Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

válasz Aryes #11257 üzenetére

Más téma!
    Szeretnék egy hiperegyszerű töltöttségvisszajelző ledet gründolni a fent említett li-ion táplálású eszközbe.
    A következőt találtam ki:
    A li akksi egy ilyen boost konverteren keresztül táplálja a gépet. Azt szeretném, ha az akku 3V körüli szintjénél "kigyulladna" egy LED, ami arra figyelmeztet, hogy ideje töltőre dugni az eszközt. Az out+ és az in+ közé tennék egy ~1,7V nyitófeszültségű ledet egy diódával és egy áramkorlátozó ellenállással sorba kötve, ami elképzelésem szerint akkor fog kinyitni, ha a konverter kimenete és bemenete közti feszültségkülönbség eléri a 2,3V-ot. Mivel a konverter kimenetén 5,2V körüli feszültség van, ez az eset az akku 2,9V szint alá merülésekor fog bekövetkezni - elméletben.
    Valahogy persze számításba kellene vennem az előtét ellenállást is, mert nyilván befolyásolja az egész cucc nyitófeszültségét, talán még diódát sem kellene sorba kötni.
    A kérdésem, hogy ez működhet-e, aszerint, ahogy én azt elképzeltem, és van-e buktatója (leszámítva persze, hogy zárlatos lesz a LED és rövidzárlatot csinálok).

Új hozzászólás Aktív témák