Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
törölt tag
válasz
DoItYourself #6996 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy az állandó működés egészséges állapot, és az általad említett 3-4 évet minden vinyónak el kell így mennie? Esetleg garanciát is vállalsz mások vinyóira? Vagy, ez netán mégsem teljesen általánosan normális üzemmód, hanem neked van szerencséd azzal a vinyóval? Mert ha az utóbbi, akkor ezt nem ártana hozzátenned, mert sztem az a jó, ha általában törekszünk az optimális használati módra.
-
törölt tag
válasz
DoItYourself #6992 üzenetére
Nem.
-
DoItYourself
addikt
válasz
interstate76 #6990 üzenetére
Jot tesz egy disknek a folyamatos ki-be kapcsolas?
-
törölt tag
válasz
interstate76 #6990 üzenetére
Az alap dolgokhoz (SMB, FTP, torrent, letöltés) a NAS -on sem kell parancssor. Símán beállítod kliensből, vagy webes felületen. Akkor indul a bűvészkedés, amikor a user olyan alkalmazást, vagy funkciót szeretne telepíteni a NAS -ra, ami alapból, vagy a gyári extra csomagok között nem szerepel. A gyári extra csomagok ugyanúgy GUI -n keresztül, pár kattintással települnek, mint bármilyen normális rendszeren
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #6989 üzenetére
Nem a NAS ellen mondom, de ezt a Wintel is tudja (mármint a vinyó leállítását). Amiben sokkal gyengébb, az a 12 MB/s-os hálózati tempó, amiben pedig - szerintem - sokkal jobb, az az, hogy nem kell parancssoros bűvészkedés semmihez, hanem a megszokott módon telepít az ember egy programot és jónapot (ez pl. PMS-nél komoly előny: NAS-on küzdenek vele jópáran, én meg full amatőrként telepítettem és konfiguráltam egy csepp verejték nélkül). A gigabit LAN és a natív SATA csati hiányzik belőle, ez tény.
-
törölt tag
Szerintem minél tovább vacilálsz, annál jobban fog bosszantani, hogy mért nem próbáltad ki már korábban. Androiddal használom, és nem nagyon látok hátrányt az USB -be dugott meghajtóhoz képest. Fájlkezelővel ugyanúgy elérem, BS Player, Kodi közvetlenül is kezeli. Letöltési könyvtárnak nem tudtam megadni NAS útvonalat, de a NAS -on fut saját letöltő, torrent, Gdrive, Dropbox, stb. kliens. PyLoadot, és Transmission -t használok. Ezeknek símán átdobom droidról a letöltési feladatot. Tudod, hogy egy kis Androidos trükközésért nem szaladok a szomszédba, de egy NAS szolgáltatásainak a kényelmét nem lehet egy lapon említeni a miniPC -s USB megoldásokkal. Az pl. tök alap, hogy ha nem torrentezel, akkor a NAS leállítja a vinyót. Amikor fájlkezelővel, vagy Kodival tallóznám, akkor pár másodpercet várni kell, miközben hallom, ahogy felpörög a NAS -ban a vinyó.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#79335424 #6987 üzenetére
Köszi a választ!
Valahol magamban én is a nason gondolkodok, de szoktatni kell még magamat a gondolathoz...
Lehet, hogy használtan veszek egyet, van tartalék hdd-m, azzal bohockodok kicsit, ha beválik, mehet bele a nagy.
4Tb-ról azt olvastam a topikjában, hogy már kezeli.Htpc-t most mindenesetre nem kezdenék el összerakni.
-
törölt tag
Szerintem NAS. Nem fogod megbánni. A Zyxeleket tudom ajánlani. Nekem 210 és 310 van. 15 körül már találsz 310 -est, de persze vannak erősebbek is. A 4TB -ra kérdezz rá a topikjában!
-
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Tanácsot kérnék.
Vettem egy 4TB-os WD RED vinyót. A 4TB a probléma forrása, mert ezt már nem lehet MBR-re particionálni, csak GPT-re. Az android azonban nem látja a GPT-t (ha jól tudom), csak az MBR-t.
Szívesen megtartanám az androidot, mert nekem nagyon jó alap. A 2GB-os S802-n a KODI is egész jó megy, gmail, youtube pedig ezen a legjobb, és az én igényeimhez képest a letöltögetés is jó.
Egyedül ez a fránya GPT
Kodi-t azért tartanám meg szívem szerint, mert van pár ISO állomány, amit a TV nem tud lejátszani (ja, és persze önmagában a TV sem eszi a GPT-t.
Mintha csak a NAS maradna, mint megoldás, de NAS-om nem volt még, nagyon bizonytalan vagyok.
Vagy pedig a külső HDD-k közötti máasolgatás, de azt meg nem szívesen csinálnám, ahogy magamat ismerem, mire egyik filmet áthúznám a másikra, addigra elmenne a kedvem a megnézésétől.Kodira visszatérve, úgy látszik gáz van vele, már ameddig megy, mert ha hinni lehet ennek a cikknek, de talán igaz a hír, mert a kodi.tv honlapon is erősen keresnek android fejlesztőt. Persze lehet, hogy valóban csak azért keresnek, mert sokkal több a munkájuk, mint korábban. Én ebbe nem látok bele.
-
mexel
veterán
Nem tudja valaki letölteni?
-
mexel
veterán
válasz
interstate76 #6976 üzenetére
Volt egy .zip is, rányomtam recoveryből a telepítésre, azt hittem ez is olyan mont az OE
Bele sem néztem.
Kb 80 db OE zip volt a pendrive-on, sorban nyomtam mindent a végén, köztük volt ez isSPMC-t viszont nem találtam PC-re, valószínűleg még nincs is. Miben jobb ez mint a kodi?
-
mexel
veterán
válasz
#79335424 #6972 üzenetére
Tisztában vagyok vele, de arra volt időm hogy a típusnak és az ugyanolyanoknak a verzióit feltegyem, azok után meg még párat próbának. Ennyi időm volt rá, a gazdájának ha lesz kedve már tud vele mókolni mert van recovery és erre a szintre vissza lehet hozni. teljesen halott volt, ugyanilyen alaplaposhoz amit ajánlottak rom-ot azzal sem indult. Nem nagyon lesz több időm szórakozni vele mostanság azt hiszem sajnos.
Egy más kérdés, itt kicsit off: Openelecnél ha egy típusra felteszem az odaillőt akkor az adott verziójú kodival lesz. A kodi frissíthető, vagy csak ha új OE kerül fel?
-
törölt tag
Nem ilyen egyszerű ez. Kellene a modemek típusa (a nem hozzá való modem modul miatt nincs wifi), valamint az eredeti partíciókiosztás, memóriacímek szerint. Ezek hexadecimális értékek és az egyes partíciók kezdetét és hosszát definiálják. Ha ezek nem passzolnak, akkor nem indul el a ROM. Ha olyat teszel fel, amiben a bootloader is rosszul van megadva, akkor utána már semmi sem indul el.
-
mexel
veterán
Köszönöm, közben a brick részen már túl vagyok, van recovery. Sd-ről TWRP is. A baj hogy rendszert nem találok hozzá. Sok kísérletezés után felment egy openelec ( OpenELEC-Amlogic.MX3.arm-5.0.0-update.zip ) de gyakorlatilag használhatatlan. Wifi nincs, hálót eldobálja, az alapok úgyahogy megvannak, de ráadásul régi V14.0 Helix verzió. Semelyik másik OE nem megy fel, vagy újból brick lesz a motyó.
Rom-ok -ból egy sem jó hozzáAbbahagyom, nem foglalkozom vele többet ennyit nem ér. Pedig egyik fórumon ugyanilyen alaplaposra azt írták hogy Gearbestről vették, ennyit az eredeti darabokról.
A prociról nem tudtam levenni a hűtőt, úgy rá van ragasztva hogy nem mertem feszegetni, így nem tudtam megnézni milyen, de nagy valószínűséggel S802. -
RVR400
veterán
-
mexel
veterán
válasz
Lifeforce #6964 üzenetére
Igen, ez már felmerült korábban is, hogy tulajdonképpen nem egyértelmű mit nevezünk klónnak, mert vannak rev változások az "eredeti"-nél is. Tulajdonképpen lehet hogy nem is s802 ez a kütyü hanem s812? Azt hiszem leveszem a hűtőt és megnézem mert kezdek elbizonytalanodni.
Ma még lesz időm molyolni vele, pár romot megnézek, sajnos belepiszkálni nincs időm mert ahhoz megint egy ősz-tavasz időszak kellene hogy belejöjjek ismét -
-
mexel
veterán
Nos felment ez az m8s_ap6330_8g2g_150818_USB. Szépen felrakta, de ugyanazt kaptam mint előtte. ( valószínűleg hasonlót rakhattam fel, annyi a különbség hogy most van óra a kijelzőn, és kisebb az egérkurzor, de ugyanúgy fekete kép fogad. Valami nagyon nem jó ennél a kütyünél.
Már rájöttem hogy anno amikor először érdeklődtem miért mondjátok páran hogy csak jó forrásból vásároljon az ember mert a klónokkal baj van( ezt nem én vettem)
Kipróbálok más S812-es eket is. -
mexel
veterán
válasz
interstate76 #6961 üzenetére
Ez amit írsz (m8s_ap6330_8g2g_150818_USB) ez S812-höz van nem? Az nem lenne gond ha nincs wifi vagy táv, az már fél siker lenne ha elindulna.
Most annyit sikerült hogy találtam egy twrp-t ami sd-ről indul, és működik is, innen már jobban tudom pakolni a romokat, de kb 40-ből eddig egy sem jó. Lementettemazt a rendszert ami "majdnem elindul"de nem sokat érek vele.
Ez amit javasolsz ahhoz van linked? -
mexel
veterán
Ja, a készülék S802-es elvileg és 2gb-os. Ha esetleg van valakinek ilyen klón, nem tudna egy rendszermentést csinálni recoveryben? Mondjuk olyasmiket olvastam hogy az még a sajátra sem megy vissza utána, de talán lenne kiindulási alapom a rendszerekből mi a különbség, mit kellhet átírni.
-
mexel
veterán
Lenne még egy fontos kérdésem, de ez talán inkább már droidos topik téma lesz.
Van itt egy klón MXIII 4K box. Tégla volt amikor ide került, csak piros led ment. Most annyit már sikerült elérnem hogy van recovery és elvileg az MBOX felirat is bejön, de a rendszer alatt csak fekete képernyő, néha felugrik a launcher felirat, de smmit sem csinál. Nem MXIII firm ment rá, mert az eredeti OTA firmekkel meghal. Egy M8S firm-el indul így el. Próbáltam openelecet, de az sem megy, attól brick lesz. Most azt kellene megpróbálnom hogy az ota MXIII firmből kiszednem a system-et és az M8S recovery-vel és bootloadrrel stb valahogy összekókányolni. Az a baj olyan régen csináltam ilyesmit hogy nem emlékszem az img fájlt mivel nyitottam ki és mivel csomagoltam vissza. Ebben tud valaki segíteni?
Vagy esetleg valami olyan firmet nem tud valaki ami ilyen klón MXIII-hoz van?
Ez van az alaplapra írva:
MXIII v2_0 20150526 -
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #6957 üzenetére
Igen az jó, olyanhoz kell.Azt még nem tudom milyenhez, de mindenképpen Amlogic.
-
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #6955 üzenetére
Köszönöm! Itt akkor megtalálom majd az össze típust amihez van openelec? Akkor regizek.
-
DoItYourself
addikt
amlinuxmedia.com - az oE szekcióhoz regisztrálni kell
-
mexel
veterán
Arról találok valahol egy konkrét listát hogy melyik androidos boxra lehet biztosan openelec-et tenni? Szeretnék kipróbálni egy olyat is.
-
gabywap
tag
válasz
envagyok #6948 üzenetére
Szia! Köszönöm az információkat igy várok, de már a wetek akció már lejárt ugy tudom. Amugy melyik készülék az ami 905-as lenne majd? Az viszont jó ha lesz rá alternativ szoft, fóleg ha még lunix is menne ubuntu. Rendelkezem már kis készülékkel EVO Xfinity és Alien3-al csak kicsit erősebbet szeretnék mivel az alien3-at lenyulták a fiaim.
De LinuxMint skystar2 HD+tvheadend+kodi használom is ha van időm stb.
-
envagyok
veterán
válasz
gabywap #6946 üzenetére
Ha használható tunerest szeretnél, akkor a wetek play ami érdekeljen, most akciósan nem drága.
Amit linkeltél, annak kb nulla a gyári androidos támogatása csak szenvedni fogsz vele.
A k1 plusra készülődik az amlinux.ru oldalon openelec, de az biztos hogy sem a kadenciahelyes lejátszást, sem a dts- hd hangtovábbítást nem tudja még, és garancia sincs hogy tudni fogja.
Az s805-re állítólag van vmi vitmod 2.1 openelec, de erről nem tudok nyilatkozni, elvileg az fps váltás megoldott, a hd hang nem.
A weteken tutira megy az oscam androidon ,és openelecen is.
A többin nem garantálom. A weteken megy még a kadenciahelyes lejátszás, a hd hangtovábbítás nem.
Most látom, letelt a wetek akció, elfogyott... -
gabywap
tag
Sziasztok már régóta szemezgetek ehez hasonló kütyüvel, de nekem a minimum a SAT tuner a fontos a földi nem feltétlen. Linkelek mind kettőből na most a S805 vagy S905 közül melyk a támogatottab, firmware terén room. Illetve ha nem ez a készülék melyek amik stabil és van hozzá frissités persze ez az ár ettől nem nagyon akarnék feljebb menni. Na meg ami lényeges ezeken mennek e az oscam?
üdv.
S905
http://www.ebay.com/itm/Satellite-DVB-S2-DVB-T2-Android-5-1-Quad-Core-Combo-Tuner-Receiver-TV-Box-KODI-/222084118573S805
http://www.ebay.com/itm/K1-Android-4-4-TV-Box-DVB-S2-S805-Quad-Core-1G-8G-Wifi-XBMC-KODI-Fully-Loaded-/291572444328 -
robesz107
csendes tag
válasz
interstate76 #6943 üzenetére
Nekem van, ahogy a másik topikban is olvasható (461. hozzászólás) LAN-on be van kötve, néha böngészgetek vele, meg filmet nézek. 720p -st általában. Zenéket viszi (kinek mi a fontos ugye), gyári böngésző kifejezetten gördülékeny. Flash játékokat meg hasonlókat nem használok. Nekem stabilan működik az egész. Optikain kapja az erősítő a jelet. 5.1 átmegy. A true hd meg hasonlókról fogalmam sincs, erősítőm se kezelné. Facebook, játékok, fájlszerverek meg ilyenekről szintén nincs tapasztalat. Távirányítójának az érzékenysége meglepően jó, nem kell célozgatni a készülékre. 1080p-s youtube is van frissítés óta. Nekem ennél többre nem igazán van igényem ebben a kategóriában, ilyen fogyasztás mellett.
szabochris
S812-höz nem tudom viszonyítani. S802 höz tudom, de nem mérvadó. Nem volt hozzá rendes rom. Közel volt a használhatatlanhoz. Áramos boltból volt egy MXIII, de csak a gond volt vele, és az 5 hónapja ígért frissítésről sem hallottam azóta sem. Lefagyott 5 perc böngészőtől (ha nem lépett ki magától), csak az áramtalanítás segített, alkalmazások random leálltak. Menüből csináltam egy visszaállítást semmit sem ért. A bolttal való kommunikáció nevetségessé alakult.
"Ha visszaküldi, mi is csak frissítést tudunk végezni rajta, mivel hardveresen működik" - aham...
"csináljon recoveryben visszaállítást" - nincs recovery,
"Frissítés 2 hét múlva várható" ezt 3 hónapig vártam és kaptam válaszként.
Mivel nem volt kedvem sem várni sem romokat keresgélni, meg véletlenül téglásat játszani, ezért megkapta rokonom. Szóval ahhoz képest ez egy stabil villám. -
interstate76
addikt
válasz
szabochris #6942 üzenetére
Külön topikja van az S905-ös CPU-val szerelt eszközöknek.
Amúgy pedig szerintem senkinek sincs. Én is linkeltem korábban a kirobbanóan jó ára miatt, de - legjobb tudomásom szerint - sem custom rom, sem OpenELEC nincs rá, tehát nem nagyon tudsz mit kezdeni vele, ha nem tetszik gyári állapotában.
-
vlevi
nagyúr
válasz
roenick #6850 üzenetére
Ha jó openelecet töltesz le,akkor nem csesződik el. Azt, hogy melyik openelec verzió a jó, azt nem tudom. Fontos, hogy a te gépedhez való legyen, mert ha más cpu-hoz, wagy wifihez, stb készült, akkor nem fog menni.
Ha nem tetszik, akkor sincs gond, mert az androidot is vissza tudod telepiteni, ugyanugy, ahogy az openelecet feltetted. Ehhez persze szükség van az androidos telepitőre is.Én néztem annakidején az OE-t, de végül maradtam a droidnál, mert a kodi féle torrent az nagyon buta, márpedig én három dologra használom a boxot. A hamradik a youtube. És abban is sokkal jobb a droidos YT kliens, mint a kodis.
-
mrrr74
aktív tag
válasz
roenick #6850 üzenetére
Érdemes, ég és föld a különbség. Itt megtalálod a menetét, hogy kell, nem bonyolult.
Én így tettem fel és ez alapján már más is:Nekem a 2 gigás változat van, de a kisebbel is megy ha jól olvastam.
Töltsd le a bootcardmaker progit, ez arra kell, hogy elinduljon a recovery.
Utána innen a boxnak megfelelő .zip-et (3 fájl van benne).
Indítsd el a bootcardmakert, a benne lévő .bin fájt tallózd be (nekem jó volt), pipa a formathoz és kész (óvatosan, ezzel a mikrosd-t formázod természetesen amit majd beteszel az MIIIG-be).
Másold fel kicsomagolva a letöltött 3 fájlt.
PC-s rész vége.
A kártyát tedd be a médiaboxba, táp ki és egy fogpiszkálóval a jack-en keresztül nyomd meg a microkapcsolót (érezni fogod). Táp vissza, fogpiszkáló még nyomvatart, kapcsold be a készüléket. Én kb. 5mp-ig tartottam így, recovery bejön és 2-3 perc alatt felmegy az Openelec. -
Rico45
őstag
-
Beni2360
félisten
Ezt én is szeretném tudni. De egyébként én nem úgy tekintek ezekre a cuccokra mint egy telefonra vagy tabletre. Film nézés és maximum egy rövid You Tube és ennyi.Android használatra ott a tablett és a teló, netre meg a számítógép -laptop. Nekem nagyon szemfárasztó volna a tv képernyőre erre.
Somatom - jó kérdés és feltevés. -
Beni2360
félisten
Látod öreg fejem létére azt se tudom, hogy mi a fity fene ez.
Telefonon már cseréltem romot,az MXII G is de ott csak sd kártyáról rezettel.
Esetleg egy ki segítség priviben tanulás végett.
Közben azért rákerestem -
Beni2360
félisten
válasz
interstate76 #6931 üzenetére
Igen a kiegészítőkre gondoltam, habár én nem nagyon használtam még, de ki tudja ha eladom akkor a vevőnek hiányozni fognak. Hm.
-
interstate76
addikt
válasz
Beni2360 #6930 üzenetére
A kodis kiegészítőkre gondolsz? Nem, új telepítés esetén nem kerülnek fel maguktól, de lehet backupot csinálni, amit aztán visszatölthetsz a frissen telepített verziódra. Viszont azt kell mondanom, hogy a visszaállítás nem minden esetben teljes és zökkenőmentes, szóval aza biztos, ha szépen megjegyzed/felírod azon kiegészítők neveit, amiket újra szeretnél telepíteni, és amit nem sikerül backupolni, azt telepíted te magad. A Kodi törlése előtt nézz utána, melyiket hogyan kell, mert nem mindegyiknél ugyanúgy kell eljárni.
-
Beni2360
félisten
Régen az volt a gond ha- ha kilőttem a boxot, akkor az USB-ről is levette a feszültséget, és leállt a külső winyó.- nem állt le a vinyó. Alig volt talán egy cucc ami leállította. valamilyen x....9-es.
Nekem inkább az a gondom vele, hogy nem engedi frissíteni a KODIT ez a K1 plus -
2007ath
aktív tag
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Háttérképet miért nem tudom beállítani rendesen?Mindig felnagyítja,és így nem szép :-(
Vagy mekkora méretű legyen a kép,hogy ne nagyítsa?Választ előre is köszi!
-
mexel
veterán
válasz
interstate76 #6911 üzenetére
Gearbestes az egyik, a másik ebay-es. Ezeket nem nevezném mini pc-nek inkrább tv box-nak.
Azért vettem tesztre ezeket hogy majd mókolok valami firmet hozzájuk, de őszg már semmi időm sem lesz, és mivel játékra nem tökéletesek az android hiánnyosságai miatt így nem is fogok foglalkozni ezekkel, várnom kell még amíg fejlődika dolog kicsit. Így piac a végük.
-
Talab88
újonc
Annak az a lényege, hogy telefonon böngészed a youtubeot, viszont a tévén játszod le a videókat.
-
interstate76
addikt
-
Talab88
újonc
válasz
herdsman12 #6904 üzenetére
Köszönöm! Akkor most kezdhetek a rommal mókolni...
-
herdsman12
őstag
válasz
Talab88 #6902 üzenetére
A 220volt-éktól vásárolt M8(S), "Lifeforce ROM" verziókon működik a youtube alkalmazás. Igaz, kb. tavaly december óta a frissebb verziók csak 360p-t tudnak.
Régebbi alkalmazások (pld 10.37.58) mennek 720p-vel, az már elviselhető.
Boat browser böngészőt használok, azon is akad rendesen a youtube, viszont megnéztem most a beépített Chrome simán viszi úgy, hogy most WiFi-n van az M8S. -
Talab88
újonc
M8S tv-boxra szertnék youtube tv alkalmazást, ha böngészőben nyitom meg a youtube.com/tv oldalt mőködik, de darabos,
lemarad a kép stb... ha feltelepítem az apkt "gond volt a hálózattak" hibaüzenet. egyáltalán nem lehet működésre bírni. Merre tovább? Tud valaki segíteni?
-
mexel
veterán
S812-es M8S után itt egy S905-ös MXQ Plus is. Az MXQ egyértelműen jobbnak tűnik, mondjuk érdekes android van rajta, sok funkció nem elérhető mint a 4.4-es-ben. Maga a készülék viszont gördülékenyebbnek tűnik az 1gb ram ellenére is, valamiért érzetre jobbnak tűnik. Igaz nem sok időm volt foglalkozni velük, ezek az első benyomások.
2GB rammal egy s905 talán jobb választás lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II Alaplap + AMD Ryzen 7 5700X3D
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Dell EqualLogic PS4210E (SAN) szerver, 12x SAS 6TB tároló, két PSU, két vezérlő kártya, RAID, iSCSI
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest