Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
tonermagus #15585 üzenetére
"Kicsit utánaolvasgattam"
Jó helyen olvastál. :-)
"Tehát az megoldható hogy a setupban létrehozok...."
Igen, így csináljuk.
Alapból a WiFi a core0-n fut, a loop pedig a core1-en.
Ezért én a core0-ra olyasmiket szoktam rakni, aminél nem baj, ha bejön egy WiFi megszakítás, mert én általában használom a WiFit is.
Ha van time kritikus alkalmazás, azt a loopba teszem, és a core1-re akkor nem teszek másik taskot. Ez persze nem gyakori, mert a PWM-et meg hasonlókat a hardware kezeli, nem kell vele foglalkozni, hogyan csinálja.
Ezek egymástól függetlenül párhuzamosan futnak egymás mellett.
Változó: amit Weiss válaszolt. Én olyanokat szoktam használni, hogy - ha lehet - csak egyik task írja, a többi csak olvassa."A programnyelv nagyban különbözik? Arduino IDE működik?"
Mivel az Arduinonak nincs saját programnyelve, a C++ -t használja, így mindkettőnél ugyanaz.
Az ESP32 a C++2011-et használja, ebben már vannak olyan dolgok is, ami a C++ korábbi verzióiban nincs benne, így azokat is használhatod.
A stringről egy mondat: A C++ a "string" csupa kisbetűvel típust használja, de az arduinoba beletettek egy String (nagy kezdőbetűs) stringet is. Ha pl. paraméter a string, akkor nem lehet keverni. Én általában a kisbetűset használom, de van, hogy kell a String is.
Az átjárást a kettő között a C stílusú string, vagyis a karaktertömb jelenti.
Az Arduino IDE ugyanúgy működik, mint bármelyik másik lapnál.
"összevesztek a timereken."
Az ESP32 perifériái általában "saját hardware timert" használnak.
"Vagy ezt nem így kell elképzelni"
De, jól mondod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Fotók, videók mobillal
- Gumi és felni topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Új Dobozos PcCom Revolt Gamer Tervező Vágó laptop -65% 15,6" i7-13700H 32/1TB RTX4060 8GB FHD 144Hz
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- Csere-Beszámítás! DDR5 Gamer Notebook! Rog Strix G513RC / R7 6800HS / RTX 3050 / 16GB DDR5 / 512 SSD
- HP ProDesk 600 G4 DM Mini PC, I5-8600T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Wifi, Bluetooth, Win 11, Számla, 2
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotú Samsung S10+ 8/128GB / 12 hó jótállás
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- 20.000 - tól RÉSZLETFIZETÉS. BANKMENTES. Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - KÉK . 2 év garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3682, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest