- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
autrcsab #17796 üzenetére
Nekem a fő gondjaim a következők voltak, ami miatt végül el is akadt egy időre a dolog.
A bázis állomás.
Az egyik videóban mutatja is, hogy 8 cm a visszatérési pontosság, vagyis aznap pontosan tartja magát egy adott útvonalhoz, de másnapra ugyanez az útvonal már 8 cm-el arrébb lesz.
Ezért én úgy gondolom, hogy muszáj saját bázis állomást üzemeltetni. Ha elég közel van a célhoz - pl. egy fűnyírónál ez simán megoldható - akár WiFi-vel is mehet, nem kell internet se. Én jelenleg a fűnyíróm akkujával bajlódok, még a kipróbálásig sem jutottam, de valószínűleg nem is az AgOpenGPS-t fogom használni, a Windows igénye miatt. Pedig az tényleg nagyon sok mindent tud.
Elérhető ugyan Magyarországon hivatalos, pontos RTK korrekció, de elég drága, és nem tudja mind a négy rendszert.
Nem is mertem használni, mert féltem, hogy ha valamit elrontok, vagy feltörik, akkor hó végén százezres, vagy milliós használati díjat fizetek, mert nincs náluk "prepaid" lehetőség, hogy csak a fizetett korlátig lehessen elmenni.
A bázis állomást egy ISMERT koordinátájú pontra kell tenni. Ilyet úgy tudunk szerezni, hogy vannak nyilvánosan elérhető pontok, amiknek megtudható (persze pénzért) a pontos koordinátái. Ha a bázisunkat ideiglenesen erre a pontra helyezzük, akkor pontosan be tudunk mérni egy saját bázis helyet a roverrel. A GPS-EOV konverzió elvégezhető, ha - szintén némi pénzért - regisztráltunk.
Én úgy gondolom, célszerűbb EOV alapon dolgozni, mert az derékszögű, metrikus koordináta-rendszer. Már csak azért is, mert itt a következő probléma:
Honnan veszed a föld táblád koordinátáit? Én erre a Földhivataltól - szintén pénzért - megszerezhető helyrajzot tartom célszerűnek, ami némi tornamutatvány után, már használható adatokat ad.
Én másik típusú GPS chipet használok, nem elvi okokból, hanem így alakult az idők folyamán.
Mindenképpen célszerű olyan chipet használni, ami a nálunk elérhető mind a 4 hold rendszert (amerikai, orosz, kínai, EU) tudja használni, és mindkét freki tartományt.
Ezek az én tapasztalataim, de persze mindenki a saját bejárt útját választja, én is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Konteó topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ELADÓ Fanatec Club Sport Pedal V2
- Lenovo ThinkCentre M73 4-magos Core i5 asztali PC 16Gb Ram
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest