Új hozzászólás Aktív témák
-
HolyFire
aktív tag
válasz
banderasz77 #10998 üzenetére
és? vélemény? nekem bevált.....vagy neked más tapasztalataid vannak?
-
Daert
őstag
Hali!
A héten valszeg lesz 1 AC S1-esem a 2900 pro-m ra.A gyári bordát hogy tudom egyszerüen leszedni,hogy álljak neki,mit csavarozzak le először?
A hátlapon az X alakú GPU körüli tartót,és utána a hűtő keretét,vagy fordítva? -
HolyFire
aktív tag
válasz
banderasz77 #10992 üzenetére
tody56 árulja itt ph-n....9900Ft.....és jól teszi a dolgát....volt itthon egy elfekvő bigwater-en azt arra lett rákötve. Csak a videokarit hűti a rendszer és eddíg nagyon jól muzsikál
-
Brumi˘
addikt
Lehet mégse szereti a karim annyira ezt a biost... Crysis alatt érdekes dolgokat produkált (vonalak, nagy fehérség, piros folt) de mind elmult 1-2mp után. A kari nem bírja a biost vagy a crysis nem bírja a karimat? 8.1-es catalyst van fenn.
-
csusza`
senior tag
Hali!
Nos, nekem kilátásban van egye 512bites 2900pro. Milyen ezeknek a hűtőjük? Mennyire hangos? Akinek volt Accelero 2 az megmondhatná, hogy mennyi a különbség...
-
Brumi˘
addikt
Nah első nekifutásra bios mod után: 3dMark06: 11117
És köszönet Picconak a leírásért! -
vbbb
őstag
Az s1-nél kell furkálni is ha jóltudom...vagyis a rev2 már talán felmegy rá símán.
-
Picco
addikt
hi
S1 rev1-es is felmegy a kaira kis barkacssal vagy csak a rev2?
mi a kulombseg koztuk? -
vbbb
őstag
Pénteken hállelúja, mert meglesz az Accelero s1 rev2 végre. A venti már megvan, egy 12es Coolink swiF-1200 800rpm 46m3/h légtömeggel és mindezt 11dB-en...
-
laci666
senior tag
válasz
Vandit. #10969 üzenetére
Nem hangos.Nekem alapon se volt hangos(600/800) amint csináltam ventiszabályzást teljesen kusba volt csak 3D-be jött meg a hanjga de nem volt jellentős.60C° körül tartotta a kártyát3D-ben.
Most bios mod után 2D-ben 0,85v 216/247-ben 40-45C°-os a kártya és a venti 1000-ret
forog tehát kusba van.
3D-ben 1.10v 760/1069 és olyan 70C°-os max és 31%-on megy a venti.Úgyhogy egy kis alap zaj van és ennyi.Picco kollega jovoltából
ezt azér olvasd el:
2900PRO@XT bios mod, megéri! -
msgt.fubar
senior tag
-
Vandit.
addikt
7900 gto-nál gyorsabb a 256 bites 2900 pro?
Érdemes cserélnem? -
Speed®
titán
válasz
msgt.fubar #10961 üzenetére
User error
Nálam felváltott, akkor voltam gondban mikor ATT bekavart. Onnantól játékokban sem ugrott fel. Drivercsere megoldotta. Örültem neki..
Tudtommal csak két állapot van, 2D/3D. Nem mint nVnél 2D/Low3D/Full3D. -
msgt.fubar
senior tag
válasz
Speed® #10952 üzenetére
Nálam nem vált fel: screenshot.
mokus1: elképzelhető hogy eladom majd az enyémet, ha érdekel akkor majd keress meg priviben
-
laci666
senior tag
-
Brumi˘
addikt
válasz
msgt.fubar #10949 üzenetére
Meg lett a hiba... Elm rivatuner telepítése után restartolni kell a gépet, nah ez a lépés nálam kimaradt...
-
mokus1
addikt
Mekkora táp kell egy megrántott ilyen karihoz??Mellé még van egy huzott core2es +2gigaram ami huzva van 1 vinyo 1 dvd és 7-8db hűtő.Én egy FSP Blustrom 500Wra vagy egy Corsair VX450-re gondoltam.FSP az olcsóbb.
-
Speed®
titán
válasz
msgt.fubar #10951 üzenetére
Nézd meg ezzel a FUR Renderinges OGL cuccal is, fel kell váltson.
Nálam felváltott, ahogy tette az X1950XT/2900Pro-512bit is ablakban. -
msgt.fubar
senior tag
válasz
Speed® #10950 üzenetére
Az ATiTool a kivétel ami erősíti a szabályt, de szól is indításkor hogy átkapcsolt 3D módba. Ejnye nem figyelsz
Telepítés utáni első indításkor, hajlamos lenyomni az ember automatice. Megnéztem most a rthdribl-t, és közben figyeltem Rivával az órajeleket: maradt 2D-ben.
-
Speed®
titán
válasz
msgt.fubar #10949 üzenetére
Dehogyis..indíts egy Artifact Scant AtiToolban és figyeld a Riva Monitort
Vagy ezt, ha nem akarsz AtiToolt: OGLBench (ablakban futtasd, természetesen)
-
Brumi˘
addikt
Üdv. all!
Mától én is tag lettem egy hd2900pro 256-bitessel.
1 kérdésem, rivatunerbe (2.06-os) beállítom a kívánt órajeleket, alkalmazom és nem történik semmi... Hogyan tudom húzni a karit? -
Frenky87
aktív tag
Üdv!
2D-s órajeleket nem lehet valahogy csökkenteni? Ha igen mivel? És meddig?
Kössz
-
mokus1
addikt
válasz
msgt.fubar #10941 üzenetére
rendben van ésszel tolom
Ma főztem meg egy p2es procit -
HolyFire
aktív tag
válasz
msgt.fubar #10938 üzenetére
Köszi
Remélem sikerül valami tökös eredményt elérni majd vele
Majd jelzem itt a forumba az eredményeket...
-
mokus1
addikt
válasz
msgt.fubar #10936 üzenetére
okés köszi
akkor valoszinuleg ez lesz igaz csak február végén veszem de akkor ha lemennek az árak lesz ez kb 30
És még vehetek egy 45nm-es procit is.
De 100%h moddolható ugye? -
HolyFire
aktív tag
válasz
msgt.fubar #10936 üzenetére
Köszi
Nékem tuningra kéne valami jó cumó....nahh majd ha rendbe raktam a gépet jobban bele ásom magam a témába...
-
msgt.fubar
senior tag
HolyFire: én a Tiger83 és a derschlambi féle biosokat nézegettem, ezek közül bármelyik jó szerintem.
Viszont Picco írásához tartozó kommentek között írta valaki, hogy a DerHeiligeApfel féle biosoktól óva int mindenkit, szóval azokat nem próbáltam szándékosan.
Én jelenleg a [derschlambi] [250,302 / 0,90V] [std / 1,10V] biost használom, ez tűnik a legjobbnak az én igényeimhezEz egy alulfeszelt bios, nem tuningra van, hanem hogy ne melegedjen annyira a vga. Tuningra 1,20v vagy efelett nézelődj.
mokus1: számos teszt alapján mondhatom, hogy nem számít a sávszélesség a 2900Pro esetében; a 256 és az 512 bitesek egyformán gyorsak és tuningban is fej-fej mellett állnak. Szóval nyugodt szívvel vehetsz 256 bitest is.
A 2900XT alapjáraton alig gyorsabb a 3870-nél, szinte elhanyagolható mértékben. Viszont egy 2900Pro-t bármikor 2900XT szinte húzhatsz, sőt némileg tovább is, és nem 50 ezer forint körül vesztegetik (mint a 3870-et), hanem 35-ért már fullos Sapphire 2900Pro-t kapsz
Bestbuy kártya jelenleg!
Ha pedig komoly tuningban gondolkodsz akkor még egy tízes egy komoly hűtés, de még így is megéri szerintem. -
mokus1
addikt
válasz
msgt.fubar #10933 üzenetére
jo rendben van akkor még picit gondolkozom mivel atira a 256ot keveslem mivel 512kb annyi mint az nvidia nagyja.
Kár h nem tudom rátenni mert nagyon faszán meg lett csinálva a ventin kivül még a hűtőbordára fuj egy 8cm aztán a végébe belevan ,,ragasztva" olyan mint ami a rendes rajta h még gyorsabban kimenjen+1 a tetejére a ramokra.de akk ezt valaki más fogja élvezni mikor eladom.
akk lehet veszek egy de a Xt erősebb mint a 3870?? -
HolyFire
aktív tag
válasz
msgt.fubar #10933 üzenetére
Én majd megpróbálom....ha rendbehoztam a gépem
Millen biost javallasz?
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
mokus1 #10932 üzenetére
Csak 256 bites 2900pro-t tudsz moddolni (azaz tudsz 512-est is, csak ahhoz nem jó az a biosgyűjtemény amihez a cikkben van a link). Nagyjából XT szint fölé tudod húzni 5%-al alapfeszen, feszemeléssel még egy 5%-ot ki tudsz csikarni belőle, de ahhoz már profi hűtés kell. Ilyen a Thermalright HR03-R600, vagy a Zalman VF1000, esetleg megfúrva egy AC Accelero S1. Az Ati silencer nem fog rámenni.
-
mokus1
addikt
Kártyát szeretnék venni és ugye minné gazdaságosabban egy 2900pro-ra gondoltam de olyan változatra amit xt-re lehet moddolni(ha jól tudom az a 512bit-es)ezt ugye megrántom orajelben stb.akkor kb milyen teljesitményt mutat egy sima mezei nem huzott 8800GT 3870nel szemben??ha jol tudom az xt a legerősebb ati de nem vagyok biztos.
És erre rátudom tenni a jo kis ati silencer hűtmet??modolás nélküL? -
HolyFire
aktív tag
válasz
msgt.fubar #10930 üzenetére
Igen a burkolat nincs rajta és tényleg szar így a gyári venti...de még csak tegnap raktam fel a cumót és még finomítgapom....
3D-be 1,10-et 2D-be meg 1,00 voltot kap.....az enyém
Bios mod-ot meg majd ha legyalultam a gépet mert egyenlőre romokban hever a winfos -
msgt.fubar
senior tag
válasz
HolyFire #10928 üzenetére
Hát hogyha vízhűtés van rajta akkor gondolom a gyári műanyagburkolatot leszedted, ergó a gyári venti akkor nemsokat ér... 1,10 volt? Fura, nekem alapból 1,15 volt. Amúgy igen, nagyobb feszkóhoz bioscsere kell, ezalapján csináld: "2900PRO@XT bios mod, megéri!" by Picco
-
HolyFire
aktív tag
válasz
msgt.fubar #10927 üzenetére
1,20 volthoz már másik bios kell nem? Lehet fel kéne tolni rá... mennyi plussz teljesítményt kapnák így?
-
HolyFire
aktív tag
válasz
msgt.fubar #10927 üzenetére
1,10 volt-ot kap 3D-be.... a vízhűtésve még van tartalék mert nagyon alapon megy a venti rajta hogy minél halkabb legyen.....venti meg egyenlőre a gyári van rajat de rakok rá valami faszábbat ...
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
HolyFire #10926 üzenetére
Most nézem h irtad h rajtahagytad a nagy piros bordát, szal ramsünik nem kellenek, az maradhat, csak azt is fújja majd valami kis venti... a hőértékek tökéletesek. Vízhűtéssel akár 1,20v mehet neki simán, 1,25v-t meg saját felelősségre...
De akkor már tényleg menni fog mint a szélvész
szerk: még egy olyat nézhetnél hogy jelenleg mekkora feszt kap a karid, jó kiindulási alap lehet. Rivatuner hardware monitoring vagy everestben az érzékelő oldal. ja és itt is a 3D érték az érdekes.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
msgt.fubar #10925 üzenetére
45 a gpu, mem 40 körül, vrm 55-60....3d-ben.... gpu 780-on megy, memória egyenlőre 2100-on
-
HolyFire
aktív tag
válasz
msgt.fubar #10923 üzenetére
Nekem most a gpu-n vizes blokk van....a memórián meg a feszszabin meg rajthagytam azt a piros lemezt mega gyári ventit egyenlőre....ez így egész jól hűti....de ha a sünis dolog jobb lehet akkor azt dobok majd rájuk...
-
HolyFire
aktív tag
Helló mindenki
2900 pron ha nem a gyári hűtés van fent akkor mivelo érdemes hűteni a memóriákat és a feszszabályzókat?
-
Scooby
aktív tag
válasz
Bagira01 #10913 üzenetére
akkor picit jobban nekifeszülök a dolgoknak mert már 928/2100-on is hajtottam már atitool artifact cucca is sima liba hiba nélkül...voltmoddolni kéne a lapom mert nagyon sokat esik a cpu fesz terhelés alatt ezért nem megy annyira a cpu nyúzása, de rajta leszek mert megöl a kíváncsiság hogy 14500-öt eltom e érni
-
msgt.fubar
senior tag
Szeva!
Most éppen ezt: [derschlambi] [250,302 / 0,90V] [std / 1,10V] Ezzel most tökéletesen megy, majdnem 100%-osan eltűnt a jelenség. Lekopogom: kopp-kopp
Én most a 7.12-es Catalystra épülő Omega drivert használom, általában jót tesz a játékoknak
Persze hogy itt vannak, a Geforce az öregurak kártyája
-
vbbb
őstag
válasz
msgt.fubar #10910 üzenetére
Remélem nálam nem fog fagyni, mert én ritkábban játszom viszont akkor hosszú ideig. Belinkeled azt a BIOS-t amit problémamentesen használsz? Hátha előmászik nálam is ez a jelenség.
köszi
TomBoy1986 fórumtárs talált egy érdekes tesztsorozatot:
ps.:
Már régóta fórumozgatok és azt tapasztaltam, h. a legjobb arcok a ATi Radeon HD 2900 GT /PRO /XT topicban leledzenek... -
msgt.fubar
senior tag
Ha csak normálisan játszom akkor nekem sincs ilyen problémám. Lenyomtam 3-4 óra csét meg lfs-t simán. A probléma csakis akkor jön elő, ha egymás után 3-4x gyorsan váltogatok windows és játék között. Ilyenkor minden egyes alkalommal visszavált 2D feszre, majd vissza 3D feszre.
Ez amolyan stresszteszt lehet a kártyának, mivel a gyári bios-szal is kifagyott ha ezt csináltam, csak ott nem 3-4 ilyen ki-be lépés után, hanem inkább 5-6 után. Viszont volt olyan bios ami már kettő után is csontrafagyasztotta. Szóval hangsúlyozom, normál folyamatos játéknál ez nem fordult elő nekem sem. 3DMark-ok tökéletesen lefutnak, eljátszogatok vele órákon keresztül, csak ha ki-be lépek a játékból winbe majd vissza (alt-tab, winkey), akkor hajlamos a sokadik ilyennél megadni magát.Persze erre mondhatjátok hogy ez nem normális hogy valaki ugrándozzon játék és win között, de én pl mikor játszom akkor közben winamp megy mögötte, és ahhoz hogy számot váltsak ki kell lépnem... vagy mikor hőfokokat mértem akkor is gyorsabb megoldás volt kiugrani windowsba mint lelőni a játékot.
Amúgy tuning miatt nem fog nálam fagyni, mivel csak 3DMark-okig tuningoltam. Az alap 600/800-on megy nálam, mert azoknak a játékoknak amikkel én játszom tökéletesen elég ez is.
-
laci666
senior tag
válasz
Probáltad ezt a biost:
derschlambi] [207,297 / 0,85V] [801,1100 / 1,15V] DOWNLOAD
Én feltoltam 3DMark06 le is fotott,csak hát Crysis kifagyott alatta.
Nemtom,hogy a ram nem birja 1100Mhz-et(2200Mhz) vagy a gpu a 800-at.
Hány nm-es ramok vannak ezeken mert én a ramra gyanakszom hogy az nem birta terhelés alatt.
Esetleg a ram feszt hol lehet állítani, a vga biosban hogy lehet? -
sinci
tag
válasz
Én december végétől használok moddolt biost, nálam eddig egyszer sem fagyott és senki nem jelzett hasonló dolgot, pedig nekem igazán alul van feszelve 2D-ben (a használt bios: Der Namenlose_0.80V_200_300_1.10V_750_1000).
Mondjuk nálad az is érdekes, hogy 1,15V-ot kap 3D-ben a gyári bios-al, itt a fórumon eddig 1,02V és 1,08V-okról lehetett hallani eddig, nem semmi szórás egy tipuson belül, lehet ati-ék csak így tudták stabillá tenni a kártyát. -
msgt.fubar
senior tag
Immáron a 2. napja tesztelem a moddolt biost, és egy hátulütője van a dolognak. Ha gyakran váltogatok 2D és 3D mód között (mondjuk egy játékból ki windowsba majd vissza alt-tabbal), akkor a néhányadik alkalommal hajlamos csontra fagyni. De úgy hogy még a VPU Recovery sem hozza vissza...
Kicsit teszelgettem, megnéztem különböző feszkós és órajeles biosokkal, és úgy tűnik azzal a VRM chippel van kapcsolatban a dolog. Ugye alapból a 2D mód 1v, a 3D mód pedig 1,15v. Namost a Picco által írt cikkből linkelt biosgyűjteményben nem ritka az olyan bios aminél a 2D az 0,8-0,85-0,9v-ra van állítva, és közben 3D-ben pedig 1,1-1,15-1,2v van beállítva. Ugye alapesetben 0,15v-nyi változást kell kezelnie a VRM chipnek, viszont ha van egy 0,8/1,2-es moddolt bios-unk, akkor az már 0,4v-nyi differencia, ami elég hamar két vállra fekteti a kártyát.
No nem kell megijedni, lefagy, és kész. Egy reset után minden a régi, csak ez aktív internetes játék közben zavaró lehet. Szóval aki biosmodra adja a fejét figyeljen rá hogy maximum 0,2v feszkülönbség legyen a 2D és 3D mód között. Én most egy derschlambi féle 0,9/1,1v-os megoldást használok, ezzel szinte teljesen eltűnt a jelenség.
-
Fel
addikt
-
vbbb
őstag
válasz
msgt.fubar #10904 üzenetére
jaja -r...mentségemre mondva sörözéssel ünnepelek...
-
msgt.fubar
senior tag
Gratula, lesz ez még jobb is!
Picco, nem Pricco
X Factor: a proci 462x07=3234 MHz volt, csak a 3DMark06 ezt nagy okosan átszámolta 3,7 GHz-re. Mert ugye alapból 8 a szorzója a procinak, de én 7-es szorzóval járatom, mert így stabilabb a tuning Szép is lenne ha ennyit menne egy e6400
Szóval csak 3,2 GHz volt. Viszont a vga elég szépen ment, legalábbis órajelekben, kár hogy ez nem tükröződik egészen tisztán a végeredményben. Valami még visszahúzza a masinát... lehet cserélni kéne azokat a kingmaxokat O_o
-
X Factor
addikt
válasz
msgt.fubar #10872 üzenetére
Ennyit nekem 3.2es procival 700as karival megy
-
vbbb
őstag
válasz
msgt.fubar #10901 üzenetére
No vettem a vakmerőséget és Pro@XT ahogy Pricco kollega leírása taglalja. Köszi szépen így utólag is (remélem a kártya egyben marad
)
9114 (10000 a cééééél with accelero
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest