Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Monitor váltás (19"wide=>22"-23"wide) végett, le kell cseréljem a video kártyámat is.
Nem sikerült még döntenem, de 4850 / 512mb lesz, talán Sapphire.Konfigom:
Gigabyte GA-MA78GM-S2H,
AMD X2 240@2.8Ghz,
Arctic Cooling Freezer 64 Pro,
Geil Ultra ddr2 PC6400 800 MHz 2x1024Mb,
Sapphire HD 4670 ddr4,
Samsung HD160HJ + HD642JJ,
Samsung SN-S083A,
Chieftec HPC-420-302-DFSzóval lenne pár kérdésem, talán off is a lényeg, hogy hatékony ill. halk hűtése legyen, powerplay funkcíó megléte.
Ha jól tudom az 1Gb-os verzíók, felesleges kiadással járnának?
Fent említett kártyát venném akkor még a tápegységem, elegendő maradna a rendszerhez?
Lenne számomra, jobb kártya választási lehetőség? -
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #7196 üzenetére
Megvetted! Gr.
Remélem azért nem olyan hangos, persze tudom, hogy a mostani 4670-nél nem lesz könnyű csendesebbet találnom.
(#7197) Speed(R)
Hát nem tudom azért is kérdeztem, de mindenhol azt olvastam, hogy az 1Gb felesleges.
Mondjuk csak pár ezer forint a különbség.
Teszteket nézve választottam a 4850-es szériát. Plusz a mostani hd4670-em 1440x900 -ba pl. grid alatt, szinte max. grafikával, igaz csak 2x élsímítás melett is tud átlag 75-80 fps-t. Ebből kiíndulva, gondoltam, hogy elegendő lesz a kinézett kari.
4870/1gb nekem már drágának tűnik ill. nem szeretnék tápot cserélni.
VaporX-es szériát én is néztem, mert jónak vélem a hűtőjét."Jobb kártya"
Itt gyártóra vagy konkrét típusra gondoltam, mint ahogy ajánlottad a "1GBos VaporX Sapphiret javaslok,"[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Jól van , legyen 1Gb-os 4850-em.
...,de melyik Sapphire-t ?
Vapor X-es vagy a Dual slot-os verzíót vagy esetleg olyat, amit még nem is említettél, mert ugye a webshopokban látot képek néha mást mutatnak.
Szerk:
A vga tápcsatiját símán a táp valamelyik 4 tűs ágára kell csatlakoztatni és kész ill. ehhez az átalakító kábel általában benne van a kártya dobozában ?[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz katt777 #7274 üzenetére
Szia!
Miért pont a HIS IceQ4-t javaslod inkább, van valami spéci oka ?
Írnál róla egy pár sort ?
Esetleg a Vapor-X-es kérdésemre is tudná valaki a választ.Köszönöm.
-
zodo
nagyúr
Most, hogy a cicergésnél tartunk.
HIS HD4850 IceQ4 1GB-nál is fenállhat ez a jelenség, ugye nem ?
-
zodo
nagyúr
válasz katt777 #7352 üzenetére
Okés, akkor His-t veszek, ha nem találok Hd4770-es Ac-s hűtésűt a pixmanian kivűl.
-
zodo
nagyúr
válasz HunChaos #7408 üzenetére
Ebben a tesztben semennyivel, sőt.
4850/512mb is jobban teljesít, mint a 3870x2.(#7407) finest
Az lehetséges, csak sok helyen félreérthető, ha két vezeték van a kártyán akkor az már nem is szabályozható.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Lehet, hogy hülye kérdés, de a Sapphire Vapor X-es hűtőt könnyű leemelni a helyéről ? Csak a takarítás végett kérdezem.
-
zodo
nagyúr
Ez jó ár lehet, ezért a HIS 4850 512MB DDR3 ?
vagy csak az 1Gb-os verzíót érdemes megvenni?
Barell
Talán, ez segít.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Most nézzem, lehet, hogy nem is Iceq4-es csak a kép az.
,mert Iceq4-t szeretnék venni.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #7430 üzenetére
Ezért írtam a (#7426) -be kérdésként is, mert a képen Iceq4-es kari volt, de mint a (#7425)-ben látszik a neve nem erre a típusra mutatott.
Ez történt, amíg nem nézztél rá. -
zodo
nagyúr
Konkrétan mi is volt a Sapphire Vapor-X-es kártyák baja ?
-
zodo
nagyúr
Ez a kari lesz a befutó: HIS PCIE HD4850 512MB 256bit
Ezzel senkinek volt gondja ezzel a karival, ha jól tudom és a Hd4770 sem olcsóbb.
Szerk: Na ne má, ez megint a tegnapi story!? ( csak most a más boltnál)
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Hihetetlen, nem tudok dönteni.
Ha már tegnap szóba jött a 4870-es kari 30k környékén akkor ez tuti jó választás vagy sem? Eseteleg ennél már tápot is kell csréljek ?
(#7472) Dzsokszer
Látom, nem én vagyok egyedül aki nem tud dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz katt777 #7474 üzenetére
Köszönöm Katt777!
Döntöttem. His lesz ,ahogy mondtad 512mb-os.
..,de még egy kérdésem lenne. Tápom, elég lesz hozzá?
Gigabyte GA-MA78GM-S2H,
AMD X2 240@2.8Ghz,
Arctic Cooling Freezer 64 Pro,
Geil Ultra ddr2 PC6400 800 MHz 2x1024Mb,
HIS PCIE HD4850 IceQ4 512MB 256bit
Samsung HD160HJ + HD642JJ,
Samsung SN-S083A -
zodo
nagyúr
válasz katt777 #7477 üzenetére
Nem áll szándékomba húzni a kártyát, mert nem nagyon vágom a tuningolás fogásait.
Mondjuk azt olvastam, hogy bírná a procim akár a 3.5ghz-et is alapfeszen, de még nem probálkoztam vele, nemrég vettem.Szerk: Tényleg az utcsó, ezt akkor nyugodt szível megrendelhetem?
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #7479 üzenetére
Megrendeltem, talán már csütörtökön nálam lesz.
Nekem ő lesz az 1.(#7480) wsvap
Abban a tesztben, igen a Sapphire Radeon HD 4850 Sapphire Edition volt a nyerő, de nem minden kártya szerepel benne, mindösszesen 3 gyártó 6 kártyája.
Azóta bővűlt a felhozatal és lehet, hogy ez a lista nem is tartalmazza az összes típust.Én csak az ajánlások miatt veszek His-t plusz, mert szimpatikus.
Pl.: a hűtése miatt
Remélem be fér, majd a házamba. -
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #7484 üzenetére
Csak vicceltem be kell férjen.
Persze, jobb lett volna egy rövidebb nyákos, de most már így alakult, csak jó legyen.
Igen a fekete bígyóra gondoltam.(#7485) Qru
Olvastam már sok hozzászolásod és úgy vélem sokat tudsz a hardverekről, de a mostani válaszod, nem sokat mondott nekem.
Angolt nem vágom, ezért bedobtam a fordítóba, de még így semm lettem okosabb.
HIS sokcélú csavarvezető-tolla
csavarvezető, szintütem, akit könnyen vezettekSzóval, mi is ez valójában, mert hogy csavart nem vezet az tuti ?
És miért van benne vízszintmérő?[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #7487 üzenetére
Aha, erre nemis gondoltam.
Na mindegy, ha végzek a csavarozással lesz egy ilyenem eladó, hátha másnak is szüksége lesz rá.
Adhatak volna inkább egy uv csővet, ha már ilyen szépen nézz ki a fényében.Szerk:
(#7488) wsvap
Úgytudom, hogy nem érdemes Crossfire-ben gondolkodni.
Majd megmondják a hozzáértők.(#7489) lsc
Köszönöm, ez a beszéd.
(#7490) Qru
Igen, már megtudtam.
De ezt nem értem.
"Látom nem vagy nagy vodkanarancs rajongó."
Amúgy, tisztán whisky.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz (ex)Cat #7504 üzenetére
Ahogy RootRulez is mondja, többféle változatban is kapható. ( 2-3. oldal )
-
zodo
nagyúr
Ha csak kártyát cserélek ( ma érkezik a 4850-em a 4670 helyére) akkor nem kell a ccc-t cserélnem ugye ?
-
zodo
nagyúr
Ok.
Melyik az ajánlott verzíó?
Nálam most a 9.4-es van fent a gépen.Nem félek csak megkérdeztem, mert nem szoktam cserélgetni a kártyáimat.
Szivessen telepítek, ha az a célravezető megoldás.(#7561) Qru
Akkor inkább teszek fel egy újatt, csak mondjátok meg melyiket érdemes.
Köszönöm.
Más:
Nincs 15 perce, hogy megjött a futár és hozta a kártyámat. Kinyitom a csomagot és nem azt kaptam amit kértem. Nézem a kártya dobozát, Hdmi felírat , na vazze én nem erre pályáztam, mert a tv-out-os dobozában vannak a fincsi cuccok.
Aztán tovább nézem a dobozt, vazze ICooler IV-et kaptam Iceq4 helyett.Visszaküldjem ?
-
zodo
nagyúr
válasz tzsolesz #7564 üzenetére
Akkor szavazzunk !
Tényleg fontoss lenne, mert addig nem rakom be a gépbe.Amúgy a PcLand-ról rendeltem, ez alapján.
Megkérdeztem telefonon őket, hogy ez most melyik, Hdmi-s vagy a Tv-out-os verzíó, de még a kártya nevét se tudta kimondani az ember, mit várjak.
Válasz: "Több ezer terméket forgalmazunk, honnantudnám"Szerk: A régi HD4670 ddr4-es karim hűtésére hasonlít, de ez szebb, mert kék.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Szóval összegezzünk.
Érdemes megtartani ezt a kártyát ?
Melyik drivert szedjem le hozzá, win 7 alá ?
Tápcsati mindkét 4 vagyis csak 3 tűs végét csatlakoztatnom kell a tápegységhez ?Szerk: Kell ez az átalakító egyálltalán, ha van a tápomon ilyen 6 tűs csati?
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #7572 üzenetére
Ok. Köszönöm.
Igen, nekem is 4670-em volt, tényleg halk volt a ventije, meglátjuk ez mit tud.
Hát nemtudom, ha nem is azt kaptam amit akartam, most ez van, mindegy, ha nem jó visszaküldöm.(#7573) katt777
Köszönöm.
Hát, hirtelen csak ilyen híreket találtam erről a hűtőről, hogy ez váltja az Iceq-t.
Meglátjuk.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Na itt vagyok.
Felraktam neki a 9.9-es ccc-t.
Hűtő szerintem halk, bár nem szabályzott, legalábbis olyan mintha egyenletessen egy fordulaton menne kb. mint a 4670 ddr4-em tette játékok alatt. Szóval halk.
Powerplay csak félig működik, Gpu órajeleit visszaveszi 625 => 500mhz-re, de a memória állandó 993mhz-en áll.
Hőfokokat ne kérdezettek, mert azok tuti rosszak. Everest is annyit mutat, mint a Gpu-Z.Ebben a cc verzíóban, nincs venti szabályzási lehetőség ?
Gyorsba ejtettem egy 3Dmark-ot, de elég égő lett az eredmény.
Köszönöm az eddigi segítségeket!
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #7583 üzenetére
Gőzőm sincs, nem értek hozzá.
Közben kiderült, működik a ventiszabályzás is.
Picit hangosabb, mint a 4670 ddr4-em volt. Nem adom vissza.Sajna csak egy játék van a gépemen a Grid, ehhez tudom hasonlítani.
Anno 1440x900 -ba minden be kapcsolva ill. magas vagy közepes részletesség melett, 2xMSAA mintavételezés, átlag 55 fps-em volt.Jelenleg 1680x1050-en minden ua. csak 8xMSAA melett, átlag 70 fps
Hamár itt tartunk, mit állíthattam el a Fraps-ban?
Elkészítem a képernyőképet, de nincs rajta az fps érték.Szerk:
Esetleg valami tesztprogit tudtok mondani amivel lehet montírozni a hőfokot vagy a venti fordulatszámát?Ja és amit adtak a dobozban, Stormrise bigyó az mi a nyavaja?
Letölthetem a játékot és annak a kódja?[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #7585 üzenetére
Köszönöm.
Nálam mindig rajta voltak az értékek, de most valamiért nem rakja rá.
Lehet, hogy a monitor váltásnál történt valami.(#7586) Qru
Akkor azok valós hőfokok lennének, 1 percel a 3DMark futása útán 37-40 fok ?
Nem ismerem a játékot akkor ránézek, kell-e nekem egyálltalán. Köszi.(#7588) katt777
Jó hír a pp-ről, akkor pláne nem adom vissza csak írók nekik.
..,de én nem piszkáltam. Megnézem, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Köszönöm a részletes tájékoztatást.
Furmark-ot lehet, hogy kiprobálom, de csak kiváncsiságból.
Visszatérve a Stormrise-ra, nekem nem jönne be, jobb lett volna az Iceq4+csavarhúzó.
Ja, ehhez a Furmark-hoz semmi trükk nincs ugye ?
Letöltöm, telepítem, indítom és kész.(#7591) giigz
Igen írtam is, hogy égő, de engem nem érdekel.
Csak gondoltam, hátha valakit érdekel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest