- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razor1982
csendes tag
Helló!
Jelenleg egy ATi 9600XT-m van és mivel nem futnak a legújabb játékok ezért egy héten belül szeretnék venni egy új VGA-t. Egy ATi 2900XT-re gondoltam. De mielőtt megvenném lenne kérdésem is a kártyával kapcsolatban. Tesztekben azt olvastam, hogy nagyon melegedik a kártya és emiatt a hűtőjéne nagyon hangos. Az lenne a kérdésem, hogy minden gyártó kártyán hangos a hűtő vagy ez gyártónként változik??? Milyen módszert ajánlotok a zaj csökkentésére és mennyire lesz az adott módszertől halkabb a kártya??? Amúgy mihez lehet hasonlítani a hangerejét??? Van erről valahol videó vagy hangfelvétel??? Azért is e kártya mellett döntöttem mivel azt olvastam, hogy DX10.1-es játékokkal is jó lesz. És, hogy ez az egyetlen DX10-es VGA, mivel a 8-as Geforcok csak kamu DX10-esek. Erről mi a véleményetek??? 512 MB Video Ram nem túl kevés??? Válaszotokat előre is köszönöm.
[Szerkesztve] -
Jaano
csendes tag
Egy kis segítség kellene, 2900xt videó kártya Win. Xp. alatt
nem tudom lefutatni a3DMarkokat csak a 2001-et (61023)
Hiba jelenség 100% cpu használat és a 3DMark nem töltődik be--- (2003,05,06,) -
reaper05
csendes tag
[link]
Lehet, h mégis boldogulni fognak a DX10.1-el a DX10-es kártyák. -
Mozso26
senior tag
Nem gyorsabb
, és a jövöt illetöen meg ne találgass. Egyenlöre a jatekok nv logoval indulnak és amig ez nem változik én nyugodtan alszom a babakocsimba.
És ha nem vennnétek észre én csak segiteni akarok , mivel jelenleg is a béka segge alol kellet kikaparnom ezt a toppikot hogy ide tudjak irni ilyen kedveseket.
Ja és az a beszolás h van egy x300 grafikus lasitod az nagyon ott volt.... jot nevettem.
Ez egyébként az egyik legjobb topik ,ide minden nap benézek és szomoruan látom h alig van hozzászolás. -
Speed®
titán
-
Mozso26
senior tag
Na még mindig nem jött el a csoda driver téren mi?????????
-
reaper05
csendes tag
Kijött a 7.8-as catalyst. Próbálta már valaki?
-
bulba_220
csendes tag
Ez vajon mitől van?
[link] -
válasz
FireKeeper #2077 üzenetére
Hmmm, ennek örülök, ha igaz - egyfelől tök logikus ezt a két kártyát együtt piacra dobni, másrészt a 2900Pro-nál a 200$-os MSRP túl szép volt, hogy igaz legyen - egy ilyen GT kb. az XT teljesítményének a 60%-a lesz, azért jó (és reális) ár is a 200$.
-
FireKeeper
nagyúr
[link] 2900pro és gt(!)
pro 320SP 512MB GDDR3, gt 240SP(!) 256MD. többet nem sikerült leszűrnöm. nem tudom h volt-e már vagy hogy mennyire kacsa. azért a 240SP-s gt-re kíváncsi vagyok. -
Gorneck
legenda
válasz
he7edik. #2074 üzenetére
Nem melegszik, a net se pixeles vele...mi kell még? Spóroltam 80k-t...
Crysis, Farcry2 esetleg majd megmozgat és veszek rendes karit...addig be be nézek a kedvenc gyártóm topikjába...bááár fogadalmat tettem, hogy nem veszek többet AMD-t...most lehet nyelnem kell...
Pro-ról vmi frissebb infó? -
EQMontoya
veterán
válasz
Komplikato #2067 üzenetére
megtaláltam a hirt, valóban van fent 1 ilyen, de semmit nem tudok belőle kihámozni, és semmilyen ábra vagy kép nincs hozzá.
-
motocoder
aktív tag
Olvassátok el érdekes!
A mostani videókártyák nem támogatják a DirectX 10.1-et[link] -
Komplikato
veterán
Hardspell.com oldalán elvileg volt hír (angol és kínai is) az R670 (ez nem Rv670 akar lenni?) 55 nanos (?) GPU felépítéséről. Na most nekem valamiért az ázsiai oldalak MA nem nagyon akarnak bejönni, a Hrdspell meg egyáltalán. Nem tudná valaki meglesni mennyivel hihetőbb, mint átlag Fudzillás hírek???
-
FireGL
aktív tag
válasz
Komplikato #2049 üzenetére
Vannak akik vért hánynak ha ideírok. Megkímélem ezt a fórumot az újabb személyeskedésüktől, mert gondolom nem vagytok kíváncsiak rá. Én se... A másikra meg nem írnak, ezért tettem oda.
-
laci666
senior tag
Már lehet rendelni az GDDR4 2900XT.
VGA HIS PCIEXP HD 2900XT Dual Link DVI VIVO (HDCP) 1GB GDDR4 PCIe (PAL) (RoHS) 2 ÉV 101 119 +afa
Megér ez ennyit
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
OOOOh máj gád...
A FireGL anyag szerint a R600PRO nem más mint egy 256bit-es teljes értékő R600.
Ezt az is igazolni látszik, hogy az R600 chip kihozatala jelenleg a legjobb az AMD-nél, ergo nagyon kevés a hibás. -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #2044 üzenetére
Ezek azok a speckok amiket Fuad is irt a PRO kapcsan, 160SPU, 2 RBE blokk, 4 TMU blokk, 2x256bit ringbus
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #2040 üzenetére
Amit Fuad irt speckokat az tobb mint egy fel r600
[link]
[Szerkesztve] -
reaper05
csendes tag
válasz
SzlobiG #2041 üzenetére
Egyébként a proci alapon megy (1.8-on) Most kezdem ebben a pillanatban tuningolni. Szerintem (és biztos) proci limit van.
szerk.:Szerintem csak félreértetted(vagyis a #2017-es hozzászólásodból ezt vettem ki), még nincs húzva a CPU. Majd később újból megnézem a 06-ot.
[Szerkesztve] -
keszegduda
őstag
Élőben előszőr láttam XBOX 360-at és egy csöppet ledöbbentem, annak ellenére, hogy nem HD TV-n láttam, hanem sima katódsugárcsöves TV-n.
Olyan részeletesen kidolgozott garfika van, hogy az eszméletlen, igaz, hogy többnyire Unreal 3 Enginére épülő játékokat néztünk, de nagyon ott van, viszont az a baj, hogy soha nem tudnám megszokni a joy-t.
Érdekes dolgokat fedeztem fel, hogy kell egy kis idő neki, hogy kirajzolja véglegesen a textúrákat, tesszelációs problémák lennének?
Na mindegy de szerintem olcsóbb és jobb megoldás mint a PC. -
-
arpi6k
addikt
HD 2900XT 75k Gomeznél. [link]
-
con_di
csendes tag
Az meglehet, de ha azt veszed, h hány tranzisztorból állt az eredeti chip, akkor maga fogyasztás nem irreális, csak az, h ezt 80nm-en akarták megvalósítani. És az R600 sem fölöslegesen ilyen komplex, csak magasabb precizitású típusokat kezel ''full-speed'', mint a G80 (elvileg). Ettől még nem biztos, hogy megkapja a D3D 10.1 minősítést, de az egyik része ez a szabvány módosításának.
-
rocket
nagyúr
-
con_di
csendes tag
Ha jól látom, ugyanaz a mag, bár az alacsonyabb órajel miatt valószínűleg rosszabb minőségű példányok, minden tekintetben felezett memóriával.
Nem a legintelegensebb ''középkategóriás'' megoldás, de minden bizonnyal roppant gazdaságos, mert így a selejetet is el tudják adni. Még azt sem mondanám, h sokkal gyengébb lesz az XTnél, hiszen az a változat egyáltalán nem tudott profitálni hatalmas memóriasávszélességével. Kb. 60-70%ra várható, és mivel baromi olcsón tudják árulni, ki tudja... Annyiból mondjuk veszélyes, hogy a 8800GTS320 alatt lesz biztosan, pedig idővel ki tudja, hol lehetne... Ha pedig tényleg selejtes megoldás, akkor a 80nm gyártás, így a porszívóhang és a magas fogyasztás is megmarad.
Igazából fogalmam sincs h ki venne ilyet
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
FireGL verzioban feltunt az r600pro [link]
-
reaper05
csendes tag
válasz
SzlobiG #2017 üzenetére
Most a 7.7-es catalyst van fönn. XP SP2 oprendszer, most raktam föl.
szerk: volt valami gond egyébként. Fölraktam ezt a catalyst-et és mikor be akartam lépni a Control Centerbe, egyszercsak újraindult a gép. Bebootolt, aztán újraindult. Nyomtam egy csökkentett módot letöröltem a catalystet, utána megint fölraktam, most megy. (Bár a CCC-be azóta se mertem belépni). Obliviont max. beállításokon kipróbáltam, 1-szer-2-szer beröccent, de ment simán.
[Szerkesztve] -
-
Sawa_1
csendes tag
válasz
reaper05 #2016 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy 25%-on a fan alig hallható, de 31-en már zavaró, és ha feljebb kell mennie folyamatos terhelés miatt, akkor elég hangos bír lenni.
Kezdem megbánni, hogy megvettem, nem ezért, hanem mert minden új játék annyira fos, hogy hihetetlen. Melóra meg elég lenne egy gyengébb kártya is. Amúgy is rákkattantam most a projektoros 3d-re: [link], az meg csak nvidiával megy, de persze a 8800-as széria azt se támogatja... -
reaper05
csendes tag
válasz
SzlobiG #2015 üzenetére
Most futtatam le a Mark06-ot. 8295 pont. Ez nem sok, de így is ki akartam próbálni még a tuning előtt. A grafiakai rész szépen ment 25-50 fps között ingadozott. Aztán jött a CPU1/2... Tudtam, hogy CPU limit van, nade ennyire: a legmagasabb fps 1 volt.
Na majd holnap meglátom, a tuning után.
Egyébként egyáltalán nem hangos a kártya. Én inkább a EE3T turbináját hallom.
Örülök, hogy az ATI választottam.
[Szerkesztve] -
reaper05
csendes tag
Tegnap megjött a kártya.
Kibróbálni még nem tudtam játék közbe, most lettem kész nemrég az összeszereléssel. A Lost Coast most kúszik föl a gépre ebben a pillanatban, kíváncsi leszek hogy müxik majd. Igaz a procit még nem tuningoltam, arra majd holnap kerül sor. -
nemesis?
tag
na még holnap a demandot felhívom, hogy valamiben egyezzünk meg...nemnagyon lehet ilyet szerezni sajnos :S
-
nemesis?
tag
egy kellemes asztalfelborítós botrányt kellene csapni a Sapphirenál... valaki csatlakozik?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szépen megnyírtad.
Amúgy ha levágunk egy Texture blokk-ot, akkor lényegében kötelezően ki kell szavazni 16 szuperskalár shader egységet, hiszen sorba vannak kötve. A 256bit-es memóriabuszt leosztjuk 8 megállóra.
A paraméterek szempontjából a vázolt chiped: (HD2900XT zárójelben)
Memória-sávszélesség - 64 GB/s (105,6)
Háromszög feldolgozás - 900 millió/s (742)
Elméleti számitási teljesítmény - 432 GFLOPS/s (475)
Pixel Fillrate - 7200 Mpixels/s (11872)
Z Fillrate - 14400 Msamples/s (23744)
Texel Fillrate - 10800 Mtexels/s (11872)
Textura mintavételezés sebessége - 54000 Msamples/s (59360)
Szvsz túl erősnek tűnik Shaderben. Inkább a 800-850MHz-es core órajel az elképzelhetőbb. -
nemesis?
tag
Felhívtam kopyt , aztmondja , hogy nem én vagyok már a sokadik aki ilyen kábelt keres. Ő nem tud szerezni. Ezt a gyártónak kellene, de a sapphire nem ad hozzá. Elvileg egy olyan kábelt kellett volna mellékelniük, ami tartalmazza a 6 tűs és a 8 tűs csatlakozót is,tehát nem 2 külön kábel. Egy 6 tűs az jön a tápomból de 8-as sehol... vettem volna inkább Gigát.. 3 kiloval volt csak drágább.
-
nemesis?
tag
Az ember azt hiszi , hogy egy csúcs VGA dobozában alap, hogy lesz ilyen csatlakozó, de hát...
Más márkákhoz adnak , nemtudjátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest