- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- TCL LCD és LED TV-k
- Asztrofotózás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Maximum két évet ad a 150 mm-es wafereknek a TSMC
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
gYaLo
őstag
Hellosztok!
Help kellene!
MSI 2900XT-m van,ref hűtéssel,mefddig lehet húzni Riva Tunerrel ?
Üdv: Norbi -
Picco
addikt
válasz
embersrise #11595 üzenetére
csak az a baj h igy a kari nem fogja kozel sem leadni a teljesitmenyet
-
Picco
addikt
hi
riva tunerbe van olyan hogy hardware monitoring, igaz h jatek kozben nem latod de miutan kilepsz belole utana latod visszamenoleg is amig jatszottal.
nyugi nem valoszinu h tul fog melegedni, bar S1 820/1050 1,10V nalam szinten Tiger83 biossal.
S1nel a VRM a necces de most jon valami uj AC hutes ami arra is ramegy, na ha kintlesz veszek egyet es megsem allok 900/1100-ig
en nem vennek 3850-et ezutan a kari utan max 8800GT-t vagy GTS-t. -
dni
őstag
Sziasztok!
Sikeresen, feltettem egy Tiger BIOS modot a kártyámra (2D alacsony volt értékei miatt). Az volna a kérdésem, h tudtok-e valami programot ajánlani ami a játék közben, a képernyő valamelyik sarkában mutatná a vga hőmérsékeleteit?
A nyárra gondolva mi lenne a jobb választás, ha vennék erre egy hűtőt (Accelero S1 + venti v. Xtreme) vagy 3850 512mb-ra cserélném? (1680-ban játszok)
Van e olyan már kipróbált BIOS mod ami a 3D alatt kapott fesz értékeket nem módosítja csak a 2D-st csökkenti?Előre is köszi.
-
Picco
addikt
válasz
embersrise #11592 üzenetére
1g ddr4 a leggyengebb lancszem most a gepedbe...de nem eri meg venni melle megegyet...ddr1 draga...inkabb valts lapot+prockot+ramot, nemhinnem h olyan sokba jonne ki...bar hogy most vetted a karit meg most meg a tap is...csak birja az ember zsebe
-
laci666
senior tag
válasz
HZSolti #11580 üzenetére
Lehet RivaTunerrel ha auton van akkor is csak kell egy fasza venti profilt csinálni,nekem is 2D-ben 1000 forog ha meg játszom be van löve hogy 50 felett 21% 70 fok feltt meg 31% megy a venti. 50 alatt meg 19%-on megy venti.
Ilyen beállítások mellett 2D-ben 45C°-os 3D-ben meg 70C°körül van. -
Picco
addikt
válasz
embersrise #11588 üzenetére
akkor alaplap egyertelmuen...de igy h a tapod is necces es a lapod is igy gaz
milyen a gep tobbi resze? -
Picco
addikt
válasz
embersrise #11586 üzenetére
mind2 tapcsati ra van teve neked a karira?
cserelj lapot -
Picco
addikt
válasz
embersrise #11583 üzenetére
pffff, akkor surgosen vegyel ala egy normalis lapot xD
kesz pazarlas olyan lappal hasznalni...mi a pontos tipusa a lapnak? -
embersrise
csendes tag
Közeli jóbarátomtól vettem akivel együtt vettük kb október-novemberben. Tehát a kártyával elméletileg nincs semmi gebasz. MIelőtt betettük az én gépembe az ő gépében volt és semmi probléma nem volt vele. Esetleg még azt tudom elképzelni hogy nem szereti annyira azt hogy PCIe 4x módban fut (csak annyit tud a jelenlegi lapom). De az az első hogy új táp, azzal megnézem , hogy javul e a helyzet.
-
HZSolti
tag
Sziasztok,
egy kérdés: RivaTuner-ben a fan beállításnál ha auto-ra állítom lehet állítani a különböző hőmérsékleteknél mennyivel pörögjön vagy csak a gyári van?
Ha lehet, akkor hogyan?
Azt szeretném, hogy 2D-ben amikor nem meleg ne "üvöltsön" a venti, viszont játéknál nem ártana. Fix 55%-nál meg megőrülök olyan hangos, főleg ha nincs is rá szükség, hogy pörögjön.
thx -
Picco
addikt
válasz
embersrise #11578 üzenetére
minden elkepzelheto ha nem kap eleg kakaot
amugy boltbol betted? mert fura h 5 perc utan all le csak...ha tap lenne hamarabb megfingana szvsz. -
embersrise
csendes tag
A képszemetelést, amit említettem okozhatja az, hoyg nem elég neki a táp? Amíg nincs meg az új 500 as addig most egy noname 400-assal hajtom (játszani nem is tudok mert 5 perc után elszáll a gép), csak általános felhasználásra net/photoshop stb.
Elképzelhető hoyg azért koszol mert nem kap elég energiát? -
Bagira01
veterán
Tettem fel tiger83 biost, de így is szivat és csomószor nem ad képet
-
Picco
addikt
válasz
X Factor #11573 üzenetére
huzz a karid memoriajan....nagyon keveset huztal rajta, 2000ig mehet, nalam a gow megy rendesen...kar h szar jatek...bioshockal meg nem jatszottam egy ideje
amit mostanaban jatszottam es tokeletesen ment maxon 1680*1050ben azok a kovetkezok:TDU, LFS, NFS PS, MOHAA, COD4, Black Site Area, Guitar Hero
30fps ala egyik sem esik, minden max, AA es AF-el. -
Vandit.
addikt
-
jano_77
nagyúr
Tudnátok segíteni?!?
1. A lenti alaplapon érdemes-e a BIOSban Enabled-re állítani a
HDD S.M.A.R.T. Capability-t
2. A CPU Hyper-Threading micsoda, mit csinál, mér, stb.
3. Mi az az Xpress Recovery2, fel kell-e tenni, jó-e az Nekem illetve a gépemnek ha feltelepítemBocsi ha egyértelmű dolgokat kérdeztem, de nem értek hozzá!
Köszi a segítségeket
-
Picco
addikt
válasz
embersrise #11561 üzenetére
a szemetelest altalaban a memoria tulhuzasa okozza.
tettel uj winfost? -
embersrise
csendes tag
Hali!
Egyik probléme a másik után!! MItől lehet hjoyg szemetel a kártya? His hd2900xt 1gb, niincs húzva semmi, 8.2 es catalyst, friss windows. Everesttel megnézeztem hőmérsékletek: Gpu:51, GPU körny.:45, GPU VRM.: 52 . ventillátora 31%on megy. Normálisan ezek az értékek? MI lehet a baj?
Kép:
-
Vandit.
addikt
Mit megy kb 2 db 2900 pro CF-ben?Milyen táp kéne alá?
-
arnoldito
senior tag
-
arnoldito
senior tag
Hy!
Megpróbálok egy új Xp-t és csak RivaTuner és Driver! Aztán írok, hogy mire jutottam lehet, hogy csak hétvégén sajna el kell mennem, de köszönöm az eddigi segítségeket mindenkinek! Itt van egy kép a régi X1950Xt-ről és a X2 4400+al!
http://kepfeltoltes.hu/view/080225/X1950XT_3DMark_2006_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][link][/L] -
-
Bagira01
veterán
-
Picco
addikt
válasz
embersrise #11542 üzenetére
1.uj windows
2. legujabb driver letolt
3.ha meg mindig nem megy irni ide -
embersrise
csendes tag
Szaisztok!
Segítséget szeretnék kérni! A napokban váltottam x800pro ról egy HIS hd2900XT-re. A problémám az lenne hogy, míg az x800-on hibátlanul ki tudtam nyomni a jelet extend desktop módban vagy clone-ban (igazából mindegy) addig ezen a kártyán ezt nem tudom megtenni. Ugyanazt a drivert használom (mondjuk próbáltam omegát is) de catalystban display managerben szürke a kis tv ábra, ergo nem érzékeli hoyg rá van kötve a Tv. Ami érdekes még hogyha catalyst basic módban a kijelzőt állítom akkor kiküldi a jelet a tv r eviszont a monitort kikapcsolja tehát a kettőt együtt egyzserűen nem engedi.
Sima TV out, compositon, nem HDMI vagy ilyenek.Előre is köszönöm
-
Speed®
titán
válasz
Silenzio #11536 üzenetére
"nem hinném, hogy létezik olyan X2-es támogatású alaplap, amin csak 4x PCI-E"
El sem tudod képzelni mi minden létezikFőleg az agyonintegrált AsRock kategóriájú lapoknál. Simán lehet ez is a probléma.
#11534 Picco "letezik meg 4x pcie csati? en mar agp-bol is 8szorosat vettem"
8xos AGP 2.1GB/s, 4xes PCIe 1GB/s. De a 2.0ás 4xes már 2GB/s. Szóval ha 4xes az a PCIe csati, akkor lehet, hogy az a nyűg. Jó lenne utánajárni. De lehet x8as csati is, van olyan lap is az nF6xx0 chipesek közt emlékeim szerint. -
Silenzio
addikt
válasz
Speed® #11530 üzenetére
Igaz: el kellett volna olvasnom mindent
. Viszont nem hinném, hogy létezik olyan X2-es támogatású alaplap, amin csak 4x PCI-E sín van.
AtiTool eleve egy rakás húgy, -ehhez a kártyához- csak bekavar. Új Win meg kell a biztonság kedvéért, ha már új hardver, adja meg az ember a módját.
-
jano_77
nagyúr
Jó reggelt!
Lenne egy olyan láma kérdésem, hogy HDMI-n keresztül csak akkor fog tudni komunikálni a HD2900Pro karim, ha már fent van a megfelelő ATI katalyst?!?
Ha ekkor sem küld képet, jelet a TV-felé, akkor mi lehet a bibi?!? -
Speed®
titán
válasz
Silenzio #11527 üzenetére
A 2750es X2 és az 560as Chiftec táp nem lehet ok ilyen trágya eredményre..az új BIOS meg garancia arra, hogy nem GTt vett..kis figyelmességet
Én egyrészt a szemetelt winre (régi, drivernyűgök), másrészt az AtiToolra (néha beszívat 2D/3D mód témában), harmadrészt a drivervezérelt AA/AFre (tuti hogy nincs beállítva AA és AF?), utolsó sorban meg az elégtelen tápellátásra tippelek (2x6PIN be van dugva?).
Tegyen fel szűz XPt és driveren + Rivatuneren kívül semmi más progit amivel a kártyát macerálni lehet. Ha így sem akarja az igazat, lehet gariztatni.
-
Silenzio
addikt
válasz
arnoldito #11526 üzenetére
Mentsd le a biost és tegyél fel másikat. Visszafeszelésről hallottam, de vissza-órajelezésről még nem... A bios-frissítés minden esetre segítene rajta, első blikkre az a ludas. Egy abszolút provokatív és láma kérdés: feltéve, de meg nem engedve, nem lehet, hogy téged átkúrtak, és 2900 GT-t kaptál? A másik, lehet hogy leírtad már, de milyen procid van? 3 éves alaplapban, 3 éves procival, lehet hogy ez a normális. Lehet még a kártyával sem teljesen kompatibilis...
-
arnoldito
senior tag
Oksa ha másik gépben sem megy akkor ezt vissza lehet vinni garba nem?
-
arnoldito
senior tag
Hy!
Megpróbáltam egy régebbi RivaTunert 2.04-st és kipróbáltam a 7.11-s Catalystet és semmi változás úgyan úgy 5700pont!Nem megy 3D módban 507/513 mert kb ezen az órajelen csinálhat 5700 pontot!
-
arnoldito
senior tag
Igen töltöttem le másik drivert a 8.1-st meg a gyárit is próbáltam de úgyan ez!
-
arnoldito
senior tag
Hy!
Picco kollega írt a problémámról, hogy nem bírom húzni a HD2900Prot-t! Ezt a problémát egy új biossal sikerült megoldanom de még így is 5600-5700 pontot nyom 3DMark 2006-ban! Azt írja, hogy 760/1060Mhz-en megy 3D módban de, igazából nem, mert sokkal többet kéne hozni pontokban! Ha megnyitom az ATI Flash programot, ott azt írja, hogy az alap órajel 507/513 és ugyan ezt látom Everestben, hogy Eredeti 507/513 és 2D módban 216/247! Mi lehet a probléma???
Catalystba minden default beállításon van!Segítségeket várom és előre is köszönöm!
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #11513 üzenetére
És fogja bírni a kártyám? Mert van egy olyan benyomásom, hogy az itteni átlaggal ellentétben igencsak nyomi. Mondjuk a ramok miatt nem aggódom: 1.02 V-on is vitték a 950 Mhz-et. De asszem az 1000-et is. 2-t tettem fel, mégpedig ezeket:
derschlambi_0.9v_250_302_1.1v_std.rom
derschlambi_0.9v_250_302_1.1v_750_950.romMinkettővel hasonló gondok: képtelen volt visszamenni 2d-be crash nélkül. Persze crashelt 3d-ben is, szal mindegy. Hál' istennek az már kiderült, hogy a kártya nem szaródott el. A saját biosával továbbra is jól megy.
Picco és többiek: kösz a tippet! Tuti kipróbálom, talán még ma, de nem most! Megyek szivart venni.
-
Silenzio
addikt
Help!
Feltettem egy bios-flash-t a logouton ismertetett módon. A bios 750/950-ben nyomatná a kártyát 3d-ben, méghozzá 1.10 volton. Gondolom, elég lájtos. Nem voltak nagy igényeim. Közben feltettem a Catalyst 8.2-t. Gondoskodtam a megfelelő hűtésről is, 60%-ra fixáltam a VGA gyári ventijét, ennyin sose ment még magától, gondoltam, csak elég próbaképpen, meg ne süljön már. Egyszer lefagyott, még mielőtt kakaót adtam volna a ventire, másodszorra gond nélkül lement, igaz, siralmas 9000 pontot kaptam, gondolom a proc. miatt. Aztán szétesett a kép, majd mégegyszer, ha próbáltam, egyre gyakrabban. Semmit nem emeltem, semmit nem csináltam vele. Lehet hogy ennyire szerencsétlen vagyok, hogy ez a hígfos ennyitől bekrepál? Mert akkor többet nem veszek "butított" kártyát. Momentán arról van szó, hogy 2x egymás után akkor fagyott a gép, amikor 2d-be próbáltam visszamenni (esc a 3dmarkban, quit Stalkerban). Egyiket se mertem pár másodpercnél tovább futtatni. Mit tegyek? Mit próbáljak?
-
laci666
senior tag
-
Picco
addikt
egy kis eredmeny: 780/1050-en, 3dmark 06 10068.
sm2: 4360
sm3:4874
cpu: 2336 /3800+ x2@3100/ -
Picco
addikt
arnoldito kollega segitseget kert nekem de bevallom ferfiasan f@sz sem tudja mi van a karijaval.
2900 sapphire 256bit, eloszor nem tudta huzni rivatunerbe a memoriat mert nem engedte a RT.
az egy dolog, felnyomott egy Tiger83_0.85v_220_250_1.10v_760_1060
biost es mostmar lehet huzni.
na de azert keresett meg mert 2750mhz-n meno x2 vel es 560csifivel 5607-pontot produkalt 8.2-es catalyst-al...2100at kapott a procijara ami nem sok de ez az osszpontszam akkor is kevesvalakinek valami otlete?
-
Brumi˘
addikt
Az mitől lehet hogy a karim (hd2900pro) nem vált át 3d módba amikor cs: s-ezek? 8.2-es catalyst van fenn...
-
jano_77
nagyúr
Arctic Cooling Freezer 7 Pro hűtő került a procira! Ez jó?!?
Egyenlőre majd szerintem csak alapon használom, megnézem van-e változás a régi konfighoz képest, gyorsaságban, teljesítményben! Aztán majd késöbb persze segítségetekkel, elkezdem tuningolgatni!
Jó étvágyat az ebédhez Mindenkinek!
-
Picco
addikt
válasz
jano_77 #11501 üzenetére
hi
ha ram hallgatsz akkor 32biteset teszel fel, en mar eleg sokmindent kiprobaltam de a tapasztalatom hogy a 32bites xp pro. birja legtovabb es azzal a legkevesebb a baj.
remelem vegre tokeletesen fog mukodni a geped
amugy ha van egy rendes procihutod akkor rangasd meg rendesen az E2200-ott mert van bennuk tuningpotencial boven. -
jano_77
nagyúr
válasz
eziskamu #11491 üzenetére
Szia eziskamu
Természetesen bedugtam a PCI-E csatlakozót a VGA-ba!
Egyébként a tegnapi nap folyamán úgy döntöttem, hogy nem tökölődöm a régi alaplappal - bár a HD2900Pro-t egyik haver elvitte a gépébe tesztelni, hogy Nála mükszik-e, ha nem akkor valszeg a VGA a bibis -, mégis vettem új alaplapot, procit és összerakok egy új gépet! A régit megkapja a fater! Had játszogasson az "öreg"!
Remélem a havernál minden ok éa Nálam is ok lesz az új alaplapban a HD2900Pro-val!
És akkor minden happyMindenkinek köszönöm a segítségét!
ui.: Mindjárt átírom a gép konfigomat, mondjátok már el, hogy az újra érdemes-e feltenni x64Bit-es Win XP-t?!? Van-e látványos gyorsúlás vagy nem sokat ér váltani?!?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Sapphire PULSE RX 6600 XT 8GB Garanciával!
- Eladó eVGA RTX3080 XC3 Ultra 10GB szuper videókártya dobozában!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest