Hirdetés
- Törvényben kötelezné az USA a hazai AI igények elsődleges kiszolgálását
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skiller
tag
Köszönöm.
-
XuChi
addikt
Szerintetek egy asus crosshair alaplapban egy 5200+ ami 2.99ghz pörög 2gb ddr2 990mhz geil ultra 5-5-5-15-ön, egy 820/2400-ra húzott 2900pro 1024mb gddr4-el elért 9824 pont 06-ban nem baromira kevés???????????
Én olyan 14k-ra számítottam
-
m4rc!
őstag
Futtam most gyorsan egy markot e Te órajeleiden és valóban gyengébb... kérdés, hogy ez játékokban mennyit jelent, sztem leginkább semmit, pár FPS
Látom elég szépen megy a quad-od..meg kérdezhetem, hogy mi az FPO száma? Én ma szereztem egy Q-t de sajna B3-mas és nemigen akar muzsikálni -
cucmarek
csendes tag
Sziasztok!
A problémám az hogy a Riva Tunerben nem bírok semmit állítani mert nincs meg a System settings,és a Hardver monitoring ablakok.Miért van ez? -
m4rc!
őstag
válasz
Skiller #9789 üzenetére
Semmivel sem gyengébb az 512-es változanál, a sávszélessége 51,2BG/s. Itt van pár erdeményem, bár itt eléggé meg van húzva minden
A mindennapokban 800/1000-en használom, ez bőven elég minden gaméhozmod.:Elydan: Hozsabb jóval mint az 1950pro, ugyanolyan hosszú, mint az XT. GT-t nemigazán éri meg venni, eléggé le van már butítva, nézd meg egyik ph! testbe benne van!
-
Elydan
aktív tag
Sziasztok,
sapphire 2900gt-vel kapcsolatban vkinek van tapasztalata? Milyenhosszú? Régebben volt egy 1950prom,és annál nagyobb kari nem férne be a gépembe? Hosszabb annál?
1950xt,vagy a 2900gt az erősebb? Mennyire jó a gyári hűtője? Zajos?
sry a sok kérdésért.
-
hakos1987
őstag
nem működött 4Xesbe se, ahogy vártam.... a processzor mögött van egy szál, ami megolvasztotta
-
Skiller
tag
Hello sapphire hd 2900 pro 512mb 256bit vásárolnék. És megkérdezném mennyivel gyengébb mint a 512bites? 256bitesnek mennyi a sávszélessége? Néhány eredmény ha van valakinek ilyen? please kérem szépen
-
hakos1987
őstag
nemtom, nálam leolvadt... megpróbálhatom 4X-esbe, bár a legelső foglalaton vannak elfeketedve a lábak (2db)
-
hakos1987
őstag
a proci hűtő hátlapja, ami az alaplap alján van, hozzáért az alaplaphoz, a védőfólia leolvadt róla, és zárlatos lett... de miután leszedtem a fémlapot, utána működött a gép tovább, rendesen, és most műanyag van alatta....
-
hakos1987
őstag
lehetséges, hogy az alaplap a hibás, a kov miatt: mikor először összeraktam a gépet, vettem rá egy fasza hűtőt, aminek fém hátlapja volt, de vastag átlátszó műanyag fólia volt rajt... valszeg nagyon meghúzhattam a csavarokat, és az alaplap ahogy rászorult, leolvadt a műanyag, és zárlatos lett... a felülete a lapnak leégett, a fém az teljesen látszik... azóta műanyag lapot meg vízhűtést használok, és nem volt gondom... lehet hogy ez úgy hazavágta a lapot, hogy a pci-e folgalat hibás lett?
-
hakos1987
őstag
tápom antec sonata3 házhoz járó earthwatts, előző vidkarin nem volt +tápcsati, mégis meghalt az is... mondjuk az kezdetek óta maxon pörgette a ventit, mikor elvileg csak hőm. függvényében kellett vna....
-
hakos1987
őstag
aa kártyána foglalat egy hosszabb és egy 1.5 centis részre van osztva.. a kisebb részen van 2 láb elfeketedve, meg ha ettől haladunk feljebb, akkor ott vmi fekete izé meg környéke, ahol a csvar furat is van... e fölött van a 2 memória...
-
hakos1987
őstag
nincs húzva a cpu!
-
hakos1987
őstag
teljesen nem sikerült a feketeséget letakarítani....
de most mit tudok csinálni? ha nem garizzák le, mert foglalat hibás, akkor alaplapot kicseréltessem gariba? de hogy elsz vidkarim? -
-
hakos1987
őstag
nem voltmodoltam, csak 20 meg 60 mhz-t tudtam húzni... valszeg az alaplapommal van gond?? mert előző vidkarim is megpusztult, de kicserélték gariba... amúgy a feketeséget le lehet tisztogatni a foglalatról
-
hakos1987
őstag
pár hsz-el korábban leírtam, hogy húztam a karim, de alig sikerült vmit elérni... ma reggel még tesóm gépezett, mire én hazaértem meghalt a kártya... szétszedtem, és láttam, hogy az elején, ahol 2 memória van, az az alatti rész, meg a pci-e csaktlakozó egyik lába fekete... szerintetek ez lehet a túlhúzástól? vagy elbaszhattam a hűtő cseréjét? (erre való EK FCR 600 blokkot tettem rá...) sztetek van esély gariztatni?
-
XuChi
addikt
Köszike. Remélem sok örömöt lelek majd benne. Már csak a Fsp Vga Power-t kell legaroznom mert sajna az a rossz a gépemben
. Szaraxik, nemadja rendesen a feszt és fagy töle minden kártya. De a mostani 7900gto a chifi 500w-ról pörög és semmi baja. De ha átdugom az fsp-re akkor meg néha villog eggyet a moncsi. Sajna ez az fsp nem fozza a megszokott fsp minőséget. Remélem amit cserélnek az már jó lessz végre.
Este irok eredményeket a kártyáról.
-
Fel
addikt
Először is gratula, jól választottál
Tuning: ki kell próbálni mit tud, de az 512 bites Pro-kkal eddig nem volt gond, mind ment 800 felett vígan. A memókat miért akarod annyira hűteni? A Tiéden ráadásul GDDR4 ramok vannak, azok még kevésbé melegszenek (húzni sem fontos őket, mivel az 512 bit olyan sávszélt biztosít ami bőven elég). Ráadásul mindkét oldalon van belőlük...
Hűtésre még mindig víz, vagy hr03/r600, vagy esetleg AC Accelero S1 (ha minden igaz rámegy). -
XuChi
addikt
Na sziasztok.
Beszereztem egy 2900pro 1024mb 512bit karit. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata húzás terén? A gyári hűtőt szeretném lecserélni rajta valami normálisabbra de olyan kéne ami a memóriákat is hűti rendesen.
Valami ötlet?
-
Stardust
csendes tag
a nemet linken 350wattos tappal huztak a karit ezek szerint megsem egy tapgyilkos pedig sokan azt gondoljak!
Az nem cink ha a memoriaja 70fokos? mennyinel fingikki? -
hakos1987
őstag
senkinek sincs ötlete, hogy normális-e vagy csak én wok béna... 1. tuningolásom...
-
Fel
addikt
válasz
Stardust #9761 üzenetére
A Google-t ismered? Nem volt valami nagy hírverés a kártya körül, így a sajtóban sem foglalkoztak vele túl sokat (-->alig van teszt), a megjelenésekor a 8800GT és a 38-as Radeonok voltak a sláger (-->alig van teszt)...
Persze, hogy viszik, mert olcsó, és nem olyan lassú (3850-nel pariban van).
-
Stardust
csendes tag
Na ja jo lenne egy korrekt oldal a pro 256bitesrol ha mar ugy viszik mint a cukrot!
-
Látom lemaradtom olyanról hogy 256bites 2900 Pro... merre elledzik erről korrekt teszt hogy lássam az mi fán terem? Csak eg yTHG tesztet találtam, ami nekem kevés...
-
hakos1987
őstag
jah, és lefuttattam 3dmark06 tesztet alap beállításokon... húzás előtt 9870 pont, most 10072... ezt is keveselllem... konfig az infómban....
-
hakos1987
őstag
ha 764 fölé viszem a gpu-t, 3dmark firefly tesztjében kilép, hogy vmi ati... alaphelyzetbe állt, pedig 784-ig vitte hibamentesen...
Ha vkinek van humora és ideje, lécci segítsen majd vmikor holnap du...
mára hagyom a francba.... -
hakos1987
őstag
riva tunerrel húztam, de csak 784-ig ment a gpu és 899-ig a mem... ez csak nekem tűnik kevésnek?? közbe 3dmark06 első tesztjével néztem... e fölött hiábzott
-
hakos1987
őstag
hali! valaki tudna privibe segíteni nekem? most akarok neki állni tuningolni a karimat... 2900 XT
Előre is köcce!
-
Fel
addikt
válasz
sakal83 #9753 üzenetére
Hali!
Nekem 2600MHz-en járatott X2-vel, 780/1800-on hajtott vga-val 35 fps-es átlaggal ment le a crysis benchmarkja, minden high beállításon (szűrőkben nem vagyok biztos, de lehet nem volt semmi sem bekapcsolva)
COD4-et játszottam még az általad felsoroltak közzül, de azt remekül, maximális graffal, 4xAA, 16xAF melett játszhattam végig, uhgondod nem lesz vele a Proval.
UT3, Bioshock szerintem szintén szárnyal vele, max graffal (dx9-ben biztosan). -
sakal83
addikt
3.0 ghz-en hajtott c2duo-m van
igen 33k-ért elvileg megkapom a jövő hét végén Németországban, csak nem tudom eldönteni, hogy milyen ez a 2900pro, mert mindenki csak a 3dmark eredményét írja. Azt, hogy a játékokban mit megy azt nem.1280*1024ben AA-val mennek a következők(40-50 fpssel) vagy nem:
UT3, Colin Mcrae Dirt, COD4, Bioshock, stb.
A Crysis ezzel a vgaval mit megy a fenti felbontásban minden high-on, low árnyékokkal, és high shaderrel?
Köszi a válaszokat
-
AMD_ok
őstag
válasz
sakal83 #9750 üzenetére
Sztem attól függ nagyban, hogy milyen géped van (nem írtad be az adatlapodra), mert ha olyan kb mint az enyém, akkor a 8800GT fölösleges, mert még a PRO-mat se hajtja ki a gépem, és az említett felbontásban a PRO is vígan elmegy.
Ha valami c2d-d vagy esetleg quad procid van akkor 8800GT.
-
sakal83
addikt
Lenne egy kérdésem:
Lehetőségem van 2900pro-t venni 33k-ért, vagy egy 8800gt-t 57k-ért
Szerintetek melyik éri meg jobban?
1280*1024ben használnám.
A 2900pro húzva eléri a 3870-t?
-
Stardust
csendes tag
Koszonom a valaszokat.
Meg annyi hogy a 256bites editiont meddig lehet huzni hogy stabil maradjon ?
Eleg neki a gyari hutes? -
Narancs
őstag
Halihó!
Mit tudtok a 2900GT-ről? Az ára nagyon bíztató. Az első hsz-ban nem találtam róla adatokat, a neten nem nagyon van teszt még róla. -
Fel
addikt
válasz
Stardust #9742 üzenetére
Gondolom a mellékelt molex-->pci-e átalakítót rádugtad a vga-ra (ha nem akkor tedd meg a kártya egészséges működése érdekében)... Ha igen akkor külső progival (pl: RivaTuner) könnyedén tuningolhatod (persze, ha a tápod bírja majd szuflával). Ha nyolcast dugsz rá akkor csak annyi a plusz, hogy a catalystban is megjelenik az overdrive, és húzhatod onnan is, de egy külső program sokkal jobb mint ez a driveres izé...
-
Stardust
csendes tag
Sziasztok Sracok!
Van egy Sapphire HD2900pro 256bites karim a tapcsatija 8pines de csak 6pines atalakitot mellekeltek hozza. (a tapomon nincsen pcie tapcsati)
Na most szerintetek azert nem tudom huzni a karit mert hianyzik neki az a masik 2pin? -
CimbiX
aktív tag
Most egy picit elbizonytalanodtam... valahol mintha valami olyasmit lattam volna, hogy 8pin-es tapcsati kell egy 2900pro-hoz meg. Na most ha jol nezem, akkor a mostani 1950pro-ra csak egy 4-es extra cuccos csatlakozik. Ez most akkor szivas?
Uj tapot vehetek, vagy mi a fene?
Akkor miert 6pin-est raknak a dobozba? -
Qru
MODERÁTOR
Azért vettem HD2900-et, hogy végre ne legyen alulterhelt a 550W-os Chifi-m.
Komolyra fordítva a szót: Ha minden igaz (csak el ne kiabáljam...) lassan lesz a gépemben egy Q6600 is az E6300 helyett. Kíváncsi vagyok milyen tuningot sikerül kipréselnem az öreg technikából (értsd: 965-ös deszkám van).
-
banderasz77
addikt
Jaja, jó kis kártya ez.
-
CimbiX
aktív tag
válasz
Armando_19 #9730 üzenetére
Ajanlom az acer 2216w-t, DVI csati, jo ar, szep a kepe es jok a szinek, es nem is csal (pl. egy Hyundai 22"-es volt meg nalam, amin erösebbnek tüntek a szinek, amig eszre nem vettem, hogy egyszerüen csal- gyakran melyebb, sötetebb szineket hasznal pl., ami jatek közben jobbnak tünik, de egy kepet nezve mar torzak a szinek). A menü nagyon kiraly, es a doboz bontasa utan sem fogsz csalodni, van itt minden, ami kellhet.
[link]UI: bocs az offert
-
m4rc!
őstag
Manapság minden rohadt gémet nVidiára optimalizálnak, pénz beszél kutya ugat. Sztem a Sourece-motoros játékokon kívül nincs is más ATi...
Nekem elég jól megy a Witcher, egyenlőre alapon nyomom és nem szaggat, illetva most talán a mocsárban egy picit darabos, uh oda már fog kelleni a tuning.Tápos téma: lehet az én tápom is gyenge, ugyanis, ha nem húztam a procit akkor fejebb tudtam menni a VGA GPU órajelével, míg, ha a procit is meghúztam már restartolt a rendszer. Úgyhogy jövőhónapban és is veszek egy Corsair vx550-et.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Armando_19 #9730 üzenetére
Nálam a The Witcher kicsit szaggat ha esik az esső (a játékban
).
De így is nagyon elégedett vagyok, főleg hogy 7900GT-ről váltottam. Azért a 8800GTS is baba volt, meg mintha több játék lenne Geforce-ra optimalizálva (vagy csak mostanában én játszok ilyen gamékkal föleg?!: NFS PS, NWN2, TitanQuest...)
-
BPFeri
senior tag
válasz
=[DraNzeR]= #9726 üzenetére
-
Armando_19
őstag
Nice!
Jó nagyon ez HD2900PRO, én is csak vicsorgok a game-ek előtt amióta megvan.Most intézek majd egy 22" W tft-t.
Ezzel kapcs van valakinek tapasztalata? 1680X10xx natívot tud a moncsi.Gondolom elegendő bőven még a mostani játékokhoz ilyen felbontáson is a kártya. Most sem nagyon volt semmi ami megizzasztotta 1280x1024-ben. -
Qru
MODERÁTOR
Kis könnyű esti olvasni való: 8800GTS 640 VS 2900PRO 512 saját teszt 3DMák06-ban. Link
-
rolko
őstag
válasz
=[DraNzeR]= #9726 üzenetére
Itt kérdezd meg: [link]
-
=[DraNzeR]=
csendes tag
Bocs mindenkitől, hogy ide írom de kéne driver egy S3 Trio32-es karihoz! Win XP-t használok.
-
CimbiX
aktív tag
Huha, külföldi oldalakat meg a lentieket is olvasgatva kicsit megijedtem :-(
Na marmost nekem egy 450W-os Chieftec tapom van, USB-n szinte semmi emlitesre melto- fogja ez birni vajon a 2900pro@XT-t?
-
peron
tag
BUÉK all!
-
Fel
addikt
AMD_ok kolléga és én is single rail tápot ajánlottunk, ami annyit jelent, hogy egyesített 12V-os ággal rendelkezik. A tápban nincs több ágra bontva a 12V-os rész, így kiegyensúlyozottab lehet a teljesítménye, ha több sokat fogyasztó alkatrész van. Pl hiába sok-sok száz wattos egy táp, ha a 12V-os ágakon egyenként mégis kisebb teljesítményt ad le, kevés lesz a rendszerhez. Míg egy single rail (vagy egyesített 12V-os ágú) táp, még ha gyengébb is biztosabban fogja vinni a konfigot. Lásd a Te tápod (16A + 18A+ 18A)összehasonlítva a Corsair VX450-el (33A)
-
hakos1987
őstag
oksa, köszee
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- IFA 2025: mohával a tiszta levegőért
- Androidos fejegységek
- Béta iOS-t használók topikja
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X 24GB OC Garanciával!
- Hibátlan GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti 12GB GAMING OC Eladó - Garancia 2027/01/29-ig! Alza vásárlás
- Eladó XFX RX 6600 XT 8GB DDR6 Speedster SWFT 210 videokártya
- EVGA 1080Ti SC2 11GB Ajándékokkal, Ingyenes szállítás!
- PowerColor RADEON RX 7900 XTX HellHound Spectral OC 24GB - Garancia
- Lenovo Legion Slim 5 16AHP9
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest