Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

Na, összeszedtem pár javasolt alkatrészt kifejezetten smart car témában:

UNO/Mega kompatibilis cuccok:
    TB6612 Mosfet Stepper Motor PCA9685 Standard IIC I2C PWM Servo Driver Shield V2 For Arduino Robot PWM Mega R3 Replace L293D
    [link]
    Én ilyet használok a mega boarddal, de akkor még nem volt ennyire drága :Y Előnye, hogy van rajta egy kisebb proto pcb, ahová fel lehet forrasztani kisebb dolgokat, kijelzőt, LED-eket.

2Pcs 1:120 electric TT Motor Durable Dual Shaft DC 3V ~ 9V DC Geared Motor for Robot Toys Smart Car Replace DIY Kit
    [link]
    Ahogy írtam, egy vonalkövető robothoz jobb a lassú motor, mert hiába lehet PWM-mel szabályozni, de bizonyos kitöltés alatt nem mozdul meg, csak zúg.

Optokapu az encoderhez (a kerék sebességét lehet vele mérni):
    [link]

Reflektív opto, ütközés/közelségérzékeléshez:
    [link]

Vonalkövetéshez nem kifejezetten alkalmas, oda színes LED + fototranzisztor kell, ilyet készen most nem találtam, az enyémen sincs amúgy, de lenne rá igény :)
    I2c RGB szenzort találtam, de a vonalkövetéshez legjobb 3-5 szenzort egymás mellé tenni, a vonal vastagságától függő távolságban. Ezt egyszerűbb és olcsóbb otthon legyártani.

Bluetooth modul:
    [link]
    A HC06 csak vevő, telefonnal lehet párosítani, a HC05 az master-ként is tud működni, saját távirányítót lehet belőle építeni.

D1 mini/ESP kompatibilis cuccok:

360 fokos szervó
    [link]

A hangsúly a 360fok / folyamatosan körbe forgó (continuous) tulajdonságon van, ezek át vannak alakítva, hogy ne csak oda-vissza tudjon forogni, hanem folyamatosan is. Nem kell hozzá driver, a fentihez még kereket is adnak. :)

D1 mini motor shield
    [link]
    Ha mégis DC motort szeretnél használni (janos250 linkelt egy kis méretű motort, ami jó hozzá).

Ha majd még eszembe jut valami, megírom.

Új hozzászólás Aktív témák