Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, összeszedtem pár javasolt alkatrészt kifejezetten smart car témában:
UNO/Mega kompatibilis cuccok:
TB6612 Mosfet Stepper Motor PCA9685 Standard IIC I2C PWM Servo Driver Shield V2 For Arduino Robot PWM Mega R3 Replace L293D
[link]
Én ilyet használok a mega boarddal, de akkor még nem volt ennyire drágaElőnye, hogy van rajta egy kisebb proto pcb, ahová fel lehet forrasztani kisebb dolgokat, kijelzőt, LED-eket.
2Pcs 1:120 electric TT Motor Durable Dual Shaft DC 3V ~ 9V DC Geared Motor for Robot Toys Smart Car Replace DIY Kit
[link]
Ahogy írtam, egy vonalkövető robothoz jobb a lassú motor, mert hiába lehet PWM-mel szabályozni, de bizonyos kitöltés alatt nem mozdul meg, csak zúg.Optokapu az encoderhez (a kerék sebességét lehet vele mérni):
[link]Reflektív opto, ütközés/közelségérzékeléshez:
[link]Vonalkövetéshez nem kifejezetten alkalmas, oda színes LED + fototranzisztor kell, ilyet készen most nem találtam, az enyémen sincs amúgy, de lenne rá igény
I2c RGB szenzort találtam, de a vonalkövetéshez legjobb 3-5 szenzort egymás mellé tenni, a vonal vastagságától függő távolságban. Ezt egyszerűbb és olcsóbb otthon legyártani.Bluetooth modul:
[link]
A HC06 csak vevő, telefonnal lehet párosítani, a HC05 az master-ként is tud működni, saját távirányítót lehet belőle építeni.D1 mini/ESP kompatibilis cuccok:
360 fokos szervó
[link]A hangsúly a 360fok / folyamatosan körbe forgó (continuous) tulajdonságon van, ezek át vannak alakítva, hogy ne csak oda-vissza tudjon forogni, hanem folyamatosan is. Nem kell hozzá driver, a fentihez még kereket is adnak.
D1 mini motor shield
[link]
Ha mégis DC motort szeretnél használni (janos250 linkelt egy kis méretű motort, ami jó hozzá).Ha majd még eszembe jut valami, megírom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- E-roller topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- MONITOR + R7 7800X3D/RX6900XT 16GB/ (32GB) 2X16GB 6000MHZ DDR5/ 1,5TB SSD/ 1000W
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync / FreeSync
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V903 - i7-14700KF - RTX 5070 -DDR5 32GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V101 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V100 - i5-12400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest