Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz tonermagus #15585 üzenetére

"Kicsit utánaolvasgattam"
    Jó helyen olvastál. :-)
    "Tehát az megoldható hogy a setupban létrehozok...."
    Igen, így csináljuk.
    Alapból a WiFi a core0-n fut, a loop pedig a core1-en.
    Ezért én a core0-ra olyasmiket szoktam rakni, aminél nem baj, ha bejön egy WiFi megszakítás, mert én általában használom a WiFit is.
    Ha van time kritikus alkalmazás, azt a loopba teszem, és a core1-re akkor nem teszek másik taskot. Ez persze nem gyakori, mert a PWM-et meg hasonlókat a hardware kezeli, nem kell vele foglalkozni, hogyan csinálja.
    Ezek egymástól függetlenül párhuzamosan futnak egymás mellett.
    Változó: amit Weiss válaszolt. Én olyanokat szoktam használni, hogy - ha lehet - csak egyik task írja, a többi csak olvassa.

"A programnyelv nagyban különbözik? Arduino IDE működik?"
    Mivel az Arduinonak nincs saját programnyelve, a C++ -t használja, így mindkettőnél ugyanaz.
    Az ESP32 a C++2011-et használja, ebben már vannak olyan dolgok is, ami a C++ korábbi verzióiban nincs benne, így azokat is használhatod.
    A stringről egy mondat: A C++ a "string" csupa kisbetűvel típust használja, de az arduinoba beletettek egy String (nagy kezdőbetűs) stringet is. Ha pl. paraméter a string, akkor nem lehet keverni. Én általában a kisbetűset használom, de van, hogy kell a String is.
    Az átjárást a kettő között a C stílusú string, vagyis a karaktertömb jelenti.
    Az Arduino IDE ugyanúgy működik, mint bármelyik másik lapnál.
    "összevesztek a timereken."
    Az ESP32 perifériái általában "saját hardware timert" használnak.
    "Vagy ezt nem így kell elképzelni"
    De, jól mondod.

Új hozzászólás Aktív témák