-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus
addikt
Egy pin akkor tuti nem bír 4 ledet... Egyik tutorialban írják, hogy arduinon egy pin maximum 40ma-t tud, de esp8266 csak 12ma-t. Az meg nagyon kevés. Ejj...
Akkor külön táp kéne a világításhoz is ezek szerint?
Mondjuk ha a motorvezérlőt csapolnám meg...? 3 dc motor hely úgyis üres még, és legalább programozható is. Ha jól gondolom akkor az 2db 18650-es cella esetén max ~8.4V. Most még 3db-ról megy, de a végleges kiépítésbe csak kettőt tervezek hely/súly miatt. -
Victoryus
addikt
5mm-es, zöld/sárga/kék/fehér/piros... 100db volt 0,8$ Aliról, különösebben nem gond, ha pótolni kell őket. De eddig egész jól bírják a strapát. Az egyik kapott 5V-ot is, azt nem szerette.
-
Victoryus
addikt
Igen, még mindig a Wemos D1. Ledeket mindig közvetlenül szoktam. Tudom kéne ellenállás is. Indexnél 2-2 led megy egy pinről, világításnál 4db.
A millis() led villogtató tesztprogram rendben megy, csak ha beleteszem a többihez akkor már nem megy. Tuti tele van programozási hibával is amit írtam, bár lefut. -
Breaker
tag
"2: R3 cseréje nagyobbra."
Ez működne, de nem szívesen babrálok SMD alkatrészekkel..."Ugyanmar… fel perc alatt megvan. abszolút kezdo vagyok forrasztásban de a vacak 15W Toolcraft pakammal is pik pakk kicserelnem. 5 percet gyakoroltam egy maradék próbanyákon utana az eleseken azonnal ment popecul. persze az ón nem ugy nez ki mintha beultetogep tette volna le de nem lenne gond. Próbáld meg.
-
Más téma!
Szeretnék egy hiperegyszerű töltöttségvisszajelző ledet gründolni a fent említett li-ion táplálású eszközbe.
A következőt találtam ki:
A li akksi egy ilyen boost konverteren keresztül táplálja a gépet. Azt szeretném, ha az akku 3V körüli szintjénél "kigyulladna" egy LED, ami arra figyelmeztet, hogy ideje töltőre dugni az eszközt. Az out+ és az in+ közé tennék egy ~1,7V nyitófeszültségű ledet egy diódával és egy áramkorlátozó ellenállással sorba kötve, ami elképzelésem szerint akkor fog kinyitni, ha a konverter kimenete és bemenete közti feszültségkülönbség eléri a 2,3V-ot. Mivel a konverter kimenetén 5,2V körüli feszültség van, ez az eset az akku 2,9V szint alá merülésekor fog bekövetkezni - elméletben.
Valahogy persze számításba kellene vennem az előtét ellenállást is, mert nyilván befolyásolja az egész cucc nyitófeszültségét, talán még diódát sem kellene sorba kötni.
A kérdésem, hogy ez működhet-e, aszerint, ahogy én azt elképzeltem, és van-e buktatója (leszámítva persze, hogy zárlatos lesz a LED és rövidzárlatot csinálok). -
PHM
addikt
Igen, normális, csak nem túl egészséges.
Az IC egyszerűen elfűti az 5V és az akku kapocsfeszültsége
közti különbséget. Ez egy lemerült, kb 3V-os akkunál több, mint 2W.
Két mód van a méregfog kihúzására:
1: Soros, pl 2A-es shottky dióda, vagy 0,47 ohmos ellenállás az 5V-os ágba.
A TP4056 ugyanúgy tölt majd, csak kevésbé forrósodik.
2: R3 cseréje nagyobbra.
Kisebb lesz a töltőáram, de cserébe a disszipált teljesítmény is.
(Inkább kisebb kapacitású akkuknál érdemes alkalmazni.)[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
-
Victoryus
addikt
Kész az alfa 0.5 verzió, működik is végre.
Valóban alacsony volt a feszültség, lemerültek a sok teszteléstől az AA aksik. Meg az a ~6V amúgy se volt sok. Átkötöttem a servo motort a motor shield servo csatlakozására, plusz adtam a shieldnek 3x18650 akkut. A koppcsincs Lego motor megy mint, az állat, pedig még nincs is maxon. Eddig azt hittem ez ilyen kis lassú.. hát nem csak éhes volt. A szervó is megy. Együtt is mennek végre.
Egy dolgot nem tudok még, hogy miért szakad meg gyakran a wifi, és miért nem változik meg sose az ssid/csatorna száma.
Plusz még le kell kezelni a kapcsolat megszakadását is, mert van amikor pont sebességadásnál kapcsol szét, és nem lesz szerencsés ha elszabadul a járgány. -
Victoryus
addikt
A terv az, hogy csinálok hozzá saját androidos távirányítót is. Egyrészt, hogy fejlődjek kicsit, meg érdekel is. Ki kéne próbálni tcp-vel is... van még ebbe sok lehetőség. C-ét sose tanultam, anno még Pascal volt meg Delphi, utána php... meg egy kis JS. Kicsit nem árt beletanulni a C-be is. Átolvasom az udp, tcp, konvertálások referenciáit.
Ki akarom vinni szabadba is a járgányt, jó lenne 20-40m hatótáv.Van egy bluetoothos uno alapú 3 kerekű járművem is, de még nem próbáltam szabadban. Valamikor írtam arról is szerintem, meg kértem segítséget. Mindig szétesik bent is
Tudom, össze kéne forrasztani mindent, meg le kéne ragasztani, de akkor meg nem lehet szétszedni.
Ettől a Lego technic kamiontól is tartok, hogy nem lesz elég stabil. Jó kis összetett feladat... A servo motort még nem tudom hova tegyem... már így is totál át kellett építeni, a hátsó motorhoz is. Lehet jobban jártam volna ha eleve a motorokhoz építem a kasznit. DC motorral gondolom nem szoktak kormányt vezérelni. Problémás megoldani, hogy pont csak ~1,7 fordulatot menjen jobbra is meg balra is. -
Janos250
őstag
"Én nemrég átírtam az esp8266 softwareserial lib-et paritásbitesre"
Én meg a GPS-ekhez ESP32-n hardwareserialt használok, mert nekem nem csak az NMEA adatok kellenek, így rengeteg adatot kell kezelni."Egyébként az lesz a hiba, amit DigitXT kolléga írt"
Láttam én is, azért nem is foglalkoztam ezzel a részével, hanem pár általános gondolatomat írtam le. A distanceBetween nem azon segít, hanem könnyebben kezelhetővé teszi a távolságot, mert közvetlenül méterben adja meg.Viszont, ha jönnek hibás adatok is, akkor esetleg annak az okát (hardware ?) is meg lehetne keresni.
-
-
gazso75
aktív tag
Rögzíti a hibás adatot így is
Pl.:
2019.05.9 14:08:08 47.573955 21.592453
2019.05.9 14:08:08 5.266666 0.200000
2019.05.9 14:08:09 47.574131 21.592359Emeljem 500 vagy 1000 ms-re lehet akkor megszűnik?
Azért gondoltam minél alacsonyabbra, mert a cél az lenne, hogy a gyerek hátára/tarkójára tenném egy zsebbe. Focizik, így meg tudnánk nézni, hogy mennyit/hogy/milyen gyorsan mozog a pályán.
-
Victoryus
addikt
Nem, koppincs kínai lego m motorok, sima dc motorok. A Nema8-ról most olvasok először. Nem rossz.
Azt nem tudom, korábban mit csináltam, de az biztos, hogy hülyeséget... visszanézve a hozzászólásaim. Szerintem nem a Wemos lábkiosztását próbáltam anno, hanem az uno-ét, a sensor shielddel se boldogultam akkor. Most meg megy. -
Victoryus
addikt
Megyek tovább másik vonalon, wemos d1 r2+motor shield. Valamikor régen írtad, hogy ugye rendben vannak a driverek? Nos, nem voltak, mert a motor shieldhez nem raktam fel anno. Most viszont igen, és vééégre sikerült a kis dc motort 4AA aksival elindítani.
Innen már lehet, hogy tovább tudok menni.Még azt nem tudom, hogy akkor tulajdonképpen hány szabad pinje marad a wemosnak, de valahogy majd kiderül. Elvileg a motorvezérlő csak 2 pint használ el.
-
Janos250
őstag
"Port forwardinggal sajnos nem érsz semmit, ha szolgáltatói NAT mögött van az ip címed"
Nálam UPC van, a NAT a lakáshoz telepített router feladata, így nekem ez nem gond.
Akkor marad az alábbiak valamelyike:
a.) Saját ftp helyedre feltöltés
b.) Számos kínai saját, kínai felhőbe tölt. Én meg attól idegenkedem. -
vargalex
félisten
-
Janos250
őstag
Csakhogy az 21 $! Én biztonsági kameráknak Hiseeu HSY-HB612 1920x1080 kínai kamerákat vettem. Szeptemberben 25 $ volt, egyébként 30 körül van. Az viszont komplett, a firmware tudja a szokásos biztonsági kamera funkciókat, riaszt mailre, távolról nézhető, feltölt ftp-re vagy NVR-re, stb. Azóta már nagyobb felbontású is kapható alig drágábban.
A TTGO technikát még nem próbáltam ki, pedig már pár hónapja megérkezett a próbadarab, persze nem kamerás változat, csak sima.
-
Janos250
őstag
"Ehhez, amit linkeltél, nincs is kamera"
Bocs, csak rákerestem egyre a Bangoodon, ehhez tényleg nincs, rossz a link.
"Honnan vetted együtt a kettőt?"
Innen, ez a jó link:
https://www.banggood.com/Geekcreit-ESP32-CAM-WiFi-bluetooth-Camera-Module-Development-Board-ESP32-With-Camera-Module-OV2640-p-1394679.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN
Ez most drágább, 8 $, én olcsóbban vettem.
"Erős fényben sem nő a framerate?"
Nem próbáltam.
"Mire jó ez tulajdonképpen fotózáson kívül? "
A kamera része csak érdekesség. Nekem az benne a lényeg, hogy rajta van az SD csatlakozó hely. És, hát ESP32, ami elég sok mindenre jó. -
Breaker
tag
A lolin32-vel vigyázz, mert ezen a shield-en ha jól tudom rajta vannak az i2c felhúzó ellenállások, amik 5V-ra húzzák a pineket, de amíg az esp8266 gpio-i 5V toleránsak, az esp32 kimenetei állítólag nem azok.
Nah akkor meg is kaptam a választ egy fel nem tett kérdésemre..
Igaz én Lolin D1 Mini-t hasznalok, de az is esp8266.. A minap méricskéltem, és a pineken 5Vot mértem, és vakartam a fejem hogy ez hogy a fenébe lehet, illetve hogyhogy nem purcantak ki?
-
gyapo11
őstag
A válaszhoz ismerni kellene a kapcsolási rajzot, az ic-k működését, de szerintem az a/d konverter bemenete tud meghalni a nagyobb fesztől. Aztán meg ha zárlatos is lesz, az usb portnak még attól sem kell kinyiffannia, mert van valami áramkorlátozás vagy biztosíték, de ez is alaplapfüggő lehet. Gondolom egy ilyen hangkártya fogyasztása nem lehet túl sok, főleg ha a kimenete nincs terhelve, vagyis egy soros ellenállás a tápba a maximális usb port áramra méretezve (mondjuk 10 Ω) megfelelő lehet a zárlat ellen.
A jel már nehezebb, mert a mikrofon bemenet mV nagyságrendű lehet. -
Breaker
tag
sajnos nem latom opciónak nálam a 3.3Vot - az elejen is gondolkodtam rajta amikor terveztem a kutyut.
ws2818 led vezerlonek minimum 4.5 kell. Max7219 IC-nek minimum 4V (azalatt instabil). (tobbi ICnek szinten 5 korul kell).Most egyellore azt probalom kideriteni hogy letezik e ilyen kis meretben legalabb 1600mAh akksi.
Vannak mobiltelefon akksik, azok jo laposak, de nincs tapasztalatom mennyire terhelhetoek. Ha azt veszem alapul hogy nagy kijelzoket hajtanak akkor azert nem lehetnek gyengek. a csatlakozótűket nehéz beszerezni hozzájuk azokkal meg az a gond... -
gyapo11
őstag
Ez a hw csak digitális, de van a Saleae-nek olyan hw-e ami analógot is tud, 349-889 Euró közötti árakon.
Megnéztem a pulseview-t, kicsit kellett izmozni a 3.0-ás usb driverrel, de végül sikerült, bár nem mutat az elérhető eszközöknél semmit mint egy videón, fönt mégis választható a Saleae. Nekem a Saleae programja könnyebben leolvasható infót ad. A protokoll dekódereket nem próbáltam, több van a pulseview-ban.
-
gyapo11
őstag
Mi lehet e töltőben a töltés leállításának kritériuma? Gondolom eléri a 4.2 V-ot és az áram csökkenését figyeli, és nem süllyed az alá a határ alá, ahol már kiírná hogy kész. Ha még melegszik is, akkor biztos folyik annyi áram, ami nem jó. Viszont szerencsére ez jó cellákkal nem történik meg, nálam a Lii500 és a Zanflare C4 is minden cellámmal rendesen viselkedik, ez kb. 20-25 cella , nagy része 18650 és 4 db 26650, meg még pár 14450 és 16340.
A tapasztalatod azt is megerősíti, hogy nem elég pusztán egy cella kapacitását nézni, az önmagában kevés információ a cella állapotára vonatkozóan.
Szóval azt mondanám, hogy nem bontott cellákból nyugodtan párhuzamosan lehet kötni, esetleg egy-két kisütés-töltés ciklust megfigyelni. Az enyémek közül is mennek páran gyárilag párhuzamosan elektromos cigiben, lámpában.A teljes töltésnél abból indultam ki, hogy nem hívják föl a gyártók a figyelmet arra, hogy ne töltsd tele az akkut. A töltők is teletöltik, vagyis ha nem kezded el töltés után azonnal terhelni, akkor jelentős időt fog eltölteni a 4.2 V környékén. A Sony VTC5 fél amperrel terhelve kb. 600 mAh kivétele után éri el a 3.9 V-ot. Persze ha 3.9 V fölé nem töltenénk, akkor csak 60 %-ig töltődne, nem lehetne olyan jól eladni.
-
Janos250
őstag
-
gyapo11
őstag
Azt jó lenne tudni, hogy a cellák elhasználódás közben mennyiben térnek el a gyári grafikontól:
Mert itt kb. 0.8 óránál eléri a 4.2 V-ot, az áram innentől csökken, 1.5 óránál eléri kb. a 0-t, és onnantól nincs áramfelvétel, tehát nincs csepptöltés.
Vagyis ilyen cellákból tetszőleges darabot köthetünk párhuzamosan, legföljebb a töltés sokáig fog tartani.
Ha megnézzük a kisütési görbét, azt látjuk, hogy 4.2 V-tól indul, vagyis a töltés után a cella 4.2 V üresjárási feszültséget ad. Ha nincs kisütés, akkor ezt jó sokáig tartja, illetve nagyon lassan csökken. Ebből én arra következtetek, hogy ezen a feszültségen létezés az akku természetes tulajdonsága, lehet hogy árt neki, de elkerülhetetlen ez az állapot, hacsak soha nem töltjük föl teljesen.
Vagyis ha van a párhuzamosan kötött akkuk között kisebb kapacitású, ami a 4.2 V elérése után hamar lecsökkenti az áramfelvételét 0-ra, akkor az kb. olyan állapot lesz, mintha nem is lenne a töltőben, hanem a polcon várná a felhasználást, vagy egy kikapcsolt eszközben várná a bekapcsolást, ami az akku természetes felhasználási módja.
Akkor tehát az a kérdés, hogy az elhasználódott cellának van-e olyan tulajdonsága, hogy 4.2 V-on folyamatosan vesz föl áramot, ha igen mennyi ez az áram és milyen hatással van a cellára? -
robohw
aktív tag
"Ha mindenki csak arra válaszolna, amihez ért, akkor most kit oktatnátok ki habzó szájjal? "
Akkor kioktatásra nem volna szükség.
Na meg, nem kevés kérdező megúszná az erdőben való tekergést.
Nekem ugyan mindegy, mindenki azt ír amit akar, joggal teszi, de nem biztos, hogy használ is vele, hiába ez a szándéka, eredendően. -
zsolti_20
senior tag
Egy darab toltesvezerlohoz egy darab 18650-at csatlakoztatok. 4 darab toltesvezerlohoz egymastol elkulonitve 4 darab 18650-at csatlakoztatok. Ekkor a toltesvezerlo out-ot parhozamosan kotom es csatlakoztatom az arduinohoz. Ahol a yoltest veszik fel a toltesvezerlok ott a 4darab toltesvezelo pozitivjat osszekotom egymassal a negativat a negativokkal, makd ehhez 1db usb kabelt forrasztok.
-
PHM
addikt
Úgy tűnik, nem olvastál elég figyelmesen.
Vagy nem vagy tisztában az elektronika alapfogalmaival,
esetleg megragadtál a Ni-Cd/Ni-MH akkuk töltési mechanizmusánál.
Idézet tőled:
"Próbáld ki, hogy 4,2V-on 20mA-el töltesz egy li-ion akksit mondjuk két napig folyamatosan. Szerinted túl lesz töltve vagy nem?"
Lítium akkunál ilyen nincs!
Ha a töltési feszültség 4,2V-nál korlátozva van, ezt a feszültséget elérve
a töltőáram mindaddig csökken, míg el nem éri az akkucella önkisülési áramát.
Csakhogy ez, nem agyonhasznált, rossz állapotú cellát feltételezve - elhanyagolható.
A lítum akkutöltők pont abban különböznek az egyéb töltőktől, hogy szigorúan
limitálva van a töltési végfeszültség. Az okosabb töltők lekapcsolnak a
kezdeti töltőáram x (általában 10) %-ánál, de ez nem jelenti azt, hogy ennél
kisebb árammal tovább töltve (továbbra is max. 4,2V-on) tönkremenne az akku.
Mindössze annyi történik, hogy további 1-2-3 %-nyi töltést viszel be a cellába.
Ez persze hosszú távon valamelyest csökkenti az akku élettartamát, de ezt
nem fogod észrevenni, mivel a töltési-kisütési ciklusok kapacitáscsökkentő
hatása jóval előbb fog jelentkezni.
Nem tudom, elég érthető voltam-e. -
PHM
addikt
Kipróbáltam. 3 párhuzamos cellára cseréltem az eredeti egyet
egy reflektorban. Egy TP4056-os modult és egy fényerőszabályzást
építettem még a házba, az eredeti töltőt kicseréltem egy 5V 1A-es
adapterre. Köszöni szépen, azóta is rendben működik.
A töltés akkor nem állna le, ha extrém sok cellát kötnék párhuzamosan,
illetve ha a cellák önkisülése magas lenne.
Túltöltés még akkor sem lenne, bár igaz, hogy a lítium akkuk élettartama
csökken, ha állandó 100%-os töltöttségen tartják őket.
Nem ártana picit még tájékozódni a lítium akkuk lelkivilágáról. -
PHM
addikt
4,2V-ig tölt a board, nem tudja túltölteni az akkukat.
Ha ez igaz lenne, nem működnének sokáig a notebook akkuk,
amik zömében vegyes kapcsolásba vannak kötve.
A powerbankokat nem is említem...vargalex: Ez csak soros kapcsolásnál igaz, s ott is csak akkor,
ha nincs a töltőben, vagy az akkupakkban balancer áramkör. -
-
lac14548
aktív tag
Az arduino usb portja szállt el nem a számítógépé!
Egy useless box készült volna.
Az internetes howto-k szerint semmi egyéb nem kell hozzá csak egy nano egy szervo és egy kapcsoló.
https://www.instructables.com/id/Paper-Box-Useless-Machine/Így is kezdett készülni.
De ezek szerint kellene valami védelem is bele, bár ezt semelyik leírásban nem láttam.
-
DigitXT
félisten
Én azt se tudom, hogy eszik-e vagy isszák ezt a polyfuse-t, ám azt azért kicsit cikornyának érzem, hogy tutorial (!) alapján épített cucc legyilkolja a PC USB-jét. Ha és amennyiben ilyen könnyen előfordulhat (nem csak occó kínai klónnal)...
Szerk: rákerestem, nagyjából értem, és úgy néz ki pár találatból, hogy a Nano-n nincs, ellentétben mondjuk az UNO-val. Tiszta szerencse, hogy nekem UNO van.
Simán stepper motorozgattam vele itt az USB-ről. Még laptopról is. Igaz, hogy nem nagy áramú valamire kell gondolni, hanem épp ellenkezőleg, műszeregység lépetőmotorja volt/lesz a meghajtott cucc, kifejezetten kis áramfelvételű (elvileg).
Szerk2: szervót (még) nem próbáltam, de akkor külső táp nélkül inkább nem.
-
ecaddsell
aktív tag
Nem azonnal megy tönkre, de nem mindegy mondjuk, hogy 1-2 évig használható vagy 3 hónapig.
Szóval igen, hideg helyre kell tenni, de ne fagyjon meg és használat előtt meg jó ha nem túl hideg...
Nem mellékesen nyáron sem rendelnék ilyet, mert ki tudja ezek a cuccok hol ácsorognak napokig.Más
Korábban említettem a rézharisnyát a fölös ón leszedésre, aki még nen látott ilyet erről van szó (nekem nem ilyen van, fogalmam sincs ez jó-e és több méret is van belőle).
A használata: alulra egy kis folyasztószer felülről meg melegíted a pákával.
Beforrasztásnál mondjuk előnyösebb nem túladagolni a pasztát, mint utólag korrigálni a hibát... -
Ez a második (Y) paraméter beérkezése után hajtja végre a kódot:
megVarokParametert=false;
token="";
for (byte i = 0; i <= messageSize; i++) {
if (isAlpha(Message[i]) || isPunct(Message[i])) {
switch (Message[i]) {
case 'R':
token='R';
parameter = atoi(& Message[i + 1]); break;
case 'G':
megVarokParametert=true;
token='G';
parameter = atoi(& Message[i + 1]); break;
case 'X':
parameterX = atoi(& Message[i + 1]); break;
case 'Y':
megVarokParametert=false;
parameterY = atoi(& Message[i + 1]); break;
}
}
if (megVarokParametert==false){
hajtsdVegreAKodot(token);
} -
Teasüti
nagyúr
Igen, ez abszolút saját implementáció volna.
Még nem egészen kristályosodott ki az algoritmus a fejemben és csak úgy adhoc módon nem jön az ihlet.
Most azon filózom, hogy a parancsszavakat szűröm meg a delimiter függvénnyel, ami átadja a char tömböt a példában mutatott ciklusnak. Pl. "G" betűtől "G" betűig - ahol korábban csak simán az "új sort" figyelte -, ahol a másodikat Serial.peek-kel keresem meg, hogy ne vesszen el.
Igazából ahhoz kellene segítség, hogy egyáltalán hogy álljak neki. Ilyen parsing algoritmusokat ezer százalék megírtak már mások nálam ügyesebben, csak nem találok rá tömör sallangmentes példát. -
zsolti_20
senior tag
Régebben felhoztam ezt a 3.7v-os dolgot, de hamar túlléptünk rajta. Kicsitnézelődtem ebay-en és megtaláltam ezt a 18650 3.7V 9900mAh akkulátor pakkot töltővel együtt. Azt írja minden darab 9900mah. Ezzel talán tudnék helyet spórolni, mert elég lenne kettőt felhasználnom belőle. Ezek elvileg teljesen feltöltött állapotban 4.5v-os, teljesen lemerülve 3,6v. Ha sorosan kötném őket kapnék mondjuk 7.4v-ot, amit egy fesszabályzóval betudnék lőni fix 3.3v-ra. Itt mondjuk problémába ütközök, mert nem tudom létezik-e olyyan feszszabályzó arduinóhoz, ami változó feszültségből képes nekem fix 3.3v-ot előállítani. A másik ötlet az lenne ezzel kapcsolatban, hogy párhuzamba kötöm őket, ekkor ugye a kapacitás össze adódik a feszültség változatlan. Elméletben kapnék 18.000mah-t, ami véleményem szerint elég sok ideig elég lenne, és csupán kettő darab AA elem méretű akkumulűtort használnék. Van ebben valami értelmes? Vagy inkább a 3xAA 1.2v akut válasszam?
-
fpeter84
senior tag
Elméletben nincsen szükség szintillesztésre, mert az nrf lábai a doksija szerint 5V-toleránsak amíg nem viszed le 2.7V alá a tápfeszt, és ha max 3.6-ról fut az egész szett akkor irreleváns a kérdés... Az OLED panelen elvileg illene a bemenő jel oldalon egy ellenállásosztónak lennie, a vissza jelszint meg elég egy arduinonak... gond max akkor lehet, ha az I2C-t még az arduino maga húzza fel 5V-ra...
-
zsolti_20
senior tag
Haza értem, kipróbáltam, hogy 3.3v-ot adok az arduino nano-nak az 5V lábom. És a rádió modulra ekkor egész pontosan 2.53v-ot mérek az OLED kijelzőnél 2.54v-ot. Tökéletesen működik a rádió modul és a kijelző is. Szükséges ebben az esetben konverter a 3.6v-os akkumulátornál? Vagy mehet ez így össze mostmár?
-
zsolti_20
senior tag
Igy ossze allt mar a kep bennem. Van foglalmam az arduinorol, sokat foglalkoztam vele, de az akjunulatoros reszevel meg soha. 9v-os elem tunt logikusnak higy hasznalni kellrne, mert nagy es a multimeteremben is az van.
gondoltam sokat is bir. Hat nem.
Ezert jott az otlet eloszor a ceruzaelemmel kapcsolatban majd a vegere kikotottunk az aksis megoldasnal. Ez lesz a vegleges megoldas az biztos mostmar. Az elejen meg nem voltam biztos magamban mit lenne a legjobb hasznalni, de igy higy ennyi fontos infot leirtatok mar tudom mire van szuksegem. Koszi mindent!
-
robohw
aktív tag
Ne kötekedj.
Ha akkuról, meg töltésről beszél, akkor nyilván nem e.h-s alkáli elemeket fog vásárolni.
Az a feszültség a kapocsfesz, teljesen töltött állapotban, de ha fogyasztóval terheled, akkor már más a helyzet és hát, a nano meg a körítés az fogyasztó.Ha jól rémlik akkor 5.5 Volt a max. de inkább nézd meg az adatlapjában.
-
fpeter84
senior tag
-
zsolti_20
senior tag
Most meglepődtem, úgy gondoltam gy 9v-os elem jóval többet bír. 3.3v-ról van táplálva egy pici oled kijelző és egy NRF24L01+PA+LNA.
Akkor megpróbálok 3 ceruzaelemes dologra átállni, ha jobb lehetőség nincs. Ezen kívül ajánlott még valami más ami több ideig bírja?fpeter84:
Sajnos nem szeretnék már átállni másik modulra, mivel maga a nyák már készen van, hozzá tartozó szoftver is, már csak annyi hiányzik hogy találjak hozzá egy megfelelő áramforrást, hogy ordozhatóvá váljon.
A távolság pedig kb 10m-100m között van. Egyik oldalt megnyomnak egy gombot ami küld egy decimált a másik oldalra ami ennek hatására kiír valamit egy oledre és közben sípol.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3601, 97% Akkumulátor
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest