- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos fejegységek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Extracsaba
tag
Ti milyen készüléket tudnátok ajánlani erre a célra?
Magas bitrátájú fullhd film, 4k videó, x265 kódolás DTS hang kodival ezek fussanak rajta.
És kezelje a külső táp nélküli winyot.Köszi!
-
Rico45
őstag
Jelentem YT 10.34.57 verzsönnel szépen megy 720p-ben!Köszi mindenkinek a segítséget !
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki Mele F10 Deluxe vagy Minix Neo A2 lite távirányítót windows alapú Kodi-val?
Hogy működnek a gombok (a négy irányú vezérlőgombokra és a pause play stb gombokra gondolok) és a milyen vezérlés? -
Beni2360
félisten
válasz
herdsman12 #6894 üzenetére
Nem nálam van a gond: K1 plus-m van ott simán lehet választani, igaz nem frissül semmi.
-
herdsman12
őstag
válasz
Beni2360 #6893 üzenetére
M8(S) és egyéb androidos kütyüknél jön elő ez a probléma, hogy frissített youtube alkalmazás csak 360p-t tud. Nem lehet mást választani. Régebbi alkalmazás ismeri a 720p-t.
Egyszer már kérdeztem Lifeforce barátunkat, hogy mi lehet a probléma, de félreértette a kérdést. Gondolom build.prop vagy hasonló sámánságok javítása lesz a megoldás. -
mexel
veterán
válasz
Beni2360 #6888 üzenetére
Nekem is minden videó max 360-on megy, és nem is engedi feljebb állítani azoknál a videóknál sem amikről tudom hogy full hd-sek. Hol kell állítgatni még valamit?
Mondjuk nekem ennyi volt a teszt, ez a droid box nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, megy a piacra. Pár óra elég volt belőle, majd jövőre újból megnézek egyet.Az android rész játékra nagyrészt alkalmatlan úgy látom, főleg arra kellett volna.
-
interstate76
addikt
Néha figyelgetem, de nem vagyok naprakész. Nincs annyi időm, hogy képben legyek mindenféle kütyüvel, ami egyébként érdekelne, plusz a Kodival, az egyéb érdeklődési körökről, hobbikról nem is beszélve - örülök, ha a családra és a barátokra tudok elég időt szakítani, ők prioritást élveznek!
De amúgy jó, hogy említetted, frissítem a tudástárat!
Szerk: Ez itt egész érdekes darab, később jobban megnézem magamnak, plusz olvasok róla review-kat.
(#6886) junkpod Egy csomóan játszan(án)ak androidos mini PC-n és a T820-as sokkal erősebb, mint a Mali 450-es, szóval azért azt nem mondanám, hogy nincs használható előnye. A kérdés tényleg az, hogy ez mikorra realizálódik.
-
aelod
veterán
válasz
interstate76 #6880 üzenetére
Odroid?
-
Rico45
őstag
válasz
herdsman12 #6883 üzenetére
Akkor régebbi verzsönt fogok kipróbálni!
Beni2350 : pl amit én is feltöltötten azt is csak 360p-be tolja! Linket feleslegesen tenném ,ha tudom hogy fullon kéne mennie :-)
Na de itt egy pl. : Saját videó
Nem nagy gond ez ,mert a smart tv-n tökéletes a YT.
Csak ha már megvan ez a kütyü,akkor miért ne mehetne rendesenKöszi a válasz mindkettőtöknek
-
Beni2360
félisten
Én már eladtam az MXIII Q de most K1plus van és ott elvadítva a klippet jobb felül 3 pont klikk előjön középen kerék és ott tudom állítani. Na de ha film nincs feltöltve FHD-ben akkor soha nem kapod meg FHD-ben. Ez gondolom egyértelmű? MXII Q is menni kellene.
Esetleg 1-2 linket küldjél, hogy megnézzem -
vlevi
nagyúr
válasz
Beni2360 #6878 üzenetére
Már nagyon várjuk : Amlogic S912 Processor Specifications
De még odébb van, mire erre az eszközre TV boxok készülhetnek majd. -
Beni2360
félisten
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Van egy MxIII android tv-box ami gyárilag ROOT-olva van. De én vissza szeretném állítani,tehát unroot-olni szeretném!
Hogy lehetne ezt megoldani?Nekem semmi pluszt nem ad a root.Sőt a Tv-Go előfizum így root-al nem müxik :-( Pedig jó lenne nagyon ha menne.
Másik kérdésem az lenne,hogy miért nem tud a YouTube 360P-nél többet?
Választ előre is köszönöm! -
mexel
veterán
Megérkezett egy M8S 2gb -os kütyü tesztelni. 2 kérdésem lenne, illetve az egyik sajnos csak most derült ki számomra ( megnézhettem volna előbb is): nincs audio kimenet
Hogyan tudom ezt hdmi-n kívül szólásra bírni? Csak egy av kimenet van.
Más: próbált valaki ilyen kütyüt ( nem pont M8s, a pipo is ilyen volt) androidos játékra? Miért nem tudja a képet normálisan kitenni a monitorra? 20-ból talán 1 játék jelenik meg helyesen, a többit vagy elfordítja, vagy széthúzza, fekteteti stb, csak éppen nem úgy rakja ki a képet hogy jó legyen. Próbáltam minden kijelzőbeállítást, de nem sikerül.
ja, a másik: usb billentyűt hogyan lehet beállítani hogy magyar qwertz-ként kezelje? Ezt is beállítgatom de nem nagyon hatja meg a kütyüt.Ja, és honnan tudom hogy nem klón?
-
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #6866 üzenetére
A Linuxos változatot én szedtem össze a Pipora és a Wintelre is.
Megvan az USB telepítője is, megígértem, hogy kiteszem, de azért várok még ezzel, mert a WiFi és a BT nem megy vele, ahhoz kernelt kell forgatni.
Én megtettem, de majd kitalálok rá valamit, hogy közkincsé tudjam tenni kernelforgatás nélkül.
(32bit UEFI miatt vannak a problémák ami miatt nehéz telepíteni) -
herdsman12
őstag
M8S-en az újabb YouTube alkalmazások csak 360 sorral mennek. Régebbi verzióban (10.37.58) van 720p.
Hogy ne kelljen kerülgetni frissítésnél, ezért kipróbáltam az ajánlott ZipSigner-t. Betallóztam az eredeti youtube.apk-t, készített egy szignózott állományt és ezt telepítettem. Egyszer elindul a youtube alkalmazás, aztán gyorsan le is áll, ez így nem működik.
Van valami spec trükkje ennek a szignózásnak? -
interstate76
addikt
válasz
Arolotifar #6867 üzenetére
Skandinávokat én is bírom! Okkupert már benne van a trakt-os watchlistban!
Csak nem tudom, mikor jutok el odáig, hogy meg is nézzem. Azért köszi a tippet!
(#6866) Extracsaba Én mindkét wintelemre extra hűtőbordákat tettem, de a 2. szerintem azok nélkül is megbírkózna átlagos full hd tartalmakkal, mert abban már akkora van gyárilag, ami épphogy elfér a házban.
A továbbiakat inkább a topikjában, ha szeretnél még kérdezni, mert már sokat OFF-oltunk.
-
Arolotifar
őstag
válasz
interstate76 #6865 üzenetére
Mostanában kezdek rákapni a skandináv sorozatokra
Egyik kedvencem az Okkupert (Occupied)
Csak a Jerichot néztem, a másik két sorit nem
Így fejből most nem ugrik be hasonló, szerintem kutakodj a trakt.tv-n
-
Extracsaba
tag
válasz
interstate76 #6865 üzenetére
Szóval azt mondod akkor hogy nekem a Wintel W8 Dual Boot Intel TV box tökéletesen megfelelne?
Nem fog túlmelegedni a fullhd filmek lejátszásakor?
Gondolom a Windowst aktiválni kell rajta?
Melyik rendszeren fut jobban a kódi? a winen vagy az androidon?
Állitólag linuxot is lehet feltenni rá.
Ubuntut lehet feltenni rá?
És szerinted egy fifa 2013 manager elfutna rajta? -
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #6861 üzenetére
Tehát egy usb - mini usb kábeled van. Akkor arra van szükséged, amit linkeltem. A Wintelhez biztosan kell. Én ilyeneket használok. Ez itt még olcsóbb.
(#6864) Arolotifar Komoly fogyasztó vagy!
Idénről vagy tavalyról tudsz olyat, ami kevésbé felkapott de azért jó sorozat? Mint pl. korábban a Jericho, a Survivors vagy a Rubicon.
-
Arolotifar
őstag
válasz
interstate76 #6863 üzenetére
Igen
-
interstate76
addikt
válasz
Arolotifar #6862 üzenetére
40 évad / év?
-
Extracsaba
tag
válasz
interstate76 #6859 üzenetére
Ugyanolyan kábelt amit linkeltél csak nem y-ban
-
Beni2360
félisten
válasz
Extracsaba #6857 üzenetére
Hát ahhoz a rövidebb kábelhez oda viszel egy 5v töltőről áramot esetleg egy usb hosszabbítóval,
Megelőztek de inkább 2x mint 1x sem. -
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #6857 üzenetére
Akkor azt mondd meg, hogy milyen kábelt használsz hozzá! Y kábelből is többféle van (mini, micro és normál usb-s).
Az Y kábelt úgy használod, mint egy normál kábelt külső hdd-hez, csak pluszban a "rövid leágazásnak" adsz külső tápot mondjuk egy mobiltöltő és egy usb apa - usb anya kábel segítségével.
(#6858) csabi63 Hasonlóképpen!
Csak sajnos kevesebb sorozat fér bele - de azért igyekszem!
-
Extracsaba
tag
válasz
interstate76 #6856 üzenetére
Samsung 300GB 2,5" a pontos típusszámát nem tudom.
Megnéztem azt a linket amit adtál.
De most hogy is kell használni ezt a kábelt? -
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #6852 üzenetére
A Wintel W8 vagy a Wintel Pro a te géped. Szerintem.
A külső vinyót nem feltétlenül kell lecserélni ahhoz, hogy külső tápot adj neki. Nekem van usb 3-as "egybeépített", de annak is van a házán tápellátáshoz szükséges bemenet, ill. Y kábelt is adtak hozzá, meg van 3 noti vinyóm külső házban, amikhez szintén Y kábelt használok (mondjuk eBay-ről rendelve a külső házzal együtt sem került annyiba, mint a linkelt helyen a kábel külön). A te külső HDD-d pontosan milyen típusú?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Tizegynehany torrentet elvisz az s802 is, közben a filmlejatszas is belefér, de nagyonnagy bitrataju filmeknél, főleg bd isonál (sok torrent közben), hogy kevés neki az usb2-es hdd sebessége, be-beszaggat. Ha nem megy közben a töltögetés, akkor nem emlékszem ilyenre (de lehet, hogy volt, csak nagyon ritkan).
Böngészés az csak nyögvenyelősen megy, meg sem közeliti az asztali gépes szintet. -
junkpod
veterán
válasz
OMG! 3-4 film naponta?
-
Extracsaba
tag
válasz
interstate76 #6851 üzenetére
Hát igazából a Pécét szettném kiváltani vele, nekem már túl sok a 400-500watt fogyasztása, tehát hálózati megosztást nem is használnák
Ja és ami fontos még torrentezésre is használnám, meg persze böngészés, lehetőleg az 1080p-s filmek zökkenőmentesen menjenek rajta
Vagy esetleg aki tud olyan készüléket ami ezt mind tudja várom a válaszokat, lehet az s802-812-ig
Lehetőleg stabilan menjen napi 24 órában, a torrent visszaosztás miatt.
És napi 3-4 fullhd filmet néznék vele.
Az openelec miért jobb mint az androidos rendszer?
A táp nélküli usb winyó azért fontos, mert nekem az van, és nem igazán szeretnék másikra beruházni -
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #6849 üzenetére
Itt a topikja. Többször is írtam róla, nemrég itt is említettem. Röviden összefoglalva: az androidos része az eddigi legjobb droidos rendszer, amivel találkoztam, pedig volt már a kezemben jópár eszköz, a wines részét pedig Tixatival a letöltések, Plex Média Szerverrel a megosztások menedzselésére használjuk, továbbá - Kodit, VLC-t és MPC-HC-t használva - médiaplayerként is funkcionál. Emellett nagyritkán böngészgetünk is rajta, ill. korábban pár játékkal (pl. GTA III, Tropico 3, AoE III, Half-Life, Crysis) is kipróbáltam.
Külső vinyót mini PC-n sosem használok táp nélkül. Vannak ellenvélemények, de szerintem nincs igazuk.
Ha csak Kodira kell, akkor inkább olyan eszközt vennék, amire van OpenELEC.
-
roenick
csendes tag
Üdv!
Szerintetek érdemes a MXIII-G boxra ..OpenELEC tenni?
kaptam egy linket [link]
Csak kicsit félek ,h elcseszek vmit és utána dobhatom ki
Sokkal jobb lenne tőle? -
Extracsaba
tag
Szerintetek ez milyen készülék?
Tényleg nagyon melegszik a porcija?
Én csak kodira használnám.
És tudja kezelni a táp nélküli külső wincsesztert?Én egyszer már megjártam egy klón s802-essel.
-
Beni2360
félisten
Tavaly volt a laptopomon win7 alatt egy androidos fütty azt elindítva olyan volt mint egy táblagép. tapi nélkül. Az mi volt,már nem emlékszem?
-
tjnet
aktív tag
válasz
interstate76 #6843 üzenetére
Nem felel meg. Van egy HTPC-m azon is Openelec van ég és föld a wines kodi és a OE.
-
interstate76
addikt
válasz
coreska #6842 üzenetére
Örülök, hogy ott is megy az appok áthelyezgetése.
(#6841) tjnet Valóban jó találmány a dual boot, én is szeretem. A Wintel W8-at szoktam ajánlgatni ilyen célra, ha OE helyett megfelel a windowson futtatott Kodi. A droidos része is hibátlan: szépen vitt mindent, amit eddig próbáltam rajta.
-
coreska
aktív tag
válasz
interstate76 #6840 üzenetére
Android 4.4.2-es
-
tjnet
aktív tag
válasz
interstate76 #6840 üzenetére
Kár, pedig tetszene nagyon tutin fut az openelec az M8S-en (4K-s videót is lejátszik igaz csak 30Hz).
Ha SD kártyáról a droid is menne akkor az lenne a királyság...... -
coreska
aktív tag
válasz
interstate76 #6763 üzenetére
A Link2SD Plus app. segítségével sikerült SD kártyára helyeznem app.-okat, rootolt eredeti fw.-vel M8S-n.
-
Habsteve
tag
-
Konyika
senior tag
válasz
Bandus99 #6829 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, nekem sem a droid fagyott hanem a KODI!
Nekem is ezt csinálta, viszont két-három full reset után megoldódott a probléma. Azóta teszi a dolgát tökéletesen :-)
Próbáltam a Kodi-t frissíteni de nem vált be! Pont úgy omlott össze mint a régi :-( Most is a 15.2 használom.
vlevi: Remélem így is marad! Nincs kedvem újra állitgatni a Kodit :-)
-
Bandus99
őstag
válasz
Konyika #6827 üzenetére
Nalam a kodi fagy rendszeresen. Biztos velem van a baj. Lepkedek pl a sharkban keresgelem a neznivalot es egyszercsak megfagy a kodi. Home gombbal ki tudok menni a kezdo oldalra.
Ugyanigy van hogy elinditok egy filmet es az elso percben megall a kep a hang megy tovabb.
Nem minden esetbenm, de bosszantoan surun. Ha mar ezen tuljut es nem all meg az elejen, akkor utana mar nincs gond szepen vegigmegy a film. -
Konyika
senior tag
válasz
garrotter #6826 üzenetére
Úgy látom nem nagyon pörög a topic.
Én MX-III G használok november óta hálózati lejátszóként. Az elején volt egy két rendszer összeomlás melyet factory resettel kellett orvosolni de más gond azóta nincs vele.
Minden formátumot visz (MKV, HEVC, DVD-BD ISO) kivéve a 3D BD ISO. Pontosabban azt is lejátsza csak 2D-ben, nem képes 3D megjelenítésére.
A böngészés meg teljesen élvezhető rajta.
-
c4
őstag
válasz
Beni2360 #6822 üzenetére
A "core" (mag) hangoka HD hangokba vannak csomagolva, TrueHD esetén ac3 (max. ac3 640) vagy a DTS-HD esetén dts (max. dts 1500). Nem kompatibilis eszközök ezt ismerik fel és játsszák le.
A TrueHD Atmos sávoknál már előfordul, hogy a HD hang nem is tartalmaz úgynevezett "core" hangsávot, külön ac3 hangsáv is van mellétéve. A bemásolt példában is ez volt olvasható. -
Beni2360
félisten
Gondoltam
Core ??? hm
Magyarul kérlek.
Legközelebb vigyél magaddal kulcsot és be tudsz menni.Core (sáv) , a stoner rock zenekar
Core (regény) , egy 1993-as sci-fi regényéből Paul Preuss
Core (Persefone album) , 2006
Core (rádióállomás) , a megszűnt digitális rádióállomás az Egyesült Királyságban
Core (Stone Temple Pilots album) , 1992
Core Design , videojáték fejlesztő legismertebb a Tomb Raider -sorozat -
Beni2360
félisten
-
roenick
csendes tag
válasz
Beni2360 #6818 üzenetére
3 féle hangsáv volt.
AUDIO:
CODEC : TrueHD Atmos
LANGUAGE : English
CHANNEL(S) : 7.1
BITRATE : 4109 kbps
SAMPLING RATE : 48 KHz
BIT DEPTH : 24 bitsAUDIO:
CODEC : AC-3
LANGUAGE : English
CHANNEL(S) : 5.1-EX
BITRATE : 640 kbps
SAMPLING RATE : 48 KHz
BIT DEPTH : 16 bits
OTHER INFO : AC3 Embeddedés egy kommentátoros 2.0
Az összekötés ugyan az mint eddig..TV-be HDMI...a TV ..SPDIF kábellel az erősítőbe
Váltogattam a hangsávok között az MXIII-G -n ....és volt hang
Jó..az erősítő nem tudja a 7.1-et sajna (régi YAMAHA),de lehetett hallani ,h sokkal jobb a minőséget tolt amikor arra kapcsoltam.
Egyébként a TV média lejátszója is vitte rendesenVagy hülyeséget írtam és nem ezt kérdezted?
-
aelod
veterán
Erről mi a véleményetek?
Rendelt már valami gearbestről? Erre mennyi + költség jönne még rá ha berendelném? -
törölt tag
válasz
Beni2360 #6810 üzenetére
Nem értelek. Nekem a Play is mutatja, tehát telepíthetném a Play -ről.
De, a Playen megtalálod a weboldal linkjét.
Az S905 pedig egy ARM architektúrájú eszköz, úgyhogy arra ne X86 -ra valót telepíts! Az X86 verzió pl. az Intel procis miniPC -kre való. -
Zol77
aktív tag
válasz
#79335424 #6807 üzenetére
Ja,jól nyomja a srác. Neki köszönhető hogy egyáltalán van 5.1,és DTS passtrough Shieldtv-n,meg még ott a másik kettő a DTS-HD,TrueHD ami szintén az Ő jóvoltából működik. Kipróbáltam demófilmekkel,és tényleg felismeri az erősítő,bár számomra bőven elég az első két formátum megléte is.
Az Amlogic támogatása meg érthető,népszerű cpu,bagóért adják,biztos sokat fog javítani a lejátszáson az ő verziója,mint ahogy nekem anno az rk3288-as boxon. Egyedül az ő Spmc verziójával volt normális lejátszóm,ami akadásmentesen játszott mindent,és volt normális ac3,dts átvitel.
Mivel nem fejleszti tovább a Kodit , hanem a sajátját,amit már ki is rakott playre , ezentúl én csak ezt használom minden droidos kütyün itthon.
Népszerű téma , az AP-on is cikkeztek róla: [link]
Aki Kodi vonalon maradna,és kell neki a +2 másik hangformátum,az próbálja ki ezt:[link]
Itt március 8-as az utolsó build, és 16.1-re épül. -
törölt tag
-
roenick
csendes tag
válasz
junkpod #6801 üzenetére
A tv LG55LB650V..
Találtam egy olyan beállítást a menüben , h
Hangkimenet/Külső Hangszóró (Optikai/HDMI ARC)
Ahogy erre kapcsoltam az erősítő rögtön érzékelte ,h 5.1..6.1 vagy DTS
Van még olyan beállítás ,h
Digitális TV hangbeállítása :
MPEG
Dolby Digital
Dolby Digital Plus
HE-AAC
de ezt automatikusan hagytam..
Nem akartam én sem elhinni mert az előző Samsung a sima stereo hang mellet csinált DTS NEO 2.5 hangot.
De az csak szétdobja a 2 hangsávot .. minden hangfalból ugyan az jön
Itt viszont rendesen átjön a hang... kipróbáltam hang tesztel.. tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - i5 10400f, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 5 5600X - RTX 3070Ti - 16GB DDR4 - 1 TB NVMe SSD - MINDEN GARIS
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Akciós!! PC , i3 9100 , RTX 2060 , 16 GB DDR4 , 250GB SSD , 500GB HDD
- Dell Precision 5820 WIN 11 kompatibilis munkaállomás, Xeon, W-2155, W2245 többféle, testre szabható
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest