Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
DerStauner
senior tag
válasz
rup1u5 #30461 üzenetére
hát mégsem hagytad rajta az alumínium bordákat?
nálam tapadnak rendesen. és mint ahogy már korábban írtam, a kártyán 5 olyan szürke izé van, és az egyik kint van a kártya szélén, és a gyári hűtő abszolút nem hűtötte. szóval azért szerintem nem követ ezl az ember nagy bajt, ha azok nincsenek hűtve.
-
TTomax
félisten
na most a turbo modult felrakni kb 3perc,mert ilyen karmos megoldással kell a lamellák közé tolni,ahhoz nem kell szakértelem,a 12-es ventit megintcsak kb 3perc kötegelövel felrakni... kb 10Cfok van a 12venti javára...és a turbo modult is ugyanugy plusszba kell az S1-hez megvenni ami otthon gyanitom drágább mint egy mezei csendes 12 venti..a döntés a tiéd,,,még valamo..a turbo modullal elfér az S1-es CF-be a 12-es ventivel nem,nekem is ezért volt turbo modul.....
-
twine
veterán
Én személy szerint így(leírás) szereltem fel a VGA-ra! Nem tudom milyen a hűtő amit mondasz hogy van otthon, de vigyázz mert a 12-es ventit, ha amúgy is alacsony furdulatú 5v-al hajtasz, iszonyatosan vissza tud esni a levegő szállítása! Ráadásul nem mindegy mekkora a gyárilag megadott inditó feszültsége! Nehogy az legyen hogy 5V feletti, és 10-ből csak egyszer nem indul el, aztán "megfő" a VGA-d! Szóval javasolt egy "gyárilag halk" venti beszerzése, normál 12 volton! Hogy mennyivel hatékonyabb a 12-es venti az AC két kis ventijéhez képest azt nem tudom,,,nincs tapasztalatom, nekem nem tetszett az a megoldás!
Gamepad ügyben: egyenlőre én egy kamu rádiós gamepadon, szoktattam magam,-hogy át tudok e szokni bill.-ről-(amit már isten tudja honnan van nekem olyan régi) de a terv ezek után az X360 rádiós controller! Nem olcsó, de azt látom, hogy mindenki azt veszi etalonnak, és ahoz hasonlítják a többit!(kivéve a vérPS mókusokat) Kipróbáltam....kurv@ jó,,,szóval az lesz a következő, hogy a játékélményt növeljem!
-
Mankó
veterán
válasz
TTomax #30494 üzenetére
Annyival jobban hűtene a 12es megoldás, vagy csak néhány fokot jelentene?
Néhány fok miatt nem érdemes plusz lóvékat beleölni a hűtésbe, és még a felszereléssel is kínlódni. Mert ha már turbo modulos lenne a megoldás akkor felrakatnám a céggel, ahol venném a kártyát.Szerk.: nem lesz tuning, a csend a legfontosabb.
-
TTomax
félisten
a turbo module nagyon csendes,nincs szélzaj se,mert nincs keret,de egy jobb fajta 12-es venti jobban hüt,nagyobb a légszállitása...ha extrém dologra vágysz akkor én 2db 92mm-es noctua vagy revoltec ventit javasolok,az pont akkora mint az s1,nem log tul rajta,és nem macerás felrakni,mert a 2db 120-as már másfél két centit lelog...
-
twine
veterán
válasz
_Toka_ #30488 üzenetére
..hát nem...
viszont gamepad..mostanában mozdultam rá de bejön nagyon!
Clone_73: A vízhűtésnek is meg vannak a maga előnyei, de mivel nekem soha nem volt 40 rugóm vízre(vagy legalábbis a lélek soha nem vitt rá) igy maradtam a levegőnél! Most ha netezek 900Rpm fölé egy venti sem megy a gépben, ugyhogy egyedül a HDD-k hangját hallom szinte a gépben! Játék közben a freezerem "megugrik" legalább 1300-raElképzelheted micsoda "hangzavar" van a gépben!
-
Clone_73
csendes tag
játék alatt ha fülessel játszol úgysem hallod a dolgokat, terhelés nélkül.
Sapphire-t hallottam már az olyan mint a pórszívó, Giga nem tudom milyen
nekem az Asus 4850 es Glaciator hűtő van rajta, semmi zavaró hangja nincs, pedig nincs rajta az oldala a háznak.Ha annyira csendeset akarsz csinálj vízhűtést, 40 rugóbol megúszod az egészet, és tényleg csend lesz, zavaró szokatlan csend .....
-
Larry303
addikt
hali,
nem követtem mostanában a topicot, és már az amd roadmapjét is rég láttam, de úgy rémlik vmikor mostanában, év vége felé kéne jönnie a powerplayt ténylegesen támogató drivernek...van vmi hír róla?
én még vmi brutál régivel hajtom a 4870et, de mivel semmi bajom vele, ezért csak akkor cserélnék, ha idleben nem enne ennyit az az állat
üdv! -
twine
veterán
válasz
lala42 #30481 üzenetére
Asszonynak olyan sötétség kell alváshoz, mint a vakond belső zsebe! ...és legalább ennyire csend is! A Pc sarok pont a háló bejárata mellet van, így ha éjszaka melózom, vagy esetleg játszom, van kb 4-5 méter a gép, és asszony füle között, ajtó viszont nincsen...
Muszály volt "mute"-ra rakni a gépet!
Manko:
Az S1-re én a helyedben egy, vagy két db. 12centis halk(900-1100RPM) ventit applikálnék ! Bár hallotam pár embertől hogy a gyári kis ventik is igazán halknak mondhatók, (amit én nem próbáltam) de az S1+12-es venti comboval tuti néma lesz! gyakorlatilag szinte mintha passzivban menne! Én is csak a hang miatt cseréltem a hűtést...de ezzel a szettel, tuti nem lesz több bajod ha normálisan felrakod,,nem kell hőfokokat szabályozgatnod...stb....felrakod, és némán teszi a dolgát! -
Mankó
veterán
Hi!
Én is vga csere előtt állok és egy ilyen dupla slotos Giga 4850 lenne az esélyes. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire hangos ennek a hűtője? Érdemes lecserélni egy Accelero S1 rev.2-re a Turbo Modullal megtámogatva? Rá fog-e menni és hogy kb. ennek milyen hangja van? Videokártyát nem tuningolok, csak a zaj miatt cserélném a hűtést.
A választ előre is köszi.üdv:
Mankó -
Clone_73
csendes tag
A 4850 vs 4870 szerintem jobban jársz ár érték arányban ha most veszel egy 4850 et.
vársz 1-2 hónapot míg jön esetleg egy kiforrottabb driver, és addig megnézegeted elég e ahhoz amire neked kell.Aki eddig 4870 et vett mindenkitöl azt hallottam, hogy többet várt tőle, persze arra is igaz lehet az ujabb driver...
Én is ilyen cipőben jártam, de én a 4850 mellett döntöttem, és ha kevésnek tűnik akkor veszel mellé mégegy 4850 est.
Persze ahhoz alaplap is kell meg egy jobb táp.
ez csak a saját véleményem...
-
Bluegene
addikt
válasz
andr_s #30482 üzenetére
nézd, a gpu hőmérséklete magasabb lesz, de halkabb a ref hűtés hidd el
ráadásul a dupla slotos nem tudja szabáélyozni a fordulatát(potmeterrel megoldható igaz, de ki nyúlkál folyton a gépbe és nézegeti a hőfokokat)
cseréld vissza, de lehet h megbánod(a hang miatt, játék alatt relatív halkabb a 2 slotos, de netezés közbehangosabb(mert nem veszi vissza magát))
ellenben ha játszol amúgy is elnyomja a hangszóró a pici zúgást, netezés közbe sokkal zavaróbb
itt egy teszt olvasd el az utolsó bekezdést -
andr_s
tag
válasz
Bluegene #30479 üzenetére
miért hangosabb a duplaslot-os 9566-os? szarabb venti van benne?
beszéltem a bolttal, kicserélik mert valószínűleg, hogy a beszállítójuk küldött rossz kártyát, de pénz nem tudnak fizetni, mert ők nem forgalmazzák a HD4850 512MB /9382/-et!
pedig az lenne a jobb megoldás, mert amúgy 1hét (de min több nap) gép nélkül - mondjuk ezt kibírom, meg inkább a hangosság az ami mérvadó. Én azt hittem, hogy a duplaslotos hűtés halkabb, mert hogy az jobb... de ezekszerint a hatásfok javulására ment a hangosság!mondjuk ez a 9382-es gainward nagyon halk, ebből a szempontból jó választás.
szóval hmm....
-
andr_s
tag
Sziasztok!
lenne egy kis problémám, másik videókarit adtak a botlban, mint amit megrendeltem... és ezt csak már otthon az összeszerelés után vettem észre!
ezt rendeltem:
- Gainward Radeon HD4850 512MB /9566/ --> dupla slotos hűtés
És ez volt a dobozban:
- Gainward Radeon HD4850 512MB /9382/ --> referencia hűtősMost a kérdés az hogy érdemes e visszavinnem a kártyát kicseréltetni? jobb annyival a két slotos hűtés, mint a másik, és eltér e egyáltalán a két kártya másvalamiben is?
-
-
TTomax
félisten
válasz
johnny82 #30468 üzenetére
"Én 20"-hoz nem keveslem a 4850-et és ugye a felbontás ugyanaz"
azt azért szerintem nem.... 1680X a 22" nativ felbontása...és tudok egy két jatékot mondani a krájziszon kivül ami igencsak lefekteti a kissebbik radeont...pl The Witcher...
És hát szerintem a nativ felbontás a legszebb....lehet persze kisebbet is beállitani,de én nem szivesen adok alá belöle... -
válasz
TTomax #30458 üzenetére
Én 20"-hoz nem keveslem a 4850-et és ugye a felbontás ugyanaz. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy az általam játszott játékokhoz (CoD4, Jericho, GRID, DIRT) nekem bőven elég a szaggatásmentes játékhoz, natívban, szűrőkkel. Crysishoz még jöhetne egy kis +power, de csak addig nyújtozkodtam, amíg a takaróm ért!
(#30462) ProEvoFan: monitort natívban érdemes használni szerintem. LCD TV felbontása még az 1280*1024-nek is csak 0.8-szorosa.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
lala42 #30463 üzenetére
-kb 6-7 mm magasak lehetnek de most pontosan nem tudom neked megmondani.
-stock bordának hívják a gyárit. aminek a helyére ment a TT. abból vágtam le a végét.
-szándékosan, ugyanis ütközik az egyik heatpipe-al.
mit mivel ragasztottam fel? a TT-vel együtt érkező rambordákon gyárilag van ragacs a lefűrészelt darab meg csavaros és hővezetőpárnás. -
lala42
őstag
válasz
rup1u5 #30461 üzenetére
Hali!
Milyen magasak azok a bordák? Ui. én anno készítettem kihalt tápban lévő alubordából a régi 9600 XT-m re hűtőbordákat és jelenleg azon törpölök, hogy a Gainward 4850 Gs-re is készítek. Mivel olyan helyen lakom, hogy a futár, vagy postai költség a megrendelt ramsünik árával megegyezőek, így ár/érték arányban nem érdemes rendelni. És ezeket milyen stock bordából készítetted?
+1 kérdésA legalsó bordát szándékosan nyomoritottad meg, vagy valami miatt nem fért el rendesen.
KösziJa és mivel ragasztottad fel?
Ja és +1. A bordákat, ha megfordítanád 90 fokkal, hogy a légáramlat kitolja a közöttük felgyült meleget, nem lenne jobb? Mert így csak a borda oldalát éri a venti huzata. Nem tudom, azért kérdezem.
Nos most kösz
-
katt777
félisten
válasz
bigskull #30456 üzenetére
Tudtommal a Palit hűtése elég jó, linkje ott a honlapomon. Egyébként az enyém is jobb lenne, csak nem akarok gart veszteni, hogy leszedem a burkolatot, mert 2 8cm-es venti (vagy 7-es elférne). Egyébiránt nem is a VGA a gond, hiszen elég normális értékeket produkál (most már), hanem hogy a lap is jobban melegszik. Átmeneti megoldásnak betettem egy NFP8-at oldalt alulra, az most tol egy jó adag friss levegőt a VGA hűtőjére, így most már csak 42/52/45°C idle, load meg tuningolva is max 78/90/84°C. A RAM-ok nagyon tudnak melegedni.
-
horitomy
tag
A twin turbóhoz nem adtak bordát erre. Érdemes tenni rá egy alumínim borda csíkot? [Mi ez?]
-
TTomax
félisten
válasz
bigskull #30456 üzenetére
Én a 22" monitorhoz kicsit kevesellem a 4850-et...most még elmegy de szerintem aki 22"-es ,monitort vesz az nem medium beállitásokkal szeret játszani...bár vannak olyan jatékok ahol high sem gond a kisebb radeonnak...a 4870-röl érdemben nem tudok nyilatkozni
Én egy 4850CF-ben gondolkodtam egy ideig ugyanekkora felbontáshoz,aztán az nem vált be és lett GTX280... -
lala42
őstag
Véleményem szerint, ha megnézed a piros résznél, akkor látható a keze tükröződése a kép készítőjének.(szerintem az) A bal oldalin nézd meg a bordáknál, hogy hol tükröződik, a jobb oldalival összehasonlítva nem ugyan ott. Szerintem eredeti a kép. Van ilyen,hogy átcimkézik a dolgokat. Azonban az is igaz, hogy egy ATI cimkét ráragasztani nem nagy kunszt bármire is
-
bigskull
tag
válasz
TTomax #30455 üzenetére
A héten hozzák a 22" wide -ot
Másik kolléga javasolta ha már ilyen áron nézelődök , gondolkodjak 4870 -ben.
Milyen márkát kéne nézegetnem, gugliznom belőle? Olvastam KAtt tesztoldalát, ott is leginkább a módosításokat amit véghezvitt a kártyáján, ami azért kicsit elrettent. Minden 4870 ennyire Kényes lenne?
-
-
twine
veterán
válasz
frigoo #30453 üzenetére
Magán a tényen nem vitatkozom hogy van ilyen...miért is tenném..biztos hogy van ilyen...
de azt hogy a fólia ilyen szögben maradjon, majd akkor hiszem el, ha elém raksz egy ilyet!
Úgy hogy nincs megtörve, mint ahogyan a képen is látszik, hanem ívben hajlik visszafelé...és úgy is marad
-
bigskull
tag
Sziasztok!
4850 Vásárlása előtt állok, ám én is elkezdtem kacérkodni a gondolattal hogy 512Mb vagy 1Gb. Szeretném megkérdezni, hogy a 2x memória megéri e a közel 6e pluszköltséget? Egy His 4850 IceQ 4 lesz a delikvens már csak a memen filózok. A kártyáimat (ha van ésszerű váltás) akkor 1-1,5 évente cserélem.
Illetve lenne egy olyan kérdésem, hogy a 2D és a 3D alkalmazások használatakor a kártya hőmérséklete/hűtése milyen jól funkcionál? Tehát ha bekapcsolva hagyom egy kis munkára a gépet, de az nem veszi igénybe a videokártyámat akkor mennyire szereti csöndben tartani magát?
Köszönöm előre is a választ!
-
twine
veterán
-
Hunter2
addikt
most találtam, lehet másnak már régi:
-
Qru
MODERÁTOR
Kis éji tuning: Link
-
M@trixfan
addikt
Hát kollégák egy kis tűzoltás kellene. Itt figyel az asztalomon egy 4870. Csak itthon láttam, hogy nem adtak vele 6 pines átalakítót, ráadásul kettő kellene mert kettő csati van a kártyán. Hol a legbiztosabb, hogy reggel besétálok és kapok ilyet?
-
katt777
félisten
válasz
VinoRosso #30439 üzenetére
HD3870-hez 6 hónap kellett, amíg kijött a 8.5, amellyel magas összetettségben már elverte a 8800GT-t is. Szóval ezért kell még 4 hónap. 4850 más, arra régebb óta optimalizálnak. Vagy a franc tudja. Én csak azt látom, amit tesztelek. CoJ-nál szép gyorsulások (több mint 2X-es sebesség, ahogy Vantage-ben is van 161%-os gyorsulás, azaz 2.61x-es teljesítmény), C és SCS meg egy halom dia. Tesztek majd mennek logout-ra, addig a honlapomon.
DX9-ben egyébként fullon, tökéletesen megy a SCS, holott HD3870-nel ugyanúgy szaggatott, mint Vistán. Szóval a Catalyst megint úgy szar, ahogy van. Anno is megírtam: ha az ATI nem akarja, hogy megírjam, milyen szar, csináljon jó drivert.
bozont: Kösz, ismerem, de most már nem rakom fel újra a 8.10-ig.
-
Qru
MODERÁTOR
Akinek nem indul a 3DMark06 az tegye fel a hotfix-et hozzá.
Gef-ről váltottam és nem indult a 3DMák06 4850-el. A hotfix megoldotta.Megyek is benchelni.
-
bozont
veterán
válasz
katt777 #30438 üzenetére
Esetleg, próbáld ki ezt a drivert. Eddig nem csalódtam benne, egy próbát megér.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #30435 üzenetére
Ja, úgy lehet, viszont én a maximum igénybevétel mellett akarom megtudni a teljesítményét, és ez eddig csak 1280-ban sikerült. CoJ/Crysis/Clear Sky teszteket csinálom (utóbbi még hátra van), mert fölösleges olyan játékokkal tesztelni, amelyektől a HD4870 még csak fel sem melegszik, nemhogy tűzbe jönne (főleg, mióta megcsináltam a hűtését
).
-
-
rvR--
csendes tag
Sziasztok!
Abit NF-M2 nView lapban működtet valaki 4870-es kártyát?
Ha igen, ossza meg a tapasztalatait plz
Jó kis lap (volt anno), de a 7300GT után kicsit nagy ugrás egy 4870Elviekben működnie kell gond nélkül, de ha van bármi hiba amit szokott generálni, arról szeretnék tudni.
Húzni nem akarom, csak azt, h stabilan működjön. Nem akarok rosszul lenni amikor beszerelés után 1óra játékkal beüt vmi hiba
Előre is kösz -
bozont
veterán
válasz
katt777 #30428 üzenetére
Én mondjuk a demót próbáltam, de az tökéletesen futott. 1280x960 és amit csak lehetett maxra toltam (mivel xp-t használok ez nálam a high beállítás) és gyönyörűszépen futott. Kipróbáltam 1920x1440ben is, igaz ott már AF nélkül és mediumon, de játszható sebességet produkált. Ott valami más zavar be.
-
Korcsii
őstag
ASUS ATI driver hogy lehet véglegesen kiírtani (úgy, hogy azért az ASUS Sixengine tudja kezelni a VGA-t is, szóval a gamerOSD fusson)?
mert az az érdekes eret állt elő, hogy múlt héten felraktam az ASUS féle Ati drivert, és azóta nem indul el se a Pinnacle Studio, se a Blender, csak ha előtte felrakom az ATI hivatalos driverjét... és akárhogy próbálkozok, a probléma minden windows újraindításnál előjön
előre is köszönöm a tippeket...
-
lsc
nagyúr
-
katt777
félisten
Kérdés:
Crysis teszteket akartam futtatni, de vagy el sem indul, vagy a benchmarkra nem az, hanem a játék jön be. Emellett 1280-ban megy, addig OK, kemény 11FPS-szl mindent VH-ra téve 8XAA-val, de 1680-ban csak színes geometrikus villódzás. Erre van valami megoldás, vagy várni kell az új Catalystre? Azért fasza egy játék, mert anno 3870-nel is ilyeneket produkált. No meg faszák az ATI programozói is driverek terén, de hát ezt már tudtuk. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
horitomy #30424 üzenetére
Mikor leveszed nézd meg a hűtő talpát, ha nincs szétkenődve egyenletesen a paszta akkor tuti nem fekszik fel rendesen a gpu-ra. Ha igen, akkor vmi más geb@sz van. Mem-re süni nem árt, vagy vegyél olyan sünit ami alapból ragasztós (Pl ilyet, nekem ilyen van a VRM-en).
-
HSM
félisten
válasz
bélanéni #30418 üzenetére
Akkor vegyél ilyet: [link]
Amúgy a 70-esre nem biztos, hogy jó ötlet ilyen sufni-hűtést tenni, hacsak nem vagy benne biztos, hogy a VRM megfelelő részeit megfelelően tudod hűteni.
(#30424) horitomy Mind3 érték a GPU-ban van... A MEMIO azért melegebb mindig, mert az van a csipnek a legszélén, a shadercore kb középen, a DISPIO meg valahol, de a csipen belül.
-
horitomy
tag
Jó lenne tudni, hogy hol vannak a diódák, a gpu-nál van az biztos! Tegyük fel, hogy nem fekszik a hűtő rendesen fel rá! De a memóriákat attól még a venti hűti rendesen ennek ellenére MemIO 65 fokos. Holnap után veszek kétoldalas hővezető ragasztót. A gpu-t meg megpasztázom magam.
Aztán az is lehet, hogy ez még az első szériából való (rég vettem).
A gyári hűtővel 106-107 fokos volt játék alatt. Ilyen magas értékeket meg nem olvastam sehol, csodálkoztam is mindig, hogy a tesztekben 100fok alatt írnak mindig. -
-
Cyberpunk
félisten
Üdv.
Nem tudom hogy hova lenne a legjobb le írni de mivel nem találom a megfelelő topikot ezért ide írom.
Lenne egy kérdésem mivel most veszek egy 26"-os monitort ezért gondoltam nyugdíjazom régi öreg kártyámat egy 8800GTS-t és vennék helyette valami újat. Na eddig úgy volt hogy egy 4870X2-est veszek de sajna elég durván felmentek most a VGA árak. Így gondoltam veszek mindjárt kettő 4850-est és mehet a CF, mivel az alaplapom is támogatja.
Ezzel kapcsolatban kérdezném hogy nekem egy Gigabyte P35 DS4-es alaplapom van menyire fogná vissza a két kártya teljesítményét, mivel ennél a lapnál még nem mennek 16 szoros sebességen a kártyák?
Tudom jobb lenne egy x38 vagy 48-as lap de mivel nekem OM Vistam van ezért nem szeretném mostanában lecserélni az alaplapomat. Vagy jobban járnák az X2-essel ez esetben? -
horitomy
tag
Jön a következő kérdésem: A twin turbo ugyebár fent van a kártyámon. Gpviewer-rel leterheltem. Jó 5 perc után, mikor 70fok a kártya, pl az everesben eltűnik a kártya összes hőfoka, ventijének fordulata. A windows is elfelejti a driverét. Csak újraindítás után tudom újratelepíteni a driverét. Addig 16 színnel megy a win.
Mi lehet a gond? Hőfok probléma lehet? A ref hűtővel nem csinált ilyent, a gépen meg nem változtattam semmit. (Igaz monitor nélkül csinálom, távoli asztallal, ugyanis szervízben a monitorom) -
haky
senior tag
MOst tettem újra a win-t. Tegyem fela 8.9-et vagy 8.10 beta-t???Szerintetek???
Üdv
Laci -
Sziasztok,
elkelne egy kis segítség. Előre is elnézést, biztos sokszor kérdezték már amit én is fogok mindjárt, de egyszerűen semmi időm visszaolvasni.
4870-es kártyára milyen hűtési megoldás a legjobb?
2 feltétel:
- elfogadható hőmérsékletű legyen a GPU
- nagyon halk legyenÉn erre gondoltam, 2db halk 92mm-es ventivel: Thermalright T-Rad2 , csak éppen sehol sem látom, hogy lehetne kapni!
Előre is köszi!
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #30403 üzenetére
Nagyon sokat.
Látom, nem olvasod a topicot.
Ennyi jött ki Vantage-ből max (ez friss):
C2D 4.05 HD4870 750/900 8.9: 8461 (8580/8121)
C2D 4.05 HD4870 810/1050 8.9: 9012 (9325/8187)És ennyi 3DMark06-ból:
C2D 3.8 HD4870 750/900 8.9: 14163 (5972/7419/3538)
C2D 4.05 HD4870 750/900 8.9: 15024 (6033/7428/3740)
C2D 3.8 HD4870 800/1000 8.9: 15468 (6347/7910/3539)Minden VGA beállítás maximumon volt, csak az AA-t és az AF-et hagytam Mark-vezéreltre a pontos tesztek végett.
De nem is ez a lényeg, mert default tesztekben csak 78-100% a gyorsulás 3870-hez képest, no de hogy DX10-ben 1680x1050-ben Extreme Quality beállításokkal, 8XAA és 16XAF mellett 161%-os legyen (a gyorsulás, nem a teljesítmény), az már nagyon durva. És megnéztem 3.8 és 4.05GHz között, még további 160GPU pontszámot gyűjtött (hangsúlyozom, a fenti beállításokkal, nem default módban). Többi az oldalamon, rövidesen pedig logout-on, már játék tesztekkel. Persze olyanokkal, amelyek legalább egy kicsit igénybe veszik a 4870-et.
Ja, AMD... -
lala42
őstag
Nem lehet, hogy a Riva még nem ismeri a 8.10.-et? Gyanus volt nekem ez az innen-onnan letölthető 8.10. Azért csak érdemes lenne megvárni az ATI hivatalosát is.(persze lehet,hogy nekem nincs igazam, aláírom)
Elég sok változtatás is van benne, hisz méretében jelentősen eltér a 8.9-től
-
fdisk
őstag
Ha megfeszülök sem tom feltenni a 8.10 ha moddolt biost használok.
Visszaflasheltem az orig. zafír biost.Így már ok,de így viszont elszáll a jól bevált vent.vezérlés és az energiatakarékosság is.
Akkor riva 2.11 fel,majd azzal megoldom a venti vezérlést.
Csakhogy a riva nem(jól) ismeri fel a 8.10-t,ezért nem is tudtam szabályoztatni vele a ventit.
Akármit állítottam pörgött mint a bolond a venti.(pedig ua azokat az értékeket írtam be,mint ami a moddolt biosban is vannak.(hőm. és a %)
Újratettem az OS-t,majd csináltam egy backup-ot a szűz xp-ről,h ne kelljen ezekután állandóan újrahúzni ha vmi gebasz van vele.
No szóval alaplapi driverek fel,majd a kata.
Eljátszottam ezt a 8.8 és a 8.9-el is,de semmi.Kiírja ha nincs telepítva az ati szoftver.
1edül és kizárólag csak a 8.7-el lehet moddolt biost használni.
Pedig jó vna vhogy felfabrikálni,mert a 8.10-el elég jelentősen gyorsult a 3D06.Olyan + 10-12 fps átlag.
Mivel csak ezen néztem,játékról nem tok nyilatkozni.mod.: majd el felejtettem.A "régi" OS-t visszatéve a stalker CS 1600*1200-as felbontásba sokkal simábban fut mint 1280*1024.Az fps szám pedig nem változott semmit.Marad a 60-70.
Pedig minden a legnagyobbra van állítva.
Ki érti ezt?
Nem kellene jelentős fps csökkenésnek fellépni? -
Bikerider
aktív tag
Hi
Szerintetek lehet His iceq4 4850 512mb+sapphire dual slott-ot Crossfire-ba tolni
-
horitomy
tag
válasz
DerStauner #30402 üzenetére
Jól feltettem. Igaz a gyárilag felvitt paszta mennyiségeszerintem 3x több mint kéne, de ennek ellenére nem szedtem le róla. Szerintem közel 1mm vastag volt a gyári pasztázás a twin turbonak.
Ha a gyári ventit 80%-ön pörgettem folyamatosan akkor sem ment le idle-ben 50 fok alá.
Jó ez így!
Most, hogy 3 órája nem nyúltam a géphez 44fokos mindene a kártyának.
-
MPowerPH
félisten
Katt, mit sikerült kihoznod a VGA -ból?
-
_Toka_
senior tag
válasz
hakos1987 #30400 üzenetére
sztem totál hülyeség, hogy az a végleges 8.10... ha már kész lenne, az ATi is közzé tette volna!! azért mert valaki annak hívja, attól még nem biztos, hogy az...
Olvasd már el még egyszer, mit írtam ott:
"Nem hinném, hogy sufnituning lenne - tehát nem idegen kezek munkáját magán viselő valami -, inkább még csak egy béta állapotú, de nyilván echte AMD-s driver."
Engedelmeddel annyit és csak annyit módosítottam rajta, hogy itt kiemeltem a lényegét.echte - igazi, valódi
Tehát én nem állítottam, hogy az a végleges. Igaz, ki sem zártam, hisz lehet, hogy megkapja majd ez a béta a WHQL minősítést, és ez lesz az... De ez - mint írtam is - még nem a végleges.
Ez egy kiszivárgott béta, mint vannak ilyen oprsz.ek is... És azért "kiszivárgott", mert a bétákat is béta-tesztelőknek szánják, nem a nagyközönségnek.
Aktív témák
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest