- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
Bluegene #28195 üzenetére
chieftec táp mellett semmi nem hangos, még az ütvefúró sem nekem egyedül a vinyómat hallani a gépemben, mármint nem seek közben, hanem alapból csak annak a hangja hallatszik ~1.5m-ről ventik 6-700at forognak maximum, nekem pl a toxic gyári hűtője rémálom. Nagyon hangos. Haverom szerint meg nagyon halk. Ki mihez van szokva.
-
mindfreak
őstag
A 4870X2 hűtője tényleg annyira halk alapjáraton, mint a 4850/4870-nek? A Computerbase tesztjei alapján igen. Gyakorlatilag?
-
Derrewyn
senior tag
válasz
Bluegene #28187 üzenetére
Ha este hazaérek megnézem a kábelt, de szerintem nincs megtörve, windows alatt semmi gond nincs, csak játékban jelenik meg a hiba.
A frekit is visszaveszem, de mivel eleinte ment ezzel a beállítással nem hiszem, hogy segítene.Őszintén szólva nem is bánom, ha viheteném vissza gariba, alapjáraton is rohadt hangos ez a kártya.
-
Dubuka
csendes tag
Hi all!
Saphire Radeon 4870-el rendelkezem, ATT-vel teszteltem a kártyám, és IDLE 62 (RPM:720-880 FAN Speed: 23-25%)fokos, leterhelve(ATT-vel) pedig 68-67 fok körül volt(RPM:1400-1500 FAN Speed 30-35% környéke ), a méréseket a GPU-Z 0.2.8-al mértem.
Valaki mért kisebbet?
Másnak mennyi? -
Bluegene
addikt
-
Derrewyn
senior tag
Sziasztok!
Gondom van a HD4850-esemmel és nem igazán van ötletem, hogy mi baja lehet. Nagyjából két hete vettem és az első hétben gond nélkül ment, után elkezdett a windowsból játékba visszataboláskor rakoncátlandkodni. Interferenciához hasonló csíkok jelentek meg pár pillanatra, majd elment a kép, ezt párszor ismételte aztán ment rendesen. Ezek egyre gyakoribbak lettek, és tabolás nélkül is jelenkezett, tegnap már nem is nagyon ment az este végén.
A kártya végig 50-55 fok között volt az érzékelő szerint, egyébként a Gainward 9566-os típusa, nem húztam.Firssítettem drivert, ellenőrizem minden csatlakozót, és ugyanúgy jelentkezik.
A konfig E4300, 2 giga ram, CoolerMaster RP M520, a monitor felé nincs semmi átalakító, csak DVI-DVI kábel, win XP az oprendszer.
Tudom a proci kicsit kevés a kártya kihajtásához, de ettől még működnie kéne rendesen.Előre is kösz a tippeket!
-
CimbiX
aktív tag
válasz
lacy86 #28176 üzenetére
Ref. hütö teljesen jo, szerintem fölösleges a csere. Terheles alatt (pl. UT3 motoron robogo jatekoknal) halkabb, mint a ref. 8800 gtx hütöje. Persze nem hüvösebb, de ha mar egyszer ilyen höfokokra terveztek a mernökök, akkor miert kene ez zavarja a felhasznalot? Ugyis beütött mar a hideg is
Ja es 2D-ben nincs is hangja. -
lacy86
addikt
Akkor gyorsan osszegezve a dolgokat , jo a 4850 (miert ne lenne jo
) , csak egy kicsit melegszik (90 fok) , eyert erdemes lecserelni a gyari huteset egy kicsit csokkentve a zajt , es a fokot! teszteken egy kozepes eros (szerintem) , ha valamit kihagytam vagy rossz infot adtam akkor bocsika , csak segiteni probaltam!
Tovabbi szep napot!
-
janos666
nagyúr
válasz
bombi1986 #28173 üzenetére
Pl. nekem, és ugyan olyan mint az összes többi referenciakártya. Alig lehet húzni, jó forró is, de legalább viszonylagosan halk, és megy is szépen, stabil is míg nem piszkálod nem-referencia kártyás BIOS-okkal meg húzgálod Vmoddal. De ezeknek nincs is mást hatása csak instabilitás, nem lehet belőle rendes tuningot kicsikarni.
-
bombi1986
csendes tag
Sapphire Radeon HD4870 512MB???kinek van ilyen ? és milyen?
-
Sadriel
tag
Egy korábban felmerült kérdésre még nem volt válasz és ez engem is érdekelne:
Van valami különbség a kék és piros nyákos Sapphire 4870-ek között?
Nekem például kék van....Valakinek esetleg info erről?
-
MaSzKa
senior tag
válasz
Jarlaxle #28087 üzenetére
az a tapasztalan az asus galciator-ról, hogy jó lecserélni minél előbb AC Accelero S1 Rev2+AC 12cm PWM kombóra minél előbb
mert tiszta az alu az egész pedig még a 2 slotos sapphire is rézmagos tehát jobb
4850/70-esre az a hűtő már gyengécske
és ha accelerot akarsz rá akkor 1 bordát is el kell hajlítani így jobb kerülni inkább 1 referencia és az előbb már említett kombó -
szeva000
addikt
Nah,mostmár úgynéz ki a helyzet,hogy egy 4850-et fogok venni,de....
Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy milyen hangosak ezek?Nomeg,melyik típusokra lehetne venni valami passzív hűtést,mert gondolom mindre úgysem megy fel.
Nem akarok a gépembe egy rakétát hallgatni.Láttam van Gainwardban már 32k körül 4850-es.Ezekre felmenne valami passzív hűtés?Vagy melyik az a kari amelyiknek halk lenne a hűtése és nem kell lecserélni? -
G-manus
csendes tag
janos666
Látom neked Powercolor 1G-d van. Korábban már kétszer is kérdeztem erről a kártyáról, de senki nem reagált. Tudnál róla valamit mondani, elsősorban melegedés és hang érdekelne. Egyebekben ref. kártya, vagy van valami eltérés? Esetleg az AC s1 használható lenne rá? És, hogy telhetetlen legyek mi a különbség a full és a lite között. Köszönöm. -
Bluegene
addikt
-
joshua7
veterán
-
-
joshua7
veterán
Srácok, aki lenyomott már pár 05 menetet, beírná, h mennyi fps-t kapott a Canyon flight tesztjére? Thnx! Nálam 126fps, míg egy vmodos 8800GT-vel 140 volt. De ha másnak is ennyi, nem érdekel tovább.
HD4850 érdekel ofc. -
pisti88+
senior tag
Lehet eladó sorbe kerül az x2-őm
, esetleg ha érdekel valakit dobjon rám egy privátot, megbeszéljük a dolgokat, jah és beszámítás van!
-
lacy86
addikt
Lehet kérdezték már de a 4850 tényleg lehet 90 fokos is , húzás nélkül? ha igen akkor nem sok ez neki? meg azt halottam hogy hangos a gyári ventije?
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Pitterix #28136 üzenetére
"összegezve a látottakat, az előző generációs videokártyák mellé Athlon X2-t vagy alacsonyabb órajelű Pentium Dual-Core, illetve Core 2 Duo processzort ajánlunk. Az ennél gyorsabb videokártyák (Radeon HD 4800-as széria, GeForce GTX széria) alá már illene betenni egy 2,6–3 GHz körüli Phenomot vagy Core 2 Duót. Ha nem kerül sokba a fejlesztés, akkor nem gond, ha tuningolunk, de valódi VGA-limites beállítások mellett nem vesszük majd hasznát."
cikk amit lentebb is ajánlottak
no comment -
troooper
tag
Háj!
Szerintetek egy X2 6500+ kuma 2800-ra rángatva elég egy 4850 nek?
-
Pitterix
őstag
még csak húzva sincs a kártya, teljesen alapon megy....
Bíztam benne, hogy monitor, vagy esetleg átalakító gond lesz, de érdekes ritkán jön elő a baj.....most pl egy hónapig nem láttam a zöld csíkokat... -
Pitterix
őstag
válasz
Csiborbogár #28123 üzenetére
Köszönöm szépen!!!!!
Pedig reméltem megbízható lesz..... -
Pitterix
őstag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem:az lehet e videó kártya baj, ha a monitoron a fekete szín néha szemcsés, van amikor csak vízszintes vonalkák rohangálnak, vagy majdnem minden zöld színű....
Amúgy MSI 4870-em van, pár hónapos.....
Előre is köszi!!!!! -
janos666
nagyúr
válasz
logaritmus #28117 üzenetére
GPU-Z [link]-on van a tegújabb. Kösz.
Amúgy csak akkor mentsd le, ha VER11.007.xxxxx-től újabb. (kiírja) -
janos666
nagyúr
válasz
logaritmus #28115 üzenetére
Lehet, csak olyan képfilet még nem találtam, majd szétnézek.
-
janos666
nagyúr
válasz
Csiborbogár #28113 üzenetére
PowerColor Radeon HD 4870 PCS+ 1024MB GDDR5
De kipróbálom hogy RBE-vel letiltom az enchanced powerplay opciót. Azért akartam ezt feltenni rá, mert verzióta ez a legújabb, és unlockos is...
Ha nem akkor megy a 2. legújabb, az 512-es Palit OC-ről jön (csak épp nem unlockos, de attól félek, mert mikor RBE-vel unlockoltattam a sapphire BIOS-t bugos lett a tuning). -
Csiborbogár
őstag
-
janos666
nagyúr
Flasheltem a referencia Sapphire 4870-es 512Mb-os kártyám az 1Gb-os gyári tuningos PowerColor kártya BIOS-ával és nem adott képet míg vissza nem állítottam a régebbit.
3 dologra tippelek amiért nem sikerült:
- A BIOS-ban fixálva van a memóriaméret, nem autodetect mint a geforceoknál.
- Nem referencianyákot használt a PowerColor és lecserélt pár meghatározóbb komponenst.
- Mikor belepislantottam RBE-al láttam hogy ebben engedélyezve van a Superior Powerplay. A régebbi BIOS-ban még nem tudtam ezt engedélyezni kézileg se. Lehet hogy az első szériás kártyákon nem lehet bekapcsolni a powerplayt? -
logaritmus
tag
Nekem oylan megoldás kéne amine ka segitségével alacsonyabb for számra tudnám állitani a ventit. Ugyanis ezen a powercoloron vagy meállitja a ventit vagy mikor működik akkor kibaszott hangos. Rivával ugyebár százalékosan lehet állitani a ford. számot 25-100%. Én oylan 15% körülit gondoltam mert sz már sztem elég halk is lenne plussz hűteni is idleben rendesen ha már meg is állitja a ventit. ccc-ben esetleg ezt is belehetne állitani venti ügyben?
-
totyax
aktív tag
Úgy egyáltalán van valakinek fogalma arról hogy egy 4850-en a memóriák milyen melegek? Mert ügye mindenki rázza a fejét hogy ó nincs rajta hűtés ó.
-
kiss.a
tag
üdv nem tom beálitani a vgan a hütő sebességét mennyivel pörögjön hiába írom át a profilt nem csinál semmit valaki tudna segiteni? -- időközben sikerült megoldani a problémát
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged