Aktív témák
-
aggleány
addikt
Nekem nincs Perfect Keyboard, nekem nem jár.
Az a baj, hogy nem szeretek ékezet nélkül írni, azt meg pláne nem szeretem, ha egy gép akarja helyettem kitalálni, hogy mit írjak. Szóval nem egyszerű a helyzet, de még nem csüggedek, kitartóan vadászgatok, hátha meglesz az igazi.
-
sssz
őstag
már hogyne lenne olyan. csak a képeket kell(ene) megnézni az android marketen, ami az appnál van: link
a harmadik kép. egy gombon 3 betű, kompakt nézet.
Integra: nem tudom, szerintem ez kvázi az ebuddy "pro" változata. kicsit kibővítették, biztosan magasabb hardver és szoftverigényű is, ezért ezt nyomatják most az újabb telefonokra.
gondolom a régi is megmarad, ha valakinek nincsenek szélesebb körű igényei.Én amúgy az IM+ Pro-t használom ilyen célra. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Ezeket tudja, nekem pont elég:
-
llaszlo
veterán
Van olyan program amivel ha bekapcsolom a wifit akkor automatikusan csatlakozik a már elmentett/használt wifi hálózatokra? Mert pl felmegyek valahol wifi-re és amikor haza jövök bekapcsolom akkor mindig manuálisan fel kell lépnem az itthonira.
Kerestem már itt a fórumon, de nem találtam ilyet. -
chab7
addikt
Tovább olvasva a cikket oké minden,míg a billentyűig nem érek. Nem látom benne sem a smart sem az anysoft sem pedig a multiling keyboardot. Pedig ezek elég jók.
Az adatmérőnél pedig a "my data manager"-t hiányolom.
Hát aztán meg az a "google earth" hogy mászott fel ami a képen van? Arra is "This item cannot be installed in your device's country".
Video playernél az MX nálam több és szebb is mint a csak és kizárólag ajánlott Mobo.
Zenére nálam most PlayerPro, de nem állítom hogy a legjobb, csak még bármit kipróbáltam nem találtam egyiket sem jobbnak, de rosszabbnak sem. Valami még hiányzik, de nem tudom mi.
A dzsatube remote-nál eszembe jutott hogy van vlc remote, én pl azzal távirányítom a tv-re kötött laptopot filmnézésnél.
Amúgy meg
a cikk, és egyedi a hangvétele, jó volt olvasni
-
aggleány
addikt
Szerintem alapból nem rossz ötlet, hogy úgymond jutalomként lehet ilyet kapni. Ha már egyéni van valakinek, akkor a többiek tudhatják, hogy az illető elég tapasztalt a fórumon, és nem is bunkó, mivel ha moderáltak, akkor egy jó ideig nem kaphatsz egyéni avatart. Ráadásul szerintem az saját kép elég sokat elárul arról, aki kérte - személyiség, ilyesmi. Persze ez csalóka is lehet, de akkor meg poén.
Amúgy vannak kedvezmények is, pl. ha egy nagy csomó címlapos cikket írsz, akkor előbb is megkaphatod, nem kell annyit várni.
-
aggleány
addikt
Én kifejezetten azért akartam egyéni avatart, hogy ne legyen keveredés. Az egyik topikban elég viccesen nézett ki 5 egyforma avatar egymás alatt, és mindegyik másé volt.
porse
Köszönöm, azért én reménykedem, hátha...
ko9
Köszönöm.
Kitartóan reménykedem, de annak örülnék a legjobban, ha több tok lenne az enyémkéhez. Majd megnézem a linkelt dolgokat.
-
aggleány
addikt
Köszönöm a dícséretet.
Azt is köszi, hogy írtad, hogy elcsúszott. Az a vicces benne, hogy tegnap este másfél órán át formázgattam, mivel ez a nyavalyás WordPress (abban kell írni) folyton elcsúsztatja. Van olyan, hogy kell hagyni alatta 4-5 sort, hogy ha kiteszem, akkor egy sor legyen, és olyan is előfordul, hogy a kép mellé kell tenni a következő app nevét ahhoz, hogy rendes helyen látszódjon. A fene se érti!
Tegnap este már készen volt, minden a helyén, de ezek szerint majd rendszeresen át kell nézni, hogy minden jó helyen van-e.
Mindjárt nézem az ajálott appokat.
A zene, film és hasonlók egy másik cikkben lesznek, szórakoztató appok (vagy hasonló) néven, ez már így is elég hosszúra sikerült.
petipetya
Köszönöm.
-
Keresztapper
senior tag
Szerintem objektíve kell vizsgálni a dolgot, a szubjektív oldalát meg a user-re bízni.
Nekem pl. sajnos szükségem van rá, mert pont egy leendő bírósági perben kellhetnek majd azok a hangfelvételek, amiket kénytelen vagyok rögzíteni és ebben az esetben hidd el, nem én vagyok az erkölcstelen fél.
Amúgy a másik fél tudja, hogy rögzítem a hívásokat és balhézott is emiatt, sőt, perrel fenyegetett, de tudod hogy van, ne kiabáljon az, aki okot ad erre. A pertől meg a magam fajta nem ijed meg.
Minden esetre én lennék a legboldogabb, ha lecserélhetném a kernelemet a HD2-n egy jobban optimalizált és több CPU governort támogatóra, de a 2WCR kódját még nem sikerült megfelelően hozzáigazítani a libaudio.so-hoz, így marad a mostani egyelőre.
A linuxról meg csak annyit, hogy igazad van, Android mellé az dukálna. Én használok is 3 distro-t belőle, mindet másra és nagyon szeretem is őket.
Kicsit visszahozzák a régi konzolos időket, amikor még minden folyamatról tudtam, hogy mikor, mit csinál, nem úgy mint az "ablakos" rendszerben, ami egyébként szintén jó irányba halad szerintem, még ha néhány alapelvével nem is tudok egyetérteni...
A Gimp-et meg csak úgy ajánlottam, hiszen nem tudom, aggleány milyen oprendszert használ.
(#19727) domerator
Elég az androidban mountolni az SD, akkor az asztali gép úgy sem tud már írni rá. Szóval az USB Storage kikapcsolása teljesen biztonságos. Addig nem is hajtja végre a rendszer, még lemezművelet folyik. -
"Nekem spec nem a jogi hanem az erkölcsi oldallal van gondom. De én is megpróbálom ezt nem hangoztatni nagyon. De olyan sokan "nyomják ezt a felveszem amit a másik mond" ipart hogy kell."
Nem nagyon tudom mi volt az előzmény, de biztos, hogy sokkal óvatosabban kell majd fogalmazni beszélgetés közben, ha nem akar az ember egy csomó kellemetlenséget. Pl. valakivel vitába kerülök telefonbeszélgetés közben, el hangzik egy-két cikis dolog, amit lehet, hogy egy óra múlva, a megszerkesztett hanganyagot visszahallhat a Faceookon.
Ez már valóban gáz, még ha jogi útra terelik is a dolgot.
Vagy van egy másik valós probléma, nem merek már senkitől kölcsönkérni egy hívásra készüléket, mert lehet, hogy úgy van beállítva, hogy automatikusan felvesz minden beszélgetést.
Át kell majd gondolni mindenkinek a telefonálási szokásait, ha nem akar egy csomó kellemetlenséget. -
-
tib85
tag
köszi a tippet,már telepítettem is, de a letöltött térképen ( Magyarország alaptérkép (2D) turistajelekkel tömörített ntm ) nem jeleníti meg a program a turista jeleket.
Ezeket valahol be kell állítani,vagy egyszerűen a térkép nem tartalmazza,a neve ellenére a turistaútvonalakat? -
croli
aktív tag
Üdv!
Én olyan progit keresek amiben vannak ilyen átváltók pl: mérföld<->km m/s<->km/h Fahrenheit<->Celsius stb de elég sok minden legyen benne(ez lemaradt-> a legfontosabb hogy a mértékegységek magyarok legyenek mert olyat már találtam hogy comvert progi de mind angol)(ez olyan érdekes lett de remélem van aki érti)
(kíméljenek az olyanok akik rákerestek a marketon hogy: "xy" és jó böngészést)
-
aggleány
addikt
Igen, akkor Neked hasznos és szükséges is a root. Ha pedig egyszer már rootoltad a telefont, akkor a Titanium a legkézenfekvőbb a mentéshez.
Én nem szoktam rootolni, mezei felhasználóként csak úgy használom a telefont. Nem nyúlok a rendszerbe, mert nem értek hozzá, és nincs is kedvem ilyesmivel foglalkozni. Nekem megfelel a gyári szoft, így számomra szükségetelen lenne a rootolás.
Persze időnként rámjön, hogy jó lenne egy saját bootanimáció, de túlélem, ha nincs.
-
sssz
őstag
nem vagyok érzékeny, csak más unom ezt a "keresztrefeszítést" amiatt ha valaki nem rohan rögtön a telefon vásárlása után rootolni. Aláírom, vannak olyan telefonok - és talán ezek vannak jelenleg többen - amiknél a helyhiány miatt rootra adja a fejét a felhasználó.
Nekem HTC Desire S telefonom van. 768 MB RAM / 1100 MB ROM a telefon memóriája és tárhelye. de hely se memória hiány miatt nem kell rootolnom. nem szórakozok quadrant pontokkal mert semmit nem jelentek, alacsony pontszám mellett is hasíthat egy teló. jelenleg adw ex launchert használok. azért hogy 2-3 programot, ami root jogot kér, azért nem fogom rootolni a telót, mert a DS-re nem sok jobb rom van mint a gyári.
érdekes mennyire kényes téma ez pedig ha belegondolsz egy munkahelyi hálózaton - jobb esetben . sincsen rendszergazdai jogot a PC-dhez. És a windows se ad neked alapból ilyet.Mert a rendszergazdai jog nem egyenlő azzal hogy tudsz-e telepíteni valamit a
telódra/Pc-dre vagy nem.Zárjuk le a témát, mert már unom, hogy mindig nekem kell védekeznem valamiért, ami nem bűn. A gyártók se nagyon támogatják a rootot, még ha a felhasználók háborognak is, hogy az android platform "buherálásra" termett, hiszen mindenki fejvesztve próbálja visszaállítani a telefonját garancia előtt.
petipetya: valóban, a DS ilyen telefon.
-
sssz
őstag
nem egészen értem miért estek nekem ugy, hogy egyáltalán nem ismeritek a beszélgetéseinket erről RazorGTR1-al a Desire fórumról. ha jobban végigolvastad volna a hozzászólásomat akkor látnád, hogy már rootoltam telefont, használtam custom romot. jelenleg olyan telefonom van aminél egy indokot sem tudok arra hogy rootoljak. ennyi. azt meg felejtsétek már el hogy root nélkül nem lehet normálisan használni egy telefont. lehet. pont arra amire valo.
-
dokee78
félisten
Köszi a tippet.
Nálam megtörtént a trónfosztás a "default" videoplayer terén.
Az MX video player leváltotta a BS playert.Használom ezt a Y5 battery saver appot,ami ugye megjegyzi azokat a helyeket ahol felcsatlakoztam WIFI-hálózatra.
Kikapcsoltam a wifit,mert ki akartam próbálni valamit és valami visszakapcsolja,gondolom ez az app kapcsolja vissza. -
sunahunter
senior tag
Természetesen be van kapcsolva, egyébként semmit sem tárolt volna el.
Ahogy írtam, az út fele megvolt, de lehet, hogy tovább kellett volna a wifit bekapcsolva hagyni, hadd töltsön le többet. Azt ugye nem írja ki, hogy már letöltötte amit kell, hanem azt mi találjuk ki valahogy. -
Schuey
tag
Igen, lehet h van benne valami, hogy van egy kicsi üldözési mániám
Egyébként szimpla hétköznapi ember vagyok (mondjuk cég vezető az még lehetek), és nem folytatok semmilyen kétes megitélésű tevékenységet. Csupán ezek szerint jobban féltem a saját adataimat az illetéktelen felhasználóktől, mint mások. És nem akarom, h mások visszaéljenek vele.
-
Schuey
tag
Én hiszek neked. Nem is a google-től félek, hanem azóktól, akik megpróbálják feltörni a fiókomat. Az ellen egy erős jelszóval nem hiszem, hogy simán meg tudnám védeni a fiókot. Úgy is ott játszák ki a google-t ahol akarják.
Másrészt a googlet az egész világról bombázzák (bombázhatják) a hackerek, hogy megszerezzék a fiókod tartalmát. Egy magyar hivtalt meg általában csak a magyarok támadják. (Legalábbis szerintem.)
De akkor te azt mondod, hogy szerinted ne tartsak ilyen veszélytől és nyugodtan reggeljek egy g-mailes címet a saját adataimmal, amit a telefonnak is megadhatok, h használja a markethez?
-
TRob1
veterán
GSM abc:
"Nem tartalmazza minden nyelv ékezetes betűit, többek közt a magyarét sem. Viszont található benne pár olyan (más nyelvben használatos) karakter, mely hasonlít a mi ékezetes betűinkhez. Ezekkel a balra dőlő ékezetes karakterekkel már jópár éve helyettesítjük a magyar abc-ben találhatóakat. GSM abc használata esetén 160 karakter fér egy SMS-be, egy karaktert 7 biten tárol. ""Unicode:
Tartalmazza az összes magyar ékezetes betűt. Viszont, hogy olyan karaktereket is továbbítani lehessen SMS útján, melyekre eddig nem volt lehetőség, annak ára van. Az ilyen üzenetek továbbításához több adat átvitelére van szükség, emiatt egy SMS-be csak 70 karakter fér el! Tehát egy 160 karakteres magyar ékezeteket tartalmazó SMS elküldése 3 SMS árába kerül! Egy karaktert 16 biten tárol."-----------------------------------------------
"Unicode, te drága
A hirtelen drágulás oka az, hogy az újabb készülékek a GSM-szabvány helyett az Unicode szabványt követik az SMS-ek küldésekor. Ez egyébként teljesen érthető, mivel a GSM-ábécéből néhány, Európa-szerte kevéssé használt betűt (ilyen például a magyar á, í, ó, ő, ú, ű karakterek) egyszerűen kihagytak, így valami arra emlékeztető betűt (konkrétan a rövid változatokat) kellett SMS-küldéskor használni.
Az új szabvány, az Unicode már minden karaktert tartalmaz, amit valahol is használnak, így a fent említett ékezetes betűkön kívül akár oroszul is küldhetünk vele SMS-t. Ennek azonban megvan az ára is. A 128 betűs GSM-ábécé egy jelét 7 bittel tudták azonosítani, míg a több tízezer karaktert tartalmazó Unicode-hoz már 16 bit, azaz kereken két bájt szükséges. Így könnyen kiszámolhatjuk, hogy a GSM-szabvány betűiből éppen 160 fér be a 140 bájtos SMS-üzenetbe, míg az Unicode-nál csak 70. Ez annyit tesz, hogy ha 140 karakternél hosszabb SMS-eket küldözgetünk, akár háromszor annyit kell fizetnünk a szolgáltatónak, mint az eredeti díjszabás."
-
St3ven
addikt
Őszintén megmondom Neked, fogalmam sincs, miért szükségesek ezek, gondolom kell neki a hozzáférés a felsorolt eszközök státuszához, hogy a fogyasztásukat mérni akarja, de igazából én nem értek hozzá.
Legalábbis szerintem logikus, hogy egy akkufigyelő pl. a futó alkalmazások listáját "lássa". Internetre meg nyilván a reklám miatt van szüksége.
Mindegy, nekem annyi elég, hogy több mint 250.000-en letöltötték, 2500-an értékelték, nem is rosszra, és rendszeresen frissítik.
-
Sonja
nagyúr
USB Webcam + Android USB Camera driver Linux alá. Viszont már elvileg nem fejlesztik...
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest