- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Sebességgel kapcsolatos kérdésem lenne.
Egyik kollégám folyamatosan csesztet, hogy a már meglévő Arudino Mega 2560-on futó projektemet ültessem át ESP32/STM32-re, mert hogy azok sokkal gyorsabbak.
Ebben igazat adok neki, tény hogy azok a mikrovezérlők jóval gyorsabbak.
Viszont én úgy gondolom, hogy arra a feladatra amire én használom az Arduino Mega 2560 sebessége is túlzó.
Ebben kérném a segítségeteket, hogy ti mit gondoltok? Elég a Mega?
A kód kb. ~300 sorból áll.
Amit a fő loop csinál dióhéjban:
- másodpercenként 2 alkalommal GPS koordinátát olvasok be (2Hz)
- ezekhez a koordinátákhoz képest looponként számításokat végzek. Irány, távolság, szatelitek száma, stb.
- 1 db UART porton keresztül looponként beolvasok 10 sort
- 1 db UART porton keresztül looponként kiírok 5 sort
- 8 db PWM értéket mérek digitális bemeneten
- 10 db PWM értéket írok ki digitális kimeneteken
- Másodpercenként 10 alkalommal olvasok be i2c eszközről adatot
- a kód többi része if feltételek és matematikai sorokból áll össze, jellemzően soronként egy feltétel/művelet és tök egyszerű összeadás/kivonás
- Feltétel teljesülése esetén EEPROM-ba írok 10 memóriaterületre adatot (ez csak ~10 secenként forul elő)
Szerintem ez egy Arduino Megának bele kell hogy férjen a számítási sebességébe, jól gondolom?
Nem akarnék teljesen feleslegesen áttérni ESP/STM-re csak azért mert az gyorsabb, de amúgy gyakorlatilag semmi különbség nincs a kettő között... Én úgy gondolom a vékony keresztmetszet jelenleg a GPS modul...
Amúgy meg a sok EEPROM kezelés miatt úgy hallottam célszerűbb Arduinot használni. Talán annak jobb a memória kezelése.
Ti mit gondoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3604
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 Pro Max 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest