- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
munky
őstag
E8200-at milyen órajelen kellene járatni, hogy kihajtson egy 4850-et?
88GT-ről váltott már valaki?
4850 töbet eszik mint egy alapórajeles 88GT
Ha elsikerül adnom a kártyám lehet benevezek egy új Radeonra.
-
marcias
őstag
Azt vki meg tudja tippelni nekem, hogy egy CoolerMaster Elite 331-be befér-e ez a kártya?
vagy az is elég, ha megmondjátok milyen hosszú
-
Vasinger!
nagyúr
Egyépként minek rá hűtő? :S Az ati nem véletlen adta ki ilyen melegre a kártyát nem? Vagy ha az ember nem vesz rá hűtőt, akkor mi van? Fél év és kampec a karinak?
-
Coyot
őstag
válasz
Integra #7192 üzenetére
de ez sem nagy gond, mert tudod úgy indítani a pistát, hogy digi aláírásfigyelés kikapcs felrakod a drivert így és örülsz,hozzáteszem nekem az ATT vel nem ment
,de ott lehet más gondok voltak.
legtöbb uj hw-nek van digi aláírásos drivere, szal ha nem win98ról váltasz, akkor nem lehet gond
-
luw2win
őstag
4870x2 -nál az 1gb- v 2gb lesz az alap mem?
-
Dashes
őstag
VGA Sapphire Radeon HD 4870 512 DDR3 dobozos 2 év gar: 48.500,-
megérkezett a friss lista gianninál
DDR3 szerintem elírás -
janos666
nagyúr
válasz
Integra #7166 üzenetére
Szerkesztettem az előző hsz-en, olvasd át. Nyugodtan rakj fel 64-es Vistát...
Olyat azért ne mondj hogy pöccre indul a gép vagy akár a játék 1Gb-os VGA-val mert ez nem igaz.
A VGA-n lévő RAM mennyisége csak ott számít ahol kezd elfogyni az adott mennyiség, és ez 512Mb-nál csak 1920x1200-tól nagyobb felbontáson, szűrők mellett kezd bekövetkezni, ahol már 1Gb ide vagy oda mindenhogy padlózik az FPS. 1680-as monitor melé szerintem kár, én 1920-assal már elgondolkodtam, de úgy döntöttem nem ér annyit várni meg annyit ráfizetni.(#7169) - Csak 64-bites bögészővel nem megy a flash player, 32-bites explorerrel fut.
-
Coyot
őstag
-
Integra
titán
válasz
janos666 #7164 üzenetére
oks, tehát driver szintem mondjuk mai modern hardverek akkor rendben vannak.
és szoftverek? különböző alkalmazások? vagy azoknál nincsen akadás, fagyás, nem indulás?azért kérdeztem az 1 gigás 1 gpu-s karit, mert láttam nv-ben 1 gigás 1gpu-sat és bárki mondja hogy az 512 elég, az még nem látott 1 gigával menni ilyet. pöcc minden, a ram mennyisége igenis számít.
ha mondjuk lesz 1 gigásban és az 10e-rel drágább, bánom is én, veszem inkább annyival -
janos666
nagyúr
válasz
Integra #7162 üzenetére
Nvidia, AMD, Creative, Intel drivereknél már szinte mindegy milyen Vista. Amihez régen nem volt 64-bites driver (régi nyomtató, stb.) ahhoz SP1 után se lesz. De nem kell tőle félni, stabilabb a win, és a 32-bites progik ugyanúgy futnak mint 32-es win alatt. Sőtt, 32-es win alatt még a 2 Gb-ot se mindíg tud lefoglalni egy program, én azért tolom már 2Gb alól is 64-biten. Általában alig több mint 1 Gb-ot tud csak lefoglalni egy 32-bites program 32-es windows alatt (ez a windows hülyesége), 64-bit alatt meg tudja zabálni a program mind a 2Gb-ot.
-
TeChNoRby
tag
VGA Sapphire Radeon HD 4850 512 DDR3 dobozos 2 év gar: 41.500,-
- VGA Sapphire Radeon HD 4870 512 DDR3 dobozos 2 év gar: 48.500,-
gianninál -
Integra
titán
4870-ből lesz 1 gigás ddr5-ös vga?
-
nepszter1
addikt
http://www.pixmania.com/hu/hu/1344930/art/sapphire-technology/radeon-hd-4870-512-mo-gdd.html
bocsáánat
-
vlaci79
senior tag
sziasztok 4850-ből lesz esetleg X2 változat?
VLaci -
Az X2 ezek szerint nem is processzor?
Ezt az okfejtést nem értem. Szoktam neten játszani és nem amiatt vagyok hátul, ha ott vagyok, mert AMD processzort használok. Bejátszik a CPU, persze, de nem így. A lényeg inkább az, mennyin megy, de manapság nem találkoztam olyan netes játékkal, ami 100%-on ette a CPU-t.
-
looser
addikt
Hahó! Nálam úgy alakult, hogy 1950GT AGP után váltottam PCIE rendszerre, egy 8600GT-vel. Gondoltam passzív, teljesen csendes. Igen ám, de játszani sem nagyon lehet rajta (bár Crysis 1280x1024-ben mediumon elfutkározott rajta), a képminőség pedig...én nem hittem el eddig, aki csak mondta, de ég és föld a difi. Ezért szeretnék most belecsapni újra egy ATI vga-ba, s ez a 4850 lesz
Egy kérdésem van, alapból (idle), nem hangos a kártya (mondjuk Asus EAH4850), ugye?Szerk.: úgy tűnik, az Ati Shop mintha nem az AMD kezében lenne, pedig a Privacy-ban hivatkozik rá.
-
janos666
nagyúr
A 100+ FPS hülyeség (legfeljebb annyi FPS kell a minitor frissítésén felül is amennyi tickel fut a szerver, ez olyan 33, gyakrabban 66, esetenként CS-nél 100 szokott lenni, több nemigen). Max amiatt érzed simábbnak a 300FPS-t a 200-tól, hogy addigra már kifutja magát a VGA, de még mindíg marad szabad CPU kapacitás és így zökkenőmentesebben jut erőforráshoz a játék más dolgok kapcsán is (mint interpoláció, lagkompenzáció, vagy hálózatkezelés, miegymás ami befolyásol egy netes játékot, a garfikához már nem kell több CPU, több szabad CPU erőforrás marad, hamarabb jut adathoz a többi folyamat... de ezt nem FPS-ben kell lemérni, az is jó ha magas AA-t állítasz be és úgy van 120 FPS-ed, a lényeg ne fusson 100%-os terhelésen a proci).
-
rocket
nagyúr
MSI kiadott uj BIOS-t, igy kene mukodjon mindegyik kartyanal a Powerplay, 160/500 kene legyen 2D-ben az orajel, alacsonyabb feszultseg 2D-ben, igy mindjart mas a helyzet, venti 0% es idle 29 fok
-
nepszter1
addikt
kb mikor lehet megrendelni a 4870 et a pixmániába nem bizok elég rosszakat hallodtam felöle
esteleg egy linket valaki megdobhatna
-
diegho
nagyúr
válasz
Tithian #7120 üzenetére
minden neten játszott lövöldözős játékhoz csak a proci számít. X2-vel az élvezhetőség erősen csökken, mert nincs a minimum fix 100fps vagy éppen 250 ami az adott játék tökéletes futásához kell, ez pedig játékonként változó, persze ha szeretsz utolsó lenni akkor semmi gond.
-
janos666
nagyúr
válasz
nepszter1 #7143 üzenetére
HR3 vagy Accelero S1 vetivel.
De szerintem a 70-esnek rendben lesz a gyári hűtése, főleg ha nem akarod durván tuningolni (voltmod, ilyesmi). Max ha nem tetszik hogy úgy konfigolták hogy 90°-os legyen de halk majd átálítgatod a BIOS-ban, vagy rivatunerrel a küszöböket és kicsit hangosabb lesz de hűvősebb. -
daneex
csendes tag
válasz
janos666 #7138 üzenetére
64bites XP? Vannak tapasztalataid rola? Lovesem sincs, hogy ott mi a helyzet kompatibilitas teren lefele, mert gondolom rengeteg app nem letezik csak 32biten.
Vistahoz nem szivesen szagolnek, nekem meg az XP-s "feature"-ok is teljesen off.
Miert 4870, miert nem 4850? 100dollar a diffi a ketto kozott, meg toldom meg egy kicsivel, es van egy 4850 CF-em, nem?
-
nepszter1
addikt
hmm ?
pl
milyen hűtőt ajánlotok rá ? -
nepszter1
addikt
Alaplap ASUS P5Q PRo
Processzor INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX
Memória OCZ 4096Mb DDR2 1066 Mhz ReaperX KIT
Merevlemez SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2
Ház THERMALTAKE VI1000BWS M9
Táp CHIEFTEC GPS-550AB
Proci hűtő: XIGMATEK Achilles S1284ezt a gépet frissen vettem és szeretnék hozzá venni egy 4870 et szerintetek jól füg müködni ?
-
janos666
nagyúr
Sapphire 4870 512Mb
Gigabyte GA-EP45-DS4
2x2 Gb Crucial 800Mhz cl4-es DDR2 RAM, vagy valami 1066-os A-Data
2 x 250Gb Western Digital 7200RPM alaplapi vezérlővel RAID0-ba rakva
Vista 64-bit
Corsair 450W vagy Chieftech 500W
Core 2 Quad Q6600 G0 steppingel vagy esetleg valami Q8xxx ha találsz olcsón, a Q9xxx aránytalanul drágaVagyis inkább 64-bites OS mint 3Gb RAM dual chanel nélkül, 2Gb meg már kevés lesz, kell az a 4Gb ha évekre előre tervezel.
Ha meg mindenképp Crossfire kell talán GA-x48-DS5 (a P45-ben is jól megy a crossfire, de ebben talán mégjobban, de drágább és talán kevésbé tuningbarát)
Illetve Crossfirehez inkább 550W-os táp, ugyanúgy valami chieftech, corsair, FSP, enermax.. -
nepszter1
addikt
most akkor lenne egy kérdésem a 4870 hez kelleni fog majd hűtő ?
-
-
daneex
csendes tag
Sracok, kicsit elkerultem az elmult 3-4 evben a hw piacot, segitsetek plz
Lassan idoszeru lenne egy gepcsere. Tobbek kozott a vga-n is dilemmazok.
4850 vagy 4870?Gondolom, ar/ertek aranyban a 4850 jobb. Mi a mervado kulonbseg a ket kartya kozott? Tobb szamolo egyseg, vagy ram?
Es ha mar postolok, milyen proci illik ilyen kartya ala? Ami kesobb esetleg egy CF-et is elbir. En Q sorozattal szamolok (figyelembe veve, h 2-4 evente cserelek konfigot); na de ott is van csillio stepping, meg model, meg mittomen.
[OFF]Ha kicsit off is, megkoszonnem, ha "osszeraknatok" nekem egy konfigot, a fenti egyik VGA-ra epitve. Nem azt mondom, hogy a penz nem szamit, de azert az ar/ertek arany fontos. Nem erdekelnek a high-end tuning cuccok, de nem is asrock lapot kepzelek el -ha meg van egyatalan olyan
-.
RAM-nal pl mi eri meg jobban, 2GB dualchannel-ben //HA meg van ilyen
//, vagy 3GB? /a 4 kiesik a 32b miatt/
Lap? P45 gondolom, de melyik?Help me pleasee
[/OFF]
-
Tody56
aktív tag
válasz
Tithian #7120 üzenetére
Én mindig 1680-ban játszok és lehetőleg minden szűrő koppon stb ha bírja.
Ami biztos, hogy előző cpu-m egy Q6600 volt amit 3200-on vagy 3600on hajttottam általában. MOst egy E8400 amit 4 és 4,4 között hajtok.
Az biztos, hogy van olyan játék ahol bizonyos esetekben 10ből 10x bekockázott pár pillanatra a játék. (f1 szimálutor sok autó elötem a rajtnál stb.)
Most a a wolfal ez a jelenség abszolut megszünt, pedig ugye nagy felbonás szűrők stb.
Nyilván a játék nem támogatja a 4magot és ezért gyorsabb a 2 magasabb órajelű maggal. -
-
Tommer
tag
Egy kis írás a hwsw hasábjain:
(Úgy látom még nem volt, de ne kövezzetek meg, ha igen!)
A legutolsó bekezdés eléggé érdekes:
"Nyilvánvaló, hogy az NVIDIA, piaci pozícióinak megtartása érdekében jelentősen árat fog csökkenteni rövid időn belül, amiről már megindultak a nem hivatalos információk. Az RV770-nel az AMD nemcsak térnyerésre számíthat a videokártyák piacán, de jelentősen kannibalizálhatja az NVIDIA duzzadó nyereségességét is....."
HOHOHOHO! Nagyon jó lesz ez a nyár!
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdzni hogy hogy mik a méretbeli különbségek a 4850/70 csalás és egy 8800Gt között mert ha esetleg váltok nem szeretném hogy utána meg ne férjen be. A 8800Gt most ugy fér el hogy kb 3cm szabad hely marad még..
-
Coyot
őstag
válasz
TeChNoRby #7114 üzenetére
Én S1 párti vagyok, főleg mert olcsó és jó, meg a házam is nagyon jól szellőzik és pont ott ahol a vga-nak kell, szóval nekem mindeképp marad az S1.
Ha van sok hely a vga alatt, és nem tervez az ember CF-et akkor szerintem S1+12es venti, ha kell a hely ott a Chilla, meg attól felfele a Thermalright nyalánkságok
Tody56:
Már vagy 1000x elgondolkoztam, hogy építek megint vizet, de csak nem visz rá a lélek, meg a pénztárcám -
Tithian
őstag
Értem a jelenséget, csak sokan úgy kezelik, mint ha a legtöbb mai játék kifejezetten prociéhes lenne. A játszható sebességhez (30-60 FPS) jobbára nincs szükség 3 GHz feletti procikra.
Gyorsulni persze a procihúzással ezeken is fog persze minden, de láttam már olyat, aki 4 GHz feletti Wolfot ajánlott 12x10-es felbontáshoz, azóta kíváncsi vagyok, mi a vélekedés a jelenségről. Ilyen limitek mellett végülis nem kell aggódni a teljesítményért
7119: inkább szállítással 38K-ért, mint 40 felett (Club3D).
-
Haart
addikt
Nemtudom de külföldön ugynézem olcsóbb a 4850 mint itt. Pixmania oldalán is kb 35k a legolcsóbb Sapphire kari. MO még csak 40k fölött kapni.
-
-
Tody56
aktív tag
válasz
Tithian #7116 üzenetére
Ha valami 1920-ban játszható akkor nincs miről beszélni. Én egy szóval sem mondtam ilyet. Minek vennénk vissza. 60 fps felett nem igen lehet látni szemmel különbséget.
A cpu számolása ""fix"" egy játékon belül. Nyilván a vga-t pedig próbáljuk mindig a legjobban belőni ahol még szépen játszható, bár ennél a kártyánál nem lesz nehézCSak egy egyszerű próba. NÉzd meg úgy hogy nagoyn visszaveszed a cpu-t egy játékban kicsi felbontásban és utánna visszateszed a cpu-t normál vagy huzott állapotba.
Gyorsulni fog a játék és nem azért mert a vga gyorsabb hanem normálisan kiszolgálja a vga-t a cpu.off
-
Tody56
aktív tag
A fetekre megpróbálok valami vizes megoldást gyártani majd, ha szükség lesz rá, bár kétlem.
A ramokra tuti nem kell, de az a biztos ha kimérem mindegyiket infrával hogy mennyire melegek a gyári bordávak és utánna passzivan.
Az eddig mért kártyáknál mindig hűvösebb volt még passzivan is mint a gyári akár 70-80fokosra felmelegedő hűtéssel, és ez nem csak infrás mérés alapján hanem a vga szenzora szerint is. -
Coyot
őstag
A legnagyobb gáz, megint az ha hűtőt cserélünk, mint a 3850-nél, ha leszeded a gyárit akkor a fetekre kell keresni valamit, barkács vagy a gyári bordát kettévágod, és ha jól látom a 4870esen is egy darabba van a gyári hűtés, a3870en legalább külön volt a ramokon meg a feteken
szerk.: igen egybe van... -
Jane
csendes tag
Ez a HD4870 CF-ben mindenkit nagyon odafogverni! És 2 db 100-130 körül megvehető lesz!
-
Jane
csendes tag
Ne még1 teszt!
Ez a teszt azt is mutatja h az AMD sokkal jobb ha feljebb kapcsolsák az AA-t és AF-t!
-
cizoe
őstag
Accelero csak ventivel ajánlhato, amit gyárilag nem adnak hozzá ,passzivan szenved vele. Ventikkel viszont jó nagyon. Thermalright kínálatából ha több pénz áll rendelkezésedre (~10k), picit olcsobban Coolink GFXChilla (~8k), ez egy szép, halk, erős hűtés. Ezek szerintem megbizhato , csendes és jo választások.
-
Tody56
aktív tag
válasz
banderasz77 #7103 üzenetére
Amint teszteltem irok róla.
Egyébként vízhűtésst gyártok, ugyhogy vizes blokk lesz mindegyiken. kép
Az AKG nagyon bejön. Iszonyat elegáns és gyönyörű hangja van.
És ami nekem fontos szempont volt, hogy nem ér hozzá a fülhöz, így hosszabb idő után sem érzed a viselését. -
Rozs
csendes tag
Üdv!
Milyen hűtőt ajánlotok a 4850-re? Olvastam, hogy a gyári az gáz, Accelero S1? vagy S2? Ezek ugye passzívak, ha jól láttam?! Simán rá lehet szerelni egy 12 cm ventit, vagy nagyon meg kell buherálni? A gyári hűtő az tényleg ennyire gáz, vagy csak a biztos ami bizos alapon érdemes lecserélni? Köszi az infót. -
Tody56
aktív tag
Megrendeltem 2db 4850-et a crossfire-hez.
Remélem hétfő körül ideér és dobok az eredményeket
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest