Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
_Toka_ #31447 üzenetére
..., és ezért van Gornecknek qrwára igaza.
Pont én voltam, aki annak ellenére, hogy elégedett vagyok a kártyával, nem vitatkoztam vele... Mert tiszteletben tartom a véleményét. Ő más szemüvegen át nézi a kártyával kapcsolatos dolgokat. Így nyilván nem is ugyanazt látjuk. A tényszerűen közölt kijelentései miatt szóltam bele a dologba. Ezt teszem most is... hehe vegyen egy nvidiát, ami 60 fokos hurrá! És akkor mi van? Engem például sokkal jobban zavarna az nvidia hangos(abb) hűtője(mert hangosabbak a GTX-ek ez tény), tőlem lehet forró, meg változtathatja a feszt, és akkor mi van? semmi kábéezek nagyon kispályás dolgok, csak mosolyogni lehet ezen
a VGA-t nem azért veszik az emberek h monitorozzák, fúrják-faragják és beletúrjanak a bios-ába, aztán vagy meghal vagy nem(szvsz nem a gyártó hibája), hanem azért(bármily hihetetlen), beletolják a slotba fölrakják a drivert és élvezzék a játékot
-
Gokusan
csendes tag
NOS LEHET hogy ez hülyén hangzik de hogyan rakjam össze a HD4870X2-őt? Hétfőn jön meg és áttam hogy van egy 6 pines hely rajta és egy 8 pines is a 6-os addig oké mert van 6pines dugó a tápon de a 8-pines hez 2db 4 pinest dugjk be egy kábelről van 2db-ot 2 kábelről vagy csak 1db 4 pinest dugjak be
http://img378.imageshack.us/img378/6518/dsc00215mn1.jpg
ittvan egy kép
annyi a különbség hogy nekem Sapphire lesz a bal oldali 6-osról és a jobb oldali 8-as -ról beszéltem -
Mathiask
senior tag
Hello
Vettem egy giga zalmanos 4850est és marha hangos. Hogy tudom lecsendesíteni? a driverében van valami fan control de semmi hatása rivatunerrel is próbáltam, de semmi hatása. Egyből érezni kéne az állítás hatását? Egyéb ötlet?
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Mekkora hulye lennek ha lecserelnem His IceQ4 4850 512mb -t Egy MSI GTX 260 OC -re
.
A Cata szerint GPU terhelese 78 szazalek.Az sok
48 fok alatt. -
Bluegene
addikt
válasz
Gorneck #31374 üzenetére
hehe
később: Amúgy a kártya tökéletesen működik és szépen teljesít a játékokban...
De ennyi amit fel tudok hozni mellette...mert ez nálam nem minden.. és még hozzátehetnéd hogy olcsó, a legtöbb embernek aki nem tesztprogramokkal lesi a GPU feszt(az normális emberek 99,9%-a)hogy ugrál
, annak csak ez számít, betolja a gépbe, fölrakja a drivert és élvezi a crysis-t vagy a stalkert szvsz, ez erre való és kész
-
F-ECT$
titán
válasz
Wukiwo #31488 üzenetére
Catalyst 8.10
Katt777, _Toka_ :
No, akkor 1 kép, azt hiszem mindent elárul: GPU CapsA ventinek 50%-ig semmi hangja nincs, 60%-tól már egy pici van. A kártya teljesen lezárt házban megy "Turbo" módban (ezért a 775/1000).
45%-ra leszabályozva kb 70 C-ig megy fel a hőmérséklete.
-
Wukiwo
senior tag
ti milyen drivert használtok?
-
F-ECT$
titán
válasz
_Toka_ #31485 üzenetére
Semmi gond.
Btw első ránézésre a GW 4870 GS-emnek is eléggé hasonló hűtése volt, mint a mostani Palitnak, és az nem volt túl halk, szóval nagy reményeket nem fűzök hozzá.
Na mindegy: majd használok fülest, vagy feltekerem a hangerőt
(Most még a melóhelyről írok, 9 körül érek haza.)
-
_Toka_
senior tag
válasz
F-ECT$ #31484 üzenetére
4870-esem van, nem 50-es és messze nem ilyen a hűtője...
Én meg erre belinkeltem a régi 9600GT-m képét. Mentségemre legyen szólva, hogy anno tényleg azt hallottam az akkor aktuális topicban, hogy Xpertvision = Palit, ill. ez a kártya is egy Sonic volt. Ebből botor módon arra következtettem, hogy tán ugyanazt a hűtést használták ugyanahhoz a névhez. Tévedtem...
Mindegy, annak a hangja itt és így számunkra már lényegtelen! -
F-ECT$
titán
válasz
_Toka_ #31481 üzenetére
4870-esem van, nem 50-es és messze nem ilyen a hűtője, hanem 2 ventis. Képek. Igazán én is arra vagyok kíváncsi, hogy alap órajeleken mennyire kell felpörögnie a ventiknek terhelés alatt és hány %-tól lesz zavaró a hangjuk. Tuning pár napig még biztos nem lesz, egyelőre nem nagyon lesz időm a gépre
(Eddig IceQ4-em volt, annál nehezen lesz halkabb sztem...) -
PPSH
őstag
mikor jon a HD5870-es?
-
_Toka_
senior tag
válasz
F-ECT$ #31479 üzenetére
Nekem Xpertvision 9600GT Sonic-om volt. Anno úgy hallottam Xpertvision = Palit.
Az enyém ilyen volt:Nos, ennek konkrétan sokkal nagyobb volt a hangja minden esetben, mint a mai Sapphire HD4850 ref. karimnak.
A Tiéden nem ez a hűtés dolgozik? Mert amennyiben igen, valszeg hangosabb, mint a ref 4850-ek.
(#31482) PPSH: Szerintem úgy az 5850-ekkel naggyából egyidőben. Max. olyan 1-2 hét lehet köztük.(#31483) katt777: Ezesetben asszem én inkább nem szóltam semmit
... F-ECT$ felejtsd el
-
F-ECT$
titán
A GW 4870 GS-em hibás volt, most cseréltem Palit 4870 Sonic-ra. Ha érdekel valakit, akkor írhatok róla, bár mivel ref kártyám nem volt, ezért a hangosságáról/halkságáról csak szubjektíven tudok beszámolni.
-
katt777
félisten
válasz
--Disztroj-- #31459 üzenetére
Majd ha gyf-ék eleget kerestek a Ft-on. Ma is rohadt egy újabb 10-est.
HSM: Elfelejted, hogy én 3D-ben is energia-takarékos beállításokat használok, és mivel játékok alatt fogyaszt igazán a VGA, ezért ott jelentkezik a komolyabb megtakarítás, főleg, hogy vannak játékok, amelyek lazán futnak 2D-módban is 1.023V-on. Az en. tak. 3D-m meg 1.143-on megy, ami aztán DX10-en kívül mindenre elég (-Oblivion
), így ha van kedved, számold ki, akár csak napi 2 óra játékkal mennyit spórolok havonta. Nekem pár 100Ft is számít, ezért az egész PC úgy van belőve, hogy szinte ne is éljen, ha nincs szükség teljesítményre (EPU), ha meg igen, akkor rendelkezésemre áll a teljes izomzat.
Az nyilvánvaló, hogy egy nagyobb fogyasztású kártyán többet lehet spórolni is.Az ideális bios persze az lenne, amely a feszt és az órajeleket is úgy vezérli, hogy min. 30FPS meglegyen egy alkalmazás alatt, de ezt vsz. elég macerás leprogramozni (szóval ezt aztán tényleg nem várom el az ATI-tól
), ATT-ban viszont néhány profillal megoldható.
Zomb€€: Persze, hogy állítja, csak fölfelé nem.
-
Osynho
addikt
Hy
4850eket nézegetem, és kellene egy olcsó és jó verzió. Sapphire dual slotrol olvasgattam itt, hogy jól hűt, meghogy egyedi nyák, meg h nincs memhűtés. Gondolom hangos mint állat. Egyik kérdésem az lenne, h azt a fekete keretet le lehet-e venni a hűtés tetejéről, hogy egy 12cm-es ventit tegyek rá? A gyárit meg kihúznám. A másik dolog, hogy egy S1 rámenne-e? -
_Toka_
senior tag
válasz
--Disztroj-- #31473 üzenetére
... annyira nem is veszem sokért, ha 5k ért elmegy a kis kártyám, mert leszámítva azt, akkor kb 38ért vettem iceg4-et, ami nem is rossz azé.
Ha ezt ma így megkapod, szerintem ki ne hagyd!!!
(#31467) Gorneck23: Hmmm... Na ja!Ma ez már más... De azééé jó ez is!
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Gorneck #31465 üzenetére
Jah sejtettem, de azt én bizony ki nem várom, mert akkor meg az lenne a jó tanács hogy várjak az 5xxx szériára....nah a lópikulát
, 2 év után végre jövő 7 meg szeretném tudni, milyen is a crysis valójában
... annyira nem is veszem sokért, ha 5k ért elmegy a kis kártyám, mert leszámítva azt, akkor kb 38ért vettem iceg4-et, ami nem is rossz azé.
-
-
Gorneck
legenda
válasz
PpenoO #31468 üzenetére
Ahogy néztem a 3850/3870 ready verziókat rakják fel...
Ilyen hűtőt vennél vagy ilyened van elfekvőben? Mellik akkor? R600
10 ram süni kéne min hozzá...
-
PpenoO
őstag
Üdv!
Elkélne egy kis segítség. Pár órája böngészem a topikot (keresővel is), sajnos nem találtam választ a kérdésemre. Google se segített. Remélem ti fogtok.
Kártyavásárlás előtt állok, és szeretném tudni, régi Hr-03as (nem rev A, nem Plus, nem GT) Th hűtőt rá lehet tenni egy 4850es ref kártyára? Valamilyen szinten gányolni is hajlandó vagyok, ha ez nem megy a kártya illetve a hűtés rovására.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Gorneck
legenda
válasz
Mostanában tuti nem...majd jan febr...
_Toka_: A kocsija...Ő nem...
-
_Toka_
senior tag
válasz
Kicsit ideges vagytok úgy látom...
Akkor valamit félreértettél.Mi hárman pont tudjuk, miről beszélgetünk, közülünk senki se ideges! És amennyiben Ti is értitek - őszintén remélem
- akkor azt látjátok belőle, hogy ugyanarról beszélünk vérmérséklet függvényében különböző stílusban.
Jók ezek a kártyák, no! Ugyan vannak kisebb-nagyobb mértékben bosszantó dolgaik. Ha valaki nem vesz róluk tudomást, mert őt nem zavarják annyira, fantasztikus kártyához juthat. Ha valaki háklisabb
- nem megsértődni!!
-, akkor lesz egy rossz emléke...
Valami olyan ez, mint az, hogy anno rengetegen útálták!!! Schumachert, míg mások imádták ... de egy valamit mindenki elismert ... mégpedig azt, hogy issssszzzzzonyat gyors!!!
Egyébként ravaszak vagytok, Te is és Katt is ... Legközelebb én is elragadtatom magam, utólag majd ráfogom a nyuszira - mint "költői túlzás" -, legfeljebb rakok mögé egy smiley-t...
-
Zomb€€
őstag
Az ér vmit ha ATT-ben állítom a Voltage-t? Át is állitja valoban,vagy csak dísz?
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #31457 üzenetére
Kimértem a hatalmas spórolásodat! Mikor volt nálam fogyasztásmérő, ezt is megnéztem. Az eredmény? 4W (!!!!) igaz, a 8.7-es driverrel, XP-SP2 alatt. Pedig levettem az órajelet 160Mhz-re, a memóriát 500-ra, (kevesebb nálam instabil volt) a feszt pedig addig csökkentettem ATT-ben, amíg csak volt kép.... 4W-al fogyasztott kevesebbet a refkari, pedig már bőven 1V alatt voltam vele....
A 70-esnél tényleg lehet valamennyit nyerni (akár sokat is) a feszállítgatással, órajellevétellel, de az 50-esnél alig.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
_Toka_ #31454 üzenetére
Kicsit ideges vagytok úgy látom...
nos én ezt mosolyogva kérdeztem, ugyanis azt állította korábban hogy ez egy gyenge körítésű kártya szarul kiadva...ergo álatalánosított(és ezzel engem és tán másokat is bizonytalanított el hogy ilyet karit vegyek)....de ha van mégis olyan belőle, ami használható, akkor nem értem mi a gond...nyilván nem kötekszem, és nem választ akarok rá, a kérdés költői volt...
Ref hűtősről szó sem lehet, de ahogy mondod, már kapni sem lehet....amúgy ha 100°c-os és ez nem baj neki akkor engem sem érdekel különösebben, csak ne fútsön ezzel más cuccokat a gépben...ennyi
Katt: Barkácsolni nem akarok, mert az garivesztés és így elsőATIsként nem szerelek rajta semmit, legyen minden egyben
Az ára szted mikor lesz 32 körül? Mert én 1 hónapon belül mindenképp akarok cserélni...2 évet vártam, most már tűkön ülök
-
katt777
félisten
válasz
--Disztroj-- #31451 üzenetére
Ref. kari is jó egy jó házban, vagy szabályozva, esetleg teszel rá egy GFX Chillát vagy S1-et, és máris olcsóbban hűsebb/halkabb karid van, mint a HIS IceQ4. Viszont az tényleg egy az egyben jó, ha semmit nem akarsz vacakolni vele.
40+ ezerért ne vegyél, inkább várj, amíg visszamegy az ára 32k köré. -
katt777
félisten
válasz
Gorneck #31443 üzenetére
Én is mindig matatok.
Különben nagy szívás lenne a Vista. Ha meg gáz van valamivel, arra ott a rendszervédelem (az sem a Vistáé).
HSM: Nem, a fogyasztás azon fog múlni, hogy biosban és/vagy ATT-ban leszabályozza az ember a karit ott, ahol nincs szükség a teljesítményre, és úgy bizony sokat lehet megspórolni (hogy nem is ugrál, az csak ráadás). Lásd még : csökkentett 3D mód.
_Toka_: Nyilván a költői túlzás miatt volt ott a smiley. Amúgy pontosan tisztában vagyok vele, hogyan működik egy üzlet, és hogyan takargatja minden cég termékei hiányosságait marketinggel (ha jó lenne a termék, nem kéne marketing
). A fejlesztési duma ugyanilyen, noha tény a fejlesztés, csak a vakvágányokat nem szokás elismerni. No meg félkész (hibás bios, pocsék driver) terméket nem kéne piacra dobni, ami ugye megint gazdaságtalan lenne, tehát megint csak marketinggel kell leplezni. Egy ideje rájöttek az üzletben (kb. amióta elharapózott a tömegtermelés), hogy marketinggel a szart is el lehet adni (bármiben), mert a vevőknek csak néhány százaléka tudatos vásárló, a többi egyszerű fogyasztó, akinek a vezérlőegységébe bármit be lehet programozni. Így semmilyen kényszer nem hat a gyártókra, hogy 100%-os késztermékekkel lépjenek csak a piacra, és azt ezt szóvá tevők lesznek csodabogarak.
ATI-ról, amit írtam, nyugodtan elhiheted, van benne gyakorlatom.
Azt, hogy Gornecknek igaza van, ált. írtam, a hozzá nem értő felhasználókat meg szintén nem rád, hanem azokra, akik megveszik a hardvert, és használják, miközben fogalmuk sincs az egészről, és nem is kell, hogy legyen, csak ezt aljasság kihasználni. nV-tól és ATI-tól, meg mindenki mástól is, no de persze megteszik, mert megtehetik.
A te megalkuvási szinted nyilván nem azonos sem Gorneck-ével, sem az enyémmel.Gorneck23: Semmi nem élvez védettséget. Amúgy te is az AMD VGA-ddal vagy olyan elégedetlen.
-
_Toka_
senior tag
válasz
B@szki, ő válaszol Neked leghamarabb, erre nekiesel
Nos, vele ellentétben én merném javasolni a ref.karikat is. Történetesen nekem Sapphire ref. van. Mondjuk, itt olvastam olyat is, hogy a ref.-eket már nem lehet beszerezni. Erről konkrét infom nincs.
Ja, hogy 100 fok... Sokat nem néztem a hőfokokat, de nem garantálom, hogy nyár közepén nem produkált ilyet is. Mondjuk, ha igen, akkor se hibázott.... én hasonlóan egyszerű felhasználó vagyok vga-k terén mint _Toka_.
mondom én... -
Wukiwo
senior tag
nem ide illő a kérdés de jobbára ide irkálok:
4450X2 mellé HD 2600XT vagy HD3650
ergo melyik a jobb kari? -
Gorneck
legenda
válasz
HiS IceQ4...legjobb választás...szvsz.
No meg 1-2 nem ref hűtéses kari... -
--Disztroj--
senior tag
Ezt az oldalt végigolvasva kicsit meginogtam a 4850 et illetően, főleg azért is,mert nekem eddig nv kártyám volt és most készülnék váltani, de ez a sok sav ami éri azz atit nem tölt el sok bizadalommal...én hasonlóan egyszerű felhasználó vagyok vga-k terén mint _Toka_, szal ennek tükrében kérdezem tőletek: van olyan 4850 a piacon, ami nem hangos és nincs gond/szarakodás vele, meg monjuk nem 100°C-os? (tuning nálam nem játszik)
Mert ha nincs, akkor nem akarok 2 év után egy olyan vga-ra költeni 40+ ezret, amivel csak a baj van...
Gorneck23 : Látom akkor mégiscsak van jó példány...akkor mi a baj?
-
_Toka_
senior tag
válasz
Gorneck #31448 üzenetére
Azért látom másképp mert már számomra nem elég az, hogy beteszek vmit a gépembe és menjen...ha fizettem érte vannak elvárásaim...úgy gondolom nem sok.
Na, adsz ám Te is lapáttal az érzésnek...Közben megjött a (#31449) Gorneck23. Nincs ám semmi gond!!!
Ha nem lenne olyan kevés időm, amennyi ... ha nem lenne köztünk akkora a korkülönbség, amekkora - szigorúan csak értsd: vérmérséklet - ... vagy amennyiben hibázna a kártya, én lennék az első, aki itt mindent kipróbálna, nézne, amit csak tesztek Ti itt. De, én tényleg játékra vettem. Addig meg, amíg a gépben marad - legyen az, akár egy év is - engem akkor fog érdekelni a hogyléte, amíg el nem kezd hibázni.
-
Gorneck
legenda
válasz
Gorneck #31448 üzenetére
És persze nem vagy igénytelen...egy szóval se mondta senki...csak épp ahogy mondod más a szemüveg amin keresztül nézzük a dolgot...Én így látom...más meg úgy csak kurvára bosszantó, hogy sokan efelett átsiklanak amik tények, mert az nem fontos...az a fontos, hogy 100 fpssel szakítson a játék...mostanában sokat játszom kell a kraft nekem is...de nem mindenáron...
Sztem várhattak volna a kiadással és akkor talán rendesen működne a kari vagy adták volna drágábban jobb tervezéssel, bios-szal... -
Gorneck
legenda
Órajelet leveszi? 1xx hatalmas levétel mikor 300ra kéne és nem 500ra...feszből is csak éppen vmit... Pl a feszt eddig miért nem tette? Miért csak a 8.10estől? Akkor ez most mi?
Indítok egy intézőt és már ismét fullon a kari és bőg a venti? Hurrá...ez ám a technológia ez ám a tökéletes működés!!!katt: Rossz vizeken evezel már...ne keverjük bele az AMD-t...
_Toka_: Azért látom másképp mert már számomra nem elég az, hogy beteszek vmit a gépembe és menjen...ha fizettem érte vannak elvárásaim...úgy gondolom nem sok. Még mindig az a baj, hogy nem értik meg az emberek, hogy nem gpu tudását nevezem ipari hulladéknak, hanem a körítést...
Már a 3850nél se értettem miért azt a bakfitty bordát rakták a karira...aztán egy sokkal komolyabb karira ismét ráteszik...
Persze...versenyképesnek kell lenniük...csinálnak egy jó gpu-t...ennyi elég is? Ezzel meg is elégedett mindenki? Hát Én nem...
Veszik a karikat mint a cukrot...jól vannak árasítva...jól teljesítenek...máson majd spórolunk...pl hűtés... -
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #31442 üzenetére
Én meg abban vagyok biztos, hogy az AMD-nél is többet költenek marketingre, mint fejlesztésre.
Ha van ott ismerősöd/családtagod, irígyellek. Valszeg olyan infokhoz juthatsz általuk, ami keveseknek adatik meg. Egy "gyárlátogatás"-ra majd igazán beprotezsálhatnál!
Hülyeséget félretéve! Azt nyilván mindketten tudjuk, hogy egy olyan cégnél, amelynek a fő profilja a kutatás/fejlesztés - hisz ennek eredménye husszútávon határozza meg a cég versenyképességét -, ott a mondatod kevéssé állhatja meg a helyét! De hangzik olyan jól, mint mondjuk szidni a Windows-t, aminek a folyamatos felénk irányuló bosszantásai nélkül csak órákig vagyunk életképesek... De szidjuk, mert az olyan trendi...Nem tudok az évek óta tartó ATi kártya mizériákról, Általad említett bios problémákról, sz@r driverekről, mert hosszú évekig zöld kártyáim voltak /x800 óta/. Ezért furcsa számomra, ha én nem érzek gyökeres változást körítések terén, akkor ők se lehetnek rosszabbak lényegesen a konkurenciánál.
Lehet, hogy a "bácsi" nem vállalja, mert ez hízeleg a hiúságának.
Bármi lehet! Még az is, hogy a zseniális ötleted nem jutott egyikük eszébe sem eddig. Miért ne?!..., és ezért van Gornecknek qrwára igaza.
Pont én voltam, aki annak ellenére, hogy elégedett vagyok a kártyával, nem vitatkoztam vele... Mert tiszteletben tartom a véleményét. Ő más szemüvegen át nézi a kártyával kapcsolatos dolgokat. Így nyilván nem is ugyanazt látjuk. A tényszerűen közölt kijelentései miatt szóltam bele a dologba. Ezt teszem most is...Az egyetlen gyártónak sem mentség, hogy jó a hardvere, mert a 95%-ban hozzá nem értők nem veszik észre a hibáit (lásd még Phenom TLB hiba, vagy az első Pentiumok, stb).
Ugyan zárójelben más dolgokat említesz, de nyugodtan vehetem magamra is, amit itt írsz.
Bevallom, sokatokat olvasva már-már olyan érzésem van, hogy én egy igénytelen senkiházi vagyok, mert nem rendeltem meg a kártyával együtt az új hűtőt is, mert nem tettem azóta se, mert nem feszegetem, hogy miért olyan meleg a kártya, amilyen. Mert nem nézem, hogy ugrálnak-e a fesz-ek, órajelek. Mert nem tesztelgetek orrvérzésig, stb.
De most töredelmesen bevallom, én játékra vettem ezt a kártyát. Kivettem a dobozából, beraktam a gépbe, néztem egy 3DMark06-01-et, hogy összevessem a korábbi kártyával. Kicsit néztem, mert nem mindenhol hozott pluszt a korábbi 9600GT-hez képest. De azóta egyik játék megy a másik után, egyetlen apró probléma nélkül, nem utolsó sorban gyorsabban, mint a korábbi kártya. És én ezért vagyok elégedett a kártyával és a döntésemmel, hogy cseréltem. -
HSM
félisten
válasz
katt777 #31442 üzenetére
Ahogy kell, abban a pillanatban ott a teljesítmény
És nem ugyanez a helyzet a 4850-nél? Hát de...
Szerinted nem kell, szerinte meg igen. Neked korábban nem volt ennek a hiányából bajod, másnak meg igen. De nem azon fog múlni a villanyszámlád, hogy az ablakmozgatás közben kb 5W-al többet evett a videókártya, 1 másodpercig.....(#31443) Gorneck23 A powerplay működik, leveszi a feszt is meg az órajelet is terhelés nélkül, pont mint a C1e/EIST... Ami még nem biztos, hogy működik, az az órajelkapuzás, amit a powerplay 2.0-ként emlegetnek.... Erről beszél itt mindenki, mint nem működő powerplay....
-
twine
veterán
válasz
Gorneck #31443 üzenetére
"kapnál egy alaplapot és nem működne vele a c1e/eist funkció..." ezt hivják hibás működésnek...amiért a garanciát adják..mert a mérnökök ugy tervezték hogy működjön...
Sokan mondják hogy nem érdemes kamu Ramot venni mert nem tudja a gyári specifikációban leirtakat...Nem? Akkor vissza az üzletbe és adnak olyat ami tudja...mert tudnia KELL! -
Gorneck
legenda
válasz
katt777 #31434 üzenetére
Írta is, hogy nem nagyon akart pl fizetni, hogy menjen a cucca x64 alatt...ezért van két megoldás is a digitális aláírás kikerülésére...de nekem ne matasson egy progi sem a Vistámon.
Legalább Te megérted mi a bajom...
Nagyon durva 85 fokról rendes hűtővel 36fokra történő esés...nekem ezt senki se fogja megmagyarázni, hogy természetes és mennyire jó mivel ezt mérnökök tervezték...
Az a mérnök monnnnyon le...
Nem tartana semmiből rendes hűtés rárakni vagy kiadni javított bios-t...Kb az van illetve úgy kéne felfogni, mintha kapnál egy alaplapot és nem működne vele a c1e/eist funkció...kíváncsi lennék annak mennyire örülne a nép?! Vagy az is tök elfogadható lenne mert mérnökök tervezték?
HSM: 8.10 nálam 10 fokot és kb ennyi wattot hozott...gyári hűtővel...azért ez már nem rossz...így annyit nem pörgött fel már a gyári kókány hűtő sem...
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #31437 üzenetére
Én meg abban vagyok biztos, hogy az AMD-nél is többet költenek marketingre, mint fejlesztésre.
Talán tényleg nem látunk a kulisszák mélyére, de azt azért bárki láthatja, hogy míg az ATI kártyák évek óta vacak bios-okkal, és hónapokig szar driverekkel jönnek ki egy-egy szériához, addig az ATT azóta is orvosolja a hibáikat. 38xx szériát helyre lehetett tenni bios-moddal, de a 48xx-et még úgy is csak részben.
Lehet, hogy a "bácsi" nem vállalja, mert ez hízeleg a hiúságának.
Engem, mint vásárlót nem kell, hogy más érdekeljen, mint hogy 100%-osan tökéletes terméket kapjak a pénzemért, és ezért van Gornecknek qrwára igaza. Amúgy meg ő is vehet egy még rossz forrasztóanyaggal készült GTX2x0 karit (ami aztán tényleg hamarabb megfő, mint bármelyik forrófejű ATI), aztán futkozhat vele garba, de ez már az ő problémája, ha vállalja.
Az egyetlen gyártónak sem mentség, hogy jó a hardvere, mert a 95%-ban hozzá nem értők nem veszik észre a hibáit (lásd még Phenom TLB hiba, vagy az első Pentiumok, stb).HSM: Nono, a C2D-nek semmi baja! Ahogy kell, abban a pillanatban ott a teljesítmény (olvasd el a P5Q bemutatómat). 3870-nél sosem volt olyan bajom, hogy késve kapcsolt volna fel.
banderasz77: Palit 4870 Sonic. Nézd meg a tesztjét Guru3D-n.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #31438 üzenetére
Ez tény, de ebből voltak gondok is (nálam semennyi, mások panaszkodtak) hogy idő kellett, mire 3d-módba váltott, és valahol ez nem volt jó... Amúgy nálam az üresjárati ingadozás hőben nem haladja meg a 3 fokot.... Ennyi szerintem belefér... És szerintem ez nem is rövidíti az életét.... Az az 1 másodpercre felpörgő venti tényleg fura, de nagyobb bajom ne legyen....
És a gyári refikártya is csendes üresben, és a GW GS is.... dacára, hogy paranoiás cowboy a vezérlésük....
Amúgy a proci is ilyen, pl az Core2 sem csak akkor kapcsol fel, ha szükség van rá.... Ez van ezek ilyen rendszerek....(#31439) banderasz77 Én a referencikártyát favorizálom, abból is az 1GB-set. De a te pénzed, a Te döntésed!
-
banderasz77
addikt
Hali!
Nagyon szemezek egy HD4870-es karival. Van-e most valami favorit márka és típus amit érdemes megvenni?
-
katt777
félisten
De éppen ez az, hogy nincs terhelés-váltás (legalábbis szignifikáns), az a hülye 48xx mégis felküldi magát 3D módba, ezzel növeli a fogyasztást, a hőtermelést (a hőingadozást is), és a venti fordulatszámát. No meg az utóbb teljesen rendszertelenül ugrál magától is.
38xx karik egyáltalán nem csinálják ezt, azoknál csak a hűtés-beállítás szar (a régi biosokkal túlmelegednek, az újabbakkal meg túl hangosak). Azok csak akkor kapcsolnak 3D módba, ha valóban igényli ezt a terhelés, nem mozdulnak be már egy ablaknyitásra, mint a paranoiás cowboy.Terheléskor dolgoznak, amúgy meg elvannak hűvösen és csöndesen (legalábbis egy bios-mod után tutira
).
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #31434 üzenetére
Hát, nem véletlen, hogy Ray Adams bácsi évek óta farigcsálja a cuccot. Nem ártana kirúgni az ATI szoftveríróit, és felvenni helyette őt egyedül.
Szerinted, ha ennyire egyszerű lenne a megoldás, nem lépték volna már rég megPedig valszeg a mai gárdának kifizetett bérért a bácsi el is vállalná...
Annyira elképzelhetetlen, hogy nem ilyen egyszerű a megoldás?
Leszögezném, én innen, ennek a pici országnak egy apró pontjáról nem tudom, mi lenne a konkrét megoldás, de én megkockáztatnám, hogy ATi-ék jobban tudják, mint itt sokunk.
-
twine
veterán
Estére megpróbálok feldobni képeket hogyan is oldottam meg a hűtést...nállam a procin lévő freezer7 sem ugy van felrakva ahogy az elő van irva hanem "fejjel lefelé"..azaz pont az északi hidról illetve a VGA-ról szivja "fölfelé" a levegőt, és tolja bele a tápba, illetve a ház hátuljában van egy 9centis venti, az is szivja el a felfelé szálló meleg levegőt! A tápon van egy 12-illetve 8-as venti az meg azonnal kirántja a házból.....épp azt nézegetem mostanában elégedetten, hogy minden alkatrészem ami a házban van 40fok+-(25fokos nappaliban) amiben nem az érték a jó(bár szerintem az sem rosz figyelembe véve hogy minden alkatrészemet kazánnak titulálnak),,hanem az, hogy mindenhol ugyanennyi....
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #31434 üzenetére
Nem értelek...
A terhelés, ami változik, a kártya csak alkalmazkodik hozzá....
A Core2-es prociknál is ez van, és nem nagyon hallottam normál körülmények közt kinyúlt példányról...
Amúgy a 3850/3870 is ugyanezt csinálja, és nem sok problémát hallottam róluk, bár tudom, a tiéd pont megadta magát.... ...Amúgy a kártyának, ami nem tenne jót, az az lenne, ha a hőmérséklete ugrálna tág határok között... Idle/Load 30 foknál nagyobb különbség.....
Könnyebben tudnék válaszoni, ha idéznéd, hogy melyik postomra válaszolsz...
-
katt777
félisten
-
HSM
félisten
Én most azon gondolkodtam, mi történne ha a GS-em tetejéről leszedném a keretet, és a gyári hűtő hátsó felére a vrm fölé felapplikálnék egy 12cm-s ventit.... 0 hang, hatékony hűtés... És akkor tényleg nevetségesen egyszerűen/olcsón lenne hűvösen tartva.... Ha meg S1-el és megfelelő ventivel használod, úgy meg aztán Hawaii... Csak a gyári venti sajnos a GS-en nagyon kevés levegőt fúj át a bordán, cserébe igen halk, de ezen a legkönnyebb segíteni!
-
twine
veterán
... és még igazad is lehet ("még lyuk is van, hogy felfogathasd!"
és tényleg) Bár bevallom én az első pár napos tesztfázis óta nem is láttam a kártyát,,be van zárva a gépház,,teszi a dolgát gyönyörűen, az S1-el,,,nem hiszem hogy bordázgatom én őket...fürészelni nincs kedvem,,,a Ramsüniket szeretem, mert csak "rápattintom" és kész, de bordát nem gyártok
Tényleg abból indulok ki mindig, hogy a mérnökök nem hülyébbek nállam az biztos...ők ezt igy adták ki borda nélkül...én még tolok rá egy plusz "orkánt", tuti jó ez igy.... viszont a Gainward-tól azért görénység volt azt a garancia matricát ráaplikálni a hűtésre! Ami viszont tény hogy az első tesztéjszaka szinte magátol engedte el azt a részt amit kellet
igy alig kellet nekem melózni vele, hogy megmaradjona gari
-
Tubai90
tag
a lényeg, meleg de működő hűtés, nem elavult mint az nv 260 meg 280
sztem inkább legyen melegebb a gépházban, mikor a srác dx 10.1-en játszik Far Cry 2-vel, míg a nagy isten 280-as nv csak 9-el tud
Lehet választani... senkinek nem mondták h kötelező az Ati..... nem kötekedek!
-
HSM
félisten
Mindkettő kazán!
A refen a AC S1 mellett süni+szellő bár lehűtötte a VRM-et, és stabil volt, de nagyon meleg (kézzel alig érinthető) volt a kártya túloldala. A Gainward GS pedig még annál is melegebb, de nagyobb felületen! Viszont pont ezért vagyok nyugodt, mert egy nagyobb felületen oszlik el a forróság, jobban hűl. És teljesen stabil, nincs vele gond. Ezek az alkatrészek bírják.
Szerk: amúgy nincsenek szemétül elhelyezve, nézd meg jobban, egy megfelelő méretű, egybehagyott bordával tökéletesen hűthetőek, még lyuk is van, hogy felfogathasd! [link]
-
twine
veterán
"A VRM ezen is kazán, melegebb, mint a refin, de ezt ilyenre tervezték és stabilan működik"
Ezt most a Gainward-ra érted vagy a Gigabyte-ra amit az infódban látok?
Mert ha az előbbire, akkor azt hozzátenném hogy a Gainward VRM nem lehet forrób, mint a refi,(kivéve talán a GS verziót,bár azt is kétlem, mert néztem GS órajelen a zsugám) mivel pont a napokban olvastam, hogy a Gainward tápellátása 3 fázisú szemben a referencia két fázisával,igy jobb a terhelés elosztása, ergo nem melegszik úgy, tehát nem is hűtik gyárilag!(ezért is van több kis "basz" elszórva a nyákon, amit nem lehet normálisan lesünizni, mert olyan szemétül vannak elhelyezve) Viszont ez után a hir után nyugodtam meg igazán, hogy nem süniztem le őket én sem, hanem "csak" a venti közvetlenül rájuk fujja a levegőt, igy terhelés alatt sem sütnek,,,csak szimplán melegek...
(én is csak abból élek amit olvasok,,nem én találtam ki)
-
HSM
félisten
válasz
Gorneck #31422 üzenetére
Na várjunk egy percet... A gyári hűtővel teljesen működőképes a kártya, bár tény, hogy egyesek számára elborzasztó hőfokokon....
DE MŰKÖDIK!!! A venti is szabályzódik magától, a feszt is állítja. Most nagy dolog, terhelésre 3d módba vált. És ha ezt egy ablak megnyitásánál egy másodpercre megteszi??? Engem nem zavar....
Szóval nem kell vele matatni, hogy működjön, CSAK LEHET. De ez már a Te felelősséged. Amúgy meg pont ilyen esetekre készült pl a Gainward kártyája, ha a User nem szeret 70+ fokokat látni a gépében. Én maximálisan elégedett vagyok a hűtésével. A VRM ezen is kazán, melegebb, mint a refin, de ezt ilyenre tervezték és stabilan működik. Akkor meg miért zavarjon? Arról nem is beszélve, hogy Furmarkkal néztem, játékok alatt sose fog ilyen hosszú, 100%-os terhelést kapni..... -
Gorneck
legenda
válasz
katt777 #31423 üzenetére
Van tré loader a tre tuulhó így x64 alatt is müxik...be is állítottam mindent...müxik...de közröhej, hogy ehhez plusz progi kell...
Riva ami simán müxik abba meg az auto szab nem müxik...csak a fix...rup1u5: Nálam csak a fix müxik...
Tudom, de itt sokan képtelenek elfogadni és fáj nekik amit írok vagy nemtom...az igazat írom és úgy gondolom nem a mi feladatunk erről pl logoutos cikket írni mi merre, gyári bordákat aprítani a hűtés gyanánt...
-
Gorneck
legenda
válasz
instant_h2o #31420 üzenetére
Én akkor mondanám ipari hulladéknak ezt a kártyát, ha semmilyen, illetve csak igen trükkös módon lehetne szabályozni pl a ventit, frekit,stb. De mivel ez nem így van, nem érem miért kell ekkora ügyet vágni abból, hogy felrakj még egy progit,ami megteszi ezt. Egyik mondatod üti a másikat...
Arról nem is beszélve, hogy x64 alá nincs rendes progi...mivel nem nagyon fizetnek érte az írók...csak ha hackeled...
Kérdem Én akkor az teljesen rendben van szted, hogy a bios/driver helyett Te állítsd be a karid amit nem neked kéne?!
Ne viccelj már...azért fizeted ki a 35-40k-t, hogy egy használható karit vegyél...max tuning miatt tegyél fel egyéb progit és nem azért, hogy venti és fesz gondokat orvosolj...
És kérlek vkinél itt kezdődik az ipari hulladék fogalma...amivel matatni kell, hogy megfelelően működjön úgy ahogy kéne... -
katt777
félisten
válasz
instant_h2o #31420 üzenetére
Hát, a ventit és a frekit, no meg a feszeket is elég trükkös módon kell szabályozni.
De ASUS-nál van EPU (már ha használja valaki), az elég jól kezeli. -
instant_h2o
csendes tag
Nem akarok bele vau-vau.
De ez a kártya nem 30W-ot emészt fel, így nem is értem, hogy miért jelent egyeseknek problémát / lepődnek meg azon, hogy jól szellőző házat igényel.
Én nem halmoztam el a házam venti erdővel, mégis 70-75C-nál megáll a kari gyári hűtővel (ASUS 4850).
Egy 12-es venti fújja be oldalról a levegőt a karihoz. Simán lehet mellette aludni.Én akkor mondanám ipari hulladéknak ezt a kártyát, ha semmilyen, illetve csak igen trükkös módon lehetne szabályozni pl a ventit, frekit,stb. De mivel ez nem így van, nem érem miért kell ekkora ügyet vágni abból, hogy felrakj még egy progit,ami megteszi ezt.
Másrészt, ha jól rémlik anno a 6600GT-nél volt szintén javalt a gyári hűtő cseréje...Ipari hulladék kategóriába így hirtelen a Savage2000 jut eszembe, az se nem ment, se driver nem volt hozzá,és még csak nem is volt várható, bugzott,stb. Az egy félkész cucc volt.
Összességében én elégedett vagyok ezzel a karival. Mindent tudok vele játszani, amit szeretnék.
Bár úgy tűnik, egyedül vagyok ezzel a véleményemmel. -
HSM
félisten
válasz
Gorneck #31414 üzenetére
Ja nem otthoni gépben... Melóhelyen, Acer T661-es gép, Q35-ös lapban, 2*1GB 667-es DDR2-es RAM, 1 winyó, 1 DVD-RW, Q6600, alapon. Az otthoni masinám nekem is 115W-ot produkált vele, DES-el csak a feszt csökkentő módjában 107W kb....
Igazából az értékeket csak összehasonlítási alapnak írtam, hogy a 3650, ami szuper powerplay meg kisebb gpu, stb., az se fogyaszt jelentősen kevesebbet.... Persze most hagyjuk, hogy a 4870 valamiért jóval többet eszik üresben, mi most a 4850-ekről beszélünk.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #31410 üzenetére
Még szerencse, hogy vágod, hogy mit mér a GPU-Z... Hát nem a VRAM-ot....
Mind a 3 érték a GPU-ból származik, a MEMIO a GPU legszélén van, a memóriavezérlő része, és mivel a szélen van, ezért ez a legmelegebb. (Itt a legrosszabb a kontakt a hűtő és a GPU között.)Ja, a GPU hátlapja is csak akkor forró, ha nincs megfelelően hűtve a VRM a másik oldalon....
-
_Toka_
senior tag
válasz
Gorneck #31400 üzenetére
Ettől még számomra marad egy hulladék...
Anno éppen Te fogalmaztál így - ugyan nem velem szemben -: Egyéni szoc probléma...Félre ne érts! Én megértelek, szuverén jogod, hogy olyan bő feltételrendszer szerint alakítod a véleményed egy dologról, amennyire csak akarod. De úgy korrekt, ha a pozitívumokról is említést teszel. Megtetted!
És ezek után honnan választasz új, épkézláb jövevényt, ha nem a zöldektől?
-
katt777
félisten
Nem, gyárilag úgy van kalibrálva, hogy 105°C-on pörögjön maximálisan a hűtő. Ez nem azt jelenti, hogy nem éri el. Nálam GPU-CV alatt fél perc alatt megvolt az új karival a VRAM-oknak, de a GPU is 95°C-on volt.
Fogyasztás meg bios moddal és ATT-szal tovább csökkenthető. Persze az újdonságokkal az nV szépen lenyomta az ATI-t e téren, ha csak a bios-vezérlést vesszük.Gorneck23: Oda feltétlenül kell egy oldalt befúvó venti, meg egy hátul elszívó is. A hátlap tényleg rohadt forró még akkor is, ha a VGA-n semmi nem melegebb 50°C-nál. És persze melegszik tőle a lap is. Most tervezgetem a HAF932-t.
-
HSM
félisten
válasz
Gorneck #31400 üzenetére
Tuti ugrál a fesz...lehet ezzel együtt a 2d/3d...bár utóbbit nem látom...
Ezt most nem igazán értem, mire gondolsz...
A powerplay BIOS-os része alapból állítja a feszt, 2d-ben asszem 1,044V, 3D-ben pedig 1,088V, de ez nem biztos. Nekem mikor a konnektorba dugtam a fogyimérőt, és benyomtam a furmarkot, teljesen stabil volt a fogyasztás... (Picit, +/-5-10W-ot változott, de ez szinkronban volt a fánk aktuális állapotával...)Amúgy csináltam pár mérést... Ugyanaz a gép, 3650-el üresben 76W, furmark 136,5W, Gigabyte 4850 1GB üres 101W, terhelve 225W. Windows XP SP2 alatt, 8.7-es driverrel.
Szerintem nem olyan vészes a fogyasztása...Ja, és mindezt egy sima, mezei FSP 300-60EP(1)-típusú, 300W-os táppal mérve, egyenesen a konnektorból.
-
katt777
félisten
válasz
bigdigit #31376 üzenetére
Miért is vagyok elfogult? Eddig mindenki azért szidott, hogy mennyi rosszat írtam az ATI-król.
Ha valaki nem elfogult, hát én.
Gorneck23: Igen, driver. Majd a 9.2-es jó lesz. Egyébként pedig de, a GPU órajel a feszültséggel együtt ugrál, ha az Enhanced Powerplay megy. Kimonitoroztam. Ha csak megnyitok egy ablakot, már felvált 3D-be, aztán persze vissza. Ez ATT-szal tüntethető el, mert még akkor is így maradt, amikor lekapcsoltam biosban az EPP-t.
TTomaxT: CF tapasztalat közös, de mint írtam már többször: régebbi hardverre tojnak AMD-nél. 580X-es lapomban is vége volt a CF-nek 8.3-as Catalyst-től (véletlenül pont ebbe tették már bele a CFX-támogatást
), miközben a driver 8.5-től lett jó. Szóval multiGPU emiatt se. Meg AMD se.
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #31392 üzenetére
gondolom a szuperül leszigetelt házadban szépen felboritotta a bent uralkodó kellemes időt ez a tűzokádó szörny.
meg is értem hogy utálod ezért.ilyen szempontbol valoban egy teljesen dobozolt 260-as nv az ami jobb választás ami a meleg zömét kifelé nyomja.
még a 70-es is tol befelé meleget arrol nem is beszélve hogy maga a nyák is ontja a hőt terhelés alatt. -
bozont
veterán
válasz
ProEvoFan #31396 üzenetére
De viszont mindenkinek mások az igényei, én sem szeretem ha zúg a venti és mellette még a házban is jól befût. Ezért nálam a ref. kártyák már alapból szóba sem jöhettek. Mivel én sem szeretek feleslegesen barkácsolni, inkább egy kis felárért megvettem ezt a kártyát és teljesen elégedett vagyok vele. Mint írta a teljesítményével semmi baja, csak a körítés nem az igazi.
mod.:
A 4870nél nálam is ugrált 2d/3d mód között win alatt is.Chapel
Gainward GS vagy HIS IceQ4 -
Eagl3
veterán
válasz
Gorneck #31392 üzenetére
A referencia 4850 hűtése valóban egy kalap szart ér kb.
De mint te is írtad: "Amúgy a kártya tökéletesen működik és szépen teljesít a játékokban..."
a legtöbb ember ezért veszi meg ezeket a kártyákat. Nem azért, h. keveset fogyasszon, ne fűtsön, mert egyszerűen nem érdekli őket.Az ár meg nem véletlenül annyi amennyi... a legjobb választás egy 4870, jó a hűtése hasít és relatíve olcsó.
Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iPhone topik
- Titan Quest II
- Mazda topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- World of Warships
- További aktív témák...
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest