Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- RAM topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AccessDenny
csendes tag
Még az jutott az eszembe, hogy a hűtő postaköltséggel volt 3500. Gondolom azért ilyen olcsó, mert csak g80-hoz jó a lefogatása. Mennyit javíthat vajon a hűtésén a gyári 4850 hűtő? 20%? Van hűtő, ami egy ilyen kombinációt megverne?
-
Boboka
tag
válasz
AccessDenny #9397 üzenetére
Ez annyira merész hogy moderálva is lesz
-
AccessDenny
csendes tag
Én gondoltam egy merészet, amikor megláttam egy HR03plus-t 3500ft-os áron...
A HR03plus csavarjai pont olyan menetűek, és átmérőjűek voltak mint a sapphire 4850-em gyári hűtőjének csavarjai.
A gyári hűtő alá csapva a HR03plus fejét, pont kb 2-3mm ér bele a gyári hűtő kis felrögzített anyáiba, ami szerintem tökéletes, úgy hogy még a kártya és a csavarok fejei közt ott van a HR03plus gyári 1,5-2mm-es gumialátétei.
A memóriákra még nem találtam hűtést, de van egy darab kimaradt AC accelero s1rev2 fet hűtésem, ami hosszu csík, öntapadós ragasztóval, az egyszerűség kedvéért ráragasztom majd.
A kari kicsit felhízott, sztem súlyba olyan 1000-1200g között van, ezért aláraktam egy golyóstollat ideiglenes alátámasztásnak.
Mit gondoltok, hogy fog teljesíteni a teszteken?
Még nem pasztáztam fel, csak épp összeraktam. -
Boboka
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy a minap vettem egy gainward 4870 512mb golden sample kártyát scythe hűtéssel egy kollégától. A kérdésem az lenne hogy szoftveresen lehet egy kis plusz feszt adni neki hogy vigye mondjuk a 900at?? (800on szépen durúzsol csak ugye a telhetetlenség...
-
Shuki
tag
Játék közben egy ref hűtős 4870 nek mennyire kéne hangosnak lennie?
-
Satis
tag
válasz
Májsztró #9391 üzenetére
Állítólag 3 másik gépbe is berakták, de semmi nem jött elő. Még nem próbáltam, de sort kerítek rá ha ismét ilyen állapotban jön vissza gép. (ugyanis megint bent van náluk)
Elég idegesítő dolog, hogy az akkoriban nem túl olcsó gép megvétele óta ki-be yoyózik a gép a szervízből.
mod: kis nehézség a tesztelésben, hogy tényleg nagyon random dolog, akár 4-5 napig semmi baja majd egyszercsak megcsinálja egy nap akár 10x is. -
Dj Dekko!
őstag
Én is azt mondom, bele kellene rakni egy teljesen működő 100% os rendszerbe. Ha ott is ez a jelenség, akkor a kártya a hunyó és vissza KELL! dörgölni a gyártónak... vagy térítse meg a kárt (általában a boltosok kicserélik ha nem vagy a termékkel megelégedve hiba miatt).
Hát ha befagy, és világít a piros led... néz körbe a táp egység környékén. Vagy esetleg egy zárlatos elem után... bár akkor nem kapcsolna be a gép... passz. (kábel megtörés... jobb ötlet nincs) -
Satis
tag
Üdv!
Nem először írok a problémámmal kapcsolatban ide, de sajnos a helyzet kritikussá vált és muszáj tennem valamit.
A gond az, hogy teljesen random módon felpörög a Sapphire 4850-es Vapor-X, kigyullad rajta egy piros led, levágja a monitort és teljesen lefagy a gép. Csak a reset segít rajta. Háromszor vittem vissza ez okból a szervízbe (még garanciális) de náluk egyszer sem jött elő a hiba és ezért nyugodtan monthatták, hogy így nem tudják cserélni és egyébként sem tudják, hogy mi a baja. Volt gyanakvás RAM-ra, ez cserélve is lett, de még mindig jelen van a probléma.
Winchester is cserélve lett benne, már csak az alaplap+proci+vga nem volt benne cserélve.
Akinek bármi ötlete van, hogy mi lehet a gond kérem jelezze!
Köszi! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
- = Zk = - #9388 üzenetére
Ugyan úgy megy mint a másik...
másfelől olcsóbban is jutottam hozzá ... 37 volt a sapphire
ez meg 31.
Tényleg csak a biosával van gondom, hogy nem tudom módosítani az órajeleket.
Halkan szépen csendesen végzi a dolgát... és tök csini piros(fekete nyákkal) 800 / 1000 mhz szinten ugyan úgy bírja. (viszont nincs rajta tv out, és ventilátoros (zalman féle hűtése van) vagyis a memóriák nincsenek hűtve azon a kártyán, nem úgy mint a sapphire kariknál.
GTA 4 is javult...de ott inkább úgy érezni hogy nincs akkor minimum fps... nincsenek azok a komolyabb behúzások. Bár oda már 4 magos proci kellene... nem egy két magos core2...
Crysis meg teljesen kifordult magából 75% gyorsulás biztos hogy lett... az nagyon értékeli a crossfire...de álmomban se gondoltam volna hogy ennyire... le a kalappal a driverek előtt.
Természetesen mind a két kártya 2x16 PCI-e 2.0 üzemel... X48 as lapban. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
- = Zk = - #9382 üzenetére
Hát állítgattam a gépet... 16200 pontot kaptam a 3dmark vantage gpu teszt eredményére (cpura 3600 mhz.: 6800 körül) 1280x1024 (800x1000) vagyis...Brutális cpu limitem van! De semmi baj!
Elindítottam a crysis warhead 35 fps alá nem esett egy másodpercre se... de 40 - 80 fps között megy akcióban is 2x AA val
Úgy hogy van azért látható különbség 1 és 2 kártya között...
Viszont idegesít hogy nem tudok hozzá nyulni az xfx kártya vga biosához... -
Bluegene
addikt
nekem 12cm, 350W-os van, 12V-os ágon nevetséges 10! ill 15 Ampert tud leadni, mégis agyontunningolhatom a konfigom viszi
szal nem kell ezt se túldimenziónálni, olyan ez mint a cache
mod: ellenőriztem a gépbe kukkantva, GPS 350EB-101A tehát pontosan olyan, lol 10Amper és viszi a 4850est, sőt még 700/1100-on is stabil volt
-
lizakattila
senior tag
válasz
Dj Dekko! #9377 üzenetére
Hát egyenlőre lehet hogy el kell keserítselek, egy xfx 4870 1gb-os kari: LINK
Másik biost sem tudok rá flash-elni a karira.
Úgyhogy egyenlőre én is ATT-tal vezérlem, de mondjuk azt nem tudom, hogy az att tud-e egyszerre több kártyát kezelni, vagy be lehet-e állítani, hogy melyik karit kezelje. -
Dj Dekko!
őstag
Hi all. Nagy problémám van. sikerült beállítanom a crossfire támogatást mindent. (nagyon nem is kellett állítanom) 2 darab 4870 esem van...egy sapphire és egy xfx... (viszont az Xfx karin hiányzik a tv out, és nem tudom átírni a vga bios fálját, ugyan is nincs több órajel vezérlése...vagy csak hülyül az everest... de mint a sapphirenél több órajelen fut a kártya (2d 300 / 500 = 3D 800 / 1000) míg az xfx kártyánál nincs ilyen, és semmilyen bios szerkesztőbe nem tudtam bele loadolni a bios fáljt. (se SE az ATI Rbe...se a rabit... )
így csak 750 / 900 fut...
Valaki Help! -
Shuki
tag
válasz
katt777 #9357 üzenetére
És attól még,hogy 18A on nem kap a kártya eleget, elvileg működhet?
Játék alatt érezhetően felhangosodik, 3dmarkot végigviszi,furmark alatt stabil.(bár a kapott pont iszonyat kevés)
Overclockersclub on azt írják,hogy 2db 75w os 6pin es pci e csatlakozó+500w os táp kell a biztonságos üzemeltetéshez..Lehet akkor az én kb 4 éves chieftecem ezt nem tudja?
-
spdrfx
tag
Nemtudom hogy raktak ossze, a paszta eleg kemeny volt, meg vagy fel milimeter vastag.
-
Lacpac
őstag
Toxic-on a gyári cooler hangos! (nem tudom ki mondja, hogy a zalman halk... azt mellé ültetném hét napra 24/7-be, persze előbb meg kellene hogy szokjon egy halk gépet)
Nem lehet pwm-es ventit szerezni rá?
Vagy valami olyan közdarab nincs, ami a vga pwm-es csatlakozóját alakítja át sima alaplapi pwm csatlakozóra. -
spdrfx
tag
válasz
Bluegene #9333 üzenetére
nem eri el? DD hat a kedvedert nem szerelem vissza de 1 perc alatt 100 fokon volt, venti 100 on porgott.. Nem ertem miert kell okoskodni, amit nem lattal meg az nincs? vagy mi?
h1n1 virus sincs, mert nem lattad meg, csak a media gerjeszti az egeszet ugye? .. nc.ja furmark egy kalap kaki, fairlight nevu team csinalt egy demot, panic room cimmel (64k az egesz) meg anno crysissel jatszottam 2 oran keresztul hiba nelkul, ez a dem elszallt kb 20sec alatt.mert nem vot "atomstabil" a rendszer. /aki akarja es szepet akar latni es nem ismeri annak ajanlott
/
-
katt777
félisten
Ezt írtam többször is: 18A. 17A két esélyes, inkább nem kockáztatnám meg, 16 és az alatt meg sokaknak volt már gondjuk. A régi Chifi 550W-osom pont 18A-t tudott 3 ágon is leadni, az szépen vitt CF-t is.
lizakattila: Igen, de win alól is. Arra figyelj, hogy az első kártya a 0, a második az 1, viszont ha az első kártya nVidia, vagy más nem ATI, akkor a második kártya lesz a 0.
donzoli: Tudtommal az nem fix X A-t ad a VGA-nak, de a 18-at vsz. leadja. Sok táp van ilyen, de a Chieftec nem efféle. Mindenesetre én inkább a teljesítményben is erősebb táp mellett vagyok, meghibásodások elkerülése végett.
tlac: Hát ez a link nem igazán OK. De ha a nagy fekete hűtőset kaptad, és hangos, akkor ott valami gáz van.
-
Stirbi
addikt
Hi
beléptem hozzátok egy asus eah 4850 512mb gddr3 al
, rátettem ma az s1 et + rá egy 12x12 es 1200rpm es cooler master ventit. rendesen fázik a vga, fánk alatt 50fok fölé nem megy a gpu, részletesebben everetben még nemnéztem
-
mar1boroman
tag
Ha van rá garancia akkor vidd be szervízbe, ha nincs akkor lehet hogy a tápod gyenge.
-
lizakattila
senior tag
válasz
katt777 #9357 üzenetére
Igen beszéltük.
Addig már eljutottam, hogy legalább megnyitja.
Hát kipróbálom mit csinál, ha megpróbálok rátenni egy elvileg normálist biost.
CF támogatott a lapom, úgyhogy ha gond van, akkor ugye másik kártyát betéve erre vissza tudom erőszakolni az eredeti biost (dos alól)? -
katt777
félisten
válasz
Májsztró #9262 üzenetére
Én nem is akarok senkit meggyőzni, csak ismertetek egy tényt. Ott, ahol nincs konkurencia, nyilván sokkal drágább az Intel. Ha meg az AMD jobb lenne, nagy eséllyel azt vennék, mert nem a név érdekel, hanem a teljesítmény, de utoljára X2 vs. Dual Core volt jobb az AMD.
Az átláthatatlanság csökkentésére való a kereső.Nem tudom, miért nem lehet használni.
picur220: Hát annál ráadásul több a különbség a 3GHz-es E8400-am kb. 15-20%-kal volt gyorsabb a 6000+-omnál (játékokban inkább az utóbbi), ami testvérek között is messze több 300MHz-nél. Tehát keményen jobb az Intel, szvsz, azaz engem igazolsz. Tehát nem ilyen-olyan érdekektől vezérelt tesztekre hivatkozom, hanem saját tapasztalatra. Egyébiránt egy E6-os is 10%-ot vert egy azonos órajelű X2-esre. A két gyártó összehasonlításánál a legkevésbé az órajelnek van értelme.
Shuki: Driver rendesen fel van telepítve? Mert akkor ilyen forró a kari, ha folyamatosan 3D órajeleken megy. Valami GPU-Z mérést belinkelhetnél. A tápod tuti nem ad le 18A-t a VGA-nak, amennyi min. kéne.
Szabályozásra én mindenképpen az ATI Tray Tools-t javaslom! Ha tényleg csak 20%-on megy a venti 3D-ben, az magyarázhatja a melegedést, valószínűleg te is egy olyan bios-t fogtál ki, amely csak 90°C fölött pörgeti fel hirtelen a ventilátort.RootRulez: Te, én már többször írtam, hogy mindegy, mekkora csomagot töltesz le (már ha nem mobilneted van, mint nekem), mert a telepítő úgyis kicsomagolja a fájlokat, és ha kilépsz belőle, akkor az ideiglenes könyvtárból azt telepítesz, és úgy, amit és ahogy akarsz.
emre: Hú, az nagyon forrófejű egy kártya, hogy ekkora hűtés kell neki!
Egy házcsere viszont mindenképpen sokat lendítene a hűtésen. Tudod, HAF932.
Aliens vs. Predator, az új. Csak ne olyan hétmérföldes szemét legyen, mint a Borderlands. De jönnek még DX11-es játékok.
58xx topicban már most írták többen, hogy tesszelációval milyen gyöngék a legerősebb 5xxx kártyák, szóval az érdekes már csak az lesz, hogy mennyire értelmes dolog 58xx alatti VGA-t venni. Szerintem semennyire, én is majd olcsó 5870-re hajtok, ha lesz egyáltalán élvezhető program hozzá.Lacpac: Órajeleket is állítsd.
Hogy melyik kártya meddig stabil, azt kinek-kinek ki kell találgatnia. Neked eszerint egy gyengébb cuccod van, mert a legtöbb HD4870 is 200/300MHz@0.843V-on stabil, de tudok 100/200@0.783V-ról is.
lizakattila: Másnak is volt ilyen gondja, de asszem neked is mondtam, hogy új RBE-ig vsz. nem tudod módosítani. TPU-ról letöltött bios-t megpróbálhatsz ráflashelni, de azért legyen lementve a mostani is. Hibaelhárítás végett több VGA-t támogató alaplap még jól jöhet.
Májsztró: A Sapphire HD4870 a bios-a szerint 105°C-os GPU-nál vált energiatakarékos módba, ami asszem 150/400MHz@1.143V. Persze ez függ attól is, a te kártyádon milyen bios van, ill. persze attól, hogy a MemIO ilyenkor már 120°C fölött van, tehát előbb kapcsol le a kártya, mintsem csökkentett módba váltana (+1 adat az ATI bios-íróinak hozzáértéséről).
A gyári paszta nem tré, hanem a nagykerek balfaszok, akik 50°C-os raktárházakban tárolják a kártyákat nyáron. Én is kaptam nyár végén porzó VGA-t. A kintről, gyors átfutással behozott VGA-imnak évek múltán sem volt problémájuk a hűtéssel.Tibitabi: Az XFX-et kerüld el messzire, nem is tudom, naponta hányan írtak ide a hibáikról, és vitték vissza cserélni.
4850-hez fölösleges 1GB RAM, mert ahova a RAM kell, oda már gyenge a GPU.hackeeeee: Én megértem.
wsvap: A 4-es csati is jó, csak kevésbé lesz tuningolható a konfig. A 400W-os Chieftec viszont úgy kevés, ahogy van, mert kevés az ereje a 12V ágakon.
Az alaplapokon a másik 4-et le szokták takarni egy kis fedőlappal. A P5Q-mon mindenesetre így volt. -
wsvap
csendes tag
válasz
lizakattila #9352 üzenetére
Köszi mindenkinek! este kipróbálom ezt a 4pines dugó a 8as csatiba dolgot. Remélem beválik!
-
lizakattila
senior tag
válasz
Májsztró #9353 üzenetére
1 x PCI Express x16 slots, running at x16 (PCIEX16_1) (Note 2)
1 x PCI Express x16 slots, running at x8 (PCIEX8_1) (Note 2)
(The PCIEX16_1 and PCIEX8_1 slots support ATI CrossFireX technology, and conform to PCI Express 2.0 standard.)Én ebből azt szűröm le, hogy a 2. slot csak maximum 8x-ost tud cf esetén.
EZEK, amik tudják a 2x16-ot.
-
Májsztró
addikt
Erről a lapról tudja valaki ,hogy CF-ben 2x16-e ? Szóval értitek ?!
-
lizakattila
senior tag
válasz
hackeeeee #9350 üzenetére
Mondom én hogy vannak még erős emberek is.
Azt hiszem még 1 db 6pin-es csatival is elindul a kártya. De ebben az esetben tényleg csak annyi, hogy elindul és ad képet - semmi más funkciója nem érhető el (overclock...stb). De ezt csak halkan jegyeztem meg, mintha valahol olvastam volna ilyesmit, de majd kijavítanak ha tévedek.
(#9351) emre:
Esetleg az én "problémámra (9301)" nem tud valaki megoldást?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #9349 üzenetére
Volt alkalmam már olyan gépet látni, ami attól halt meg, hogy a 24pines dugó 4pines csatiját dugták fel a proci melletti 4 pineshez, nem tudom hogy hozták össze, de sikerült...
VGA-nál meg sztem nem lehet elrontani, max ugye a 8asba dugják a 6ost, dehát attól meg max el sem indul a kártya, ha meg igen, akkor max lehet rinyálni fog, hogy kevés neki a szufla. De pl a 4870X2 elindul 2 hatossal is nem?
-
lizakattila
senior tag
válasz
hackeeeee #9346 üzenetére
Pont ezt mondtam én is. Csak lehet nem hangsúlyoztam ki, hogy a külön lévő 4pines kiegészítő tápcsatira gondoltam, nem a 24-es 4szálas csatijára. (Mondjuk az én tápomon pl a 24-es egyben van, nem is lehet külön 20+4-re bontani.)
És amúgy igen, azoknak is teljesen más az alakja - de azért ne feledjük el a statisztikát sem, hogy ilyen esetben az emberek 95%-a okos, de a maradék 5% az nagyon erős.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bluegene #9343 üzenetére
So halk. Azért nem mindenki fülessel játszik.
Főként pl. akinek házimozija van, vagy hasonló.
Szal, összességében a legyező az elég hangos, ha ért valamennyire hozzá az ember, és szétszedi, újrakeni, akkor jó lesz. De elvileg ez igaz a 4870 régi "szabvány" hűtőjére is, ahogy hallottam.
@lizakattila: Az alaplapi 4pinest, és a 24pines csati 4 pines csatiját össze sem lehet cserélni eleve, mert ugye adja magát a 24pinesen lévő 4pin. Az sima 4pinest meg ha fordítva bedugja valaki az nem semmi, de ugye a pöcök is adja magát, hogy hogy kell bekötni.
-
lizakattila
senior tag
Hali!
A 4pines alaplapi csatit elvileg csak 1 féle képpen tudod bedugni, mert ha megnézed minden kis műanyag "pöcöknek" más alakja van - úgyhogy el sem tudod rontani.
Nah jó, max ha nagyon erős vagy.
Úgyhogy legyen csatlakoztatva az alaplapra a 24pin, 4 pin, valamint vga-ra a 2x6pin, és a többi alkatrész csatija és tuti jónak kell lenni.
A későbbiekben pedig vehetsz átalakítót is, létezik 4-->8 pin átalakító. -
Bluegene
addikt
válasz
hackeeeee #9340 üzenetére
jó csak akkora divat leszólni a gyári egyslotos hűtést
sztem elég halk idle-ben, játék alatt pedig füles ennyi
mondjuk tény én is újrakentem ezüst cpu pasztával és sokkal jobb lett, igaz garivesztéssel járt, dehát úgy vagyok vele ha másfél év alatt nem ment tönkre a gyári hűtőjével, ezután sem fog
-
wsvap
csendes tag
Igen a vidkártyára rádugtam a 2x6 tápot, de az alaplapba nem a 4pinest!
Mer van a 24pines, az oké, de nem tudom hogy a 8pines csatlakozóba (eATX aszt hiszem) hogy dugjam be a 4pines csatlakozót? Szal vegyek átalakítót, hogy meg legyen a 2x4 (úgy is lehet néztem a gigabyte honlapján)? Vagy neked 4pines az alaplapi csatlakozó is? -
emre
veterán
válasz
Bluegene #9335 üzenetére
Ja ilyent én is tudok, Pl metro 2033
Viszont fél év múlva normális driverek is lesznek az 5xxx szériához, és kijön az első SP1 a W7-hez. Na én ezért kb. jövő húsvétra tervezem az új vga beszerzését.
Addig elég ha a w7-tel copok.
Más kérdés hogy addigra 12-15k körül lesz a 4850, és 20k a 4870. -
wsvap
csendes tag
Sziasztok, tegnap vettem egy gépet és persze nem müxik
Gigabyte GA-MA770T-UD3P
AMD Athlon II X4 620
Kingmax DDR3 1600MHz 2048MB
Hitachi SATA2 320GB 16MB Deskstar
Asus HD4870 1GB
Az van, hogy bekapcsolom és a 4870en ég 3 led. Kicsit utána olvastam és egyik fórumba azt írják hogy az alap lapba be kell dugni a 24 és a 8 pines csati is. Na most nekem Chieftec 400AA tápom van, amin nincs 8 csak 4 pines csati (a 24es az ok)! Lehet ez a probléma?!
(proci venti forog, vinyó beindul, de a 4870 venti nem mozdul)
Lehet más is a probléma? -
Bluegene
addikt
hogy sikerült a 110fok?
furmark+ 20% fix venti mi?
110 fokot ha hagyod szabályozni önmagát nem éri el soha, mellesleg a 4850-es, 4830as egyslotos ref hűtése idle-ben a gyári megoldások között a leghalkabb[link]
Tibitabi: [link] én a helyedben 4850-re már nem költenék vagy csak nagyon nyomott áron(18ér van itt használtba), kifutó modell, nem DX11-es, én már egy 5750est vennék, vagy igen nyomott áron egy 4850est, sztem 1 év múlva már nem igazán lesz jó a 4850
-
spdrfx
tag
válasz
Tibitabi #9327 üzenetére
xfx 1 slotos huteses verziot vettem, bar mar ranezesre tudtam hogy keves lesz a hutes. Szerencsere az elozo karirol megmaradt az accelero. . Hat.. kiprobaltam a gyari megoldast, 110 foknal leallitottam a tesztet jobb a bekesseg ugye.. a ventinek meg olyan hangja volt hogy.. Acceleroval tokeletes, terhelve max52 fok, viszont ha nincs ilyesmi kiegeszitod a hutesre erdemes vetni egy pillantast mert sokat szamit.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Bluegene
addikt
válasz
Tibitabi #9327 üzenetére
MSI, Asus, XFX, Sapphire, Gigabyte, Powercolor, Club 3D, Palit, Gainward, Vapor X stb..
Saphhire, XFX: olcsó és jó, én ezeket mondanám, de inkább a sapphire
Állítólag halk kártya / minden gyártóé? /, és a sima vagy a Zalman hűtéses? jó kérdés, a sima hnagtalan is tud lenni, de ha bemelegszik(kánikula van, játék alatt) csúnya hangja lesz
a egyedi hűtésűek közül a His Iceq, a vapourX, és a sapphire dual slot ami jó, utóbbi igen olcsó[link]Elég az 512Mb memória vagy fontos az 1Gb-os típus? Az utóbbit ténylegesen ki lehet használni vagy a másiknál azért akadoznak a játékok? /625 vs. 650Mhz érezhető lehet a különbség?/ nem sokkal jobb az 1 gigabyte-os, de ha nem sokkal drágább vedd azt
-
philoxenia
MODERÁTOR
Topik takarítva, máskor ilyen gyerekes vitát privátban legyetek szívesek.....
-
Tibitabi
tag
Sziasztok!
Jelenleg elég sokféle 4850 -es kártya létezik, amik gyártóban, memóriában, Mhz-ben, hűtésben és ami legfontosabb Árban és Teljesítményben is eltérnek!
Szerintetek melyik típust érdemes választanom?
- MSI, Asus, XFX, Sapphire, Gigabyte, Powercolor, Club 3D, Palit, Gainward, Vapor X stb...
- Állítólag halk kártya / minden gyártóé? /, és a sima vagy a Zalman hűtéses?
- Elég az 512Mb memória vagy fontos az 1Gb-os típus? Az utóbbit ténylegesen ki lehet használni vagy a másiknál azért akadoznak a játékok? /625 vs. 650Mhz érezhető lehet a különbség?/
/ Rengeteg ellentmondást olvastam Pl.: Sokan magasztalják a Sapphire-t, viszont sok esetben nem ismerte fel LCD TV-ét....... elvileg Gigabyte alaplapom lesz, ha ez számít. /
- Van valahol egy olyan TESZT ahol összehasonlítanak, legalább 8-10 gyártmányt a "rengeteg" HD4850-es kártyákból, ahol tényleg látni az eredményeket? / Nem találtam a topicokban ilyet... / -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Májsztró #9310 üzenetére
Lacpac: 4850 toxic 80 fok? Mondjuk nekem a gainward-dal, 1 slotos hűtővel 120 a rekord.
[ Módosította: philoxenia ]
-
Májsztró
addikt
válasz
hackeeeee #9308 üzenetére
(#9309) Lacpac : Akkor csak felfelé nem megy
-
Lacpac
őstag
Akkor válaszolok!
Lehet állítani, csak a hőfokra nincs kihatással.
Elindítottam a Furmarkot. Órajelek:200/300 0,802V-ra volt állítva a gpu fesz.
Eredmény: Grafikai hibák tömkelege.
Emeltem egy kicsit, 0,892-re, itt már kevesebb hiba volt.
0,930V-nál már teljesen eltüntek a hibák. -
hackeeeee
Jómunkásember
@Blackmate: Tudtommal igen, de ajánlom figyelmedbe ezt a cikket.
-
Lacpac
őstag
Az elképzelhető, hogy a 4850 Toxic-nál nem lehet állítani a feszültséget? Hiába álligatom az ATT-ben, nem változik a hőfok.
-
lsc
nagyúr
válasz
lizakattila #9301 üzenetére
Így érthetőbb, talán valaki segít .
-
lizakattila
senior tag
Ismerem az oldalt, meg néztem is az ott lévőket.
Akkor leírnám a konkrét gondom (?) hátha valaki tud rá megoldást vagy találkozott már hasonlóval.
RBE-vel megnyitva egy normális vga biost az a köv képpen néz ki: LINK.
Nah már most, ha a saját kártyám biosát mentem és azt nyitom meg, ott a clock settings-ben csak a linkelt képen bekeretezett 3 oszlop van kitöltve, a többi üres és "inaktív".
Emiatt pl a powerplay beállítást sem tudom módosítani benne.
Ilyennel még nem találkoztam, pedig láttam már pár vga biost (volt 3850/70, 4850, és a mostani 4870-em mindnek biosban állítottam be az órajeleit ill a venti szabályozst).
Nem tudom, hogy ez most a kari hibája lehet vagy mi? Esetleg garis probléma?
Ill nem tudom, hogy merjek-e ráflashelni egy tpu-ról leszedett biost?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Gyúrósok ide!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Energiaital topic
- RAM topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest