- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Projektor topic
Aktív témák
-
_Toka_
senior tag
válasz
lala42 #46304 üzenetére
Öööö, próbálom kibetűzni... A Cod4-et sikerült elsőre, azon már túlvagyok, így nem érdekel, mert még semmi nem érdekelt többszörre, egyet kivéve ... az egyetlen dolog, ami a mai napig minden számomra elérhető gépen rajta van, az az NFS Porsche Unlieshed... De lehet, hogy ez csak véletlen ... bár, nekem meggyőződésem, hogy nem.
De most kezd leesni ... az enyémek tán nem is jók
Nekem tetszenek/tetszettek...
De ... igazad van ... arra szerettem volna utalni, hogy már sajna/nem sajna nem abban a korban vagyok, mikor hazaugrok egy lyukasórán, vagy ha elmarad az utsó 1-2 órám, gyorsan letolok pár kanyart egy játékban, hanem ... valóban ... sok-sok éve dolgozom ... azaz arra van időm, amire szakítok.Nos, majd rákeresek a rövidítéseidre, képbe hozva magam!
Mondjuk, sztem az általam toltak is jók voltak. Ezen a felbontáson pedig egyenesen csodálatosak az 1280x1024-hez képest! És bírta, és bírta, ...
-
_Toka_
senior tag
válasz
lala42 #46289 üzenetére
Oooops, ha már említettem a korábban link-elt tesztet, ellenben nem találom a topicban - akkor vagy én vagyok a debil, vagy - linkelek egy ilyet a barimtól...
De esküszöm, valahol a PH!-n olvastam, még az is lehet, hogy télleg itt csak most ... nemtom miért nem lelem... -
bigskull
tag
válasz
lala42 #46004 üzenetére
A gond hogy elkövettem azt a hibát; rendeltem a kártyát. Még nagyobb hiba hogy nem egy számítástechnikára szakosodott bolt a partner hanem az extrém digital.
Eddig akár mit rendeltem sosem volt bajom velük ám úgy tűnik tökéletesen látszik hogy mi a gond a céggel. Mivel külső beszállítók összevisszasága áll a háttérben illetve 3.-4. szervizekről(től) kapok tájékoztatást ezért gondolom h őskáosz uralkodik.
Nálam a hibák olyan 4-5-7 intenzív nap után jöttek elő. Majd mint írtam utána ha "pihent" újra egy kicsit munkára lehetett fogni.
Feltételezem hogy a 4 hét alatt amíg oda volt a kártya 3at állt majd bedugták tesztpadra, leszaladtak a tesztek, és hát ez jó, semmi baja mondattal b@szták vissza a dobozába.
Így szélmalom harc van mert a jelenséget nem tapasztalják, nem cserélnek, én meg nem tudom a kártyát használni.
Elkeseredtem.
-
bozont
veterán
-
-
katt777
félisten
válasz
lala42 #42066 üzenetére
Én már rosszabbal is, de úgy is kezeltem.
Újoncok...
Akinek a legfrissebb Catalyst kell, itt megtalálja.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
lala42 #40454 üzenetére
Oke, hogy csak a +12V kell
De mennyivel jobb egy 2x3-as elrendezes, ami miatt a regi tapokat lehet kidobni, mintsem mint a regi 7600-as NV-ken, sima molex csatit ra, oszt had szoljon.. de nem, kell ide uj szabvany! Uj szabvany -> uj tap...
Bar ahogy latom az i7-es alaplapokon is mar nem 2x2 hanem 4x2-es a +12V alaplapi csatlakozoja. Tehat lehet tapot is cserelni megint az alaplappal, hiaba van neked 2GW-os tapod, ha nincs ennyi csatija, vagy nem terhelheto a 12V-os agon annyira, amennyire az iNTEL szeretne.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
lala42 #40153 üzenetére
Nem, kap az is negy Noctuat, aztan kivancsi vagyok mi lesz a kovetkezo, aminek hangja van... Tap mondjuk eleg meleget fuj ki, 450-es csiftek, es ahogy nezem most 310W-ot vesz fel a gepem... lehet kene egy 550-es, az gondolom kevesbe melegedne.. kevesbe tekerne a ventije...
-
baloghzr2
tag
-
stifi
senior tag
válasz
lala42 #37688 üzenetére
és ha figyelembe veszem a többi tulajdonságot? (a toxic mégis egy OC kártya)
a két kártyát 1000 (!) forint különbséggel tudom beszerezni, így az ár egyáltalán nem érdekel, egyszerűen a jobbat szeretném megvenni (jobb= halk, nem melegszik, és az utolsó a tuning/teljesítmény)
azt vettem észre, hogy mindig minőségi cuccokat veszek a gépembe, de sosem tuningolok, ezért itt most erősen gondolkodóba estem -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
lala42 #37013 üzenetére
én hagyok mindent úgy ahogy van
2Dben nagyon ritkán felpörög a venti 100%ra 0.5-1secre (3Dben ilyen nincs), neked nem szokta csinálni? de csak akkor ha netezek, bár engem nem érdekel, mert tökéletesen müködik, ma kb 20-25 Far Cry2 és Crysis bechmarkot csináltam vele + játszottam 1órát a FC2vel és semmi hibát nem tapasztaltam; játék közben a max hőmérséklet 62fok volt, ekkor felment a venti 53-60%ra de így is simán elviselhető hangja volt
FC2 alatt gyorsabb mint a régi 4850em, minden max (kivéve a 2árnyék, az very high) 2XAA, 1280X1024ben igen jól elfut
sztem életem egyik legjobb vgaja -
-
evitiguF
senior tag
válasz
lala42 #35625 üzenetére
Köszönöm szépen a segítőkész hozzáállásodat! RESPECT!!!
rocket: ha nem sikerül találnom egyet, akkor majd felveszem velük a kapcsolatot.
(De úgy néz ki, hogy lala42 tud adni egyet.katt777: Nem is akárki mondta azt, hogy a Club3D minőségi, Hammon Serra tette, aki ugye kereskedik a cuccokkal... Pont ezért vettem ezt a típust, mert utánanéztem, hogy Club3D, Sapphire, HIS ... ez a három legjobb AMD/Ati kártyánál
-
katt777
félisten
válasz
lala42 #35463 üzenetére
CoD?
Semmiből ömlik végtelenül az ellenség (hát scripteljenek honlapokat, ne játékot
), te nem látsz a mindent elborító füsttől, ő mégis lazán telibe talál ugyanannak a füstnek a másik oldaláról, hiába mész odébb, aknavetővel is kilőhetetlen, bedeszkázott géppuskafészkek, stb. Igazi szar-feeling.
Remekre sikeredett darab, valóban.
De ha nem látod a rengeteg hibáját, akkor élvezd a játékot, azzal nekem semmi bajom, csak a "remekre sikeredést" értem kicsit másképp...
-
katt777
félisten
válasz
lala42 #35456 üzenetére
Azért írtam szmájlíval, no meg te mondtad, hogy tanuljon!
Pala: Ezek a játékok vacakolnak 8.10-es driverrel. Milyen gépigénye van a Clear Sky-nak? Amióta kijött az 1.5.0.7-es DX10.1 patch, full grafikával hasít, mint az atom. Vagyis hasított addig az 1 napig, amíg meg nem halt a VGA-m, ettől teljesen függetlenül. Vsz. egy 3870-en is lazán elmegy már, max minimális kompromisszumokkal. FC2 szintén Ultra High-ban szalad, max leveszem az AA-t 4X-re, az anizót meg 8X-ra.
mod: De, megnyikkannak, amikor majd vágod rajtuk a fát. A gépek avulásából és a gazdaság összeomlása láttán a lehetőség egyre valószínűbbnek tűnik.
-
Pala
veterán
válasz
lala42 #35458 üzenetére
Nekem is van itt egy retro gépemm igazi high quality alkatrészekkel, mint pl. egy Diamond Viper TNT2 Ultra (igaz, ezt már pont eladtam
->> fene a hülye fejembe, már bánom
), Diamond MonsterSound hangkártya (az A3D veri az összes az EAX mittoménhánypontnullás szart
), valami jóféle Giga BX-es lap. Most is üzemel, semmi gond nincsen vele.
A mai gépek kötve hiszem, hogy megnyikkannak majd 10 év múlva.#35459: Ebben a helyzetben ott van az emberben a "félsz", szerintem én is a másikat vettem volna.
-
Pala
veterán
válasz
lala42 #35451 üzenetére
Most így visszagondolva....
hosszú ideig volt V2 SLI-m, ahhoz fogtam, leszedtem valami félkész drivert netről, felraktam és legközelebb már csak akkor uninstalláltam, amikor eladtam a karikat.
Gond egy szál se volt vele.
Egyelőre mondjuk a 4850-el is szerencsém van. Legalábbis ahhoz képest, amilyen hibajelenségekről meg problémákról írnak itt egyesek; én feldobtam a 8.10-et, minden tökéletesen megy, ventit is lehet szabályozni vele, amit csak akarok, és eszem ágában sincs lecserélni egyelőre. -
Pala
veterán
válasz
lala42 #35441 üzenetére
Nv-nél se jobb a helyzet igazából. Nagyon felgyorsult a fejlődés, rengeteg féle vga kapható, az oprendszerek felépítése is bonyolultabb, így összességében egyre több a hibalehetőség. Valaki egyszer viccelődött (bár a megállapítása időnként véresen komolynak tűnik), hogy ahány játék, annyi különböző driver, aztán minden indítás előtt tedd fel azt, amelyik éppen a legjobb az adott progihoz.
-
katt777
félisten
válasz
lala42 #35433 üzenetére
Csakhogy közben felgyorsították az avultatást, így a csak kicsit is hibás alkatrészek máris "hirtelen halál"-t okoznak. Anno minden hosszabb távra készült, ergo tartósabb volt.
Nagyszüleim Szaratov hűtőszekrénye több mint 30 évet szolgált probléma nélkül, az új hűtőhöz szinte évente szerelőt kell hívni alkatrészt cserélni, jó drágán (vagy "vehetnénk újat", ahogy reklám mondja - mert a javítás már snassz -, ha lenne pénz rá). Mert ez az üzlet, nem pedig az, hogy valami megbízható legyen. Még hogy környezetvédelem...
Ja, a lassan 40 évesRakéta porszívójuk még mindig jó.
Gamerous: Nagy rá az esély, de csere előtt próbáld ki egy erősebbel, ill. ha vannak extra fogyasztó eszközök a gépben, megpróbálhatod azok lekapcsolásával is (+ vinyó, DVD, ventik, stb). Nem írtad, melyik szériából való a Csífi, de nem rémlik, hogy 400W-osból lenne kellően erős náluk.
-
_Toka_
senior tag
válasz
lala42 #35345 üzenetére
( Most fúrom a mackót
)
Ez _Toka_ pajtásnak ment
Igen, éreztem... Úgy hamar telik az "imént" említett dunsztosüveg!(#35347) Bluegene:
..., bár most látom nem AM2-esed van
Igen, igen. Nagyot én is merek álmodni, de majd meglátom, a takim meddig is ér...(#35351) horvathkrisz:
Nem, biztonsági őr, vagy mi is... Lala, remélem nem tévedtem! -
sipi83
aktív tag
-
-
-
dangerzone
addikt
válasz
lala42 #34267 üzenetére
naja. de akkor sem volt egyértelmű, hogy az a gond. mivel ahogy már sokszor mondtam, voltak olyan alkalmazások, ahol maximum grafikán sokáig ment. Pl crysis. Az eléggé vga zabáló játék. Hogyhogy csak az 5 pályán halt meg a cucc?
Szóval , ha ilyen egyértelmű lett volna minden, akkor már az elején létrehozok egy 3d-s profilt.
Bár, mondjuk azzal anno viszta alatt is próbálkoztam a legelején, csak az volt a gond, hogy az elvileg visztával kompatibilis ATT miatt nem indult el semmiylen 3d-s alkalmazás...Szóval ez van.
Örülök , hogy most már megoldódott minden. -
dangerzone
addikt
válasz
lala42 #33965 üzenetére
Sajnos pont ez a baj, hogy semmi nincs húzva. Konfigom egyébként ott van adatlapomon is.
-gb p35 ds3
+c2d 8200 nincs húzva
+ 4850 sapphire nincs húzva
+1066.os corsair dominator memók, szintén nincsenek húzva
+500 gb vinyó
+ 400w-os fsp tápegység, amire azt mondták, hogy elég kell hogy legyen -
_Toka_
senior tag
válasz
lala42 #32867 üzenetére
Pontosabban a win7 sp1, nem?
Csak mert én így gondolkoztam anno a Vista tekintetében - mármint, hogy addig biztosan nem váltok, míg ki nem jön az sp1 -, de valahogy csak nem érzem a váltás szükségét. Kétségtelen, fent van a Vista is, de az XP-t - ami még X800-al települt egy Celeron-ra, majd kapott AMD 3200+-t először 7800GT-vel, stb. - belaktam anno annyira, hogy még csak azt se mondhatnám, hogy havonta "járok a Vista-ban"...
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos cigaretta 🔞
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- iPhone topik
- Stellar Blade
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest