Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tonermagus

aktív tag

válasz Janos250 #15587 üzenetére

Nagyon szépen köszönöm a részletes kifejtést.
    Ez az egész ESP32, dual core-os dolog nekem teljesen új még, szóval bocsi a sok kérdésért, de még mindig van pár fekete folt:

- Ha a setupban létrehozok egy taskot amit a core0-án futtatok, akkor az folyamatosan futni fog végtelen ciklusban? Nem kell többet meghívnom? Mert ebben az esetben a GPS kezelésére teljesen jó lenne. Csak a Core0 írná a változókat (fix.latitude, fix.longtitude, bearing, heading, stb...) a loopban pedig a Core1-el csak olvasnám ezeket. Csak egy darab taskom lenne, az egész programban, az is Core0-ra, és csak GPS-t csinálna végig. Ez így nagyon jól hangzik, bízom benne hogy így is van.
    - A PWM-es hardveres dolgot hogy érted? Nekem ahogy írtam az volt a gond az arduval, hogy olvasgattam a PWM-ket, néha bejött egy megszakítás és már ugráltak is a PWM értékek. Ez gondolom itt is simán előfordul. Igazából 5-6 PWM portot kezelnék, illetve 2 hadwares Serial porton kommunikálnék. Bízom benne hogy ezt is szépen lekezeli az ESP32
    - Wifi megszakítás: olyanon agyalok hogy tennék bele programozói módot, amikor is a webszerver élne, egy felületen átadnék neki pár változót induláskor, és ezután megy tovább a program és lekapcsolja a wifit. Létezik ilyen? Mennyire egyszerű ez a webes felületen értékátadás változóba dolog? Egyáltalán lekapcsolható-e a wifi?

Új hozzászólás Aktív témák