Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadMen
tag
Hali! Szerintetek egy 9500as phenom kihajt két hd2900 pro-t? Hogyha kicsit húzom is?
-
Fel
addikt
Nana.. egy táp hatásfoka nem azt jelenti, amit leírtál. Ha egy minnőségi tápra ráírják, hogy 400W leadására képes, akkor azt tudja is... ha emellett 70% a hatásfoka, akkor az azt jelenti, hogy a hálózatból felvett áram 30%-a veszteség, azaz hővé alakul, de a leadott maximális teljesítmény még 400 marad (azaz ebben az esetben ~570W-ot vett fel a táp a hálózatból)
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor lehet alapon talán elég... Nem tudod mennyi a hatásfoka a tápodnak? Alapon hajtva az egész konfigod kb 230-240W-ot ehet maximum. Ha a tápod hatásfoka 70% (ami már gyengének számít, egy jobb minőségű pl: Chieftec tápnál 85%) akkor 400*0,7=280W-ot tud leadni. Ami elégnek kell, hogy legyen. Persze ez elmélet, a gyakorlatban sok mindetől függ, milyen stabilan tudja a feszt leadni erősebb terhelésnél, mennyire régi a tápod, mennyit használtad - milyen terhelés mellett, milyen hőfokon, stb. Sajnos a tápod pont a gyenge/hamar kiszáradó kondikról "híres".
Tápból: Ha lesz négymagos procid akkor FSP BSII 500W ha nem akkor jobban jársz egy Corsair VX450-el. (Előbbi osztott 12V-os ágú 4 magos procik magsabb energia igényéhez jobban passzol, stabilabban kap a proci áramot ami tuningnál fontos, kevésbé befolyásolja a vga húzás a proci tuningját. Utóbbinak csak egy 12V-os ága van, ha csak kisebb étvágyú kétmagos cpu-d van/lesz akkor az jobb választás, mert több kraft jut a vga-nak). Ha nem tuningolsz akkor meg amelyiket olcsóbban megkapod.
-
Daert
őstag
Hali!
Szerintetek el fog indulni egy 2900 pro karesz az én CoolinkAP-450DX tápommal(konfig az adataimnál)
Tudom hogy nem kóser táp,de remélem hamarosan le tudom cserélni.Sajna nem volt most annyi zsetonom hogy mindkettőt megvegyem. -
HolyFire
aktív tag
válasz
Armando_19 #10373 üzenetére
Csak a VGA-t akarom illetve gondoltam hogy bígvóterre rakom...a procim meg elmegy léggel símán és nem is hallom....
Azért gondoltam vízre a vga-ra mert 1 az hogy talán halkabb lesz, mert a gyári hűtő baromi dúrva hangot admásodik indok hogy legalább a háton kívül adja le a hő nagy mennyiségét úgy hogy nem kell telepakolnom batár ventikkel a házat...de ha rossz az eszmefuttatásom nyugodtan cáfolj meg...kreatív és ésszerű ötleteket mindíg szívesen elfogadok.
ezt a vizes blokkot gondoltam : [link]
Persze ha rámegy a pro-ra.....mert ez elvileg az XT-re van tervezve és nem tudom a kettő között mi külömbség lehet...mármint felépítésben... mert ha elvileg a két kari egyforma, formailag akkor ezt símán rá lehet dobni a pro-ra is....gondolom.... -
arpi6k
addikt
[link]
Marha jól néz ki! -
Astrix
csendes tag
Bocs most nézem csak hogy nem a gyári hűtővel voltak az eredmények.
Döntöttem visszarakom a gyári hűtőt amíg nem találok valami jobb megoldást!
Hali!
-
Astrix
csendes tag
Ja!
Éppen tartok a kezemben egy Accelero X2-t, de ehez nem tartozik VM hűtőborda. Ha esetleg ezt tenném rá honnan szerezhetek egy bordát a VM modulokra?
-
Fel
addikt
Hali!
Az a táp nem lesz elég sajna, főleg nem tuninghoz. Nem egy mai fejlesztés... még az agp-s korszakban fejlesztették, akkor még mások voltak a követelmények. Ma már a 12V-os ágat terhelik inkább az alkatrészek (kieg cpu csati, pcie csati...). Ha tuningolni is szeretnéd a cpu-t inkább valami FSP Bluestorm II (400/500), de ha nagyon jót szeretnél magadnak akkor Corsair VX450, nagyon halk, megbízható, 5év gari, ha később quad procit szeretnél ahhoz is jól jön majd.Astrix: Accelero S1-el jobban jársz, mert ha két ventit raksz rá, akkor a vrm-et is nagyon jól hűti. Nekem Thermalright HR-03 /R600 volt az 512 bites Pro-n, remekül lehűti a magot, de a VRM azzal is felszökik 80C fok köré, és nem mellesleg nagyon drága az S1-hez képest. Ha bírod a zajt hagyd rajta gyárit,, mert nagyon jó hatásfokú, ha csendes kell akkor cseréld csak.
-
Astrix
csendes tag
A legdurvább az hogy a VM modulra semmit nem raktam, és ha a gyári hűtővel (ami ennél a prónál alumínium bordát és réz heatpipe-ot jelent) ennyivel jobban meghűti terhelés alatt majdnem hogy XT órajeleken, akkor amint hazaértem már rakom is vissza!!!
Dobnátok még egy pár infót a kártyáról, meddíg sikerült húzni stabilan, milyen hőfokok mellett? És hogy milyen hűtőt ajánlanátok az Accelero-n kívül!
Thnx
-
Fel
addikt
válasz
Astrix #10374 üzenetére
Az a kis zalman nem bírja lehűteni az R600-at, a gyári hűtő sokkal hatékonyabban működik (talán 75 max volt nekem terhelve 40 egynehány %körüli ventifordulatszám mellett). Uh mindenképpen rakd vissza a gyárit. Ha le akarod cserélni, akkor AC Accelero S1 (rev 2), vagy HR-03/R600 ami megfelelően le tudja hűteni.
-
Astrix
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy-két kérdésem:
Vettem tegnap előtt egy 2900 PRO-t, a 256bit-es memo vezérlőset. még be sem tettem a gépbe, gyorsan lecseréltema hűtését egí zalman Fatal1ty-re, így nem olyan hangos de a kártya húzva(700/1800) terhelés alatt felmegy 87c/62c fokra és azt szeretném megtudni hogy ezek az értékek normálisnak mondhatóak-e??? A másik kérdésem pedig, hogy gyári hűtéssel hogy alakulnak ezek az értékek? Mert lehet hogy visszacserélem!
Előre is Thnx a választ!
-
Armando_19
őstag
válasz
HolyFire #10370 üzenetére
Helló!
VGA-ra nem nagyon éri meg vizhűtést rakni mostanság. Mindenki cserélgeti a kártyákat, és nem nagyon lehet utána eladni a blokkot. A 7900 tulajok jól jártak, mert felmegy a heatkiller blokk a 8800GT-re, de sajna itt nincs ilyen kompatibilitási megoldás. Jobban megéri egy Accelero S1-et venni, mert azon még túl lehet adni. Én sem vizezem le a VGA-m, mert teljes anyagi buktát jelentene.
Bigwater meg amúgy sem birná el a CPU+VGA párost egy szimpla radival, és a pumpája sem valami erős megoldás. -
sinci
tag
válasz
HolyFire #10370 üzenetére
Ebben nem tudok neked segíteni, ezt neked kell eldönteni mit akarsz, ha viszont direkt 2900-ra készített blokkot veszel az kb. 26k, na de mi lesz ha eladod a kártyát a blokkot hová teszed kinek fogod eladni, mert az már nem kell senkinek szerintem, nem sokan vizeskednek.
Ezért lenne jó ötlet ha mondjuk darabokból össze tudnád rakni a dolgot, pl. gpu-ra külön, vrm-re külön aztán memóriára megint külön blokk és ezt talán tovább vihetnéd a következő vga-ra is a lehető legkissebb pénzveszteséggel, de ezt neked kell összeállítani, ha vízzel akarsz hűteni, én elvagyok az S1-el. -
whited
addikt
hello
tudom h naon offffff
de nem tudjátok az ehavi gamestar miért nem jőtt még ki eddig?? -
HolyFire
aktív tag
hát nem tudom....igazából azért gondoltam a vízre mert ha már itt a bigvóter...akkor csak rá kéne vágni a videokarira...azért nem mind1 hogy mekkora a hangja...
láttam thermaltake blokkot 2900-re ami hűti a memóriát is.....vagy az szart se ér? Mármint a thermaltake cuccos...
Jobb ötleteket is elfogadok...persze nem űrköltségvetéssel
-
sinci
tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
HolyFire #10363 üzenetére
Az kb reális eredmény. Nálam E6300-al 3150MHz-en ram 900 MHz-en 4-4-3-8-ban, vga: 780/1000-en adott 10820 pontot.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
Gino20 #10364 üzenetére
Értem....Mondjuk én nem csinálok ügyet 1000 pontból
szal nekem bőven jó amit elértem vele....az a lényeg hogy játékokban nagyon szépen dolgozik és kész
Csak a hűtése ne lenne ilyen szarrr.... Gondolkodom rajta hogy vizet kéne rátenni... Van valakinek ilyen terű tapasztalata hogy mit érdemes? Van elfekvőbe itthon egy Bigwater rendszerem és azt gondoltam hogy veszek hozzá egy vga blokkot és csak a hd2900-et hűtöm vele... Jó megoldás lehet ez???
-
Gino20
őstag
válasz
HolyFire #10363 üzenetére
nem hiszem
én úgy tudom, hogyha a proci olyan 2700 pontot csinál 3dmark06-ba akkor az már kihajtja a karit (legalábbis itt ezt olvastam)
amúgy nekem is 10400-at csinált vista-n 770/2100-on 3050MHz-re húzott procival de szerintem xp-n max 500-1000 pontal többet csinált volna
jah és a ramjaim csak 700MHz-en mennek mivel az ujonnan vett ram nem megy csak 850MHz-ig és akkor a proci is csak valami 2850-2900 körűl ment -
pempellini
senior tag
én 9200-at kaptam alapon egy core2duo 6420 /3200mhz-ra huzva.
-
HolyFire
aktív tag
amúgy egy hd2900pro-nak mennyit kéne csinálni a 3dmark2006-ba??? nekem 8900-at hozott össze és picit keveslem...
-
Immy
őstag
Hi!
Chieftec 420wattos táp elég lesz 2900pro-hoz? (a jövőben lehet fel lesz tuningolva xt órajelre)
gép:core2 duo e6420, asrock alaplap, 1winyó, 1dvdíró.thx
-
pempellini
senior tag
hali
aki cserélt már hütöt 2900 pro-n irjon privit milyet tett rá és hogy alakultak a höfokok.
nemtudok dönteni melyiket vegyem.üdv
-
sinci
tag
válasz
banderasz77 #10354 üzenetére
Ahh látom, megint kifogyott a raktárkészlet.
-
sinci
tag
válasz
Armando_19 #10352 üzenetére
Igen, nekem sikerült felrakni és szerintem másnak is sikerülhet a fentebb említett kisebb barkács mellett.
-
sinci
tag
válasz
pempellini #10350 üzenetére
Adnak hozzá VRM hűtőborda, egy kicsivel hosszabb így egy plusz lukat kell rá fúrni.
ez a linken található:"+2db 12cm-es ventit 5V-on hajtva"
-
HolyFire
aktív tag
sziasztok!
Ma raktam be egy sapphire hd2900pro-t a gépembe...és kíváncsi lettem volna egy 3dmark2006-ra....de valamiért nem megy sem a 2003, sem a 2006...a régi videokarimmal ment... Mit kéne tennem hogy működjön???
-
Gino20
őstag
hát igen
és neked is köszi a segítséget
-
sinci
tag
válasz
pempellini #10340 üzenetére
Azt elárod, hogy mivel hűtöd a VRModult ha ZALMAN VF-1000-et raksz fel?
Csak pár száz oldalt kellett volna visszaolvasni
: Thermalright HR-03 R600, Accelero S1 rev.2 780/2000-en hajtva Az Accelero S1-hez még annyit, hogy 30perc S.T.A.L.K.E.R után 55 fokra melegszik a GPU.
Gino20: Minden jó, ha vége jó.
-
pempellini
senior tag
még egy kérdés.
cserélt valaki hűtőt 29000pro-n mert szeretném lecserélni ZALMAN VF-1000 LED-re.
számitott-e a jobb hütés a tuningban,és milyen hütőt javasolnátok még a fent említetten kívül.
és a hőfokok hogyan alakultak gyári hütővel és utánna. -
m4rc!
őstag
válasz
pempellini #10336 üzenetére
Működik, de nem használom, mert max 700/850-ig lehet vele húzni, és nekem bírja a 800/1000-et is...
-
m4rc!
őstag
válasz
pempellini #10334 üzenetére
Igen, előjön, én most is 8 pines csatival használom
-
pempellini
senior tag
valaki használt már közületek 8.pin-es tápcsatit a 2900 pro-hoz ?
úgy hallotam előjön az ati overdrive a catalistban,igaz ez? -
Gino20
őstag
Húúúúúúúúúúúúúúú
sikerűlt sikerűlt
beszéltem egyik haverral és hoztam tölle 5 db pci-os videokarit és minden ment frankón és még kép is volt
ezer köszönet mindenkinek -
Picco
addikt
válasz
pempellini #10326 üzenetére
leveszed a memot eloszor 800-ra, tehat eloszor csak a magnak adsz, azt 10mhz-enkent huzod szepen, es kozben crysisozol vagy valami 10 percet, az megteszi stress testnek.
pl nekem lefutott 800/1050en a 3dmark06 1680*1050 maxon de a crysist mar nem szerette....
ha elerted a mag veget akkor azt veszed vissza kicsit es tolod szepen 25mhz-enkent a memoriat amig lehet, ennyi+1bambi -
Picco
addikt
válasz
pempellini #10326 üzenetére
2szer ment el
-
Picco
addikt
válasz
pempellini #10323 üzenetére
-
DrDody
csendes tag
válasz
pempellini #10323 üzenetére
Nekem rivatuner-rel ment
-
pempellini
senior tag
hali
egy kis segitség kellene.
ti mivel húzzátok a 2900 pro-t,én atti tool-al próbáltam de nemismeri fel rendesen az orajeleket.
progi kellene ami megmutatka milyen paramétereken megy biztonságosan a kari.
mint pl:ati overdrive de az nemjön elő nálam.üdv
-
Gino20
őstag
hát megcsináltam azt, hogy az int. vga elsődleges majd be a 2900 csak az a baj, hogy ahogy befejzi a boot-olást egyből szétesik a kép (kockás csíkos szürkére vált) és nem lehet semmit csinálni mert a parancssorokat lehet látni viszont ha be akarok lépni az atiflash mappába akkor nem törénik semmi (nem berreg a flopy és nem is látom amit irok, mert szerintem kifagy ez a sz@r) úgyhogy valahonnan tényleg be kell szereznem egy pci-os videokarit
-
-
Gino20
őstag
megint megpóbáltam de nem boot-ol és a ctrl+alt+del -re se reagál vagyis nem tűnt úgy mintha újra indult volna. banderasz77 azt írta, hogy integrált vga-s alaplappal csináljam de nem tudom, hogy ebből mi elönyöm származik?(mert utána már nem volt fent ban...)
-
Gino20
őstag
már tudom, hogy ezt kell csinálni de a 2900pro-nál abszolúlt nem boot-ol a gép még az 1950-el pillanatok alatt beboot-olt. ez most az én bajom és amúgy tuti, hogy nem 1gb-os bios-t akartam rárakni [link] ez volt az
-
barnam_
nagyúr
A 256MB-s 3850-nél biztos hogy jobb az 512-es 2900Pro, főleg ha XT szintre tuningolod.
Azt neked kell eldöntened, hogy halk legyen, vagy hangosabb, de gyorsabb legyen. Bár sztem nem lehet rossz a 2900Pro gyári hűtője.(#10312) Gino20: nem jó helyet adtál az usb image-nek, vagy nem tömörítetted ki.
Picco: -reboot kapcsoló nem árt, anélkül honnan tudja hogy végzett-e?
-
Picco
addikt
nah nalam pont forditva volt, erdekes.
eloszor en is a dos-ossal kezdtem mindenki azt ajanlotta, hat baromira nem jott ossze.
figy vakon ha csinalod(nekem is ugy kellett) beallitod a masik kariddal a bootolas, fogod, radugod a pendriverot es onnantol varsz egy kicsit, mondjuk 1 percet h tuti legyen: es beirod h atiflash.exe -f -p 0 xy.bin ertelemszeruen az xy a fajl neve lenne erdemes a hosszu nevu filet atnevezni valami rovid es egyszerure.
ez persze csak akkor all fel ha bootol es csak nem latszik...
biztos hogy nem 1gb-os verzson biosat akartad feltolni?esetleg 512bites karit 256os biossal vagy foditva? az tenyleg kinyirja! -
Gino20
őstag
na mostmár tudok minden és 1950pro-val be is boot-oltam meg bele mentem az atiflash-be is, szóval jó minden de az 2900-asommal nem csinál semmit (abszolult nem boot-ol). Erre valami ötlet?
Aggregátor: igen nem indult el a progi ezt a hibát írta ki [link] de ennek már nincs jelentősége
-
barnam_
nagyúr
Szerintem ugyanaz van hozzá, mint 2600XT-nél, vagyis:
A Lite-hoz csak driver cd, DVI-D-Sub-, DVI-HDMI-, és S-Video-RCA adapter, HDTV (YPbPr) kábel, valamint egy kupon jár, ami segítségével a HL2 Deathmatch, és a HL2 Lost Coast letölthető a Steam-en keresztül. A Full verzióhoz jár ezeken kívül még a Valve Black Box, amely ugyancsak Steam-en keresztül tölthető le, és ezeket a játékokat tartalmazza: HL2 Episode Two, Portal, és Team Fortress 2.
Szerk: elvileg tuningolva jobb a 2900Pro, de nem lehet túl nagy különbség, lévén csak órajelben különböznek, SP számban nem.
-
Gino20
őstag
Valaki tudna nekem segíteni
csináltam egy bios flash-t windows alatt (nem tudtam, hogy dos-ba ajánlatos) és meghalt a kari (biosa). Már eljutottam odáig sinci aya és banderasz77 segítségével, hogy megvan az atiflash a gyári bios és csináltam egy boot flopy-t de aya azt írta, hogy lehet irni valami autorun exe-t és akkor a boot után megcsinál mindent magától de ő ezt már nem tudja, hogy hogyan kell. Jó lenne ha ezt így meglehetne csinálni, mert akkor nem kéne vakon csinálnom semmit
valakinek esetleg ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest