Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Lala6
őstag
válasz
Szuperboci #29091 üzenetére
Már láttam, de nekem most már biztos, hogy bolti kell a gari miatt.
-
Lala6
őstag
-
MPowerPH
félisten
Próbálok valami takarékossági profilt létrehozni a 4870 -ek. Most 300/700 -on vagyok 0,9v -vel. Meddig lehet ezeket még csökkenteni?
-
TTomax
félisten
válasz
Bluegene #29078 üzenetére
1:
Ezt több hozászoláson keresztül bizonygatod magdnak,mert VinoRosso világosan leirta nem igy történt..
2:
Ne dobálozz a GTX-el mert az 90Cfokon mag lassul a radeon nem,az ATI szerint az nem gáz...Össze se lehet a gyári GTX hűtést hasonlítani a ref 4850-el,nem is szabad nem egy kategória...
3:
Ha GFX chilla nem jó rá akkor a VF900 se,de mint látjuk gyárilag passzív hűtéssel is szerelik..
Kíváncsi lennék,ha a te 4850-ed durranna el akkor mi lenne a véleményed..
Ui:ne,kérlek ne reagáld le...én se fogom amit írsz...#29084
Semmi szégyellni való sincs a GTX-en köszönik jól vannak... a GTX260/280 topicba be lehet nézni az olajár a legnagyobb probléma,ez szerintem önmagáért beszél,az árakon lehet vitatkozni,nem kétséges ha az Atinak nem sikerült volna ilyen jóra az RV770 akkor én dupla áron vehettem volna GTX-et,de 4850 hütése egy kalap...az öszes VF900,meg ref hütésü...Az én szememben csak az ICEQ számít normális hűtésnek,mert az kifúj a házból ... -
Frenky89
addikt
válasz
Johnny Cage #29082 üzenetére
Én csináltam a képet. Viszont venti nélkül nem igazán boldogul
-
Bluegene
addikt
attól mert a kártya nem bírta az ő egyéni sufni tunningját az nem azt jelenti hogy rossz a termék, egy GTX 260-as hamarabb meghalt volna ettől
nézd egy ferrarit nem lehet szidni azért mert 200 millióba kerül de nem megy jól a hármashatárhegyen a földúton, de egy Land Rover meg elmegy de nem fog 320km/h-val menni
itt is erről van szó, az üzemi tartományán kívűlre tette a kártyát, ezt nem kötelező sem az atinak sem az nvidiának elviselnie és nem is fogja, hiába mond bármit itt ez történt, pont.
ettől függetlenül tönkremehet pár darab, de az nvidiánál is, mivel több atit vesznek több is megy tönkre, mivel kevés új GTX fogy hát abból kevesebb megy tönre, de százalékosanugyanott vannak, sőt inkább az nvidia szégyenkezhet itt(az új GTXeknél)
-
_Toka_
senior tag
válasz
Johnny Cage #29082 üzenetére
Többen használják itt ezt a megoldást. Szerintük kell a venti.
De majd csak ír egy olyan is, aki így használja...(#29079) Lala6:
Most akkor végképp nem tudom, hogy mit tegyek. Megvegyem a 4850-et, ha igen, akkor melyik márkát?Arra azért nem vállalkoznék, hogy én mondjam meg, Te mit vegyél...
Én referencia Sapphire karit vettem, nem birizgáltam./Értsd: úgy megy, ahogy kivettem a dobozából./ Nekem semmi bajom vele, minden megy tökéletesen. Nem zavar, hogy forró a kártya. Én nem bántam meg, hogy ezt vettem! -
Frenky89
addikt
válasz
Johnny Cage #29080 üzenetére
-
Johnny Cage
addikt
Valaki mondjon egy életképes PASSZÍV hűtési megoldást Radeon 4850-re.
-
Lala6
őstag
válasz
VinoRosso #29065 üzenetére
Na, azt hittem, hogy megtaláltam "álmaim kártyáját", erre te meg itt beteszel mindenféle negatív hozzászólást.
(amúgy köszi érte, én nem is kerestem rá a hibákra)
Most akkor végképp nem tudom, hogy mit tegyek. Megvegyem a 4850-et, ha igen, akkor melyik márkát?
Vagy mit vegyek helyette 30-35k értékben NV vonalon? Nincs olyan NV, ami 35k-ba kerül és hozza ezt a teljesítményt.
-
Bluegene
addikt
válasz
és nem nem ismeri be, mintha a levegőbe beszéltem volna
pedig mennyivel szimpatikusabb elismerni az emberi hibát, amiket belinkeltél egyébként pl recon ugyanúgy chillával szerelték fel kártyájukat, Slobig nem csinált vele semmit, soha nem mondtam hogy egy se megy tönkre, de tenálad nem magától, hanem te tetted tönkre,egyértelműen érezni az összefüggést recon és a te esetedben
1. kérdés: pl. csökkenti a ventisebességet és növeli a feszt, erre mi a magyarázat? ha direkt akartad tönkretenni hát sikerült! gratz!
2. kérdés: GTX 280-assal ezt meg mernéd csinálni? gondolom nem, akkor nincs miről beszélni, úgye ismered be az igazságot...
3. kérdés: tisztában vagy vele hogy a GFX chilla sem a 4800-asokra sem az új GTX-ekre már nem való? olvastad az általam belinkelt logout-os tesztet?
-
MaSzKa
senior tag
válasz
tibz03 #21965 üzenetére
gratulálok a ballépésedhez
az ezüst paszta azért ezüst mert az van benne
vezeti az elektromosságotnem érdemes használni (a Socket A Duron Athlon időkbe sok láma ezzel fingatta ki a lapját és a procit) mert ügyetlen kezekbe könnyen kárt okozhat, talán amin van fém védőkupak ott elmegy
a hőátadáson ha vastagon van felhordva akkor még rosszabb mint a sima fehér
amúgy a pasztákra manapság rá van írva vezetik e az áramot vagy sem
a kerámiásat tudom ajánlani, de én sima fehér ipari verziót használokgarancia ilyen esetben nem érvényes
nem véletlenül adják ki ezeket a vga-kat gyárilag olyan pasztával ami nem vezet
VinoRosso kiváncsi lennék nvidia 9xxx-ből mennyit tudnál összeszedni a rossz vga-s esetekből
-
Seikai
aktív tag
válasz
MPowerPH #29070 üzenetére
Nos minden játék mást terhel le jobban egy picit
Crysis nagyon kényesen reagál az ALU emelésére néha újra is indul a driver máskor pedig kalleidoszkóp effektet látok LOL
, ugyanakkor a wow pl MAgas AA beállítás mellett a textúrázó egységeket teszi próbára és be is fagyhat de a 3dmark 06 is egy jó kiinduló pont lehet
ha ez a 3 progi/játék megy mindennek mennie kéne
-
MaSzKa
senior tag
válasz
Seikai #29068 üzenetére
az én Gainward HD4850 2 Slot Fan-om tökéletes
nagyon jó a hűtése (38-40fok idle) csak a kicsit hangos de az Coolink 500Ft-os pótméterrel orvosolható3év gari van rá
Brekk-től vettem (privibe érdeklődjetek nála) és már neki az új szériások voltak akkor amiken 8 helyett 6 pines tápcsatlakozó van és Warranty matrica a vga hátulján
és persze Samsung 1ns ramok -
MPowerPH
félisten
Most már egyáltalán nem értem. 850/1100 -on 1 órát ment a Furemark ami azért megterheli rendesen szegényt. Erre indítom Crysis -t, és betöltésnél hibával kilép, ugyan ezt eljátsza a Stalker -nél is. Ilyennel még nem találkoztam atis pályafutásom alatt, valaki segíthetne.
-
MPowerPH
félisten
Valaki arra tud választ, hogy 3DMark06 miért fagy ki már az első 20s -ben 820Mhz fölött? Közben Furemark ment 1 órát 850 -en hiba nélkül, és próbáltam a Crysis -t is, nem volt semmi gond.
Amúgy le a kalappal a 4870 gyári hűtése mellett. Én most amíg próbálkozok a tuningal, stabil 60% -ra állítottam a ventifordulatot. 1 óra Furemark után a GPU 65C, a VRM meg 84C, memória 72C, shader 70C volt, ami szerintem még bőven jó.
Anno mindenki azt mondta nekem, hogy vegyek 4850 -et... Hát nem bántam meg, mert 1 slotos hűtő ide már kevés.És a Gainward GS megoldása se tetszik, mert a GPU -n kívül minden másnak elégtelen a hűtése.
-
Seikai
aktív tag
válasz
Szuperboci #29066 üzenetére
hmm gainward ennyire hibás szériát dobot volna ki
-
válasz
Szuperboci #29066 üzenetére
Hát... hibás mindenből van, de havernak a sima Sapphire 4850 (1 slot) húzás nélkül 85 fokos 35% ventifordulaton megy és nincs baja. Szerintem, Rosso, nem kell általánosítani, mert nem midnen ATI és nem minden Gainward rossz. Ez sima pech, nem tudom, miért vesztetek így össze ezen... de nem ártom bele magam.
/*azért magyar nyelvű fórumon ilyet mondani... nem túl népszerű dolog, hiába van sok határon túli kolléga is köztünk.*/
affene, rosszra válaszoltam
bocs
-
Szuperboci
senior tag
válasz
huhh jo sok GW halt be...
Ha már eladom kariaimat egy kis önfényezést csöppintenék bele előző hozzászolásodból
[link]
Kissjeno forumtárs megmondta :"Maximum a dual slotos sapphire jo amit nagyjából sikerült megállapítani."Szóval tessék gyorsan elkapkodni ezeket a jó videókarikat
-
VinoRosso
veterán
válasz
VinoRosso #29063 üzenetére
na annyira felb@xta az agyamat ez az egész, hogy gondoltam rákeresek a topicban arra, hogy kinek döglött meg vagy volt valami hiábja a vga-jának, hát mit mondjak, nem értem a végére és 20 perc alatt tele lett a böngészőm fülekkel. Végülis jó, hogy ezt tettem, mert ahogy visszaolvasgattam, kideült, hogy a GW-ból van kinnt egy hibás széria, és az enyém is GW.
Tessék egy csokor szívás, a teljesség igénye nélkül:
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
ahogy láttam szuperszámítógép kollégával másnak is meggyűlt a baja ..agyf@szt kapok komolyan
-
Szuperboci
senior tag
Akibújt akinem ...megadtam magam
LINK
-
HSM
félisten
Kérdezem azokat, akiknek Gainward Golden Sample 4850 kártyájuk van, hogy bírja-e a kártya a furmarkot, 1280*1024-ben, MSAA nélkül, stability test módban? (Akár csak 625mhz-es gpu-val)
Illetve érdekelne még, hogy mennyire hangos.
(#29056) MaSzKa: A tiéd bírja?
-
-
MPowerPH
félisten
Lefuttattam a 3DMark06 -ot, az adatlapomon felvázolt konfiggal egy 4870 társaságában, minden alapon. Így kaptam 13847 pontot, amit kicsit kevésnek találok.
Mennyi lenne a reális?
-
MaSzKa
senior tag
ezt tényleg nem kéne
én igazi magyar vagyok
sNORh a Leadtek sose volt fos gyártó és a Gainward sebár most kezdtek ATI gyártással de majd belejönnek
nekem egyenlőre bevált a Gainward HD4850 2 Slot Fan
rakok rá lehet 1 potmétertmég később jön AC Accelero S1 Rev2 + Yate Loon 12cm-es halk venti
meg vannak itthon Thermaltake BGA réz ram-süniimRoba az hibás lehet
próbáld ki másik gépbe vagy vidd vissza nézzék meg mi van vele, mert nem csak ramhiba lehetamúgy müködés közbe nem illik tapizni a vga-t főleg nem statikusan feltöltődve!
-
Tomate
veterán
válasz
MPowerPH #29051 üzenetére
Azt nem...
Pedig beszédes... -
MPowerPH
félisten
És a Riva Tunerben GPU voltage -t is tudok állítani? Mert az azért fontos lenne...
-
Bluegene
addikt
nem ha biosban beállítasz 25%-ot akkor 2Dben, de 3Dben is 25% marad
3Dben többnek kell lennie, egyébként mivel magyarázod a magas hőmérsékleti értékeit?
106 fok? ilyen nincs, ilyet ki sem engednek a gyárból! 85 fokos terhelve de ezt nem 25%-os ventivel hanem 3D-ben 35-40% ventivel éri el, tehát pont logikusan kijön hol tolta el a dolgot, először
-
MPowerPH
félisten
Szevasztok!
ATT -n kívül tudtok mondani egy progit, ami alkalmas 4870 tuningra/beállításokra? Mert az ATT nem akar működni 4870 -el...
-
Bluegene
addikt
válasz
VinoRosso #29037 üzenetére
te magad mondtad[link]
mind1 egy olasz úgyse ismeri be a valóságot, és ha nyilvánvalóan ellentmondásba kerül azt se ismeri be, inkább meghal
szal én is a többiek is tudjuk h szépen hazavágtad szegény kártyát, te meg előbb halsz meg mielőtt ezt beismernéd, szal felesleges vita
ismertem (sajnos) egypár mediterrán emberkét
-
MaSzKa
senior tag
válasz
ProEvoFan #28917 üzenetére
az gáz, mert nekem a sapphire 2 slot HD3870 tökéletes volt alap bios-sal se ment 90fok felé a hőmérséklet
és magától szabályozta és halk is volt
új gyári biost raktam rá és utána 60fok fölé se ment soha igaz hangosabb lett a vga főleg játékokba
és a ventivezérléshez nem kellett semmi mert automata volt
magyarul a HD38xx-esekkel kevesebb volt a gond mint a HD48xx-ekkel és ezért a megnövekedett fogyasztás okolható
-
Bluegene
addikt
válasz
VinoRosso #29030 üzenetére
a lényegen nem változtat: nem rendeltetésszerűen használtad a kártyát, tehát neki nem volt "kötelessége" elviselni ezt
ha nálam kipurcan, legalább tiszta lelkiismerettel gariztathatom le, hisz nem bírta azt amit bírnia kellett volna, de a te esetedben nem így volt
1. A gyári beállítás(BIOS) alapértéke 25%-os fodrulat, GYÁRI HŰTŐVEL igen 2D-ben, a probléma az volt hogy 3D-ben föltekeri magát 35-40%-ra, te meg fixáltad 25%-ra, azért nem bírta a "kiképzést", remélem neked meg ez jut el végre az agyadig8.: hát nem vennék mérget arra hogy amit te jobb hűtésnek gondolsz a VGA-nak jobb volt-e, hisz jóval idő előtt belefáradt
, vagy a feszemelgetésnek nem örült, hiába gondolod h úgyse árt lehet az ártott, végülis legariztattad??
U.i.: vegyél légyszi egy GTX 280-ast, fixáld 25%-ra a ventit, adjál neki feszt nyomasd a stalkert vagy crysist órákig, később rakj rá egy Chillát, és nézzük mennyire bírja a kiképzést!! sztem fele ennyi ideig se, úgyhogy mégegyszer ne gyere azzal h sz@r ati!
-
Lala6
őstag
válasz
Bluegene #29029 üzenetére
Köszi a segítséget!
A Sapphire és a Gigabyte közt vacillálgatok.
A Sapphire, mint írtad az ATI legnagyobb gyártója, és ehhez jár a legtöbb cucc is.
A Gigabyte viszont Zalman hűtővel van szerelve. Igaz kicsit az nem tetszik benne, hogy a memókra nem tettek bordákat, pedig a ref. kártyákon van.
-
_Toka_
senior tag
miért nem nézed meg az újjaddal hogy forró-e a ram?
Ezt csak óvatosan!!! A szokásos óvatosságnál többre gondolok... Komolyan megégetheti a kezét, aztán elkapva onnan egyéb kárt is tehet a járó gépben.
Mondom ezt azért, mert első napon, mikor a kártya a birtokomba került még rendelkeztem a régi kártyával is. Több esetben szedtem ki a kártyát úgy, hogy előtte csak 2D-ben ment. Nos, megfogva a kártyát nem tudtam eldönteni, hogy azért "piszkálja" a kezem, mert forró, vagy ezen a kártyán ennyire szúrnak a forrasztási pontok...
Nyilván forró, nagyon forró!!! -
VinoRosso
veterán
válasz
Bluegene #28979 üzenetére
Mondd tudsz te olvasni? Vagy csak nézed a betűket? Még egyszer, utoljára elmagyarázom, mi történt, hátha eljut az agyadig.
1. A gyári beállítás(BIOS) alapértéke 25%-os fodrulat, GYÁRI HŰTŐVEL
2. Így volt 80°C GPU 70°C MEMIO idle!!! Load 110°C nem lehetett vele játszani, mert lekapcsolt, xml kata moddal 100%os fordulatra tekerve 70°C volt load, de annyira hangos volt, hogy nem lehet ép ésszel kibírni( ha Te elbírod, akkor gratulálok). EKKOR MEG SEM PRÓBÁLKOZTAM a tuninggal, mert nem láttam értelmét
3. Lecseréltem a refhűtőt AZ ELSŐ NAP UTÁN (augusztusban) egy GFX chillára, aVRM CHIPEKRE IS TETTEM BORDÁT? DEDIKÁLT 40-ES KISVENTIVEL, az EGÉSZ VGA-n 50%-al csökkentek a hőmérsékletek.
4. ezután húztam meg a kártyát, teszteletem különböző feszelkkel a GPU-t, a legtöbb amit kapott 1,185V volt, így tudott 750-et 3DM 06 alatt( ugyanez a mag 1,2V felett kap 4870-ben tehát ez egyetalán nem veszéles érték). Load hőmérséklet 60°C alatt volt, tehát ez sem lehet probléma.
6. Úgy ítéltem meg, hogy ha egy lépcsővel emelem meg a GPU feszt, az még hosszútávon sincs káros hatásal a GPUra, így kapott 1,12V-ot load alatt a BIOS-os 1,08 helyett. Ezzel 680ig volt stabil játékok alatt a kártya. Hőmérsékletek mind 60°C alatt voltak load, azaz sokkal alcsaonyabban, mint az előző hűtővel. Idle 40°C, igaz akor nem volt megemelve a fesz, ugyanis NEM BIOS MODDAL emletem(mint ahogy írtad) hanem ATT-vel.
7. egészen OKTŐBERIG JÓL MŰKÖDÖTT ÍGY A KÁRTYA, tehát feszemeléssel hosszú ideig SEMMI PROBLÉME NEM VOLT. Azt remélem nem kell elmagyaráznom, ha túlfeszelnek egy chipet, az pár napon belül tuti meghal. Ez nem halt meg, teljesen jól működött így közel 2 hónapig, hogy csak játékok alatt kapott + feszt, mert így is kímélni akartam.
8. Akkor vonta fel a szolgálatot, AMIKOR NEM VOLT SE VESZELVE, SE TERHELVE. 2D-ben működött 3 napig, GYÁRI FESZÜLTSÉGEN, GYÁRI ÓRAJELEKKEL, egy JOBB hűtéssel, mint a gyári. Ezután a harmadik nap estéjén adta be a kulcsot. Tehát sem terhelve sem feszleve, se főzve azaz semmilyen oka nem volt, hogy éppen akkor haljon meg. Egyszerűen csak elfáradt, mint sok más embernek.
9, Egyszerűen pontot lehet tenni a vitának a végére, meg kell számolni, hogy hány rv770 és hány más VGA( akár ati vga is, mert úgy látom a piros köd szállt a szemedre, azért viselkedsz így ) ment tönkre az elmúlt időben. Tedd fel ezt a kérdést valamelyik másik topicban, tökmind1 csak ne rv770 legyen, és nézd meg háyn ember fog írni azzal, hogy igen neki tönkrement a vga-ja. Itt egyből írtak rá 3-4en, meg velem együtt 4 embert tudok akinek szintén meghalt, ez már 8. Más vga-kon is úgyanúgy cserélnek hűtést, ugyanúgy tuningolják őket mégsem mennek tönkre. Nem állítom hogy mindegyik halálra van ítélve, de feltűnően nagyobb a selejstarány ezeknél, mint bármelyik másiknál.
10. Ha esetleg kifingana rejtéályes módon a te kártyád, majd akkor is nyugodtan legyen ekkora a hangod...
-
Bluegene
addikt
én a sapphire-t ajánlom, két sapphire kártyám volt eddig(3850/4850) ésa átlagon felüli tunningolhatósággal és minőséggel találkoztam, párosítva egy elég kedvező árral
az Ati első számú gyártója! legutóbb egy 1,5 gigás pendrive-ot is elrejtettek a csomagban!
szal: sapphire!
gigabyte: a legolcsóbb, de gyenge minőségű
asus: jó de túl drága
gainward: jó, bár panaszkodtak rá a fórumon, eddig főleg nvidiát gyártott, nv-ben nagyon jó
powercolor: ennek a leghalkabb a hűtése a tesztek szerint, talán ez ajánlható még, bár árát nem tudom
Palit: fingom sincs
egyébként nincsenek nagy különbségek, inkább finomságok/apróságok
-
Raven18
csendes tag
2 giga ddr2es samsung ..800mhz-n megy .. 8.10 beta driver van fent , bár nálam nem is volt láthato észrevehetö különbség se 8. 7tel 8al és a mostanival sem..de viszont van oylan idei játék ami 75 fpsel megy.. - + 1 fps.. masszivan. szoval számomra érthetetlen.
-
FÖNÖK
tag
Hi
miért nem nézed meg az újjaddal hogy forró-e a ram?
ha játék alatt nem produkál színes háromszögeket, vagy nem szemetel a kép ill egyéb érdekességek nem történnek akkor szerintem rendben lehet a kártya.
a monitor nem lehet ludas? - csak 1 ötlet
esetleg 1-2 napra cserélj kártyát valamelyik haveroddal és ha nála is előjön ill nálad nem a hiba akkor a kártya a hibás.Sapphire Radeon 4850 dual slot fansink - ilyen kártyát szeretnék venni
nem túl hangos?szabályozza magát a ventilátora - visszavesz ha nincs terhelés alatt?
vagyis ajánlanád-e megvételét fórumtársidnak? -
Lala6
őstag
Sziasztok!
HD4850 kártya vásárlását tervezem. Azt már kitárgyaltuk a melyik kártyát topicban, hogy 30-35k körül ez most a legjobb választás. Kérdésem csak az lenne, hogy melyik gyártó kártyáját ajánljátok?
-
Raven18
csendes tag
Hy!
Az lenne kérdésem , hogy ugye adott a 4850 , mellé meg még egyenlöre egy 2,2Ghz-n futó X2es proci.. néhány játéknál ( assassin's creed , crysis stb) hiába veszem teljesen le vagy teljesen fel a felbontást és a minöséget ugyanugy beszaggat és droppol. Ez valamilyen limit , vagy korlátozás vagy mi lehet??
-
lacy86
addikt
Nekem meg egy 550-es lesz a 4850-nek , remélem nem nyavalyog majd hogy adj egy kis szuflát még!
-
Roba
tag
Üdv!
Egy Sapphire Radeon 4850 dual slot fansink kártyám van, 1 hónapos. A memóriákon nincsenek sünik. Észrevettem, hogy pl. a Total Commanderben a fehér felületeken halvány rózsaszín foltok jelennek meg időnként. A játékok alatt nem vettem észre semmilyen problémát. Túlmelegednének a memóriák?
Köszi.
-
misirulez
senior tag
válasz
pempellini #29015 üzenetére
Ugye véletlenül sem fordulhat elő, hogy kevés lenne a 420W-os FSP?
-
katt777
félisten
válasz
ProEvoFan #29009 üzenetére
Én biost matattam, mert a lépcsős zavaró, ráadásul az ugrálás az egyenetlen hevülés miatt sem tesz jót a VGA-nak úgy kompletten, mert mindig felhevül, lehűl, stb, vagy éppen túlhevül, ha nem jól állítod be. Folyamatos vezérléssel meg egy kevésbé terhelő játékrész alatt is hűlhet vissza, illetve kis hőemelkedéssel is jobban hűt, ergo összességében nem forr föl a kari. Sávosan pl. akárhogy optimalizáltam a hűtést, mindig magasabbra pörgött, mint folyamatos szabályozással. Ha pl. van egy 70-80°C-os határod, akkor 80°C-ig szépen hevül, és átforrósodik az egész VGA ugyanazzal az adott esetben elégtelen hűtéssel, ha meg folyamatoson vagy, már 71, 72°C-nál is emelkedik a hűtés, nem forrósodik át minden, tehát kisebb hűtési teljesítmény is elég. Ráadásul a sávosnál a forró VGA 80°C alá visszahűlve máris lekapcsolja az emelt hűtést, tehát a következő igénybevételnél még jobban fog melegedni a cucc. Ha meg csak úgy pörgeted a ventit izomból, hogy biztosan ne forrjon a VGA, akkor a zaj lesz rohadtul zavaró.
Amióta belőttem biosban a 45-100°C-os "emelkedőt" (30% min. fordulattal), a VGA-m még full terhelésen sem melegedett 80°C fölé, ill. a venti nem pörgött 75%-nál gyorsabban, 2D-ben pedig nem igazán volt hallható (47°C körül, 32-33% ventivel). Persze a hűtés az adott VGA, és a PC-ház függvényében változhat. -
misirulez
senior tag
válasz
pempellini #29013 üzenetére
Nem én raktam össze, de állítólag kap tápot.(azért is ciki a helyzet mert a konfigot tőlem vásárolta az illető és nem tudom, hogy akkor most visszavegyem gariba vagy usererror.)
Szóval akkor ez a jelenség akkor szokott jelentkezni ha nincs rajta táp?
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Most lett összerakva egy komplett konfig.P5QL Pro
E8400
3gb kingmax ram 800Mhz
Foxconn ház + FSP 420W táp
Sapphire HD4850 dualslothibajelenség:
pirosan világít a vidkari ledje és nem ad képet.szerintetek?
Üdv
Misi -
M@nH.
aktív tag
válasz
ProEvoFan #29009 üzenetére
Erre a venti sebesség ugrálásra én is kivi lennék, mert ha játszok akkor szinte mp-k alatt felpörög majd lelassul majd megint felpörög, ugye gpu hőtől függően. Tehát mi a jobb, az hogyha általában magasabb fordulaton megy a venti vagy ha folyton szabályozódik? Persze élettartami szempontból.
A hűtésem gyári. -
gergo19
aktív tag
-
pempellini
senior tag
én igy skáláztam be az ATT-[link]
és nem megy a kari 70c-fölé.
ezekkel teszteltem:crysis,cod4,stalker,jerico.
everestel kiraktam az osd-t és ott figyeltem.
szinte nincs is hangja a 4870-nek és a 80-fokot meg sem közelíti
alapon 56-58-fok -
Peace
nagyúr
Valakinek esetleg tapasztalata a következő karival: Gainward Radeon HD 4850 512 DDR3 extra hűtős ? Mennyire hűt jól? És mennyire zajos? Köszi!
-
Drilla
csendes tag
válasz
katt777 #28963 üzenetére
hát.. mondani nem mondta
az emberek nem szivesen ismerik el, ha hibáznak
dominator ramok voltak benne, de mint mondtam az én cuccaimmal is ki lett próbálva, és full ugyanazt csinálta. ha a vga-t kivettem, akkor ment a gép, csak nem volt sajna gyengébb vga itthon.
jo lett volna egy sima pci-os is... tápról annyit, hogy az én gépemben 450-es chifi elviszi a rendszert vinyóval, meg nindennel 1ütt, és ezzel a táppal sem ment
a lap tipusa és verziója is full olyan, mint az enyém.. elvitte 1 helyi bolba is. ott csináltak biosfrissitést, de ezután sem ment. a gép az ipon-ból lett véve, ahogy az enyém is. szerintem cserélik mindenképp... azt viszont én sem értem, hogy mit szórakoznak vele eddig... ők sem találkoznak gyakran ilyennel szerintem
procit rosszul nem nagyon lehet beletenni szerintem.. max, ha legyalulod a lapon a lábakat. nem problémamegoldás miatt irtam
de azért köszi! demélem a jövőhét elején viszik neki a gépet... elősször csak a lapot küldte fel, de azt mondták, h az jó. aztán felküldte az egész konfigot... most szöszmötülnek rajta.
-
rumkola
nagyúr
válasz
pempellini #28997 üzenetére
nálam kékhalál, win be sem töltődik
Aktív témák
- Mindenki Z Fold7-et akar
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- World of Warships
- Autós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Cipő topic
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Új FULL HD webkamera + Számla
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest