- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Projektor topic
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gigabyte alaplap topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tvamos #10620 üzenetére
Köszönöm az észrevételeket, ezekkel már tudok mit kezdeni.
"Tehat, ha a nap besut az ablakon, es a robotod azzal szembe megy, akkor nem lesz jeled."
Igen, ez egy kompromisszum, a smart car-ommal szerzett tapasztalatok alapján direkt napfényben nem hatékony a szimpla ir tranzisztor, nem akarom a fizika törvényeit megszegni, ha kell, lehúzom a redőnyt.
De ha a tsop képes direkt napfényben is működni, akkor valamilyen megoldásnak létezni kell."hogyan tudnad a tavolsagot merni, ha nem mashogy, mint egy masik tavmero szenzorral, vagy haromszogelessel."
Két ir szenzor + háromszögelés
"A terhelesed nincs impedancia illesztve. Ha a kimeneted feszultseg, akkor az R2 legalabb 100k kene legyen"
Ha jól értem az esp bemeneti impedancia számít, ami ez esetben ha jól tudom MΩ nagyságrendű. Az R2 azért ennyi, mert erre találtam példát az egyik fórumon.
"Ha mondjuk 200mVpp az AC, es 3.3V a a tap, akkor 3.2V es 3.4V kozott lesz a kimeno feszultseg. Ez kell neked?"
Igazából 0V és 3.3V közti értékeket szeretnék kapni. Hogy ezt milyen áramkörrel lehet elérni - na azt szeretném most megtudni... Gondolom kellene bele egy(-két?) dióda, ami nem engedi a jelet a tápfeszültség fölé menni.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL G2724D / Samsung Odyssey G5 1440p 165hz árak leírásban.
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest