Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
crysisban tudtam csak összehasonlítani a két kártyát.
gts húzva, xp alatt, highban picivel gyorsabb volt mint a 4850 vista alatt highban.
a 4850 viszont kiegyensúlyozottabbnak tűnt mert a minimum fps magasabb volt mint a gts-en.
nem érzem azt a 30%-ot de 15% biztos meglehet. majd a farcry2 tesztekre leszek kíváncsi, hogy ott hogy szerepel ez a két kártya. -
kariad
senior tag
Hy!
Egy kérdés 4850 Kb hány %-al teljesített túl egy 8800GTS 512-est!
Mondjuk mindegyik ref vga....
-
Bluegene
addikt
nah talán így hihetőbb, proci 3,6ghzen VGA alapon
igazából nem éri meg a DX10, látom még a 4870-est is megakasztja és minimálisan szebb(igazából csak esőben van különbség)
szal ne vesződjetek a vistával és dx10-zel azt ajánlom
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #30791 üzenetére
nekem elég jól fut a stalker clear sky
természetesen XP-t használok, fullon minden 1440X900-ban, AA off, illetve lejjebb vettem a object distance-t(vagyis a távolban nem rajzolódnak ki részletesen a tárgyak, de ez semmit se jelent, közelről szépek)
[link][link][link][link][link][link]
most látom lejjebb vette a kép nagyságát a jpeg conveter, de ez 1440-ben van
-
-
sylas
tag
hány fokig melegszenek a 4850ek?és a his-nek az iceq4ese?vagy amelyiken zalman hűtés van?
-
katt777
félisten
válasz
Bikerider #30783 üzenetére
CF önmagában szívás, P45-tel meg +1x. Az alá X48 kell, vagy persze X58, ill. jobb X38-as lapokban még esetleg elfogadhatót produkál.
Elfelejtettem írni: Crysisben és Clear Sky-ban, ha az ember pár percet játszik szaggatott üzemmódban, akkor kifagy a program, az ATI driver meg küld egy hibaüzenetet, hogy a VGA nem ismeri a Pixel shader 1.1-et. Mert az ATI DX10.1, meg minden...
Lényegében DX10 alatt kb. egy 2900Pro-m van ebben a két progiban, vagy még az se. -
Babilla
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tud ezekről a kártyákról: PowerColor PCS HD4850 és PowerColor PLAY HD4850: többet mondani, mint ami itt található [link] .
Elég jól néznek ki... -
.elek
csendes tag
de jó is a matek
ezt számold ki
a gpu órajel se rossz -
Bikerider
aktív tag
Hi
Lattom nem csak en szivok ujj Stalkerrel.Nekem Vistara fell sem telepul
valamifele magassabb felhasznaloi engedely kell a kert alkalmazashozAz meg mi?
A Gow eredetiMeg Valamilyen koddall nem fer ossze es nem indul el.Irja Reinstal de semmi javulas.Vista Ultimatum
Nagyon jo arba tudnak szerezni Sapphire 4850 512mb DS -t
Megerene His 4850 512mb Iceq4 +Sapphire 4850 512mb DS egy P5Q-E -ben crossfireben lukni -
_Toka_
senior tag
válasz
lala42 #30778 üzenetére
... itt ütik a fülem mellett a mackót, mert beszorult és nem lehet kinyitni
.
Tudod mit? Nem is akarom tudni, mivel foglalkozol!!
Csak nem Ti vagytok az a brigád is, akik a bankok elől hurcolásszák a bankautomatákat?!!Akkor még tényleg gyorsan rakjál össze a gyerkőcnek egy komoly vasat, amivel utána már eljátszik pár évig, míg apunak nem lesz gondja a hűtéssel... Tunnnnilllik, hűvösön lesz...
(#30781) lala42: Ja, vagy úgy!!!! Akkor is nagy a kísértés...
Na jó, befejeztem a masszív offot!!!
-
XoZ
aktív tag
válasz
_Toka_ #30777 üzenetére
Igazad van, tényleg elírtam
Köszönöm a javítástHogy ne csak off legyek, a sávszélesség így számítható ki (a végeredmény GB/s):
(effektív órajel [MHz]) * (memória sávszélesség [bit]) / 8 / 1024
Az effektív órajel GDDR3 (és 2) esetén a valós órajel * 2, GDDR5 esetén valós órajel * 4.A fentiek alapján a 4870-es (referencia memória órajellel) memória sávszélessége:
3600 * 256 / 8 / 1024 = 112,5 GB/s
A sima 4850 sávszélessége:
1986 * 256 / 8 / 1024 = 62,0625 GB/s
A 4850 GS sávszélessége:
2200 * 256 / 8 / 1024 = 68,75 GB/sElnézést a matekóráért
-
_Toka_
senior tag
Az első linked egy 4870-re mutat, nyilván csak elírás a 4850. A GDDR5 is azt mutatja.
Amúgy a mondanivalóddal egyetértek, utánaszámolva tényleg ezek az értékek takarják a lala által keresett sávszéleket.(#30775) lala42: Már éppen akartam írni, hogy hagyd már végre a gyereket játszani! Nyilván örül, hogy mindíg matatsz valamit a gépén!
(#30776) lala42: Ezt viszont a (MOD) gombbal hozzáragaszthattad volna az előző hsz-edhez...
-
lala42
őstag
válasz
katt777 #30773 üzenetére
Azt olvastam és grat hozzá. A cikkhez és a türelmedhez is.
Sajna én nem érek rá olyan mértékben tesztelgetni, mert a gyerkőc ( aki még a háznál van)no meg a tésasszony (még szintén)kinyúvasztana. Mert nekik is kell a gép
(na ezért rakok ma össze nekik 1 net-es csodamasinát) -
XoZ
aktív tag
válasz
lala42 #30768 üzenetére
PCI-e 2.0 csatlakozó miatt nem érdemes új alaplapot venni, mert teljesítményben szinte semmit sem jelent a jelenlegi kártyáknál (Katt777 megelőzött
).
A Gainward oldalon lévő bandwith érték alighanem a memória sávszélesség akar lenni, ami a memória busz szélességétől (a 4800-as szériánál 256 bit) és a memória órajelétől függ. A 112 GB/s elírás, mert ez a 4850 GS-hez tartozik (ami GDDR5 és 4000 MHz-es), a sima 4850-nél 63 GB/s van, a 4850 GS-nél pedig az 1986 helyett 2200 MHz-es órajel miatt 70 GB/s körüli értéknek kellene lennie. Egyébként a GPU-Z is kiírja a tényleges memória sávszélességet, itt ellenőrizheted, hogy megvan-e a 70 GB/s. -
katt777
félisten
válasz
lala42 #30770 üzenetére
Semmit nem javulna. Csináltam teszteket (honlapomon), és PCI-E2.0-val messze hibahatáron belül maradt a javulás (azaz %-ig azonos volt), 2 Catalyst között több van. Pályatöltésnél sem láttam semmi +-t, pedig Oblivionnál aztán rendesen lehet tapasztalni az átmeneteket két terület között.
-
_Toka_
senior tag
válasz
lala42 #30768 üzenetére
Nincs mit!
Egyébként, a helyedben ezért nem cserélnék lapot. A PCI-E-n keresztül történő adatforgalom sebessége nemigen befolyásolja a játszhatóságot. Szerintem ott vennél észre jelentős fejlődést, hogy egy-egy pályát nem 25 sec., hanem mondjuk 15 alatt töltene be a konfigod csere után... -
Cyberpunk
félisten
Hali.
Én is most tervezek VGA-t venni de egy kicsit tanácstalan vagyok. Egy Gainward 4870 GS-t akarnák venni de nem tudom hogy 512 MB vagy 1 GB memóriával szereltet vegyek.
Ja a monitor egy 26"-os LG tehát 1920x1200-ban tolnám, nem fogy e el hamar a Vram ekkora felbontásban? -
Departed
őstag
Sziasztok!
Van egy Sapphire 4850 Dual Slot kártyám, föltettem tegnap hozzá az új 8.10-est.
Beállítottam vele a venti sebességét 30%-ra, ez így rendben is van, nem is hallom, hűvös is a kártya.
Ámde be kellett kapcsolni hozzá az Overdrive-ot, és azt látom rajta, hogy újra meg újra a 625/1000-res alapórajelről le-le ugrik 160/250-re. (Everest-ben is így történik) A játékok viszont ránézésre pörögnek rendesen.
Ez normális működés?Köszi a választ!
Viktor -
lala42
őstag
válasz
_Toka_ #30762 üzenetére
Gondoltam már én is erre, de elméletileg a két (tudomásom szerint,persze tévedhetek)csatolófelület, az-az a 16 és a 2.0 között nem lehetne állítólag nincs olyan nagy külömbség,hogy az 100%-os eltérést okozna. ( vagy mégis?
)
A kártya azonban valóban GoldenSabre,az-az gyárilag emelt, mert minden más érték azt mutatja. -
frigoo
aktív tag
válasz
mandju #30701 üzenetére
Feltettem én is a Shappire Biost a 4870-emre.
Első tapasztalat, hogy a ventivezérlésen változtattak, (att nélkül is elfogadható hőfokokat produkál, 3d terheléskor a venti ugrik felfele) valamint ccc-ben az overdrive jobban meghúzza a Gpu-t és a memet (konkrétan 840/1150 ig). A 8.10 cata gond nélül felment vele, a márkokban is van némi teljesítménynövekedés alap órajeleken.Ajánlani tudom mindenkinek, akinek ref hűtős 4870-e van gyári biossal.
-
lala42
őstag
#30758) lala42
Ja még azt hozzátenném, hogy E8400@3,6 on 2x1 Gb 1066 Giga P35-DS3 lapban. 500 Chieftech táppal. Tehát elméletileg minden elég neki. Vagy esetleg ez csak terhelésnél emelkedik? Mármint a sávszélesség. (vagy át vok k@rva gyárilag? -
lala42
őstag
Hali!
Van valakinek tippje, hogy miért megy a Gainward HD4850 GS kártyám a gyártó által megadott Bandwidth: 112+GB/s helyett csak a CCC szerint 65,5 -el? Esetleg valami nincs jól belőve? -
katt777
félisten
A "monitorozás" ellenőrzést, figyelést jelent, nem a monitor bámulását.
Az OSD a "kijelző a képernyőn".ScouserHUN: Hát, meg tudjátok nézni a teszteket (pl. az oldalamon összevetni a HD3870 eredményeit a két különböző procival 3GHz-en). Sajna (nektek
) 3GHz körül 20% előnyük van a wolfiknak (6000+-szal szemben, nem a "kicsikkel"), tehát 3GHz-en egy X2 AMD kb. egy 2.5GHz-es C2D. Természetesen ez csak egy hozzávetőleges érték, alkalmazásonként változhat, hogy elég-e, vagy sem. Spec. 4400+-szal láttam 4850 teszteket, és azoknál jobb volt a 3870-em E8400-zal. De ha annál jobbat produkál a rendszeretek, akkor kihajtás ide vagy oda, már megérte megvenni a 4850-et.
twine: Nem azért, csak amikor említetted az eredményt, már megnéztem, hogy mi is van valójában, mert érdekelt. Ha meg már ott voltam...
-
lala42
őstag
válasz
ScouserHUN #30738 üzenetére
Persze,hogy bemegy a pcie slotbe. De ami melette van a sima pci slot (hangkarinak,stb. tehát a fehér rövid) abból is elfoglal 1 helyet. Magyarul, a hátsó kivezetéseknél két csíkot foglal el.
Max az egyik sima PCI slotba nem tudok semmit tenni mert nagyobb a hűtő
Szó szerint ez az. -
Bluegene
addikt
egy kis teszt a crysisszal és 8.9 és 8.10-es drájverrel
8.10 vga tunningolva(690/1178)
hardver: E5200@3,6ghz, ram 800@CL4, winXP, 4850
szoftver: winxp, crysis 1.2, 1440X900, extreme high beállítás, AA Off
verdikt: crysisban semmi gyorsulás
-
Tomate
veterán
válasz
ScouserHUN #30744 üzenetére
Küld meg 3,2-ig te is és kész.
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!.
Nekem felment 8.10-es DRIVER modolt BIOS-ra..3DMArk 06 is elindul, viszont a kari 2D/300Mhz/-ből nem kapcsol 3D/800Mhz/-be
Anno olvastam, hogy korábban másnak is volt ilyen problémája....Mi lehet a megoldás rá?..Rakjam vissza az előző drivert??.. -
Geza26
senior tag
Hello!
Tudom, hogy az AMD 4200+ proci nem hajtja ki a kártyát. %-ban mennyivel lesz gyengébb kb. a kártya ilyen processzorral? Köszi!
-
lala42
őstag
válasz
ScouserHUN #30733 üzenetére
A linken szereplő a dual slot. Két bővítő helyet foglal el.
Ez annyival jobb, hogy elég jó a hűtése, ergo nem kell külön hűtőre beruháznod. Na nem kell valami szuper technikára gondolni, de jól tartja a hűvöset a kártyán. Állítólag már ref. hűtőset nem is adnak ki. -
ScouserHUN
tag
Azt meg tudjátok mondani, hogy ez: [link] mennyivel jobb a nem Dual Slotos változatnál? Ha jobb valamiben egyáltalán. Vagy egyáltalán mi is az hogy Dual Slot?
-
katt777
félisten
OSD#monitorozás.
A Riva monitorozással is a legjobb Vantage eredményt produkáltam 2 magos procival, elég nagy fölénnyel.. -
FÖNÖK
tag
Hi
nek 300 ponttal kevesebbet dobot a 3dmark06.ez játékokra is kihat?
valaki tesztelte játék alatt a 8.9-et -vagy 8.10-11-et?
valaki kérdezte minlyen az asus glaciator:szerintem jó. 48 - 76C és nem hangos.
de ha visszaolvas párszáz hszt megtalálja bővebben a beszámolóm. -
DeepDish
őstag
Hi!!
Ennek a huteserol mi a velemenyetek? [link]
-
bossvico
senior tag
hát hello a népes clubban mindenkinek.
Gainward 4850 -el újítottam a 8600gts karimat.
Persze jobb, de a hűtése hangos.Hogy kell állítható állapotba hozni az overdrive menüben a dolgokat, mert szürkén van és no állítás?
Ja meg mégegy, csomó játék nem indul, újra kéne telepíteni ezzel a karival?
-
d@minator
addikt
válasz
paul91 #30715 üzenetére
Nekem is ASUS van és nincs ilyen gondom. Viszont egy régi ATI9600-nál volt ugyanilyen problémám. Nem szerette az alaplapot, mert másik két lapban jól ment. Aztán le lett cserélve egy másik 9600-ra. Semmilyen driver nem oldotta meg a problémát. Cseréltesd ki azonnal.
katt777: a tápfeszt biztos viszi az ATT, mert ha visszaveszem kifagy a Crysis. A hőfok ok. terhelve: 47fok alap:36 fok. Vistat majd telepítek vettem egy másik vinyót. Nem is biztos, hogy csinálok bios mod-ot mert egyelőre 3-4fps amit a tuningal nyertem. De ha igen akkor majd kérdezek, az ATI-hoz láma vagyok.
-
paul91
csendes tag
Ja amúgy azt elfelejtettem írni, hogy a 3D mark 03 és 06 sem indul el, de bezzeg a 2001 azzal nincs semmi baja. Mindkettőt patcheltem de nem jó
-
fdisk
őstag
Az utolsó hsz-em óta kínlódok,h fetlegyem a nyavajás 8.10-et.
Túl vok jó pár restarton,OS restore-n,meg lett pár ősz hajszálam is.
Nagynehezen,de sikerült!
Még pedig úgy,h ezen részt nem állítottam el.
Ellenkező esetben semmilyen módon nem lehet feltenni a 8.7-nél újabb katákat.
És véletlenül jöttem rá arra,amit régebben írtam az elveszett fps-ről,h mitől van
A rivatuner statistic server részét kikapcsolva visszajöttek az elveszett fps-ek.
Ha miért kavar be.nem tom.
Használtam a riva ezen részét,mert én ezzel monitoroztam játék alatt,ezért jó vna rájönni mi lehet a bibi.
Esetleg vkinek 5lete?mod.:ua ez a helyzet 8.7-el is.Ismét megvan a régi fps szám.
-
paul91
csendes tag
Figyuzzatok.
Nekem egy olyan problémám van,hogy most vettem egy ASUS EAH4850 512MB-os kártyát, és amikor játszok pl. Crysis, van egy olyan grafikai hiba hogy tűskék állnak ki belőlem, nem tom másképp mondani. De nem így kellene hogy legyen miközben játszom. Mondták hogy lehet hogy driver hiba, de már vagy öt félét kipróbáltamHa valaki tud valami segítséget vagy tanácsot adni az jó lenne
-
katt777
félisten
válasz
darkybandi #30704 üzenetére
Közben én javasolnék egy XG 8.10-et.
Vasinger!: Mert az előző is rossz volt.
stevve: Az oldalamon fent lévő tesztek már megmutatták, hogy bizony messze nincsenek még kihasználva a 3870-ek sem. Valószínűleg nem is lesznek, mert nem jellemző az ATI-ra/AMD-re, hogy a régebbi hardverekkel is foglalkoznának.
d@minator: Feszt nem biztos, hogy egyáltalán alkalmazza, de meg lehet próbálni. Viszont a hűtésre figyelni kell. Addig is miért nem teszed VH-ra az XP-enhancerrel? +8XAA?
-
-
válasz
Vasinger! #30709 üzenetére
azért is írtam, hogy nem teljesen ide való... amúgy a release notes szerint sem eget verő az újítások listája és főleg az UT3 javult. Az új driver ne mindig jelent teljesítménynövekedést és egy rakás újítást - érthető módon.
"De szvsz a 3xxx szériát már rég ki kellett volna javítani." - Mire gondolsz? Mostanában stabil minden driver-rel.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
stevve #30708 üzenetére
Elhiszem. De lehet, hogy megbántalak vele, de én full lesz@rom a 3850-et. Én ennyire egy önző egy ember vagyok! De szvsz a 3xxx szériát már rég ki kellett volna javítani. Ha így lesz pl a 4850-nel is akkor bajba leszünk, hogy kb 1 év múlva lesz "normális" driver hozzá.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
darkybandi #30704 üzenetére
Nemtudom miért kellett ezt a hülye drivert ennyire siettetni. Ennek az lett az eredménye, hogy egy használhatatlan driver lett. Igazán ráért volna 20.-ig és akkor már 1 normális driverrel állunk szemben... -.-"
Mondjátok, hogy nem így van!
-
darkybandi
csendes tag
A 8.10 referencia 4850 nel, vpu recovery-t és bsod-t adott az Alone in the Park(dark)
több pályáján is, annak ellenére, hogy semmi nem volt húzva, a szokásos atiduag.dll hibát jelezve, ami a 8.9 -cel nem fordult elő.Persze pucolás után tettem fel az 8.10 et .Na megy vissza a 8.9 várjuk a 8.11rc2-t
-
mandju
senior tag
Hali!
sapphire 4870-es kártyám van. a gyártó kiadott hozzá egy új BIOS-t, gondoltam flashelem...de az ati winflash nem igazán akarja megcsinálni... P/N mismatch ezt írja ki és nem történik semmi... ötlet?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest