- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OgreImre
senior tag
Az a nagyon szomorú, hogy most az Asrock RX 5700 XT az 167.000 Ft..., látom a képen sima 5700 van 102.000 Ft-ért, mennyi volt akkor az XT? 125k ?
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Yany
addikt
Ultrawide monitorral mennek ezek a konzolok? 3840x1600-ra gondolok.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
veterán
válasz TESCO-Zsömle #52396 üzenetére
Vannak 43@120 meg 144-es monitorok.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz A.Winston #52393 üzenetére
Engem a konzol se riaszt vissza, vennék én PS5-öt, talán még a kontrollerre is ráerőszakolnám magam valahogy, de nincs egy normál 4K@144Hz monitor sehol. Ilyen nyeszlet 27-esek vannak, azok is 300k fölött, vagy 55"-tól TV, ami meg nem fér el a mostani 31.5"-os monitor helyén...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
devast
addikt
Alzán kis felárral lehet 60 napos visszaküldést választani. Én ha sikerül vennem 18-án biztos úgy veszem, azt meglátjuk az aib kártyák milyenek lesznek és mennyiért, ill 3080 helyzet mennyire rendeződik 2 hónapon belül. Ha nem lesz nagy különbség teljesítményben (árban viszont igen) az aib-okkal akkor megtartom a refet.
-
A.Winston
tag
válasz TESCO-Zsömle #52359 üzenetére
Szerintem is lesz, csak nincs eleg kapacitas mindenre. APU egy budget szegmens. De navinak van fejlettebb tomoritese, most itt az infinity cache + plusz a fejlettebb csik miatt jobb fogyik es tobb mozgaster epitkezni. Kuszobon DDR5 is. Ezekkel kb elfelejthetik a memoria gondokat. Masreszt ott vannak konzolok is, nem sok ertelme van egy joval gyengebb entry gaming kockanak ha a full konfig majdnem annyi. Persze nem teljesen ugyanaz, de megis..
nincs
-
törölt tag
"Megveszed és nézed mennyit terhelnek a kártyinkóra :D"
Figyeljük meg a folyamatot analizálva:
Kinek lehet ma konzolja?
Annak aki leadta az előrendelését a nyáron,
Tudtak árat ? NEM !
Kellett pénzt befizetni előlegként ? Igen !
Akkor nem megvalósult már most amit mondtál ? Úgy fizetettek be pénzt hogy se a gépet nem láttad, se teszt nem volt, se az árat nem tudtad. Ezt úgy hívják fanatizálás. Bízol vakon a cégben.Kijön 18.-án a Big Navi .
1. Rányomsz vakon pár PR teszt alapján. Lesz kártyád.
2. Elolvasod 3kor a teszteket és megnézed az előrendelés gombot.
3. Te egy Géniusz vagy elolvasod a tesztet 2.30 perc alatt előre beregisztráltál az oldalra kedvencekben van az oldal és iszonyat gyors vagy lesz kártyád.
4. 5 perc után nézed a hiánygazdaság által diktált magyar árakat és reménykedsz...[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
válasz Sontir Fel #52388 üzenetére
Egyébként én azóta is kíváncsi lennék, hogy ez, hogy vagy 2-3 hétig hagyták ezzel a buggal futni a webshopot, ez végül is haszonnal zárult-e nekik, ill. megérte-e... Nem lepődnék meg, ha igen lenne a válasz.
#52387 METE0
Csak unboxingot szabad majd, vagy már szétszedni is?? Utóbbinak örülnék, kíváncsi vagyok a ref. hűtőre - erősen hajlok rá hogy ref. kártyát vegyek most is. (pláne ha a custom sokkal drágább lesz)[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz #09256960 #52385 üzenetére
Ha már Alza, az a jó kis tavalyi akció, az de hiányzik most...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
törölt tag
válasz stratova #52382 üzenetére
Nem tudom nekem a Pulse Vega 56 100 ezer forintos alzás ára égett a retinámba a bányászláz után és ehhez képest várnék performance/price elmozdulást.
és nem igazán van...
Mondták hogy 1.6 a 7nm árdrágulása és 50% a watt /performance előny azaz 150 :160 már az 5NM Vaferről is vágott ide be petyke táblázatot , 50% javulást mondanak az RDNA3-ra, de jóval drágábban.
Persze ezek mostani árak de naggyából az mondható el hogy majdnem ugyanazon picit mindig kevesebbért , kisebb fogyasztással kapod meg ugyanazt és ez így fog menni amíg ember meg tudja venni.
Televan: a sejkek gyerekei is játszanak -
Tyrel
őstag
válasz demmer123 #52381 üzenetére
Hááát, szerintem erősebb lesz, de ha egy szinten lennének valószínűleg akkor is megérné inkább a 6700-ra bökni, feltéve hogy benne is lesz Infinity Cache... Szerintem középtávon is előnyös lehet már, ha van - egyrészt az új konzolok miatt, másrészt ahogy elkezdenek optimalizálni rá ill. egyre javul a drivere...
Ha úgy alakulna hogy megjelenéskor egy szinten is lenne a két kártya (amit kétlek), a cache miatt az RDNA2 sztem idővel mindenképp lelépi az RDNA1-et.Egy nagyon ügyesen/okosan kihasznált kis cache esetenként bámulatos előrelépéseket tud hozni - szerintem amiket eddig láttunk a 6800-aktól, az csak a jéghegy csúcsa, ill. kiforratlan még.
Persze nagyon nagy előrelépéseket nem akarok előre vetíteni, ahhoz maga a 128MB is kevés még (majd RDNA3-ban gondolom ez a cache legalább duplájára nő)... csak azt próbálom mondani, hogy szerintem nagyon sok potenciál van benne, ill. fog még meglepetéseket okozni a közeljövőben.Az RDNA1 - bár egyáltalán nem rossz - szerintem még egy nagyon sietve megcsinált, számukra is új, és így gyerekcipőben járó cucc. Jónak jó, de sztem hamar feledésbe merül majd. Processzoros analógiával élve kb. ő a Zen1 és Zen+.
Az RDNA2 lesz kb. az a szint amit a Zen2-vel kaptunk, ami már kiforrott, jobb, megbízhatóbb, meg-megvillantja a szemfogát és bátran ajánlható már bárkinek, versenyképes.A Zen3-at meg most láttuk mit művel, az árazásán kívül minden szempontból nagyon erős - ha nem lenne belőle is általános készlethiány sztem könnyen átvehetné a piacvezető szerepet mindentől is (házon belül is, még így is hogy túlárazott). Az RDNA3 is ezt a sort követi majd, szerintem.
Szenzációhajhász hírportálok ugye nyomják ezerrel hogy hú meg ha, most aztán szorul a hurok az nVidia nyaka körül, de szerintem ez még nem az a zöld-világvége lesz amit jósolnak. Az RDNA3-tól fog majd a bőrdzsekis maga alá csinálni...[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Skyhunter
őstag
Ezzel a Nitro + OC SE-vel szemezek én is, de....ha kint 864 euró, nálunk lesz 900-950 (köszönhetően a kedves, nyerészkedni egyáltalán nem akaró nagy- és kiskereknek is). Közel 350k jó magyar forint....eszméletlen. Ezek az "ajánlott" MSRP árak köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, bár sosem volt így, csak nekünk egyre fájdalmasabb ez. Nem lesz se olcsó kártya, se elég darabszámra, egyetértek. Talán jövő tavasz-nyár mire készlet lesz a polcokon, meg egy kicsit rendeződnek az árak is.
Túlfogyasztás van a világban, mindent (is) képesek megvenni az emberek. Sajnos ez van, ha továbbra is hiszünk a technerdségben vagy a #pcmasterrace-ben, akkor ez egyre jobban zsebbenyúlós téma lesz.
Igaz, nekem is az egyetlen hobbim a pc maradt, amikor újabb eszement összeget kiadok valami hardverért, mindig azzal nyugtatom magam, hogy dehát' miért él vagy dolgozik az ember, ha nem ezért... -
stratova
veterán
válasz demmer123 #52381 üzenetére
Szvsz 6700-at ott enné meg a fene, ha nem lenne legalább 10-15%-kal nagyobb teljesítményű mint 5700XT, még ha mindezt elsősorban magasabb órajel miatt tudná is. Mindemellett utóbbinak is felment az ára 160-180e ismertebb (üzlettel is rendelkező) boltban. Pár jobb,.garanciális darabot még aprón lehetett kifogni 140-ért.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz carl18 #52379 üzenetére
Az a baj, külföldön ez még mindig nem nagy gond, bár ott is van hőbörgés biztosan.
De mivel az utóbbi 2-3 évben drasztikusan emelkedtek az árak (lásd telefonok, vga stb) itthon nagyon megérezzük, mert rohadt szarok a fizuk.
És évről évre csak nyílni fog az olló.
Kint is spórolni kell szó se róla, de nagyon nem mind1, hogy mennyit.
Az itthoni 200-300K (vidéken felénk még ennyi sincs, ahogy sok más vidéki városban se) mellett nehéz félretenni.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
carl18
addikt
válasz Televan74 #52378 üzenetére
Szerintem is még az olcsóbb kártyák is kerülnek majd 200-300 dollárba, de olcsó hardverre én se látok sok esélyt.
RTX 3050 is biztos kerül 200-250 dolcsiba, de ahhoz képest menyibe fájt a GTX 1050 szépen emelkedtek az árak(110 dollár)
A Bányászláz arra volt jó hogy ráébressze a cégeket, sokkal többért is el lehet adni egy videókártyát mint amennyiért idáig adták.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Televan74
nagyúr
Új konzolok ára mennyi? 184990 Ft?!? Nem lesz itt semmi sem olcsón. Itt csak népharag lesz, nem népkártya. Már nem a népnek gyártanak hanem a gamereknek.
6600(XT) lesz 100.000 fölött, 6500 -as meg 80.000 Ft körül. És még milyen soká fognak érkezni. De a konkurencia is hasónló áron kínálja ugyanazt a teljesítményt, már az árverseny is ki van lőve.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Z10N
veterán
válasz Malibutomi #52375 üzenetére
Eddig se volt. Kiveve most az uj konzoloknal (meg olcsobb is).
Nem lesz itt nepkartya $200-ert. Sok helyen konzol lesz ebbol.# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Z10N
veterán
SAPPHIRE Radeon RX 6800 (XT) NITRO+ series listed for preorder in Finland
The retailer listed two Radeon RX 6800 XT graphics cards, including the Special Edition featuring ARGB fans and USB Type-C connector. This model will cost 35 EUR more than the NITRO+ non-SE, which has a retail price of 839 EUR.
The non-XT NITRO+ model has been listed at 733 EUR, which is a lot more than the suggested US retail price of the reference model (579 USD) converted into euro: 490 EUR + 24% VAT = 607 EUR.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
arn
félisten
Apa, kezdodik. Miert erzem ugy, hogy ugy fog ez keves penzbe kerulni, mint a 3070 es a 3080.
The three models listed by the aforementioned retailer and their prices are the following:
Sapphire Radeon RX 6800 XT Nitro+ OC SE, 863.9 Euros (roughly US$1,020)Sapphire Radeon RX 6800 XT Nitro+ OC Gaming, 838.90 Euros (around US$990)Sapphire Radeon RX 6800 Nitro+ Gaming OC, 732.90 Euros (approximately US$870)[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
awexco
őstag
Kérdés előre nézve mekkora mértékkel nagyobb kapacitásokat kap a tsmc-től mert jelen pill csak az lehet korlátozó tényező . Bár az is biztos nagy segítség lesz , h lesznek termékek amik 7 nm-en maradnak . Hogy 5nm-en csak a legfontosabban gyártódjanak minél nagyobb számban .
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
acu
csendes tag
válasz awexco #52364 üzenetére
TechJesus és mindenki más félig bennfentes hetek-hónapok óta mondja hogy akkora a kereslet majdnem minden árszinten ezévben amit gyártok nehezen tudnak kielégíteni, az ünnepek pedig még rá fognak tenni egy lapáttal. Nagy valoszínüség szerint kiürül minden év végére talán még az utolso pult alá beragadt RX550-580 is vevőre talál.
Nyilván PR és befektetői szempontbol AMD nem fogja elismerni hogy "hát 3 honapig nem gyártottunk mid-range kártyát mert gyártósoron inkább ryzen meg 6800 ment hogy nagyobbat szakítsunk". Szóval ha lesz is idén még 6700 bejelentés, abból azonnal nem biztos hogy valodi launch lesz.
-
Z10N
veterán
-
demmer123
őstag
Van valami információ 6700 - 6700xt milyen áron jelenik meg?
-
félisten
válasz TESCO-Zsömle #52358 üzenetére
Jogos, körbenéztem Alzán kívül is.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
EXA
aktív tag
válasz warcat #52350 üzenetére
Bakker akkor résen kell lenni. Komoly hogy versenyezni kell itt a 200k+ vga-ért, kicsit olyan feelingje van ennek, amikor egyetemen tárgyfelvétel miattkorán kellett kelni, aztán neptunban kapkodni a helyekért.
Custom verziók kb 1 héttel később jönnek nem? November vége fele.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #98320896 #52356 üzenetére
Xim nem támogatás, hanem emulátoros trükközés. Nem tudod vele kivenni az analóg tengelyek miatt alkalmazott gyorsulást, sok esetben az auto-aim-et sem, ami irtó zavaró tud lenni.
Arról nem beszélve, hogy ha esetleg nem PC mellé, hanem helyett szeretnél konzolt, akkor Xim-mel buksz minden multit, mert kivágnak érte, mint macskát...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
félisten
válasz sakal83 #52351 üzenetére
hát én néztem Pistiék tesztjét, annyira azért ezt nem merném kijelenteni [link] meg egy WD teszt után ahol a 2060 szintjét sem tudja hozni sajnos. ha nincs optimalizálás rájuk vagy szar az egész játék , lásd Ubi címek, akkor gond van. [link]
A másik meg ez a 27 ezres induló játék ár az új konzolokra.
Ettől függetlenül én is egyenlőre az X mellett teszem le a voksomat az 1440P miatt. Dobhatnának normális egér támogatást rá aztán felőlem mehetne a levesbe minden[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz sakal83 #52351 üzenetére
Nyilván, én ezért söpörtem le az asztalról minden olyan érvet, hogy az nVidia a konzolok miatt siettette a 30-as széria kiadását. A legolcsóbb RTX30-as kerül MSPR áron annyiba, mint a komplett konzol. És akkor az alaplap, proci, ram, táp, hűtés, ház, stema-bundlik árából a next-genig el vagy látva játékokkal is.
sz: Megsúgom neked, ha lenne konzolokra rendes egér+bill támogatás, akkor a mostani gépem legalább egy konzol árával olcsóbb lenne...[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Z10N
veterán
válasz TESCO-Zsömle #52349 üzenetére
"Szerintem 180-200$-ért már csak APU-t kapsz..."
Ami nem is lenne baj, de meg mindig Vega van benne es az is csonkitva. Viszont az is keves a max 11CU-val. Legalabb 16CU kene manapsag. De inkabb 20-24, mint a korabbi Intel fele VegaM-nel"Ami nem is lenne akkora gond, ha desktop-on elengednék a fogyasztást minimum 95W-ig, de mondjuk egy "budget/gaming" edition-t adhatnának 125W-al és akkor rendben is lenne."
Ezt mar evek ota szajkozom, de mindig le lettem hurrogva, hogy minek. 125W-bol siman ki lehetne hozni."1080p-re 10+ RDNA2-es CU-val."
De meg mindig Vega van. Meg kene melle egy HBM2 kocka es akkor jon a hurrogas, hogy draga...Az a helyzet, hogy az AMD a hatalmas utokartyajat az APU-t elbagatelizalta. Nyomni kellett volna ezeket a komoly APU-kat, de csak vicc kategoriat kaptunk, amit laptopba szantak, de ott meg megsem lett elterjedt. Desktopon nem lett volna ellenfele. Bar meg nem keso.
Csak elhatarozas kerdese...
-
sakal83
addikt
válasz TESCO-Zsömle #52349 üzenetére
Nem belevauzni akarok. De most probaltam egy xsx-et 65os oleden. Hat eleg furcsa volt visszaulni egy 27es fullhd monitor ele. Ha ezt ugy kell megtenni hogy egy kozepkategoria kozepe vga ara tobb mint a box ugy meg nem furcsa hanem egeszen baleknak nezes erzese...
Ja es a gears 5rol talalhato mar a youtubeon pc vs xsx video. Erdemes ranezni mert szerintem jobb reszletessegu mar a box es gyorsabb is mint egy 2080ti...
A one s-t is kiprobaltam ami egy fos volt a pchez képest de jelenleg aki felul ezeknek az uj generacios tularazott vackok hype vonatara azok meg is érdemlik. Egy elonyuk van. Egér billentyű. A tobbiben nem csak tularazott hanem rosszabb teljesitmenyuek is.
Ugy hogy PC parti vagyok
Bocs az offert
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
A procik elérhetősége alapján induláskor csak alza, ők közvetlenül AMD-től kapnak készletet.
Elképzelhető, hogy felbukkanak idehaza nem ref kártyák a partnerektől, de ez annyira esetleges,hogy nem építenék rá.Nem tudom van-e már gyűjtőlap mint pl. az rtx 3080-as kártyáknak, de amint lesz és közel a launch, érdemes lesz beállítani rá egy distillt frissítgetni. Alza 14:55-kor,korábban rakta ki a procikat és distill egyből szólt, aki 14:59-kor kezdett el frissítgetni, már le is maradt.
EA: It's in the crate!
-
TESCO-Zsömle
félisten
Szerintem 180-200$-ért már csak APU-t kapsz...
Ami nem is lenne akkora gond, ha desktop-on elengednék a fogyasztást minimum 95W-ig, de mondjuk egy "budget/gaming" edition-t adhatnának 125W-al és akkor rendben is lenne. 1080p-re 10+ RDNA2-es CU-val.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Z10N
veterán
válasz Yutani #52343 üzenetére
"Ha az MSRP árakat hasonlítjuk össze (350 vs. 580), akkor jobb perf/$ aránnyal rendelkezik a 6800."
Persze. Egy elve tularazott helyzetben. Meg majd oruljunk, hogy kapunk egy 32-36CU "6600/XT" kartyat $250-280-ert jobb esetben, rosszabb esetben meg $280-350-ert. $400-500 koze meg raknak egy "6700/XT"-t.
$180-200-ert meg megint jon a selejt/csonkitott "6500/XT" tularazva.
-
warcat
veterán
Nov. 18 (szerda) 15:00-tól lehet megvásárolni az új kártyákat.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
Z10N
veterán
-
Z10N
veterán
AMD Radeon RX 6800 overclocked to 2.5 GHz
The screenshot also confirms that the Radeon RX 6800 in this particular test has an average power draw of 208W, with a peak at 269W. An average temperature of 60C has been recorded, but it reaches 63C probably at the end of the very short test (appears to be 60 seconds).
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
"programspecifikus optimalizálásokra is lehetőséget ad, amelyek a szimpla resizable BAR mellett nehezen kivitelezhetők"
Gyorsabb lesz, vagy mit kell érteni specifikus optimalizálás alatt?
Ha tempóban ugyanaz, akkor felhasználói szemszögből igazából mindegy hogy driverből kerülgetik a Windows-limitációt, vagy BIOS-ból.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Jack@l #52317 üzenetére
Pedig az AMD oda teszi. Nem véletlen, hogy az AMD-féle SAM az AGESA 1.1.0.0-t követeli. Abba a mikrokódba van beépítve a szolgáltatás.
Ennek az AMD szerint két előnye van. Egyrészt már így bootol be az OS, tehát nem kell az átméretezéssel törődni az OS-en belül, másrészt olyan programspecifikus optimalizálásokra is lehetőséget ad, amelyek a szimpla resizable BAR mellett nehezen kivitelezhetők.
#52329 morgyi : A resizable BAR igazából minden PCI Express 3.0-s GPU-n menne. Ez egy PCI-SIG által specifikált képesség. Leginkább azért nem izgultak ennyire rá eddig, mert a WDDM 2-vel rohadt nehezen kezelhető.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Malibutomi
nagyúr
Amugy nem ertek miert nem csinaltak meg olyan kijelzot.
Szaros 100$-os AIO pumpakon mar kisteve van amin videot futtathatsz az 500-1000$-os videokartyaknal senkinek nem jutott ez eszebe?
-
-
törölt tag
Az a baj nem nagyon látok szép kártyákat, mindegyik nagyon hasonlít egymásra. Fekete háromventisek valami csíkkal feldobva.
És mikor led felkapcsol meg falunapok ringlispíl.
Persze még csak részleteket meg sarkokat láttunk de az a nagy huha ez vad OC kártya fíling nem volt...
Ez a Taichi fogaskerék minta alaplapba nagyon szép de itt elég csicsás ez is. -
Sontir Fel
őstag
Esetleg van stabil pletyka arról, hogy lesz készlet AMD-ből 3070eket nézegetem, de még nem sikerült olyan áron találkoznom velük, amire már tenném a kosárba (250K vagy alatta )
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
-
Z10N
veterán
Custom ASRock Radeon RX 6900 XT planned
masik topik
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
-
GeryFlash
veterán
válasz Malibutomi #52199 üzenetére
Amelere kártyák TFLOPSÁT érdemes osztani 1,7-1,8cal ha a gyakorlati valós érték érdekel. Az hogy az Nvidia megcsinálta a világ legnagyobb marketingblöffjét ami úgy tűnik a valóságban alig hasznosul az tényleg megér egy misét.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
-
Jack@l
veterán
válasz #09256960 #52319 üzenetére
Kihagytam azt, is hogy pontosan mennyi bit volt a ramdirve, volt e húzva a kártya, milyen gépben volt vagy hány éves a kapitány.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
Ha 16 gb-os vga ramdriverol tudták futtatni a crysis-t 3090-en, akkor nem hinném hogy száz mb-okkal szórakoznának.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz #32839680 #52311 üzenetére
Ja, elég nyomós ok az 500-as chipsetre korlátozás: pénz
Nincs olyan hogy hardveresebb implementáció. Az egész szoftverből/driverből megy. Nv-n is futtattak már ramdrive-ot régen.[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
Igen, az megint egy PR remalom lehet szamukra mint a no Zen3 support on 4XX chipsets...
Majd meglatjuk valoban hozza-e ugyanazt, bar erdekes, hogy az nVidianak pont most jutott eszebe, hogy jaaa, ezt mi is tudjuk, csak eddig nem gondoltuk, hogy az a +10% barkinek is kellene...
Ha viszont tenyleg mukodik barmilyen procin barmilyen chipseten, akkor az AMD is kenytelen lesz visszakozni es engedelyezni az RDNA2-n mielott ezzel is piacot veszit.Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
-
Cathulhu
addikt
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
demmer123
őstag
550W Gold tápom kevés lesz a 6700xt 6700-hez jól gondolom?
3070 kártyához biztosan kevés már.
-
Skyhunter
őstag
válasz KillerKollar #52300 üzenetére
Nekem most i5-8600k van (z370-ben). A monyó 3440*1440, 100 Hz-es. 3080 vagy 6800XT a cél. Játékok : WoW, Ultra modded Skyrim, BF5, Cold War. A Bf5 a jelenlegi "sima" 2070-el is eldöcög "high"-on 80-90 fps-el. Bajban leszek egy 3080/6800XT mellett a 8600k.-val? Mi lenne a jó alternatíva? 9700k vagy 9900k-t beletenni a z370-be? üdv
-
TESCO-Zsömle
félisten
Más kérdés, hogy játék alá 5600X-nél nagyobb procikat nem ajánlják, mert nem tudod kihasználni. 5800X nem éri meg az árát, 5900X és felette meg már csak akkor, ha CPU-renderelsz/melózol.
El kell fogadni, hogy AMD lehozta a HEDT-t a mainstream foglalatba és ahogy egyetlen játéknak sincs semmi előnye a 3 ill. 4 csatornás memóriavezérlőből, úgy egy kézen meg lehet számolni azokat a játékokat is, amik a több magot jobban meghálálják, mint az egymagos teljesítményt. Abba nmeg -ha ne mvagy rest jó hűtést szerválni és magad tuningolni, az 5600X -kis szerencsével*- fogni tudja az 5900X-et.
* - Nyilván valamilyen szinten van binning, így a high-bin 5900X és 5950X magasabb egymagos órajelet bír, mint a low-bin 5600X, de ez már csak jelképes.
Amire neked szükséged van, az egy új CM termoelektromos AIO, azzal és az új BIOS-szal eléggé meg lehet tépni a 10900K száját. Persze ha nem derogál 400W-ot pumpálni a processzorba...Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- MSI RADEON RX 570 8GB
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest