Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz And #13192 üzenetére

Mekkora ellenállással próbálkozzak első körben ?
    Dugdosós próbapanellel csinálnám szerintem még ezt a tesztelést.
    Pl. bedugok pl. egy 50k-st, megmérem a megvilágított és a nem-megvilágított áramokat, meg mondjuk a kimeneti feszültséget is mindkét esetben.
    Ha a megvilágított áram 5mA fölött van, akkor még mehetek feljebb egy lépcsővel, és berakok egy fele akkora ellenállást ?

"Az érték függ a kiépítéstől is, például mekkora környezeti fény jut vissza a detektorra."
    Szerintem környezeti fény nem fog túl sok, mivel egy kis falapba tervezem befúrni a fototranzisztorokat. És az egész falapot felcsavaroznám a figyelendő eszköz elé, szorosan rá (és a kijelző csak kb. 1-2mm-el van mélyebben mint a külső háza).
    Viszont a közeli szegmensekből visszajuthat fény. A szomszédosból nem, vagy legalábbis hibás működést nem okozna szerintem. Úgy tervezem megcsinálni mind a detektorok elhelyezését, mind a SW-es érték-méréseket, hogy ez ne befolyásoljon.

Amikor nincs hiba, akkor minden kijelző szegmensein egy "körbefutó" jelzés van. Egyszerre egy szegmens világít, és egy "ciklus" alatt körbemegy mindegyik szegmensen, mindegyiket felvillantja (bár ez elég gyors, kb. olyan 1-1,5 sec).
    Amikor hiba van, akkor viszont fixen világítanak a szegmensek, az "Err ..." feliratot kiadva.
    Gyakorlatilag azt érzékelném, hogy mikor világít egyszerre két szegmens (pl. az "E" betű alsó és felső vízszintes szára, azaz szabványos kiosztással számolva az A és a D szegmens). Ezen felül meg még mondjuk biztonságnak bejöhet egy harmadik detektor, a második r betű egyik szegmensére.
    Viszont az eszembe jutott, hogy ha multiplexelve vannak a kijelzők, akkor esetleg az okozhat problémát ebben a logikában :F

Új hozzászólás Aktív témák