- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
linuxforum #7400 üzenetére
Én egyrészt szinte sosem kapcsolom ki a mini pécéimet, másrészt pedig nagyon régóta hálózati adattárolót (NAS-t, vagy más, hasonló célra beüzemelt eszközt) használok, szóval a külső vinyókkal jó ideje semmilyen tapasztalatom nincs.
-
interstate76
addikt
válasz
linuxforum #7398 üzenetére
Értem. Másik backup-lehetőséget nem ismerek (még az ajánlottat sem próbáltam).
Tudtommal nem bővíthető a Kodi kodeklistája, de azért kérdezz utána máshol is.
-
interstate76
addikt
válasz
linuxforum #7396 üzenetére
A Kodin belül keresgéltél? Mert ott a Program Addonok között van egy Backup nevű. Sosem próbáltam, szóval nem tudom, hová ment.
-
interstate76
addikt
válasz
linuxforum #7393 üzenetére
Átveszi. Nemrég húztam újra egy laptopot, próbából megadtam a feltelepített Kodiban az én traktos account-adataimat és a Progress-nél ugyanazt tüntette fel, mint a TV-re kötött mini pécémen, amin a sorozatokat szoktuk nézni.
Van rizikó a felhős tárolásban, de a különböző verziószámú progik közötti export/import is elég nyögvenyelős tud lenni. Ha biztosra szeretnél menni, akkor próbáld meg menteni a beállításaidat a Backup addon telepítésével.
-
interstate76
addikt
válasz
linuxforum #7391 üzenetére
Kodival az a tapasztalatom, hogy jobb tiszta telepítést csinálni és aztán elvégezni a beállításokat, mert nehéz mindent szépen átmenteni.
A filmeket/sorozatokat régóta a trakt.tv segítségével követem, így esetleges hardvercsere esetén sem kell gondolkozni, hogy épp mit is néztem utoljára. Kell egy regisztráció a trakt.tv-n, aztán Exosharkon - vagy az általad legtöbbet használt kiegészítő(kö)n - belül a fiókoknál engedélyezni kell a trakt-ot. Ezután én azt szoktam csinálni, hogy beteszem a Kodi nyitóoldalán a kedvencekbe az Exoshark/My TV Shows-on belül található Watchlist, Progress, History és TV Show Lists menüpontokat, ill. a My Movies-on belül a Watchlist-et, a History-t és a Movie Lists-et), és máris minden eszközömön látom, hogy mit szeretnék megnézni, ill. mi van épp folyamatban.
A trakt online felületét pedig értelemszerűen mindenhonnan elérem, tehát ha olvasok/hallok egy jó sorozatról/filmről, már megy is be a watchlist-embe.
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
Az a baj, hogy szerintem ebből is elég sok a klón. Szét tudod szedni? Ha igen, akkor nézd meg, milyen azonosító van az alaplapra írva, és az alapján próbálj hozzá fw-t találni! Vagy írd meg, és hátha van valakinek ugyanolyan (bár elég halott ez a topik).
Szerk.: gyakran a gumi lábak alatt vannak a csavarok.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #7224 üzenetére
A DroidMote szerver része lemaradt.
-
interstate76
addikt
válasz
Demokatona #7189 üzenetére
Nem egyszerű egy ilyen boxra való romot találni, főleg most, hogy már nem is pörög ez a topik. Neten gyorsan rákeresve sajnos nem találtam semmit. Talán ha freaktabon megkeresnéd a topikját és belinkelnéd az alaplapról készült képet, találhatnál valakit, akinek ugyanilyen masina jutott és rendelkezik rá való rommal. Jobb ötletem sajnos nincs.
-
interstate76
addikt
Lehet, hogy segít, amit coreska írt. Ha nem, akkor szét kellene szedni és leírni, hogy mi van az alaplapra írva/rajzolva. Vagy az is jó, ha feltöltesz róla egy fotót. Nekem is volt M8S-em, amiről egy csomó fw kipróbálása után azt hittem, kuka, aztán valaki kisegített a megfelelő szoftverrel és utána egy szuper kis eszköz lett belőle. Meg is bántam, hogy eladtam, mert az S805-ös és S812-es CPU-val szerelt mini pécéken még gond nélkül ment a Horizon Go, amit - az egyébként szuper - S905-ösökön viszont nem tudok beizzítani.
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
válasz
hörcsi77 #7154 üzenetére
Próbáld ki az Archos Video Player-t, vagy ha ezzel nem jársz sikerrel, akkor a BSPlayer-t.
De az MXPlayer-t is sokan szeretik.
Kicsit más kávéház, de érdemes kipróbálni a Kodi-t vagy az SPMC-t is. Utóbbi a Kodi egy változata (forkja), nagyjából ugyanarra képesek: mindkettő sokkal több, mint egy sima médiaplayer.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #7147 üzenetére
Ez régen is nagy kedvenc volt nálad, ha jól emlékszem!
Egészen jól bírják ezek a kis kütyük! Nálam kb. 1 év volt a maximális idő, amit eltöltött egy ilyen mini PC (egyik sem romlott el, mindet eladtam, vagy családtagoknál kötöttek ki). Mondjuk a Beelink Mini MXIII most nagyon nagy eséllyel pályázik ennek a rekordnak a megdöntésére - remélem, sokáig bírja majd a gyűrődést, mert ez az eddigi kedvenc mini PC-m (meg persze az első, egy MK808)!
-
interstate76
addikt
válasz
Bandus99 #7133 üzenetére
S905-ös CPU-val szerelt eszközt micro SD kártyára telepített LibreELEC-kel. Ha csak ez utóbbival használod, akkor elég egy 1 GB RAM-mal szerelt eszköz is, ha kell az android is, akkor javasolt a 2 GB RAM megléte. Ennek a topiknak az összefoglalójában vannak az ajánlott készülékek.
-
interstate76
addikt
Nekem is volt MK808-asom, ő volt az első mini PC-m!
MK808B-t rendeltem anno egy eBay-es eladótól, de véletlenül sima MK808-ast küldött. Annak idején nagyon szerettem, pláne miután Finless Bob-féle ROM került rá.
Egy MK808B vagy egy MK908-as ütötte ki szegénykét a nyeregből.
-
interstate76
addikt
Régebben nekem is ment Flud-dal (ezt a progit szoktam ajánlani droid alatti torrentezésre), de újabban többen is írták az S905-ös és S912-es eszközök topikjában, hogy nem tudnak vele külső hdd-re torrentezni. Talán az újabb android okozza a bibit, nem tudom.
Szegény M8, micsoda sors jutott neki!
-
interstate76
addikt
válasz
clava01 #7123 üzenetére
A külső hdd-re torrentezés nem egyszerű (tTorrent Pro-val elvileg megy), a mini PC szerverként való működtetése viszont az: Servers Ultimate Pro-val kell csinálni egy Native SMB Server-t, beállítod a felhasználó(ka)t és a jelszava(ka)t, és már kész is vagy. Ingyenes progiból viszont sajnos nem tudok olyat, ami akár csak megközelítené a fenti app képességeit.
-
interstate76
addikt
válasz
Pedro0000 #7088 üzenetére
Engem GZoli7 kolléga segített ki annak idején - ha androidot tennél rá, akkor ez a legjobb opció, amiről tudok.
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #7062 üzenetére
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #7061 üzenetére
Pár hete megcsináltam egy fórumtárs Wintel W8-asának hűtését és az övé a 220Volt.hu-tól érkezett. Odáig eljutottak, hogy a CPU-ra szerelt hűtőborda hozzáért a Wintel tetejének alján lévő fémlemezhez, viszont a CPU és a hűtőborda között egy 6 mm vastag szilikon lap volt, amit nem árt alumínium hűtőbordára cserélni.
Használható gyári állapotában is, de jópár fokot lehet nyerni a fenti cserével, ill. azzal, ha a tetejét is kilyukasztgatod és ragasztasz rá egy nagyobb (vagy több kisebb) hűtőbordát. Ez volt a 3. wintel, amit szétszedtem, és a 3. hűtésverziót láttam. Mindenesetre eddig ezt volt a legegyszerűbb módosítani.
A gép maga szoftveresen szerintem minden igényt kielégítő, az androidos része is mindenféle mókolás nélkül használható, és a windows is stabilan fut rajta.
-
interstate76
addikt
Mármint az a CL720D nem lesz 800 közelében, amire 3000-et írnak? Lehet, abszolút tapasztalatlan vagyok ezen a területen, eddig csak más vetítőjét láttam/próbáltam, de azt egy vásárlói visszajelzésben olvastam, hogy kb. olyan a fényereje, mint egy 1000 ANSI lumen fényerejű márkás projektornak. Persze ki tudja, mennyire megbízható, aki írta, de gondoltam, ha 3-mal vagy 4-gyel elosztom, amit megadtak a termékleírásban, akkor közel leszek az igazsághoz.
Na mindegy, mert ilyet végül nem tudtam rendelni, csak egy még gagyibbat.
-
interstate76
addikt
Tudom, tisztában vagyok vele, mit rendeltem, próbáltam már nem csúcskategóriás, de normálisnak mondható, full hd projektort. A CL720D bőven jó (lett volna) esti meccsnézéshez a ráírt 3000 = kb. valós 800-1000 lumenes fényerejével. A projektoros topikba viszont ilyesmivel nem szabad menni. Ahol a 100 ezres vetítővászon belépőszintűnek minősül, ott ilyen készülékeket nem szabad megemlíteni, csak akkor, ha valaki virtuális mazochista.
A mini pécés topikok ennyi OFF-ot bőven elbírnak, emiatt biztos nem fognak kidobni.
De azért most már befejezem.
-
interstate76
addikt
Igazi projektor mellé jó is a HTPC, de amit én rendeltem, az nem ez a kategória. Először nekifutottam ennek, aztán ennek, végül ennek: mindhárom 720p-s és az utóbbi 2 kb. 40e Ft-ból lett volna itthon (azóta az utolsónak változott az ára), de az elsőnél nagyon sok lett volna a szállítás, a 2. és a 3. pedig - állítólag - épp kifogyott az eu-s raktárukból. A végén ez az UNIC UC40-es lett, de még nem ért ide. Remélem, a még kisebb felbontás és fényerő ellenére jó lesz a cimbikkel esti EB-meccsekhez. CL720D-t szeretnék majd, ha lesz valahol eu-ban, egyrészt a jobb felbontás miatt, másrészt pedig azon antennával fogható az M4, minden egyéb csatlakoztatása nélkül.
Örülök, hogy a végén ilyen jól sikerült gatyába rázni a kis klónodat!
Egyébként legtöbbször nálunk is sorozatok pörögnek az éppen aktuális mini pécén.
-
interstate76
addikt
Azt nem csodálom! Annak idején annak is örültem, hogy sikerült feléleszteni tégla állapotból (ezúton is köszi a fw-t!
), most meg lassan csodamasina lesz belőle!
Remélem, arra is lesznek okosságok, amit én rendeltem! Ezen mindenképp szeretném meghagyni a droidot, szóval az sd-kártyás megoldások érdekelnek a leginkább, de az sem baj, ha "csak" olyan lesz, mint a Beelink Mini MX Ver 1.0 volt, azaz out of the box működik és kész (rendeltem Kínából egy projektort esti meccsnézésekhez, amellé kellett valami egyrészt a Mindig TV és a Horizon Go appok futtatásához, másrészt meg néha egy kis kertmozizáshoz).
-
interstate76
addikt
Te jó ég, micsoda dömping van itt mindenféle jóból!
Kösz, hogy szóltál, de sajnos már nincs meg. Jelenleg csak egy Wintel W8-ast használok, ill. úton van felém egy ilyen Beelink Mini MXIII. Figyelem: ha valaki ilyet és innen rendelne, előtte levelezze le az eladóval, hogy eredeti Beelinket szeretne vásárolni, nem valami klónt, így utólag van mire hivatkozni probléma esetén.
(#7035) Somatom "Na, úgy néz ki, hogy itt az M8 vége. Nincs képkimenet, és az egér sem világít. Naná, hogy a barátnőmnél adta meg magát. Most nézhetem a Spanyol TV -t."
TV-t kidobni, irány a tengerpart/belváros/akármi!
-
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #7006 üzenetére
Karcsú az 500 GB, de legalább van benne valami, ellentétben egy NAS-sal, ami ugye lemez(ek) nélkül érkezik. Ha az 500GB HDD-t is eladom egy ilyen kis gépből, akkor 20 ezer Ft alá megy az ára és van rá 1 év gari (ami esetemben kútba esett, de ez egy külön történet)! Szerk.: ha valakinek ez - mármint a garancia - fontos tényező, akkor természetesen nem szedheti szét és adhatja el a számára szükségtelen alkatrészeket.
Abban igazad van, hogy otthoni szervernek az otthoni szerver a legjobb, meg hogy ilyen célra egy laptopot hegesztgetni kell, de egyrészt mindketten szeretünk hegesztgetni, másrészt meg vannak dolgok, amiket NAS-ra kell hegesztgetni, laptopon/PC-n egyszerűbb tető alá hozni. Szerintem, ill. számomra az utóbbi nagyobb súllyal esik latba, de tudod, hogy senkinek nem mondanám meg, hogy mi kell neki, pláne neked nem!
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #7003 üzenetére
Persze, értjük egymást, nincs is vita! A NAS célhardver, ennélfogva a NAS-specifikus feladatokra jobb, mint pl. egy Wintel, ami csak erős kompromisszumokkal tudja kiváltani. Viszont ha veszel pl. egy ilyet és elpasszolod a kijelzőjét, akkor már sokkal kevesebb kompromisszumot kell kötni és van egy jó médiaplayered + tévéokosító/netezős géped is, alig többért, mint amennyibe egy NAS kerül (+ természetesen egy kis áramfogyasztási többlettel is kell számolni, de számomra ennyit bőven megérnek a pluszfunkciók).
-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #6992 üzenetére
Én nem tapasztaltam semmilyen problémát. Folyamatosan figyelem a lemez kondícióját, ill. 1-2 évente cserélem az adattároló vinyóimat, továbbá minden fontos dolgom ki van mentve egy olyan külső HDD-re, ami nincs rákötve semmire, csak addig, amíg épp mentek rá - őszintén szólva nem tudok ennél ideálisabb megoldást.
(#6991) Somatom Ezt tudom, de a felhasználók néhanap szeretnének ezt-azt az alap dolgokon felül, és csak azt akartam mondani, hogy olyankor sokkal könnyebb dolga van a mezei usernek egy wintelen, vagy egy kibelezett, alacsony fogyasztású laptopon. Arra vonatkozó statom természetesen nincs, hogy a NAS userek hány %-a küzd az extra funkciókért és mennyi elégedett maximálisan az eszközével mindenféle buhera nélkül, de az utóbbiak minden bizonnyal többen vannak.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #6989 üzenetére
Nem a NAS ellen mondom, de ezt a Wintel is tudja (mármint a vinyó leállítását). Amiben sokkal gyengébb, az a 12 MB/s-os hálózati tempó, amiben pedig - szerintem - sokkal jobb, az az, hogy nem kell parancssoros bűvészkedés semmihez, hanem a megszokott módon telepít az ember egy programot és jónapot (ez pl. PMS-nél komoly előny: NAS-on küzdenek vele jópáran, én meg full amatőrként telepítettem és konfiguráltam egy csepp verejték nélkül). A gigabit LAN és a natív SATA csati hiányzik belőle, ez tény.
-
interstate76
addikt
válasz
szabochris #6942 üzenetére
Külön topikja van az S905-ös CPU-val szerelt eszközöknek.
Amúgy pedig szerintem senkinek sincs. Én is linkeltem korábban a kirobbanóan jó ára miatt, de - legjobb tudomásom szerint - sem custom rom, sem OpenELEC nincs rá, tehát nem nagyon tudsz mit kezdeni vele, ha nem tetszik gyári állapotában.
-
interstate76
addikt
válasz
Beni2360 #6930 üzenetére
A kodis kiegészítőkre gondolsz? Nem, új telepítés esetén nem kerülnek fel maguktól, de lehet backupot csinálni, amit aztán visszatölthetsz a frissen telepített verziódra. Viszont azt kell mondanom, hogy a visszaállítás nem minden esetben teljes és zökkenőmentes, szóval aza biztos, ha szépen megjegyzed/felírod azon kiegészítők neveit, amiket újra szeretnél telepíteni, és amit nem sikerül backupolni, azt telepíted te magad. A Kodi törlése előtt nézz utána, melyiket hogyan kell, mert nem mindegyiknél ugyanúgy kell eljárni.
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
Néha figyelgetem, de nem vagyok naprakész. Nincs annyi időm, hogy képben legyek mindenféle kütyüvel, ami egyébként érdekelne, plusz a Kodival, az egyéb érdeklődési körökről, hobbikról nem is beszélve - örülök, ha a családra és a barátokra tudok elég időt szakítani, ők prioritást élveznek!
De amúgy jó, hogy említetted, frissítem a tudástárat!
Szerk: Ez itt egész érdekes darab, később jobban megnézem magamnak, plusz olvasok róla review-kat.
(#6886) junkpod Egy csomóan játszan(án)ak androidos mini PC-n és a T820-as sokkal erősebb, mint a Mali 450-es, szóval azért azt nem mondanám, hogy nincs használható előnye. A kérdés tényleg az, hogy ez mikorra realizálódik.
-
interstate76
addikt
válasz
Arolotifar #6867 üzenetére
Skandinávokat én is bírom! Okkupert már benne van a trakt-os watchlistban!
Csak nem tudom, mikor jutok el odáig, hogy meg is nézzem. Azért köszi a tippet!
(#6866) Extracsaba Én mindkét wintelemre extra hűtőbordákat tettem, de a 2. szerintem azok nélkül is megbírkózna átlagos full hd tartalmakkal, mert abban már akkora van gyárilag, ami épphogy elfér a házban.
A továbbiakat inkább a topikjában, ha szeretnél még kérdezni, mert már sokat OFF-oltunk.
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #6861 üzenetére
Tehát egy usb - mini usb kábeled van. Akkor arra van szükséged, amit linkeltem. A Wintelhez biztosan kell. Én ilyeneket használok. Ez itt még olcsóbb.
(#6864) Arolotifar Komoly fogyasztó vagy!
Idénről vagy tavalyról tudsz olyat, ami kevésbé felkapott de azért jó sorozat? Mint pl. korábban a Jericho, a Survivors vagy a Rubicon.
-
interstate76
addikt
válasz
Arolotifar #6862 üzenetére
40 évad / év?
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #6857 üzenetére
Akkor azt mondd meg, hogy milyen kábelt használsz hozzá! Y kábelből is többféle van (mini, micro és normál usb-s).
Az Y kábelt úgy használod, mint egy normál kábelt külső hdd-hez, csak pluszban a "rövid leágazásnak" adsz külső tápot mondjuk egy mobiltöltő és egy usb apa - usb anya kábel segítségével.
(#6858) csabi63 Hasonlóképpen!
Csak sajnos kevesebb sorozat fér bele - de azért igyekszem!
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #6852 üzenetére
A Wintel W8 vagy a Wintel Pro a te géped. Szerintem.
A külső vinyót nem feltétlenül kell lecserélni ahhoz, hogy külső tápot adj neki. Nekem van usb 3-as "egybeépített", de annak is van a házán tápellátáshoz szükséges bemenet, ill. Y kábelt is adtak hozzá, meg van 3 noti vinyóm külső házban, amikhez szintén Y kábelt használok (mondjuk eBay-ről rendelve a külső házzal együtt sem került annyiba, mint a linkelt helyen a kábel külön). A te külső HDD-d pontosan milyen típusú?
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #6849 üzenetére
Itt a topikja. Többször is írtam róla, nemrég itt is említettem. Röviden összefoglalva: az androidos része az eddigi legjobb droidos rendszer, amivel találkoztam, pedig volt már a kezemben jópár eszköz, a wines részét pedig Tixatival a letöltések, Plex Média Szerverrel a megosztások menedzselésére használjuk, továbbá - Kodit, VLC-t és MPC-HC-t használva - médiaplayerként is funkcionál. Emellett nagyritkán böngészgetünk is rajta, ill. korábban pár játékkal (pl. GTA III, Tropico 3, AoE III, Half-Life, Crysis) is kipróbáltam.
Külső vinyót mini PC-n sosem használok táp nélkül. Vannak ellenvélemények, de szerintem nincs igazuk.
Ha csak Kodira kell, akkor inkább olyan eszközt vennék, amire van OpenELEC.
-
interstate76
addikt
válasz
coreska #6842 üzenetére
Örülök, hogy ott is megy az appok áthelyezgetése.
(#6841) tjnet Valóban jó találmány a dual boot, én is szeretem. A Wintel W8-at szoktam ajánlgatni ilyen célra, ha OE helyett megfelel a windowson futtatott Kodi. A droidos része is hibátlan: szépen vitt mindent, amit eddig próbáltam rajta.
-
interstate76
addikt
Többnyire winnel, mert fut rajta a PMS és a Tixati, de néha beizzítom rajta az androidot is (van egy 7 éves lányom, vele szoktunk néha együtt kalandjátékozni, hol droidon, hol winen - épp most játszom végig vele a Monkey Island szériát
).
(#6781) w.miki Rendkívül elégedett vagyok vele és jelenleg csak OE-re vagy online TV-nézésre vennék androidos kütyüt (ezek is mennek a wintelen, de ha egy végpontra csak Kodi kell, akkor oda elég egy kb. 10e Ft-os eszköz és az OE, ill. pl. a Horizon Go-t is kevésbé erőforrásigényes dolog androidon futtatni, mint windows alatt, böngészőből). Nem rosszak a droidos cuccok, de a Wintel erősebb és stabilabb, továbbá custom fw nélkül, out of the box működik rajta minden, és hihetetlenül sokoldalú eszköznek tartom az áráért cserébe (ha 30e Ft alatt sikerül beszerezni). De mki más: akinek nem kell minden szolgáltatása, vagy NAS-ról futtatja a PMS-t és a NAS segítségével futtatja a letöltéseit is, annál mindjárt más a leányzó fekvése.
-
interstate76
addikt
Az elvárásaidtól függ, hogy mire ajánlott és mire nem. Van, akinek ez a világ legjobb médiaplayer-játékgép-torrentező gép-médiaszerver-netezős és munkagép kombója, és van, aki azt mondja, hogy nincs élet dedikált médiaplayer, gamer PC/konzol, NAS, ultrabook/tablet és üzleti kategóriás noti nélkül.
Nálam jelenleg egy Wintel W8 a fő médiaplayer, emellett felel a letöltésekért, ezek és egyéb tartalmak megosztásáért (más az utóbbi 2 feladatra inkább NAS-t használ, de nekem elég a Wintel tudása és sebessége is), ill. gyakran használjuk tartalomfogyasztásra is. Játékra és munkára szerintem, ill. nekem kevés, de részben még ezekre is használható.
Az "álom" kategóriája pedig egy Z8500/8700-as CPU-val, gigabit LAN-nal és natív SATA csatival szerelt gépecske, ha lehet, akkor windows/android dual boottal.
-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #6759 üzenetére
Nem tudja átpakolni SD kártyára az alkalmazásokat? Vagy az csak custom fw-rel megy a frissebb droidokon?
-
interstate76
addikt
válasz
lolchief70 #6730 üzenetére
Wintelt bárhol vehetsz. Én az elsőt a Geekbuyingtól rendeltem, a másodikat pedig egy eBay-es eladótól - egyformán korrekten jártak el velem mindkét alkalommal ÉS a Wintel W8 életem első olyan androidos eszköze, amelyiken nem hiányzik a custom ROM. Igaz, hogy jobbára windows-zal használom, de egy csomó dolgot próbáltam már rajta androidon is, és mindegyik kifogástalanul ment. Most is erről írok, non-stop üzemmódban van.
(#6725) csiribá Neked OE-re van szükséged. 720p és 1080p sorozatok megtekintéséhez bőven elég egy MXQ S805-ös is - ebből kell olyat venned, amire felmegy az OE. Rendelés előtt írj az eladónak, hogy mit szeretnél rátenni, aztán ha rábólint és mégis téglásítod a gépet, akkor sem a te hibád. Ha meg sikerül, akkor örülünk.
-
interstate76
addikt
válasz
#88470784 #6717 üzenetére
Mire kell? Filmet nézni? Ha igen, akkor milyeneket? Játszani? Böngészni? Ha igen, akkor egyszerre max. hány megnyitott lapon? Egyéb tervezett felhasználási terület?
(#6716) mexel Nem értem az iróniát. Mármint nem általában nem értem
, hanem most. Berendelsz egy olcsó e-Bay-es kütyüt és a gugliban fogsz turkálni a fw után. Én is rendeltem onnan, nincs ezzel semmi gond. De én legalább arra figyeltem, hogy vásárlás előtt levélben leírattam az eladóval, hogy nem klónt árul és hogy fogok tudni cfw-t ill. OE-t rátenni téglásítás nélkül. Nem sikerült, tégla lett a mini PC, ami innentől nyilván az ő sara volt és fel is ajánlotta, hogy küldjem vissza és övé a posta, csak az utolsó pillanatban valaki kimentett egy custom fw-rel, amivel sikerült visszahozni a tetszhalott állapotból az élők sorába, ezért végül nem küldtem vissza.
-
interstate76
addikt
Én azt hívom eredetinek, amihez van használható fw, ill. amire gond nélkül felmennek az itt található OE-verziók. Ez nem egy általános definíció, de jobbat nem tudok.
Az meg a klón, amit ha megrendelsz és meglátod, hogy pl. v10 (vagy egy bárányka) szerepel az alaplapján, akkor rájössz, hogy talán soha nem lesz rá használható fw-ed. Aztán vagy kisegít valaki, aki az ugyanilyen alaplappal szerelt gépén kipróbált 200 fw-t és az egyikkel sikerrel járt, vagy nem. Vagy kipróbálsz te is 200-at és mindegyikkel megúszod a végleges téglásítást, vagy nem.
Linkeljek fw-t? Parancsolj.
Az előző hsz-ben leírtam az ajánlott rendelési helyeket.
(#6714) mexel Azt érdemes venni, aminek tetszik a hardvere és amihez van cfw. Az S905-ösökhöz még nem igazán voltak, amikor - pár hete - utoljára keresgéltem, márpedig a gördülékeny szoftver legalább olyan fontos, mint az erős vas.
-
interstate76
addikt
A fw-rel történő mókolás amlogicos mini pécé vonalon olyan szinten nehézkes, amilyet én még egyetlen telefonnál és mini pécénél sem tapasztaltam. Rengeteg a klón és nem kompatibilisek a fw-ek, azaz hiába veszel pl. M8S-t, van belőle legalább 10 féle és csak akkor tudod meg, milyet kaptál, ha szétszeded és megnézed az alaplapot. Láttunk már olyat is, amin nem verziószám volt, hanem egy bárányka.
De tényleg!
A rendelésre leginkább ajánlott helyek (de nem tudom garantálni, hogy itt nem futsz bele klónba): Geekbuying, Gearbest és 200Volt.hu.
Én egyébként azt tapasztaltam, hogy MXQ S805-öst néha olcsóbban kapsz webshopban, mint az eBay-en.
-
interstate76
addikt
Nekem simán felment anno az 1.1-es Finless a ROM-ban leírt módon (ha jól emlékszem, akkor az SD kártya gyökerébe kellett másolni a file-okat, majd fogpiszkálót benyomva tartva be kellett kapcsolni a kütyüt és máris a recovery menüben voltam), csak aztán kipróbáltam rajta az OE-t és onnantól nem volt kérdés, melyiket választom.
(#6551) erik365 Az egy másik kütyü - csak a nevük hasonló, de ég és föld a kettő.
-
interstate76
addikt
Tudom, de mi most a TV-kről beszéltünk. Én azt írtam, hogy közepes minőségű TV esetén is megéri kadenciahelyes médiaplayert venni, amire junkpod azt írta, hogy biztos vagyok-e benne, hogy az olcsó TV-k mindegyike tudja a 24p-t. Márpedig én nem olcsó TV-kről, hanem közepes minőségűekről beszéltem.
De mindegy, már teljesen elcsúszott ez az egész téma.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #6530 üzenetére
Publikus, hogy mi történt?
(#6528) junkpod a hang kapcsán igaz, amit írtál, a kép esetén viszont szerintem egy közepes minőségű TV-nél sem mindegy, hogy kadenciahelyes-e a lejátszás, vagy sem. Csak ismételni tudom önmagam: ha hozzászokik az ember szeme a jó képhez, akkor utána nem akar ugrabugráló, vibráló képkockákat nézegetni. És ehhez nem kell másfél millás projektor, bőven elég egy méretesebb TV, ami azért ma már sok helyen van.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #6513 üzenetére
No offense, félre ne érts, de ez nagyon relatív, hogy mi a minőségi. Pl. már az S805-ös is minden gond nélkül lejátszik olyan anyagokat, amit olyan videókamerával vettem fel, amihez nem jó pl. egy class 8-as memóriakártya, mert túl lassú bele. Egy SSD-s kamera nyilván másik kávéház, de ezek a kis kütyük, amikről itt beszélünk, simán és szépen képesek megjeleníteni 30 Mb/s bitráta feletti fhd anyagokat is (az S812-es cpu-val biztosan, az S805-ösben most nem vagyok biztos, hogy próbáltam-e), ami nálam már bőven minőséginek számít (az az igazság, hogy a 10 környékiek is annak számítanak, mert nincs is olyan megjelenítőm és/vagy szemem, hogy észrevegyem a különbséget - talán ha egyfolytában 30+ Mb/s-os anyagokat néznék, akkor észrevenném a kicsivel gyengébb minőséget, de így nem).
Szóval mindketten leírtuk ezerszer, hogy ezek nem célhardverek és nem is lehet elvárni tőlük azt a minőséget, és most is azt mondom, hogy egy 40-60 ezres médiaplayernek szerintem szebb a képe, mint pl. az MXQ S805-ösnek, de lejátszani az utóbbi is lejátszik szinte minden fhd anyagot.
-
interstate76
addikt
Szerintem nem kell átmásolni semmit akkor sem, ha 2 különböző eszközön megy a lejátszás, ill. a megtekintés. Amíg droidossal töltöttem le, addig BubbleUPnP-vel osztottam meg a tartalmakat, és mihelyst a Flud végzett 1 feladattal, már le is tudtam játszani az összes, helyi hálózatra csatlakoztatott eszközömmel, most pedig a wintelen futó Tixatival töltök le, és PMS-sel osztom meg a tartalmakat hálózaton belül (és kívül). A Tixatinak van webes felülete, így bármikor tudom kezelni az éppen futó letöltéseket pl. a telómon is.
A másik, hogy ha a TV-d beépített lejátszójának egyértelműen szebb a képe, mintha egy droidos mini pécén futó Kodival játszanád le ugyanazt, az a legjobb példa arra, hogy az igazán jó minőségű médialejátszás nem megy android alól (kivéve talán a Himedia-t, de az már egy másik ársáv).
Nem vagyok sznob, sőt, mindig igyekszem a legolcsóbban megoldani a felmerólő igények kielégítését, legyen szó bármilyen műszaki cikkről, de hangsúlyozni szeretném, amit korábban írtam, ill. amiről coolrob is írt, hogy nem az a pénzkidobás, ha jó lejátszót veszel, hanem ha tönkreteszed a saját szemed, ill. ha nem használod ki a megjelenítőd képességeit - akkor minek vetted?
Szóval az a lényeg, hogy mindenkinek körül kell néznie otthon, felmérve a meglévő (és a közeljövőben beszerzésre kerülő) hardverek tudását, a család igényeit, ill. a saját mókolási hajlandóságát, és ezek figyelembevételével kell megvenni a legjobb ár/érték arányú eszközt.
-
interstate76
addikt
válasz
Space marine #6498 üzenetére
Ha belefér a büdzsébe, akkor vegyél egy RPi2-t vagy egy MXQ-t, tegyél rá OE-t, és vegyél külön egy droidos mini pécét is. Olyan alacsony fogyasztásúak, hogy észre sem veszed, hogy 2 üzemel, így lesz androidod és normális médiaplayered is.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #6482 üzenetére
Tudom, de nem akartam ennyire belemenni, csak a kadenciahelyes lejátszás melletti érvként hoztam fel és ez tényleg olyan dolog, ami sok embernekl bántja a szemét. A Mali pedig sajnos valószínűleg nem fog változtatni, tehát nem igazán marad másik megoldás, mint a kadenciahelyes lejátszó. Ill. de, mert bizonyos TV-k képesek arra, hogy eldobják a felesleges képkockákat, és ha 24p-s filmet valaki 60 Hz-es kimenettel rendelkező eszközről küld a TV-re, az akkor is szép, folyamatosan jelenik meg, de ez sem a legelegánsabb megoldás, arról nem is beszélve, hogy egyes típusoknál ezt tényleg jól meg tudja oldani az elektronika, míg másoknál csak papíron működik jól és kiesik a szemed, ha sok ilyen jelenetet nézel.
Amúgy nem jó, hogy médiaplayer-topik lett ebből is, de szinte mki ilyen célra keresi az amlogicos kütyüket. Nézd meg, hova süllyedtem én is
: 2 mini pécém van itthon, ebből az egyik dal bootos ugyan,. de szinte mindig a win fut rajta, a másikon pedig OE van, mert a hálóban csak a Kodit használtuk akkor is, amikor droidos mini PC volt az ottani TV-be dugva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Elektromos autók - motorok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 10400f, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 5 5600X - RTX 3070Ti - 16GB DDR4 - 1 TB NVMe SSD - MINDEN GARIS
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Akciós!! PC , i3 9100 , RTX 2060 , 16 GB DDR4 , 250GB SSD , 500GB HDD
- Dell Precision 5820 WIN 11 kompatibilis munkaállomás, Xeon, W-2155, W2245 többféle, testre szabható
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest