Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
leviske
veterán
előny:
-majd 50%-al olcsóbb, mint a nagyobb teső
-szinte 100%, hogy kijön hozzá pár EA játék patchTöbbet most nem tudok, de most már abba is hagyom... ez olyan kétszínűnek hangzik. 70-est veszek és az nV-t védem.
A mod-hoz pedig:
MOD: senki nem tud semmit arról, hogy Gainward 70-essel mikor lehet majd találkozni Mo.-n? Esetleg VisionTek-kel?
-
keIdor
titán
válasz
leviske #7894 üzenetére
Szvsz a GTX-260 a legnagyobb halva született kártya, gondolj bele, csak hátránya van egy HD4870-el szemben!
előny:
-eggyet se tudok, de ha tudtok mondjátok...hátrány:
-hogy nincs előnye
-sokat fogyaszt (+35-40W)
-DirectX 9.5 (avagy Nvidia kamu DX10-e)
-DX10 hiány miatt nem időtálló
-melegszik
-kevesebbet gyorsúl friss drivereknél
-fél év múlva jön az 55nm utód
-sokkal drágább és nem is gyorsabb, sőt lasabb, mint a 4870!NV helyében le is állítanám a gyártását, annyira esélytelen. Aki GTX-260-at vesz az ritka nagy nv b*zi lehet...
Mod: leviske, felőlem te lehetsz akár 1995-ös is, ha normális vagy...
Tudsz írni, tudsz kommunikálni és én azt hittem legalább 30 vagy a gondolkodásod alapján. Nincs itt semmi gáz...
én meg 88-as vagyok.
-
IreN!CuS
őstag
válasz
TomBoy1986 #7883 üzenetére
ha jól tom a cod4 csak 2-t használ..!Havernak van q6600 és 2 pörög ilyen 80%on másik kettö ilyen 0-15% között
leviske:szerintem igy sem jó vétel...olyan 55 körül már az lenne!talán
-
leviske
veterán
Mondjuk talán még 6xK-ért a GTX260 sem lesz rossz vétel...
De a 280-asért a 120k+-t már sokallom...
Amugy Én is 199x-ben születtem... pontosítva 1990-ben.
(#7891) katt777: a Mobility HD3800 és Mobility HD3850X2 már tudtommal "piacon van", oda bőven kellenek a megmaradt RV670-esek.
-
keIdor
titán
válasz
leviske #7863 üzenetére
Egyetértek az NV-vel kapcsolatban, de annyit tegyünk hozzá, hogy 40k felett aki NV-t vesz az fan. Alatta simán jó. Ha valakinek nincs 40k-ja egy VGA-ra annak még mindig ott a 8800GT/GTS. 9600GT viszont annyira nem éri már meg, ahelyett HD3870-et vennék.
Amúgy GameStar-on kár hozzászólásokat nézegetni... ha megnézitek az adatlapokat mind 199x-ben született, tehát mind GYEREK. -
katt777
félisten
válasz
eisento #7885 üzenetére
Ha lefordítom, nem látom a képet...
Hevenyészve: Forrásaink szerint a 4800-as VGA-k HIS IceQ verziói valószínűleg július végén kerülnek piacra. Mivel a HD4850 és a HD4870 egyaránt 80°C fölé melegednek terhelés alatt, az IceQ hűtésnek rendesen rendesen kell majd dolgoznia a hőmérséklet alacsonyan tartásáért. A HIS keményen dolgozik az új szériára való IceQ hűtésen, de még nem tudni, hogy új hűtést készítenek, vagy még mindig a jó öreg IceQ3 hűtéssel találkozunk majd, amely a 3870-et is hűtötte. A HIS vélhetően nem az egyetlen AIB partner, amely a referenciától eltérő HD4800-as VGA-kon dolgozik, bizonyára a többi gyártó is követi, de ezt most még nem láthatjuk előre július végéig.
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #7861 üzenetére
Elnézted te a nettó árat.
leviske: Akkor minek is adják ki a 46xx-eket? Piacon hagyják a 38xx-eket, nagyon jó kis karik azok, visznek mindent fullban (-Crysis VH).
atiss88: Az eljárások minden karihoz/ATI bios-hoz jók, és ha pl. RivaTuner felismeri az új ATI-kat, azokhoz a profilok is jók lesznek, ezek ugyanis szimpla hőmérsékletfüggő ventilátorvezérlések (Win x86 és x64), bármilyen VGA-hoz (természetesen módosítható). A szerkesztést éppen azért írtam le mind bios-hoz, mind a segédprogramokhoz (RivaTuner, ATT), hogy bármikor, bárki könnyen meg tudja csinálni magának. Csak azon múlik a dolog, hogy a szoftverek lekezelik-e az új VGA-kat. De hakos1987 már szerkesztgette és flashelte a bios-át, szóval sztem azok a progik rendben vannak.
eisento? Jó páran értünk angolul, viszont egy jó páran meg nem. Lefordíthatnád az efféle idézeteket a kedvükért.
-
eisento
addikt
IceQ HD 4800 coming next month
End of July
According to our sources, HIS's IceQ version of the HD 4800 series should be launched at the end of July.
HIS will probably do both HD 4850 and HD 4870, as they both heat up to around 80+ degrees when under load and IceQ should do a pretty good job in keeping the temps at bay. HIS is working hard on the IceQ cooling for the new series, and it is still not certain if they are going to do a new IceQ version or if we are still going to see the good old IceQ 3, the same one that has cooled the HD 3870 card.
HIS probably isn't the only AIB partner that's working on non-reference HD 4800 series cards and more partners should follow, but for now we won't see these before the end of July.
-
leviske
veterán
válasz
bolcsodal #7874 üzenetére
Én sem ugy gondoltam, hogy a HD38-asok piaci kivezetése előtt. Bár nem hiszem, hogy sokáig lehetne őket kapni...
Az X2 miatt duplán pörögnek ki a forgalomba a gpu-k és, ha az X2 ára tényleg le lesz nyomva a HD4850 mellé, akkor azt is sokan fogják vinni. És akkor azt még nem is említettük, hogy az RV670-et használják a Pumához is, így még annyira nincsenek is rákényszerítve a kiszórásra.
-
SpZ
senior tag
Mindenki menjfen sztem a maga topikjába nvidiás az új gtx bóvilkhoz.
Nekem eddig 3 vid kártyám volt 1 ati 2 nvidia, atival jobban megvoltam elégedve. Mit szólogatnak be az nvidia fanok hogy gyenge az ati, mikor 40k éert van olyan ati ami veri a 80k-s nivdiákat -
Laraxior
titán
Meg tudjátok nekem mondani hogy melyik játékok használják ki a 4 magot? Úgy látom a Grid,és az Assassin's Creed igen... létezik még ilyen?
-
bolcsodal
addikt
válasz
leviske #7868 üzenetére
Szerintem nincs sok értelme a HD46xx-asoknak a HD38xx-as széria piaci kivezetése előtt. Teljesen felesleges saját konkurenciát csinálni.
Elméletileg a HD3850 és HD3870-es karikat tolják be 100-150 dolláros alsó kategóriába egy időre, amíg ki nem vesznek a piacról...
Talán év végén sikerülhet megcsípnem egy tizenixezres HD3870-es karit...
-
lsc
nagyúr
-
cizoe
őstag
hsz száma, reg óta eltelt idő.
On: AMD: javuló esélyek a videokártya piacon? (ipon)
"szakértők szerint a vállalat piaci részesedése a videokártya piacon az idei év harmadik negyedévére már akár 40% körülire is emelkedhet a Radeon HD 4000-es sorozat tagjainak köszönhetően."
-
Varoz
addikt
Bár nem tartozik ide csak eszembe jutott, hogy ezek a tag megnevezések miből adódnak?
(PL:kvázi,ős,)Aha értem! Kössz!
-
leviske
veterán
válasz
ludasmatyi #7859 üzenetére
Abban az esetben, ha semelyik gyártó sem fogja a kártyához csomagolni... nyugodtan mehetett volna off-ba.
(#7862) Varoz: nem vagy vele egyedül.
(#7860) R.Zoli: aki jelen esetben nV-t vesz, az egyszerűen láma. Ennyi.
(#7864) ludasmatyi: őszintén szólva, aki szereti a Dio3-at, az már rég tud róla, hogy közeleg és figyelgette a Blizzard teaser oldalát.
Nekem meg spec. akkor szólj, ha megjelenik a Spellforce 3.
-
ludasmatyi
tag
Tessék Diablo funok ide klikkelni:[Diablo]
Nem tartozik ide mégis csak hogy tudjatok róla.
-
Csabahun
senior tag
válasz
leviske #7853 üzenetére
Ez igy van,nem mind1 hogy PL:130eft-ért játszok 150fps-en vagy 55eft-ért játszok 120fps-en.
Én inkább 120-on játszok de majd 3-ad annyiért.
A többi pénzen meg fejlesztek mást!Az ATi most nagyot dobott,és bizzunk benne,hogy elegendő pénz áll majd a rendelkezésére egy még jobb ár/teljesítmény arányú VGA fejlesztésére!!
-
katt777
félisten
Rég fent van az oldalamon többféle megoldás hűtésre, bios-modra (szemléltetéssel), segédprogramok linkjei is (még profilok is).
Anno egyik cikkemben belekötöttek, amikor 3870-re írtam, hogy jó a hűtője, a hűtése meg vacak. Hogy olyan nincs. Mert nem tudták a 2 fogalom közti különbséget (az efféle nyelvtani tájékozatlanság sajna nem ritka PH-n, "mint az közismert" - mondaná Safranek).Csabahun: Nagy vsz. hogy végleg kitiltott visszatérő. Sok az ilyen mostanában.
Dubmaster: MI az, beindult megint a nagy magyar árfelhajtás?
Mi lesz így az 55k-s fogy. árból?
-
nepszter1
addikt
Ati oszt kész amiíg gépem volt 8 évig atim volt ati 9200se ati 9550 ati 9600 pro
semmi bajom nem volt velük semmi a 9600 pro-n a crysis elfut 800/600 med grafikán
és nekem ne mondja senki hogy szar az Atijó és olcsó
ez a lényeg
4870
-
hakos1987
őstag
válasz
idegbeteg18 #7842 üzenetére
és szerinted ez az ATI hibája, vagy a tisztességtelen Nvidia-é?
-
Bagira01
veterán
Szerintetek a hd4850 vrmekre rámegy egy tr hr09(rev1) mosfet hűtő? Valahogy acc s1 heatpipe halítással meg kéne oldani ha felmegy rá
-
mokkacsoki
tag
LOL,ez piszkosul olcsónak tünik,ebben biztos nincs semilyen apróbetűs rész?
-
Calibos
addikt
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #7840 üzenetére
A 4850-nél az olcsóbbnál az a 480 streamprocesszor!!! Mert emlékeim szerint a "normál" az 800-as.
A 4870 pedig 51K-ért sasjnos most még csak álom, nagykerben drágább.
-
nepszter1
addikt
válasz
idegbeteg18 #7842 üzenetére
hát csak az ára
aki megteheti vegyen 9800 x2 -t ha megtehetném én is azt venném dehát nem tehetem igy lesz 4870
-
VinoRosso
veterán
srácok még mindig semmi hír arról hogy lehetséges a BIOS-moddal 4870-es GPU-t csinálni a 4850-éből?
-
idegbeteg18
tag
Ezen olyan jót nevettem "Ja utánanéztem.Prototype,Far CRy2,Fallout3,Crysis warhed-kapásól ezek jönnek év végén és ha nem tévedek egytől egyig nvidia kártyára lesznek írva optimallizálva.
Előre kiváncsi lennék majd akkor a boldog(talan)4850,4870 tulajok arcára amikor majd érdekes bugokkal,fagyásokkal,lassulással találják szembe magukat...........
ja és persze majd az ATI kiad ezekhez is 2-3hónap mulva egy megfeleő drivert mire mi 8800GT,9800GTX,9600Gt tulajok már el is felejtik ezt a játékot" -
cizoe
őstag
Aki régen röhögött egy jót, és vágyik egy kis fejfogós, úristenezős röhögésre, ajnálom a kommenteket..
oN: Szép az x2.. Föleg hogy az egész fekete lesz, a borítás is, minden...
Szép napot! -
hakos1987
őstag
válasz
NovaBlue #7837 üzenetére
igazából a gépembe csak ideiglenesen van, de a 4 magot nem használják ki a játékok, így nem érdemes phenomot venni mellé... tesómé a kari, és hétfőn jön meg a gépe, amibe egy 5600+ proci lesz, majd kicsit megrángatom 3.3 ghz-re, az már valszeg kihajtja!
szívesen segítek
mod: a helyedben vennék egy 6400+ BE-t, az alaplapod jó, kár lenne megválni tőle, inkább a proci cseréld erősebbre...
-
hakos1987
őstag
válasz
NovaBlue #7830 üzenetére
sztem hagyja mki vers-et, és vers is mkit, ne szíjtsátok a feszkót
inkább írd le pls, hogy hogyan csináltad, mert én is moddolni szeretném a hűtést, csak vhogy úgy, hogy egy univerzális vizesblokk kerüljön a gpu-ra, de közbe a többi cucc ne süljön meg... akár a venti is maradhat...
ha vannak képeid, légyszi azt is oszd meg!
köszi!
-
NovaBlue
aktív tag
Akinek van 4850-hez biosa az elküldhetné nekem megköszönném ill. azt is leirhatná,hogy melyik progival és hogy csinálta !KÖSZIKÖSZIKÖSZIKÖSZIKÖSZIKÖSZIKÖSZI
-
R.Zoli
őstag
Hát ha valaki nem látott ilyen kártyát az Te vagy de még tesztből sem mert akkor nem beszélnél ennyi hüyleséget...
Ha meg megnézed a GTX 260 és 280 felépítését akkor rájössz ,hogy ez az architekt jobban fog geküdni az Ati kártyáinak is...Aróól nem is beszélve ,hogy a 4800-as széria nagy épszerűségnek fog örvendeni így a játékfejlesztők is nyomulhatnak Ati irányába mert sok embernél fog jó menni a progi ha beraknak egy Dx 10.1-es patchet...
-
Produkció
senior tag
lesz a 4870ből 1gigás változat? full hd-n nyomom és szeretem a szűrőket
...talán elkellene ide 1gb ram...bár az 512-vel is szépen teljesít még 1920as felbontáson...de 2560nál már meghal az 1gb-sakkal szemben...
-
TTomax
félisten
Na akkor fikázos kisbarátom EZT csináld már meg a gyári hűtéseddel...
A garipapirt készítsd elő.
Jol nézd meg a képet,és ha azonos terhelés alatt 80fok alatt tudsz maradni a csodás gyári hűtő-buzerált bios komboddal akkor tőlem kapsz egy HD4850-et ajándékba....ha nem akkor maradj szépen csendben...
Kötelezö GPU-Za tisztánlátás kedvéért.... -
válasz
hakos1987 #7818 üzenetére
Nem is neked írtam, amit írtam. Te legalább segítesz az embereknek a szabályzásban, de több helyről is hallottam, hogy így, meg úgy a hűtő és hogy ne vegyenek ilyet, mert nem jó.
a 120 fokot meg akkor már legalább értem, ezért bocs.
Elküldöd nekem azt a BIOS-t? Hátha... kösz
-
kistotya
csendes tag
Ezt vártam már nagyon, végre meglehet dolgoztatni a király vga-t
http://ipon.hu/hir/hasznaljuk_a_videokartyat_filmek_kodolasra/3278
Ha valakinek megvan Cyberlink PowerDirector 7 Ultra, nagyon kéne.
Üdv
-
hakos1987
őstag
valóban, a gyári hűtése remek, semmi gond nincs, csak a szabályzás!
Aki szólt, igényeinek megfelelően csináltam biost, amit két kattintással felrakott a karijára, és mkinek műxik tökéletesen, uh. a bios csere se rossz megoldás...vers a 120 fok alatt azt értette, hogy mikor meglestem az eredeti biost, ott elvileg a kari 120 foknál kapcsolna max fordulatszámra...
én úgy állítottam be, hogy 29% alapból, 60 foktól kapcsol feljebb, lineárisan, egészen 95 fokig, ahol maxon pörög(ne), de ilyen nem fordul elő -
Dare2Live
félisten
Ez az egész a 8800GT esetére emlékeztet. Az vagy nem hütött rendesen és k*ra forró volt a kari vagy k*ra süvített.
Engem ez 8800GTnél se zavart nagyon IDLeben azis halk volt mint 4850 loadon meg ugyis a gamera figyelek.
Ettöl még volt akiket zavart azok cseréltek S1re mint ahogy sokan uezt fogják tenni a 4850el is.
Izlések és pofonok. -
Emberek! Álljatok már meg pár percre! A gyári hűtésnek semmi baja. annyi, hogy a ventillátor le van szabályozva. Ha jön egy Rivatuner, akkor simán lehet mindeféle BIOS-edit és hasonlók nélkül szabályozni. Nem kell itt temetni. A 8800Gt is ilyen volt, amikor kijött. Várjatok már 1-2 hetet türelemmel! Aki akar, cseréljen, BIOS-ozzon, ezek mind jó megoldások, de ettől maga a hűtés gyárilag jó, ne híreszteljétek már, hogy ennyire sz@r, mert így elveszitek a kedvét sok embernek a vásárlástól is.
Vers: 120 fok? Te most miről beszélsz? A GFXCHilla kb. mínusz 15 fokot jelent a gyárihoz képest. Kisebb, mint azAccelero és halk. Viszont +1 slotot az is elfoglal.
Nem kell ez már ide. Neked jó a gyái, értjük, van, akinek nem. Nem kell itt téríteni...
-
vers
tag
válasz
BullZeye #7810 üzenetére
a gyári hütés 120 foknál pörgeti 100%-on a ventiket
bios beállitással visszavettem 100 fokra , igy idlében 60 fokos , full loadnál meg 75 fokos
2d-ben semmi hangja nincs, 3d-nél meg 60% körül pörög a venti , nem vészesen hangos pedig van rajt 15% tuning is , 700/1100-on hajtom -
atika88
senior tag
válasz
BullZeye #7810 üzenetére
terhelés nélkül rendes halk! az én fülemnek legalábbis! Terheléssel már más a helyzet, érezhetően pörög a venti eléggé! de cserébe nem megy 65fok fölé a kari! vmit vmiért
de még mindig egyszerűbb megoldás...mindenki döntse el magába melyiket válassza!
Bár "hakos" kollega ügyesen csinálja..sztem a kari 75fokig is mehetne terhelés alatt és a venti ugyanúgy csöndbe lenne az lenne az ideális! SZTEM!
-
BullZeye
veterán
azt mondjátok meg ha a Biost moddolja valaki kb mennyire hangos a venti rajta egy gfxchilla-hoz képest? Mert ha kb ugyanott van és az is jó akkor az 6-7k spórolás
egyébként AcceleroS1 ahogy elnézem eléggé alig fér be a házadba ... így ha netán CFezni akarsz 1 év múlva akkor hajadra kenheted a hűtést....GFXChilla majdnem fele ekkora nem?Nincs valakinek gépén ilyen és letesztelné hogy mennyire hűti le?
-
NovaBlue
aktív tag
Ezt most miért nekem irod ba**eg?
Igen szidom a gyári hűtést mert ember te veszel kártyát és nehogy már egyből bios flessel kelljen kezdened miez?nem mintha nagy munka lenn de akkoris!
Meg miez h rágányolunk valami szart? olvassálmár vissza mielött ilyeneket irsz ráadásul ilyen hangnemben!És ne csodálkozz ha igy reagál rá az ember!
Én ponnt,hogy irtam nemszeretném szétvágni és sztem amit külön lehet venni ckali pakli hűtés minnt pl az én esetemben S' nemhinném h gányolás!
Mérnökzsenik?te tán mérnök vagy?
"Fúrjatok farahjatok"- te mge vegyél amit akarsz néha a home made dolgok klasszisokkal jobbak!
Elnézést a többiektől csak most nem picit ba***ta fel az agyam ez vers!
Aktív témák
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest