- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Egy kis útbaigazítást szeretnék kérni. Egyik barátom vezető egy cégnél. Van egy saját készítésű "tananyag", amit a leendő próbálkozók másolt DVD -n kapnak meg. Mostanában egyre többen jelzik, hogy a lejátszójuk nem hajlandó lejátszani a DVD -t. Talán, vmi DRM probléma. Tud vki ilyen szituról, illetve a megoldásáról?
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #5893 üzenetére
Szerintem én másikat linkeltem, de ettől még nyilván ugyanaz a GPU. Figyelni fogom ezt a vonalat! Ubuntura elvileg ugyebár van Plex Media Server is, azaz - esetemben - egyből a Wintel komoly vetélytársa lehetne a kis kütyü, csak az zavar, hogy RK3188-as CPU esetén nem tudtam telepíteni, hiába tettem linuxot az MK809III-asra.
(#5896) clava01 Én Y-kábeles külső házikóval és 2 amperes táppal használom külső vinyóként a noti hdd-imet.
-
SzlobiG
félisten
Ma feltettem az MXIII-G-re én is az Openelecet nem volt szükségem az android által nyújtott extrákra és sokkal jobb, gyorsabb az egész. A bd iso megakadást még tesztelem androidon hálózaton keresztül sokszor megakadtak a filmek.
-
clava01
csendes tag
Sziasztok
Van egy MXIII -as Boxom, 2gb/8gb s802-es tipus
szereztem egy 120gb-bos laptop(2,5") hdd-t, valahogy usb-n vagy otg-n rá lehet kötni a boxra? -
törölt tag
válasz
Beni2360 #5894 üzenetére
A Geekbuying -nak van egy saját márkás kütyüje, a Geekbox. Ez gyárilag Android/Ubuntu dualbootos. Az ember Ubuntu alá mókolt egy HW dekódolásra képes Kodit. Úgy, mint S805 -re OpenElec alá, csak a Geekboxon a Kodi Linux alatt nem egyedülálló alkalmazás, hanem az Ubuntu alól indítható. Legalábbis, ha jól értem a törekvést.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #5892 üzenetére
PowerVR SGX6110 -et, 600Mhz -en. Ez az a bizonyos Geekbuyingos Geekbox.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #5891 üzenetére
Ez egy nagyon érdekes vonal. Ebben vajon mit takar a high performance GPU?
-
törölt tag
-
Jozsó
tag
Én is örülök, hogy nyugvó pontra jutott a vita.
Szóval szétszedtem, lefényképeztem, de szinte csak a wifi chip száma kivehető rajta, RTL 8723BS (hűtő bordát nem feszegettem le). Nemtom ezzel mit lehet kezdeni. Programból szinte mindent leszedtem róla, de így is csak 200 mega az üres. Gyanítom, hogy a leleményes kínai mérnökök vhogy átverik az androidot, hogy több ramot mutasson. Tehát a root még mindig kérdéses lenne.
Tegnap egyébként teszteltük élesben, egyszer állt meg a kép film közben, egyszer meg mikor volt egy pause akkor csak úgy indult újra, hogy a gépet is újra kellett indítanom.
Még nem tudom, hogy ez elfogadható kompromisszum lesz-e a családnak, vagy nem. Ha viszont nem, akkor ezt néztem ki utódnak: MXIII-G (2GB/8GB) Android TV, a soxor emlegetett webáruházból. Namost az, hogy rendelésre az azt jelenti, hogy egyszercsak megjön, vagy itt jön az, hogy ők is csak bizonyos cuccokat tudnak beszerezni, és erre hiába várnék?
-
HENE
aktív tag
válasz
interstate76 #5887 üzenetére
Köszi! Megpróbálom, akkor az 5805-ben linket ROM-ot, aztán majd beszámolok róla, hogy nálam mit alakított.
TWRP-t lehet rá varázsolni valahogy?
Az egyébként SW probléma lehet, hogy egy viszonylag nagy fájlnál (4GB - 1 óra), kb a felénél megakad és csak a hang megy tovább? (lejátszás hálózatról). STOP után szépen folytatja onnan. És ezt a sorozat minden részénél eljátssza. A HW-nek gondolom, azért bírnia kéne...
-
interstate76
addikt
A csatározásnak részemről vége és én biztos nem is hozom fel újra a témát, szóval kérdezz nyugodtan!
Az 5805-ben linkelt fw-t nyugodtan felteheted, jól működik vele. Nálam annyi változást hozott, hogy jó a távirányító, de a LAN továbbra sem megy - lehet, hogy neked szerencséd lesz és az is működni fog vele (de egyébként wifivel is jól használható).
Nekem ezzel ment a LAN, de a táv nem, és instabil volt a rendszer. Plusz kipróbáltam még vagy 6-8 féle fw-t, ami mind téglásította.
Működő OpenELEC-ről nem tudok. Innen kipróbáltam több verziót is, és bár volt köztük olyan, ami frissítéssel felment és működött is az első áramtalanításig (még a LAN is ment vele!), viszont újra már nem indult: ha egyszer kihúztam a konnektorból, utána már csak kék képernyőt adott és 2-3 próbálkozás után feladtam.
-
HENE
aktív tag
Már reggel szerettem volna írni, de jobbnak láttam megvárni a csata végét. Vagy legalább a fegyvernyugvást. Ez akkor most már az?Szóval továbbra is a XT-S812-V10 típusú M8S-sel küzdök. Tegnap felimádkoztam rá interstate76 által linkelt módszerrel a kapcsoldó ROMot. Nagyjából azok a hibák jönnek elő, amiket ő is írt.
Érdemes kipróbálni az 5805-ben linket ROMot?
Openelec feltehető rá? Fog működni, vagy mivel klón, ne számítsak rá?
Elnézést, hogy megzavartam a csatározást, de megköszönném, ha tudnátok rá válaszolni.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #5879 üzenetére
Egy valamit árulj el, mert még nem jöttem rá hogyan tegyem. (ez az ami miatt te is kiakadtál)
Már nem tudom szó szerint idézni, de a lényeg a következő:
Itthon keres HTPC-t, de amit eddig kinézet, azok drágák voltak neki.
Ekkor hoztam azt a bizonyos HTPC-t (j1900), ami azóta is töretlen siker, hogyan írtam volna meg, hogy van alternatíva?
Bár tehettem volna privátban, de ettől még a nézeted nem változik, hirdetés szaga van.
Elsőnek amúgy sem hoztam sokat, azt gondoltam ha nem fogy el, felhasználjuk cégen belül.
Mivel...
Senki nem ismeri itthon, kintről sem tudod megrendelni csak nagy mennyiségben, hogy adod tudtára, hogy van más lehetőség is?
Kiadtam tesztere fórum társaknak akik kérték (ezt inkább hagyjuk is mi volt), és meg voltak elégedve vele.
Tehát vagy nem válaszolok neki, és belinkelek egy klón harcost, vagy megpróbálom megmagyarázni neki, hogy nekem nem éri meg 60-ért HTPC-t venni, vagy felvilágosítom, hogy van másik alternatíva.
Én az utóbbit választottam (ne dögöljön már meg a szomszéd lova).
Erre írtam Somatomnak, hogy van amikor nem tudom mellőzni a számodra hirdetésnek vélt linket.
De sebaj, bár egy kicsit csúszott, másfél hónap múlva már nem fog annak számítani -
törölt tag
válasz
Lifeforce #5877 üzenetére
Akkor kénytelen leszek keményebben fogalmazni. A privát üzeneteid managelése a Te problémád. Ha viszont ezt így oldod meg és a nyílvános topikban írt példádon felbuzdulva elszaporodnak a reklámok, az már a mi problémánk lesz. Én legalábbis nem vagyok kíváncsi itt az eladó kacatokra és a "tuti eladókra". Valószínűleg a fórumszabályzat is ebből a meggondolásból tiltja a reklámot. Döntsd el, hogy a klóntulajokat rázod le priviben, vagy nekünk (meg a fórumnak) okozol problémát a nyilvános topikban! Bár, igazából ez nem is a Te döntéseden, hanem a mi toleranciánkon múlik.
-
interstate76
addikt
Elég sok, népszerű topik van (mini pécés is), Lifeforce áldozatos és segítő szándékú marketingtevékenysége nélkül is, amelynek célja csak és kizárólag a közösség segítése. Kalkuttai Lifeforce Apu. Olyan, mintha én azt írnám, hogy csak azért linkeltem be a múltkor az egyik hirdetésemet, hogy segítsek a mini pécét kereső közösségnek.
Aham.
Bocsánat, de ezt meg én nem bírtam ki, most már tényleg over.
-
remex
tag
válasz
interstate76 #5876 üzenetére
...csak nem bírom megállni szó nélkül:
Már a legelső hozzászólásban is arról van/volt szó, hogy "pillanatnyilag" milyen készülékek rendelhetők a 220VOLT-ból... A topic azóta is népszerű, köszönhetően elsősorban Lifeforce munkájának.
Engem nem zavar, ha leírja még jó sokszor, hogy a tőlük rendelt cuccokra rendes garancia vonatkozik és megbízható forrásból vannak, legalább kevesebben járnak pórul.
Én "sajna" nem fogok reagálni ha ezek után támadóan megszólít valaki, mert nem vitázni akartam, csak leírtam a véleményem.
Uff. -
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #5875 üzenetére
Nem érzem, ellenben okos enged alapon akkor is befejeztem, ha tovább adod a mártírt, aki csak segít mkinek. Unalmas a téma is, ill. a néhány hetente visszatérő nyilvános besértődésed is.
Ha folytatni szeretnéd, dobj privátot, vagy táncolj egyedül a porondon.
Ha lehet, akkor a reklámokat mellőzve.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #5871 üzenetére
"Senki nem tehet róla..."
Dehogynem, a szomszéd lova
Ez egy olyan mondat volt, mint a (senior tag) aki nem használja a google-t.
Gondolom azért érzed, hogy több sebből vérzik amit írsz? -
interstate76
addikt
válasz
s_e_n_k_i #5868 üzenetére
Teljesen lényegtelen, hogy ki mit forgalmaz és hogy más bolt mit árul. A francia autók topikjában sem hagynám szó nélkül, ha valaki mindenkit a saját vagy a munkáltatójának a Peugeot szalonjába/szervizébe szeretne beterelni, és itt sem. Én nem mondom, hogy egyet kell érteni ezzel az alapelvvel, azt viszont tartom, hogy nem fogok változtatni rajta és hogy óvodás dolog Lifeforce részéről pár hetente paffogósdit rendezni emiatt. Annyit ér el vele, hogy OFF-olunk. Ha ez a cél, akkor sikeres.
(#5872) Arolotifar Ez megint egy másik téma, ami egyébként terítéken volt már korábban. Szerintem az belefér, hogy egy Kínából rendelt eszköz csak akkor működik, ha custom romot teszel rá, aki onnan rendel, az tisztában kell legyen azzal, hogy mókolnia kell. Ellenben az, hogy egy ismert hazai webshopban olyan ketyeréket kapni, melyeknek az eladó jófejségén múlik a működőképességük, az szerintem abszolút nem pozitív. Ill. lásd az előző példát: Lifeforce jó fej sales-es, örülök neki. Ettől még ne használja reklámozásra a topikot.
(#5873) Somatom Egyetértek: nem kell mindenkinek segíteni, nem kell mártírkodni, pláne nem olyan témában, ami a fórumba tartozik. Ide kell terelni mindenkit, aztán vagy kap segítséget (a legtöbben szerintem kapnak), vagy nem.
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #5869 üzenetére
Bocs, de sztem ezt Te qrod el. Mindenkinek nem lehetsz rendes és jó fej, mert akkor szétszakadnál. Valahol meg kell húznod magadban egy határt. Na, abban sztem nyugodtan lehetnél "kereskedői szemléletű". Számtalanszor felhívtuk a figyelmet a külföldi beszerzés buktatóira, a klónok veszélyeire. Olyan vásároljon így, aki tudja, hogy mit csinál. Az ilyen priviket símán leráznám. Ha "tőlem vetted" (értsd: nem klón), akkor lehet support, ha nem, akkor meg lehet olvasgatni, keresgélni a freaktabon és pont. Dolgozzon meg az eredményért! Ha vki spóról, aztán meg mástól várja el ingyenmunkában az értékkülönbözetet, azt sztem nyugodt lelkiismerettel el lehet küldeni a halál fa..ára.
-
Arolotifar
őstag
Lifeforce: A heti egyben benne vagyok?
Az előző hozzászólásokhoz csak pár sort fűznék hozzá.
Már vásároltam az áramos boltban pár dolgot. Utoljára pl. egy MXIII-G-t.
Megkértem Lifeforce-ot, hogy nekem OE/Kodi kombóval küldje a kütyüt, ne Adroiddal.
Ő korrekten megcsinálta, átküldte a Béke téri boltjukba, névre szólóan.
Más boltban simán elhajtanának a búsba...
Lehet ez most "benyalásnak" venni, de nem érdekelRészemről korrekten áll(nak) hozzá a vásárlóhoz és ha kérdés van, akkor mindig van rá válasz (más boltoktól eltérően).
Köszi, hogy elolvastátok. -
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #5869 üzenetére
Senki nem tehet róla, hogy sok privátot kapsz. Azért kapod őket, mert romolással foglalkozol, ami szuper, de nem kötelező, és semmi köze ahhoz, hogy a céged termékeit szoktad linkelgetni és én szóltam neked ezért, te pedig nem tudsz túllépni a dolgon, pedig azt mondtad: nem zavar, nem linkelsz, oszt jónapot.
Továbbra is javaslom a privátot, mint kommunikációs csatornát, de ha itt szólítasz meg, akkor it fogok reagálni.
(#5867) Somatom Nem amiatt írtam, mert megemlítette az áramos boltot, hanem mert a korábbi vitatémánkra utalt, ahogy azt néhány hetente tenni szokta. Pedig őt nem is érdekli.
-
Lifeforce
őstag
válasz
s_e_n_k_i #5868 üzenetére
Végre valaki megérti, hogy nincs itthon (de még euban is kevés) alternatíva.
Én lennék a legboldogabb, ha linkelhetném, hogy a Mediamarkban vedd meg.
(Az áfacsaló, raktár/bolt nélküli üzleteket hagyjuk, én csak zuggsm-nek hívom őket)Somatom:
Nem, mert igazad van, figyelnem kéne rá.
Csak néha én is besokallok, és van amikor elkerülhetetlen. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #5866 üzenetére
Semmi óvoda nincs abban, hogy a klónok háborújában vívott csatád "megsebesült" résztvevői az én privátomban, és ezáltal az e-mail fiókomban landolnak.
Igen, kezd borsós hangulatom lenni, a napjában 18-30 privátra érkezett levél miatt, ami másról sem szól, csak mit tegyek fel a klónos harcosomra, hogyan gyógyítsam meg....stb.
Ebből heti egy szól nekem/romjaimnak, vagy az általunk forgalmazott készülékekről, és ez a "dögöljön meg a szomszéd lova", és a 3990-as linkeknek köszönhető.
De mint mondtam, ha lesz időm továbbítom majd neked ezeket -
s_e_n_k_i
tag
válasz
interstate76 #5864 üzenetére
Most akkor egy olyan ember véleményét is hallgasd meg, akinek az égadta világon semmilyen kapcsolata (se személyes, se szakmai, se üzleti) nincs Lifeforce-al és az említett bolttal.
Én elég sokat (asszony szerint túl sokat) rendelek kínai boltokból, és a tapasztalataim vegyesek.
- Van sokszor, hogy a vásárolt termék jó, azt csinálja, amit elvártam, olcsó volt, stb. Ezzel nincs is gond.
- De jópárszor belefutottam szívásba. Egyáltalán nem működik a cucc. Működik, de nem úgy, ahogy ígérték, és egy csomót kell utánajárni, hogy hogyan lehet valamit kihozni a cuccból. Pár hét után tönkremegy. Nem lehet paypal-al fizetni. Volt olyan, hogy 3 és fél hónap alatt jött meg a cucc, stb. Ezek mind velem történtek meg.
- Ezek után, ha egy ismerősöm megkérdezi, hogy hallott valamilyen xyz dologról, és szüksége lenne rá, akkor mit javasoljak neki? Általában nem beszélnek angolul, olyan szinten nem értenek a dolgokhoz, hogy firmware-t cseréljenek, nem akarják megadni a bankkártya adatukat, nem bíznak a távolkeleti ismeretlen webshopokban.Mit csináljak? Vegyem meg helyettük én, és én szívjak, ha valami nem jó? Én túrjam a net-et, én küldjem vissza, én levelezzek az eladóval, ...? Párszor megcsináltam mert vagyok olyan jó fej/balek, és általában én jártam rosszul (egy csomó időm elment vele, az ismerősnek meg keserű íz marad a szájában).
Persze ha lenne olyan magyarországi bolt, ahol garanciával lehetne megvenni, ahol ki lehet próbálni, ahol ha gond van, segítenek, akkor minden ilyen ismerősömet oda küldeném.
Sajnos szerencsétlen egybeesés, hogy az egyetlen ilyen mo-i bolt az ugyanaz a hely, ahol Lifeforce dolgozik/dolgozott, és ő az, akinek a munkája/hobbyja miatt elég nagy a tapasztalata ezekkel a készülékekkel kapcsolatban, és van olyan rendes, hogy aktívan segít is.
Hidd el, nagyon örülnék neki, ha lenne más alternatíva is, amit én is nyugodtan tudnék javasolni az ismerőseimnek, hogy hol próbálkozzanak ilyen termékek vásárlásával, de nem igazán tudok másról (edigital talán, de ott a választék igencsak silány, és az is drága, de pl Windows-os miniPC-t csak az áramboltban láttam).
Megértem, ha valaki fújol rá, és azt hiszi, hogy reklámozásra használja ezt a fórumot, de amíg nincs reális alternatíva kishazánkban, addig én úgy vagyok vele, hogy ez egyáltalán nem reklám, hanem éppen hogy nagy segítség az emberek 99%-ának. -
törölt tag
válasz
Lifeforce #5865 üzenetére
Remélem, hogy tőlem nem veszed rossznéven a véleményt! Sztem félreérted Interstate76 -ot. Ez a gond:
"Itthon meg áramosbolt..."
Írhattál volna pl. "hazai beszerzést". A bolt konkrét megnevezése tőlünk nem etikátlan, vagy "reklámszagú" (ami ugyebár tiltott) és szoktuk is ajánlani. Tőled viszont igen. Sajnos, Neked ilyenekre is oda kell figyelned. -
interstate76
addikt
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #5864 üzenetére
Látom nem jött le amit írtam, ciki ha magadra vetted
Az a bajom, hogy valaki vesz egy 800e Ft-os 3d TV-t, és mellé akar venni "ingyen" egy androidos miniPC-t lejátszónak úgy, hogy téma minden oldalán le van írva, hogy nem média lejátszásra találták ki, és csak kompromisszumokkal használható erre.
Erre bekerül egy 3900Ft-os (jegyzem meg magyar üzlet) linkje.
Mit kellett volna rá írnom?
Vedd meg, csúcs szuper, ha bajod van vele akkor ne az én privátomat spammeld, hanem interstate76 asztala?
Legközelebb megteszem -
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #5862 üzenetére
Ha nem megy át, hogy miért farokság a céged termékeit reklámozni a linkjeiddel egy független, szakmai topikban, azzal nem tudok mit kezdeni, de lassan túlléphetnél ezen a témán.
Főleg úgy, hogy téged - állítólag - nem is igazán érdekel az egész, ha nem linkelsz, hát nem linkelsz. De pár hetente azért mégis paffogsz rajta 1-2 sort. Vajon miért?
-
Lifeforce
őstag
Kedves (senior tag), aki nem jártas a google keresésben...
Nem tudom mennyire érzed ebben is az iróniát.
Nem akartalak megbántani, ne haragudj.
Sajnos a magyar ember többsége egy valamit sosem akar megérteni, vagy csak a mesékben hisz, nem tudom.
Adott egy eszköz, aminek a gyártási költsége tételezzük fel 40$, a gyár tovább adja a kereskedőnek 60+2$ (szállítási költséggel), ha 100db készüléket vesz csak 58,5$, ha 500db-ot akkor 57$.
Tételezzük fel, hogy ez az eszköz "eredeti" (OEM Netxeon), nem klón).
A kereskedő tovább adja 70$+2$-ért... (tehát nem 3990FT)
Valaki felkiált a fórumban, nézd, itt milyen olcsó, itt kell megvenni, mert 50+2$, ugyan az a neve.
Aztán jövök sírni, hogy nem megy fel semmilyen rom, a lan sebessége 12mbit/s, és haldoklik az eszköz.
Nem baj, megpróbálom eladni, veszek másikat...
Tételezzük fel, sikerült eladnom 30$-ért, ám ismét bele esek ugyan abba a hibába, mert még mindig a "teljes" gyártási eladási költség alatt akarok venni eszközt.
Igaz már jócskán afölött járok, hogy itthon megvehettem volna egy ellenőrzött "eredeti" készüléket, ami az áfát is tartalmazza, de nekem kérem elveim vannak, no meg fórum szabályok, így továbbra is linkelgetem a dögöljön meg a szomszéd lova is linkeket...
Tanulság?
Gearbest, Geekbuying
Itthon meg áramosbolt...
Direkt nem linkelgettem, hogy ne dögöljön meg a szomszéd lova -
törölt tag
Mi ezen a megtévesztő? Bepötyögtem a Google keresőbe a típust. 2011 -es találatot is dobott. A ma már őskövületnek számító, Allwinner A10 -es, MK802 miniPC itteni topikja pedig 2012 júliusában indult. Te ebből mire következtetsz, mit tudhat az a kütyü, egy AML S8xx -hez képest? Szerinted megtévesztő Lifeforce megjegyzése?
-
huan
őstag
válasz
Arolotifar #5857 üzenetére
Köszi!
(#5856) Lifeforce: Lehet vicces, de megtévesztő az irónia sztem... -
huan
őstag
válasz
Janaboy #5854 üzenetére
Ez már nagyon gagyi? Maxell Multimedia Box MMB E50
-
Janaboy
veterán
Szerintem hosszabb távon egy HTPC-vel jobban jársz..persze az ára is magasabb..
Bár nem volt még amlogic eszközöm, de ahogy olvasom ezek olyanok amilyenek..Ha médialejátszás a cél, akkor Xtreamer, Asus oplay, A.c. Ryan, popcorn hour.. pl ezekből találsz használtan jó áron..még olyat is találhatsz, amelyik támogatja a HD hangokat...
Mede8er már drágább.. -
huan
őstag
válasz
Arolotifar #5851 üzenetére
Ok.
Akkor a legegyszerűbb olyan kütyüt keresem, amivel semmi mókolás,romolás nem kell csak indítod és kész. A hálózatra kötés lenne lényeg. Mindegy az ár. -
törölt tag
válasz
Janaboy #5848 üzenetére
Ez igaz, de ha azt az egyet kivesszük, akkor az alapvető célfunkciók közül kivettük a "médialejátszó célhardvert". Ezzel pedig máris visszakanyarodunk a topik egyik fő kérdésköréhez: mi is ez a kütyü pontosan? Mert az biztos, hogy nem médialejátszó célhardver. Ha pedig nem az, akkor sajnos, külön a képre, hangra, feliratra vonatkozóan, pontosan definiálni kellene (esetleg mintákkal), hogy melyiket, milyen OS alatt, milyen szoftverrel tud, vagy nem tudja lejátszani. Ezt a médialejátszóknál is meg szokták tenni. Úgyhogy, kedves "vájdszemű és vájdfülű", filmrajongó topiktársak! Hajrá!
-
törölt tag
Szép kívánságlista. Ezek közül melyiket kellene tudnia? A "mindent lejátsszon" ugyanis elég tág fogalom és nehezen lenne teljesíthető. Hallottál már a RED Weapon Dragon kameráról? SSD -re rögzít full frame, 6K -ban (19Mpx), másodpercenként 100 képkockát. Szerinted?
-
huan
őstag
Szeretnék ismét tanácsot kérni lejátszó/minipc kérdésben.
Szeretnék egy:
- a lehető legolcsóbb
- gigabites porttal rendelkező lehetőleg, hogy hálózatba kötve lehessen rá másolni
- mindent lejátszó készüléket
- nem kell semmi extra, csak játsszon le mindent
- mindegy hogy win,adroid, vagy openelecMik felelnének meg ennek?
-
an0ny
tag
Ha lemaradtatok volna: Mk808b+ tulajoknak CM12 a wetektől és spéci xbmc kizárólag x8h+-ra a vidontól.
-
HENE
aktív tag
Sziasztok!
Én is csatlakoztam (sajnos) az XT-S812-V10 alaplapú eszköztulajdonosok táborához.
Sajnos jelen állapotában elég használhatatlan. Olvastam, hogy legalább ketten is hasonló cipőben jártok.
Milyen lehetőségek vannak?
A legjobb egy andoridos működő rendszer lenne (a játék miatt), de ha van rá stabil Openelec az is szóba jöhet. Esetleg tudtok ilyenről?Itt olvastam egy módszert a rom felrakásra. Van esetleg más módszer, tekintve, hogy az enyém meg működik? A fogpiszkálós módszer nem működik.
Előre is köszönök minden tanácsot, ötletet!
-
Gemein
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MXIII 2G/8G boxom, amit még a 220V-ből vettünk nemrég, kitaláltuk hogy rá kéne kötni egy gamepad-ot is, de tudom hogy nem kezeli őket a mostani rendszerrel. Mit kéne feltegyünk, hogy meg tudjuk oldani? Esetleg egy link, meg egy lépésről lépésre leírás is jól jönne ha valaki tudna ilyet mondani/mutatni.
Előre is köszi minden választ!
Üdv.
Gemein -
Jozsó
tag
Sziasztok,
Még tavaly vettem egy M8S kütyüt. Előtte olvastam, hogy létezik ebből olyan, hogy olcsó klón. Előtte el sem tudtam képzelni, hogy egy olcsó kínai cuccból létezhet olcsó kínai másolat, de most már látom.
Szóval elvileg 1,9 GHz, 4 mag, de ahogy teszteltem soha nem megy 1.6 GHz és 3 mag fölé. Wifiben nem látja az 5 GHz-et, és a 2.4 is olyan lassú, hogy nem lehet filmlejátszásra használni. A 2 GB RAM inkább 1.5 GB és abból is csak olyan 200-300 mega szabad, úgy, hogy semmi nincs rajta.
Szóval elsőre úgy döntöttem, hogy visszaküldöm, de aztán arra jutottam, hogy mégis el kezdek vele kísérletezni. Végül rájöttem, hogy kábelen kötve a hálózatra minden működik rajta, így aztán maradt.
Viszont egy dolog nagyon hiányzik, rootolni kéne. Érzem, hogy valahol itt a topicban megvan erre a step-by-step megoldás, de nem találom. Segítenétek, hogy hol van? Vagy kéne még vmi információ, hogy lehessen válaszolni?
-
Lifeforce
őstag
válasz
Arolotifar #5832 üzenetére
Nem lehet, mert a zipben rendszer/partíció kép fájl van, ami felülírja a régit.
-
Lifeforce
őstag
A rendszer készen van, apróbb hibák vannak benne, (nem indul el az IME, az integrált Chrome-t rossz helyre tettem, meg még valami... fejböl neem megy)
Sajnos az android 5.1 miatt sokkal lassabban megy, mert nem csak sima zippes csomagolós.
Ha ez kész, jöhet a kernel.
Az sokkal gyorsabban megvan -
Konyika
senior tag
válasz
Arolotifar #5834 üzenetére
Nem csak fél lábon hanem még fejjel lefelé is
Somatom
-
törölt tag
válasz
Arolotifar #5834 üzenetére
+1
Lifeforce -ról általánosságban tudható, hogy hajlamos túlvállalni magát. Ráadásul most csak annyit írt, hogy kedd. Már az is gáz féllábon, ha az nem jövő hét, hanem, mondjuk húsvét kedd. Belegondolni is szörnyű, hogy mi lesz, ha valamivel megrekedd. Annyi egylábon állás még egy gólyának is komoly kihívás. -
remex
tag
Sziasztok!
220 voltból vásárolt MX-III-al kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
Jelenleg gyári fw van rajta. Próbáltam feltenni másféle fw-t is, de sajna nem sikerült elindítani a flash-t a fogpiszkálós módszerrel (Minix, Tronsmart stb esetében eddig nem volt ilyen gondom).
Aki már csinálta, az hogyan végezte a firmware frissítést, illetve tud-e rá valamilyen jó fw-t javasolni?Elsődleges problémám a készülékkel:
LAN-on keresztül kb. 30 Mbps a sebesség. Ez javítható, vagy bele kell törődnöm a dologba?
(ugyanezen a hálózaton Minix X8H-Plusom simán felmegy 120 Mbs-re, ami a tényleges net sebességem)Valamint szeretném kérdezni, hogy Antutuval mennyire javasolt - egyáltalán javasolt-e - az alap CPU frekit felhúzni, hogy ne legyen túl sok, de legalább ne az alapról induljon a munka
(ez a beállítás ugye megmarad?)Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Janaboy
veterán
Nem tudom, hogy mennyire lehet hasznod, de az amlogicos Zidoo x5 aktuális romja itt elérhető:
-
Lifeforce
őstag
válasz
s_e_n_k_i #5818 üzenetére
Nem tudod felhasználni, portolni kell, ami nem kis munka.
Majdnem egész nap ezzel foglalkoztam, és még nincs kész.
Ezeknél a készülékeknél megéri, mert a launcher lehet egy könnyebb és gyorsabb verzió, de sajnos energiazabáló a jellemzőbb.
Milyen készülékbe szeretnéd beletenni? -
interstate76
addikt
válasz
KPeti76 #5819 üzenetére
Egyelőre továbbra is az aprón van, ha valakinek van kedve szórakozni vele, akkor jó áron viheti (ha még a LAN is helyrehozható rajta, akkor meg egyenesen bomba áron van - bocs a reklámért, de nem bírtam ki
). Egyébként tényleg teljesen jó wifivel is, nálam 30 Mbit/s-os net van és ezt a routertől messze, egy szint különbséggel és 2 fal takarásában is hozza, pedig csak egy upc-s szolgáltatói router szórja a netet, ami sokkal gyengébb, mint a korábbi ASUS-om volt.
-
KPeti76
csendes tag
válasz
interstate76 #5811 üzenetére
Szerintem ugyanaz. Esetleg próbáld meg TWRP-ben az EXT SD-n kívül mindent Wipe-olni és még egyszer restore. Még annyi, hogy ezeket ha jól tévedek kétféle wifi vel szögelték össze 4335 és 6330 vagy mégtöbb
. Az enyémben az utóbbi van. Még azt is eltudom képzelni, hogy ugyanonnan rendeltük.Shenzhen Miracast Technology aliexpress.Ha nem megy, van még pár ötletem. Sajnos mivel nem értek hozzá, csak rengeteg kitartó próbálkozással sikerült helyrehozni nagyon sok variációt kipróbálva.Ha teljesen egyezik a két box, mennie kell nálad is!
-
Lifeforce
őstag
Oooo sikerült megcsinálnom amit szerettem volna az MXIII-G romban.
Királyos nagyon
Remélem holnap végzek a teszt verzióval -
Lifeforce
őstag
válasz
Arolotifar #5812 üzenetére
Br. 27990
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #5810 üzenetére
Erről beszéltem: ez a különbség az "expert" és a "user" között.
(#5805) KPeti76 Kipróbáltam és 2 ponton is másképp működik, mint nálad:
1. A táv valóban működik vele, de a LAN nem. Pedig nem hardveres a probléma, mert volt már rajta olyan fw, amivel ment a vezetékes net, csak azzal meg instabil volt a rendszer.
2. A LED bekapcsolás után nálam is piros, de ha kikapcsolom (altatom) a távval, akkor is piros marad, visszakapcsolás után azonban már kék. Tehát az első altatásig piros marad, utána pedig rendeltetésszerűen működik.
Alaplapodra mi van írva? Mert ezek szerint mégsem tök ugyanaz a készülékünk van.
Az enyémen ez áll: "XT-S812-V10" és alatta "2015-08-04". Íme:
-
törölt tag
válasz
interstate76 #5809 üzenetére
A Playes megoldások lehet, hogy a "reboot -p" parancsot használják, ami ezeken a kütyükön hatástalan. Amit írtam, az viszont biztos, hogy működik. Legalábbis az én M8 -asomat leállítja.
-
interstate76
addikt
válasz
KPeti76 #5805 üzenetére
Képzeld el, hétvégén keresgéltem hozzá fw-t, akkor találtam meg ezt, amit most linkeltél, le is töltöttem, de aztán nem volt időm kipróbálni, kedden pedig úgy döntöttem, hogy nem "tökölök" vele többet és feltöltöttem működő wifivel és működésképtelen LAN-nal a Hardverapróra. Viszont ha azt mondod, hogy ezzel jól működik, akkor mégis kap egy újabb esélyt - köszi!
A kikapcsolásról: rootolva van? Mert ha igen, akkor szoftveresen - elvileg - megoldható.Somatom megelőzött. Ráadásul jobban is ért hozzá.Én Play Áruházas alkalmazást javasoltam volna.
-
KPeti76
csendes tag
válasz
#79335424 #5806 üzenetére
Meg fogom próbálni ha más nem ideiglenesen, de a célom az eredeti állapot visszaállítása a LED problémával együtt. Amikor érkezett, a videó lejátszással voltak gondok.Természetesen nem rávaló ROM-mal akartam megoldani.Akkor még nem tudtam, hogy ez ennyire klón és van rá kb egy DB ROM amivel jól működik ezért téglásítottam is.
Az alis eladó nem tud vagy nem akar segíteni hogy hozzájussak ahhoz a ROM-hoz amivel érkezett. Szvsz életében nem látta azt amit árul.Két hetet sz@rakodtam mire sikerült idáig eljutni. Úgy gondolom a rendszer minden része működik, már csak beállítási gondok vannak. Ebben kérek segítséget.
-
törölt tag
válasz
KPeti76 #5805 üzenetére
Ha van root, akkor felrakod az E-Robotot, csinálsz egy parancsot, aminek a művelete:
shellparancs futtatása
su -t kipipálod, hogy root joggal futtassa. Maga a parancs pedig ez:
svc power shutdown
Elmented a parancsot és a Launcher -ben csinálsz neki egy parancsikont. Amikor légegérrel ráböksz, a kütyü kikapcsol. -
KPeti76
csendes tag
válasz
interstate76 #5803 üzenetére
Az infód szerint én valamivel többre jutottam. Ezt tettem fel link ennél van LAN és WIFI is. LAN 62Mbps WIFI 30Mbps a szolgáltatómtol max 60Mbps jön. A táv is működik viszont, távon OFF gombra csak aludni megy ha hosszan nyomom akkor is. Légegérrel hosszan OFF, OK, erre újraindul. Ezek miatt egy hete megy nonstop igaz,gond nélkül. A led fordítva működik OFF kék ON piros.Esetleg nem tudod vagy tudja valaki, hogy a kikapcs problémát hogy lehetne megoldani? Orosz testvéreink tudnak valami megoldást, de az orosz nekem kínai.Pedig én még tanultam is
Szerintem valami config beállítással megoldható lenne a led probléma is. Ha gondolod próbáld ki a Linkelt romot. Érdekelne a véleményed.Ja és ebben a ROM-ban van TWRP is tehát csak FAT32 re formázott SD re kicsomagol és mehet a fogpiszka módszerrel.Mindenképp szeretném megoldani a problémát hátha ketten többre megyünk, ha már sikerült bevásárolnunk egy ilyen "finom" készüléket.
-
interstate76
addikt
válasz
KPeti76 #5796 üzenetére
Igen, MBX Pufangda.
Az alaplapon V10 jelölés olvasható.
Ezzel a módszerrel tettem fel ezt a firmware-t.
A táv és a LAN nem mennek vele, de a táv úgyis egy kalap sz.r (már elnézést), a LAN helyett meg nagyon jó a wifi vevője. Vagy ha mindenképpen LAN kell, akkor usb to lan adapterre van szükség.
Ennél jobb opciót nem találtam. Ezzel viszont nálam napokig tesztelgetve is atomstabil volt böngészés, letöltés, filmnézés és játék közben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Ausztria - élmények, tapasztalatok
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Revolut
- Most a Honor 400 Prón a sor
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 10400f, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 5 5600X - RTX 3070Ti - 16GB DDR4 - 1 TB NVMe SSD - MINDEN GARIS
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Akciós!! PC , i3 9100 , RTX 2060 , 16 GB DDR4 , 250GB SSD , 500GB HDD
- Dell Precision 5820 WIN 11 kompatibilis munkaállomás, Xeon, W-2155, W2245 többféle, testre szabható
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest