Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
éN79
addikt
Ezzel a 8.10-zel nálam valami nagyon nem stimmel. Többször leszedtem, visszaraktam (reg pucolás is volt közben), megpróbáltam mindent elkövetni, de az álnok egyszerűen 1680x1050 helyett max. 1280x1024-et engedett beállítani. Így többszöri balul sikerült próba után visszatoltam a 9-est, viszont közben az is kiderült számomra, hogy a 10-es ccc-jére fel lehet tolni a 9-es display drivert, így a venti szabályzás ccc-ből megmaradt (volna, ha nem jönne be nekem jobban a profilos szabályozás).
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Ezt nem hiszem el.4850-en akadnak a jatekok amik 1950pro -n nem.
PL:Moh Airbone.GTA San Adris ...STB
Mi lehet ez
Vistat tettem fel en is de nem gondoltam volna hogy ilyen xarClear Sky -t meg mindig nem tudom felltenni.
A kert allkalmazast magassabb felhasznalo kell vagy mi ÁÁÁ -
Dashes
őstag
Far Cry 2 hotfix
-
pempellini
senior tag
köszi mindenkinek.windows alól felosztottam ,de telepítésnél meg mindíg egy tömbnek látja.
nem tudom mi lehet. -
---gabika---
tag
Estét mindenkinek!
Nekem az lenne a kérdésem h. le szeretném cserélni a 4850-ről a gyári hűtést és h milyen hűtést érdemes ráfaragni meg h hól lehet erre a karira szerezni valami normálisabb hűtést?
(kép) -
Hunter2
addikt
válasz
pempellini #30868 üzenetére
Sajátgép jobbkatt->kezelés->lemezkezelés xp alatt. De sztem vista alatt is hasonló lehet az elérési út.
-
fdisk
őstag
válasz
A partition magic 8 a 300 gigánál nagyobb vinyókat nem tudja kezelni.Vagy az xp saját lemezkezelője,v paragon partition manager.
-
raskolnikoff
őstag
Vettem egy twin turbot. VRM 120 fok. Gondolom nem én voltam a béna hacsak nem abban hogy megvettem ezt a szutykot.
Igazat beszélek?
MOD. kari 4870.
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Az hogyan lehetseges 9600gt -rol 4850 -ra valto embernek jobban akadnak a jatekok 4850 -nan mint 9600gt en.Hiszen az ujj ATI joval erosebb.
Lehet ez Vista hibaja -
Pilács
senior tag
Helló!
Most tettem be a gépbe egy 4850-es karit, sapphire, és már le is csavatram róla a ventillátort, nekem nagy hangja van ;) Az a kérdésem, mi az a hőmérséklet, amit elvisel még a kártya játék közben? Nekem csak annyi a célom, hogy ne nagyon halljam a hangját, tuningolva sosem lesz...
-
HD 4870 . c2d @3G 3dmark06 +hotfix 11800pont ?
wtf
Valami nagyon nem jo -
Vasinger!
nagyúr
Egy nagyon fontos kérdéssel állok szemben. Ebben kérném segítségeteket!
E 3 db nem ref hűtős kari közül kellene választani: Sapphire Dual Slot, Gainward Golden Sample, HIS 4850 IceQEzek közül a HIS a legszimpibb. Szerintetek? Tapasztalatok?
-
XoZ
aktív tag
válasz
Danecay #30848 üzenetére
A referencia kártya 2 fázisú tápellátással rendelkezik, fázisonként 4 tranzisztorral, és ezek egysorban vannak, és ahogy a linkelt képed is mutatja, két bordával lefedhetők: [link]
A te kártyád 3 fázisú, és van rajta összesen 3x4=12 tranzisztor (+3 a memóriához), sajnos olyan elrendezésben, hogy nehéz lefedni: [link] (a linkelt képen egy Palit kártya van, de ha minden igaz, teljesen megegyezik a tiéddel). Én azt tudom javasolni, hogy minél többet próbájl felbordázni, és ha kimarad néhány, akkor kimarad, gyárilag sem volt hűtve, tehát elvileg bírnia kell, főleg, ha ahogy mondtad, fölé kerül a ventillátor (én is úgy tudom, hogy a több fázis miatt kevésbé melegszik ez a terület). -
BandiHUN
veterán
válasz
nem vészes... partition magic a te embered...
-
pempellini
senior tag
bocsi srácok hogy ide írok de a hdd-s topikok halottak.
valaki tudna segíteni ,320 gb-os winyót mivel tudnám felosztani.válaszotok előre is köszönöm.
-
Roba
tag
Sziasztok!
Sapphirre Radeon 4850 dual slot fansink tulajok légyszi segítsetek!
A gondom az, hogy pld. a Total Commanderben, a fehér felületeken időnként halvány rózsaszín színű foltok és négyszögek jelennek meg, de már ezen az oldalon is láttam ezeket az anomáliákat más színben. A gépem 1,5 hónapos, 08.9-es driver van fönt, de már a 08.6-ossal is produkálta ezeket. Én a fedetlen vga memóriákra gondoltam, de játékok alatt nincsenek képhibák és 3szögek, melyek ezt alátámasztanák. A vga húzva nincs. Régebben 500 ft/db áron lehetett beszerezni a memóriákra aluminium süniket, gondoltam, hogy én is tudok rá hajlítani és ragasztani rézből U-alaku egyszerű hűtőbordát, ami már megteszi. Viszont, ha memóriahibája van a vga-nak, akkor inkább gariban kicseréltetem.
Esetleg más gyártó ilyen vga-inál is vannak ilyen képhibák? Vagy csak a driver hibája?
Légyszi segítsetek. -
Beleptem en is a klubba
4870 tulaj lettem (sapphire dual slot )
Melyik drivert celszeru telepiteni most ? win xp-t hasznalok , elore is koszi a valaszokat -
Gorneck
legenda
-
BandiHUN
veterán
faragd meg kicsit azt a rambordát...
hűt az attól eleget,oldalvágó,fűrészlap,köszörű mind bejöhet,még esetleg egy darab smirgli is megteszi,csak az fárasztóbb
egyébként a hűtésből sosem elég,lehet nem kell(pl.az én passzivomon sincs semmi,mint lejjebb irtam,meg a giga OC variánson sincs ramsüni,pedig arra már el is férne... egyébként ki tudja,pontosan mit okoz,de hosszútávon sztem károsodik a ram,ha nagyon meleg,később elkezd hibázgatni,szemetelni a kép esetleg...vagyis jobb hidegebben.
a vrm-nek meg ami belefér,a refhűtő is hűti a ref vrm megoldást,egyesek úgy odják meg,hogy pl.levágják a hűtő vrm feletti részét,azért az egész jó felület,ráadásul csavar nyomja a cuccokra,a ramsünit meg csak a ragacs tartja,úgyhogy tegyél,amennyi odafér biztonságosan!még esetleg a panel másik oldalára is tegyél,az is javithat a hűtésen...főleg ha nem nagyon akarod majd a bordát szellőztetni.függ attól,mit tervezel az s1-re pakolni,és mennyit,milyen fordulaton.
-
_az
senior tag
hi
ha nem gond, itt is leírnám a problémám, hátha itt előbb találok embert rá.
szóval AC ACCELERO S1 rev2:
ez a dög nem egy fel a 4850emre. ugyanis a hőcső útjában van a ramsüni!
ilyennel ki találkozott? ráadásul sapphire 4850 és referencia.kérdés:
1.kapható-e olyan kis ramborda, amely felett elfér a heatpipe?
2.kell-e egyáltalán ramborda ezekhez a kártyákhoz?3.ugye a voltage reg. hűtését magunknak kell megoldani. azt néztem, hogy 1 ramsüni lefedi pont a felét a 8 db-nak. próbálta valaki a 8 db-ot 2 ramsünivel lefedni? elég lehet, ha egyszerre 4 chip melegíti?
4.kell egyáltalán hűteni a voltage reg-et?köszi!
-
BandiHUN
veterán
Tomate,_Toka_:
akkor megpróbálom azzal,és reménykedek
mármint hogy nem melegszik túl a giga passziv kari egy 12-es noctuával a hátán...sajna nem találtam semmi tesztet,ahol kipróbálták volna a karit ventivel,passzivban meg tény,hogy esélytelen..elvileg szépen feleszkábáltam a ventit,max az bánt,hogy a vrm-eken,FET-eken nincs semmi,de a dobozon ott a reklám,hogy extra kondik,profi tekercsek,alacsonyabb belsőellenállású FETek...kénytelen vagyok rábizni magam a sorsra,mert olyan kialakitás,hogy LEHETETLEN hűteni igazán a cuccokat,mellettük magasabb alkatrészek,összevissza elrendezés,a panelen eleve nincs arra utaló jel,furat,hogy bármiféle hűtést elősegitő megoldást lehetne rá tenni...
de ha azt mondják,hogy ennek passzivban is kellene birnia...a ramokon sincs semmi,a hűtő miatt is max 1mm hézag van,max hővezető párnát lehetne közéjük és a borda rácsozata közé tenni,de az meg nem talál elég felületet,ráadásul a levegőt is lefogná...egyébként samsung K4J10324QD-HJ1A chipek vannak rajta,1gigás a kari...nem tudom,másik 1gigásokon is ezek vannak-e,vagy valami spéci cucc.
-
MmDorian
őstag
Üdv !
Mennyiért mennek mostanság a 4850ek használtan ?
Vegyek egy másik 4850et a mostani mellé, vagy inkább egy 4870 ? Most még nem aktuális, de jönnek az újabb játékok, és 22 colos a monitorom -
Danecay
addikt
Kösz a választ! Értem én, hogy jobb lehűteni mindent, de összesen 15 tranzisztor van és 4 tekercs, nekem meg összesen van erre a területre 4 bordám, persze ezen kívül van még a memóriákra is. Én arra a 6 vagy 8 tranzisztorra gondoltam amit kifejezetten szoktak hűteni.
Pl. EZEN a képen a jobb legszélső 2 hűtőborda azt hiszem, hogy 8 tranzisztort fed le. Na én ezekre gondoltam, csak nem tudom, hogy az én kártyám melyek ezek a tranyók. De ha nem kapok valamilyen konkrét választ lehet nem teszek egyáltalán, mert mit írtam is a kártyának ez a része Gainward-éknál át lett egy kicsit tervezve, így kevésbé melegszik a kártya, ráadásul pont e terület felett fog pörögni egy 12cm-es ventilátor. -
BandiHUN
veterán
rövid,tömör választ kérnék,sajna nem tudok most jobban olvasgatni...menne be a 4850,melyik driverrel fogjak neki,ami a legkevesebb cumit hozza jó teljesitménnyel,és le is szedhető adott esetben reinstall nélkül?nem igazán tervezek crysist,viszont majd cod4,fear alá stabil gép kellene,nem veszik jónéven warok alatt a kifagyást
viszont nincs időm sokat tesztelni,reinstallhoz meg pláne...előreis
azért aki javasol,irja már le,miért az adott példány a bejövős
-
XoZ
aktív tag
válasz
Danecay #30840 üzenetére
Én mindegyikre tennék. Nem tudom milyen bordákat használsz, de egy bordával valószínűleg több tranzisztort is le tudsz fedni (viszont a kis felület miatt gondok lehetnek a tapadással). Ha marad bordád, és elfér az S1 alatt, akkor még a nagyobb fekete kockákra (tekercsekre) is tehetsz, illetve a nyák más részén is lennie kell még tranzisztoroknak és egy kockának (ez a memória tápellátása, a képen a PCI-e tápcsatlakozó mellett van), erre is érdemes lehet rakni.
-
Danecay
addikt
Valaki esetleg a #30828? Még mindig itt van szétszedve a gépem és a kártyám, de nem tudom mely VRM alkatrészekre kell hűtőbordát rakni.
-
WesTM
őstag
Én nem vennék JELENLEG vga-t mert nagyon felszaladt az áruk a gazdasági helyzet miatt,de ha venni kéne TALÁN a gs-t választanám,bár azokkal elég sok probléma van ahogy figyelgettem a topicot. Az a vrm hűtés szerintem nagyon hiányzik onnan. Szóval vagy vegyél szerintem egy ref. 4850-et,később,ami jó hűtéskezeléssel 2D ben néma,vagy egy passzív verziót,amit egy 12cm-es ventillátorral brutálisan jó hűtésű kártyává tudsz varázsolni,és hangja sem lesz.
-
Danecay
addikt
válasz
Bluegene #30834 üzenetére
Nem GS a kártyám, csak hasonlít rá a hűtése ha esetleg arra gondoltál, Csak az alkatrészek elhelyezkedése miatt raktam be azt a képet, még ha GS is, de ezt is alig találtam. Eredetileg még sima referencia kártyát rendeltem, sőt amikor még rendeltem nem is nagyon volt más, és mintegy felkészülve a dologra menet közben vásároltam egy ACCELERO S1-et. Nos a kártyám kb. 2 hónap múlva érkezett a 3. vagy a 4. embertől akitől rendeltem és már ilyet kaptam. Nos mivel megvan az Accelero is, csak nem fogom hagyni porosodni, mertazért nem hiszem, hogy még ha módosított hűtés is, hűt úgy mint egy Accelero, főleg hogy a memóriák és VRM nincsenek hűtve.
De én inkább a kérdésemre keresném a választ!
-
front3r
őstag
FarCry 2 DX10.1 támogatás
Hát lesz mit tesztelnünk! -
XoZ
aktív tag
válasz
kariad #30831 üzenetére
Korábban már linkeltem néhány jó hűtésű 4850-est: [link]
Az árakhoz 5-10 ezret hozzá kell adni
Egyéb változatok, amiknek a megítélése már vegyes hang szempontból:
- Sapphire Dual Slot
- Sapphire Toxic
- Gainward GS
- referencia kártya hűtéscsere nélkül -
katt777
félisten
Büfizz csak magadban.
Min. alig 10x írtam le, hogy teszteltem, a tesztek elérhetőségét is legalább ennyiszer megadva. Persze nem feltétlenül kell elolvasni a hsz-aimat (azt már nem is feltételezem, hogy bármi mást is olvastál volna tőlem), és akkor lehet beszólni.
Csak gáz...
Az meg még inkább, ha rossz címre küldted a hsz-t, legalábbis a ki nem jött programot illetően.
Az új játékra csak tipp volt, ez a hsz-ból, úgy véltem, elég nyilvánvaló. Egy csak bennfentesek számára tesztelhető játékot még nem kell kötelezően ismernie egy drivernek (miközben nyilván dolgoznak rajta a fejlesztők, csak sajnos vsz. az eddig hatékonysági együtthatójukkal), viszont régebben a piacon lévőket nagyon nem ártana. -
katt777
félisten
válasz
JColee #30826 üzenetére
Igen, én is erre a következtetésre jutottam 3 napnyi tesztelés után. Cikk már rég a logout-on lenne, ha nem lenne akkora pangás. Elméletileg hétfőn reggel felkerül, aztán lehet nézni, miben, mi és hol szar benne. De mondom: 3870-nek fél év volt, szóval 4870-nek is van még 3-4 hónapja. Addig mindenki játsszon DX9-es játékokkal, ott én még nem találtam problémát.
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Nekem egy Gainward HD4850-esem van abból is a Dual Slot-os. Erre szeretnék felrakni egy Accelero S1 Rev. 2-es hűtést. A kérdésem arra vonatkozna, hogy melyik alkatrészek is pontosan a hűtendő VRM-ek? Ez a kártya a referencia kártyához képest kicsit át lett tervezve így másképp helyzkednek el rajta az alkatrészek. Íme egy kép:A kártya közepén egy sorban van egymás mögött vagy mellett 6 aszem tranzisztor, továbbá innen nézve picit balra, pedig 3X 2db. Egy másik kép:
Csináltam én az én kártyámról is képeket, amin bizonyára sokkal jobban lehet látni a dolgokat, de egyszerűen nem találom a fényképezőgépem USB kábelét, így nem tudom feltölteni
Remélem azért tud valaki segíteni!
-
katt777
félisten
Hát én emléxem, mennyi gáz volt 3870-nel, meg hogy milyen tré volt a Catalíst májusig. Nézd csak meg a honlapomon, hol tartottak akkor. Kb. ue. van most DX10-ben a 4870-nel.
rup1u5 Valószínűleg az, hogy DX10 full és minden max. De ha az AA-t és az AF-et leveszem, meg még pár dolgot, akkor is csak 3-4FPS, viszont ha lekapcsolom a DX10-es 2 pontot, akkor rögtön minden klappol. Szóval l.faszt DX10-es az ATI drivere.
Bluegene: Elég jóhoz maradhattam volna a 3870-nél, az tényleg elég jó. 2x olyan gyors volt DX10-es feature-ökkel, mint most a 4870.
-
_Toka_
senior tag
válasz
littlelion21 #30819 üzenetére
Hogy melyik mennyire hangos, fogalmam sincs. Minden esetre nem emlékszem, hogy itt valaki is panaszkodott volna egy HIS-re - konkrétan a másikra sem emlékszem -.
Mivel a HIS kituszkolja hátul a keletkezett hőt, így hosszútávon nem lehet rosszabb, mint egy olyan megoldás, ami a házon belül osztja el testvériesen minden alkatrész között azt. -
lsc
nagyúr
válasz
littlelion21 #30814 üzenetére
His .
-
_Toka_
senior tag
válasz
littlelion21 #30814 üzenetére
Előbbi, mert ha már lepiszkálja a keletkezett hőt a kártyáról, ki is tuszkolja azt a házból.
-
littlelion21
addikt
HIS IceQ o.c. dual-slot vagy Gainward o.c. heatpipe?
Árban ugyanannyi. Szerintetek?
-
Ribi
nagyúr
válasz
bossvico #30802 üzenetére
En leszedtem a gyari ventit es egy maisk 8cm-es raktam ra fix 5V-n.
Idleben ellett volna, de 3Dben tulmelegszik.
A kari nem visitott hogy nincs rajta venti, viszont a hutot a karira kell kotni, hogy ha melege van akkor tekereje a ventit, mert anelkul kicsit meleg. En csak 80 fokig engedtem, de meg mindig meredeken emelkedett, szoval boven 100 fole ment volna.
A gyari ventinek viszont valami elkefelt csatlakozoja van, szoval nem szorakoztam hogy raeszkabaljam a ventit. -
WesTM
őstag
válasz
TTomax #30807 üzenetére
Sok poént nem tudsz lelőni...
A "felsőházban a szokásos sorrend áll fel:[felsőház]Az "alsóházban" viszont megfigyelhető a radeonok fejlődése,nagy részletességen a 3870 megfogja a régi etalon 8800gt-t,ahogy az uj játékokban szinte mindenhol,és nagyon közel van a 9800 gtxhez is,a 4850 pedig egyértelműen vezet.[alsóház]
-
XoZ
aktív tag
válasz
rup1u5 #30806 üzenetére
Warhead-et a lehet Vista alatt DX9-es módban futtatni, a parancsikont kell módosítani, az exe után ez kell: -dx9. Ha minden igaz, ez sima Crysis esetén is működik, és remélhetőleg jobban is fut így. És a Crysisnál sajnos tényleg elég nagy a különbség az XP-s DX9 és a Vista-s DX10 között FPS-ben (látványban alig)
-
lala42
őstag
válasz
bossvico #30802 üzenetére
Nekem is Gainward van. CCC-ben levettem 40%-ra a ventit, így 980-körül megy. 1000-et nem éri el. Csak szélzaj van, mert 25cm-es oldali venti, no meg 2 12 cm-es NOCTUA. Szerintem ne cserélj. Ha leveszed a műanyag burkolatot, akkor csökken a szélzaj, és ha valami jobbfajta ventivel támogatod meg, akkor jó lesz az a kari.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Bluegene #30801 üzenetére
hát sajnos ennyire futotta. nem a kiegyensúlyozott összehasonlítás volt a cél. csupán előkerestem a régi bench eredményt amit gts-el értem el és csináltam egy ismétlést a 4850-el. időközben az xp vistára cserélödött de nem hiszem hogy a vista önmagában "lenyelné" azt az állítólagos 30% többletet. amúgy a radeon is húzva van.
csak tájékoztatásúl közöltem, hogy mik a tapasztalataim. erre nagyon alapozni nem lehet hiszen a crysis sem éppen a legszerencsésebb tesztalany ati-k részére. sajnos más mérésem nem maradt fönt a gts-ről. -
Xbean
tag
Sziasztok!
A nyáron vásároltam egy 4870es vgat amivel meg is vagyok elégedve, de valamiért ha a 8.7es drivernél újabbat rakok fel akkor egyszerűen az avivo videó képi beállításokat nem lehet használni. Hiába teszem a csúszkát bárhova semmi nem változik. Igaz a 8.7esben is csak a brigthnesst a contrastot a saturationt és a tintet tudtam állítgatni.
Ha valakinek lenne ötlete mi lehet a gond az jó lenne mert előbb-útóbb váltanom kellene a 8.7es verzióról. Most éppen a 8.10-es van fent de ha nem lesz megoldás akkor nem leszk sokáig fennt. -
bossvico
senior tag
Szerintetek?
Van a gainward 4850-em, hangos mint egy porszívó, pedig dupla sot, szoftver szerint 14%-on megy a venti.
Megoldható, hogy lehúzom a gyári süvítőt és rádugok egy csendesebb ventit?
Vagy lecsavarozom a bordáról és alárakok valahogy egy ventit.
Hova lenne érdemes dugni, alaplapra, vagy a kártyára?
Kártya nyivákolna, ha nem érez ventit, bár csak két tűs, még fordulatot se tud.
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- World of Warships
- Autós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Cipő topic
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest