- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gigabyte alaplap topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Hubazz Urak, én ezt nem értem, azaz még felfogom.
Én komplikálom túl, vagy Ti ?10 darab csô, ebbôl 2 egyforma (input duál-triódák), 4 egyforma (meghajtó pentódák) és 4 egyforma (végfok triódák). És mivel úgyis párban/quad-ban cserélem az egyformákat, elég 3 változó, a 3 eltérô típusra, mivel nagykönyv szerint egyszerre öregszenek az azonos fajták.
3 fajta csô = 3 számláló.
Meg ha elko-kat is figyelek, akkor +3-4 változó még az azonos típusokra, eltérô üzemidôvel (van sima, long life, meg amúgyis szórnak adatlap szerint).
Maradjunk csak a 3 csônél..A csere idôpontja (pláne fullos naptáras RTC-vel) jó lehetne, csakhogy nem 7/24 mennek, hanem épp amikor olyan kedvem van. Tehát naptárhoz nem köthetô, és mint ilyen, nem mérvadó az, hogy mikor volt utoljára cserélve. Legalábbis az én logikámban.
Tegnap éjjel 1-ig rajzoltam egy egyszerû folyamatábrát, amiben felvázoltam a dolgot a leendô programra.
- Bekapcsoláskor kiolvassa az EEPROM-ból a korábban eltárolt perceket, 3 érték. Ezt már most meg kell tenni, mert ha valamelyik a limiten túl van, amennyiben 1.2x-en belül megy túl, csak figyelmeztet, egyébként meg be sem engedi kapcsolni az eszközt. Szóval hülyebiztosra tervezném (gyerek, accon)..
- még egy kis fesz méricske itt-ott stb..
- ha minden feltétel ok, 3 pin HIGH-ba, relék zárnak, fûtések indulnak, elindul a számláló, és percenként növeli a 3 változó mindegyikét, amik értelemszerûen a bekapcskor kiolvasott értékekrôl indulnak, nem nulláról. Ennyi percet a sima integer elbír
- Áramszünet vagy tudatos kikapcsolás esetén a 3 perc-értéket beírja az EEPROM-ba és ennyivót.
- Ha a bekapcsológombot, ami OFF-(ON) típusú nyomógomb, <= 3mp nyomjuk, fenti folyamat megy le.
- Ha a bekapcsológombot > 3mp-ig nyomva tartjuk (kondival simítom a kontaktzajt, és/vagy debounce-al kódban), akkor indul a kijelzôn a "szerviz mód", ahol ezen egyetlen gomb nyomkodásával nem csak nullázni lehet az egyes számlálókat (egyenként vagy mindet), hanem állítani is a limiteken, 1000-órás lépésekben, 1000h és 20000h között, hogy ha esetleg csôcserekor más márkât tennék be, mert kapar a hifibogár, vagy mittomén, és annak eltérô a service life paramétere, hozzá tudjam lôni a limitet is, amihez mér az elektronika.
- beállítások után visszatér a normál standby állapotba, azaz gomb figyelés és ha megnyomom minimum 1x, ami 3mp alattig tart, indul a bekapcsoló folyamat.
Kb. De még finomítom, már kiagyaltam a folyamatot az egyes csövek kiválasztására és a limitek átállítására is, anélkül, hogy kellene több gombot, rotary encoder-t, bármi egyebet használnom.
Jó lesz ez, majd az EEPROM alacsony szintû olvasás-írást kell még megértenem, gyanítom, nem egy print lesz
Wear-leveling témához: ez tök valid, amiket mondtok, de ezt nekünk kell kezelni tényleg ? Szóval nem annyi, hogy "tárold el: ....." aztán beteszi, ahova jónak látja ?
(Életemben nem dolgoztam még eeprom-al).
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA VI
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Windows 11
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Le Mans Ultimate
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest