- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DoItYourself #7298 üzenetére
Köszönjük az infot
-
vargalex
félisten
válasz
DoItYourself #7298 üzenetére
Köszi, de közben rábeszéltem a főnököt egy S905-re.
-
DoItYourself
addikt
válasz
vargalex #7292 üzenetére
LibreELEC builds for S802 devices - itt emlegetnek egy MXIII-1G típust, egy próbát megér.
-
-
Megnéztem Android alapján nehéz eldönteni. hogy 802 vagy 812, de talán nem is fontos, nem nagy a különbség
-
válasz
vargalex #7293 üzenetére
Sajna ma 2. műszakba is megyek, későn érek haza de ha jut rá időm megnézem nekem mit ír ki az Android
Úgy tűnik 802-es lehet.
SoC – Amlogic S802 quad core Cortex A9r4 processor @ 2GHz with ARM Mali-450MP6 octa-core GPUAkkor meg valamilyen 802-es buildet kellene keresi...( bár azt írják a 812-es támogat gigabit ethernetet... akkor meg 812-es még is csak)
Megnézem majd én is
-
vargalex
félisten
Ja, és Android 5.1.1 van rajta.
-
vargalex
félisten
Mondjuk most már a CPU-ban sem vagyok biztos. Android alatti alkalmazások ezt mondják róla:
CPU-Z: 4x ARM Cortex-A9 @ 1.99GHz (revision r4p1)
CPU X: Quad Core 1.99 GHz Amlogic Meson8Lehet, hogy ez egy S802?
-
válasz
vargalex #7289 üzenetére
Nekem a klón M8s-esemen a linkelt image megy. Úgy tűnik neked az nem jó az az image, mert a LibreELEC feliratnak be kellene jönnie. Keresni kellene neked másikat és megpróbálni.
Úgy próbáld keresni hogy MIII Plus 2Gb\16Gb eMMC itt van némi info, nézz körül
Itt is írnak róla -
vargalex
félisten
Igen, elvileg így kellene működnie a fogpiszkálós módszernek. Ugye ennél a boxnál az más, hogy van rajta egy bekapcsoló gomb. Tehát, ha csak áram alá helyezed, akkor nem indul el automatikusan. Viszont LE logóig el sem jutok, SD kártyát behelyezve csak egy Google TV felirat (TV ikonnal együtt) villan fel folyamatosan. Akár nyomom a resetet, akár nem.
A másik hozzászólásodban te egy M8S-t linkeltél. Ez pontosan olyan, mint az én linkemen lévő. Persze nem szedtem szét.
-
válasz
vargalex #7286 üzenetére
NAND méret és a LAN más a két gépben
Előfordulhat, hogy MXIII-G ből is vannak klónok módosított belsővel...
-
válasz
vargalex #7286 üzenetére
Meg kell próbálni más buildet esetleg. A Fogpiszkálós indítás 1x kell elviekben (Fogpiszkálóval nyomni, power csati be, majd ha a Libreelec logó bejön ekkor fogpiszkáló elenged) ha megfelelő a build akkor indul majd újraindul.
Nekem úgy tűnik mákom volt, mert a linkelt image elsőre ment a klón M8S-es gépemen, egyedül a remote.conf -ot kellett moddolni, hogy az OK gomb is működjön.
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Főnököm hozott hozzám egy 16 GB-os MXIII-G-t, amire az én és egy másik kollégám S905-ös tapasztalatai alapján LibreElec-et kellene tenni, lehetőleg SD kártyára. Próbáltam a szokásos fogpiszkálós módszerrel ezt az image-t, de az eszköz csak folyamatosan újraindul. Sőt, ha nem nyomom az AV csatlakozóban lévő gombot fogpiszkálóval, akkor is csak folyamatos bootloop az eredmény, ha benne van a kártya. Hogy kellene ennél a készüléknél ezt megoldani?
-
-
Mr_Rob
tag
Igen, az enyém klón, de valószínűleg "más"
De végül szerencsére találtam egy működő ROM-ot, ami a V8_6-os alaplapon is megyhttps://forum.libreelec.tv/thread-1408.html
Egyenlőre minden szuper! Itt is az OK gombbal volt alapból gond, de a módosított remote.conf-fal már az is működik!
-
Itt pl van video klón vagy eredeti
vagy kép
-
-
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #7271 üzenetére
van egy olyan androidos kivetítőm, amivel lehet rögzíteni azt a jelet, amit a kijelző kap.
Amolyan screen rögzítő alkalmazás, fullhd-ben nyomtam vele egy rekordot játék közben.
Szemmel nem észrevehető minőségromlással rögzített, az az igen jó minőségben.
Nagyon jó minőségű, és nagyon jó megoldások vannak beleépítve, de sajnos full kínai. (csak kínának gyártanak)
Megmagyarítottam, és szedtem ki belőle kódokat, de még kínlódok vele más app miatt.(egyedi, bemenetkapcsolós launcher) -
-
Pozitron
tag
Helyzetjelentés! Lifeforce noroot ROM-jával hibátlanul megy a TVgo alkalmazás a sima M8 boxon. Ezer köszönet neki akár látja akár nem
-
-
-
-
Ejelhar
senior tag
Az eredeti remote.conf az SD FAT partícióján van, vagyis ha kiveszed felülírhatod.
De ez se kell, ha engedélyezted az ssh-t.
A /flash könyvtár alatt találod, de ez a partíció read-only módban van beépítve, ezért előtte:
mount -o remount,rw /flashA módosított remote.conf file-t rögtön lehet tesztelni, ezzel lehet újra beolvastatni az LE-vel:
remotecfg /flash/remote.conf -
válasz
Ejelhar #7258 üzenetére
Köszi a Linket... fene se érti, egy másik táv remote.conf-ban a OK-hoz a 97-es van társítva, az meg jobb CRTL.....és ott működik...lényeg a lényeg a 28-cal megy.
Más...
Mivel a sd kártya készítésekor még nem volt remote.conf-om oda nem tudtam rátenni.
Nekem utólag az volt a legegyszerűbb, hogy a gép saját samba meghajtójának config mappájába másoltam egy másik sambán megosztott meghajtóról a Kodi beépített fájlmanaggerével.. -
-
válasz
Ejelhar #7253 üzenetére
Köszönöm a tippet
ha megnyomom az OK-ot ezt üzeni
ircode=0x13 scancode 0x00e8Elviekben a remote.conf fájlban 0x13-van beállítva az OK-ra, még sem fogadja
ok_key_scancode = 0x13
repeat_key_begin
0x40 116
0x4d 70
0x41 113
0x4c 109
0x11 104
0x10 125
0x18 102
0x19 1
0x16 103
0x51 105
0x13 232232 az megegyezik 0x00e8-cal....
Szóval a remote-conf-ban az van amit lát mégsem fogadja az OK gombot....
-
Kicseleztem!
OK továbbra sem megy, de az addonok közül telepítettem a Keymap Editort és azzal a Global menüben a select-hez hozzátársítottam a 0-ás gombot. (OK-ot nem fogadta el), így a 0 most működik OK-nak.
-
Ejelhar
senior tag
Szerintem ki kéne figyelni ssh-n milyen kódot küld az OK gomb, majd a remote.conf file-ba ezt átírni.
Ehhez -mit lát a box mikor OK gombot nyomsz- a következő parancs szükséges:
journalctl -fA naplózásnál az "ircode" paraméter érdekes, tehát például nálam (Venz 10):
LibreELEC kernel: remote: press ircode = 0x08ezért a remote.conf-ban ez van:
ok_key_scancode = 0x08 -
Még egy észrevétel...
Ha átváltom a távot egér üzemmódba akkor működik az OK (természetesen, ha a cursor felette van). Ha kikapcsolom az egér üzemmódot, akkor nem érzékeli az OK-ot. -
-
Bocs igazatok van tévedtem, nem a zip-et hanem ezt használtam:
LibreELEC-MX3G.arm-7.0.1.4.img.xz -
válasz
coreska #7244 üzenetére
Nem csináltam mást, mint a 905-ös Tronsmart masinámnál..... (más buildet használtam az tény)
Itt a LibreELEC-MX3G.arm-7.0.1.4.img fájlt kiírtam egy SD kártyára Win 32 Disk Imagerrel.
Beetettem az SD-t.majd rezet gomb tartós nyomásával elindítottam, megjelent a LicreELEC logo majd újraindult aztán már 2-ra be is töltődött. A remote egyáltalán nem működött, teljesen más mint az MXIII távja.
A gyári Android alól kivettem a remote.conf fájlt. (Gyári alap van rajta, mivel gagyi klón M8s van nekem (Banggoodon azt árulták) nem is mertem mást belesütni, nehogy tégla legyen. ) A csere után már megy a táv, csak az a bajom, hogy a legfontosabb gomb az OK nem.ok_key_scancode = 0x13
ez van benn(valahol olvastam hogy másnak 0x5c, de az sem megy)
-
-
-
Kimásoltam az Amdroidról a remote.conf-ot bemásoltam a LibreELEC-ben a config mappába, megy a távirányító, de a legfontosabb gomb az OK nem
Nem is értem....ha android alatt megy itt miért nem...
Na mindegy lehet egérrel is navigálni -
Köszönöm.
Végül is kipróbáltam ezt LibreELEC-MX3G.arm-7.0.1.4.zip A LibreELEC csak 1 GB RAM-ot lát de nem gond, LibreELEC-nek bőven elég. Egy probléma van,hogy jó lenne hozzá a távirányítónak megfelelő remote.conf. Mert nem látja agyári távot. (LAN és Wifi szépen megy)
De a 905-ös buildhez hasonlóan szépen megy, a rezet gomb az AV port mélyén van, fogpiszkálóval kell megnyomni, úgy indítani a 905-ös buildekhez hasonlóan. Utána már megy a dual boot. Ha benn van az SD a LibreELEC indul, ha kiveszem akkor meg az android. -
-
Klón M8S-hez nincs elérhető SD kártyáról bootolahtó LIBRE/OPENELEC?
-
edk-
őstag
Az Android továbbra is megy, SD-ről a Libreelec is, tehát ilyen szempontból nincs gond. Szerintem el se indult az update szkript.
-
edk-
őstag
A beállítások lementése után csak megpróbáltam a tárhelyre telepíteni a LibreELECet. A .zip tartalmát (LibreELEC-MX3G.arm-7.0.1.4-update.zip, aml_autoscript, factory_update_param.aml) az SD-re másoltam, fogpiszkálóval indítottam. Megjelent a Google TV logo, majd eltűnt a kép (a megjelenítő szerint no input) és semmi se történt vagy 10 percig. (Akkor is, ha a resetet a logo alatt engedem el, vagy nyomom, amíg el nem tűnik.) Ilyenkor mi van?
-
clava01
csendes tag
Valami. Megoldás hogy appokat SD Re át lehessen helyezni? Folder mount valamiért nem működik azt írja nincs elég hely a telepitesre pedig van 2gb szabad
-
edk-
őstag
Megpróbáltam volna az SD-ről a belső memóriára áttelepíteni a libreelecet, de nincs installtointernal szkript benne.
##############################################
# LibreELEC #
# http://libreelec.tv #
##############################################
LibreELEC (community) Version: 7.0.1.4
LibreELEC:~ # installtointernal
-sh: installtointernal: not found
LibreELEC:~ #Akkor nem is lehet a beállítások elvesztése nélkül felrakni, hanem csak úgy, hogy a http://5.189.137.29/Openelec/MX3G/kszaq/LibreELEC-MX3G.arm-7.0.1.4.zip-et kicsomagolom az SD-re, fogpiszkálóval bootolok és lesz egy szűz rendszerem a belső memórián?
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #7224 üzenetére
A DroidMote szerver része lemaradt.
-
clava01
csendes tag
én is megvettem a droidmote-ot nagyon jó sztem megéri ezt am ásikat nem tudom de biztos jó.
Sajnos nem csak Kodira használom a kütyüt, nemrég megérkezett hozzá a gamepad és így játétkokra is használnám, de ezzel a rommal nem az igazi.
-
Bandus99
őstag
Sziasztok
Tudnatok ajanlani egy appot amivel wifin keresztul lehet taviranyitani telefonrol ezt az eszkozt ?
-
clava01
csendes tag
Mxiii ra valami jó rom és leírás van valahol vagy tud segíteni valaki?
-
Pozitron
tag
válasz
linuxforum #7214 üzenetére
Sima M8-ra kell? Azt odaadta nekem Lifeforce. Tehát semmi + betű, nem M8c M8n M8s, hanem szimpla M8-ra való.
Ezt oda tudom adni, vagyis a linket.
u.i.: Csak saját felelősségre blablaba...Nekem semmi közöm nincs a ROM-hoz, Lifeforce rakta össze, viszont több mint 2 éve szépen muzsikál a boxomon.
-
clava01
csendes tag
Sziasztok MXIII-on van valami megoldás hogy SD kártyárol futtasak telepített alkalmazásokat?
ha már nicns rajta hely... :S -
Szaky
tag
Sziasztok,
Van egy S812-es MXIII-G boxom, amire szeretnék valami működőképesebb platformot tenni. A médialejátszós fórumból irányítottak ide, lehet erre LE-t tenni, amivel stabilabbá lehet tenni a lejátszást?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
linuxforum
csendes tag
Sziasztok!
Tronsmart S89H-ra van valahol 5-ös androidos firmware, hogy az új KODI-t is lehessen futtatni rajta?
-
vlevi
nagyúr
válasz
clava01 #7205 üzenetére
Úgy, hogy a play csak a kompatibilis programokat listázza.
Próbálj meg a play.google.co oldalra elmenni, itt rákeresni az adott programra, meg foga találni. De, amikor ki akarod választani, hogy mire akarod telepiteni, nem tudod kiválasztani a boxot.
Nem tudom, mi az inkompatibilitas oka, de pl egy auős játéknál lehet, hogy azérintőképernő, a giro szenzor, vagy akármi ás megléte a feltétele a telepitesnek. -
clava01
csendes tag
Sziasztok
Van egy MXIII -as boxom
hogy van az hogy egyes alaklmazások nem elérhetőek rá a play áruházba? lehet ezt orvosolni?
Pl.: need for speed most wanted, vagy no limits nem dobja ki rá találatot.
4.4.2 es gyári rom van rajta -
csadi0011
őstag
Sziasztok!
MK808B Plus készülékem bootloop-os lett. Firmware frissítéssel próbálkoztam, de nem sikerült.
Ezt a leírást használtam: [link]Mindkét metódust próbáltam az itt található első 4 fw-vel: [link]
Minden esetben 6 perc 42 másodpercnél megállt a windows program hibával. win7 alatt és win10 alatt próbáltam. Driver hitelesítés kérésmentes windows módban. Szerencsére kínaiul írta ki a hibát.Microsd kártyás próbálkozásoknál nem történik semmi, csak a Google TV feliratot látom. Vagy pedig bootloop-ol. 2 microsd-vel is próbáltam.
Most már nem tudom mit csináljak, megpróbálom az sd kártyás verziót még egyszer, de hagyom, hadd fusson egy-két órát.Szerk: Recovery-be sikerült valahogy bejutnom. Így talán már megoldódik. Ki kellett húzni mindent, és nem otg-n adni neki tápot.
-
Menotti
aktív tag
Megoldottam.....
A kártyát végig fordítva dugtam vissza...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - i5 10400f, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 5 5600X - RTX 3070Ti - 16GB DDR4 - 1 TB NVMe SSD - MINDEN GARIS
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Akciós!! PC , i3 9100 , RTX 2060 , 16 GB DDR4 , 250GB SSD , 500GB HDD
- Dell Precision 5820 WIN 11 kompatibilis munkaállomás, Xeon, W-2155, W2245 többféle, testre szabható
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest