- HTPC (házimozi PC) topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
Kelvin
őstag
Mindenkinek szól, PIXMÁNIÁt felejtsétek el! Egy megbízhatatlan csaló társaság!
-
waassy
tag
És erre mit szóltok? 9800 GTX vs. HD3470
Waassy
mygpu.info -
Jiced
csendes tag
válasz
Bluegene #6188 üzenetére
A "Gondtalan Vásárlási Szerződés" nem kötelező, az összefoglalónál klatty a "Bővebb információ"ra, és ott a lap alján ki lehet kapcsolni ("Nem kérem a Gondtalan Vásárlási szerződést !" ). Így össz. 35 843 Ft ÁFÁ-val.
Ha bírod promo kódnak az "akcio-0651" -et, akkor kapsz még 1200HuF kedvezményt, így total 34 643 Ft ÁFÁ-val, szállítással.
-
waassy
tag
Érdekességként: 9800 GX2 vs. HD 4870
Waassy
mygpu.info -
idegbeteg18
tag
[link]
oda van írva áfával -
Bluegene
addikt
válasz
Bobyjack #6186 üzenetére
kipróbáltam, megrendeltem lol
minden szarral(száálítási díj+2500Ft, garancia(+2500Ftkábé, kötelező)+vmi szar =39900 ft és ugyanott vagy
tehát amint utalok elvileg szállítják
az egész egy átverés, bár a 40K is jó ár
idegbeteg: már írtam hogy:
MegnevezésEgység ár ÁFA nélkül Megrendelt mennyiségÁFA nélküli végösszeg :
SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon HD 4850 - 512 MB GDDR3 - PCI-Express 2.027 883,33 Ft 127 883,33 Ft
Gondtalan Vásárlási Szerződés - Radeon HD 4850 - 512 MB GDDR3 - PCI-Express 2.02 774,39 Ft 12 774,39 Ft
A [#marchand#] által eladott termékek végösszegePIXmania30 657,73 FtSzállítási díj2 003,33 Ft
ÁFA nélküli végösszeg : 32 661,06 Ft
ÁFA 6 532,21 Ft
Fizetendő végösszeg39 193,27 Ft -
Bobyjack
senior tag
Ez komoly? 33 460Ft? HD4850
http://www.pixmania.com/hu/hu/1304949/art/sapphire-technology
/radeon-hd-4850-512-mb-gdd.html?srcid=1846&Partenaire=argep&CodePromo=oui -
Jiced
csendes tag
Úgy néz ki tényleg menni fognak a 3800-asok a 4800-asokkal:
A source close to AMD told us that there will be “inter-generation compatibility” between the Radeon 3800 and 4850: “Since they're both DirectX 10.1 parts, there is no reason why those two should not work together. (…) We will probably not qualify this interoperability, but who stops you from trying?"
It appears that ATI did not integrate a driver lock or something else that would stop you from combining a 3870 card with a 4850 or with a 4870 model. Just keep in mind that these two cards need to include the same amount of memory. If you mix and match a 3850 with 256 MB of memory with a 4850 512 MB, the 4850 card will default to 256 MB. If you wonder whether you will be able to combine a 3870 X2 card with a 4850 board, our sources indicated that this scenario should work as well.
tgdaily.com -
cizoe
őstag
válasz
janos666 #6176 üzenetére
Ez egy nagy fas*ág. 800sp fix, ringbus már nincs, nem lehet pro a 4870 mert az xt.
A weboldalfelelős egy gyökér, semmi több.
más: Amúgy már az nvidia is készíti az első gddr5 supportos gpuját, D12U- kódnéven. Az hogy ez GPGPU lesz vagy sima játékvga, nem tudni. Elvileg 2009-ben kihozzák. Viszont remélhetőleg ezzel együtt dobják a crossbart.
nagyonoff: áá de csúnya ez a kártya. Olyan mintha megolvadt volna a burkolat
-
törölt tag
QDR tényleg logikus, akartam is az előbb kérdezni, de mindenhol ddr5-t írnak (a parasztot így könnyebb elvakítani, DDR5 jobban hangzik mint QDR, amiről senkinek nincs fogalma).
De én nem emlékszem, hogy DDR anno jelentősen nagyobb késleltetésű lett volna, mint SDR, legalábbis akkor nem emlegették ezt. -
-
janos666
nagyúr
Ez figyelted? A Jeteway oldalán ezt írták:
Main Features:
480 stream processors ˇV More than enough horsepower to support the most demanding graphics applications.
Fully distributed design with 256-bit internal ring bus for memory reads and writes.Szóval még mindíg nem tudja mindenki pontosan hány SP van benne? Van már erről hivatalos anyag, ami hivatalos oldalon olvasható?
MOD: Mégegy elírás:
Highlight:
RADEON HD 4870pro GPUEz elvileg XT, nem Pro...
Pedig úgy rémlik ez a Jetawy valami nagy gyártó akinek sok már márka cimkézi át a kártyáit.
-
Jiced
csendes tag
Arra akartam célozni, hogy az adott ár/érték arányt a tesztelők ezek az árak alapján fogják számolni. Sajnos nálunk annyiért lehet majd kapni, amennyiért.
Bár bízok abban ami a HD4850-el történt, 229$ (~35k) lett beígérve, és ma már van 33k -ért is, ill. valaki anno írta, hogy lengyel kiskerbe volt 35k-ért is.
Az árfolyamot a google számolta nem én.
-
cizoe
őstag
válasz
#65755648 #6161 üzenetére
Tegyük fel hogy:
Gddr3-nál 256 bites buszon 2 bitesével megy le orajelenként. (sec, Hz)az
900 MHz * 256 bit * 2 = 460800Mbit/sec
Na ez a gddr5-nél így alakul ( mivel itt 4-esével mennek már)
900 MHz * 256 bit * 4 = 921600Mbit/sec
Ebből következik hogy gddr5-tel feleakkora busszal ugynaakkora sávszélt lehet elérni mint gddr3-mal. Szóval aki ezek után nyíg hogy gagyi a 4870 mert 256 bites, annak shut the fuck up.
Ja és mivel válasznak ment, éppen ezért van a 4*-es szorzás is. Angolosan kétszer annyi bit megy le órajelenként a gddr5ben mint a 3-asban.
Jiced: Valótlan számok, főleg forintban.
-
Jiced
csendes tag
Érdekes lesz a szerda, a fudzilla szerint 25.-től kapható lesz a GTX260, 400$ (~60k HuF) áron. A HD4870 elvileg 300-330$ (~45-50k) -ról fog indulni.
katt777: Jó tudni, én csak most találtam rá.
-
katt777
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #6095 üzenetére
Úgy érdekelne, ha már rajtuk lenne egy HIS IceQ3 turboX 4850 bios.
Jiced: Na persze.
Pár hónapos fake, sebaj.
-
Jiced
csendes tag
Nem tudom, sok itt a kavarás az órajelekkel, de ezt a 900Mhz(*4) -et lehet olvasni mindenhol.
A Powercolor szerint pl. a mag órajele 725Mhz lesz, a Sapphire meg 750Mhz -et ír.
A Jetway már fel is rakta az oldalára a HD4870-et:
http://www.jetway.com.tw -
SpZ
senior tag
HD4850: RV770, 512MB GDDR5 memoria, 850mhz GPU/3600mhz memoria orajel, 256bit, max. TDP 120watt.
Hova várható? Gforce-okhoz képest
ahogy nézem kb 8800 gt -
JoeYi
őstag
-
Jiced
csendes tag
Finally we are most concerned about the temperature issue, amd the bios of the fan speed control is very conservative ...
Whether idle or full load in 80 degrees ... -
Destloler
tag
Hali
Olyan kérdéssel fordulok felétek hogy várható e 4850 es ból AGP változat. Előre is kösz a segítséget
-
Jiced
csendes tag
Nem tudom volt már-e, HD4870 CF Crysis
Valószínüleg fake, de feltűnt, hogy a very high GTX280 eredmények 1920x1200 -ban nagyon hasonlít a guru3d -n lévőkre.
-
cizoe
őstag
Gigbabyte 4870 229 euro. megrendelés ~55.000 HUF
stevve: Sztem egyszerűen nem találtak más fotot. Bár lehet hogy kamu, sosem leeht tudni. Fuad szerint igaz.
-
IreN!CuS
addikt
tényleg lesz egy "rendes" topic vagy marad ez?
stevve:ja jó én azért irtam az x2-t mert asszem azt irtad te is de ningyárt megnézem
-
cizoe
őstag
Amit tudni lehet, hogy a kártya kész, a gyártás folyik (gondolom ahogy jönnek a ddr5ös ramok - érthetö hogy elöször a 4870 élvez prioritást). Drivert fejlesztenek ezerrel Atiék, lásd 3870x2. Szerintem kb marad az ütemterv, miszerint ~8hét júli 25 től számítva. Az persze hogy boltba mikor kerül más tészta.
-
cizoe
őstag
Reggelt gyermekeim!
Íme pár érdekesség:
Powercolor és Sapphire(word) és Asus HD4870 bejelentés.
"Neither company offer anything out of the ordinary here, although for some reason PowerColor is quoting a GPU clock speed of 725MHz instead of the reference clock speed of 750MHz that everyone else, including Sapphire is going for. Both cards are using GDDR5 memory clocked at 900MHz." -
Def26
félisten
Szomszéd fórumban találtam @ arn
Ha ez igaz akkor, pár évre elég lesz a teljesítmény.
-
IreN!CuS
addikt
Hát itt a "Nagy" ph-s bazárban is van olyan ember h kb....
Én pl 6-7k buktam mert a srác elnézte a terméket aztán elment nyarlani(3hét) ezek után vissza jött hivtam flegmázott meg h küldjem vissza neki,visszaküldtem nem vette át...meg ilyenek!
én ha phról veszek most már csak 1 emberhez mek!
-
Def26
félisten
válasz
proci985 #6119 üzenetére
Hát ja, viszont ez csak akkor probléma, ha beszarik a termék.
Nekem volt már olyan problémám egy régi bazáros "nagy" árúsítóval, hogy garanciális hibánál (amit a vásárlástól számított 1 nap alatt jeleztem neki) marha nagy nyögvenyelősen, fenyegetőzve adott csak másik terméket helyette, azt is csak úgy, hogy minden ismeretségemet "megindítottam"
hogy elérjem igazam.
-
Gyusz
őstag
Akkor mindenkinek, itt lehet olvasgatni Pixmania kapcsán. A már említett garanciális ügyintézés macerás és időigényes, de másra is panaszkodnak. Döntse el mindenki maga, hogy megéri-e neki ott vásárolni, én inkább elkerülném.
-
nygma
addikt
válasz
juliabrilke #6118 üzenetére
Garanciában rosszabbak mint az Ipon...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
juliabrilke #6118 üzenetére
a garis átfutás eltart jópár hétig. elküldöd (Te fizeted), bevizsgálják, visszaküldik, magyarul egy DoA kártyával nem biztos, h előbbre leszel.
hacsak nem sokkal olcsóbb, akkor szvsz vedd itthonról.
-
válasz
atika88 #6115 üzenetére
Negatív tapasztalatom személyesen nincs, de mivel nem magyar, egyrészt értelmezhetik máshogy a garanciát, mint a vásárló, másrészt több hetet vehet igénybe, mire egyáltalán ránéznek és akkor sem biztos, hogy cserélik/javítják. Magyar cégekkel is van/volt elég gond (lásd csődeljárások, bezáratások), a külföldiekkel még több lehet.
-
-
atika88
senior tag
Én is pont ez akartam megkérdezni, hogy a pixmániánál mennyire érné meg megvenni? De ahogy levettem nem éppen fényesek
De mért? Pedig ennyi pénzért igazán jó vétel! Vkinek volt negatív tapasztalata? Köszönöm!
-
Racecam
nagyúr
Kicsit takarítottam.
Legyetek szívesek a töménytelen OFF hozzászólást mellőzzétek egy szakmai topicban! -
syckaloz
aktív tag
Nemtom, hogy itt kapható-e, de hogy jó áron van, az biztos PIXMANIA
-
Bluegene
addikt
mégse lesz 4850-esem a vevő lelépett
Pesten hol lehet 4850-est venni jó áron? Ahol tényleg kapható -
Bluegene
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest