Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe.36
addikt
Volt hozzá szerencsém, nagyon jó kártya, csak nagyon melegszik, és sokat eszik
-
vhw
addikt
Csak ilyen hackelés után lehet feszt állítani?
Nekem most az msi afterburner van fent, ezzel állítom a venti sebességet. Itt meg is van a lehetőség a magfeszültség állításra, de inaktív a csúszkája (engedélyeztem a feszültségállítást, mert alapból le van tiltva a menüjében) Ezért gondoltam, hogy talán a kártya nem támogatja az ilyen finomhangolást. Mag és memória órajelet azt engedi változtatni. -
stfu
csendes tag
Igen, a magfesz sok esetben csökkenthető BIOS-ból, üresben különösen (nekem 0.875V elég lehet 300/300-hoz 2D-ben). Így sokat javulhat mind a fogyasztás, mint a melegedés.
RBE-vel (radeon bios editor) tudod módosítani a BIOS-od, GPU-Z-vel lementeni (talán ATiWinflash-el is), és ATiWinflash-el írni.
Egyébként hőfokaid még így is a határértéken belül vannak, nem vészes.
-
vhw
addikt
válasz
umnapista #14764 üzenetére
Most egy félórával bekapcsolás után a VRM 50°C a GPU meg 57. 56%-os venti sebesség mellett.
Am a speedfan progi hadilábon áll az ati kártyákkal? se ezt, se a régebbi 1650pro-t nem ismerte fel, a 7600as meg 210-es geforce-okkal semmi gondja nem volt.
Megint más; a 2900as szériánál még nem lehet állítani a mag feszültségét? Hogy 2D alkalmazásoknál visszább véve kevesebbet fogyasszon a kártya?
-
umnapista
csendes tag
Szerintem igen, 100%-on megy a venti, csak úgy tudja 56 fokon tartani. Mert mint kiderült 56 fok nem 54. De az már mindegy. Nekem alapból 60 és 80 % között jár a venti, ha elkezdek játszani, akkor felmegy százra, és tényleg lehűti 56 fokra a GPU-t. Én a VRM miatt aggódtam mert az egészen 65 fokra is felkúszik. Itt van egy beállítás rivatunerrel. Ha akarod próbáld ki! Szerintem egy újrapasztázás biztos jót tenne a kártyádnak. Ha nem játékra használom nekem szép hűvösen tartja a kártyát. Jelenleg 38 fokos a GPU, kb. 1 órája kapcsoltam be a gépet. Egy pasztázást bevállalnék a helyedben. A VRM neked hány fok szokott lenni?
Pisti
-
vhw
addikt
válasz
umnapista #14759 üzenetére
Ezt az 54 fokot 100%os venti sebességre érti az AC? Nekem egy 2900PRO-m van, szintúgy AC hűtővel, 56%-on járatja a ventiket automatában az Afterburner, és így 59 fokos netezés közben, játéknál felmegy 75re is (ekkor emel is valamennyit a venti fordulatszámon hallásalapján) De már 56%on sem valami halk, ezért nem is állítom magasabbra. Lehet újra kéne pasztázni?
-
umnapista
csendes tag
Pontosítva az előző hozzászólásomat, terhelés alatt megy fel a VRM hőmérséklete 65 fokra, tétlen állapotban, netezgetés, filmezés alatt max 51 fokra megy fel.
-
umnapista
csendes tag
Sziasztok!
A HD 2900 XT-m kapott egy Arctic Cooling Accelero Xtreme 2900 vga hűtést. A GPU hőmérséklete teljesen rendben van 40-45 fok, de a VRM hőmérséklete 65 fok is szokott lenni. Természetes ez? Vagy rosszul raktam volna fel a hűtést? Mert az Arctic 54 fokot ír terhelés alatt, csak azt nem tudom, hogy a GPU-ra érti-e vagy a VRM-re.Ha GPU-ra értik akkor rendben van a dolog, de ha a VRM-re akkor valami nagyon rosszul van felrakva. Előre is köszönöm a segítséget!
Pisti
-
vhw
addikt
Hogy lehetne manuálisan állítani a venti fordulatszámát egy 2900pronál?
Az Overdrive nem ajánl fel ilyen lehetőséget, csak GPU és memória órajelet állíthatok (a 9.12-es catalyst van fent, újabbat kellene felrakni, hogy a ventit is szabályozhassam?) -
Telefunen
őstag
-
vhw
addikt
Hello!
Szerintetek egy 400w-os Hipro táp megbírkozik egy 2900pro-val? -
umnapista
csendes tag
Sziasztok!
Nekem ez lenne a problémám! Ha valaki tud valami megoldást, az kérem segítsen! Asus EAH2900XT kártyáról van szó.
Pisti
-
endlessFAn
csendes tag
válasz
Mr. Maffia #1 üzenetére
nagyon jók ezek a karik up
-
Mikeee86
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni,mégpedig a következőben:
Van nekem egy Sapphire 2900 Gt-m és olyan problémával van vele hogy nem ad semmi képet
azaz no signal,de miután szétszedem(leszedem a hűtőt stb) aztán össze rakom,utána megy megint,de a következő újraindításnál megint semmi!Elsőre elvittem a boltba ahol vettem mikor még nem volt kép és még nem szedtem szét azt mondták kutyát macskát dobálni jó...el is hittem,de szétszedtem és összeraktam akkor ment megint,tehát elvileg nem lehet komoly baja.
Mit javasoltok,mit csináljak vele?
Köszönöm előre is!
Üdv!
Mikeee86 -
-
harcikoca
senior tag
olyan bajom van a 2900xt-mmel, hogy mikor bekapcsolom a gépet és kiírja az alaplap nevét meg a biosba csíkos a kép, de mikor elindul a windows ott már nem. de viszont ha teszek fel drivert akkor ujraindításnál kékhalált ad. ötlet?
-
dodóka
csendes tag
üdv
van egy problémám
2900xt 5perc után monitor kikapcs
hőmérséklet rendben everest szerint 40 C
kép rendben egyszerűen kikapcsol a monitor -
HaZsolt
őstag
Leég a házuk
-
HaZsolt
őstag
Isten ments! Haveromnak nagy volt az arca, hogy leszarja mennyit fogyaszt a vga. Ilyet vetetek vele
-
HaZsolt
őstag
Ejjha. Tud enni és még egy 4 magossá varázsolt Denebet is el kell neki vinnie... Pedig jó kártya a 2900XT főleg CF-be. Manapság 15 ezer alatt megkapni őket
-
HaZsolt
őstag
2900XT CF-et elvisz egy 550-es Chieftec?
-
A-l-i-e-N
aktív tag
válasz
14adam #14729 üzenetére
Nah..
Havernál a ramok jók voltak, a VGA-t nem tudtuk kipróbálni, mert nem volt 6-8pin neki
Haver 4850 áthoztuk, és az jó volt itt... szal ez egy kuka 2900XT
Melyik kari hasonló kaliberű? 5770 néztem ki, 37k + 3 év gari... -
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy 2,5 éves Sapp 2900XT-m. 2 napja gépeztem, MSN, net, stb, semmi extra, bedugtam a G25-t és utána indítottam volna a TDU-t, el is indult, de a játék betöltése közben szétesett a kép pár helyen. Kikapcsoltam a gépet, elmentem itthonról..
Tegnap benyomom a gépet, 1-2 órája MSN net stb megint.. Megint kormány be, TDU indít, de behalt az egész..
Bekapcsolom a gépet, akkor feljön az ASUS logó, de már ott is szét van csúszva a kép, Win betöltésnél is ilyen a kép.. Tegnap, meg ma kaptam egy ilyen üzit...
Most már ez se jön be, betölt a win, (üdvözlő képernyő már nincs), és semmi hatás, a monitor elkezd villogni...Szétszedtem a karit (mivel nincs már rá gari, 2 év volt..) kitisztítottam, újrapasztáztam, összeraktam, és semmi változás... (nem volt olyan retkes amúgy..)
Kidobhatom a kártyát, vagy van valami megoldás??
szek:
Csökkentet módban is ugyanez, csak akkor bejön a WIN és semmi probléma. Minden jó.
A vinyóról le kéne valahogy szednem a drivert, és újrarakni? Lehet csak ez a baja? Bár akkor nem lenne szétesve az ASUS logótól kezdve semmi...Vagy tévedek?
Tegnap 9.7-ről frissítettem a legújabbra 10.3-ra.
-
beran
tag
-
hali01
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Kicseréltem a videókártyát egy 2600Xt-ről,2900Pro-ra.
Azóta nem tudok teljes képernyőn videót nézni és egy bizonyos játékkal (Resident evil 5) játszani.Amit már háromszor végig játszottam,gond nélkül a régi kártyámmal.Mert folyton driver hibával leáll és kidob a játékból.A videónál is megáll a kép egy időre,a hang megy tovább,majd kis kihagyással a kép is folytatódik.De van olyan játék (Dirt2) amit szintén a kártya csere előtt telepítettem,és az megy gond nélkül.
Próbáltam a 9.1 és az új 10.2 catalist-ot és most a 10.1 van fent,de a hiba nem múlik.Az esemény naplóban ezt találtam:
A hibát okozó alkalmazás neve: RE5DX10.EXE, verzió: 1.0.0.129, időbélyeg: 0x4a531c50
A hibát okozó modul neve: atidxx32.dll, verzió: 8.17.10.252, időbélyeg: 0x4b22ae0a
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x00205ef5
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x1100
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01caca0057a6a227
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: D:\games\CAPCOM\RESIDENT EVIL 5\RE5DX10.EXE
A hibát okozó modul elérési útja: C:\Windows\system32\atidxx32.dll
Jelentés azonosítója: 030a98c5-35f4-11df-a8bf-001fc6079367Előre is köszi! Hali01.
-
fpeter07
veterán
szerk: nem ideeeeee
-
Sonky
aktív tag
Nézem a Sapphire 2900 Xt-t Minek van rajta 6és 8Pines tápcsati is?
-
Petya2900XT
aktív tag
Helló emberek!
Lenne egy igen idegesítő problémám.Napokban játszottam az MW2-vel és igen érdekes képhibák jelentek meg a monitoromon....fekete négyzetek random a monitoron.Nem érdekelt különösebben a dolog,mert pár sec után eltűnt.Ma kapcsolom be a gépet és maga a BIOS képen is fehér csíkok jelentek meg és azóta azaz többször újraindításra sem tűntek el.Ha belépek a BIOS-ba a kép viszont tökéletes.Gondoltam,biztos valamivel összeakadt a csataliszt,így gondoltam újrarakom...letöröltem és utánna ahogy felraktam az újat és bootol a gép jött a hidegyzuhany,amikor adná be az asztalt a kép elmegy és kékhalált kapok amiben azt tudatja velem azt XP,hogy "Az "ati2dvag" (azthiszem ez a neve) végtelen ciklusba futott valószínűleg a program telepítése közben hiba lépett fel vagy az eszköz hibásodott meg".Ezek után már csak úgy jutok el a XP-be,ha legutolsó helyes konfiggal indítok,de akkor letiltja a drivert.
Ott vagyok ahol a part szakad valószínű,hogy kihalt az 1éves 2900XT-m?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
beran
tag
válasz
ZeGa01 #14703 üzenetére
Üdv.
Nekem 9.12-es catalyst volt fennt és tökéletesem ment,már eladtam a kártyát,de ez volt a legjobb driver hozzá szerintem,próbáld meg ezt,ha úgy is csinálja akkor a rendszer x@r,vistanál asszem volt nekem is ilyen jelenség régen.
Lehet a vga bordájára egy takaritás ráférne.Nekem bios moddal 2D-ben 49-fokos volt gyári hűtővel 1500-as venti fordulattal.
-
-
ZeGa01
tag
Nekem az lenne a kérdésem, hogy vajon mitől lehet, hogy az én jó öreg hd2900xt-m csak a 9.7 estleg 9.8-as catalyst-al működik a többivel nem? Mert a többivel azt csinálja, hogy egy kis idő múltán, de filmnézéskor tuti jön egy fekete képernyő és utána azt írja ki, hogy a meghajtó leállt, de újraindult. Ha erre tud valaki megoldást annak nagyon megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest