- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KPeti76
csendes tag
válasz
interstate76 #5784 üzenetére
Linkeld be kérlek a ROM-ot ami bevált M8S-re. Jól emlékszem, hogy neked is a pufangda verzió volt? Köszi!
-
an0ny
tag
-
envagyok
veterán
válasz
Fehérsólyom #5791 üzenetére
Dolby digital, dts
K
Dolby HD nem minden eszköz, nem minden szoftverrel. pl. gyári lejátszó szokta tudni
DTS-HD : a dts magot adja ki
multichannel pcm nem játszik, azt a raspberry pi tudja.
Egyes amlogic boxok, pl.:minix, tronsmart s95 tudják a hd hangot is -
Fehérsólyom
aktív tag
Sziasztok!
Az Amlogic processzoros (MXIII, MXIII-G, MX64 stb.) Box-ok és úgy általában az Android TV Box-ok képesek arra, hogy az USB forrásból (pendrive vagy HDD) lejátszott tartalom (mkv fájl) sokcsatornás hangját eredeti formában HDMI-n tovább adják egy A/V Receiver-nek?
-
Beni2360
félisten
-
törölt tag
válasz
pocokxx #5783 üzenetére
Igen, akár még egy ilyen is. Ezekkel az a gond, hogy a raktár aljáról összesöpört, mindenféle szedett-vedett alkatrészekből rakják össze (ezeket hívjuk klónoknak). Sejtheted, hogy milyen a szoftveres optimalizáltságuk. Ezen utólag nagyon nehezen tudsz javítani, mert nem találsz az adott hardver konfighoz passzoló ROM -ot. Visszaolvasva a topikban láthatod, hogy megoszlanak a vélemények a beszerzési módot illetően. Az én álláspontom az, hogy ha van olyan kereskedő, akinél itthon lehet (és van értelme) reklamálni, akkor biztos, hogy nem rendelnék ilyet kinntről. Itt a 220V és hozzá a közvetlen kontaktunk, Lifeforce.
-
interstate76
addikt
válasz
pocokxx #5783 üzenetére
Amlogic vonalon rengeteg a klón, nagyon nehéz jó készüléket találni, amire aztán tudsz custom firmware-t tenni, amikor hozzád kerül (mert a gyárival elvétve működnek úgy, ahogy kellene).
Én 2-t vettem: egy külsőre olyan MXQ-t, mint amilyet linkeltél, és egy M8S-t. Az előbbit már vissza akartam küldeni, amikor valaki meglepett egy működő firmware-rel, az utóbbira pedig hosszas keresgélés után találtam működő fw-t. Szóval Kínából vagy megbízható webshoptól kell rendelni (de még így sem leszel 100%-osan bebiztosítva), vagy olyan eladótól, aki szétszedi és lefotózza az alaplapot postázás előtt (ilyen viszont - tudtommal - nincs).
-
zeg74
aktív tag
Lifeforce!
Kinéztem ezt a kütyüt az oldalatokról: MXIII-G (2GB/8GB) Android TV.
Mi a véleményed róla? Érdemes megvenni? -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Ebay topikból jövök Beni2360 ajánlására.Milyen kütyüt ajánlanátok videó streamelésre? (Nappaliban van minden: Gépről kellene "kilőni" a filmet egy "oktalan" TV-re.)
-
Lifeforce
őstag
válasz
llspencerll #5775 üzenetére
Igen
-
Janaboy
veterán
Zidoo x5 s905: [link]
-
lacko6
senior tag
válasz
sokadikbandi #5764 üzenetére
S905-re már készül [link]
-
törölt tag
válasz
sokadikbandi #5768 üzenetére
A mienk az "Amlogic" platform.
-
sokadikbandi
újonc
válasz
#79335424 #5767 üzenetére
Nekem ez nem annyira mond sokat, de ilyet találtam:
Supported platforms:
Qualcomm
Allwinner Technology
intel
Mediatek
NVidiaValamint pont ma jelent meg PC-re is: "Built on the Android-x86 project"
-
Janaboy
veterán
válasz
Biztos rá lehet, chuwi tabletekre pl van..ha szerintem a kernel nem változik akkor kb mindegy milyen a körítés, szerintem..
-
törölt tag
válasz
Ez egy jó kérdés. Én is kipróbálnám.
-
sokadikbandi
újonc
Sziasztok!
Vajon ezt a Remix OS-t rá lehet valahogy hegeszteni ezekre a készülékekre? Vagy ez inkább az op-rendszer írójától függ majd?
-
GlasmenN1
újonc
Esetleg erről vélemény? Pipo X9 Windows10
http://www.aliexpress.com/item/PIPO-X9-8-9-Inch-Windows10-and-Android-4-4-Intel-Dual-Boot-Mini-PC-TV/32521433556.html?spm=2114.031010208.3.9.Whikmw&ws_ab_test=searchweb201556_2,searchweb201644_2_10001_10002_10005_10006_10003_10004_62_61,searchweb201560_1,searchweb1451318400_6148
-
llspencerll
tag
válasz
Lifeforce #5760 üzenetére
Az ilyen hiba jelenség a kedvencem, működik is meg nem is, ezzel lehet sokat postázgatni oda-vissza :-) Megfogadom a tanácsod, esetleg ha tudnál egy romot linkelni esetleg egy hozzá tartozó leírást. Sokat olvastam itt a fórumon, de a romozgatós hozzászólásokat átléptem, mivel nem volt tervben ezzel foglalkozni, ezért is vettem tőletek. Ezzel természetesen nem utalok semmire, drágább kütyükben sincs manapság több "tisztesség", ócskának gyártanak mindent...
Előre is Nagy Köszönöm!
(220volt MXIII S802 2Gb / 8Gb) -
Lifeforce
őstag
válasz
llspencerll #5759 üzenetére
Érdemes romot frissíteni, mert előfordul, hogy a felrakás során nem megy fel rendesen.
Rakj fel egy romot, majd a recoveryben wipe, és úgy próbáld ki.
Ha úgy sem jó, csak akkor küld vissza szerintem.
Mi is ezt csináljuk, ha nem jön rendbe akkor vissza a gyárba....
Csak azért tanácsoltam, mert lehet számodra ez gyorsabb megoldás. -
llspencerll
tag
válasz
interstate76 #5758 üzenetére
Több sebből vérzik a cucc, beüzemelés után 1.5 órával kikapcsolt (kodival film nézés közben), majd többszöri próba után is max 2 percet volt hajlandó menni, a burkolat nem volt meleg, de gondoltam majd reggel, addig had gondolkozzon mit tesz velem
;-) Reggel "hidegen" is ugyanez, akkor egy teljes vissza állítás, csak hogy ne rajtam múljon, de dettó. Így ma küldhetem vissza... :-( -
interstate76
addikt
válasz
llspencerll #5757 üzenetére
Ott vagy szoftveres hiba lesz, vagy az internetkapcsolat/LAN-sebesség lassú. Nekem még a Wintel és az MXQ S805 között is jól megy minden, pedig egyik sem egy LAN-világbajnok.
-
llspencerll
tag
Sima (S802 220v.hu) MXIII - on megy valakinek rendesen a Plex? A rendes alatt pusztán annyit értek, hogy folyamatos a kép, nem 5sec/1 kép
-
Konyika
senior tag
válasz
GlasmenN1 #5751 üzenetére
Nem vagyok szakértő csak a saját véleményem mondom!
Én egy MXIII-G vettem hasonló okokból (lejátszás hálózatról) hááát? Nagyon határeset. Kisebb mókolás után használható de sosem lesz tökéletes. De nem baj jó lesz TV okosítónak. Böngészés, You Tube stb.
Most épp a médialejátszokat nézegetem. A popcorn is jó de én inkább a Medi8er felé fordulok. 5 év garancia, állandó támogatás frissítés és magyar fórum. Ez szinte minden igényemet kielégítené!
-
GlasmenN1
újonc
Üdv
Húzott szemű barátainktól rendeltem egy M8s játékost,nem nagyon vagyok vele megelégedve,sok filmet nem játszik le,szaggat,a távirányítójával szinte kezelhetetlen,kértem az eladótól egy frissítést,amit el is küldött,de nem nagyon merek hozzá nyúlni,nehogy"téglásítsam.Média lejátszásra vásároltam esetleg skype kamerás kapcsolatártásra, ötleteteket várok,hogy erőlködjek e vele vagy inkább egy mini pc vagy egy popcorn hour a megoldás?Köszönöm -
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #5749 üzenetére
OK
Köszi! -
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #5747 üzenetére
OK
Azért köszi.
Esetleg jövő hétvégén belenézhetnél egy közvetítésbe.
Ez pl. pénteken 18:15-től lesz
http://www.ehftv.com/hu/livestream/iceland-norway -
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #5744 üzenetére
Szia!
A két androidos tableten is döccenés nélkül fut az élőközvetítés, kivéve amikor túl sokan nézik az adott élő közvetítést.
Wintelt nézegettem meg a Beelkin-t (de az nem duál bootos), mert gondoltam hogy az igazi megoldás a Windowsos box lesz.
Esetleg délután megnéznéd a Wintelen az élőközvetítést is?
http://www.ehftv.com/hu/livestream/hcm-baia-mare-fleury-loiret-handball
vagy
http://www.ehftv.com/hu/livestream/fc-midtjylland-ik-savehof
Mindkettő kezdése 17:00
Köszi! -
interstate76
addikt
Droidon a flash tartalom necces, ott - ahogy előttem is írták - célszerűbb applikációt használni. Bár lehet, hogy van már olyan böngésző, amiben problémamentes, de amikor én utoljára próbálkoztam ilyesmivel androidon, akkor mindig volt valami nyűgje.
Wintel W8-ason kipróbáltam: automatikusan high minőséget választva reccenés nélkül fut, full hd monitoron, teljes képernyőre nagyítva. Fél órán keresztül hagytam rajta menni egy meccset, szaggatás nélkül vitte és közben 70-75°C környékére hevültek fel a processzormagok. Dual bootos, így app-ban is tudod futtatni rajta (azzal nem próbáltam).
-
Kija
aktív tag
Sziasztok!
Smart TV box vásárlását tervezem. Elsődleges célom, hogy az ehftv.com weboldalon élőben sugárzott mérkőzéseket nézném TV képernyőn. Ez flashplayer-es, de ezt az Android 4.4.2-n egy androidra írt flashplayer 11.1 és egy Dolphin webbroser telepítésével megoldottam.
Most egy Samsung Note 2014 Edition, illetve egy Sony Z tabletet használok ilyen célra illetve PC-n szoktam még nézni.
Egyik ismerősöm kölcsön adott egy másik típusú smart tv boxot, de abban RK3188-as CPU és Mali 400-as IGP van valamint csak 1 M RAM. Ezen a kütyün nagyon lassan tölt be még a már nem élő, rögzített mérkőzés is és sokszor áll meg lejátszás közben. Gondolom kifogy valamelyik erőforrásából.
Szerintetek hogyan tudnám megállapítani melyik hardvere nem elég ennek a kütyűnek, illetve milyen smart boxot ajánlanátok a fenti célra? Már nézegettem a Win8.1 vagy Win10 duál bootos (van a Win mellett Android is) boxokat is a neten, de nem tudom eldönteni melyik lenne megfelelő erre a célra.
További követelmény lenne a dobozzal szemben a megbízható wifi és a bluetooth. -
pcbrr
csendes tag
válasz
Arolotifar #5735 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, szerzek egy másik powerline adaptert is és kipróbálom hátva úgy működik.
-
Lifeforce
őstag
válasz
szerelgetek #5732 üzenetére
Január 20 körül..
-
baranorbi
csendes tag
MX III -as boxra (S802) milyen romot ajánlanátok? Esetleg lollipop elérhető erre a boxra?
-
pcbrr
csendes tag
Sziasztok,
Van egy MXIII media boxom 2 GB rammal, android 4.4.2 van rajta.
A wifi nem volt túl stabil, ezért etherneten keresztül menne az internet, direktbe a routerből teljesen jó, Dlink powerline adaptert használva 1-3 mbit csak a sebesség, még a wifinél is lassabb, érdekes módon ha laptopot csatlakoztatok a ugyanerre a powerline adapterre a sebessége teljesen normális 40-50 mbit.
Lehet a fenti jelensége valamilyen orvosság, illetve van esetleg valami tipp mi lehet az oka?
Amúgy jó kis gép, többi részével abszolút meg vagyok elégedve, ami még furcsa hogy a play storeból telepített youtube appban az alap felbontás nagyon alacsony, és nem jelennek meg a 720p 1080p opciók valamilyen okból.
-
Lifeforce
őstag
Elkezdtem az MIII-G romját
-
envagyok
veterán
válasz
szerelgetek #5725 üzenetére
MiniMX ?
-
szerelgetek
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan eszközt, ami tv-re kötve netezni youtubeozni, zenét hallgatni, filmet nézni lehet netán egy kis játék.
Bele-bele olvasgatok a fórumba, de nem tudom eldönteni, hogy mi a bestbuy mostanság.M8S
M8S+
MXIII-G
Wintel (több típus is fellelhető ebayen: CX-W8; W8; X9) viszont ez elvileg dual bootos illetve kicsit több mint egy huszas15-20k-t gondoltam költeni erre a szerkezetre
, persze ha kell másik romot teszek rá ( egy kis youtube segítséggel, illetve a ti segítségetekkel, menne illetve lehet már csukott szemmel annyiszor olvastam már a „fogpiszkáló effektust”
.
Azt mondjuk még nem döntöttem el hogy itthon veszem meg vagy külföldön
A segítséget előre is Köszönöm!
-
dh66e
veterán
válasz
tatararpad #5719 üzenetére
App valóban nincs.Kollégának mivel segédprogramot írt ezért linkeltem neki a bluestarks-ot.Ezen már túl vagyunk nem erre gondolt.
Abból indultam ki hogy aki digit rendel az legalább net+tv-t fizet elő.Igen így nézve két előfizetés kell.
Nekem tökéletesen megy tableten,meg a win 8.1 notin is(BS-al). -
tatararpad
őstag
Úgy hogy magyar app nincs Windowsra jelenleg, csak a románoké. A Digi Onlinehoz meg két előfizetés kell, ezt onnan tudom hogy nekünk egy van, és nem enged regisztrálni mert kettő kellene. Meg le is van írva mellé. Bluestacks alól meg még sose indult el nálam a stream egy alkalmazásban sem, 2 gépen próbálva TVGO-t MindigTV-t és HBO GO-t, de örülök hogy van valaki akinek igen.
-
GZoli7
senior tag
válasz
Navika75 #5705 üzenetére
A válasz nagyon egyszerű. Egy modern mai 2,5"-os merevlemez 2-3 wattot kér.
A tápegység 5V, 2A. Ez veszteségek nélkül egyenfeszültségnél 10W, ebből lejön 2-3W, még simán mehet.
Azonban régebbi nagyobb áramfelvételű HDD-nél nem biztos. Csúcsra járatott gépnél szintén nem biztos.
Azt még figyelembe sem vettük, hogy a hozzá adott gyári táp mekkora ipari hulladék. Egyből cseréltem...
Ettől függetlenül simán mehet... -
dh66e
veterán
válasz
interstate76 #5711 üzenetére
Sajnálom.
-
-
törölt tag
válasz
Janaboy #5708 üzenetére
Egy kis érdekesség a jövőről. Az Intel átugorja a Cherry Trail -t. Szimpi ez a konfig.
Szerk.: Hoppá! Délután óta "kicsit" módosult az infó. Ennyiért már nem is olyan szimpi.
-
Janaboy
veterán
válasz
interstate76 #5711 üzenetére
A Digire irta
azt futtatja a bluestackban.
-
interstate76
addikt
Akkor abszolút nem értem, miről beszéltél, meg hogy minek futunk teljesen felesleges köröket a témában!
Én azt írtam, hogy a Digi Online-hoz nincs wines segédprogram, ami ezek szerint változatlanul igaz.
A BlueStacks egy külön történet, én is ismerem, de semmivel nem jobb azt futtatni, mint böngészőben nézni a Horizon Go-t. Maxthonra és Firefoxra is van silverlight plugin, minek ehhez BlueStacks?
-
dh66e
veterán
válasz
interstate76 #5707 üzenetére
BlueStacks
Én ezen keresztül nézem a notimon.Gyári azaz digis windows app nincs még. -
-
Janaboy
veterán
válasz
interstate76 #5689 üzenetére
Mindenképp igazad van, sajna sokan olyan funkciókra akarják használni ezeket a boxot persze úgy hogy 15eFt-ból meg is legyen az, amire nem alkalmas (vagy legalábbis nem stabilan), legalábbis erre írtam a j1900-at, hogy ilyen szempontból több funkciósabb!
Amúgy nekem tetszik a winteles cucc is! Főleg amennyiért vetted!
-
interstate76
addikt
Én itt és az áruházban néztem, és nem találtam wines appot. Megtennéd, hogy belinkeled?
Szeptemberi infó: "A magyar DIGI Online jelenleg kizárólag Android 4.0 vagy magasabb verziószámú Android operációs rendszerű mobiltelefonon, tableten és televízión vehető igénybe." Örülnék, ha azóta változott volna a helyzet.
-
mope
tag
Azzal amit az imént linkeltem, tökéletesen jó most. Ráadásul recovery-be indítod, és automatikusan lefut az SD kártya. Semmit nem kell csinálnod.
Toothpick Install (zip) de ez csak MXIIIG 2G-re.
1.Extract the downloaded ZIP to the SD root.
2. Slide the SD card into the powered off MX3G
3. Use a toothpick pushing the reset switch that is inside the headphone jack. You should feel it being depressed with slight pressure.
4. At the same time with toothpick depressing the reset switch, press the power on button holding both until you see the google TV boot screen then you can release.
5. After you see the lil green dude do his thing it will reboot to Openelec. Follow instructions on the screen...
6. Have a beer you deserve it... -
dh66e
veterán
válasz
tatararpad #5696 üzenetére
Nem nagyon értem milyen román appokról beszélsz mert magyar a digi alkalmazása,meg hogy a tv go meddig jutott(ez hogy jön ide
), a D.O-hoz eleve egy előfizu kell a kezdetek óta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - i5 10400f, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 5 5600X - RTX 3070Ti - 16GB DDR4 - 1 TB NVMe SSD - MINDEN GARIS
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Akciós!! PC , i3 9100 , RTX 2060 , 16 GB DDR4 , 250GB SSD , 500GB HDD
- Dell Precision 5820 WIN 11 kompatibilis munkaállomás, Xeon, W-2155, W2245 többféle, testre szabható
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest