- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
Nem véglegesek még egyébként, az majd hétfőn.
-
Lifeforce
őstag
Mára egyelőre ennyi:
Minix Neo X8H Plus firmware, amit ne rakj fel a sima Minix Neo X8H-ra!neo_x8h_plus_150213_noroot
és
neo_x8h_plus_150213_prerootA feature és a frissítés menete ugyan az mint a TM8-asoknál.
Nem tesztelt még, de biztosan müxik.
Az XBMC edition még épül, nekem az kell holnapra -
Knobber
aktív tag
Ezt van aki próbálta már?
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2091 üzenetére
?
Linux alatt play?
Hála az istennek nem megy, de nem is hiányzik...
Viszont hétfőn jön a z64 minixem, és így már nagyon nagy reményeim vannak vele szemben...
Fordítok rá valami mini linuxot...
Ha ugyan ezek az opciók benne lesznek, már pedig miért ne, nagyon boldog leszek. -
-
Lifeforce
őstag
Felraktam az OpenElec firmwaret az X8HP-re.
Azt kell írjam, hogy ez ku... fekjedfkléwelfjwedjldkekfpkpwjlcdwemédkkweflwe jó lesz
Sajna még bugos, pl. a az ok gombom nem működik a távkapcson, meg van még vele hálózati gond.
Ám...
1. 100mb-os oprendszer, 10 másodperc alatt bootol (csontról)
2. Megérkezett a teljes TV vezérlés (CEC), és külső merevlemez vezérlés is tökéletesen működik.
3. Úgy megy mint egy álom, FullHD film nézése esetén CPU terheltség 20%, Ram 400MB... (1600 szabad)Azt gondolom, hogy nagyon jó felé halad, ha lesz olyan verzió ami miatt ez elindult (nem kell berhelni), olyan alternatívát fog nyújtani, hogy sokan búcsút intenek az androidnak.
Viszont most, hogy ez még ennyire bugos, vissza kéne raknom azt ami nincs...
Szóval kénytelen vagyok most nekiállni az X8H P firmwarenak, hogy holnap felrakhassam -
GuMiSZu
tag
Hello,
Megvettem a minix Neo X8-Hplust..
hát elég userunfriendly egyenlőre a kezelés, de majd megszokom..
A gondom az, hogy a TOSHLINK-en nem akar megszólalni. Még a led-et sem kapcsolja hozzá, így a szokásos piros fény sem látszik a túloldalon.Xmbc-ben beállítottam, hogy passthrought de nem hiszi el...
valaki tud ajánlani rá egy stabil FW-t? esetleg egy okosított build.prop-osat
thx
-
Lifeforce
őstag
Nem végleges (nem tudtam mindent tesztelni még benne), Sz Tomato M8S (TM8S) Firmware:
TM8S 2015.02.13. preroot firmware
MD5: 1a2038fcc9237f422a19a39ad56eee8bTehát ezek csak TM8S készülékekre szánt rom!
Ne tedd fel ezekre!: TM8, TM8N, TM8CTelepítés:
Letöltöd a neked tetszőt, kibontod, majd a mappából 3 fájlt, egy FAT32, 32GB-nál nem nagyobb SD kártyára másolod (tm8c_150211_XYZ.zip, recovery.img, factory_update_param.aml).
A készüléket áramtalanítod, az SD kártyát behelyezed a készülékbe, majd a recovery gombot benyomva tartva fogpiszkálóval a TV kimenet alján, újra áram alá helyezed a készüléket.
A recovery gombot nyomva kell tartani még 5 másodpercig, majd felengedni.
A frissítés magától elindul, ha a csík végig fut, újra indulva használható a készülék az új firmware-val.Jó tudni:
Bizonyos esetben előfordul, hogy a készüléken nem indul el a recovery.
Nem kell aggódni, SD kártyát el kell távolítani, és úgy kell elindítani a recoveryt a fent leírtak alapján.
Ekkor nem fog automatikusan elindulni a frissítés, hanem manuálisan kell kiválasztani a következő menüben: apply update from EXT / Update from sdcard, miután újra behelyzetük az SD kártyát.
Ha tetszik az új rom akkor örül, használ, a letöltött mappában donate.htm fájlt megnyit, és meghív egy sörreFeature lista: (preroot)
- Minden felesleges és letölthető applikáció eltávolítva
- Fájlkezelő lecserélve
- LAN sebessége maximumon
- Processzor sebessége 1280 - 1920 Mhz közé állítva
- 4. mag aktíválva
- Új kernelnek köszönhetően élesebb kép (nem az én érdemem)
- CIFS támogatás beépítve
- init.d támogatás beépítve (script futtatására, system/etc/init )
- Mount script beépítve a CIFS és EXT particiók fix helyre történő csatolásához (system/etc/mountscipt.sh)***
- Játékvezérlők integrálva
- root szolgáltatásként futtatva
- egyéb finomhangolások
Fix - SD kártyára írás és olvasás javítva
Fix - Tálca megjelenítése javítva
Fix - Google Play alkalmazások kompatibilitása javítva
Fix - Screenshot probléma javítva
Fix - Gmail megnyitás
Fix - Google launcher újra aktív, és választható*** (script támogatások)
A mountscipt.sh script fájlban:
Ahova csatolni szeretnéd a hálózati meghajtót, azt az útvonalat ne írd át a scriptben!
A késleltetést (sleep) nem érdemes kevesebbre venni, különben ha nincs hálózati kapcsolatod, nem lesz csatolva a CIFS.Teszteljétek ti is, ha valamit találtok benne, hétfőn folyt köv.
-
Lifeforce
őstag
válasz
spiritex #2082 üzenetére
Már nem változtatok rajtuk, többet nem tudok tenni, az esetleges kisebb hibákat leszámítva.
Többszöri átnézésem ellenére is találtam bennük valamit amit elírtam, de a működést nem befolyásolják, így majd csak akkor kerül átírásra, ha a többi is készen lesz.
Átnéztem a TM8S romot, szerencsére abban nincsenek ekkora bakik mint a C-ben, szóval azért ez gyorsabban fog menni. -
Lifeforce
őstag
Végleges, és tesztelt Sz Tomato M8C (TM8C) Firmware, összes verzió:
TM8C 2015.02.11. noroot firmware (HBO GO és TV GO előfizetéshez)
MD5: b4f5ce490e19c447c3faf0c29ad0b858TM8C 2015.02.11. preroot firmware
MD5: 9545dc6bf1a798ba2295ae812511de6cTM8C 2015.02.11. preroot XBMC Edition firmware
MD5: 23a7b9b485894a6e2da9c4a6a5f0ef5cTehát ezek csak TM8C készülékekre szánt romok!
Ne tedd fel ezekre!: TM8, TM8N, TM8STelepítés:
Letöltöd a neked tetszőt, kibontod, majd a mappából 3 fájlt, egy FAT32, 32GB-nál nem nagyobb SD kártyára másolod (tm8c_150211_XYZ.zip, recovery.img, factory_update_param.aml).
A készüléket áramtalanítod, az SD kártyát behelyezed a készülékbe, majd a recovery gombot benyomva tartva fogpiszkálóval a TV kimenet alján, újra áram alá helyezed a készüléket.
A recovery gombot nyomva kell tartani még 5 másodpercig, majd felengedni.
A frissítés magától elindul, ha a csík végig fut, újra indulva használható a készülék az új firmware-val.Jó tudni:
Nem kell aggódni, SD kártyát el kell távolítani, és úgy kell elindítani a recoveryt a fent leírtak alapján.
Ekkor nem fog automatikusan elindulni a frissítés, hanem manuálisan kell kiválasztani a következő menüben: apply update from EXT / Update from sdcard, miután újra behelyzetük az SD kártyát.Ha tetszik az új rom akkor örül, használ, a letöltött mappában donate.htm fájlt megnyit, és meghív egy sörre
Feature lista: (preroot)
- Fájlkezelő lecserélve
- 4. mag aktíválva
- Mount script beépítve a CIFS és EXT particiók fix helyre történő csatolásához (system/etc/mountscipt.sh)***
- egyéb finomhangolásokFix - SD kártyára írás és olvasás javítva
Fix - Gmail megnyitás
Fix - Google launcher újra aktív, és választhatóFeature lista: (noroot)
- Fájlkezelő lecserélve
- 4. mag aktíválva
- egyéb finomhangolásokFix - SD kártyára írás és olvasás javítva
Fix - Gmail megnyitás
Fix - Google launcher újra aktív, és választhatóFeature lista: (XBMC Edition)
- Teljes GAPPS eltávolítva (google mentesítve, tehát nincs Play áruház!)
- Nincs launcher, maga az XBMC a launcher *
- Egyedi** XBMC launcherként beállítva
- 4. mag aktíválva
- egyéb finomhangolások* (launcher)
Sajnos a Kodi XBMC nem képes futni launcherként, ezért egy script segítségével automatikusan elindul.
Mivel launcherként funkcionál, nem lehet belőle kilépni.
A programokat a megfelelő menü alatt indíthatod.** (Egyedi XBMC)
Ebbe a romba integrált Kodi XBMC, egy átszabott, és beállított XBMC
Mit is jelent ez?
A kilépés gomb el lett távolítva, ahogy a kezdő képernyőről a kedvencek sáv is.
Ez a sáv most teljes egészében az elvékonyított RSS feedé.
A Power menü alatt, ami automatikusan lenyílik, olyan funkciók kerültek beépítésre, ami eddig egyik XBMC sem tudott android alatt.
Kikapcsolás (sleep az M8 tulajdonsága miatt), időre beállítható kikapcsolás (sleep az M8 tulajdonsága miatt), időzítés leállítása, újra indítás.*** (script támogatások)
Ahova csatolni szeretnéd a hálózati meghajtót, azt az útvonalat ne írd át a scriptben!
A késleltetést (sleep) nem érdemes kevesebbre venni, különben ha nincs hálózati kapcsolatod, nem lesz csatolva a CIFS. -
Lifeforce
őstag
válasz
sityuka80 #2077 üzenetére
Lehet igen.
A TM8C romokat úgy csináltam meg, hogy a recovery fájlt romból installálja.
Ám a bootloaderét elcseszték, azt tudnotok kell, hogy a következő frissítésnél nem fog menni az automata frissítés, manuálisan kell frissíteni.
Tehát először recoverybe kell tenni a készüléket, sdkártyát csak utána kell beledugni, és manuálisan kiválasztod. -
törölt tag
Így van. Csináltam a telómmal egy videót a "legdurvább" beállítással. Ez egy 1080p, 60fps és úgy fogy a tárhely, hogy nem hiszek a szememnek. Na, áll is a stream -nél a kép, mint a szög. Az első kockánál vége van. Szóval annak a Youtube HD lejátszásnak ára van. Nyilván ez csak a bitráta lehet.
-
GuMiSZu
tag
Ill. még egy kérdés.
teljesítményben ez a cubibox-hoz képest hol van?
ahogy látom mind a kettőre van linux és android is...
köszi...
-
GuMiSZu
tag
Sziasztok,
már vacillálok egy ideje nem tudom melyik legyen pipo vs. minix x8hP
amire kellene: stresszmentes filmnézés + zenehallgatás.
az se árt, ha néha lehetne vele valamit játszani... (pl FPS ill. autós rettenet, fifa etc...)
erre melyik az alkalmasabb?
nem akarok vele küzdeni (egész nap IT-vel foglalkozom, otthon már nem szeretnék).... linux nem akadály, ha 1-2 nap alatt össze lehet reszelni (a nas-omat is széthegesztettem gyáriról azóta megy...)
Jelenleg win-ről nyomom : de feladtam az xmbc-t (nem jó a passth.... a kodiban az ASUS DX-emmel...)
köszi
Üdv Gumi
-
vlevi
nagyúr
válasz
Lifeforce #2071 üzenetére
"amennyivel több helyet/sávszélességet fogyaszt... főleg ha lenne mi..."
És akkor még arra nem is tértünk ki, hogy pl. a Youtube fullHD videók mik is a valóságban. Sokszor olyan alacsony bitrátával vannak tárolva, annyira kockásak, hogy csak azért hívják HD-nak, mert sok képppontnyi széles. De a kép agyon van tömörítve.
Megjegyzem ugyanez a helyzet sokszor a HD TV adásokkal is. -
-
Lifeforce
őstag
Mivel fotózol, így erre a felhasználásra nincs elég felbontás, képméret, és színhűség. (ezt megtanultam ahol dolgozom).
Ez a része teljesen érthető.
Amit én, és még nagyon sok hozzáértő teszter is gondol, az a tudás kihasználatlansága, és az aránytalan/tetemes mennyiségű adatfolyam/tárolás.
Ahogy írtad, a 3D is csak egy "szemfényvesztés", hiszen ha fotózol, akkor pontosan tudod, hogy egy valós 3D-t hogyan kellene rögzíteniük ahhoz, hogy azt az élményt nyújtsa amire az ember vágyik.
Elgondolkodtál-e azon, hogy egy-egy IMAX mozi után, miért jönnek ki az emberek csalódottan (és nem a film tartalmára értem)?
De legalább ne mutatnák be a film elején a forgó karikákkal, hogy milyen egy valós 3D élmény...
Tehát filmek szemszögéből az UHD egy TV készüléken pont ugyan olyan semmit nem érő, pénzkidobás, mint egy telefonnál.
Nem kapsz annyival tisztább képet még egy 55-ös TV esetében sem, mint amennyivel több helyet/sávszélességet fogyaszt... főleg ha lenne mi...
Így marad az, hogy fejet fogva nézed rajta a minősíthetetlen minőségű kábeltv adását...
Ha pedig bele gondolsz, hogy mennyire fejlett ez a technológia, és még is a TV digitális audio kimenetén szerencsétlen sztereó jel jön ki, akkor rájössz, hogy az egész egy nagy átverés, és nép butítás.
Ne vedd magadra, bár neked címeztem, de te legalább ki tudod használni, ellentétben a többséggel. -
Madw
csendes tag
Dszabi, Lifeforce, laspring, köszönöm a válaszokat 4K lejátszó ügyben.
Segített mindegyik, illetve a tisztánlátásomat is javította.
Lifeforce hozzászólására bővebben is reagálnék, ami egy picit offtopic, de felmerült. Amíg meg nem vettem, nekem is fölöslegesnek tűnt az UHD. Pana plazmát szerettem volna én is, de sajnos tv nézési szokásaink (főleg a gyerekeké [akár fél óráig is pillanat állj, míg esznek vagy egyéb dolog miatt elmennek a tv elől]) és a nagyon világos nappalink ezt nem tette lehetővé. Cserébe sötétben nézem a bevilágítást és az inhomogén összevissza foltos „feketét”, ami leginkább sötétszürke. A plazmára szánt pénzből pont kijött egy ilyen UHD tv. Le volt szépen akciózva és még egy LG G Pad 8.3-at is adtak mellé. Ennyiből csak egy valamivel prémiumabb FHD cucc jött volna ki. Akkor miért ne?
A használatról. Az 55 coll a használható UHD felbontás alsó határa. Ehhez kb másfél méter szemtávolság kell, hogy látni is lehessen (saját tesztem, a saját szememmel, nem tudom hivatalosan mennyi az elfogadott érték) minden részletet. Az a néhány demo video amit a tv saját lejátszója visz, az valami hihetetlen. No persze nem ebből áll csak a használat, mert ezért tényleg felesleges lenne.
Fotózom, jó minőségben, DSLR (azaz, hogy SLT de tökmindegy) géppel, sokat. Tudod milyen veszett jól néz ki egy tájkép, vagy egy makró fotó 140 centin 4K-n másfél méterről? Ha ehhez még hozzáadjuk az lcd panel mű színeit, akkor meg végképp.Csak sarkítok, de a monitorom is IPS-s, tisztában vagyok a határokkal (és a hátrányokkal is, ezért figurázom).
3D. Anno az első időszakban, amikor először kezdett elterjedni a 3d móka nekem is volt egy olyan videokártyám (Riva TNT2, tehát nem ma volt) amihez adtak szemüveget. Aktívat. Csak akkor még nem úgy hívták és vezetékes volt. Az akkori CRT monitorom bírta a 120 Hz-et, próbálkoztam lelkesen de sajnos a szemenkénti 60Hz-et nagyon láttam és borzasztó zavaróan vibrált. Azóta idegenkedem az aktív technológiától, még ha ez a mai 10 évvel későbbi már egy kicsit jobb is mint az a régi. Vagy lehet nem is, csak leporolták?Itt jön a képbe a 4k. Egy passzív 3D-s kép felbontás esésen megy keresztül a technológia miatt (ezzel sokan vitatkoznak, de ha a számokat nézzük, akkor igen). De ha ugyanezt egy UHD-s tv-én nézzük akkor ugyan, az „elveszett” felbontást nem is kapjuk vissza, de a felkonvertálás miatt a két félkép felbontása nagyobbnak látszik, nem? A lényeg, hogy bármilyen közelről nézem, nem látok (na jó, egy nagyon pici) minőségbeli és felbontásbeli különbséget a sima FHD és a 3D-s (elvileg felbontáscsökkentett) FHD kép között. Ez szerintem egyértelműen a 4K érdeme (ezt több helyen is említik, hogy ez a jövő. Passzív 3D, 4K-n és akkor megvan a valós FHD felbontás). A passzív 3D-s hibákból a csíkokat sem látom, amit több helyen említenek (a félképek „áthallását” nagyon ritkán igen, de azzal nem lehet mit kezdeni).
Játékok. Pfff. Brutális. Igaz, hogy nincs a TV-n DisplayPort, de még az akciójátékok is meglepően jól szaladnak 30Hz-en (a hirtelen mozgásoknál látszik azért, tény). Amikor megláttam a FarCry3-at UHD-ban (az első ilyen élményem), csak tátott szájjal pislogtam.
Youtube. Csodaszép UHD tartalmak vannak. Nálunk leginkább a zenés timelapse astro videók és a természetfilmek jönnek be (az egész család imádja őket). A gépről lejátszva másodmonitorként használva a TV-t sajnos 4K-ban csak diavetítés a legtöbb YouTube-os UHD video (AMD PhenomII X6 1075T, Radeon R9 280X, tehát nem valószínű, hogy a hardverrel lenne baj inkább a próbált böngészők lehetnek ludasak). Itt is ki tudnánk használni a nagy felbontás előnyeit. Nem beszélve a térképes alkalmazásokról és ne adj isten a Photoshop és egyéb Adobe szoftverek használhatóságának javításáról (retusálni, vagy éppen Illustratorban rajzolni tudod mekkora királyság ekkora méretben? Mindezt fotelből? Zsír.). A munkám és a hobbijaim is kapcsolatosak ezekkel, tehát nem a bizonyítványt magyarázom, hogy mire lehet elméletben használni.
Elnézést a kisregényért, de ebből is látszik, hogy van aki ki tudja használni (kis kompromisszummal, mert valljuk be, azért 60 collon kényelmesebb lenne) a nagy felbontás előnyeit. Nem bántam meg egy percre sem (csak az a hülye foltos fekete ne lenne).
No és visszatérve a kérdésre. Halmokban állnak itthon a(z eredeti) CD és DVD lemezek. Mivel előtte CRT TV-nk volt, szerencsére a BD lemezek kiestek (egy újabb bőr lehúzása a fogyasztóról a 4K-s lemezes lehúzás előtt, ami most jön). 2015-öt írunk. Ne kelljen már analog lemezzel szórakozni (összekarcolódik, tönkremegy, elveszik). Ehelyett katt, lejön, ott van a lejátszón és szevasz. Ha kell még fizetek is érte. Már amelyik megérdemli. Had ne kelljen már bénázni egy lemezes BD lejátszóval, ami csak felkonvertálni tud 4K-ra, a rendes 4K tartalmat meg nem viszi (max úgy, ahogy a TV beépítettje).
Persze valószínűleg itt a Med8er illetve a Popcorn lejátszóira gondoltál. A probléma ezekkel, hogy az első még hírek szinten sem támogatja a 4K-t, a második ugyan bejelentett egy Androidos kütyüt, de ennél úgy tűnik, hogy a közösségre bízták a használható szoftver megírását. Egy ekkora névtől, ez elég izé. Mi van ha nem jön össze? Akkor van egy szép szürke használhatatlan dobozom? A másik már egy picit ígéretesebb. Itt már a nevüket is merték adni a cucchoz. Hardverileg nincs sok különbség egy csúcs Neo és ezutóbbi között. Na jó a VXP cucc. Cserébe viszont nem sima Android van rajta, tehát nem lehet mindenféle hasznos appokat telepíteni. A saját Appstore-ról meg megvannak a „nagyszerű” tapasztalataim pl. a Kindle Fire tablet Amazonos boltja illetve az LG bolt a semmire sem jó (de legalább lassú és bénán kinéző) alkalmazásaival. Soha többet gyártóspecifikus appstore. Android rulez! …és itt jön a képbe megint-csak a Neo. Jó hardver, nagyon jó hazai támogatás, normális Android, multifunkcionális. Gondoltam én. Szóval nem a fillér*aszás miatt jött a Neo a képbe, hanem a már említett multifunkcionalitás miatt. De akkor úgy érzem várom kell még egy kicsit, melyik cucc forr ki jobban, ami megfelel az igényeknek. Elhamarkodottan nem akartam dönteni, ezért kérdeztem. Köszi, hogy végigszenvedted/szenvedtétek a kisregényemet.
Laspring: az XBMC tényleg nagy királyság, a DLNA viszont nálam nem bírja a gigabiten a legtöbb FHD filmet (lehet lassú a WD Red, vagy a HP Microserver procija, amiben van). A plazmád korrekt holmi, az egyel jobb testvérét szerettem volna venni. Sokáig szolgáljon még ki, mert belátható időn (és áron) belül nem lesz képminőségben semmi, ami utoléri. A lejátszót meg sajnálom, akkor egy kicsit hasonló cipőben jársz... -
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2061 üzenetére
Most már célegyenesben, holnap megcsinálom a többi TM8C-t, meg nekiesek a TM8S-nek, szerintem abból egy készen lesz... ha kivégeztem a többit is akkor megcsinálom a sima TM8-at, hogy legyen képed.
Egyébként szerintem az lesz, hogy nem csinálok hbo és tv go romot külön, mert már elérhető a playról.
Hanem csinálok egy root és egy nem root verziót.
Értelmetlen integrálgatni innentől -
Kenoby
tag
Sziasztok!
Esetleg valakinek nincs szüksége egy M8N-re, mert nincs használva és megválnék tőle. -
Stan76
csendes tag
Szia!
Biztos mindenki tesztel.
Köszönjük a munkádat! -
Lifeforce
őstag
Nagy a csend
-
Lifeforce
őstag
válasz
Lifeforce #2043 üzenetére
Végleges, és tesztelt Sz Tomato M8C (TM8C) Firmware
TM8C 2015.02.11. preroot firmware
MD5: c6b580d7d7a80076dcddf49edb70ba47Tehát ez csak a TM8C készülékekre szánt, prerootolt (nincs SuperSu, csak root jog) rom!
Ne tedd fel ezekre!: TM8, TM8N, TM8SLetölt, kibont, mappából szokásos 3 fájl sd kártyára másol (tm8c_150211_preroot.zip, recovery.img, factory_update_param.aml), készülék áramtalanítása, SD kártya behelyezése, recovery gomb benyomása fogpiszkálóval a TV kimenet alján, készülék áram alá helyezése és recovery gomb nyomva tartása 5 másodpercig.
Megvárod amíg végig fut a frissítés magától, majd újra indul a készülék...
Nem kell aggódni, SD kártyát el kell távolítani, és úgy kell elindítani a recoveryt.
Ekkor nem fog automatikusan elindulni a frissítés, hanem manuálisan kell kiválasztani a frissítést: apply update from EXT / Update from sdcard.Ha tetszik az új rom, örül, használ, a letöltött mappában donate.htm fájlt megnyit, és meghív egy sörre
Feature list:
- Fájlkezelő lecserélve
- 4. mag aktíválva
- root daemonként futtatva
- egyéb finomhangolások
Fix - Gmail megnyitás
Fix - Google launcher újra aktív, és választható*** (jó tudni)
A késleltetést (sleep) nem érdemes kevesebbre venni, különben ha nincs hálózati kapcsolatod, nem lesz csatolva a CIFS. -
-
Lifeforce
őstag
Annyi az egész egyébként, hogy nyavajás google bonyolítja a google play és felhasználó csatlakozást.
Szerencsére nem nagy ügy, csak nem mindegy melyik playt melyik google maghoz párosítom. -
Lifeforce
őstag
Még tesztelek egyet, aztán feltöltöm újra a javítottat, mert látom most már nincs miért itt lennie
.
-
Lifeforce
őstag
válasz
zolizozo80 #2044 üzenetére
Most már biztosan
De egy valamit nem teszteltem benne, mondván biztos jó... ám pont az hibás a tm8c romban
Na gyorsan javítom, addig ne töltsétek. -
Lifeforce
őstag
Végleges, és tesztelt Sz Tomato M8C (TM8C) Firmware
TM8C 2015.02.11. preroot firmware
MD5: 668e586bbb28242aa6834cdda9563f26Tehát ez csak a TM8C készülékekre szánt, prerootolt (nincs SuperSu, csak root jog) rom!
Ne tedd fel ezekre!: TM8, TM8N, TM8SLetölt, kibont, mappából szokásos 3 fájl sd kártyára másol (tm8c_150211_preroot.zip, recovery.img, factory_update_param.aml), készülék áramtalanítása, SD kártya behelyezése, recovery gomb benyomása fogpiszkálóval a TV kimenet alján, készülék áram alá helyezése és recovery gomb nyomva tartása 5 másodpercig.
Megvárod amíg végig fut a frissítés magától, majd újra indul a készülék...
Ha tetszik az új rom, örül, használ, a letöltött mappában donate.htm fájlt megnyit, és meghív egy sörreFeature lista:
- Fájlkezelő lecserélve
- 4. mag aktíválva
- root daemonként futtatva
- egyéb finomhangolások
Fix - Screenshot probléma javítva*** (jó tudni)
Lifeforce
őstag
Sorstársaim, kész a TM8C rom.
Nagy munka volt, de ennek köszönhetően sok olyan dolgot megtanultam, amit eddig én sem tudtam.
Nagy előre lépés, mert sokminden olyan dolog javult, amivel eddig gondok voltak, többek között jelentősen a kép minősége is, ami az új kernelnek köszönhető (nem nekem, én csak rendbe raktam)
Úgy hogy ma már kikerülnek sorjában a végleges TM8C romok. (még össze kell raknom őket)
Ennél a készüléknél felmerült gondokból kiindulva, a TM8 romokat sajnos újra javítanom kell, de szerencsére az gyorsan fog menni. (természetesen a TM8C rom után).És egy felhívás:
Nincs köztetek olyan budapesti, aki a TM8N készülékét felajánlaná rom tesztelésre, az az tudná nélkülözni a készülékét úgy 2 napig. (Ugyan olyan állapotban kapja vissza, csak javított rommal) -
Lifeforce
őstag
válasz
laspring #2034 üzenetére
Ne hasonlítsd össze a kettőt.
Nem véletlen a nagy árkülönbség.
A kép minősége sok mindentől függ, többek között a romtól.
A minixnek sokkal előrehaladottabb a romja, és a hardvere is sokkal de sokkal minőségibb, ami egy megjelenítésnél sokat számít.
Nálam penge éles a kép a minixel, de ettől függetlenül nem fognám be 4K lejátszásra, mert nem arra való.
Bármennyire is "szemétül" hangzik, pedig nem annak szánom, de ha valakinek van pénze értelmetlenül kivágni az ablakon 4K TV-re pénzt, annak legyen pénze értelmetlenül egy 4K BD lejátszóra is.
Mielőtt valaki vitába szállna velem, ezt nem csak én gondolom így.
Persze van létjogosultsága, csak nem éppen TV készülékeknél -
Lifeforce
őstag
válasz
Chrassidis #2035 üzenetére
Szia!
Nem próbáltam még.
Minap szemeztem vele, szétbontottam a romját, abból sokminden kiderült.
A romja igényesen meg van csinálva.
Szerintem megfizethető kategória, ha mondjuk a minixekhez hasonlítom.
Szerintem beszerzek egyet kipróbálni. -
laspring
tag
Szia!
Komoly TV-d van, szerintem csalódás lesz a NEO X8-H!
Nekem nem X8-H van, hanem egy M8S, elég hasonló hardver, nagyjából ugyanaz. A TV-m viszont szintén egy kicsit jobb az átlag teszkós szamszungoknál (Panasonic TX-P50ST50E plazma)
A kis android box előtt én is a tv lejátszóját használtam, a PC-n tárolt filmeket DLNA szerverrel értem el.
Miután hazavittem az M8S-t, sajnos a legelső film legelején feltűnt, hogy a képminőség és a hangminőség is messze elmarad attól amikor a TV lejátszóját használom.
A kép fakó, sötétebb, élettelenebb. A hang (tv saját hangszóróját használom) is hallhatóan vacakabb, már-már a torzítás határán.
Számomra nem kérdés, hogy hamarosan megszabadulok a boxtól, mégha az XBMC-től le is mentem hídba (az nagyon bejött)
Ezek után azon a kérdésen, hogy lejátszik-e 4k tartalmat én csak nevetni tudok
Sajnos kell egy Popcorn Hour... -
vlevi
nagyúr
Nem az NTFS-el van baj, hanem a partíciós táblával.
Régebben az MBR partíciós táblát használták a DOS, WIndows gépek, aminek az volt a korlátja, hogy 4db elsődleges partíció lehetett rajta (és bennük tetszőleges logikai), valamint 2TB méretkorlát. És a BIOS is ennyit tud kezelni. Most, hogy jönnek a 64 bites rendszerek, a BIOS helyett UEFI, ezzel együtt az MBR partíciós tábla helyett a GPT, amit már a Windows7 (de talán a wista is, az XP viszont biztosan nem) támogat. GPT partíciós tábla esetén nincs az NTFS-nél sem 2TB-os méretkorlát.
De jogos a kérdés, hogy ez android alatt hogyan van megvalósítva, azt nem tudom. -
wum
csendes tag
Tudja valaki, hogy ext4 partícióból elvisz 2TB-nál nagyobbat a Tronsmart S89-H alatti android? Gondolom NTFS-re formázva max 2TB, de hátha ext4 alatt többet is tudna. Jelenleg a 2TB-os ext4-et gond nélkül kezeli.
Vagy ez is ROM függő? Lehet olyan ROM, amivel elvisz?
Szívesen vennék hozzá egy 3-4TB-os USB-s vincsesztert, ha érdemes. -
Knobber
aktív tag
válasz
Lifeforce #2024 üzenetére
XBMC-hez silverlight stream plugint honnan tudom beszerezni?
Androidra is van , vagy fel kell tenni Linuxot hozzá?
A Linux nekem már kínai, ezért is van az alapkoncepció hogy inkább Windows-os kütyüre váltanék.
Én csak egy mezei polgár vagyok, aki szabadidejében megnézne 1-2 filmet -
Lifeforce
őstag
válasz
Chrassidis #2015 üzenetére
Te windowsról beszélsz....
Én nem.
Ha valaki netezésre, de főként médiára tervez vásárolni egy ilyen kütyüt (mint én), az feltesz egy mini linuxot.
Nekem is az lesz az első, amint a kezeim közé veszek egy ilyet, hogy búcsút veszek a windowstól -
Lifeforce
őstag
Ezekről a dolgokról sokszor informálom a vásárlókat.
Ez nem egy 4K lejátszó, tehát nem az van feltüntetve, hogy egy 4K-s filmet akadás mentesen lejátssza!
Az van feltüntetve, hogy a megjelenített képe mekkora felbontású.
4K felbontás esetén, androidos kütyüben biztos nem gondolkodnék.
4K-s TV-hez 4K-s bd lejátszó dukál, ami nem mellesleg kadenciahelyesen játszik le.
Tény, nem 50000Ft egy ilyen, de a TV sem egy LA660-as... -
Madw
csendes tag
Üdv!
Egy NEO X8-H Plus beszerzésén gondolkozom, mert kinőttem a Tv beépített lejátszóját. Egy LG 55LA965V típusú tv-re lenne kötve és egy kicsit tájékozódnék, mert a netes leírások nem egyértelműek.
Hogy áll a lejátszó a 4k-s youtube videókkal? Ugyanez a kérdés a Google Earth alkalmazással is. Meg tudja jeleníteni 4k felbontásban a térképet? A TV beépített Earth és Yt alkalmazása egyértelműen csak a FHD-t bírja. Ha olyan Yt videót nyitok meg ami biztosan 4K-s akkor is csak FHD-ben játsza le.
A lejátszóról talált youtube-os videókon a beállításokban szerepel a 24 és 25 Hz is. Ez azt jelenti, hogy támogatja a kadenciahelyes lejátszást (vagy csak a 23,976-ot kerekíti 24-re)?
Mennyire támogatott a BD3D Iso-k lejátszása? Erről sem találtam semmi infót, bár több review video is említi.
Tudom a két utolsó kívánalom már a hardveres lejátszók asztala, azok viszont nem tudják sem a 4K-t, sem a két említett alkalmazást. A PopcornHour most jön ki két új lejátszóval, de egyelőre egyik sem győzött meg, szóval maradna a Neo az erős hardverrel és a Lifeforece féle nagyon ígéretes rommal.
Ami még érdekelne, hogy a LG féle Magic remote távirányítót van esélyem összelőni a lejátszóval? Jobban néz ki, és használhatóbbnak is tűnik, mint a Neo sajátja. -
Rota
tag
válasz
herdsman12 #2013 üzenetére
A terminálból akármilyen parancs --nem is értem.
Persze nem a logo érdekel látom -e vagy sem csak a jelenség miatt írtam, de az jobban zavar, hogy bár bekapcsol nem adja ki a képet és kikapcsolni sem tudom csak a táp kihúzásával. Ja és a rakétát olvastad 2004 - hsz ben? -
Lifeforce
őstag
Az M8-at nem lehet kikapcsolni, csak standby van.
Viszont kezeli az USB-t, így azt is altatja.
Teljesen jó, hiszen az a lényege, hogy ne kelljen oda menni az eszközhöz ki-be kapcsolgatni.
A drágább készülékeken van kikapcsoló gomb, de ugye ha kikapcsolod távkapccsal, oda kell menni bekapcsolni. -
Rota
tag
válasz
Lifeforce #2004 üzenetére
Még a 72 órában benne vagyok. De van itt más is. Hogyan lehet kikapcsolni? Mert az irányító kapcsolója csak készenlétbe teszi .
A távirányító menü gombja nem csinál semmit, de ha lenyomva tartom akkor egy rakéta jelenik meg a képernyő közepén , ami kilő, -nem viccelek- majd valami üzenet jelenik meg amire most nem emlékszem. -
Lifeforce
őstag
Nah még a végén baró lesz
Van egy működő romom.
Tálca megy, sd kártya megy, és lát mindent a playen amit kell
A baj az, hogy nem tudom melyik fájltól amit felfrissítettem.
Szeretnétek holnap romot belőle, vagy már mindegy, és tesztelgethetem, egy picit, hogy melyik volt az? -
dszabi
tag
Sziasztok!
Tegnap valtam X8-H tulajdonossa!
Fontos lenne nekem, hogy zenei konyvtaramat ezen keresztul hallgassam. Korabban meg sosem hasznaltam xbmc-t es egyelore nem tudom hogyan allitsam be a zeneimet. A zenek, foleg mp3-ak, egy NAS-on vannak megosztva, szepen berendezve konyvtarakba. iTunes rendezte be. Egyelore csak ugy sikerult a lejatszas, ha egyesevel betalloztam az albumot, amit le akartam jatszani. Van valami mod ra, hogy a teljes zenei konyvtarat beimportaljam xbmc-be es utana azon belul navigaljak ilyen iTunes szeru albumboritos stb. nezetben?
Masik kerdesem, hogy latom hogy az xbmc tulajdonkeppen megszunt es most mar kodi van helyette. Letezik a kodibol Minixes valtozat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux Mint
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged