el?
-
zodo
nagyúr
válasz katt777 #7274 üzenetére
Szia!
Miért pont a HIS IceQ4-t javaslod inkább, van valami spéci oka ?
Írnál róla egy pár sort ?
Esetleg a Vapor-X-es kérdésemre is tudná valaki a választ.Köszönöm.
-
katt777
félisten
EZÚTON HÍVNÁM FEL MINDEN 48XX TULAJDONOS FIGYELMÉT, HOGY JÓ ALAPOSAN MENTSE EL A 9.9-ES CATALYST-ET!!! JÖNNEK AZ ÚJAK 58XX TÁMOGATÁSSAL, ÉS AHOGY 38XX KARIK ESETÉBEN VOLT, NAGY ESÉLLYEL EGYRE TÖBB LESZ A HIBA 48XX-ASOKON. AKI NEM HALLGAT RÁM, KÉSŐBB SE PANASZKODJON!
(Csak mert más topicokban és pü-kben tucatszámra vadásznak 8.7-es Catalyst-re a 38xx tulajok.)[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Májsztró #7255 üzenetére
Nem drágább, mint a legerősebb PhenomII, és jóval gyorsabb.
Blaze71: Baj semmi, csak játékokban egy E8400 lazán elveri, és 4GHz fölé hajtható.
zodo: Sapphire az újabb hűtéssel v. HIS IceQ4, de leginkább az utóbbi.
szasanyi: El kéne menteni profilba a beállítást, és hogy a profilt alkalmazza is automatikusan.
fireolto: "Nekem 5600+ Amd van 3 ghz-en. Akkor hol itt a problem?" No és a többi... VGA vásárlás előtt tájékozódj, mielőtt egy sokkal olcsóbb kártya teljesítményét kapod, kb. egy 3870-ét, mint írod.
Proci és RAM nélkül nincs erős VGA. Ha izomproci kell, írj pü-t.8nemesis8: Én meg már soxor leírtam, hogy 1GB-os 4870-et vegyél, mint ahogy azt is, hogy az 1GB csak 1680-as felbontásban, és attól lefelé értelmetlen. Ha a HIS-nek nincs 1GB-os IceQ-ja (de mintha lenne), akkor a Sapphire-nek van uilyen hűtésűje, mint az enyém, az halk, és jó.
-
-
fireolto
tag
válasz Motion_Blur #7263 üzenetére
Az xp-t nem gondoltam komolyan
Akkor szted nem is érdemes nagyobb X2-est venni?De nincs is sokkal nagyobb ami ebbe a lapba "befér"...
Szóval komplett cucc csere...
Kezdhetem a fórumok böngészését, hogy milyen alkatrészeket szerezzek be...
Nincs egy 5leted, hogy milyen egy jól bevált konfig, amit egy kicsit lehet is húzni?
Nem zárkózom el az Inteltől, sőt.
A proccot már kifigyeltem: E8400. Vagy elég lenne egy kisebb is?
Ez rengeteg kérdés. -
Blaze71
őstag
válasz fireolto #7262 üzenetére
Ezt mintha már megválaszoltam volna valamelyik totyikban. A 8800-ban van PhysX, így azt nem a CPU-nak kell számolnia. Ennyi. Nálam a 8500GT elveri az X1950-et Shiftben.
Ha érdekel, akkor ITT írtam róla részletesebben. Olvasd el.
-
Motion_Blur
félisten
válasz fireolto #7262 üzenetére
"(Térjek vissza az Xp-re?)"
Ezt nagyon gyorsan felejtsd el
Szerintem az nForce 570 chipset + a 2GB 800-as ram lesz a kevés oda, meg valszeg a proci is. A kártyának simán kéne vinnie a két említett játékot, főleg ilyen alacsony felbontásban. Szal a szűk keresztmetszet a géped többi része szvsz.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
fireolto
tag
Probléma!!
Kövezzetek meg, de nemolvastam végig az egész fórumot...
Tehát:volt egy 8800 GTS 320 Mb karim.Lecseréltem egy 4870 1 Gb-ra.
Gondoltam jobb lesz.Aztán jött a hidegzuhany.
Pl. NFS Shift médium beáll, 1440x900 2xAA 20-25 fps (ezt tudta a 88 is..)
GTA4 Itt is médium,1-2 csúszka min-re, szintén 20 fps.
Szerintem ennek a kártyának hasítania kellene...
A konfigom alul.
Olvastam a logouton, hogy egy 2,66 ghz-en járó intel is ki tudja hajtani.
Nekem 5600+ Amd van 3 ghz-en.Akkor hol itt a problem?
(mondjuk az inteleket nem ismerem...soha nem volt..talán régen egy celeron...)
Szóval akinek van 5lete - vagy, hogy mit cseréljek ki - ne tartsa vissza!
Win 7-tel nyomom.(Térjek vissza az Xp-re?)
Segítsetek! -
RootRulez
félisten
válasz szasanyi #7259 üzenetére
Még sose használtam, de úgy tartom logikusnak, hogy beállítod-elmented a floppys gombbal, és bepipálod hogy ezt a profilt használja. Gondolom a legördülő listában már választható lesz az akkor elmentett profilod és azt tölti majd be indításkor
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
EVEREST megszívatott, mert 2500as fordulatot írt, a GPU-Z meg 1600ast, és akkor még nem tudtam mire vélni... Nyomhatnátok nekem egy profilt, hány fokon hány %-ra állítsam a fordulatot, igazság szeirnt nem hangosodik nagyon 3Dben. Így 2Dben 38-40fokos leterhelve 100%osan meg olyan 50fok, ezért is szeretném, inkább legyen még halkabb és mehetne 60 fokig
-
szasanyi
félisten
ATT -> Túlhajtás -> Ventillátor menüben az Automatikus ventillátor szabályozás értékeit át tudom írni, működik is az új értékekkel, DE mindíg az eredeti, alapértelmezett értékek töltődnek be újraindítás után. Mit lehet tenni, hogy a kikapcsolás/újraindítás után is az általam beírt értékekkel működjön a hűtő?
-
Dubmaster
aktív tag
válasz RootRulez #7244 üzenetére
29%? akkor légy óvatos!
Egyébként azt nem értem,hogy játék közben ki a fenét zavar a venti hangja?
Inkább állítsd be egy GPU hőmérséklethez igazított profilt,de fix venti fordulattal ne ,ha nem akarsz megfőtt vga-t!
Nem hallgatok rádiót, ugyanazt a 300 számot, én láttam sírni a srácot, mikor a zenekar Hendrix-et játszott
-
Storms
őstag
válasz katt777 #7251 üzenetére
Nem vagyok milliomos örülök hogy erre telik...Mindenesetre nekem elég lesz, és a mostani procimnál jobb lesz, főleg 1440*900-as felbontáson, előtte E7300-am volt 3.8-on használtam, azzal se volt proci limit.
[ Szerkesztve ]
ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
katt777
félisten
válasz Blaze71 #7248 üzenetére
Az aztán a teljesítmény... Mindenesetre 4850 mellé kis felbontásban is elég lesz.
Z()L3: Az olvasás hasznos. 1. hsz erősen javallt, ill. a kereső használata.
Snike: Csodálkoznék, ha a Smartdoctor miatt fogyna el a memória, főleg 4GB W7 x64 alatt. Még Vista alatt sem fogyott el, amely több erőforrást használ. Amúgy sokkal célszerűbb ATT-t használni.
[ Szerkesztve ]
-
Z()L3
tag
Hali.
Van egy Gainward 4850 GS-em és Catalyst Control Center-ben nem tudom 50% alá vinni a venti fordulatszámát.Esetleg valami trükk amivel le lehet vinni ? -
Snike
aktív tag
válasz Obolony #7206 üzenetére
aero problémára:
nekem is csinált ilyet (4870 1G ram, ami nem rossz azért)
szóval a probléma az volt, h az asus smart doktorral összeveszett
vagyis;
minden video segédprogit szedj le
(amugy a fórumon kaptam én is az infot)ui:ideiglenes segítség ha ujrahuzod a drivert, de sajnos újrainditáskor ugyan az a hiba jött elő.
[ Szerkesztve ]
PS5, mert az jó! :)
-
Storms
őstag
üdv
Egy Phenom II X2 545 kitudja majd hajtani a HD 4850-emet? Persze tuningolni fogom amennyire tudom.
ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
RootRulez
félisten
ATI Overdrive-ban beállítottam a fix 29%os fordulatszámot, majd terheltem pár percig percig a videokarit, így 52 fokra ment fel, vagy 4-5 perc alatt, hagyhatom így, nem veszélyezteti a karit? Sőt jobban lassítani (halkítani) nem lehet a ventin?
-
m4rc!
őstag
Hali! A két spec hűtésű Sapphire 4870 (Vapor-X, Toxic) kari közül melyiknek jobb a hűtője? Úgy emléxem, mintha a Toxic hangos lenne...
We are analog players in a digital world
-
kriszbon
őstag
válasz RootRulez #7237 üzenetére
Nekem mindkettő ugyan azt mutatja, és 0%-nál 2000-et pörög, de a biosban 36% van megadva, mivel átírtam a biost mert rosszul mér a szenzor (nézd meg a képet). A gyári biossal 80 °C-on 50% lett volna a fordulat ami kb. 2000 volt (alap 1900 terhelve 1700) és ezt a hőfokot a szenzor szerint soha a b...s életbe nem éri el, így a venti sem kapcsolt fel Szőrösfánknál a grafikon a pincéből indul és 55-60 körül tetőzik és a venti maradt alapon. Simán megsült volna, de gariztatni nem akartam, mert nem biztos hogy 800 Sp-s (alul órajelezett 4850)kártyát kaptam volna vissza, mivel ez papírforma szerint 4830-as
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Blaze71
őstag
válasz 8nemesis8 #7235 üzenetére
Mivel 30 ezer körül kapsz 512-es 4870-et és hamarosan beérkeznek az első 58xx kártyák, amik kb 2x annyiba fognak kerülni, szerinten ne keresgess. Ha valaminek kevés az 512, akkor majd fedezi a rendszermemóriából a többit.
-
katt777
félisten
-
zodo
nagyúr
Jól van , legyen 1Gb-os 4850-em.
...,de melyik Sapphire-t ?
Vapor X-es vagy a Dual slot-os verzíót vagy esetleg olyat, amit még nem is említettél, mert ugye a webshopokban látot képek néha mást mutatnak.
Szerk:
A vga tápcsatiját símán a táp valamelyik 4 tűs ágára kell csatlakoztatni és kész ill. ehhez az átalakító kábel általában benne van a kártya dobozában ?[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy pontosan hol található az új (9.9) CCC-ben az overscan csúszka? Mert én sehol nem találom, pedig állítólag benne van...
-
yaya
tag
Üdv.A problémám:Mi lehet az oka hogy a DIRT akadozva megy,nem szaggat,olyan darabosan fut..más játékoknál nem tapasztaltam ilyet.Többféle driver-rel próbáltam már,az eredmény ugyan az.1280-as felbontásban játszom.Ha valakinek van valami ötlete,legyen szíves megosztani velem..köszi.
""Szerintem..:)""
-
general
addikt
még egyszer bepróbálkozom: tudna valaki segíteni, milyen 4850-esen van Display Port???
előre is köszi!
-
RootRulez
félisten
Ha ATT-al utána állítanék a ventilátor fordulatszámának, mi az optimális beállítása?
Hány fokon hány százalék? Jelenleg úgy van, hogy
60 °C -> 30% fordulat
70 °C - 40%
80 °C - 50%
90 °C - 60%
93 °C - 70%
95 °C - 80%
97 °C - 90%
100 °C - 100%Viszont ahogy figyelgettem 60°C allat is 30%on megy, hogy lehetne finomítani ezen a beállításon?
Jah, dual slotos 4850-rél van szó
[ Szerkesztve ]
-
Eli_01
csendes tag
Sziasztok! A következő a konfigom:
alaplap: Gigabyte X48 DS5
proci: C2D E8400
vga: Gigabyte 4870 1GB
táp: Chieftec 550W
A kérdés a következő, ha vennék még egy 4870-es kártyát CrossFire-be bírná-e az 550W-os táp és a procit mennyire kellene húzni, hogy kihajtsa a 2 kártyát. -
Dj Dekko!
őstag
válasz RootRulez #7048 üzenetére
Most nem túl célszerű szerintem várni a vga vásárolásokkal vagyis a 4870 / 4850 / 4830 - as darabokkal. Hiszen nagyon nagy hiány van ezekből a kártyákból. Így valószínű hogy karácsonyra *jócskán megfog emelkedni az áruk! (az amdnek meg nincs is tervében pótolni a hiányt)
-
RootRulez
félisten
Nah beállítottat, mogy a GPP legyen az első a listában, viszont akkor sem akart képet adni kiszedtem belőle ezt:
Most ad képet, nagy nehezen felismertettem a windows-zal is, így már van AERO-m
.
Viszon csak 8xosan megy a PCI-E épp a korábban kiszedett alkatrész hiánya miatt
-
tzsolesz
nagyúr
1680x1050-ben már elég sok helyen elfogy az 512mb vram. Sokan tapasztalták már. Én ezért vettem 1Gb-os verziót, és 100%-ig meg vagyok vele elégedve. 1680x1050-ben 16XAF, 4XAA minden rezzenéstelenül megy. Csak a Crysis, és a STALKER nem, ott kikapcsolom az AA-t, és még szebb is a játék (Crysis). A STALKER-ben meg nem használok AA-t, és nem vészes az sem.
A jövőben megjelenő modern játékok szerintem egyébként is egyre jobban fogják igényelni a vram mennyiségét, ugyan úgy mint ahogy régebben elég volt 512Mb rendszer memória, ma meg már 2Gb is kevés sokszor.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 8nemesis8 #7211 üzenetére
4850est lazán járathatja 700MHzen, onnantól miért lenne nagyon kevés az 1GB "kihasználásához"? Egyébként sem tiszta mit értesz kihasználás alatt..ha kevés a VRAM, lehet akármilyen gyors a GPU, behal az egész.
Egyébként pont azt nem írta oda Frenk amit tudni kéne..milyen felbontásról beszélünk. Mert ugye 1440x900/1280x1024 még bőven oké 512MBal, felette viszont szerintem ma már alap az 1GB. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz RootRulez #7205 üzenetére
Lehet BIOS-ban kéne állítanod, hogy az elsődleges képincializálás melyik slot-on végezze (Peg 1 (Ez a master elvileg), Peg 2 (ez a slave elvielg), PCI (ez a hagyományos pci slot)). Általában magától vált de lehet nálad ez nem megy automatice. Egy próbát megér...
#nincsbennetarcsi
-
Obolony
senior tag
Sziasztok,
találkoztatok már olyan hibával hogy az aero valami memóriaert sir? egy 4 giga rammal szerelt gep, core2duo, ati kartyaval. es kiirja allitolag az aero hogy a szamitogep lelassul, mert elfogyoban van az aero memoriaja
ha talalkozott mar valaki hasonloval, segitsen pls. sajnos nem tudok tobbet, mert nem lattam a gepet, de gondolom a fenti konfiggal nem kene ezt nyomnia...
(pontos konfig: giga p35-ds4 lap, gainward 4850 vga, csx cec 2x2gb ram, e8400 cpu, w7 ultimate rtm hun x64) WU-rol minden leszedve, installalva... nincs ismeretlen vagy hibas eszkoz.
koszi
"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
1GB VRAM kifejezetten jótékony hatással van a folyamatosságra, megszűnnek vele a girtelen mozdulatoknál tapasztalható mikroakadások.
Ez hatványozottan igaz 1680x1050től feljebb, igenis van előny, amit lehet, hogy nem mutatsz ki átlag FPSben, de MinFPSben biztosan. Ha ma kellene VGAt vennem 1680hoz vagy fullHDhez, még CFben sem vennék 512est..1GB kell, szvsz.
GRIDből ne indulj ki, vagyis ne általánosíts, az egy jól optimalizált engine..Sapphiret javaslom, mert a legjobb PPe annak van, +hűtő megér annyi felárat.
A táppal szerintem nem lesz gond, procilimited lesz viszont néha, számíts rá.
De alapvetően ha 1680ban nyomulsz, egy kis AA/AF és máris VGAlimit lesz.. -
RootRulez
félisten
Sziasztok, kisebb gondjaim adódtak...
Van egy alaplapom Biostar TA790GX A3+ 5.x alaplapom. CrossFire képes a kicsike...
A két PCI-e foglalat közül az alsó a master a felső a slave. Eddig mindig alul (master) voltak benne a karik, de most hogy dualslotos karit vettem gondoltam, beleteszem a felső foglalatba, had legyen alatta több hely a levegőnek (legalul a PCI foglalatban van egy tv tuner kártya).Így is tettem, de a slave foglalatban nem akar képet adni a kari Venti felpörög, de semmi egyéb, bele tettem az alsóba, bekapcs, egyből postolt a gép
Akkor ha egy videokarit teszek bele, azt csak a masterbe, azaz az alsóba tehetem, vagy nem állítottam esetleg át valamit a BIOS-ban?
Úgy tudtam, hogy mindkettőbe mehet egyenként egy kari is, csak a másikba be kell tenni azt a vak PCI-E izét, amivel az egy kártya 16x-osan pereg
Mindenképp jobb helyen lenne a felesőben a kari
-
FRENK1988
veterán
Hellóka újra
Gépem adatlapomon
Melyiket inkább:
Mezei 4850 1gb
Mezei 4870 512mg
Gainward 4850 GLH
Melyiknél jönnék ki jobban?Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest