- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Asztrofotózás
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
ProEvoFan #30993 üzenetére
Én a HIS-re szavazok, ha árban meg nincs sok különbség akkor egyértelmű. Nem mellesleg, kapsz mellé egy tuti kis csavarhúzót, amiben van vízmérték és egy igen erős fényű kis lámpa is.
A hőfokok meg amiket írtam, játékok alatt biztos alacsonyabbak és a házam is elég szűkös már, asszem kell valami nagyobb és szellősebb.
-
finest
addikt
válasz
Danielson93 #30994 üzenetére
Semmi különbség nincs, mind a kettő PCI-E 2.0-ás és a memó is 3600Mhz, csak az utóbbinál nem szorozták fel 4-gyel a 900-at.
-
Danielson93
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném ha segítenétek egy igen picit.
Mi a külömség a PCI Express x16 és a PCI Express 2.0 x16 között?PCI Express x16 ---> CLUB 3D Radeon HD 4870 X2 PCI-E 1024MB 417.71 €
Taktung RAM : 3600 MHzPCI Express 2.0 x16 ---> ASUS EAH4870X2/HTDI PCI-E 2x1024MB 462.40 €
Taktung RAM : 900 MHz
A külömség a két kártya között az ime feltüntetett sebesség és a 2.0 vagy simán x16.Sajnos linket nem tudok küldeni mert nem csinálták meg úgy a honlapot.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
cool13 #30974 üzenetére
az én gépem full halk alapból, de mikor felpörög a refi Giga HD4850, 55%ventivel, na akkor van hang
én most az ASUS HD4850 Glaciator vagy a HIS HD4850 IceQ4 között vacilálok, ahogy írtad az ASUS sem sokkal melegebb mint a HIS, majd meglátjuk h sikerül eladnom a HD4850emet
egyébként a vgamat az új CCCvel 33%os ventin járatom nincs hangja, és ha beállítom a Crysis Warhead elött fix 50 v 55%ra akkor nem megy fel a hőmérséklet 78fok fölé, csak ugye egy kicsit hangos
egy kis reklám [link] -
Bagira01
veterán
Na sikeresen visszaléptem a hd4850 klubba egy gainward referenciakártyával. Gtx 260 után elég nagy visszalépésnek tekinthető
-
HSM
félisten
válasz
BobChemistry #30979 üzenetére
A GPU-Z által kiírt 3 érték mind a GPU-n belül van. A shadercore kb középen, a memio a legszélén, a dispio fogalmam sincs, a csipen belül hol.... Ezért van az, hogy mindig a memio a legforróbb...
-
Tubai90
tag
válasz
sosem volt olcsó
-
bozont
veterán
válasz
Azt hogy pontosan minek a hőmérséklete én sem tudom, de nem magas az a lényeg.
Igen azért lett ilyen drága, különben 39-40k forintért meglehetett venni, sajnos későn léptem. -
bozont
veterán
Windowsban a kártya 54 fokos 22% ~950rpm venti sebesség mellett, semmi hang.
Futtattam egy gyors fur renderinget, 1280x960 8xAA beállításokkal. 10perc után a fan speed 78-80%, ez 2300 körüli rpm-et jelent. Hangja alig van nyitott ház mellett, szinte beleolvad a többi venti és vinyó seek hangkavalkádjába. A hőmérsékletek:GPU Temperature 78-79 C°
GPU Temp.(DISPIO) 78-79 C°
GPU Temp.(MEMIO) 82-84 C°
GPU Temp.(SHADERCORE) 82-84 C° -
mokus1
addikt
Sziasztok!
A minap elgondolkoztam azon hogy lehet vennem kéne egy 4850est.
A kérdésem:
STALKER Clear Sky Futna 1280*1024 maxon nekem 3,2 core2-es van alatta?2900pro-m van 750/950re tettem és nem volt jo
Köszi
-
bozont
veterán
válasz
BobChemistry #30972 üzenetére
Sima, verzió. Én is vártam a turbox-et, de csak nem jön. Na meg 43k volt az meg még drágább lenne szerintem. Szerintem ez is viszi azt az órajelet, majd megnézem.
-
-
bozont
veterán
Végre megjött a His iceq4 4850 és nagyon jó, semmi hangját nem hallom. Lehet, hogy kicsit lassabb mint a 4870, viszont csöndesebb. Nekem ennyit megér.
Tuningot majd később megnézem, egyelőre még így sem tudom kihajtani ezzel a procival.
-
ati888
senior tag
Hi
Én azt nem értem, hogy hogy lehet lcd monitornál 60FPS-nél gyorsabban játékot tolni amikor a monitor max annyit tud megjeleníteni? Mert most néztem fraps-szal a bioshock-ot és végig fix 60 fps-t mutat. Világosítsatok már fel légyszíves.
ati
Amúgy az enyém alapon 39 C, játék alatt max 60-ig ment fel. A procim alapon 38 C, akármit csinálok vele.
ati
-
gabeee21
csendes tag
Van egy ilyen kártyám és az a baj hogy ha játszok akkor egyszer csak elmegy a kép a hang jön egy darabig aztán az is megakad és újra kell indítani, nem tudom hogy miért csinálhja ezt!! Valakinek volt vagy van hasonló problémája? Légyszi segítsen.
-
cimbi186
aktív tag
Csa!
Elkövettem azt a hibát,hogy az nVidia drivert csak a programok tel. és törléséből töröltem le,mielőtt felraktam az ATI drivert
.(sajnos amikor váltottam nem olvastam el csak ezer hsz.-t,és ott éppen nem volt szó arról,hogy ezt nem így kellene).
Azt szetretném megkérdezni,hogy van-e érteme még valahogy utána túrni és lekeparni a maradékot,még annak ellenére is,hogy minden müxik rendesen a 8.10ccc-vel?
-
haky
senior tag
Szerintetek mi lenne ha betennék a 4870-es mellé egy 4670-est??Az olcsó kari csak nem tudom, h így cf-ben mit tudnának...??!!??
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Az SG.hu szerint junius masodik felebenn jonnek az ujj gen.Ati meg Nvidia.
Addig szerintem mindenki kihuzza 4850 meg 9600gt -vel. -
Bikerider
aktív tag
válasz
Csokibácsi #30950 üzenetére
Hi
Nekem is His IceQ4 4850 -van.A tied az sima ref.hutos?
En 8.9 Catat hasznalom. -
lala42
őstag
válasz
Csokibácsi #30950 üzenetére
Catalyst 8.10
-
Csokibácsi
tag
Sziasztok!
Most vettem egy his 4850es karit
Milyen drivert ajánlotok hozzá amivel megy minden gém mert hd2600 agps karim volt és hát voltak gondjaim.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv: Csoki -
Szuperboci
senior tag
válasz
abridabri #30916 üzenetére
Mivel a css nek proci kell nem vga...erről annyit hogy ha hagyom 2.66 ghz en a procim akkor 120-250 ig terjed az fps naggyából.Ha 3.6ghz re huzom akkor már 250-500 ig terjed a határ...
(természetesen 1680x1050 minden max szürések is.)
Ha kizárolag css re kell vegyél egy E8600 ot,és huzd 4,4 re,stabil 400 fps -
lala42
őstag
(#30945) lala42
Az egyszerüsített link.
[link]
bocsi -
lala42
őstag
Ha valakit érdekel a Gainward HD48XX kártyákon lévő hűteni való fet-ek és egyéb finomságok elhelyezkedése.
[link]Ja és sok okosság mellékelve.
-
_Toka_
senior tag
válasz
lala42 #30939 üzenetére
Mivel kizárólag DX10-es teszt, csak Vista alatt megy.
(#30942) szasanyi: Sajna, ha nem tetszik is, amit Ribi írt, tényleg ez a helyzet. A teljesítménynövekedést majd játékok alatt fogod tapasztalni. Mondjuk, a Crysis valszeg Nálad is kivételt fog jelenteni...
Nálam konkrétan kevesebb pontot ad a 3DM06, mint adott a 9600GT-n... A játékokban viszont minden, amit próbáltam sokkal jobban megy 4850-el. -
szasanyi
félisten
Hát ez nagyon vicces megjegyzés volt... mivel kíváncsi voltam a teljesítmény különbségre, elővettem ezt a tesztprogramot. Nem azért mer ezzel játszok, és még azért sem mert ez annyira mérvadó lenne. Csak uo. szempontok szerinti összehasonlításra nincs más/jobb programom. Ennyi.
Okos hozzászólásod és tapasztalatod a teljesítmény különbséghez - az én rendszeremet alapul véve - van-e? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
lala42 #30939 üzenetére
Vantage:
"Minimum rendszerkövetelmények:
X86 kompatibilis egymagos CPU SSE2 támogatással, mely legalább egy Pentium D 3.2 GHz teljesítményével rendelkezik
DirectX 10 kompatibilis videókártya 256 MB memóriával
1024MB rendszermemória
2GB szabad hely a merevlemezen
Windows Vista operációs rendszer" -
lala42
őstag
A vantage igaz csak vista alatt megy?
Vagy xp alatt is? -
válasz
Hunter2 #30926 üzenetére
Most akkor elvileg nincs rajta semmilyen driver, igaz? Próbáld meg úgy, hogy 7600gt-t berakod, nvidia driver föl. Restart után hagyd benne a kártyát és úgy szedd le az nvidia drivert. Restart után csökkentett mód driver cleaner, ha az kész, gép kikapcs, 7600gt kivesz, 4850 berak. Bekapcsolod és ezután (remélhetőleg bekapcsol) fel kéne tudd rakni a drivert. A táp biztos elég neki?
-
szasanyi
félisten
Lecseréltem a 96GTOCkártyámat DE nem vagyok hasraesve... egyáltalán nem. Vista 32bit SP1 alatt a 96GT a 3DMark06 tesztben elért 10k-t, a HD4850 meg 11k-t ugyanabban azaz a jelenlegi konfogomban. Kérdéseim: ez a különbség nem kevés? Vagy csak a CPU lenne ennyire gyenge a komolyabb 3D teljesítményhez?
Jelenleg a 8.10 driver használom CCC-rel... van-e jobb? Régen használtam ATI kártyát, akkor is a sz@r driverek miatt cseréltem. Ez hogyan áll most?
-
katt777
félisten
válasz
Hunter2 #30930 üzenetére
Hát, ha minden illesztés rendben van, akkor erősen gyanús a VGA. /sze nV-ból is kifoghatsz rosszakat, de a C és SCS tesztek után én nem mondom, hogy ne olyanra cserélj, ha megint hibásat kaptál. Nekem a színeik nem tetszenek, pl. a beállítástól függetlenül kékes-zöldes fehér 2D-ben, ill. 3D-ben se lehet igazán élethűre állítani őket, és funkcióban is keveset tudnak, némelykor meg driver-cheat miatt gyorsabbak csak. Mondjuk GT200-asom nem volt.
nV a játékfejlesztőknél nyomul, hogy azt vásárolj, ATI/AMD meg elhanyagolja a régebbi hardvereket (persze az újak támogatásánál sincs a topon), hogy újat vegyél, szóval egyik kutya, másik eb. ATI-nál aztán így vagy kijön egy normális meghajtó a következő szériáig, vagy nem. 3870-hez pl. van már jó, de az sem tökéletes. 4870-hez DX9-ben most nagyon jó, DX10-ben meg tré eddig.
Nálam összesen 6 nV-ból 2 volt hibás, 5 ATI-ból 1. Most mit mondjak?S3-ból egy sem.
-
lala42
őstag
válasz
ScouserHUN #30924 üzenetére
Szedd le, csökkentett módban takaritsd ki az előző maradékát,valamilyen takaritóprogival, utána fel az új.
-
front3r
őstag
válasz
Hunter2 #30930 üzenetére
Nekem is Gigabyte-om van és semmi problémám vele, még augusztusban vettem, úgy látszik megérte akkor venni.
Kifoghattál egy rossz szériát! Ha lehet kérd meg a szervizest hogy cserélje más disztribútorra! Dolgoztam szervizben és főleg Gigabyteokat hoztak vissza (igaz 90%-ban nVidia-t)...
-
Hunter2
addikt
válasz
katt777 #30928 üzenetére
már a bios post-ot se látom, nem a driver miatt van.
Tápot rádugtam.
rádugtam a másik dvi-re a tv-t hogy hátha csak rossz felbontást vagy frissítést kap a monitor de azon sincs semmi.
CMOS clear is megvolt de semmi haszna, ma elviszem haverhoz ha ottse jó akkkro gar.
De hogy atit nem veszek többet az 100%. -
-
Hunter2
addikt
azthiszem eljött az idő hogy kimondjam :
Az ATI egy hulladék fos , szar, ipari szemét.kb 2-3 hónapja vettem egy ref giga 4850-et az 3 hét után beszart, kb 1,5 hónapot vártam a garcserére, 2k ráfizetéssel kaptam egy passzív giga 1Gb-s 4850-et.Berakom a gépbe elindítom fasza, leszedem az nvidia drivert, újralököm, csökkentettmódban driver cleaner.Újraindítom nincs kép, füttykód, nincs videókártya.Visszarakom a 76GT-t azzal minden jó.Mi a fasz van ilyenkor?
-
Hunter2
addikt
csak én nem tudom leszedni a 8.10-es drivert? Nem csatlakozik az FTP szerverükhöz.
ScouserHUN
Szedd le a régit+ Driver cleaner és utánna rakd fel az újat. -
ScouserHUN
tag
Sziasztok! Hogyan kell telepíteni az ATI drivereket? Le kell szedni az előzőt, vagy mehet rá a régire? És a Catalystot ugyanígy? Köszii a választ!
-
M@trixfan
addikt
válasz
Speed® #30921 üzenetére
Nekem olyan mint a régi idők konzoljai ahol tényleg arról szólt, hogy v-lock és 60 fps. Eszméletlen, hogy sehol egy bericcenés. Amúgy rendesen mérlegeltem, hogy miként jönnék ki ha teljesen kozolra állnék át, de talán majd a következő generáció ahol meglesz a felbontás. 24 évesen nem játszom már olyan sokat mint régen, de ezt már nem lehet kinőni
-
M@trixfan
addikt
Ez a 4870 1G OC embertelen.
Sajnos ez az igazi konzol érzés: GRID 1920x1080 8x msaa V-sync ON majd lefolyik a képről olyan folyamatos. Crysis 1920x1080 minden very high, v-sync, teljesen játszható. Stalker első része OL 2.2 moddal dettó szuper. Zaj szempontból is tűrhető a kártya, jobb mint amire számítottam.
-
Hooper
őstag
Nekem is a fentebb említett karim van, engem nagyon zavart a gyári venti, szóval levettem a burkolatot, kikötöttem, és kicsavaroztam a gyári ventit, és egy sima 8cm-eset (revoltech, nem is vmi nagy márka) erősítettem rá a gyári bordára...pont akkora a borda mint a venti kerettel.
Hőfokok: Idle 40-42
huzamosabb crysis - 60-70fok között.
Hangja szinte semmi. -
MaSzKa
senior tag
válasz
bossvico #30802 üzenetére
nekem is van Gainward HD4850 2 Slot Fan
elég hangos de Coolnik pótméterrel majd leszabályzom
később megy rá az AC Accelero S1 Rev2+Yate Loon 12cm-es UV LED venti ami halk
a hűtés elég hangos de szabályozza a ventit6pines tápcsatija van
és elég hűvös ez miatt
képek a hőmérsékletről
a kép file-neve írja hogy milyen teszt volt -
ScouserHUN
tag
4850-nek fél óra játék után normális a 64 fok?
-
válasz
Vasinger! #30909 üzenetére
szia
En is nagy CS: S fan vagyok.
88GT-m volt a 4870 elott , azzal atlagban megvolt 80-90 fps (1680*1050 HDR off , minden high 16x anizo 8x FSA )
a 4870 el kb 90 -100 fps ugyanilyen beallitasok mellett ( 8.9 -8.10 es catalystel probalva )Hogy is mondjam neked..... ha CS :S re kell, NE vedd meg
( ja egyebkent a cs stress test 192 avg fpst hozott ki , osssze tudod hasonlitani a mostani kartyaddal , hasznald az altalam leirt beallitasokat )
-
csaabz
őstag
Hello!
Először is egy nagyszerű hír;
Mevettem életem első ATI Radeon-ját!
Taps. Fütty. Vastaps.
Kérdésem az lenne,h mikor a Catalyst Control Centerben beállítom a GPU sebességét 700Mhz-re (Golden Sample-m van, ennyin megy alapból) akkor miért ugrik vissza szinte azonnal az alap 500Mhz-re?Előre is köszi a választ!
-
Vasinger!
nagyúr
Egy elég hülye kérdés: Ti melyiket ajánlanátok?: egy HIS 4850 43 000 FT-ért, vagy egy 4870 50 000 FT-ért? Főleg css-re kéne, és már elegem volt, hogy elég hangos a ref hűtés, de akkor se a leghidegebb.
A 4870 ref hűtéséről milyen hírek vannak? Hangos? És milyen hőmérsékletű? Azért mégis csak 2 slotos a hűtése...
-
RÁK_
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a FurMark-ban (szőrös fánk), ha Benchmarkot futtatok, gyönyörűen forog, viszont ha Stability Test-et, akkor kicsit ugrálva forog a fánk, ugyanazokkal a beállításokkal. 8.9-es, 8.10-es driverrel is ezt csinálja, FPS mindkettőnél 50 körül van. A kártya nincs húzva a gyári húzáson kívül. MSI 4870 1GB OC, WinVista, frissítések fent vannak.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Továbbfejlesztett TruSense érzékelőt villantott a Huawei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Hobby rádiós topik
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Suzuki topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest