Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz zka67 #2799 üzenetére

Az általam felsorolt procik/lapok Arduino frame-el is mennek. Nem profinak szerintem jobb az Arduino. Ahhoz a halom szenzorhoz/lapkára épített szenzorhoz, amit ebay-en OLCSÓN árulnak, természetesen bármelyik rendszer alatt lehet programot írni, de Arduino alatti programok a neten készen vannak, csak alkalmazni kell az objektumokat. Más kérdés, hogy én is most írtam egy sajátot a neten lévő egyik helyett.
    De pl. WiFi WEB szerverként nem nagyon van ennél egyszerűbb, 1000 Ft árú megoldást, mint az Arduino ESP8266:
    void setup(void)
    {
    WiFi.mode(WIFI_AP);
    WiFi.softAP("neve","jelszava");
    server.begin();
    server.on("/", handle_index);
    }
    void loop(void)
    {
    server.handleClient();
    }
    Persze a handle_index függvénybe bele tenni kell azt a HTML kódot, amit küldeni akarunk, és ha mobiltelefonról akarunk valamit vezérelni, akkor pofonegyszerűen le tudjuk kérdezni a GET paraméterét és - mondjuk - bekapcsolni valamit.

Egyes Arduino alkalmazásoknál, ha több szálon futtatsz programokat, a delay KELL (!) , mert ott ugrik át a másik szálra, nincs igazi time sharing jelenleg.

Természetesen perifériát nem pollozással, hanem interrupttal kezelünk, de kezdőnek először az alapokat kell megtanulni! Utána jöhet az interrupt.

Szóval, nem profiknak messzemenően ajánlom a pár óra alatt megtanulható Arduino rendszert.

Profik természetesen komolyabb rendszerrel dolgozzanak.
    Én nem gyártok ipari alkalmazásokat. [Tudod, aki tudja csinálja, aki nem.... :-) ]

[ Szerkesztve ]

Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Új hozzászólás Aktív témák