- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
https://www.guru3d.com/news-story/have-you-noticed-this-amd-silently-shows-radeon-rx-6600-6700-graphics-cards.html
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
atok666
őstag
válasz #09256960 #53797 üzenetére
ad "Tele volt egy hatalmas AMD logóvan a csetjük " ... valszeg soha nem fogok megerteni egy ilyen embert, aki ezt csinalja. Mit erez ilyenkor? Arctalanul, anoniman bebofog vmit oda, majd elonti a kellemes bizserges? Vagy hogy lehet ez? Elkepzelni se tudom. Megneznem, ha mondjuk on-site ott ulne a nezosorban, akkor is ugyanugy bekiabalna-e? Bar gondolom ezek vmi 8-10 eves gyerekek lehetnek, vagy vmi szellemileg serultek, akiket felugyelet nelkul be se engednenek egy rendezvenyre.
Atok
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
12gb-os 3060 jön február végén 329 Dollárért !
Tele volt egy hatalmas AMD logóvan a csetjük[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
komoly bejelentés volt asztali GPU fronton...jönnek majd!
-
törölt tag
válasz aradebil2 #53787 üzenetére
Nem jelent semmit igazad van. Technikailag nézzük...
Délelőtt bevágott egy reklámot a google 408 ezerért akciósan
3070 volt azóta nevetek.Nesze neked középkazegória.
RTről azért hátha mondanak valamit. 6-kor utána NV is jön.
linkek VSbe bevágva.
Threadripper, Ryzen 5000 APUk, és az RX 6700 széria kb ez várható ma.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ON
Azt mondta a Lisa Su már unja hogy sokat OFFoltok itt ezért inkább tart egy CESes KEYNOTE-t MA 17:00-kor YOUTUBE LINK
Lehet nem pont ezekkel a szavakkal mondta
Biztos hogy bejelentik kitör az olcsóság !
6700 XT MSRP árra meg külön kíváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz Yutani #53779 üzenetére
Az a baj, hogy az UE4 is igy volt beharangozva. Aztan kellett meg par eve mire igazi UE4 cimek jottek. 2015-ben mar volt par cim, de a nagyok 2016-tol kezdve jottek. 2015-ben a Dreadnought Beta-val probaltam, a 285 egesz szepen vitte. Viszont a sajat fejlesztesu Paragon 2016-ban mar elegge megizzasztotta. Szoval kell legalabb 2 ev a teljes elmenyhez.
On March 19, 2014, at the Game Developers Conference (GDC), Epic Games released Unreal Engine 4 through a new licensing model.
The first game released using Unreal Engine 4 was Daylight, developed with early access to the engine and released on April 29, 2014.
Ui: Szoval amit Abu mond 2022-t meg az is nagyon optimista. Indie cimek max prezentalni.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #32839680 #53782 üzenetére
Nem kedvez hát, de a többi platformon már az előfeltételei is foghíjasak.
Őszintén szólva a Lumen az nem olyan egyedi dolog. A CryEngine-ben már régóta van egy nagyon hasonló megoldás. Az meg, hogy raytracing nélkül tudja, hát persze, nem kötelező erre erőforrást pazarolni, lehet gyorsan is jó eredményt kapni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Yutani
nagyúr
Unreal Engine 5 will be available in preview in early 2021, and in full release late in 2021, supporting next-generation consoles, current-generation consoles, PC, Mac, iOS, and Android.
Ezt a hivatalos weboldalon olvastam. Illetve a FAQ-ban is ezt írják.
#tarcsad
-
Jack@l
veterán
Hat persze, ha te mondod
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Yutani
nagyúr
válasz Cathulhu #53774 üzenetére
Az a baj, hogy nem lehet hatékonyan bányászni a konzolokon, mert nem megfelelő az architektúra. Egy jobb procival is csak néhány dollárt lehet bányászni, a nyereségességhez videókártya kell, aminek gyors (és sok) memóriája van. A konzol ez utóbbit nem teljesíti.
#tarcsad
-
törölt tag
Á nem offoltad szét miből gondolsz ilyet ?
De mivel nincs hír mindegy de ez a hitelesítés tényleg érdekes.
Elmondom neked egyszerűbben a BlockChange nem egyenlő a bányászattal.
A Nemzetbiztonság TOP 10 parájába benne van ha Te összekötsz két PS5 konzolt az olyan durván tud titkosítani egymással hogy nem tudják feltörni max két hét múlva szuperszámítógéppel.
Ezért törtek fel minden dekódolót és ezért nem engednének soha hogy elkezdj akár csak egy titkosított csetet is játékon belül kiadni.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha megmagyarázod, hogy milyen játékmeneti elem az oka a bánya funkciónak, és azt elfogadják, akkor átengedhetik. De olyat nem tudnak csinálni, hogy csak úgy belecsempészik. Többek között le kell írnod, hogy a játékodban milyen funkciókat érhet el a felhasználó. A cheateket is, azok is ellenőrizve vannak. Ha valamit kihagysz, akkor a fejlesztői profilod veszélyezteted. Szóval nem tudsz csak úgy bányászprogramot becsempészni. Ezért sem jelentek meg még ezek. Egyszerűen fennakadnak a szűrőn.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Cathulhu
addikt
nem akarom off-al szethekkelni a topicot, ezert be is fejezem, de egy indie jatek ami artalmatlan, de egy cheatcode hasznalaval kezd el banyaszni az atmehet a szuron
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Cathulhu #53770 üzenetére
Nincs, de a Microsoft és a Sony fenntartja magának a jogot, hogy bármit visszautasítson, akár indok nélkül. Indok amúgy szokott lenni, ha nagyon nincs más, akkor a termék minősége. Ezért írtam azt, hogy rakhatsz bányászprogramot a játékba, de meg kell magyaráznod, hogy milyen játékelemnek van erre elengedhetetlenül szüksége. Ha nem tetszik a magyarázatod a Sony-nak és a Microsoftnak, akkor nem engedik át az alkalmazást.
[ Szerkesztve ]
-
-
Jack@l
veterán
Jonnek szeptemberre a 32 magos atlag pc-k? Az nem lenne semmi
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz T.Peter #53752 üzenetére
A probléma a Kraken hiánya. Az UE5 erre nagyon épít, hiszen ezzel tömörítik a geometriát, és ezt PC-n lehet is használni, például a 32 magos Threadrippereken simán kiváltod a PS5 fixfunkciós blokkját úgy 20 magból. A maradék 12 mag pedig elég másra. Az Xbox Series S/X-ben viszont nincs elég erőforrás erre, nincs benne szabad 20 mag, és a Microsoft algoritmusa csak a textúrák tömörítését támogatja. Ehhez majd írni kell valami megoldást, ami már készül is, a magok egy része, illetve az IGP együtt dolgozva biztosíthatja a szükséges erőforrást. De a Sony megoldása elegánsabb és hatékonyabb is. A probléma alapvetően az, hogy nincs elég memória a mai rendszerekben, hogy ezt nem streamelve oltjuk meg, és ne tömörített tartalommal. Persze az UE5 egy hosszabb távú projekt, mire ez kész lesz, addigra simán lesznek 32-magos PC-s CPU-k mainstreamben, tehát nem lesz gond 20 magot ellőni erre PC-n, de a boxon ez állandó para lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Cathulhu #53762 üzenetére
Mert azt írják alá, amit akarnak. A Microsoft és a Sony a platform tulajdonosa, és olyan kódot engednek rajta futtatni, amilyet jónak látnak.
A Microsoft és a Sony nem zárja ki amúgy a bányászatot. Ha egy indie stúdió meg tudja magyarázni, hogy a játékmenethez ez egy szükséges funkció, akkor engedélyezni fogják.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Jack@l
veterán
válasz FollowTheORI #53749 üzenetére
Ami ps5-on most vagy a jovoben elfut, az rohogve fog menni egy 2060ti-n, 3060-on. UE5 nem lesz sokkal eroforras igenyesebb, mint a mostani 4.2x. Hupsz, rossz topik, akarom mondani 6800
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Cathulhu #53757 üzenetére
A Microsoft és a Sony írja alá az alkalmazásokat. Ha nem teszik meg, akkor nem tud futni a konzolokon. Szóval ezekre nem tudsz eljuttatni egy tetszőleges programot, ha a Microsoft és a Sony nem akarja. Nem kapnak aláírást, és akkor nem fog elindulni az alkalmazás.
Fel lehetne amúgy törni a gépeket, de ahhoz komoly kutatás kellene, mert a Microsoft és a Sony is hardveres védelmet használ, tehát van egy processzor a lapkán belül, ami alapvetően csak azért felel, hogy jogosulatlan kód ne tudjon futni a konzolon. Ezt valahogy ki kellene iktatni, amihez mindenképpen komoly előkészület kell. Meg persze valamilyen sebezhetőség, amivel ez megoldható lenne.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szerintem (szerencsére) nem menne át a zárt store rendszeren/szabályokon (ahonnan "kizárólag" alkalmazást tudsz telepíteni) egyik konzolnál se...
Amúgy elméletileg lehetséges lenne.
Vagy pedig fel kéne törni a gépet.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Robi BALBOA
őstag
Ez bennem is megfogslmazódott.
Szerintem lesz itt még csákány konzolokkal(is), sajnos.Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Cathulhu
addikt
válasz #32839680 #53756 üzenetére
Pusztan teoretikus kerdes, de miert nem? Nem lehet olyan progit irni, ami mint egy normal jatek hozzafer a GPU-hoz es azon compute shadereket futtat? El tudom kepzelni, hogy vannak a konzolokban olyan extra egysegek amik optimalissa tehetik banyara (pl embedded RAM),
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz FollowTheORI #53749 üzenetére
PS5, ha UE5.
Amúgy Xbox Series S/X-en éppen szenvednek a portolással. Hiába a Velocity architektúra, a DirectStrage, meg az atyaúristen technológia, nem elég jó, hogy mindent tudjon. De no para, készül egy low-level access az UE5-höz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
És ezek még nem is next-gen játékok, amik most izzasztják a vasakat.
Nagyon kíváncsi vagyok az igazi nexgen játékoknál PC-n, mi lesz az "elfogadható" konfig.
Pl az új Unreal Engine-t kiaknázó játékok majd.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
KillerKollar
őstag
Low benchmarkot nem találtam, 1080p medium 51 fps átlag, 43 min 1070-el.
De mi 1440p-ről beszéltünk, ott már csak 33 átlag, 28 min mediumon, kétlem, hogy lowon megvan a 60.
Szerintem a 1070 4 éve amikor új volt simán nevezhető 1440p kártyának, az akkor leköszönő csúcs 980 Ti-t stabilan verte.
Watch dogs Legion esetén sem túl fényes a helyzet, igaz ez Ultra, de 1080p. Low/medium benchmarkot nem találtam sajnos.
-
Z_A_P
addikt
-
KillerKollar
őstag
Mi volt 4 éve egy 1440p kártya? GTX 1070? Nézd meg, hogy milyen beállítások mellett tudja hozni az 1440p/60 fps-t a mai címekben, pl Watch Dogs Legion, AC Valhalla, CP2077,stb... Persze, nem azt mondom, hogy nincs játék amiben ne tudna hozni egy 1440p/high 60 fps-t, de egyre kevesebb...
-
Z_A_P
addikt
válasz #32839680 #53743 üzenetére
Ugyan, en egy Rx580 + Ryzen2600-al tolom 4K/60FPS!
https://supertuxkart.net/Main_Page@KillerKollar
veszel mondjuk 1440p Ultra 60fps-re egy kártyát és évről évre egyre inkább butítanod kell a grafikát, aztán a 3-4-edik évre már 1440p lowra sem elég és a felbontást is lejebb kell venni
Azert ne vicceljunk mar...[ Szerkesztve ]
OK
-
KillerKollar
őstag
válasz Busterftw #53742 üzenetére
60fps/144fps-t írtál, azért írtam, hogy attól függ, írtad a 1080p 60-at is arra írtam, hogy az valóban tartható szint, az 1440p/144 meg a másik véglet.
A 3060 Ti-ben nem lennék biztos, főleg mert hosszú távra szerintem is kevés lesz a 8GB VRAM, annak ellenére, hogy azokkal sem értek egyet, akik azt mondják, hogy már most kevés, meg a 10GB a 3080-on is. Ha minden generáció elején fejlesztesz akkor nem az, de 3-4-5 év múlva bőven kevés lesz.
A GTX 1060 jó példa, az most, 2016-ban jött ki tehát most 4 éves és újabb játékoknál már 1080p-ben is küszködik.
Közel sem 5-6 évente jön olyan optimalizálatlan játék mint a Cyberpunk, ott van a Watch Dogs: Legion is pl pár alig több mint 1 hónappal a CP2077 eljött jött ki. Minden évben van pocsékul optimalizált AAA-s cím, indie meg még több.
Persze ha nem zavar az, hogy veszel mondjuk 1440p Ultra 60fps-re egy kártyát és évről évre egyre inkább butítanod kell a grafikát, aztán a 3-4-edik évre már 1440p lowra sem elég és a felbontást is lejebb kell venni vagy skálázni de legalább fut a játék akkor ok. Ha viszont tartani szeretnéd a szintet akkor minimum 2 évenete fejleszthetsz.
-
Busterftw
nagyúr
válasz KillerKollar #53741 üzenetére
1440p 60fps-t is irtam, illetve minden a ketto kozott.
Egy 3060ti-vel siman meglesz 80-90-100-120 fps jatektol fuggoen tobb ev mulva is high beallitas.
De eleve a gtx 1060 szint az atlag a piacon, szoval a 1080p 60-144fps meg alap lesz.
Az emberek most kezdtek elindulni tomegesen a 1440p 60hz iranyaba.Azert irtam, hogy tul van reagalva. Nyilvan nem az 5-6 evente megjeleno optimalizalatlan aktualis csucs fos jatek a merce, ahova a 3090 is keves. Retegigeny.
-
KillerKollar
őstag
válasz Busterftw #53740 üzenetére
"1080p-1440p 60fps/144fps gep mondjuk 3-4 evre rohadtul nem draga mar."
1080p 60 fps valóban nem de az már nagyon a minimum így 2021 elején, de 1440p 144 fps? Hát attól függ miben... CS:GO-ban meg Valorantban nem drága, de ha AAA címeket akarsz tolni akkor sok helyen egy 5900X/3090 kombó is kevés hozzá és akkor hol lesznek majd ezek 3-4 év múlva...
Amúgy meg olyan játékokban mint a Cyberpunk 2077 pl 3-4 éves gépek már a 1080p 60-al is küszködnek magasabb grafikán... Szarul van optimalizálva? Persze. Lesz még szarul optimalizált játék az elkövetkezendő 3-4 évben? Több mint valószínű. Lehet panaszkodni a szarul optimalizált játékokra, de attól még ez van.
-
Busterftw
nagyúr
válasz #32839680 #53739 üzenetére
Plusz ugye terjed a cloud gaming ezerrel.
Kell ala egy igp aztan csokolom. Rakodod a 4k tevere amit mar ugy dobnak utanad es mehet a menet.
Kesobb lesz TV-n is. Az androidos Geforce Now kovetelmenyeket elnezve mar ma is megoldhato.PC gaming meg megmarad hobbinak, aki tud rakolteni.
Bar szerintem tul van ez reagalva. 1080p-1440p 60fps/144fps gep mondjuk 3-4 evre rohadtul nem draga mar.[ Szerkesztve ]
-
-
A.Winston
tag
Csak egy gondolat, de mi lenne ha ez a jovo? Hogy gamer konfigot idle banyasztat mindenki? Konzolokkal szemben mar amugy is elvesztette desktop az arhaborut. Krypto vilagnak meg a decentralizaltsag az alappillere. Csak meg kell baratkozni a gondolattal hogy a
jovobenaz arak a varhato visszatermeles nyereseget is tartalmazzak.nincs
-
törölt tag
válasz Petykemano #53727 üzenetére
Ezt mondom én is inkább a szerverpiac még 10%-a mint a gamer piac 90%-a.
Ennek fényében kell nézni amikor valaki azt mondja :
Nekünk fontosak a Gamerek !
Az meg hogy a Coinok hanyatlanak fél év múlva...
Nem jó helyre folyik a pénz Te is tudod.
USA elnöke le van tiltva fészről twitterről kb minden honnan is.
USA felbomlásának veszélye destabilizál és nem múlik el Január 20.-án. Mellette van egy mély morális IT válság kialakulóban mert pártpolitikai eszközre használják a szósöl médiát. Vizsgáld meg hogy Watergate botrány előtt /után hogy alakult a befektetés Ez várható most is.
Szerencse hogy nem PizzaGate-t mondtam Néha keverem[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Yutani #53725 üzenetére
Ha az Intel előállt volna egy saját gyártású 10 nm es legalább 6800 teljesítményű kártyával ami van is és eléri azt hogy azzal ne lehessen valahogy bányászni, akkor egy év alatt meglett volna neki a diszkrét 90%.
És ha ezt elmondod egy éve akkor a AMD és NV fanok szétszájkaratéztak volna hogy kiömlik a kék barackpálnka belőled hogy nem lehetséges.
Intel: Hé dúd mi nem is akarnánk ilyen kártyát gyártani !
Na ez az !!![ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz Petykemano #53722 üzenetére
Nem csodálkozom. Kiszámoltam, ha nekikezdenék bányászni az itthoni RX 5700 és RX 470 kártyámmak, havi 145 dollárt termelnének, már villany költség levonása után.
A Navi 10 nagyon jó bányász, nem véletlen, hogy dupla áron lehet már eladni.
#tarcsad
-
törölt tag
válasz hokuszpk #53723 üzenetére
Aki még nem alszik Wan show
I Hope you HATE Buying Graphics Cards - WAN Show January 8, 2021Az a baj a 12LP+ al hogy képes már a kis fogyasztású SRAM cellák létrehozására azt meg MIre eladja meg szerverbe.
Még a miner is mostohagyerek marad amíg a szerverkártyán nagyobbat szakít peremhálózat bla bla..[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Petykemano #53722 üzenetére
filoztam rajta, hogy irogassam, hogy "felev mulva is lesz piaca", -- merthogyugye ha most allnak bele, akkor legkorabban felev mulva lesz belole termek -- de ha igazad van ( marpedig ugytunik, hogy van ), akkor annak a teoretikus glofo 12nm+++ -on gyartott gpunak felev mulva is lesz piaca.
*** a 4GB -s zsugakert nem lelkesednek annyira.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Petykemano
veterán
válasz hokuszpk #53720 üzenetére
Ha még az RX 580-akat is felvásárolják, akkor tartok tőle, hogy még a régebbi node-okra backportolt új designok sem mentenének meg minket. (A bányászoktól)
Én nem lepődök meg az eseményeken, inkább csak azon, hogy ez eddig tartott. a Covid elején a FED és az EKB 3-3 ezer milliárd dollárt és eurót öntött a cégekre és a bankokra. Quantitative easing. céges és banki kötvényvásárlás. A nagy kapkodásban a cél az lett volna, hogy munkahelyeket teremtsenek. Ennek már akkor megvolt a kritikája, amit most nem részleteznék, de a lényeg, hogy ráömlött egy csomó pénz a legtehetősebbekre akik persze elkezdték ezt a pénzt eszközökbe menteni.
Ebből fakadt a tőzsde szárnyalása, mit sem zavartatva magát azon, hogy épp beszakadt a GDP minden országban. A tesla nem azért ér félezermilliárd dollárt, mert tényleg annyit ér a cég. Nem a gyárak és a technológia ér annyit. A vízió ígéretes, de nem a vízió ér ennyit. Hanem a spekuláció, hogy ez a vízió sokak szerint kellően ígéretes és a részvényárak még feljebb mennek majd.És szerintem ugyanez a pénz érkezett meg a kriptovalutákba is, ami újra megérőssé tette a gpu-val történő hányászatot.
Ez az iszonyatos mennyiségű új (2020-as) pénz (kvázi 7 ezer milliárd dollár) nem fog eltűnni a gazdaságból, spekulatívan tovább fog keringeni az eszköz piacokon - ingatlan, részvény, arany, kriptovaluta. (Ez a pénz ugye úgy tudna megszűnni, ha az államok elkezdenék megadóztatni a spekulatív vagyont és a beszedett adóból visszafizetnék az államadósságot.)
Pukkanás előfordulhat - amikor az egyik eszközről az a sejtés jön, hogy nem fog tovább nőni, sőt esni fog az árfolyama, akkor előfodulhat, hogy pánikszerűen elkezdenek megszabadulni tőle az
emberekszoftverek/botok. Ezen aztán valaki nagyot nyer, van aki veszít, de a pénz nem tűnik el, valahová mindig megy. És onnan vissza is jöhet. Attól függően, hogy épp hol gerjed valami.Én arra számítok, hogy - amennyiben nem történik további pénzeső a befektetésekkel rendelkezők számára - a következő néhány évben továbbra is megérős lesz bányászni
Itt egy érdekes videó a témában, ami kifejezetten a tech cuccokra hegyezi ki ugyanezt a kérdést vizsgálva: [link]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #09256960 #53719 üzenetére
"a magyar boltok 100-200 at szakít dobozonként"
Ezt honnan veszed? Konkurens topicban linkelte az egyik HW-aprós boltos, hogy az 1.050.000 Ft-os RTX 3090 mögött nem a 90%-os kisker árrés áll, hanem a 750.000 Ft-os nagyker nettó, amin ők is tudják venni...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
hokuszpk
nagyúr
válasz #09256960 #53719 üzenetére
arragondolsz, hogy "alsószéle közepe ?"
ma megnéztem az RX580 árakat, és lehidaltam. Mindent is megvesznek. Drágán. Valoszinuleg mindenki jólérzi magát ebben a matériában a gamertársadalmon kívül.
Namost vagy megy még egy ideig a rally, vagy hamar nagypukkanas lesz. Mondjuk később meg nagyobb puki lesz de ez remélhetőleg minket nem sodor ki a sodrunkból.
igen, ott a Glofo, tavaly évelején mintha belengettek volna valami 12nm+++ nodet ( tiszta Intel ), ami nagyjabol "10nm class" ( de lehet 7nm ) van keretszerződés a gyártásra, már rég rá kellett volna mozdulni; benfentes pozicióból már nyáron kb.vastagon látható lehetett, hogy gond lesz az ellátással.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
törölt tag
válasz hokuszpk #53718 üzenetére
Igen teljesen jogos. Azt mondta a TSMC (na persze az csak egy gyár nem tud beszélni ) de azt mondta hogy nem csak az új Node-okon van javulás hanem igyekeznek a régebbi nodokat is optimalizálni és sebességnövekedést elérni. erről kevés szó esik.
De ha nem ők akkor ott a GF ahonnan senki nem túrná ki őket.
Nagyon nyögvenyelősen jön az a CDNA1 -2.
Te nem úgy érzed mintha mindenki nagyon jól érzi magát ebben a hiánygazdaságba a magyar boltok 100-200 at szakít dobozonként optimális az ár a bérgyártóknak nem tűnik úgy hogy valaki feszengene extra terveket ötlene ki. Amúgy ennyi hazudozás után ami itt megy amikor azt nyilatkozza egy vezető hogy maximális gyártáskapacitáson dolgozunk elsődlegesen az jut eszedbe az hogy ezt ennyire fontos kijelenteni nem azt jelenti eddig állt valami nagy gebasz miatt a termelés ?
(Jaj várj válaszolok az aláírásodra az aláírásomban )[ Szerkesztve ]
-
-
Devid_81
félisten
AMD Radeon RX 5900 XT ES (former RX 6800 XT) spotted
The graphics card has an ‘RX5900XT PGD 16G0’ sticker which basically means RX 5900 XT Phantom Gaming D 16GB OC. The original listing appeared with a price tag of 3500 Yuans (540 USD), which is a really good deal.
Milyen veletlen, hogy egy 100-assal dragabb lett mire kijott.
Illetve bocsanat, mire kijott addigra at is ment out of stock-ra....
-
törölt tag
Azt hiszem ezeknek a cikkeknek a száma szaporodni fog:
Mining Boom Pushes Price of AMD Radeon RX 5600 XT to $700 (from $269), RX 5500 XT to $400 (from $179)
Na de legalább nem lehet ráfogni hogy clickbait.
Szóval ezúttal az indítási alap nem a bitcoin hanem az AMAZON árgép.
és nem lehet bemagyarázni az újdonság varázsával sem. -
Raymond
félisten
válasz Petykemano #53713 üzenetére
A Steam Survey el van turva megint. A reszletes oldalakon mar javitottak az elso napokban a dolgokat (nem mindegyiknel) de az osszesitett grafikonok a fooldalon meg mindig hibasak. Ebbol majd a jovo honapban lesz megint valami hasznalhato.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raggie
őstag
válasz Petykemano #53713 üzenetére
Sajnos most jelenlegi árfolyamon éppen Vega64-el is kb 3 USD/nap a profit. (pl ethereum kapálással)
Clint Eastwood FTW
-
Petykemano
veterán
A steam survey-ben megint komoly változások voltak. Persze megint olyan, amitől az nvidia és az intel részesedése nőtt. lol
De nem ezt akartam mondani, hanem azt, hogy ha tényleg a bányászat viszi az új holmit, akkor nem kéne azt látnunk, hogy turing, de legalább pascal, meg vega kártyák árasztják el a használt piacot? Vagy annyira boom van, hogy az új kártyák mellett még a régiekkel is megéri?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
hokuszpk
nagyúr
válasz #32839680 #53707 üzenetére
nemtom, hogy ennek erosen ellentmond vagy erosen alatamasztja az, hogy az AMD termekekbol hiany van.
Szvsz inkabb ellentmond, mert perpill a konzolokra megy el a termelokapacitas nagyresze. Devegulis ha az XBOX / PS5 parost is beleszamoljak, akkor akar lehet igaz isElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
veterán
válasz #32839680 #53707 üzenetére
Jó nagy bullshit az a techspot cikk szerintem.
Cikkben leírják, hogy ezres nagyságrendű bench futtatás megoszlása mindössze.
"PassMark notes that its data is made up of thousands of PerformanceTest benchmark (download here) results and, as its software only runs on Windows OS, the charts do not reflect non-Windows users."[ Szerkesztve ]
solfilo
-
-
awexco
őstag
válasz #09256960 #53706 üzenetére
5 misi konzolon ha van darabján 100 dollár nyereség de 1 miliárd dollárt buksz mert másból nem tudsz eleget gyártani akkor valóban megérte . Azért sok okos ember ül ott ..
Beszédes lesz a negyedéves jelentés . Az biztos , hogy a megemelt konzolrendelésért olyan árat kértek amivel nagyobb nyereséget realizálnak mint a kiesett kapacitáson nyertek volna .I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #53705 üzenetére
Elmehetett 5 millió konzol , csak mutass egy linket hogy konkrét eddigi legyártási számot kimondott egy felelős vezető aki ezért számon kérhető.
Apropó felelős vezetők Új dream Team van AMD-nél !
Igérem ebben a kommentbe nem lesznek se hullák se bányák ,
Január 6.-án SANTA CLARA bővített, szokjátok az új arcokat .Darren Grasby to executive vice president and Chief Sales Officer, responsible for driving adoption of AMD products and delivering a world-class customer experience.
Devinder Kumar to executive vice president and Chief Financial Officer, responsible for continued strengthening of the company's financial profile.
három vezető alelnöki előléptetést is bejelentett:Martin Ashton to senior vice president of Graphics Architecture and Radeon Technologies Group Intellectual Property (IP) with continued responsibility for leading the development of leadership GPU architectures and IP for gaming, data center and mobile products
Mark Fuselier to senior vice president of Technology and Product Engineering, leading end-to-end engineering for new product introductions to deliver on the unprecedented demand for AMD products.
Sam Naffziger to senior vice president, Corporate Fellow and Product Technology Architect with continued responsibility for maximizing the competitiveness, efficiency and cost of next-generation AMD solutions.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #09256960 #53704 üzenetére
Nem olyan kis haszon az ám... 1 hónap alatt elment vagy 5 millió konzol.
Ehhez képest a DIY piac a lópikula darabszámban.
Szerintem kis túlzással havonta adnak el annyi konzolt, mint ilyen add-in kártyákat évente.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy úgy meg akinek van esze nem veszi ki hanem bitcoinba tartja benn,
Zavargásoknál aranyba meg Bitcoinba mentik az emberek a pénzüket... ami öngerjesztően növeli eleve az értékét.
Még egy duplázódás és a márciusi kártya kiadásokat kiskocsival el is tolják a boltokból. Ráadásul a több memória (TI) jobban is használható bizonyos coinoknál.
Amúgy azt nem értem hogy AMD miért nem jön ki a CDNA-s 32GB bányászkártyájukkal persze tőlem hívhatják FE creátornak is de a sorsát nem tudja elkerülni ehelyett kis haszonnal konzolt csináltat.
Úgy érzem ilyen kis keresztmetszeteknél nem előny hanem hátrány a konzolkiadás.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz -FreaK- #53701 üzenetére
Az ETH 2.0 már nem GPU függő, de az is egyelőre hibrid módban megy, azaz GPU-n is hoz vagy atszamoltat. A mellék coinok meg sajnos nagyon jól hoznak főleg Ampere-n.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-FreaK-
veterán
válasz Busterftw #53700 üzenetére
Én mondjuk kíváncsi lennék azért arra, hogy hogyan képes a Bitcoin befolyásolni a videókártya piacot, mikor tudtommal már nagyon régóta nem azzal bányásszák, és a főbb virtuális pénzeket sem éri már vga-val bányászni. Persze lehet tévedek, nem ástam bele magam túlságosan a témába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
- Asrock Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest