Új hozzászólás Aktív témák
-
sinci
tag
válasz
jano_77 #11690 üzenetére
így van teljesen felesleges volt megvenni a hdmi kábelt, előtte el kellett volna olvasni az user manualt, mondjuk nagy baj nincsen, majd jó lesz a következő tv-dhez ami már jól támogatja a pc-t hdmi-n keresztül...mondjuk én 2k-ért vettem 5m-es hdmi-hdmi kábelt, de még az nem derült ki, hogy bírja e a full hd-s felbontást, mert még tv az bizony nincsen...a többit passzolom
-
jano_77
nagyúr
Ezek szerint akkor teljesen feleslegesen dobtam ki az ablakon 11K-t egy aranyozott végű, többszörösen árnyékolt HDMI-HDMI kábelre?!?
Olyat miért csinálhat, mi lehet a gondja, hogy ha kihúzom a HDMI-t a gépből és vissza dugom a VGA kábelt nem látja, nincs jel, ha RGB-t választom ki a TV-n?!?
Előtte állítsak a felbontáson?!
Mert korábban mikor VGA kábellel volt össze kötve, akkor tényleg látta a BIOS-t is!
Csak gondoltam a HDMI-vel szebb lesz a kép, pl játékoknál!?! -
sinci
tag
válasz
jano_77 #11688 üzenetére
[OFF]mint írtam föntebb is, hogy szerintem a tv nem támogatja a bios képernyőfelbontását és ezért nem látni semmit, így monitorral kell megoldanod...
közben meglestem a tv-d user manualját, csak vga kábellal lesz 1360 x 768@60-as felbontásod, vga kábellal még az is elképzelhető, hogy a biost is látni fogod...a HDMI csak 1280 x 720-as felbontást támogat[/OFF]
-
jano_77
nagyúr
-
sinci
tag
válasz
jano_77 #11684 üzenetére
A tv típusát nem adtad meg így csak vaktában tüzelek, az LG-k általában 1366 x 768-as felbontást támogatnak HDMI-n, winben 1360 x 768@60-at állítsd be, így a kép két szélén lesz 3-3 fekete oszlopsor, szerintem nem észrevehető...a biost pedig monitorral kell birizgálnod, mivel szerintem azt a felbontást nem támogatja a tv...tv kérdésekkel irány [link]
-
laci666
senior tag
válasz
Silenzio #11682 üzenetére
Az a Mercury 450W-os táp is elég életveszélyes dolog.(Nekem is van elfekvöbe egy 400-as de az már csak nagyon nagyon a végére tartogatom
)
De ahogy irod akkor a kártya ludas,akkor lehet van abba valami hogy ez 256bites 2900pro elég bugos.Lekopogom kop kop kop hála Istenek nekem még ilyen garis dolgom nemvolt pedig nem helyből lettek véve a cucok hannem Pestről meg össze vissza
Alap órajelen is ezt csinálja akkor vid vissza garba agyanak egy újat. -
jano_77
nagyúr
Sziasztok
Tudna Nekem vki segíteni?!? Hogy miben is!?!?
Végre valahára sikerült összeraknom az új gépet és a win is feltelepült!
A lenti konfigról van szó! HDMI-n keresztül csatlakoztatok egy 32"-os LG LCD tv-t!
Mióta fent van a winfos és az ATI Catalyst is fent van, azóta a BOOToláskor nem látszik semmi, SŐT még jelet sem kap a TV, csak akkor mikor már a winfos bejelentkező oldala látható! Ergo nem tudok belépni a BIOSba sem!?!
Rádugtam a sima DVI csatlakozót is, amin keresztül eddig volt csatlakoztatva (RGB) és a TV-n kiválasztva hol látja a gépet(van jel), hol nem!?!Mi a túró baja lehet szerintetek?!?
Most az RGB-s csatit kiszedtem és csak HDMI csati van, így a TV-n a HDMI-t választva látszik a gép, de csak a win bejelentkező oldaltól! Addig semmi!Illetve még ami érdekelne, hogy a CCC-ben ugyan megtaláltam a képernyő méret állíthatóságát - függőlegesen, viuszintesen -, de 1280x720@60Hz(HDTV) felbontásban van a gép és a TV alsó ill. felső szélén marad egy kis fekete csík, az oldalainál pedig minimálisan túl lóg az asztal képe, vagyis a szélén lévő ikonok feliratai és ikonok széle nem látható!
Mit lehetne csinálni, hogy megoldódjon a problemám?!?Nagyon örülnék ha vki tudna segíteni Nekem!
Előre is tengernyi köszönetem!
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #11677 üzenetére
Nem mondtam, hogy el akarom adni. Csak, hogy lehet. Nem tudom még. Egyelőre erősebb konfigot vadászok alá. De egyszer azóta is lefagyott. Valószínű, hogy a vga-táp ludas benne. Már írtam erről. Némelyik indításkor túlfeszel, és sikít a kártya (a táp?). Most is ez történt, sikkant és behalt a 3dmark. Reset után 3x lement, hang és hiba nélkül. De nem láttam, mert wc-n voltam.
-
laci666
senior tag
válasz
Silenzio #11669 üzenetére
Nem tudom miért akkarsz kártyát váltani,nekem is [Tiger83] [220,250 / 0,85V] [760,1060 / 1,10V] DOWNLOAD bios van fent kezdetek otta és semmi probláma nem volt eddig.És nem is melegszik alapon 45 terhelve meg 70 max.Egy fasza venti profillal meg nincs is hangja 2D-ben, 3D-ben meg 31% on megy a venti ez is elviselhető.
Szerintem 9600GT nem jobb a pronál(ha XT orajelen használod)a 8800GT valszeg jobb valamivel de egy 20-assal drágább is(én 30K-ért vettem a promat és egy OC8800GT 50K körül van) annyit meg nem ér meg.
Intelt nem vennék,majd B3-as steppinges és 45nm Phenomig még lehet egy 6400+-ra beruházok és az már valszeg 3600-3700Mhz-en kihajtja kártyát,de előtte egy vizhűtéssel megnézem mit megy az 5600+-om. -
lordEVO
tag
Hali
Ha valakit érdekel egy 2900-es kártyákra szerelhető thermalright HR-03 + venti akkor írjon privátot. -
ronTom
csendes tag
Sziasztok!
Akit érdekel a néhánytiz hsz.el előbbi hdmi audio probléma: megy a hang a 2900 xt-n de csak a jobboldali (nálam) DVI kimeneten át (elölnézetből), +DVI-HDMI adapter amit a karival adtak+hdmi kábel a tv-be.
Nekem ezzel a driverrel - Realtek ATI HDMI Audio Device Driver R1.68 - amit Default - ra pipálok ki. -
eziskamu
addikt
válasz
Prodac #11657 üzenetére
Szerintem is vga kábelhiba (esetleg ha DVI-vga átalakítót használsz az is lehet problémás). Aműgy egy hülye vicc jutott erről eszembe:
-Doktor úr! Mi lehet a bajom? Ha megnyomolm a melkasom fáj. Ha megnyomom a homlokom, fáj. Ha megnyomom a hasam , fáj ...
-Kérem, önnek eltört a mutatóujja .... -
sinci
tag
válasz
Silenzio #11669 üzenetére
mod: most olvasom a P31-es topikját, hát...a tuning nem nagyon megy ahogy látom és 4x1giga rammal is meggyűlik a baja, elhamarkodott volt részemről ezt ajánlani, úgyhogy inkább P35, főleg ha erősebb vga-t veszel, annak meg kell a túlhajtott proci, hogy ki tudd hajtani...
ha mar 6320-as [link], én tőle vettem 1,5 hónapja a 6600-asomat, azóta gond nélkül megy -
Silenzio
addikt
Hm... úgy értem, ha eladnám az alaplapom meg a procim, arra 15-öt rádobni...
-
sinci
tag
válasz
Silenzio #11665 üzenetére
Egy P31-es giga lap ~15-16k, és egy C2D E4xxx@3200Mhz-es proci ~17k szerintem elég lenne kihajtani a PRO-t, én is ezt vettem volna, de csak akkor hallottam a P31-esről miután megvettem a P35-ös lapomat, E4xxx-es proci meg elfogyott mire odaértem az eladóhoz, így 15k-t buktam lap+procin...pech
-
Silenzio
addikt
Na, lement a 3dmark is. Most először léptem túl a bűvös, 9000-es határt (tudom, szánalmas)
Tehát: 9031 pont.4009 - sm2.0
4469 - sm3.0
1966 -cpu
Érdekes, azt hittem 2.0-s shaderben több pontot kapnak, mint 3.0-s esetén.
Graf. hiba nem volt. Mégis jó ez a bios!Naszóval: ha valakinek van eladó tisztességes cpu+lap párosa, meghajtani a kártyát, az szóljon! Az Assassin's Creedben is elég gyengus, mások eredményei alapján a proci miatt. Mindegy, úgyse végleges változat
...
-
Silenzio
addikt
Na, egy merész huszárvágással feltettem a 760/1060-as biost, ugyanis a Stalker most már elsőre, alap órajelen is kikapcsolta a monitort. Most nem volt gond. Se grafikahiba, se fagyás. Igaz, csak 10 percig próbáltam, de korábban ez is elég volt, hogy behaljon. Furcsállom a dolgot, de ha stabil marad, 1-2 hónapig még elleszek ezzel a hűtéssel. Vagy eladom, és veszek 9600 GT-t.
(elnézést kérek az ATI-fanoktól!)
-
-
-
Silenzio
addikt
válasz
Prodac #11653 üzenetére
Már nem azért, de mi a vérvörös lóf*sz hajtja a kártyádat, ha "catalyst meg efféle hülyeségek nincsenek"? Nyilván a CCC-re gondolsz, csak kötözködöm, de nem árt korrektül fogalmazni, ha a későbbiekben karakterszámot akarsz spórolni...
Más:
kipróbáltam a tiger83-as biosokat, és ugyanazt a hibát találtam, mint korábban: azt választottam, amelyik 1.15 V-ot nyomat a kártyának, de nem emel órajeleket. Tudom, a 760/1060-ast ajánlottátok, de nem merem addig felnyomni, így is felmehet 70 fokra, nincs pénzem jobb hűtésre.
A Turning Pointtal próbáltam ki, 3-ból 2x el sem indult. Szétesett kockákra a kép, és reset. 3.-ra jó lett, előtte kiixeltem a tuningot a rivában. Mellesleg 740/940-en hajtottam a kártyát az Assassin's Creed miatt. Ott nem volt gond, azaz kilépegetett - de mindenkinél szar, szóval a kártya ebben szerintem nem játszik. Aztán olyan is volt, hogy akkor esett szét a kép, már windowsban, mikor kikapcsoltam a tuningot. Sőt, olyan is, hogy egyből indításnál behalt. Most meg 3 óra Stalker után -alapórajelen- töltés közben esett szét kockákra. Namármost: az számomra oké, hogy a ramok esetleg nem bírják, és tuningnál behal. Nade tuning kikapcsolásakor? Meg 2d-ben? Nem vágom, ti hallgattok el előlem valamit, én vagyok béna, az új catalyst szar, vagy tiger83 is amatőr, és vannak kaki biosai? Mitévő legyek? Eddig ilyen probléma nem volt. -
eziskamu
addikt
válasz
Prodac #11651 üzenetére
Már a biosban is furák a színek? Mert akkor bizti nem meghajtóprogi hiba?
Másik vga/dvi kimeneten se jó? (esetleg bekrepált az egyik kimenet)
Másik videókártyával is ezt csinálja? Nem lazult ki a vga kábel a monitornál? A kábel mozgatása se segít?
Most akkor húzva van a kártya? Vedd visszább. -
Prodac
csendes tag
Halihó,
Végre összállt a rendszerem, kicsit meghúztam RTunerrel,
viszont igen fura szinei vannak...
nincs tisztában a zölddel és a pirossal :-)
már az elejétől, miért van ez?????
Sima drivert raktam hozzá: 8-2_xp32_dd_58128
catalyst és egyéb hü..eség nincsÖtlet!
előre is kössz(tegnapelött átnéztem az egész fórumot, akkor még találkoztam hasonlóval,
most persze nem)
-
Picco
addikt
a kari aljan van a jobb also sarokban egy led...neha vilagit neha nem...baljos eloerzetem van
-
Prodac
csendes tag
Sziasztok!
Új tag vagyok (régi ATIs)
Segitséget szeretnék kérni
A napokban vettem ezt a configot:
ABIT IP35 PRO,
CHIEFTEC GPS-500AB,
Core2 Duo E8200,
SAPPHIRE HD2900PRO,
KINGSTON HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT,
Thermaltake Soprano
..hát rakom össze, megélvén én is 8kontra6 pines tápcsatit (Nektek köszönhetően
megnyugodtam)...rövid ideig.
Régi gépből "kihúz" monitor, átdug újba. Semmi
Másik csatiba. Semmi.
Monitoron zöld led - kép viszont Semmi.
(vinyókat nem raktam még át -aszem nincs is közük hozzá- csak a biost
akartam "nézegetni")
nem jött össze. A kártya tápot kap, legalábbis jár a ventije.
Mi tévő legyek? Gariztathatom?
Segiíítcséggg -
gYaLo
őstag
Meddig húzhatom refhűtéssel a 2900xt-met ?
-
HolyFire
aktív tag
vízzel hűtöm.... de csak a gpu-t.....
a többi cuccra most csinálok hűtést mert a vrm eléggé gázos.... De kb hány wattot ehet? Kíváncsi vagyok mert csak 430-as tápom van ( de az Antec
)és nehogy elfoggyon a kraft mert még akarom húzni a procit is
Nem tudom millenek a memóriák de 2160-on mennek most... miért? Ez jó vagy rossz?
-
HolyFire
aktív tag
Mennyit eszik kb egy 2900pro 1,20 volt-os biossal 850/2160 köré húzva?
-
Valószínűleg működne, de nem megyek bele a pontos részletekbe, az agályaim más irányúak..érintésvédelem, és a videókarin levő alaktrészek potenciál különbsége okozhat galibát...viszont ebbe nekem is bele kellene ásnom magam...rég volt már nagyon mikor ilyesmivel foglalkoztam...
Viszont azzal a táppal nem próbálnám, védkör nélküli....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ragadozó #11631 üzenetére
Hogy-hogy nem látja? Nem inteligens csak egy egyszerű elektronika. Ha beindítottad, akkor már képes leadni a szabványos 12V-ot. Mivel szabványos, meg egyezik a másik tápból jövő szintén azonos szabványú 12V-nak. Nem tesz különbséget milyen tápból jön. 12V az 12V. De nem vagyok villanymérnök, sőt, mint Makó Jeruzsálemtől... csak józan paraszti észel gondolkozva nekem ez jön le.
De ki kéne próbálni, hogy okosak legyünk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ragadozó #11626 üzenetére
Sztem nem, bár nem próbáltam ilyet de innovatív 5let az biztos. Elméletileg a vga-nak mindegy, mert ugyan úgy szabványos 12V-os ágon jön az "áldás".
mod: Bagira01:
Sztem nem lesz gond belőle, ha megbízható a táp akkor max lakapcsol ha nem tetszik neki vmi de mondom elméletileg nincs akadálya. Elméltileg, mert nincs tapasztalatom ilyen felállással. Azért majd mond+,hogy működött-e a dolog. Esetleg tápos totyikban is kérdezzrá, az ottani srácok jobban vágják a tápos témát.
-
Bagira01
veterán
válasz
Ragadozó #11622 üzenetére
Azért annyi kakaót nem kaphat a lapról. Ez nem pci-e 2.0. Lenne egy 256bit-es és 512bit-es hd2900pro. 400w-os green power tápom van.
Qru: Nem akarom hosszú távon így használni, max teszt erejéig. Másik kérdés ha nem a régi gépbe van a táp hanem mondjuk kiveszem akkor honnan indítom? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bagira01 #11621 üzenetére
Elméletileg életképes a dolog. Csak hova teszel két tápot a házban? +kb dupla hőtermelés, zaj és nem tudom mennyire biztonságos a SuperFolwer táp. A táp ajánlóban ezt írják:
"Ajánlott tápok:
Chieftec
Enermax/Superflower (Az újabb Superflower-ek sajnos már nem a legendás Enermax belsőre épülnek, még nincs róluk egybehangzó adat)..." ennek nézz utánna mik a friss tapasztalatok. -
Bagira01
veterán
Szerintetek két külön tápról lehet cf-be hd2900pro-kat működtetni? Van egy régi gépem 400w-os super flower táppal. Na most azt bekapcsolnám és a vga csatalakozót rádugnám az egyik hd2900pro-ra a másikat meg a mostani gépembe lévő tápra és úgy menne. Működhet a dolog?
-
meci23
csendes tag
Szia! Neked is ajanlom a #11258 hozzaszolas meglesését! A második linkrol le tudsz tolteni egy kis csomagot, amiben minden benne van (tobbek kozott leiras is), hogyan modosits bioszt!!! Nagyon eccerű, 1,35V-ig tudsz feszt emelni!
Kul. a bioszmodositast egy kis program segiti, uh. nem kell hex-editezned semmit! En is ezzel allitottam be 1,3V-ot!
Udv. Zoli
-
peron
tag
feszmódosított XT biosokról tud valaki vmilyen lelőhelyet?
-
Picco
addikt
válasz
hakos1987 #11614 üzenetére
ha rakattintassz a nevem alatti logout feliratra ott elolvashatod h pro-t hogyan kell, ha erre adod a fejed akkor segitek szivesen de MASKEPPEN KELL A TIEDET MINT AMI A LEIRASBAN VAN!!!.
scoby: igen lehet de sok embernek van problemaja a progival...en sem hasznalom amiota 2900pro-m van.
-
hakos1987
őstag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy az XT-m 800/1900-on megy, alap feszel... ha feljebbrakom a memóriát, beugrik egy-egy fekete csík... A GPU-t szeretném még picit rángatni, de ha feljebb rakom, fekete csíkok....
szal feszt kéne sztem emelni... de eddig még nem igazán csináltam ilyet... Rivatuner-be hol lehet állítani? milyen értékre célszerű állítanom? olyan 830-850-re szeretném húzni!
Köszi!
-
jano_77
nagyúr
Tudna Nekem vki Riva Tunert (működőt) küldeni akár mailben is?!?
Néztem a neten - mininova pl. -, de nem nagyon akar lejönni, pedig csak 2,4 MB -
Qru
MODERÁTOR
Hali!
Amíg stabil. Nincs két egyforma vga, mindnek máshol van a vége. Ki kell tesztelni, hol a vége. Ez a szép a tuningban, nem tudod milyet fogtál ki, hogy megy nálad a cucc. Nálam 780/1000 felett elhasal. 785-nél már nem fut le a 3DMark06 így nem is próbálkoztam tovább.
-
meci23
csendes tag
Hat en sem atitools-t hasznalok, hanem rivatunert!
Egyszeruen csak szeretem az artifact scanning-et! Kul. atitoolsban is siman lehet huzni! Ami maxot ott megtalaltam, rivatunerben sem tudtam tulszarnyalni (3dmark lefagyott)!
Atitoolsban csak a feszt nem tudtam allitani (ill tudtam, csak visszaallt eredetire)!Udv. Zoli
-
meci23
csendes tag
Szia! Nekem is XT-m van!
En vizhutest hasznalok, de ha vmi jo leghutest raksz ra, az is megteszi!
Alapfeszültségen (1,2V) nekem 870/945-ot ment!
Mag feszemelesevel (1,3V) 911/945, de 900/945-on szoktam Crysisezni!
Memoria 950 felett mar szemetelt az atitools-ban!En ref hutovel csak 800-on probaltam (mem maradt), de biztos ment volna meg feljebb is!
Uddv. Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest