- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
Aktív témák
-
MarioAna
senior tag
Hello all!
Létezik hogy Far Cry 2-ben minden VH, kapok 25-30FPS-t (ha rárakok 2xAA-t, akkor 25 alá megy...)? Szerintetek a proci kevés hozzá (E2180@3Ghz), vagy driverben van valami probléma? Teljesen friss XP (kb: 1 napos) 8.10-es Catalyst Hotfix nélkül. Apropó érdemes a hotfixet felrakni, ha DX9-ben játszok?
Anno Crysisben több FPS-t kaptam, azért gyanús ez nekem. -
cimbi186
aktív tag
Csa!
Elvesztem az AA,AAA,AF stb. beállításokban a CCC-ben
Azt szeretném megkérdezni,h melyik jobb megoldás:
ccc-ben mindent alapra venni,
vagy esetleg gyári beállításokon hagyni esetleg valami közepes értékeket beállítani
és a játékokban előtérbe helyezni a beállításokat,
vagy pedig fordítva-mindent felnyomni és a game-ben meg nem hozzányulni? -
fdisk
őstag
válasz
Sárpac #31993 üzenetére
Miért is?
Előtte egy gts 320-om volt.És hidd el az sem ment 70%-os ventivel.
Azt megjegyeztem vna!
1ébként ott a válasz a felettem lévő 2 hsz-ben!(#31995) bim :nekem is a 35% a tűréshatár.De mióta att használok(3 napja
),azóta 70 fok sincs ua ott,ua abban a játékban!A ford.szám, pedig olyan 1500 körüli,ami már szinte észrevehetetlen.
Az idle-ről nem is beszélve. -
-
Eagl3
veterán
ATT -ben hol a francba lehet kikapcsolni, hogy ne írja ki játék közben az FPS-t?
MOD: Sárpac - kb. mint egy bőing'.
-
Eagl3
veterán
".azért kiváncsi vok ennek mennyi a valóságalapja.A dx akármennyi nem egy hardware-es dolog?Meg miért hallgattak eddig róla?
Nem mintha ez engem qrvára zavarna,h az nv is képes lehet a 10.1-re."
Hardverileg biztos, hogy nem képes rá. Hülyék lennének elhallgatni mivel ezzel csak elvesztik a potenciális vásárlók egy részét.
Amúgy meg mind1, h. tud-e vagy sem, nem sok értelme van egyenlőre a DX10.1-nek... -
horvathkrisz
addikt
válasz
Dead_slow #31984 üzenetére
nv mindig ezt csinálja.
ez azért van, mert annyira fejlettek, hogy nagyon.ha emlékeztek még, egyszer csak kiderült hogy "hoppá, van ám a GPU-kban fizix kártya csak eddig eltitkoltuk".
Szóval én sejtettem hogy tudják már ezek a kártyák a 10.1et, sőt jóval többet, de ezt majd csak idővel fogják elárulni.
Jobb vigyázni az nv karikkal, mondom mégegyszer NAGYON FEJLETT TECHNOLÓGIA, MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE VÁSÁROLJON ILYEN TERMÉKET!Persze ha nem féltek attól hogy valójában milyen tudás is rejlik bennük, valamint szeretitek a meglepetéseket, nyugodtan lehet őket venni.
Persze nem mind igaz amit leírtam, mindenki vonja le a konklúziót...
-
fdisk
őstag
...Nekem 70% ventinél 72 foknál nem engedi feljebb...
Egy fórumtárs hsz-e a gt200-as totyikból.Úgy látom az nv karik is elég forrófejűek.Sőt ha igaz amit a srác írt akkor egy 260/280-as sokkal melegebb mint mondjuk egy 70-es.Ráadásul 70%-on
el tom képzelni,h milyen hangja lehet a vga-nak.Mert nálam 32%-os venti-vel nem volt melegebb mint 74-75 fok.És akkor még nem volt fent att.nem volt ilyen meg olyan energisaver mód meg hasonló,csak a ventimoddolt bios és kész.Persze alapból nekem is 80 fok volt idle és közel 100 fok load alatt.De ez már a múlt.
(#31982) horvathkrisz.azért kiváncsi vok ennek mennyi a valóságalapja.A dx akármennyi nem egy hardware-es dolog?Meg miért hallgattak eddig róla?
Nem mintha ez engem qrvára zavarna,h az nv is képes lehet a 10.1-re.
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #31976 üzenetére
Nekem nincs vele gondom. NEM extra hűtés van rajta, de jó hőfokon tartja a kártyát. Az a díszborítás megtévesztő, mert olyan mint a GS sorozaton, DE alatta nem hőcsöves hűtés van.
Kb. olyasmi mint a dupla slotos Sapphire hűtése.
-
Dead_slow
tag
válasz
horvathkrisz #31982 üzenetére
Nevet nem írok(úgy is megtaláljátok
), de azért ez durva, a 10.1 támogatásra írta vki:
"Mivel programozható a GPU-ja a directx11-et is támogatni fogja ha lesz, csak kiadnak egy forcewaret és befrissíted, az atisok meg vehetnek megin új kártyát"
-
horvathkrisz
addikt
Mivan? Nézzétek meg LOL
-
_Toka_
senior tag
válasz
banderasz77 #31980 üzenetére
Amennyiben mindent hűt, és megfelelően szabályozza, biztosan. Más esetben viszont nem vagyok róla meggyőződve!!
-
Wukiwo
senior tag
válasz
banderasz77 #31976 üzenetére
én bátran ajánlom!
Semmilyen jellegű gondom nem volt vele még -
Gorneck
legenda
válasz
banderasz77 #31970 üzenetére
S1 jobb...csak két 9es vagy 12es venti kell rá...
Innét rendeltem...csak időben...akkor nem volt ennyi...
-
Myers
senior tag
Erre senki?
(#31954) Myers -
Gorneck
legenda
válasz
banderasz77 #31966 üzenetére
-
Hobbbyt
őstag
Üdv.
Teljesítményben mennyi külömbség van az 512mb vagy 1024mb HD4850 között? Egyeltalán kihasználná a plusz ramot? -
Gorneck
legenda
válasz
Bluegene #31957 üzenetére
Tökéletes volt az illesztés a bordának...hibátlan...20-25 fokkal volt hűvösebb...
Az új hűtővel...85-ről 34 fokra csökkent a gpu hőfok...de ezt már írtam...ezért egy ipari hulladék amit ref hűtéssel adnak el...olyan hűtés kellett volna erre is, mint a nagytesóra...persze akkor már nem biztos versenyképesek tudnak lenni...Nincs rosszul szerelve...viszont nem az első refes kari ami baszott forró...már többet hoztak vissza...az eladó meg kénytelen aszondani...vegye le a házának az oldalát ha nem akar ventit bele...
-
banderasz77
addikt
Elolvastam a tesztet, teljesen jó ez a HD4850. De mikor jön a HD4850X2-ő, kíváncsi lennék mit tud majd és milyen áron. Mindenképpen jóval gyorsabb kari kellene mint a 8800GTS.
-
Bluegene
addikt
válasz
banderasz77 #31960 üzenetére
olvasd el a ph tesztet
-
Bluegene
addikt
válasz
banderasz77 #31960 üzenetére
D4850-re gondoltam, tuninggal hozza esetleg egy alap HD4870 teljesítményét?nem, valmennyire megközelíti(4870est is lehet húzni), esetleg vmoddal el lehet érni
kábé 10%-os tunning van a 4850-be a 4870 kábé 23%-kal gyorsabb az alap 4850től
ár/értékben persze a 4850 a jó, 20000-rel olcsóbb és 23%-kal lassabb, tlaán még jobban is húzható mint a 4870-es, sztem 8800GTS 512-ről nem lesz egetverően jobb a 4850, de valamivel gyorsabb
, a 4870 meg drága és nem annyival jobb amennyivel drágább sztem
-
Bluegene
addikt
válasz
banderasz77 #31958 üzenetére
szépek, halkak, jók, meg jól lehűti a magot és tunningos
csak drágák, sztem nem éri meg
úgyse látod a gépben, a sima is ugyanolyan halk(letesztelték), mind1
-
banderasz77
addikt
Úgy látom, hogy a HD4850 v. HD4870 kariknál mindenki a HIS ICEQ4-et favorizálja. Tényleg ezek lennének a legjobbak?
-
Bluegene
addikt
válasz
Gorneck #31953 üzenetére
jó holnap lemérem, most már kiváncsi vagyok, tény hogy az idle nálam is hasonló(most perpill 76 fokos, nyáron 78-79 fokos volt)
úgy tervezem hogy nyomok Far Cry 2-t, és valami grafikonos teszt/méricskélő programot közbe, melyiket ájánljátok? szerintem nekem is annyi lesz mint a németeknél, az is lehet kifogtál egy selejtet vagy nemtudom, a tajvani munkás rosszul húzta meg a hűtés csavarját
, egyébként ez a 76/86 fok nem annyira gáz, a 3850-nek is ennyi volt, nem?(legalábbis terhelve). A 100 fok az soknak tűnik, szerintem valahogy rosszul szerelték a tiédet
-
Myers
senior tag
Ezen kívül:
88GT:
fc2: 24fps
fear: 92fps4850:
fc2: 28fps
fear: 118fpsNem kevés a 4850-é egy kicsit?
-
Myers
senior tag
Beraktam a kártyát, de bajok vannak.
Ha DVI-re csatlakoztatom a monitort, akkor nincs kép, még bios boot alatt sem! Akármelyik csatlakozóra is rakom.
Ha az analóg átalakítóra rakom, akkor van kép. Ez mitől lehet?Ez ugye nem driver hiba? Mert bios bootolás alatt köze nincs az oprendszerhez és a driverekhez.
-
Gorneck
legenda
válasz
Bluegene #31941 üzenetére
Csak annyi, hogy nem egy karinál ez bőven több...pl amit Ők load mértek az nálam idle...
Csak ennyi a gond...semmi több...itt pont erről pofáznak: Unter Last erhitzt sich die GPU auf bis zu 84 Grad Celsius, was dann nur noch knapp unter den Werten einer Radeon HD 4850 liegt Éppen határérték alatt...tehát az Én 100+om nem épp jó...
Mondjuk már leszarom...7k-ért vettem rá rendes hűtést...amit a buzi gyártók basztak rárakni...
-
Nova91
tag
Sziasztok!
Próbálkoztatok már Omega driverekkel? Egyáltalán van már ehhez a szériához?
Választ előre is köszönöm! -
Palix
csendes tag
Sziasztok!
HIS HD4850 iceQ4 - 512es karira szeretnék befektetni, és nem kapni annyira sok helyen engem az érdekelne hogy az Excalibur az mit fed minek biggyesztik bele egyes webshopokban.. mert igazából nem látok különbséget de érdekelne ha van.. na csak ennyi ha valaki tud valamit írjon thx.
-
cimbi186
aktív tag
Csao!
Nekem újdonság ez az xtreme-g catalyst driver 8.10.Amatőrként még sosem hallottam róla
Ezt érdemes a sima 8.10 helyére felrakni?Általában optimalizáltabb és gyorsabb mint a gyári? -
Wukiwo
senior tag
-
Bluegene
addikt
válasz
Gorneck #31908 üzenetére
igen van idle, terhelve(last)--->ezt softveresen olvassák ki
és van Last Chiprückseite---> vagyis terhelve a chip hátoldala
le van mérve hol a gond? egyébként nálam is ennyi, pedig nincs extrém házam, csak egy 6K-s GABA
[link]
Nagyon OFF: egyébként ilyen házam van: [link] , 6K volt 2006 őszén, hehe, élőben szebb
csak rosszul fotózták
-
-
katt777
félisten
válasz
Tomate #31932 üzenetére
No, feltettem, beállítottam "overall: ultra high-ra" (azaz minden az elérhető maximumon) 4XAA mellett, és gond nélkül fut, viszont néha akad egyet, mintha memória-kezelési problémája lenne. (ATT v. GPU-Z monitorozás közben szokott ilyesmit csinálni.) Tesztet még nem volt időm futtatni (azt majd 8XAA-val
), de az már látszik, hogy klasszisokkal jobban van kódolva, mint a Crysis vagy a Clear Sky.
Amúgy semmit nem kellett fájlban állítgatni, megadtam neki, hogy DX10 legyen, és az is lett. Egy restart kellett neki, de legalább szólt a program, ellentétben a Clear Sky-jal. -
Tomate
veterán
válasz
banderasz77 #31918 üzenetére
Csináltam loop 2-3 at de nem rakok be eredményt mert ugyan az mint azokat az FPS-eket kapom mint elsőre. Miért is kapnék mást?
katt777: ok
-
-
Tomate
veterán
válasz
katt777 #31926 üzenetére
De magához ahhoz a beállítási ponthoz képest VH. Amúgy meg akinek megvan a game az tudja, akinek nincs az nem és ilyeneken akad fent... Grat!
Akkor úgy mondom minden beállítás nagyon magas, kettőt kivéve amit nem lehet nagyon magasra állítani csak simán magasra mert ez van.... csak te tudsz fél oldalas hszokat írni egy jelentéktelen dologról...
Lopp 2-3 kell nektek?
-
katt777
félisten
válasz
debi10 #31924 üzenetére
Tudtommal nem igazán támogatja az ATI a linuxot, bár a driver-oldalukról lehet leszedni linuxos drivert, viszont az nem mindegyik linux-szal kompatibilis.
Linux fórumon érdeklődj még, sajna ennyit tudok. Reméljük, látogatja olyan a topicot, aki már túl van ezen a problémán. -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #31915 üzenetére
Nem arc kérdése, egyszerű logikáé: nem volt minden VH-n, tehát nem teljes VH a teszt, mint az az állításban szerepelt (ami lehetett volna egy "minden maxon 2XAA-val" pl., amiből az is kitalálja, hogy valóban maximumra volt állítva minden, aki nem ismeri a programot).
Tehát az állításom egyszerűen tényszerű.
Azért már elnézést kértem (ott a meghajló smiley), hogy nem tudtam, hogy a program miatt nem teljes a VH. Ezt vagy megérti valaki, vagy nem (ahogy a másik mondat értelmét is).
Egyébként tetszik az új neved (ahogy aláírtad, csak "értem" kéne az "ismerem" helyett), bár nick-nek kicsit hosszú lenne.
Csak ha már belemagyarázásról van szó, de részemről lezárva, mielőtt a szurkálódásból harag lenne.Ha a fentiekből bármivel megbántottalak volna, már most bocs.
-
Randall1017
tag
Sziasztok!
Milyen komolyabb hűtésű 4870-et ajánlanátok??
-
debi10
csendes tag
Helló!
HD4870-es ati kártyám van, és nem tudom az új suse linux alá telepíteni. Valaki nem tud valamilyen megoldást??
Előre is köszönöm! -
banderasz77
addikt
Miért van mindenki ráizgulva az apróban a ref. 1 slotos hűtésre HD4850-nél???
-
Eagl3
veterán
8.10 FarCry hotfixet csak simán húzzam rá a 8.10-re ugye?
-
banderasz77
addikt
Erőspista vazze, erőspista hángulát.
-
-
d@minator
addikt
válasz
pempellini #31901 üzenetére
Kipróbáltam az Xtreme-g catalyst 8.10-et. (gyári 8.10 után)
Az első tesztben -0,5fps a második és harmadikban -8 fps. Van ötlet? -
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #31896 üzenetére
Igen, a teszteket tudni kell értékelni - legalábbis roppant hasznos lehet önös érdekből
- nyilván pont ugyanaz igaz itt is, mint az élet minden egyéb területén...
Én, mikor előbbi postomban platformot említettem, nem chipsetre gondoltam, hanem alapvetően procitól kezdve minden "körítésre", ami a VGA-t is kiszolgálja.
Mindegy, inkább a piros-zöld ellentét néhányaknál jelentkező komolyságára akartam rávilágítani az egyéb paraméterekhez való hozzáállás tükrében.Azért XG-ben nem csak pár átállítás van!
Ahhoz, hogy a CCC-ben egy-két kapcsolót megváltoztassanak, nem kell 1 hétig dolgozniuk rajta.
Nem a mennyiségére, használhatóságára vonatkozóan mondtam, amit mondtam, hanem arra, hogy alapvetően mi is ez.
Egy a lényeg, nem feltétlenül jobb egy adott vason, mint a hivatalos, holott nyilván ez volt a szerzők szándéka. Úgy gondolom, hasonló ez ahhoz, mint amikor egy játékhoz publikálnak tweak-et, csak ez a dolgát driver szinten teszi. Aztán vagy jobb, mint a gyári játék/driver által adott lehetőségek, vagy nem, vagy használjuk, vagy nem. -
joshua7
veterán
Hihetetlen, milyen ratyin fut ez a FC2... 1280/16AF/0AA/játékban minden max-on ad 26 fps-t, ha leveszek mindent high-ra, akkor is csak 27. Vista64+dx10 alatt. Vista64+dx9+minden med kell, h számomra elfogadható fps-t (40) kapjak.
-
pempellini
senior tag
Nálam Xtreme-g catalyst 8.10 7-8 fps pluszt hozott fc2 benchmark-ban mindenben :minimum fps,maximum fps,és átlag fps.
Előtte 8.9 es xtreme volt fent.
Beállítások 1440x900 ,2x anti-aliasing,minden maxon.gép aláírásomban proci is alapon van.
Oprendszer windows xp sp3 direcx 9* Total Frames: 1946, Total Time: 51,02s
* Average Framerate: 38,14
* Max. Framerate: 54,61 (Frame:275, 6,24s)
* Min. Framerate: 27,99 (Frame:1555, 41,63s)
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest