- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossp
addikt
válasz
Nuada herceg #30999 üzenetére
Ha adsz neki egy viszonylag halk alapot de azert oorogjon. Ugyanigy vussza hul amint elmulik a tuske. Nem amiatt hul vissza mert felporog 1 pillanatra.
-
Nuada herceg
őstag
Köszönöm szépen a választ meg a segítséget.
Nekem néha a 70 fokba is belenyalt, persze aztán egyből le is vitte 60 körülre, amikor felpörgött a venti. Azon gondolkodom még, hogy lehet tényleg kevés pasztát tettem alá. A gyári hűtőnek nem egyenletes a felülete, ami a procira megy, hanem a hőcsöveknél elég nagy barázdák vannak, lehet elnyelte a paszta nagy részét.
De nyilván az a gond, amit leírtál. Vegyek rá valami nagyobb hűtést? De gondolom a ventije annak is így fog ki-ki lőni. Megpróbálok valami profilt állítani holnap akkor. Köszönöm még egyszer a segítséget. -
Bossp
addikt
válasz
Nuada herceg #30991 üzenetére
2700x el ugyan ezt tapasztaltad volna. Sima 2700annyira nem boosolgat nem dob akkora tüsiket azert nem volt eddig. Sajna erre meg nem talaltak ki semmit az okosok. Szerintem olyan ventiprofil kene ami terhelésre porogne fel nem hőfokra... De ilyen nincs. Én úgy oldottam meg hogy monitorozta a vrm hőfokát majd arra lőttem be a ventiket. Nem gaz ha neha neha belenyal a 60+ba es nem teker fel a ventid attol nem hal meg viszont igy ha kapja a terhelest szepen egyenletesen felporog!
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Nuada herceg #30991 üzenetére
Tudjuk, normális, ventigörbe beállít, hőfok eltakar vagy szem becsuk, használ.
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok.
Igazából lehet hogy a hűtés topicba kellene írnom, de szerintem ide közelebb áll. Ma cseréltem le a ryzen 2700-asomat egy 3800x-re. Alaplap maradt, egy giga b450 Aorus elite. Felismerte, bios alapra állt, egyedül a memóriák xmp profilját kapcsoltam be. Amit én hibának tapasztalok, az hogy a CPU venti nagyon teker, a semmiből úgymond fel-fel pörög. Ja, gyári hűtés van. A 2700x gyári hűtését használtam eddig, most is maradt az. A 2700 alatt szépen muzsikált. De itt úgy felporog, hogy csak na. Mint ha el akarna szállni. És nem is amikor 100-on teker a proci. Hanem amikor tüskéket kap. Kevés pasztát tettem volna rá? Bár kB annyit amennyit szoktam. Nem lehet ilyen kevés a gyári hűtés. Értem, hogy az nem tuningra való. De ennyire nem képes lehűteni? Kis játék, vagy bármi közben már 100%-on teker a venti. A ház eleje le van véve, van airflow. Plusz ventik is. Véleményetek? Bocs ha gyengén fogalmaztam, hosszú volt a meló és fárasztó. És most még ezzel kell szenvednem. Köszönöm előre is a válaszokat. -
Chaser
legenda
20e ft, nem alc 1220 lesz rajta nyilván ( : de vrm borda van
pont ilyennel használtam, 2x16-tal
anno járt benne 2700, 1600af, 3600
semmi extra bios, ott még nem volt llc és társai - bár azóta éppen lehet is -
mint mondtam efölött amit a pénztárcád bír, de ami benne van 6 magban azt kitapossa
2700-et csak 3,6-on használtam, 4g-n azon a feszen nem akart menni amin én akartam, így hanyagoltam is
nagy pénzt b450-be én már nem raknék b550 miatt
ez a lap gyárilag kezelte a 3600-ot is mikor tavasszal vettem a másodikat belőle
minden zen cpu nem fog benne menni, mert kevés a rom, gb honlapján ott van melyik bios mit eszik
x470-ekből lehet még elcsípni 3x e-ért időnként
40e közelében nem vennék b450-et, b550-ek vrm-ben is korrektebbek -
N_A_S
veterán
válasz
Chaser #30987 üzenetére
Nem egy húdejól felszereltség, azért valami acélosabbra gondoltam... Szóval a 400as széria oké.. Csak mert régebben mintha olvastam volna valamit hogy a biosok fel is voltak készítve a Zen2re meg nem is, de állítólag kevés volt a romnak fenntartott memória is...
A ramokkal mennyire válogatós? G. Skill Aegis 3000 vállalható?
-
Chaser
legenda
válasz
KaiotEch #30985 üzenetére
az is egy megoldás ( :
de visszatérően látom kérik a "tuti tippet" egy cpu-ra
nincs olyan
van egy átlag, amit esélyesen mind tud
de lehet azonos feszen nálad még elmegy+300mhz-et, másik 3500x meg már 4,2-n is szenved 1,3v-onN_A_S
nevess jót, még kapható pár helyen b450m s2h 20e ft-ért, 3600-ból is kitapossa ami benne van - saját tapasztalat -
innentől meg pénztárca, egyedi igények függvénye, ha későbbiekben jóval kraftosabb cpu-ra váltanál oda már ildomos komolyabb lap
ellenben ennek a lapnak a piaci ára se nagyon megy le, értelmesebb helyről veszed akár árában el lehet tolni később, de max 5e minusszal
sokak szerint 50e ft alatt nincs is alaplap -
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki jönnék közétek egy 3500X-el. Kérdésem hogy milyen lapot ajánlatok ami price/performace a legjobb tapasztalatok alapján. Lenne egy kis OC is (4400MHz). X/B4XX-as lapok vállalhatók még a Zen2 mellé?
-
Alpi.
addikt
Azért, aki +10-20%-rol számol be, az mégis milyen beállításokkal használja a vga-jat ?
Amikor a vga/gpu 99%-on megy végig, ott Te csinálhatsz bármit, abbol nem tud feljebb kerülni. Ettől függetlenűl a jobb optimalizáció egyértelműen cél és kívánt állapot csak na... Nem plusz fpsbe kéne ezt mérni, mert a legtöbbünk (gondolom én) vga limiten játszik.
Nálam egyébként, 1.04 Patch van (ott kezdtem én) és hibátlan. Nem igazán emlékszem ennél szebb, konzisztensebb fpseket adó játékra. Simán élvezhető alacsony értékek mellett is, ami messze nem gyakori sajnos.
A Gtx 980 Ti -vel pedig óriási dolog lenne egy +20%-os patch. -
beef
őstag
válasz
boogie84 #30981 üzenetére
Ha nem akarsz exe-be piszkálni, akkor van már kultúráltabb megoldás is:
https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/107 -
boogie84
veterán
Nem tudom, hogy placebo e, de talán tényleg jobban fut, ha nincs VGA limit.
Cyberpunk 2077 Magyar nyelv bug fix + FPS FIX!Egy próbát megér...
-
HSM
félisten
Terhelésváltásnál lehet későn kapja meg a feszültséget, és addig visszavesz a CPU. Nálam is emiatt nem vált be a negatív offset, -0,150V mellett pl. már csak 3,3Ghz-en ment a Cinebench, miközben 4,1Ghz-et jelzett vissza, pedig egyébként a gyári 3,6Ghz-en sem kellene akkora fesz, amit így is megkapott. Lásd utolsó bekezdés: [link] .
Allcore OC-n viszont rendben lett az órajel és a tempó is, 4,2Ghz és jóval alacsonyabb a feszem is, mit gyárilag. -
tusi_
addikt
válasz
Trebron09 #30956 üzenetére
En egyre kevesbe vagyok hive az undervoltingnak. Eddig 0.037500-n ment a cpu-m es eleg jo volt a CB/Benchmark eredmeny.
Viszont tegnap csinaltam egy jatekban kulonbozo teszteket, es hiaba a magas max FPS, ha 1%/0.1% low NAGYON rossz.
UV nelkul 55fps lett 3 teszt utan, mig UV vel 31 fps a 0.1 low..
-
Üdv. Kollégák kérhetnék helpet a következőben? MSI Tomahawk Max + R5-3500X-re szeretnék kérni egy tök jó beállítást(akár PM-ben) UnderVoltra. Illetve melyik BIOS-t érdemes felrakni. AsRock-nál pl nem szükséges nekem a legújabbat. Sajnos nem ismerem az MSI BIOS-okat. Nagyon köszönöm!
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Trebron09 #30956 üzenetére
arragondolsz, hogy a "power reporting deviation" ertek piros azaz a lap ezerrel hazudozik osszevissza ?
de siman a te procidra is ervenyes ez. -
arabus
addikt
válasz
Puffocska #30966 üzenetére
olyan nincs hogy a magas feszt nem szereti főleg 1.5 V alatt nekem az a furcsa hogy
ezek ráraktak a b-die-ra egy olyan firmware-t ami abszolut nem hozzávaló.
és tuti hogy itt a timingekkel van gond.
pont ilyen lap csak az atx verzió bios ua legujabb.
de ha alapon lenne sem olyan a b-die hoz való beállitás.
1.78 V -
Trebron09
őstag
válasz
korcsi #30957 üzenetére
Bővebben?
De miért ilyen sok... miért nem tudom lentebb állítani? (vagyis biztosan lehet de én szürke vagyok hozzá..) Az nem sok neki? Akkor a még korábbi képemen amin bekarikáztam pirossal az értékeket nem a Vid-et kell figyelni hanem pl. a Cpu-z-t? A Vid értékkel akkor ne foglalkozzak?
-
South Velen
addikt
válasz
South Velen #30953 üzenetére
Amúgy fura hogy a SoC Power a hwinfo szerint 4W-re is le tud menni, az Asus lapban 14W alatt sose láttam, MSI-ben se 9W alatt. Bár asszem a Gigabyte-ban még így volt, de az sem fagyott. A magok is rohadt keveset esznek idle az Asrockban.
Szóval valami túllőtt energiamegtakarítás issue lehet. Vagy csak alulmérnek az Asrock lapokban a szenzorok, vagy nem tudom már. Power planeket már váltogattam windowsban, nem volt hatása a random fagyásokra.
-
Trebron09
őstag
Most mindent vissza raktam auto-ra a biosban, csak az offsetet állítottam be -0,1V-ra, meg az LLC-t közepesre azaz Level3-ra de így is ilyen értékeket kapok, ez normális?
Alapon, semmi nem fut a háttérben:Most komolyan ha nincs meghajtva a proci akkor degradálódik az 1,4-,145V miatt amit már a minusz 0,1-el ad neki a lap (lejjebb nem is engedi állítani)?
Meg írta valaki hogy még az 1,35V sem szerencsés...
Nem értem miért ad neki ennyi feszültséget alapon meg még többet. Biosban is a HWinfo fülnél 1,36V-ot mutat a vCore a -0,1-el. (alap 1,44V!).Aki ért hozzá hogy ez miért van vagy Asrock lapja van kérném a segítségét a témában.
-
tusi_
addikt
válasz
Trailblazer #30941 üzenetére
Nalam 0,0,1 kihasznalva az edc bug-ot.
3800x-et hutok egy Nh d 15-s el, ritkan megy 60 fok fole jatekokban es 4597-ig boostol egy magon, multicoreon is eleri a 4525-t soxor. -
beef
őstag
Szájberpank témához, akit érdekel próbálja ki:
https://www.guru3d.com/news-story/small-hack-could-improve-cyberpunk-2070-perf-for-gamers-on-certain-amd-processors.html -
South Velen
addikt
válasz
South Velen #30898 üzenetére
sikerült 3600Mhz-n is csinálnia
na jó, megy vissza és az életben rá se nézek többet asrock lapra
-
Trebron09
őstag
-
-
-
hokuszpk
nagyúr
na. csakmegtalaltam.
-
Bossp
addikt
Az eddigi test methodom játékra a következő volt a Phenom 2-es procim óta: megnézem mi a max ajánlott 24/7-es fesz játékra itt munkára 1.25-öt játékra 1.35-ötr ajánlottak. Biosban ettől vissza veszek 2 lépést az lett 1.36 Vcore fesz, LLC feszes. szépen emelgetem az órajelet és mindig futtatok 1 azaz 1 cinebenchet amíg ki nem hal. ha ki halt megyek vissza addig amíg le nem fut 20 kör CineBench és fél óra Aida mert ezek bár kevesebb feszt adnak és nagyobb terhelést mint akármelyik játék (legalábbis én még nem találkoztam olyan játékkal ami jobban terhelt volna). aztán vissza dobom még erre pluszban a két lépcsőt és eddig mindig atom stabil volt!
rossz meglátás? mindenképp kell a prime?
-
Trebron09
őstag
Ha neked is így méri szoftveresen a lap a SoC feszültséget akkor az nem lesz szerencsés.
#30937 Trebron09: Most átírtam a cpu vid értékét fix 1,1V-ra, 3,6Ghz-re és úgy adtam meg neki a -0,05V-ot szépen le is ment terhelés alatt is és idle is 1,075-1,1V-ra de viszont így nincs boostom. Hogy lehet ezt normálisan beállítani hogy boost is legyen meg a feszültség se 1,47V legyen idle?
-
Bossp
addikt
válasz
chopin42 #30934 üzenetére
Parancsolj, lentebb mentem 4.4 Ghz-re és így ment hiba nélkül a prime 2 órát. Kevert tesztet nyomattam gondoltam akkor már a Ramot is csekkolja azt csak mem64-el tolattam. Ellenben nézd a min feszt és a kövi képen játék közben a feszt. Semmi értelme Prime-al tesztelni játékra... Mert eleve elmegy a játék kevesebb feszel is mint amin a prime bekér és hiába lőttem be a legfeszesebbre az LLC-t így is hatalmasat droppol.
Játék teszt:
Szóval most akkor van egy Atombiztos 4.4 Ghz-em ami prime rdy és durván feleslegesen magas feszem játékra 4.4 Ghz mellett persze nemhiszem hogy ez most sok lenne így ACk közben gondolom ez már nem öli meg hamar a procim ha így játszom de akkor legyen... Ha szerintetek így érdemes belőni egy gépet játékra én elhiszem nektekde ezekkel a hőfokokkal akár passzívan is hűthetném majdnem a Dark Rock Pro 4-el
Most pontosan 0.03 V-al többet megy annál ahol a Prime stabil -
Bossp
addikt
válasz
hokuszpk #30940 üzenetére
Amikor PBO-val stressztesztelsz és játszol nem pillanatokra kapta a nagyobb feszt mint az én fixx all core-omnál
. Ott is folyamatosan kapta az 1.33-at Aidanal és 1.35 körül játék közben. Totálisan értem miről beszélsz a 2700X-emet PBO-val használtam mert eltudtam érni játék közben all core 4400Mhz-et! amit ezzel PBO-val sehogysem tudnék! pedig next gen és kevesebb mag
-
Trebron09
őstag
Nekem nem célom most a cpu tuning (570-es mellé fölösleges) csak a stabil és tartós működés, cpu-t offsetre állítva -0,093V-ot adtam meg neki és kb. semmit nem csökkentek az értékek, leggyengébb level5-ös LLC mellett, legalábbis én a Vid értéket néztem. Melyiket kell nézni?
Memória tuninghoz: Olvastam hogy valamely értéknek egymáshoz viszonyítva nem lehet fél voltnál több vagy ilyesmi valaki leírná hogy is megy ez? Vagy állítsam be a DOCP-t ami 1,35V-ot ad a ramoknak és kész? SoC voltage-n kell emelni? Fabric órajele jó ha alapon marad?
-
fairi
őstag
Vetem egy ryzen 3900xt, úgy tűnik picit peches voltam, Silver sample sikerült csak. Meg is látszik kis játék után a CTR 1.0-val
LLC=3
1.325V lett a core voltage és a CCD0/CCD1 4525/4325 Mhz
[kép]
Asus B550 TUF gaming az alaplap, hűtő egy Noctua D15
Prime95 small FFT-nél 150w és max 85 fok körül stabil most, szobahő 20 fok. Hiba nélkül bírja.legyek happy vagy még lehet ezen finomítani, 4550 Mhz nem jött össze, prime összeomlik pár perc után Pc újraindul.
CCD1 elég rossz, 4350 nem tudom megadni neki, prime95 összeomlik a PC-vel együtt. voltage emelés után lehet bírni, de nem tudom mi a max amit szabad fix értékként. -
chopin42
őstag
Nem néztem végig az összes hsz-t, de ha megcsinálod amit írtam, meglesz a max fesz, amivel nem hal meg a proci kb soha (mire semmirevalóan elavul, max akkor).
Prime 95 utolsó verziót letöltöd. Small fft, avx-el. Megy kb fél órát. Hw-infóval nézed a hőt, feszt, rakj ki grafikonokat (jobb klikk, show graph). Ha a fesz nagyjából már egyenes, és nemesik tovább, az legyen a max fesz, llc-vel olyat állíts, ami terhelésnél ugyanide droppol (nálam 1.325 a fix, közepes terhelésen 1.319, fullon 1.312, és atomstabil, igaz, csak 4.2, de korai példány, azok közül a jobb).
Majd teszteld ki, mi a max órajel ezzel a fesszel, y cruncher/prime95/prime avx jók erre. De arra készülj, hogy 1.32 volt körül 4.2+ghz-nél 120 w a minimum, ennyinél nálam 22 fokos szobában egy assassin 3 alatt 88 °C peak is van. Szóval kell a hűtés. -
jokeph
nagyúr
válasz
RECSKA #30927 üzenetére
Akkor nem is szidom a korai 3600X-emet.
4,3-at bírta all-core 1,35Volt beállított Vcore mellett.
De PBO+XFR-el nyomatom, nekem kell az a majd 100 MHZ+ adta single core többlet.
R3 3300X: ez a kis izomproci hozza amit ráírtak, buherálás nálkül is 4,35 GHZ boost clk, és ki is tartja. -
Bossp
addikt
válasz
chopin42 #30930 üzenetére
Hmm akkor 89W. hát de úgy lassabb, több feszt kap, melegebb és kaotikusabb a hőingadozás aka nehezebb normális venti profilt lőni rá
. Ha ennyire halálosak ezek az értékek akkor inkább vissza veszem 3.4 re sztem az 1.3 alatt meglesz csak enm értem miért olyan hardcore oc ez a második mondatom alapján
Az embernek van egy high end hűtője és a gyári feszek alá kell menni a legalapabb modellnél egy kis OC-nál mert gyorsan el hal a proci ez nekem új
de nem állítom hogy nem igaz
-
dzz
aktív tag
válasz
South Velen #30924 üzenetére
Ha megérkezik végre a processzor (mármint a 3700X), keresni foglak itt egy kis gyakorlati felokosításra
Nem tuning acél, hanem stabil és csendes (szobai) működés. Ez a 3950 csak szembejött és kíváncsivá tett.
-
Azt hogy??? Nekem 4500on 120W a 3600 1.275el... Persze nem aida alatt...
Sot, a fos 3600asom y cruncher futtatasa kozben benyal 4GHz alatt 110W-ot...
Hsm : igy van!
Csak probaltam ugy fogalmazni, hogy ertheto legyen laikusnak is...Jokeph : dehogynem. Ezert is volt PBOzva egesz eleteben. Meg 3950en sem tudtam allcore stabilizalni. Igy maradtam a PBO mellett. Csakhat a mostani agesa pbo mellett mar nem ad neki ertelmes feszt, igy kekhalalozik. PBO nelkul megy most, 3900-3925MHzen cb23 alatt...
-
jokeph
nagyúr
válasz
RECSKA #30922 üzenetére
Micsodaaa ? Ennyire gyengusz nem lehet már...
#30925Bossp: na, ez engem is érdekel, mi alapján jött ki.
Most látok böngészés közben a konnektoros mérőn (tehát az egész gép, kivéve a monitort) 55-57W-ot.
Kísérleti építés: Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi (igen, ez az a lap, eddig ötös!) + R3 3300X (BIOS full defaulton fut, semmit nem állogattam még, 4350-re boostol szépen) + 2*8 GB Patriot Viper Steel 4400CL19 (még ez is alapon megy egyelőre, 3600CL16 lesz megcélozva - ezt vitte a B350-es Asrock ITX/ac lapban is) + Sapphire Pulse RX 550 4 GB VGA (ez max 50W széttiporva is
) + Thermalright Le Grand Macho cpu hűtő, 140-es Alpenföhn Wing Boost 2 ventilátorral - szeretem a csendes üzemet.
-
South Velen
addikt
Bírja még azt is (határeset). A többi B450 Micro lap nem bírja, de a Mortar igen.
a B450 Aorus M nem bírta volna.Persze extrém tuninggal már nem, de gondolom nem is cél.
Persze, főleg ha munkára lesz, a legjobb lesz majd belőni a 3950-en egy 4-4,1GHz körüli all-core beállítást 1,2V körül (vagy ahogy tudja a proci), hogy minél kevesebbet fogyasszon.
Ez azért fontos, mert 16-core számításigényes munkára auto beállítás szerint is beejtené az órajelet 4 Ghz köré, csak megküldené 1,3V fesszel. (többet is fogyaszt és az alaplapnak is nehezebb táplálni), tehát érdemes beleölni egy kis időt majd a kitesztelésbe. -
HSM
félisten
válasz
RECSKA #30922 üzenetére
"Ugyanis az aramerosseg a lenyeg, nem a fesztol halnak meg a procik"
Ez azért így nem igaz. A fesz, áramerősség és a hőfok is mind számít és okozhat sérülést külön külön, és bizonyos kombinációkban is."S az utobbi mar igencsak huthetetlen..."
Valószínűleg itt a csip szivárgása más, az okozza a különbséget, nem az órajel. Tipikusan a magas szivárgású csipek relatív magas órajelet mennek alacsony feszen, de közben erősen fűtenek, az alacsony szivárgásúak pedig fordítva. Ez pont magyarázza a két csiped. Meg a saját Gold 3600-asom is, ami vidáman szalad allcore 4,2Ghz-en 1,24V-on, de gyári a gyári PB-al igen brutálisan melegedett 1,4V felett. -
Orajelfuggo a dolog. Mas fesz mehet 4GHzen, es mas 4.5on... Ugyanis az aramerosseg a lenyeg, nem a fesztol halnak meg a procik, hanem hogy mennyi ampert rant be vele...
A fos 3600asom 4GHzen 1.4V mellett sem igazan stabil allcore, a gold 3600asom meg 1.25el megy 4400 felett... S az utobbi mar igencsak huthetetlen...
-
Bossp
addikt
válasz
chopin42 #30915 üzenetére
Addig mehetek a beállított értékkel vagy addig mehetek amíg ezeken a terheléseken annyi feszt kap? Mert gyárin kap ez a proci jó hűtéssel stressz teszt alatt 1.33-at az én feszkómmal 1.316-ot. játék közben valamivel több. LLC turbo-n. Tehát a gyári alap feszek alatt vagyok hisz a gyári sokkal többet ad játék közben picivel többet stressz teszt alatt mint amire nekem állítva van. De egyébként van megadva egy bizonyos érték ami felett bukod a garit és az lenne aminél általaban a biosok pirosra váltanak nem? Fx-nél mintha így lett volna.
-
dzz
aktív tag
válasz
South Velen #30442 üzenetére
Várakozom, hogy minden ideérjen és közben olvasgatok. Ebben az AMD világban kb. minden új, mintha az időben utaznék oda-vissza
Már tervezgetem, hogy mi lesz ha megint vastagabb lesz a pénztárcám és visszakerestem a hozzászólásod. Azt gondolom, hogy egy 3950 jó upgrade lehet a 3700x-ről majd a jövőben. Ez ha jól sikerült olvasnom, 16 mag. Bírja a mai felállás szerint a MSI B450M Mortar Max?
-
chopin42
őstag
Röviden: ha prime avx allcore alatt default/pbo 1.33, akkor addig nagyjából mehetsz, 1.325 kb az átlag. Ha ott ledroppol 1.3 körül, akkor addig. Singlecore/light load (cinebench is az!!!) nem mérvadó.
Amúgy annyira, de ANNYIRA boldog lennék, ha az AMD kiadna egy kiáltványt, miszerint "ne menj x fesz fölé statikus tuningnál" Ezzel sok fejfájás,t idegesítő kérdést, és nem utolsó sorban esetleg későbbi garis problémát spórolnának maguknak, és nekünk is... -
fanti
addikt
Egy kis AGESA érdekesség.
Tesztkonfig a gépem, ami az adataimnál látható.
Két különféle BIOS és dettó ugyanazon BIOS beállítások, azaz nagyvonalakban allcore 4.4GHz és 3600MHz-es RAMTesztprogram : Y-cruncher (0, 1, 9 - es beállításokkal futtatva)
Nagyon enyhe (bár összességében fél perc) lassulás az új AGESA javára. -
Qtya123
őstag
válasz
Erdei88 #30891 üzenetére
Persze, jövő héten megy vissza a lapba a 3600X és lemérem/közzéteszem a minden auto+PBO beállítással, hogy az mit mutat. Akkor így már mindkét procival mindkét PBO beállítással lesz kielemezhető eredmény.
fudi2002: "Ha jól rémlik, a pbo auto itt = offal"
Na ez megmagyarázná, hogy miért volt nagyon egál a két proci. Azt tudtam, hogy a PBO auto az egyenlő az engedélyezettel, de azt sehol nem tolták a képembe, hogy az új BIOS-nál már csak akkor enabled, ha enabled.
Multi játékra a normális BIOS beállítással így már előrelépésnek tekintem az 5600X-et. Viszont én megvárom, míg 100 környékén lesz az ára, mert számomra felette nem éri meg.
Kíváncsi leszek az eredményre majd Cyberpunk alatt is, hogy mit tud a 3600X az 5600X mérésemmel összehasonlítva.
-
paltom
tag
Sziasztok most raktam össze egy gépet ryzen 5 3600-as procival be quiet pure rock 2-es procihűtővel de ilyen 70-80 fok körül mozog a hőmérséklet terhelés alatt. Pasztàt egy 4-5 éves Cooler mastert raktam rà mert se hűtőhöz se a procihoz nem adták de úgy tudom lejàrati idejük nincs. Normàlis ez a hő vagy cseréljék esetleg jobb pasztàra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest