Hirdetés

Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz chab7 #15326 üzenetére

    Én is kipróbáltam ma a gugli navit.

    Tulajdonképpen nem is rossz. Ami nem jó benne, azt előre tudtam, nem ért meglepetésként.
    Jó, hogy valóban működik navigáció közben minden adatkapcsolat nélkül. Egyedül az úticél megtalálásához kell adatkapcsolat. Gondolom a google keresőt használja ehhez, és ahhoz internetkapcsolat kell. Persze előre le kell tölteni a szükséges térképrészleteket, ellenkező esetben út közben kell letöltenie.
    Ami viszont nem tetszett, az a térkép. Sajnos a Google a Tele-Atlas térképeit használja, ami Magyarországon igencsak kihívásokkal küszködik. Pl. Nyíregyházán a szép új atombunker plázánk már 3 éve megvan, de a térképen még a régi úthálózat szerepel. De pl. az M6-os, vagy M31-es autópálya már megvan :F Ezek szerint csak a felkapottabb helyeket frissíti a Tele-Atlas.

    A próba során próbáltam "szivatni" szegényt, azaz szándékosan nem arra mentem, amerre mondta, de gyorsan újratervezte az útvonalat (igaz, csak 4-5km volt), adatkapcsolat nélkül is.
    Viszont beállítási lehetőség csak annyi van, hogy autópályák, fizetős utak ki/be, illetve párféle alternatívát hajlandó felkínálni. Kábé ugyanaz, mint ami a google maps-ban is beállítható. Legalábbis egyelőre. Kíváncsiam várom, hova fejlődik.

    Röviden összefoglalva a szoftver létezik, működik, kis odafigyeléssel adatforgalom nélkül is lehet használni, és ha a GPS-ed bedöglött, de sürgősen indulni kell egy messzi, ismeretlen tájra, akkor szükségmegoldásnak megteszi. De azért egy kimondottan navigációra készült vasat, amin ráadásul IGO fut, nem tud pótolni.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák