-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Sziasztok!
Még csak ismerkedem az arduino-val, pár dolgot már összeraktam különböző leírások alapján, viszont a magyar nyelvű anyag sajnos nagyon kevés.
A programozáshoz kevésbé értek, egyszerűbb kódokon kiigazodom, az elektronika része kicsit jobban megy.
15 évvel ezelőtt a TurboPascal-t próbálták a fejembe tuszkolni, de a külső adatok elérése fejezetig nem jutottunk el.Most egy csipes beléptető rendszeren dolgozom és a jelenlegi kód szerint magában a kódban kell megadnom az engedélyezett csipek értékeit.
Ha csipet akarok hozzáadni, akkor bele kell nyúlnom a kódba és újraírni az arduino-t.Ezért arra gondoltam, hogy jó lenne, ha a csipek adatait nem a kódban hanem memórián tárolnám.
A legjobb lenne a belső eeprom, sokszor úgysem lenne írva. Ha ez nem lehetséges, akkor egy SD kártya lenne a következő ötletem.
Biztonsági okokból csak akkor lehetne hozzáadni csipet, ha nyomva tartok egy gombot.
Így a kódba egyáltalán nem kerülne csip azonosító.A rendszer része lenne egy 2x16-os kijelző, egy RFID RC522 csip olvasó és egy Arduino Nano (nem eredeti). Meg még pár kiegészítő dolog magához az ajtónyitáshoz és a tápellátáshoz.
Illetve valamilyen dallamcsengőt is kapna és a csengő funkcióját is ellátná.Jelenleg van egy kódom melyet a Magyar Arduino Labor YT videója alapján és más netes leírások alapján eszkábáltam össze. Az ajtónyitás már működik tesztkörnyezetben és a soros monitorra írogat is szépen.
Van egy másik kódom az LCD kijelzőre, ezt még nem építettem bele az ajtónyitásba.
A dallamcsengő részét még csak felületesen nézegettem.Tapasztalataim az Arduino-val:
Eddig barkácsoltam hőmérséklet és páratartalom mérőt 2x16, 4x20 és OLED kijelzőre is, 10 darab szenzorost soros monitorra és kétféle érzékelőset a 4x20-as kijelzőre.
Az értékek meglepően nagy skálán mozogtak.
Nemrég összeraktam egy "alkohol" szonda jellegű elektronikát OLED kijelzővel. Nem igazán tetszett az eredmény. Mindig csak aktuális értéket mutatott. A legmagasabb eltárolásához és kiírásához már kevés a programozói tudásom.
Azért írom, hogy barkácsoltam, mert különféle kódokból ollóztam össze és igazítottam a kapcsolásomhoz a saját kódom.
Legelső projektem egy 2WD kocsi volt. Leírás nem érkezett a készlethez, a neten meg pont ilyenhez nem volt. Így 2 másik 2WD leírásából építettem meg és írtam meg a kódot a sajátomhoz. Majd a szenzoros változatot átalakítottam BT-s változattá.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest