- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12588 üzenetére
Megfogom nézni az tuti, a hétvégén.
Most jut eszembe hogy még majd egy 1Gb RAM-ot is át kell bele raknom a teszt erejéig, nem mintha nagy művelet lenne, csak el ne felejtsem.
4x-szer annyi L2 már bízonyíték céljául szolgálhat azért a procik játékban való összehasonlításában. Meglátjuk mire elég ez a különbség.
-
Piero89
aktív tag
válasz
fagy53 #12577 üzenetére
Elég érdekes mindenesetre a dolog, mert még ha 3D-ben csinálná ezt....Idáig az összes kártyám tuning mellett nem nagyon lett melegebb,még anno a 8600GTS-m szénné húzva is csak 2 fokkal volt forróbb 3D-ben mint alapórajelen 3D-ben.
Amúgy CCC-be nem emelkedik a hőfok semmit ha azzal húzom,viszont CCC-s tuningal játék közben meghal a driver -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12571 üzenetére
a Cel. E1200 is jobb nála,
Szemétté gyalázza, tudom, mert itthon az egyik gépben E1200 van 2.4 Ghz-re tuningolva. Csinálni is fogok itthon egy tesztet a kis 2600XT-vel. Mégpedig azt hogy az E4500, és az E1200 azonos órajelen mit produkál a játékokban, ha nem lesz több 4-5 fps-nél, akkor elszégyenlem magam, mert kárnak vettem meg anno az E4500-at.
512Kb L2 a 2mb L2 ellen.
-
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12410 üzenetére
Az ezelőtti 17"-os síkképcsöves moncsim tudta az 1600x1200-at. Mondjuk az elég felsőkatos moncsi volt a maga módján.
Nem baj mert ingyé van....
A polgármesterünk kiselejtezte nekem a hivatalban. Én meg jómunkásembere vagyok, így hazavihetem a monstumot, kb 20Kg és olyan batár hogy alig fog beférni na csomagtartómba.
Miro A1770F CRT 1280x1024@75Hz. Olyan képe van mintha új lenne, eldobtam az agyam rajta. A színhűség nagyon ott van, lehet én viszem túlzásba, de nekem szebb mint a Hanns-G TFT 19". Persze nem fogja leváltani.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12397 üzenetére
Milyen érdekes a Crysis már 27 fps fölött nem szaggat. Ma kipróbáltam a 2600xt-ét öcsém fullHD LCD-jén. Volt ott 1920-as felbontástól kezdve minden.
1680x1050-ben egy csomó játék játszható ezzel a karival. Pl.: Call Of Juarez, UT3-as játékok. Fifa08, UEFA08, Overlord, de a Ghotic 3 beokádott.
A crysis katasztrófa ezen a felbontáson. Felvettem 1920-ra is. Szépnek szép volt, igaz hogy nem tudtam benne mozogni sem, de akkor is. Kb 10percig tartott mire visszaállítottam kisebb felbontásra.
Hüly fejjel adtam neki 4x-es élsimítást is, és mindent magasra tettem. 1920-on.
-
KMT
addikt
-
-
Piero89
aktív tag
válasz
fagy53 #12320 üzenetére
Értem én mit akarsz,de egyszerűen vevő nincs rá! PH-n hírdettem és 7K-t akartak adni érte postával együtt.Szóval max 14 jött volna össze.HD 3850-et Szeged felé 20K-ért dobálják,és hát nem 6 ezret nyertem a 8600GTS eladásából.
És többet mint mondtam nem szeretnék már gépre költeni,ezért hagyok így mindent)
Amúgy értem én hogy segíteni akarsz
,meg hát persze énis szeretném hogy gyorsabb gépem legyen,de ha nem tudsz vevőket a kártyákra akkor marad minden így
Jah és a Crossfire életérzésről ne is beszélve....
-
-
Piero89
aktív tag
válasz
fagy53 #12313 üzenetére
Ez így szép és jó
Csak nem bírom eladni őket,nekem összesen 9K-ba volt a kettő,és nem szeretnék tovább költekezni.Így hogy eladtam a 8600GTS-t még kerestem is dolgon egy keveset
és gyorsabb lett a cucc nem kevéssel.Szóval nekem ez így most nagyon megérte!
Úgyhogy most ez van ennek örülök
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12262 üzenetére
Igen, a 2600XT ezzel a szerencsétlenséggel van megáldva. De mikor jön már ki olyan játék ahol szoftveres AA-t lehet használni, vagy mifene? Mert ugye a 2xxx családból hiányzik a hardveres AA támogatás. Szerintem nem lesz már ilyen, vagy ha lesz akkor 3-4 év múlva csak. A 2600XT-ét addig elrakom titkos fegyvernek, és majd előveszem amikor eljön az ő ideje. Reszkessetek NV őrültek.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
fagy53 #12180 üzenetére
Erre sem lehet igazán alapozni, a chipbe integrált hődiódák eleve elég pontatlanok, főleg az egyre kisebb csíkszélességeken.
Ilyen kis értékeknél már befigyel a mérési hiba is, 5-15W kiméréséről van szó 100W+-os konfigban...
A feszültség elvileg négyzetesen befolyásolja a fogyasztást, az órajel meg lineárisan. -
KMT
addikt
válasz
fagy53 #12119 üzenetére
Na ez már nem rossz ár. Megfontolandó. 3850-ből sem érdemes 512 MB memóriásat venni?
Ha már ilyet vennék, akkor olyat szeretnék, aminek a hűtésével nem kell bajlódni. Ha jól tudom nem a legjobb a gyári hűtés ezeken, viszont van egy fajta sapphire, ami jobb mint a többi.
Na az melyik is?
-
borsi
tag
válasz
fagy53 #12026 üzenetére
Jó benyomom a ventit hétvégén. Addig úgyse látom a gépem
Ja és engem ne vegyetek a kártya gondosok közé, maximálisan elégedett vagyok vele
Gyiku: A tápom valami régi AOPEN-FSP 360W. De X800XT AGP-m volt előtte, szerintem az is simán kajált ennyit. Nem beszélve a 3,6-on járó P4-ről, melyet egy X24000+ váltott.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #11961 üzenetére
Jó kis tekercsek, megfelelő frekin akár kondenzátorként is viselkedhetnek...
Az elképzelhető, hogy a tápellátó a kapacitása határán üzemel, és a kis hűtés segít rajta? Mert pl. a nyák túloldalán lévő fetek is melegszenek bitang módon, ráadásul pont szemben vannak ezzel a tekercsel. Ha találok majd valami kis bordát, szerintem rakok azokra is...
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #11922 üzenetére
Az semmi, nekem valami nem stimmel ezzel a játékkal, XP-én is elkezdett hülyülni 1fps-el.Most elindítottam és ablakban indult el.
Egyébként nekem nem reagál a 1, 2, 4, 8-szoros MSAA-ra semmit, amikor így elindult ablakban ugyanúgy megy. Amikor kivágtam teljesképernyőre, akkor is megmaradt az ablak, és akkor kezdte el az 1fps szindrómát. na akkor levettem a 8xMSAA, meg high textura deat.-ot, és visszaállt,. Majd újra felraktam 8x MSAA-ra, és megint nem reagált rá semmit, ment 37 fps-el. Nem tetszik amúgy a játék annyira, unalmasnak tűnik. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #11920 üzenetére
Felraktam XP-re ott megy rendesen.Ha mindent maxra tolok akkor 14-16 fps, néha esetleg 20.
De közepes beállításokkal 23-40 fps. Én nem hiszem hogy nekem is 1024-ben menne, valahogy az az érzésem mintha 1280x1024-ben lenne, mert nekem tűsima minden. Ezt miért nem lehet beállítani?
Csak azt nem értem, hogy megy ez a játék egy radeon 8500, vagy egy Gforce3-on?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #11826 üzenetére
Most erre majdnem mondtam valami csúnyát!
Tudom, elfogult vagyok, de volt celeronom, intelt én többet nem. Nem vinne rá a lélek, hogy betegyem a gyönyörű AMD vidkarim egy inteles lapba. Brrr.
Ami biztos, ha veszek új alaplapot, akkor az csak egy jó injt. grafikával megáldott 780G-s lap lesz.Amelett meg:
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #11790 üzenetére
Hehe, nos igen, jó elvtárs lévén örömét leli nácik gyilkozáslásában...
Nem akarok hülyeséget kérdezni, de ugye 1.3 patch fent van nálad? Anno minden patchel emelkedett az fps nálam 6600gt/7300gt-n.
Aztán már nem kell sokat aludni, hogy japókat lehessen kaszabolni, már előre félek, mi lesz neten, ha használható lesz a szamurájkard.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #11783 üzenetére
Végeztem némi mérést CoD2-ben az első pályán a gyakorlatozás alatt, 1280*720, DX9, részletes köd mindenre, textúrák mind extrán, dinamikus fények maxon, vsync és sli offon. Konfig fájlban belőttem fps limitet 333-ra, fps-t a játék mérőjével néztem.
Árnyékok bekapcsolva
0xAA 48-53FPS
2xAA 30-33FPS
4XAA 27-33FPSÁrnyék kikapcs
0xAA 60-80FPS
2xAA 38-45FPS
4xAA 35-40FPS----------------------
Ellenben nem sikerült észrevennem árnyékot a játékban, viszont árnyékkal 30 fps fölött is kicsit vontatottnak éreztem a dolgot. No meg ezek az fps értékek csak a legelején voltak igazak, később ugye változik ahogy a pálya is...Jah, 800/800-on ment a kari.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #11779 üzenetére
Az nagyon sovány! 7300GT-m 2x annyit csinált anno. Majd holnap nézek fps-t DX9 módban. Ezt AA nélkül kaptad? Emlékeim szerint abban a felbontásban 7300GT dx9 módban 2xAA-val produkált még játszható fps-t.
Jah majd CoD wowra leszek kíváncsi, újra 2. vh, kivi leszek hogy fog feküdni a karinak, és hogy indok lesz-e a 4850-re váltáshoz...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #11650 üzenetére
Igazából nem megy rá friss levegő, prociventi csak átszív rajta, olyan 2-3 cm távolságból. Nem értem rá szórakozni vele, úgyhogy jelenleg semmi nem visz be friss levegőt a szekrénybe, csak mikor beindul lassan a hátsó venti, akkor szív valamit be a régi hűtés lukjain...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #11648 üzenetére
Egyenlőre úgy néz ki, hogy rthdribles full terheléskor elérte 75 fokot, amíg nem kezdett forogni a procihűtő, aztán hogy procihűtő is dolgozott, visszamaent 71-re. Most idleben 52-54 fok körül van. Talán magasak ezek a hőmérsékletek, de a gyári bordát fujattam ventivel, ami még kinti friss levegőt is kapott egy másik ventiből, azzal sem volt kevesebb. Ergo most kiváltottam 2 ventit egy darab bordával, szerintem jó vétel volt. Proci meg nem melegszik jobban... - mindezek 800/800-on.
Jah amúgy jó látni, hogy a gari matrica nem bírta a szekrényemben uralkodó klímát. (vagy megártott neki a korábbi hajszárítózgatás...)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #11592 üzenetére
Hát kíváncsi vagyok rá, hogy mit eszik ez a játék, de bexarok ha nem elég neki 2Gb RAM. Mert píz az nuku. Sajnos nincs pénzkeltetőm.
Erre a konfigra is 4 hónapig gyűtöttem, úgyhogy plussz ram ram most kizárva. Azt így is 24K-ért vettem a 2600-ast, a francba, azt 2 hét múlva az is 16K volt.
De mindegy. Ez a game érdekel, csak tudnék már vele normálisan játszani.
-
törölt tag
válasz
fagy53 #11554 üzenetére
Tényleg nincs már ott
Viszont egyelőre van helyette : Asus AH3650 SILENT HTDI 512M AGP
Nade most őszintén egyáltalán megéri egy 2200-as mellé vásárolni egy ilyet ASUS A7V8X-X-be? Mert hát a 2600PRO is úgy volt ,hogy kihasználatlan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest